Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• On 4/12/2025 at 9:26 PM, Anna Maria 1995 said:

Χωρίς να έχω ζήσει την κατάσταση, κοιτώντας το απ' έξω, θα έλεγα, και συγχώρεσε με για το θάρρος να σε " συμβουλεύω", να μη βάζεις στον εαυτό σου εσύ η ίδια τα όρια " τελευταία φορά και τα παρατάω." Γιατί ίσως αυτό σε αγχωνει υποσυνείδητα παραπάνω.  Όπως σας βγει σε σένα και στον άντρα σου. Αν νιώθεις κόπωση μπορείς να πεις τώρα σταματάω μετά αν ξανά αλλάξεις γνώμη μπορείς να ξαναπροσπαθήσεις. Όπως νιώθετε και ό,τι σας φωτίσει ο Θεός ! Κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό και έχει διαφορετικό δρομο. Θα πω τώρα και ένα άλλο παράδειγμα από φίλη της μητέρας μου, το οποίο είναι το αντίθετο από την άλλη ιστορία που σας είπα. Λοιπόν η συγκεκριμένη είχε κάνει εννέα προσπάθειες εξωσωματικής και έμεινε έγκυος και γέννησε στην δέκατη! Το παιδί της είναι μια χαρά σήμερα γύρω στα 30. Έγινε και πριν χρονια δηλαδή... Με αυτό θέλω να πω πως κάθε ζευγάρι έχει διαφορετικές αντοχές και ανάγκες και διαφορετικό δρόμο. Όσο για όσα παραδείγματα μας έδωσες πριν πραγματικά μου έδωσαν δύναμη! Νομίζω πως κάποια πράγματα όπως και το θέμα που συζητάμε είναι προσωπικά με την έννοια ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Εμείς μπορούμε να ευχόμαστε να μας φωτίσει ο Θεός να καταλάβουμε τι είναι το καλύτερο για την καθεμία μας και για τους άντρες μας φυσικά. Κάτι που μπορεί σε σένα να δουλέψει σε μένα όχι και το αντίθετο. Και να έχουμε και λίγο τη σκέψη μας σε εγρήγορση όπως και τη διαίσθηση μας για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τυχόν γιατρούς που δεν θα είναι για το καλό μας, σαν κάποιους που περιγράψατε πριν .  Και φυσικά κάτι που είπε και μια άλλη κοπέλα ότι δεν είναι αυτονόητο πως έχουμε τους άντρες μας και αγαπιόμαστε. Είναι πολύ μεγάλο δώρο , οπότε αν τελικά δεν έρθουν μωράκια ας χαιρόμαστε την αγάπη με εκείνον. Αν και πραγματικά κορίτσια μέσα από την καρδιά μου εύχομαι να έρθουν σε όλες μας παιδάκια!

