Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Μανούλες Νοεμβρίου 2024

Recommended Posts

πρίν από 30 λεπτά , Fay_ είπε:

Καλησπέρα Μαίρη! Εμένα είναι καμιά βδομάδα τώρα που έχουν αρχίσει και τα πιάνουν όταν τα έχουν κοντά τους. Μην αγχώνεσαι θα γίνει και το πιάσιμο. 
Εγω τώρα έχω αγχωθεί που δεν γυρνάνε ακόμα το κορμάκι τους από μπρούμυτα ανάσκελα. Τους βλέπω πως κάπως πάνε να το κάνουν αλλά δεν το έχουν ακόμα..

Φαίη, είναι νωρίς ακόμα! Μπορεί να το κάνουν ακόμα και στους 6 μήνες! Προσπάθησε να τους ρολάρεις εσύ για αρχή, προκειμένου να τους "συστήσεις" την κίνηση. Όπως βλέπω, κι εσύ Φαίη, έτσι κι εγώ, όλο κάτι βρισκουμε να μας ανησυχεί..αναφωτιεμαι πότε θα ηρεμήσουμε 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

3 ώρες πρίν, mary_33 είπε:

Το μισή ώρα το βρίσκω ιδανικό! Εγώ τον κρατάω μια ώρα, αλλά υπάρχουν και φορές που φτάνει να βγάλει γουλιές ακόμα και στο 2ωρο συν...οι αλλαγές στα ρούχα του πάνε κι έρχονται καθημερινά...δεν έχουμε άλλα ατυχήματα λόγω δυσκοιλιότητας, έχουμε τις αναγωγές..η παιδίατρος επιμένει να μην αλλάξουμε γάλα αφού παίρνει κανονικά βάρος, αλλά θα το ξαναθεσω την επόμενη εβδομάδα που θα πάμε για εμβόλια πάλι. Πάντως, και ο δικός μου πριν απο 3 μέρες είχε τρελή γκρίνια και κλάμα και ήταν λογικά άλμα. Ελπίζω να έχετε ηρεμήσει, Νάσια! 

Να σας ρωτήσω κορίτσια: έχουν αρχίσει να πιάνουν αντικείμενα και αν ναι, από πότε; Εμενα πρόσφατα έχει αρχίσει να χαλαρωνει τα χέρια από σφιχτά που τα είχε, αλλά κίνηση να πιάσει δεν βλέπω, πάρα μόνο τα  χτυπάει..

Και μια ώρα να τον κρατήσω πάλι μπορεί να βγάλει κ εμένα και δύο δυωρο. Με απλό γάλα έβγαζε τραγικά ο δικός μου, δεν μπορούσα να ησυχάσω την νύχτα. Εδώ σκέψου ότι κάτι με το αντιαναγωγικο βγάζει αλλά δεν συγκρίνεται. Αλλάξαμε 3 και από αυτά και ιδιαίτερα με το αλμιρον αρ είχαμι ησυχάσει, δεν έβγαζε καθόλου. Αλλά η δυσκοιλιότητα μας ανάγκασε να το αλλάξουμε. Βέβαια καμία βελτίωση πάλι, έχει μεγάλο θέμα. Σήμερα βάλαμε αναγκαστικά υπόθετο πάλι, και δεν έκανε τίποτα!! Άλλη μια φορά το έκανε αυτό, και τελικά έκανα 5 το ξημέρωμα. Πολύ καλό αυτό, από τη μια να κλαίει αυτος και από την άλλη να προσπαθώ να πλύνω το κωλι του 😂😂 το περιμενω και σήμερα το ίδιο. 😂 

Εμένα ακόμη τα έχει μπουνιτσες τα χέρια και του αρέσει να πιάνει και να ξεριζώνει μαλλιά και αν φοράς κάνα κρεμαστό 😂 ως εκεί!! 

@Fay_είναι νωρίς για να γυρίζουν. Εγώ τον κάνω κάθε μέρα ασκήσεις για αυτό αλλά προς το παρόν μόνο απο ανάσκελα στο πλάι και το αντίστροφο κάνει. Αλλά ξέρω ότι είναι νωρίς οπότε δεν με απασχολεί. 

