Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Μανούλες Νοεμβρίου 2024

Recommended Posts

2 ώρες πρίν, Anna1986 είπε:

Καλησπερα κορίτσια και απο μας!Αυτο με τα ρούχα μόλις σήμερα το συζητούσα!Της πήρα κάποια εξτρα ρούχα γιατί υποτίθεται είχαμε από την ανηψιά μου!Αλλά το 6 δεν της κάνει πλέον!Και σκέφτηκα οτι ισως με τη χρήση και το στεγνωτήριο ήταν κάπως μαζεμένα..Πήρα σετ από mayoral  το 6-9 (και ενώ η μπέμπα στις 30/1 που πήγαμε παιδιατρο ήταν 64 πόντους,της είναι μια χαρά!)Καλά το 6 του orchestra ούτε καν..Της μπαίνουν το 9 και το 12 από την ανηψιά μου!Mothercare το φορμακι εξόδου είναι υποτίθεται 9 και της είναι τσίμα τσίμα!Και από κιλά έπαιρνε στους 2 πρώτους μήνες πάνω από κιλό,αλλά τώρα ψιλοεκοψε και ζυγίζει 7220(σήμερα).Και αύριο κλείνει 4 μήνες!Και τα ζάρα επίσης μικρά σε αντίστοιχη ηλικια(γενικά και από τα αγόρια το έβλεπα αυτό,αλλά μου φαίνεται το έχουν παρακάνει με την οικονομία στο ύφασμα!!🤣🤣)

Αν έγραψες απάντηση δεύτερη πέρα από αυτή για τα ρουχακια δεν μου την εμφανίζει, έχει μόνο την παράθεση της δικιάς μου απάντησης 😂

Καλά τα ρούχα γενικά είναι ότι ναναι. Έχω πάρει κάποια 6-9 και του είναι κουτί, κάποια τσιμα τσιμα και κάποια μεγάλα. Το έλεγαν αλλά δεν το πίστευα. Και ο δικός μου είναι πολύ κανονικός, σε όλα είναι στο μέσο όρο. Στο προηγούμενο μας ζύγισμα που ήταν 2 μηνών και μιας εβδομάδας ήταν 5250 και 60 εκατοστά που είναι πραγματικά στην μέση της καμπύλης. Οπότε το θεωρώ λίγο τρελό παιδί 2,5 μηνών να φοράει ρουχακια για 4-5 μήνες μεγαλύτερα 😂 είναι που τα μισά από αυτά τα μαγαζιά φτιάχνουν ρούχα για κινεζακια, είναι άλλες μετρήσεις ξεκάθαρα! 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

@Nasiad αυτό με το στρώμα κ την κλίση το χουμε κάνει κ εμείς. Εγώ καταλαβαίνω ότι άμα τσιτώνει ή ζορίζεται βγάζει γουλιες, στον ύπνο δε μου χει τύχει (..ακόμα τουλάχιστον), θα είχα παθει σοκ. 

Ακριβώς όπως τα περιγράφετε το θέμα με τα ρούχα! Κοιτάω να κάνω μια παραγγελία απο h&m (μαρεσουν γιατι έχουν πολλά cotton) σε 9αρια κ 12αρια για να χει τους επόμενους μήνες. Επίσης και στη καλαθούνα είναι τσίμα τσίμα το παιδι. Μαρεσει που λένε ότι είναι μέχρι 6 μηνών..τε καν!

9 ώρες πρίν, DepiDukes είπε:

@Nasiad αυτό με το στρώμα κ την κλίση το χουμε κάνει κ εμείς. Εγώ καταλαβαίνω ότι άμα τσιτώνει ή ζορίζεται βγάζει γουλιες, στον ύπνο δε μου χει τύχει (..ακόμα τουλάχιστον), θα είχα παθει σοκ. 

Ακριβώς όπως τα περιγράφετε το θέμα με τα ρούχα! Κοιτάω να κάνω μια παραγγελία απο h&m (μαρεσουν γιατι έχουν πολλά cotton) σε 9αρια κ 12αρια για να χει τους επόμενους μήνες. Επίσης και στη καλαθούνα είναι τσίμα τσίμα το παιδι. Μαρεσει που λένε ότι είναι μέχρι 6 μηνών..τε καν!