Εμένα προσωπικά δεν με ανχωνει καθόλου ίσα που με ξαλαφρώνει. Γιατί δεν έχω χειρότερο αυτήν την στιγμή από την λουμπα στην οποία έχω μπει. Το περιγράφω σαν να ζω την μέρα της μαρμότας. Θέλω να δω ένα φως στο τούνελ και με το να κάνω συνέχεια εξωσωματικές με κανένα αποτέλεσμα η ακόμα χειρότερα να βλέπω ότι μένω έγγυος και δεν προχωράνε (γιατί και τις τέσσερις φορές έμεινα έγγυος)δεν με βγάζει από το τούνελ. Κοίτα συμφωνώ ότι για το κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό και εγώ λέω πως νιώθω εγώ όχι τι θα έκανε ένα άλλο ζευγάρι. Είμαι ήδη 41 αν αποφασίσω να σταματήσω τωρα για διάλειμμα σε 1 δύο χρόνια που θα θέλω να πάρω μπρος γιατί τόσο θα ήθελα να μην ασχοληθώ θα έχω φτάσει 43 οπότε δύσκολα τα πράγματα. Αν ήμουν 35 ναι θα το έκανα  ένα διάλειμμα. Για να ηρεμήσω λίγο. Αλλά δεν είμαι. Επιπλέον αν τώρα με τον προεμφυτευτικο δεν βρεθεί λέω τώρα εγώ υγιές έμβρυο δεν νομίζω ότι αντέχω άλλο να μπαίνω σε ωολληψιες. Ναι θέλω πολύ ένα παιδί αλλά από την άλλη δεν αντέχω και άλλα ιατρικά. Δεν γνωρίζεις την ζωή μου οπότε δεν ξέρεις πολλά βασικά πράγματα που έχω περάσει. Γεννήθηκα με ένα πρόβλημα καρδιάς με χαμηλά ποσοστά να επιβιώσω  οπότε μέχρι τα 18 μου ήταν δύσκολα τα πράγματα. Έκανα δύο χειρουργεία όπου στο δεύτερο έπρεπε να ήμουν ξύπνια. Οπότε δεν την παλεύω καθόλου με τα χειρουργεία όποια μορφή και να έχουν. Δε αντέχω άλλες κρίσεις ανχους.  Στα 27 μου που παντρεύτηκα ξεκίνησα για παιδί και μέτρα πόσα χρόνια το προσπαθώ. Μπορεί όχι με εξωσωματική αποκλειστικά. Μιλώντας λοιπόν για μένα και με πλήρη συνείδηση, εγώ έχω την ανάγκη να βάλω μια τέλεια. Είπα ότι θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια με την ελπίδα να είναι τυχερή και μετά θα βγω εκτός. Και όταν λέω εκτός εννοώ εκτός των εξωσωματικων. Γιατί ελεύθερες επαφές θα συνεχίσω να έχω. Χωρίς ελπίδα μέσα μου αλλά δεν έχω και λογο να μην έχω.Τα τελευταία τρία χρόνια εγώ δουλεύω μόνο για αυτό το παιδί. Ότι λεφτά βγάζουμε πάνε εκεί. Παλιότερα δεν είχαμε καν την δυνατότητα για εξωσωματική.Γιατί εμείς δεν είμαστε και οικονομικά άνετοι. Έκανα ότι περνάει από το χέρι μου για να το αλλάξω αυτό και εγώ και ο άντρας μου για να μπορούμε να υποστηρίξουμε οικονομικά το κόστος της εξωσωματικής.Τρία καλοκαίρια δεν έχουμε πάει διακοπές. Είμαστε πιο κουρασμένοι και οι δύο από ποτέ. Εξάλλου σαν άνθρωπος είμαι πολύ open και στην υιοθεσία.

• Δύναμη! 2
      • Λουλούδια 1

Καφέ Εξωσωματικής 2024 !

Recommended Posts

πρίν από 2 λεπτά , MK2012 είπε:

Ουτε εμενα μου λεει… φαντάζομαι αυτό που προσπαθεί να πει είναι πως πρέπει να σταματήσω να τρελαίνομαι και να τα αναλύω όλα, να ζητάω εξηγήσεις, να αμφισβητώ κλπ… To go with the flow και ο,τι γίνει… Αυτό εισέπραξα σήμερα πως θέλει γιατί σου λέει αν αυτή ήρθε εδώ και 3 μήνες και αναρωτιέται για τα πάντα, φαντάσου να την έχω ένα χρόνο εδώ.  Αυτό είναι το approach του. Το θέμα είναι αν εγώ μπορώ να συνεχίσω με αυτό. 

Εχεις δικιο. Θα δεις εν καιρω τι αντεχεις και θα αποφασισεις βασει δεδομενων και αισθησης ασφαλειας και αμεσοτητας.

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

πρίν από 7 λεπτά , little miracle είπε:

Εχεις δικιο. Θα δεις εν καιρω τι αντεχεις και θα αποφασισεις βασει δεδομενων και αισθησης ασφαλειας και αμεσοτητας.

Εχω αποφασίσει πως θα του δώσω μέχρι τον Ιούνιο. Ως τότε θα έχω κάνει 6 ωοληψιες σύνολο μαζί του και ενδεχομένως μπορώ να πάρω μια απόφαση, είναι αρκετό δείγμα. 

• Μου αρέσει 4

πρίν από 11 λεπτά , MK2012 είπε:

Εχω αποφασίσει πως θα του δώσω μέχρι τον Ιούνιο. Ως τότε θα έχω κάνει 6 ωοληψιες σύνολο μαζί του και ενδεχομένως μπορώ να πάρω μια απόφαση, είναι αρκετό δείγμα. 

Η αλήθεια είναι πως το να πας κάθε μήνα και να τρως την ίδια κρυάδα με το ένα ωάριο που δεν έφτασε σε βλαστοκύστη δεν είναι και κάτι που μπορείς να το δεις και πολύ χαλαρά. Μην τρελαθούμε τώρα. Γι αυτό στο εξωτερικό πολλές γυναίκες πρώτα μαζεύουν τα ωάρια και μετά τα γονιμοποιούν όλα μαζί για να μην απογοητεύονται. Είναι δύσκολη απόφαση να πεις σταματάω ή αλλάζω πάλι γιατρό και κέντρο ή πάω με δανεικά ή οτιδήποτε. Ας ελπίσουμε μέχρι τον Ιούνιο να αλλάξει η «τύχη» σου (αν μπορείς να το πεις έτσι) και να αρχίσεις να βλέπεις επιτέλους αποτελέσματα. Καλή επιτυχία σε αυτή την ωοληψια 🤞ξέρεις δεν θα σταματήσουμε ποτέ να σου ευχόμαστε καλή επιτυχία και να ελπίζουμε μαζί σου ❤️