• Μου αρέσει 1

Καλημέρα κορίτσια και από μένα!!Έχω τώρα την μπουμπου στο στήθος και περιμένω να κοιμηθεί βαθιά να την ακουμπήσω κρεβατάκι!Σήμερα άλλαξε λίγο το πρόγραμμά της πάλι,πήγαμε πρωί πρωί σουπερμάρκετ αφού αφησαμε τα αγόρια στο σχολείο. Και τώρα έβαλα να φτιάξω κάτι στα γρήγορα για μεσημεριανό!

Εμένα μου ζήτησε ο παιδίατρος στην τελευταία επίσκεψη να της δίνω κουδουνίστρα (με λεπτό και μακρύ πιασιμο) ώστε να αρχίσει να κάνει εναλλαγή χεριού.. 🤪🤪Μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να το κάνει πάντως!Ούτε θυμάμαι από τα μεγάλα μου παιδιά να το κάνουν τόσο νωρίς!Εγώ της τη βάζω στο χέρι και απλά την κουνάει ώσπου να της πέσει!Έχει πλέον τα χεράκια αρκετά ανοιχτά,αλλά υπάρχουν αρκετές φορές μέσα στη μερα-ειδικα όταν βρίσκεται σε υπερενταση-που τα κρατάει μπουνιτσα!

Εμένα γύρισε νωρίς απο μπρούμυτα σε ανάσκελα και μια φορά από ανάσκελα μπρούμυτα (αλλά δεν το ξαναεκανε,οπότε δεν μπορώ να το εκλάβω ως κάτι που το έχει "κατακτήσει ").Αλλά @Fay_ μη σε απασχολεί!Εμενα πχ ο δευτερος ενω ειχε γυρισει και εκεινος νωρις ,για να καθισει στον ποπο του έκανε πολυυυ καιρό!Σίγουρα πέρασε το 7μηνο!Και μου έκανε εντύπωση ότι όταν ήρθε η ώρα να σταθεί,στεκόταν πολύ καλύτερα από ότι καθόταν.. 🤔🤪🤪 Και με είχε ανησυχήσει τότε αυτό θυμάμαι!Αλλά μου έλεγε ο παιδίατρος ότι από τη στιγμή που στέκεται είμαστε οκ!

Εμένα αυτό που παρατήρησα ότι κάνει τις τελευταίες μέρες και δεν το έκαναν τα άλλα 2 είναι η προσπάθεια να σηκωθεί.Τι εννοώ!Είναι στο κρεβάτι πχ ανάσκελα και σηκωνει όλο το κεφάλι προς τα μπροστά (πως πάμε να κάνουμε κοιλιακους,αλλά μόνο να σηκώνεται το κεφάλι??Έτσι!).Και το είπα στον γιατρό γιατί λέω μήπως κάτι την ενοχλεί και το κάνει!Και μου είπε απο τη στιγμή που δεν γκρινιάζει ή δε δυσφορει,όλα οκ..Αλλά το κάνει πολύ συχνά μέσα στη μέρα.. Το έχει κανένα άλλο μωράκι αυτό?

πρίν από 33 λεπτά , Anna1986 είπε:

Καλημέρα κορίτσια και από μένα!!Έχω τώρα την μπουμπου στο στήθος και περιμένω να κοιμηθεί βαθιά να την ακουμπήσω κρεβατάκι!Σήμερα άλλαξε λίγο το πρόγραμμά της πάλι,πήγαμε πρωί πρωί σουπερμάρκετ αφού αφησαμε τα αγόρια στο σχολείο. Και τώρα έβαλα να φτιάξω κάτι στα γρήγορα για μεσημεριανό!

Εμένα μου ζήτησε ο παιδίατρος στην τελευταία επίσκεψη να της δίνω κουδουνίστρα (με λεπτό και μακρύ πιασιμο) ώστε να αρχίσει να κάνει εναλλαγή χεριού.. 🤪🤪Μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να το κάνει πάντως!Ούτε θυμάμαι από τα μεγάλα μου παιδιά να το κάνουν τόσο νωρίς!Εγώ της τη βάζω στο χέρι και απλά την κουνάει ώσπου να της πέσει!Έχει πλέον τα χεράκια αρκετά ανοιχτά,αλλά υπάρχουν αρκετές φορές μέσα στη μερα-ειδικα όταν βρίσκεται σε υπερενταση-που τα κρατάει μπουνιτσα!