Άμα μου τα έκανε μόνο όταν είναι ξύπνιος καλά θα ήταν. Αλλά αυτός τα κάνει και ενώ κοιμάται.. και είναι και ένα μωρό κομάντος. Από 15 ημερών εγώ τον βάζω στο πλάι κ αυτός τις μισές φορες γυρναει ανάσκελα... Μου αρέσει που λένε πάντα να τα βάζουμε στην πλάτη να κοιμούνται, εγώ αν τον έβαζα στην πλάτη θα είχαμε μεγάλο κίνδυνο για αναρρόφηση. Τρεις φορές ως τώρα οριακά πνίγηκε μπροστά μου και τον γύρισα στο πλάι να τρέξει το γάλα που το έκανε μπουρμπουλιθρες στο λαιμο. Τη νύχτα πολλές φορές γυρίζει ανάσκελα και έχω μονίμως το νου μου για να τον βάζω στο πλάι πάλι. Εννοείται με σφήνα όλα αυτά Ε 😂 δεν τον πτοεί τίποτα. 

Τα νούμερα των hmm είναι επίσης μικρά. Μου έφεραν δώρο φορμακι από εκεί 6-9 και είναι ελάχιστα μεγάλο. Η ποιότητα πολύ καλή! Πάντως δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ πλέον αγοράζω μόνο φορμακια με φερμουάρ, τρελή ευκολία. Έχω ένα σωρό από την αδερφή μου με κουμπιά και τα έχω αφήσει στην άκρη και του βάζω μόνο όσα αγόρασα με φερμουάρ πλέον. 

• 1 month later...
On 16/2/2025 at 3:45 ΠΜ, Nasiad είπε:

Άμα μου τα έκανε μόνο όταν είναι ξύπνιος καλά θα ήταν. Αλλά αυτός τα κάνει και ενώ κοιμάται.. και είναι και ένα μωρό κομάντος. Από 15 ημερών εγώ τον βάζω στο πλάι κ αυτός τις μισές φορες γυρναει ανάσκελα... Μου αρέσει που λένε πάντα να τα βάζουμε στην πλάτη να κοιμούνται, εγώ αν τον έβαζα στην πλάτη θα είχαμε μεγάλο κίνδυνο για αναρρόφηση. Τρεις φορές ως τώρα οριακά πνίγηκε μπροστά μου και τον γύρισα στο πλάι να τρέξει το γάλα που το έκανε μπουρμπουλιθρες στο λαιμο. Τη νύχτα πολλές φορές γυρίζει ανάσκελα και έχω μονίμως το νου μου για να τον βάζω στο πλάι πάλι. Εννοείται με σφήνα όλα αυτά Ε 😂 δεν τον πτοεί τίποτα. 

Τα νούμερα των hmm είναι επίσης μικρά. Μου έφεραν δώρο φορμακι από εκεί 6-9 και είναι ελάχιστα μεγάλο. Η ποιότητα πολύ καλή! Πάντως δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ πλέον αγοράζω μόνο φορμακια με φερμουάρ, τρελή ευκολία. Έχω ένα σωρό από την αδερφή μου με κουμπιά και τα έχω αφήσει στην άκρη και του βάζω μόνο όσα αγόρασα με φερμουάρ πλέον. 

Just now, mary_33 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια! Πώς είστε εσείς και τα μωράκια σας; Ελπίζω όλα να είναι καλά! Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: βλέπω στο βιβλιάριο για τα ορόσημα του 6ου μήνα ότι περιέχεται το να γυρνάει από την ύπτια θέση στο πλάι. Εσάς το κάνουν ήδη τα μωράκια σας; Εμένα τελευταία δε γυρνάει ούτε από μπρούμυτα ανασκελα όπως έκανε πριν από κάνα μήνα και μου φαίνεται δύσκολο να κάνει το αντίστροφο σε ενάμιση μήνα. Να αγχωθώ; Μπρούμυτα κάθεται αρκετή ώρα και παίζει, αλλα από κίνηση μόνο τουρλωνει οπίσθια και σέρνεται μπροστά. Πιο πιθανό μου φαίνεται να μπουσουλησει, παρά να ρολάρει...

1 hour ago, mary_33 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια! Πώς είστε εσείς και τα μωράκια σας; Ελπίζω όλα να είναι καλά! Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: βλέπω στο βιβλιάριο για τα ορόσημα του 6ου μήνα ότι περιέχεται το να γυρνάει από την ύπτια θέση στο πλάι. Εσάς το κάνουν ήδη τα μωράκια σας; Εμένα τελευταία δε γυρνάει ούτε από μπρούμυτα ανασκελα όπως έκανε πριν από κάνα μήνα και μου φαίνεται δύσκολο να κάνει το αντίστροφο σε ενάμιση μήνα. Να αγχωθώ; Μπρούμυτα κάθεται αρκετή ώρα και παίζει, αλλα από κίνηση μόνο τουρλωνει οπίσθια και σέρνεται μπροστά. Πιο πιθανό μου φαίνεται να μπουσουλησει, παρά να ρολάρει...