• Μου αρέσει 4

πρίν από 18 λεπτά , MK2012 είπε:

Το να βάλεις 3 ημερών το ξανασυζήτησες τελικά μαζί του; Κι εγώ έχω τους ενδοιασμούς μου για τον γιατρό, αν θυμάσαι,λόγω του φόρτου εργασίας που έχει και το ότι δεν σου δίνει την απαραίτητη προσοχή που χρειαζόμαστε σε αυτή τη δύσκολη φάση, όμως θεωρώ πως δεν υπάρχει κανένας εξωσωματικός που μπορεί να σου πει κάτι διαφορετικό, να μας τα λύσει όλα με μαγικά.. καλώς ή κακώς, η κατάσταση είναι αυτή, οπότε πρέπει να το αποδεχτούμε, να σφίξουμε τα δόντια και να πούμε πως πάμε όσο αντέχουμε ψυχικά και οικονομικά.. και αν κάνουμε και ένα διάλειμμα, ανθρώπινο είναι, μπορούμε να το κάνουμε και να επανέλθουμε..τουλάχιστον θα ξέρουμε πως προσπαθούμε για αυτό που τόσο επιθυμούμε! Επειδή είμαστε πολύ κοντινές περιπτώσεις, θα σου πω και το θετικό! Έχουμε τόσο μικρό κύκλο (κι εγώ 24-25 μέρες) που μέχρι να τελειώσει η μία προσπάθεια ξεκινάμε για την επόμενη, οπότε όσο το ψάχνουμε θα το βρούμε αυτό το ένα το καλό!! 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 15 λεπτά , dimi.tra είπε:

Η αλήθεια είναι πως το να πας κάθε μήνα και να τρως την ίδια κρυάδα με το ένα ωάριο που δεν έφτασε σε βλαστοκύστη δεν είναι και κάτι που μπορείς να το δεις και πολύ χαλαρά. Μην τρελαθούμε τώρα. Γι αυτό στο εξωτερικό πολλές γυναίκες πρώτα μαζεύουν τα ωάρια και μετά τα γονιμοποιούν όλα μαζί για να μην απογοητεύονται. Είναι δύσκολη απόφαση να πεις σταματάω ή αλλάζω πάλι γιατρό και κέντρο ή πάω με δανεικά ή οτιδήποτε. Ας ελπίσουμε μέχρι τον Ιούνιο να αλλάξει η «τύχη» σου (αν μπορείς να το πεις έτσι) και να αρχίσεις να βλέπεις επιτέλους αποτελέσματα. Καλή επιτυχία σε αυτή την ωοληψια 🤞ξέρεις δεν θα σταματήσουμε ποτέ να σου ευχόμαστε καλή επιτυχία και να ελπίζουμε μαζί σου ❤️

Ψάχνω να βρω τον διακόπτη που θα κλείσω για να γίνω αδιάφορη…αλλά όντως είναι δύσκολο..

Προχωράμε και όπου βγει… Σε ευχαριστώ πολύ ❤️

πρίν από 5 λεπτά , ska255 είπε:

Το να βάλεις 3 ημερών το ξανασυζήτησες τελικά μαζί του; Κι εγώ έχω τους ενδοιασμούς μου για τον γιατρό, αν θυμάσαι,λόγω του φόρτου εργασίας που έχει και το ότι δεν σου δίνει την απαραίτητη προσοχή που χρειαζόμαστε σε αυτή τη δύσκολη φάση, όμως θεωρώ πως δεν υπάρχει κανένας εξωσωματικός που μπορεί να σου πει κάτι διαφορετικό, να μας τα λύσει όλα με μαγικά.. καλώς ή κακώς, η κατάσταση είναι αυτή, οπότε πρέπει να το αποδεχτούμε, να σφίξουμε τα δόντια και να πούμε πως πάμε όσο αντέχουμε ψυχικά και οικονομικά.. και αν κάνουμε και ένα διάλειμμα, ανθρώπινο είναι, μπορούμε να το κάνουμε και να επανέλθουμε..τουλάχιστον θα ξέρουμε πως προσπαθούμε για αυτό που τόσο επιθυμούμε! Επειδή είμαστε πολύ κοντινές περιπτώσεις, θα σου πω και το θετικό! Έχουμε τόσο μικρό κύκλο (κι εγώ 24-25 μέρες) που μέχρι να τελειώσει η μία προσπάθεια ξεκινάμε για την επόμενη, οπότε όσο το ψάχνουμε θα το βρούμε αυτό το ένα το καλό!! 