Εμένα γύρισε νωρίς απο μπρούμυτα σε ανάσκελα και μια φορά από ανάσκελα μπρούμυτα (αλλά δεν το ξαναεκανε,οπότε δεν μπορώ να το εκλάβω ως κάτι που το έχει "κατακτήσει ").Αλλά @Fay_ μη σε απασχολεί!Εμενα πχ ο δευτερος ενω ειχε γυρισει και εκεινος νωρις ,για να καθισει στον ποπο του έκανε πολυυυ καιρό!Σίγουρα πέρασε το 7μηνο!Και μου έκανε εντύπωση ότι όταν ήρθε η ώρα να σταθεί,στεκόταν πολύ καλύτερα από ότι καθόταν.. 🤔🤪🤪 Και με είχε ανησυχήσει τότε αυτό θυμάμαι!Αλλά μου έλεγε ο παιδίατρος ότι από τη στιγμή που στέκεται είμαστε οκ!

Εμένα αυτό που παρατήρησα ότι κάνει τις τελευταίες μέρες και δεν το έκαναν τα άλλα 2 είναι η προσπάθεια να σηκωθεί.Τι εννοώ!Είναι στο κρεβάτι πχ ανάσκελα και σηκωνει όλο το κεφάλι προς τα μπροστά (πως πάμε να κάνουμε κοιλιακους,αλλά μόνο να σηκώνεται το κεφάλι??Έτσι!).Και το είπα στον γιατρό γιατί λέω μήπως κάτι την ενοχλεί και το κάνει!Και μου είπε απο τη στιγμή που δεν γκρινιάζει ή δε δυσφορει,όλα οκ..Αλλά το κάνει πολύ συχνά μέσα στη μέρα.. Το έχει κανένα άλλο μωράκι αυτό?

Καλημέρα Άννα! Εμένα όχι δεν το κάνουν αυτό που περιγράφεις, αλλά δεν μου ακούγεται ανησυχητικό, δοκιμάζει να σηκωθεί καταλαβαίνω εγώ. 
Τι καλό μαγείρεψες; Έχω στερέψει από ιδέες. Όλο τα ίδια νιώθω πως μαγειρεύω.

3 ώρες πρίν, Fay_ είπε:

Καλημέρα Άννα! Εμένα όχι δεν το κάνουν αυτό που περιγράφεις, αλλά δεν μου ακούγεται ανησυχητικό, δοκιμάζει να σηκωθεί καταλαβαίνω εγώ. 
Τι καλό μαγείρεψες; Έχω στερέψει από ιδέες. Όλο τα ίδια νιώθω πως μαγειρεύω.

Έφτιαξα κολοκυθοσουπα (είναι το αγαπημένο του μεγάλου μου γιου ) και καρμπονάρα!

Just now, Anna1986 είπε:

Έφτιαξα κολοκυθοσουπα (είναι το αγαπημένο του μεγάλου μου γιου ) και καρμπονάρα!

Έχω αρχίσει και φτιάχνω φαγητά που να κρατάνε 2 μερες(έφτιαξα Δευτέρα μουσακα πχ οπότε χθες δεν είχα μαγειρεμα).Δε μου βγαίνει πάντα,αλλά πραγματικά αν έχω φαγητό νιώθω  ότι έχω τελειώσει τη μισή δουλειά!

Διαφημίσεις

1 hour ago, Anna1986 είπε:

Έχω αρχίσει και φτιάχνω φαγητά που να κρατάνε 2 μερες(έφτιαξα Δευτέρα μουσακα πχ οπότε χθες δεν είχα μαγειρεμα).Δε μου βγαίνει πάντα,αλλά πραγματικά αν έχω φαγητό νιώθω  ότι έχω τελειώσει τη μισή δουλειά!