Καλησπέρα Μαίρη και σε όλα τα κορίτσια. Εμένα γυρνάνε από ύπτια στο πλάι και από μπρούμυτα ανάσκελα αλλά όχι κάθε φορά που θα βρίσκονται μπρούμυτα. Είναι ανάλογα την όρεξη τους. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να αγχώνεσαι άλλωστε είναι ορόσημο του 6ου μήνα όπως λες.. έχουμε λίγο καιρό ακόμα. Από «λέξεις» κορίτσια εσείς πως πάτε; Εμείς αγκου και κάτι άλλα ακαταλαβίστικα λέμε. Αλλα το αγκου που λένε πως είναι σημαντικό μπορεί να περάσει και μια μερα ολόκληρη και να μην το πει το ένα μου μωράκι. 
Σε άλλα νέα, χθες είχαμε παιδίατρο και μας είπε πως από βδομάδα που θα γίνουμε 5 μηνών θα ξεκινήσουμε στερεές τροφές. Οπότε κοιτάμε να εξοπλιστούμε με τα διάφορα. Ο ατμομάγειρας μου έχουν πει είναι σωτήριος. 
Τελος, πλέον να πω πως τα δικά μου είναι πολύ ζωηρά και δεν ηρεμούμε καθόλου. Μέσα στη μέρα ζήτημα να κοιμούνται ένα μισάωρο με μια ώρα το μεσημέρι. Ευτυχώς κοιμούνται δεκάωρο τη νύχτα 🙏

Διαφημίσεις

πρίν από 33 λεπτά , Fay_ είπε:

Καλησπέρα Μαίρη και σε όλα τα κορίτσια. Εμένα γυρνάνε από ύπτια στο πλάι και από μπρούμυτα ανάσκελα αλλά όχι κάθε φορά που θα βρίσκονται μπρούμυτα. Είναι ανάλογα την όρεξη τους. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να αγχώνεσαι άλλωστε είναι ορόσημο του 6ου μήνα όπως λες.. έχουμε λίγο καιρό ακόμα. Από «λέξεις» κορίτσια εσείς πως πάτε; Εμείς αγκου και κάτι άλλα ακαταλαβίστικα λέμε. Αλλα το αγκου που λένε πως είναι σημαντικό μπορεί να περάσει και μια μερα ολόκληρη και να μην το πει το ένα μου μωράκι. 
Σε άλλα νέα, χθες είχαμε παιδίατρο και μας είπε πως από βδομάδα που θα γίνουμε 5 μηνών θα ξεκινήσουμε στερεές τροφές. Οπότε κοιτάμε να εξοπλιστούμε με τα διάφορα. Ο ατμομάγειρας μου έχουν πει είναι σωτήριος. 
Τελος, πλέον να πω πως τα δικά μου είναι πολύ ζωηρά και δεν ηρεμούμε καθόλου. Μέσα στη μέρα ζήτημα να κοιμούνται ένα μισάωρο με μια ώρα το μεσημέρι. Ευτυχώς κοιμούνται δεκάωρο τη νύχτα 🙏

Τέλεια τα νέα σας, Φαίη! Μπράβο σας! Κι εμένα μια απ' τα ίδια από λέξεις. Προς θεού, δεν έγινε και κάτι αν περάσει μέρα, είναι ανάλογα τα κέφια προφανώς! Κι εμείς αρχές μαϊου γύρω στους 5,5 μας είπε η παιδίατρος ότι θα ξεκινήσουμε. Κι εμείς στην ίδια φάση, ψαχνόμαστε για τις νέες αγορές σε σκεύη και τα σχετικά! 

• Μου αρέσει 1

Καλησπέρα κορίτσια!! Εμείς είμαστε καλά, με το που έγινε 3 μηνών άρχισε να κοιμάται τέλεια, κάποιες φορές ξυπνάει μόνο μια φορά να φάει κάπου στις 5 και μέτα κοιμάται ξανα ως τις 9+ και άλλες φορές όπως χθες πχ το παίρνει σερί μέχρι τις 8+ ξυπνάει τρώει κ κοιμάται ως τις 10. Μέσα στη μέρα από εκεί που κοιμόταν 3ωρα φυσικά τα έχει κόψει. Αν τον αφήσω κάτω κοιμάται με το ζόρι ένα τέταρτο, αν τον κρατήσω αγκαλιά άλλες φορές κοιμάται μισή ώρα κ άλλες δύο ώρες και ξυπνάει με το ζόρι. Τώρα που γράφω κοιμάται αγκαλιά μου εδώ και μιάμιση ώρα 😂 Προσπαθώ να κρατάω αυστηρά τα wake windows γιατί από τότε που το κάνω κοιμάται τέλεια τη νύχτα.