Ναι ναι κ εγώ για δυο μέρες μαγειρεύω, δε γίνεται αλλιώς. Μου έδωσες ιδέα, κ εμένα μ αρέσει η κολοκυθοσουπα βελουτε. Μπράβο που ο γιος σου τρώει σούπα και μάλιστα κολοκυθοσουπα. Νόμιζα πως τα παιδάκια είναι πιο δύσκολα στο φαΐ.

πρίν από 20 λεπτά , Fay_ είπε:

Ναι ναι κ εγώ για δυο μέρες μαγειρεύω, δε γίνεται αλλιώς. Μου έδωσες ιδέα, κ εμένα μ αρέσει η κολοκυθοσουπα βελουτε. Μπράβο που ο γιος σου τρώει σούπα και μάλιστα κολοκυθοσουπα. Νόμιζα πως τα παιδάκια είναι πιο δύσκολα στο φαΐ.

Ο πρώτος μου γιος είναι κατά παραγγελία!😅😅Το έχω πει πολλές φορές!Δε με παίδεψε ποτε με το φαγητό και τρώει πολύ σωστά!Κολοκυθοσουπα, Αρακάς και φασολακια είναι τα αγαπημένα του!Και από λαχανικά τρώει κυριολεκτικά τα πάντα (εκτός από μελιτζάνα που δεν του αρεσει)!Αλλά ακόμα και τον μαϊντανό και τον άνηθο που έχω γλάστρες στον κήπο,τα κόβει και τα τρωει(αυτό βέβαια το κάνω και εγώ και ο μπαμπάς μου..🤪).

Ο δεύτερος μοιάζει στο φαγητό στον άντρα μου!Ζυμαρικά και κρέας πολύ!Θα φάει βέβαια και τα χόρτα και μπρόκολο και τα σχετικά!Αλλά τη ντομάτα πχ ούτε να τη δει!!Μόνο ντοματινια και αυτά αν είναι γλυκά!Αλλά γενικά και ψαρι θα φάει και οσπρια(όμως με τα όσπρια δε θα πετάξει και τη σκουφια του!!)

Να δω από που θα πάρει και η τρίτη της παρέας!😅😅

8 ώρες πρίν, Anna1986 είπε:

Κ εμένα το κάνει αυτό τελευταία, και ιδιαίτερα αν τον έχω αγκαλιά και ελαφρώς ξαπλωμένο και θέλει να σηκωθεί κάνει και τα χέρια μπροστά να πάρει δύναμη όπως θα κάναμε εμείς 😂 και παιδιά τα καταφέρνει δεν σας κάνω πλάκα! Χθες έκανε και το άλλο κουλό. Του κάνω άσκηση να είναι ξαπλωμένος, πιάνω τα χεράκια και τον τραβάω μπροστά να καθίσει με τον κώλο και δίνουμε φιλάκια κάθε φορά. Και χθες το κανω και βάζει αντίσταση και πάτησε στα πόδια και σηκώθηκε όρθιος. Φυσικά τον έπιασα αμέσως δεν ξέρω αν κάνει να πατάει πόδια από τώρα.. ήταν η μαμά μου εδώ και επαθε σοκ λέει αν είναι δυνατόν 2,5 μηνών μωρό να σηκώνεται όρθιος 😂😂 μη πω που κάθε φορά που τον βάζω στην κοιλίτσα και βαριέται (συνήθως πολύ γρήγορα) αρχίζει και κουνάει πόδια σαν να αρκουδιζει και φεύγει σιγά σιγά μπροστά... Νομίζω ότι θα είναι τρελό ζιζάνιο πραγματικά..

Από φαγητά κορίτσια εγώ τις μισές μέρες παίρνω από την πεθερά, τις άλλες θα μαγειρέψω η κάτι γρήγορο η άπο το βράδυ να είναι ο άντρας μου εδώ. Σήμερα πχ θα φτιάξω αρακά που μια χαρά τρώγεται και αύριο! 