Εμένα ο μικρός γυρνάει από ανάσκελα στο πλάι και αντίστροφα από ημερών. Τελευταίες μέρες γύρισε μόνος από ανάσκελα μπρούμυτα αλλά το αντίθετο ούτε καν. Όπως είπε και η Μαίρη το πάει για μπουσουλημα ξεκάθαρα 😂

Από λέξεις ο δικός μου από δύομιση μηνών έλεγε όλη μέρα αγκου. Πλέον το λέει σε ότι παραγωγό υπάρχει αγκου γκι γκα γκε κτλ, λεει μπμπμπ και νι νεεε και διάφορα αφρικανικά τύπου αγκουεε αγκουγκουιιιι και τέτοια. Και αυτά τα λέει πολύ και οοολη μερα. Πρωί με ξυπνάει με λόγια και δεν σταματάει κάνα τέταρτο να μου λέει να νέα του. Ακόμη κ όταν θυμώνει λέει με νεύρα γκουυυυ 😂 Από χθες μιλάει λιγότερο και κάνει όλο κραυγές μια σιγανα μια φωναχτά. Το είχε κάνει και πιο παλιά σαν να μαθαίνει την φωνή του και μετά γυρνάει πάλι στις λέξεις. 

Α εμείς μόλις γίναμε 4 μηνών και το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας καλά βαστεί. Έχει βελτιωθεί αλλά όχι αρκετά. Θα κάνει μόνο μια φορά την εβδομάδα και μια δεύτερη θα βάλουμε υπόθετο. Η παλινδρόμηση μας από το κακό στο χειρότερο, τελευταίες μέρες έκλαιγε όταν πήγαινε να φάει και η παιδίατρος είπε ότι από τα οξέα που ανεβαίνουν με το γάλα έχει κάνει πληγουλες ο οισοφάγος. Πάλι αλλαγή γάλακτος... Φοβάμαι ότι ενώ πάει να στρώσει η δυσκοιλιότητα θα γίνει πάλι χάλια..

• Μου αρέσει 1

Εγώ πάντως κορίτσια νιώθω τρομερά εξαντλημένη μέσα στη μέρα. Τους βάζω γυμναστήριο παίζουνε δέκα λεπτά βαριόνται κλαίνε. Τους πάω στο Ριλαξ τους τραγουδάω κάθονται ένα τέταρτο βαριούνται κλαίνε. Τους παίρνω αγκαλιά που τους αρέσει ν κοιτάνε έξω από το παράθυρο. Μαντέψτε.. χαίρονται ένα τέταρτο βαριούνται κλαίνε… και πάει λέγοντας.. εννοείται μέσα στη μέρα δεν έχω ενέργεια να κάνω τίποτα άλλο..

2 ώρες πρίν, Fay_ είπε:

Εγώ πάντως κορίτσια νιώθω τρομερά εξαντλημένη μέσα στη μέρα. Τους βάζω γυμναστήριο παίζουνε δέκα λεπτά βαριόνται κλαίνε. Τους πάω στο Ριλαξ τους τραγουδάω κάθονται ένα τέταρτο βαριούνται κλαίνε. Τους παίρνω αγκαλιά που τους αρέσει ν κοιτάνε έξω από το παράθυρο. Μαντέψτε.. χαίρονται ένα τέταρτο βαριούνται κλαίνε… και πάει λέγοντας.. εννοείται μέσα στη μέρα δεν έχω ενέργεια να κάνω τίποτα άλλο..

Καλησπέρα και από μας κορίτσια!!Είδα τώρα ότι ειχατε μπει και χάρηκα!Κάθε φορά σχεδόν που θηλάζω μπαίνω και στο φόρουμ!😊😊

Εμείς θα γίνουμε 6 μηνών 15/4! Επειδή θηλάζω αποκλειστικά μου είπε ο παιδίατρος ότι θα ξεκινήσει τροφές μόλις μπει στον 6ο!Οπότε είμαστε προ των πυλών και εμείς!

Σχετικά με το ρολάρισμα ,γύρισε η μικρή πολύ νωρίς από μπρούμυτα ανάσκελα,αλλά δεν μπορώ να πω ότι το κάνει και συνέχεια!Από ανάσκελα μπρούμυτα,που πλησιάζει και τον 6ο ,το έχει κάνει 1 αντε 2 φορές!Αλλά δε με αγχώνει!Πλέον κάθεται πολύ ώρα στα γόνατα και κάνει κινήσεις μπρος πίσω και τη βρίσκω πολλές φορές αλλού από εκεί που την άφησα!Και το αστείο είναι ότι παρά πολλές φορές ενώ προσπαθεί να πάει μπρος,πάει εν τέλει πίσω!😅😅

Κάνει βάβισμα αρκετό και εγώ συνεχίζω να της μιλάω ρώσικα,η πεθερά γερμανικά και οι υπόλοιποι ελληνικά!Και ότι πιάσει!😊😊

Στο θέμα του ύπνου έχει παραμείνει ευτυχώς το ίδιο βολική!Στη μέρα μου κάνει μόνο έναν ύπνο πλέον αλλά είναι 4ωρος!Οπότε προλαβαίνω να κάνω τις δουλειές μου!Και ακόμα και αν χρειαστεί πχ εκείνη την ώρα να είμαι εκτός σπιτιού και χάσει αυτό το παράθυρο ύπνου,σίγουρα μέσα στη μέρα το αναπληρώνει!Το βράδυ δεν έχω καταφέρει να πάω στο 9 που θέλω ακόμα.. Αλλά πχ τώρα ήδη κοιμάται και θα ξυπνήσει κάπου στις 6 να θηλάσει για κανένα 10λεπτο μαξ και ξανακοιμαται ως τις 9 και κάτι!Μόνο κάθε Τετάρτη και Πέμπτη την ξυπνάω αναγκαστικά στις 8 γιατί πάμε γιόγκα!Κανονικά την αφήνω στην πεθερά μου και πάω,αλλά τις 3 τελευταίες βδομάδες την έπαιρνα μαζί!Έχω μαζί μου το χαλάκι της και την αφήνω εκεί όση ώρα κάνω άσκηση!Έχει όλη η αίθουσα καθρέφτες και με βλέπει!Ειδικά όταν ανεβαίνω στα πανιά που έχουν έντονο χρώμα της αρέσει και παρακολουθεί!Αντικειμενικά είναι ένα πολύ εύκολο μωρό,ακόμα τουλάχιστον!Η δασκάλα μου που έχει πολλά κοριτσάκια από 3 ετών και κάνει μπαλέτο ,μου λέει ότι για τόσο μικρό μωρό να κάθεται και να χαζεύει 1 ώρα είναι πολύ καλό!Οκ,βγάζεις τις κραυγές της(ειδικά από τότε που έχει καταλάβει τη φωνή της 😆😆) αλλά δεν είναι γκρίνια,είναι ενθουσιασμός ή χαρά!

Σήμερα την πήρα και στο μάθημα ζιου ζιτσου των αγοριών!Εκεί να δείτε χαρά!Που έβλεπε παιδάκια!

Από κακά εμένα κάνει 3 με 4 φορές τη μέρα ακόμα.. Μου είπε ο παιδίατρος ότι είναι οκ..Και μόλις μπουν οι στερεές θα μειωθούν λογικά!Για να δούμε.. 

Και ένα ατυχές συμβάν!Για να έχετε το νου σας ..Εγώ κάνω συγκοιμιση ακόμα!Πριν κάνα μήνα,θηλάζω 6 το πρωί και εκείνη μετά κοιμάται ως τις 9 και κάτι!Εγώ όμως από τις 7.30 είμαι στο πόδι!Την άφησα και κατέβηκα κάτω να κάνω δουλειές!Και εκείνη τη μέρα δεν ξέρω πως στο καλό,ξέχασα να βάλω το baby phone..Και ακούω ξαφνικά μια τσιριδα!!!Ήμουν σίγουρη ότι είχε πέσει από το κρεβάτι και μόνο από την κραυγή της!Γιατί γενικά θα κλάψει μόνο αν πεινάει και αυτό είναι γκρινιαρικο κλάμα,όχι δυνατό!Και τρέχω πάνω και όντως το βρήκα στο πάτωμα.. Τότε ήταν που ξεκίνησε να μπουσουλαει..Και την πατήσαμε..Ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα!Τσέκαρα κεφάλι δεν είχε κοκκινίλα και πιστεύω πιο πολύ τρόμαξε η καημένη με το πέσιμο. Έπεσε και πάνω σε σκέτο πλακάκι κιόλας.. Αλλά ευτυχώς είναι 45 πόντους το ύψος!Όλα καλά αλλά μια τρομάρα την πήρα!

Από τότε το baby phone δεν το ξεχνάω ποτέ και όταν την έχω κάτω την αφήνω στο γυμναστήριο ή σε ένα χαλάκι άλλο που έχει και είναι ήδη στο πάτωμα!Εκεί κάθεται πολύ ώρα,πάνω από 1!Τώρα της έβαλα το πάρκο οπότε άνετα την ακουμπάω και εκεί!2 φορές όπως έπαιζε την πήρε ο ύπνος εκεί μέσα κιόλας!😆😆

Τώρα μάλλον βγάζουμε και δόντι και λιμαρει τα ούλα της στο στήθος μου..🤪🤪Εκεί ένα θέμα το έχω..!!!Πιστεύω στο 6ο θα βγει το πρώτο!