21 ώρες πρίν, Fay_ είπε:

Τόσο εσύ με δίδυμα όσο και η @Anna1986 με 3 παιδιά και μόνο που μαγειρεύετε είναι άθλος (σιχαίνομαι το μαγείρεμα όπως καταλάβατε, αλλά δεν έχω άλλη λύση, μιας και δεν έχω ούτε μάνα ούτε πεθερά κοντά)! 

Μια ερώτηση κορίτσια: έχετε κάνει στον 3ο μήνα το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας; Έχουμε ραντεβού την άλλη εβδομάδα. Η παιδίατρος μας είπε ότι από πέρυσι μπήκε το εν λόγω εμβόλιο στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού στον τρίτο μήνα λόγω έξαρσης κρουσμάτων και μας άφησε την επιλογή να το καθυστερήσουμε εάν θέλουμε. Στην αρχή είπαμε όχι, θα το κάνουμε αφού τότε πρέπει. Αλλά προβληματίζομαι, καθώς μας είπε ότι ενδέχεται να κάνει ως παρενέργεια υψηλό πυρετο. Με δεδομένο ότι δεν έχει επαφή με άλλα παιδάκια, σκεφτομαι τώρα μήπως το αναβάλουμε κάνα μήνα..τι νομίζετε; Το έχετε κάνει εσείς; Από παρενέργειες πως πήγατε;

πρίν από 15 λεπτά , mary_33 είπε:

Τόσο εσύ με δίδυμα όσο και η @Anna1986 με 3 παιδιά και μόνο που μαγειρεύετε είναι άθλος (σιχαίνομαι το μαγείρεμα όπως καταλάβατε, αλλά δεν έχω άλλη λύση, μιας και δεν έχω ούτε μάνα ούτε πεθερά κοντά)! 

Μια ερώτηση κορίτσια: έχετε κάνει στον 3ο μήνα το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας; Έχουμε ραντεβού την άλλη εβδομάδα. Η παιδίατρος μας είπε ότι από πέρυσι μπήκε το εν λόγω εμβόλιο στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού στον τρίτο μήνα λόγω έξαρσης κρουσμάτων και μας άφησε την επιλογή να το καθυστερήσουμε εάν θέλουμε. Στην αρχή είπαμε όχι, θα το κάνουμε αφού τότε πρέπει. Αλλά προβληματίζομαι, καθώς μας είπε ότι ενδέχεται να κάνει ως παρενέργεια υψηλό πυρετο. Με δεδομένο ότι δεν έχει επαφή με άλλα παιδάκια, σκεφτομαι τώρα μήπως το αναβάλουμε κάνα μήνα..τι νομίζετε; Το έχετε κάνει εσείς; Από παρενέργειες πως πήγατε;

Μη νομίζεις και για μένα αναγκαίο κακό είναι το μαγείρεμα. Στην αρχή που είχα γεννήσει όλο απέξω τρώγαμε.. Ε πόση παραγγελία να παίξει πια..

εμείς την πρώτη δόση της μηνιγγίτιδας την κάναμε με τα πρώτα εμβόλια στο δεύτερο μήνα και την επόμενη θα την κάνουμε στον τέταρτο. Ανέβασαν και οι δύο μέχρι 38. Τους θερμόμετρουσα συνέχεια μόλις πήγε 38, έδωσα ντεπόν και έπεσε και δεν ανέβηκε ξανά. Με όλα αυτά τα κρούσματα που ακούμε τώρα λέω ευτυχώς που το κάναμε αν σκεφτείς ότι τα δικά μου του χρόνου θα τα πάω και σταθμό μάλλον. Τώρα αν εσύ δεν έχεις τέτοιο σκοπό και όπως λες δεν έρχεται σε επαφή με παιδιά ίσως να μην χρειάζεται ακόμα. Ο δικός μας γιατρός πάντως δεν μας έδωσε καν επιλογή να διαλέξουμε πότε θα γίνει..