Αυτά από μας!!

2 ώρες πρίν, Fay_ είπε:

@Fay_νομίζω αυτό είναι στο μωρό..Αυτό συζητούσα σήμερα με την πεθέρα μου!Γιατί εμενα ετσι εύκολο ήταν και το πρώτο μωρό!Αλλά η μικρή είναι πιο εύκολη και από εύκολη!Ασχολείται μόνη της στο χαλάκι στάνταρ μια ώρα και μετά που θα τη θηλάσω και θα την ακουμπήσω πάλι στο γυμναστήριο θα κάτσει και εκεί!Αλλά το μεσσαιο μου μωρό δεν καθόταν πάνω από μισή ώρα!!Πουθενά!!!Είχα μαρτυρήσει γιατί ένιωθα ότι είμαι με δεμένα χέρια!!Το μόνο που τον έσωσε και δε μας έγραψαν οι εφημερίδες 😅😅 ήταν ότι κοιμόταν και αυτός μέσα στη μέρα ένα 3ωρο στάνταρ!Οοολη την υπόλοιπη ώρα όμως είχα γκρίνια.. Και μου έλεγε ο παιδίατρος να του αλλάζω "πίστες " να μη βαριέται!!Από το ριλαξ στο γυμναστήριο,μετά στο πάρκο,μετά καρότσι!!Ε μετά δε χωρούσαμε εμείς να περάσουμε με όλα τα αξεσουάρ του μωρού!Απλά το πήρα απόφαση ότι είναι έτσι σαν μωρό και δεν μπορώ να κάνω  κάτι άλλο πέρα από αυτό!Αλλά μόλις άρχισε να περπατάει και έγινε λίγο πιο ανεξάρτητος αυτό έφτιαξε κάπως.. Οπότε κάνε λιγη υπομονή!Εσένα είναι και 2 οπότε θα έχει το ένα το άλλο παρεούλα και πιστεύω  θα πάει πολύ καλά!

• Μου αρέσει 1

Γεια σας ρε κορίτσια!! Που χαθήκαμε!

Χαίρομαι, όλες καλά βλέπω💖

Παιδιά εμείς από γυρίσματα μόνο απο ανάσκελα στο πλάι πάει. Το μπρούμυτα-ανάσκελα το κανε στις αρχές κ τώρα ούτε καν 😕 Βέβαια κ γω δεν τον βάζω τόσο tummy time όσο θα πρεπε, κ όταν τον βάζω τον έχω στο κρεβάτι..στο πάτωμα όση σκούπα κ να βάλω νιώθω ότι υπάρχει  σκόνη κ δε θέλω να την εισπνέει. Πρέπει να το πάρω απόφαση κ να τον αφήνω πια, δε το γλιτώνω, θα μεγαλώσει κ θα κυλιέται παντού.

Γενικά κ γω του χω ριλάξ κ 2 διαφορετικά γυμναστήρια να τον αλλάζω, αλλά η ψυχή του είναι το κουβεντολόι 😅 @Fay_κ μένα στα παιχνίδια μόνος του κάθεται με το ζόρι τέταρτο, μετά τους τσιρίζει κ αρχίζει η γκρίνια, άμα πάω να παίξουμε μαζί αράζει για ώρα. Θα του φτιάξω και το πάρκο από βδομάδα να δω πως θα πάει 😋

Ο ύπνος μας από 3,5 μηνών μέχρι κ τώρα  έχει χαλάσει. Απο εκεί που εκανε 6,7 ή 8 ώρες σερί τώρα με το ζόρι ένα 5ωρο σερί κ κάποιες μέρες ξυπνάει ανα 1,5-2 ώρες 🥴 το regression σε όλο του το μεγαλείο. Για τους ημερήσιους δε μιλάω καν. Άμα πετύχω τα wake windows κάνω πάρτυ.  @Nasiad κ μεις 1 βδομάδα τώρα έχουμε φρικάρει με τη γοπ, πολλές φορές κλαίει κ δε μπορεί να κάτσει να φάει κ τεντώνει πίσω όλο το σώμα του 😥 κάπου διάβασα ότι στο 4ο-5ο μήνα φτάνει στο πικ της η γοπ κ μετά στρώνει. Εγώ αρχισα τώρα να του δίνω κ λίγο χαμομήλι μήπως τον ηρεμεί..φαίνεται να του αρέσει γευστικά πάντως.

Από λόγια πέρα από τα αγκού κ τις τσιρίδες, λέει κάτι ακαταλαβίστικα μόνος του κ από 3,5 μηνών λέει τη λέξη "γάλα". Δεν την λέει πάντα καθαρά αλλά πάνω στα νεύρα του άμα πεινάει την λέει πεντακάθαρα. Βέβαια πολλές φορές δε τη λέει μόνο για φαί, αλλά κ όταν θέλει απλά comfort κ να κοιμηθεί, μάλλον γιατί το βράδυ τον θηλάζω κ κοιμάται πάνω μου. Τώρα ξεκίνησε να δοκιμάζει τα "μπ" και τα "μα" αλλά ακόμα όχι κάτι φοβερό. Γενικά κρατάω μικρό καλάθι γιατί και της κολλητής μου σε αυτή την ηλικία έδειχνε ότι θα μιλήσει πολύ γρήγορα αλλά έχει πάει 1,5 κ δε το χει καταφέρει ακόμα, το παλεύει φουλ όμως.

Όπως κ να χει σε 1 βδομάδα κλείνει 5 μήνες..αγχώνομαι που θα χουμε πάλι εμβόλια.😣

Διαφημίσεις

πρίν από 4 λεπτά , DepiDukes είπε:

Γεια σας ρε κορίτσια!! Που χαθήκαμε!

Χαίρομαι, όλες καλά βλέπω💖

Παιδιά εμείς από γυρίσματα μόνο απο ανάσκελα στο πλάι πάει. Το μπρούμυτα-ανάσκελα το κανε στις αρχές κ τώρα ούτε καν 😕 Βέβαια κ γω δεν τον βάζω τόσο tummy time όσο θα πρεπε, κ όταν τον βάζω τον έχω στο κρεβάτι..στο πάτωμα όση σκούπα κ να βάλω νιώθω ότι υπάρχει  σκόνη κ δε θέλω να την εισπνέει. Πρέπει να το πάρω απόφαση κ να τον αφήνω πια, δε το γλιτώνω, θα μεγαλώσει κ θα κυλιέται παντού.

Γενικά κ γω του χω ριλάξ κ 2 διαφορετικά γυμναστήρια να τον αλλάζω, αλλά η ψυχή του είναι το κουβεντολόι 😅 @Fay_κ μένα στα παιχνίδια μόνος του κάθεται με το ζόρι τέταρτο, μετά τους τσιρίζει κ αρχίζει η γκρίνια, άμα πάω να παίξουμε μαζί αράζει για ώρα. Θα του φτιάξω και το πάρκο από βδομάδα να δω πως θα πάει 😋

Ο ύπνος μας από 3,5 μηνών μέχρι κ τώρα  έχει χαλάσει. Απο εκεί που εκανε 6,7 ή 8 ώρες σερί τώρα με το ζόρι ένα 5ωρο σερί κ κάποιες μέρες ξυπνάει ανα 1,5-2 ώρες 🥴 το regression σε όλο του το μεγαλείο. Για τους ημερήσιους δε μιλάω καν. Άμα πετύχω τα wake windows κάνω πάρτυ.  @Nasiad κ μεις 1 βδομάδα τώρα έχουμε φρικάρει με τη γοπ, πολλές φορές κλαίει κ δε μπορεί να κάτσει να φάει κ τεντώνει πίσω όλο το σώμα του 😥 κάπου διάβασα ότι στο 4ο-5ο μήνα φτάνει στο πικ της η γοπ κ μετά στρώνει. Εγώ αρχισα τώρα να του δίνω κ λίγο χαμομήλι μήπως τον ηρεμεί..φαίνεται να του αρέσει γευστικά πάντως.

Από λόγια πέρα από τα αγκού κ τις τσιρίδες, λέει κάτι ακαταλαβίστικα μόνος του κ από 3,5 μηνών λέει τη λέξη "γάλα". Δεν την λέει πάντα καθαρά αλλά πάνω στα νεύρα του άμα πεινάει την λέει πεντακάθαρα. Βέβαια πολλές φορές δε τη λέει μόνο για φαί, αλλά κ όταν θέλει απλά comfort κ να κοιμηθεί, μάλλον γιατί το βράδυ τον θηλάζω κ κοιμάται πάνω μου. Τώρα ξεκίνησε να δοκιμάζει τα "μπ" και τα "μα" αλλά ακόμα όχι κάτι φοβερό. Γενικά κρατάω μικρό καλάθι γιατί και της κολλητής μου σε αυτή την ηλικία έδειχνε ότι θα μιλήσει πολύ γρήγορα αλλά έχει πάει 1,5 κ δε το χει καταφέρει ακόμα, το παλεύει φουλ όμως.