Διαφημίσεις

πρίν από 56 λεπτά , mary_33 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια!!Και εμένα μου ανέφερε το εμβολιο(ενώ πριν κάποια χρόνια ήταν κάθετος στο να μην το κανω).Απλά τώρα λόγω των κρουσματων(ιδίως στην Πάτρα στους εφήβους)έχει αλλάξει ροτα! Είπε να το κάνουμε στον 9ο ωστόσο..και  ξεκάθαρα επειδή έχω και 2 μεγαλύτερα παιδια(στις ομάδες που εκτίθενται κυρίως σε αυτό το βακτήριο είναι τα μωρά και οι έφηβοι ).Ωστόσο μου τόνισε ότι αν το κάνουμε τώρα ,στα 4 χρόνια δεν έχει ανοσία πλέον!Χρειάζεται δυστυχώς επανάληψη το συγκεκριμένο. 

Είμαι αρκετά επιφυλακτική και του εξέφρασα και τη δυσπιστία μου και γενικά τους φόβους μου και μου είπε ότι παρακολουθούμε τα κρούσματα και πράττουμε αναλόγως.Ιδανικα θέλει να το κάνουμε στους 9 μήνες.

2 ώρες πρίν, mary_33 είπε:

Καλησπέρα!  Εμένα μου αρέσει το μαγείρεμα αλλά ο μικρός πραγματικά λες και το μυρίζεται και όταν είναι να μαγειρέψω δεν λέει να κοιμηθεί. Κάθε μέρα κοιμάται τη μισή μέρα, σήμερα που είχα μαγείρεμα κοιμήθηκε ελάχιστα έως καθόλου. Το μισό φαι το έκανα με το ένα χέρι για να τον κρατάω στο αλλο αγκαλιά 🤦 επόμενη φορά θα δοκιμάσω τον μάρσιπο που έχω μπας και βολεψει. Πιο μικρό που πήγα να τον βάλω ουρλιάζε δεν του άρεσε, τώρα ίσως που είναι πιο παιδί που πιάνεται, να του αρέσει..

Εμείς εμβόλιο έχουμε 6/03 και τώρα είδα ότι μας έγραψε, από όσο καταλαβαίνω του πνευμονιόκοκκου. Δεν είπε και για μηνιγγίτιδας ακόμη!

Aloha κορίτσια! 

Σήμερα μόλις κάναμε πνευμονιόκοκκου και τώρα περιμένω να δω πως θα αντιδράσει. Για μηνιγγίτιδας που ρώτησα μου είπε μετά τον 6ο γιατί είναι βαρύ και αυτό για το ροταιο δε μας το προτείνει καν αφου δεν υπάρχουν επαφές με αλλα παιδια.

@Anna1986 ναι το Πουσκιν νομίζω ή αυτό του πανεπιστημίου Αγ.Πετρούπολης. Θα τα ξαναπιάσω κ γω τώρα κάποια στιγμή για να δώσω. Τραγούδια και γω φουλ, αλλά προτιμώ podcast που είναι ανάλογα με το επίπεδο. Έχει πολύ πλάκα όμως, αλλάζει η μούρη του όταν του μιλάω ρώσικα, λες κ καταλαβαίνει ότι είναι άλλη γλώσσα 😝

@Nasiad πωπωω πολύ ζόρι ο καημένος... Οσο μεγαλώνει θα φτιάχνει και απλα θα χαλάει λίγο κατα καιρούς στα άλματα. Οντως πολύ πιθανό να είναι και τώρα άλμα. Αυτό με τον φόβο της πρόνοιας το χα και γω στις αρχές που ούρλιαζε σε κάθε αλλαγή πάνας, ευτυχώς τώρα μόνο με κλωτσάει 😅 Όσον αφορά τις γουλιές και μένα βγάζει αρκετά, ακόμα και στο ρέψιμο και στο 2ωρο...αλλά ο παιδίατρος λέει οτι όσο παιρνει βάρος δεν υπάρχει θέμα.

@mary_33 κ εμένα απλά πιάνει μία συγκεκριμένη κουδουνίστρα και το μασητικό, τα κρατάει για λίγο μέχρι να τους δώσει μία και πάρτα κάτω 😅

παιδιά εμένα μου κάνουν εντύπωση τα ρουχαλάκια τους, το ξερα ότι είναι ότι να ναι τα νούμερα αλλά δεν περίμενα τόσο. Είναι 3μηνών και τα ρούχα του 6μήνου του είναι οριακά 🤦‍♀️

1 hour ago, DepiDukes είπε:

Aloha κορίτσια! 

Σήμερα μόλις κάναμε πνευμονιόκοκκου και τώρα περιμένω να δω πως θα αντιδράσει. Για μηνιγγίτιδας που ρώτησα μου είπε μετά τον 6ο γιατί είναι βαρύ και αυτό για το ροταιο δε μας το προτείνει καν αφου δεν υπάρχουν επαφές με αλλα παιδια.

@Anna1986 ναι το Πουσκιν νομίζω ή αυτό του πανεπιστημίου Αγ.Πετρούπολης. Θα τα ξαναπιάσω κ γω τώρα κάποια στιγμή για να δώσω. Τραγούδια και γω φουλ, αλλά προτιμώ podcast που είναι ανάλογα με το επίπεδο. Έχει πολύ πλάκα όμως, αλλάζει η μούρη του όταν του μιλάω ρώσικα, λες κ καταλαβαίνει ότι είναι άλλη γλώσσα 😝

@Nasiad πωπωω πολύ ζόρι ο καημένος... Οσο μεγαλώνει θα φτιάχνει και απλα θα χαλάει λίγο κατα καιρούς στα άλματα. Οντως πολύ πιθανό να είναι και τώρα άλμα. Αυτό με τον φόβο της πρόνοιας το χα και γω στις αρχές που ούρλιαζε σε κάθε αλλαγή πάνας, ευτυχώς τώρα μόνο με κλωτσάει 😅 Όσον αφορά τις γουλιές και μένα βγάζει αρκετά, ακόμα και στο ρέψιμο και στο 2ωρο...αλλά ο παιδίατρος λέει οτι όσο παιρνει βάρος δεν υπάρχει θέμα.

@mary_33 κ εμένα απλά πιάνει μία συγκεκριμένη κουδουνίστρα και το μασητικό, τα κρατάει για λίγο μέχρι να τους δώσει μία και πάρτα κάτω 😅

παιδιά εμένα μου κάνουν εντύπωση τα ρουχαλάκια τους, το ξερα ότι είναι ότι να ναι τα νούμερα αλλά δεν περίμενα τόσο. Είναι 3μηνών και τα ρούχα του 6μήνου του είναι οριακά 🤦‍♀️

Καλησπέρα!! Πρέπει να ήταν άλμα γιατί έτρωγε σαν παλαβός και ελάτε τη μισή νύχτα γιατί ήθελε αγκαλιά. Έχει τώρα 2-3 νύχτες εστρώσε όμως και κοιμάται τέλεια, επιτέλους ξεκουράστηκα 😂 Ξυπνάει βέβαια πάλι ανά 2-3 ώρες να φάει αλλά κοιμάται κατευθείαν στο λίκνο χωρίς παράπονα. Ανεβάσαμε και το στρώμα να έχει κλίση και ίσως του αρέσει παραπάνω. Κι εγώ το ξέρω αυτό ότι με τις γουλιες αν βάζει βάρος είναι οκ, κ ο δικός μου βάζει κανονικά. Αλλά βγάζει πολύ και την νύχτα φοβάμαι μην πνίγει. Έτυχε να είμαι δίπλα του και το έκανε γάργαρα, αν δεν τον γυρνούσα θα πνιγοταν. Δήθεν ότι τα μωρά έχουν αντανακλαστικό το να γυρνάνε στο πλάι Ε; Εγώ τον βάζω στο πλάι και γυρνάει ανάσκελα μια ζωή με το κεφάλι να κοιτάει ταβάνι... 

Αυτό με τα ρούχα γελάω κ εγώ, τα μισά ρούχα μας είναι ήδη 6-9 και σκέψου ότι τριών μηνών θα γίνει στις 25 του μήνα.. τα 3-6 είναι οριακά και κάποια δεν του κάνουν καν. Οπότε τα μάζεψα όλα να τα στείλω στην αδερφή μου που είναι έγκυος, και του φοραω όλο 6 κι ας είναι άνετα. 