Όπως κ να χει σε 1 βδομάδα κλείνει 5 μήνες..αγχώνομαι που θα χουμε πάλι εμβόλια.😣

Βάζε τον με ένα παιχνιδάκι μπροστά του να προσπαθεί να το πιάσει . Είναι σημαντικό να ξεκινήσει να γυρνάει μετά τους 6 μήνες θα σε πιάσει το ανχος αν δεν το κάνει. 

1 hour ago, linaa είπε:

Βάζε τον με ένα παιχνιδάκι μπροστά του να προσπαθεί να το πιάσει . Είναι σημαντικό να ξεκινήσει να γυρνάει μετά τους 6 μήνες θα σε πιάσει το ανχος αν δεν το κάνει. 

Εννοείς απτο ανάσκελα στο μπρούμυτα? Του βάζω, ναι. Κ αν δεν υπάρχει παιχνίδι, βάζει μόνος του κάτι στόχο κ προσπαθει να γυρίσει, αλλά ακόμα μόνο στο πλάι κάθεται. 

πρίν από 15 λεπτά , DepiDukes είπε:

Εννοείς απτο ανάσκελα στο μπρούμυτα? Του βάζω, ναι. Κ αν δεν υπάρχει παιχνίδι, βάζει μόνος του κάτι στόχο κ προσπαθει να γυρίσει, αλλά ακόμα μόνο στο πλάι κάθεται. 

Όσο περισσότερο τον βάζεις τόσο πιο γρήγορα θα το κάνει. Το πάτωμα η αλήθεια είναι ότι βοηθάει γιατί βάζει περισσότερο δύναμη οπότε γυμνάζετε ο κορμός. 

Στους 6-7 μήνες θα πρέπει να κάνει Κ βαρελάκια . Θα σε ρωτήσει Κ η παιδίατρος το ρωτάει το βιβλιάριο εκείνους τους μήνες 

3 ώρες πρίν, linaa είπε:

Όσο περισσότερο τον βάζεις τόσο πιο γρήγορα θα το κάνει. Το πάτωμα η αλήθεια είναι ότι βοηθάει γιατί βάζει περισσότερο δύναμη οπότε γυμνάζετε ο κορμός. 

Στους 6-7 μήνες θα πρέπει να κάνει Κ βαρελάκια . Θα σε ρωτήσει Κ η παιδίατρος το ρωτάει το βιβλιάριο εκείνους τους μήνες 

Ισχύει αλλά ετσι όπως είναι η φάση με την γοπ αυτές τις μέρες είναι περιορισμένες οι στιγμές που είναι τέρμα ξάπλα. Ότι κάνουμε αφού ξυπνήσει κ πριν φάει, αλλιώς μετά του ανεβαίνουν όλα του καημένου κ ταλαιπωρείται ☹️ πολύ κλάμα κ γκρίνια ασε..

7 ώρες πρίν, linaa είπε:

Σήμερα μιλούσα με τον παιδίατρο και του ανέφερα ότι ενώ στις 15/4 θα κλείσει τους 6 μήνες δε γυρνάει σχεδόν καθόλου από ανάσκελα μπρούμυτα,έχει γυρίσει μόνο κάνα δυο φορές!Και του έστειλα βίντεο με την προσπάθεια που κάνει να μπουσουλησει και είναι στην ουσία στα γόνατα και όλος ο κορμός είναι ορθιος(εννοώ δεν ακουμπάει πάτωμα σερνομενη,αλλά έχει πάρει θέση μπουσουληματος κάνοντας μπρος πισω).Και μου είπε να μην ανησυχώ καθόλου από τη στιγμή ειδικά που κρατάει τόσο καλά τον κορμό της.Και ότι ενώ στο βιβλιάριο υπάρχουν κάποια tasks που πρέπει να έχουν κατακτήσει,κάθε μωρό έχει το δικό του χρόνο. Και αξιολογώντας τη συνολική εικόνα,μπορούμε να πούμε πχ ότι ίσως κάπου υστερεί.. Αλλά γενικά μου είπε να μη δίνω πολύ βάση σε αυτά που αναγράφονται στο βιβλιάριο.Δε σημαίνει δηλαδή ότι αν κάτι από αυτά δεν τα κάνει ένα μωρό,υπάρχει πρόβλημα. 

Το αναφέρω γιατί εμένα με κάλυψε η απάντησή του και με καθησυχασε. Γιατί καλώς ή κακώς βλέποντας τα ζητούμενα ή τις καμπύλες ή χίλια δυο που λένε ότι πρέπει να κάνει ένα μωράκι στο μήνα,στους 3 κοκ ,αγχωνομαστε και τις περισσότερες φορές είναι χωρίς λόγο!

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...