3 ώρες πρίν, Nasiad είπε:

Καλησπέρα!! Πρέπει να ήταν άλμα γιατί έτρωγε σαν παλαβός και ελάτε τη μισή νύχτα γιατί ήθελε αγκαλιά. Έχει τώρα 2-3 νύχτες εστρώσε όμως και κοιμάται τέλεια, επιτέλους ξεκουράστηκα 😂 Ξυπνάει βέβαια πάλι ανά 2-3 ώρες να φάει αλλά κοιμάται κατευθείαν στο λίκνο χωρίς παράπονα. Ανεβάσαμε και το στρώμα να έχει κλίση και ίσως του αρέσει παραπάνω. Κι εγώ το ξέρω αυτό ότι με τις γουλιες αν βάζει βάρος είναι οκ, κ ο δικός μου βάζει κανονικά. Αλλά βγάζει πολύ και την νύχτα φοβάμαι μην πνίγει. Έτυχε να είμαι δίπλα του και το έκανε γάργαρα, αν δεν τον γυρνούσα θα πνιγοταν. Δήθεν ότι τα μωρά έχουν αντανακλαστικό το να γυρνάνε στο πλάι Ε; Εγώ τον βάζω στο πλάι και γυρνάει ανάσκελα μια ζωή με το κεφάλι να κοιτάει ταβάνι... 

Αυτό με τα ρούχα γελάω κ εγώ, τα μισά ρούχα μας είναι ήδη 6-9 και σκέψου ότι τριών μηνών θα γίνει στις 25 του μήνα.. τα 3-6 είναι οριακά και κάποια δεν του κάνουν καν. Οπότε τα μάζεψα όλα να τα στείλω στην αδερφή μου που είναι έγκυος, και του φοραω όλο 6 κι ας είναι άνετα. 

Καλησπερα κορίτσια και απο μας!Αυτο με τα ρούχα μόλις σήμερα το συζητούσα!Της πήρα κάποια εξτρα ρούχα γιατί υποτίθεται είχαμε από την ανηψιά μου!Αλλά το 6 δεν της κάνει πλέον!Και σκέφτηκα οτι ισως με τη χρήση και το στεγνωτήριο ήταν κάπως μαζεμένα..Πήρα σετ από mayoral  το 6-9 (και ενώ η μπέμπα στις 30/1 που πήγαμε παιδιατρο ήταν 64 πόντους,της είναι μια χαρά!)Καλά το 6 του orchestra ούτε καν..Της μπαίνουν το 9 και το 12 από την ανηψιά μου!Mothercare το φορμακι εξόδου είναι υποτίθεται 9 και της είναι τσίμα τσίμα!Και από κιλά έπαιρνε στους 2 πρώτους μήνες πάνω από κιλό,αλλά τώρα ψιλοεκοψε και ζυγίζει 7220(σήμερα).Και αύριο κλείνει 4 μήνες!Και τα ζάρα επίσης μικρά σε αντίστοιχη ηλικια(γενικά και από τα αγόρια το έβλεπα αυτό,αλλά μου φαίνεται το έχουν παρακάνει με την οικονομία στο ύφασμα!!🤣🤣)

On 13/2/2025 at 4:39 ΜΜ, Nasiad είπε:

Καλησπέρα!  Εμένα μου αρέσει το μαγείρεμα αλλά ο μικρός πραγματικά λες και το μυρίζεται και όταν είναι να μαγειρέψω δεν λέει να κοιμηθεί. Κάθε μέρα κοιμάται τη μισή μέρα, σήμερα που είχα μαγείρεμα κοιμήθηκε ελάχιστα έως καθόλου. Το μισό φαι το έκανα με το ένα χέρι για να τον κρατάω στο αλλο αγκαλιά 🤦 επόμενη φορά θα δοκιμάσω τον μάρσιπο που έχω μπας και βολεψει. Πιο μικρό που πήγα να τον βάλω ουρλιάζε δεν του άρεσε, τώρα ίσως που είναι πιο παιδί που πιάνεται, να του αρέσει..

Εμείς εμβόλιο έχουμε 6/03 και τώρα είδα ότι μας έγραψε, από όσο καταλαβαίνω του πνευμονιόκοκκου. Δεν είπε και 

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...