Επιμένει πως εφόσον έχω φτάσει 4 έμβρυα σε στάδιο βλαστοκύστης τότε δεν έχει νόημα να πάω σε 3 ημερών. Μπορεί να κρατάει αυτή τη λύση για το τέλος επειδή όσα γονιμοποιούνται πάντα φτάνουν 3 ημερών κ μετά το χάνουν. Δε ξέρω! 🤷🏻‍♀️
Καλά όσο για το μικρό κύκλο, φαντάσου να πρέπει να γίνει και 2η ωοληψια μέσα στο μήνα όπως είχα κάνει το Φλεβάρη. Ηταν όλος ο μήνας μια ατέρμονη κατάσταση ωοληψιας. 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

πρίν από 6 λεπτά , MK2012 είπε:

Ψάχνω να βρω τον διακόπτη που θα κλείσω για να γίνω αδιάφορη…αλλά όντως είναι δύσκολο..

Επιμένει πως εφόσον έχω φτάσει 4 έμβρυα σε στάδιο βλαστοκύστης τότε δεν έχει νόημα να πάω σε 3 ημερών. Μπορεί να κρατάει αυτή τη λύση για το τέλος επειδή όσα γονιμοποιούνται πάντα φτάνουν 3 ημερών κ μετά το χάνουν. Δε ξέρω! 🤷🏻‍♀️
Καλά όσο για το μικρό κύκλο, φαντάσου να πρέπει να γίνει και 2η ωοληψια μέσα στο μήνα όπως είχα κάνει το Φλεβάρη. Ηταν όλος ο μήνας μια ατέρμονη κατάσταση ωοληψιας. 

Εγώ να σου πω την αλήθεια αυτό με την 2η ωοληψία με εκνεύριζε επειδή ναι μεν έκανα 2η ωοληψία, αλλά μου μεγάλωνε ο κύκλος λόγω αυτού και εκνευριζόμουνα χαχα! Πάντως από όσα έχω διαβάσει είναι μια τεχνική που βοηθάει πολύ σε περιπτώσεις όπως η δική μας, ο χρόνος μένει να το αποδείξει! 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 22 λεπτά , ska255 είπε:

Είχα ρωτήσει τον δικό μου γιατρό για τα εμβρυα 3ης ημέρας και γιατί δεν τα προτιμάει και μου είχε πει κατά λέξη πως είναι " κοροϊδία" και πως δεν ισχύει αυτό που ισχυρίζονται κάποιοι γιατροί,ότι στο περιβάλλον της μήτρας μπορούν να δώσουν βλαστοκυστη ενώ έξω από αυτή δεν προχωράνε.Αν είναι να δώσουν εγκυμοσύνη,θα γίνει είτε μέσα στη μήτρα είτε οχι.Και στο τέλος μου λέει " αν είναι έτσι ας βάζουμε και μιας ημέρας,ποιο το νόημα να τα κρατάμε μέχρι τρεις"?Να σου πω την αλήθεια έχει λογική αυτό που λέει,γιατρός δεν είμαι,αλλά δεν μου φαίνεται παράλογο αυτό που λέει.

Εγώ να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλες,να κάνετε γερές και υγιείς βλαστοκυστες και σε λίγο καιρό να κρατάτε τα μωράκια σας αγκαλίτσα❤️

• Μου αρέσει 2
  • Ευχαριστώ 1

1 hour ago, MK2012 είπε:

Δεν συμφωνώ σε αυτό ,γιατί να καταπιέσεις τα συναισθήματα σου;γιατί να μην έχεις τις απορίες σου;άλλο να ηρεμήσεις και να πεις ναι γιατρέ σε εμπιστεύομαι απόλυτα και άλλο να πηγαίνεις λες και είσαι ζόμπι για ωοληψια κάθε μήνα ,άμα ειναι να μην σε ενημερώνουν κιόλας να μην πιέζονται και αυτοί ψυχολογικά ....

Τελοσπαντων είναι απλά το πώς το βλέπω εγώ ...είναι τα συναισθήματα σου ,το σώμα σου ,τα δικά σου ωάρια ,τα δικά σου χρήματα ,η δική σου υγεία ....βάλε κάποια όρια όπως λες και συνέχισε ,συμφωνώ και με αυτό που είπε η @dimi.tra με το μάζεμα των ωαρίων μόνο όπως κάνουν έξω δεν ξέρω μου ακούγεται τουλάχιστον κάτι διαφορετικό από ότι έχεις κάνει μέχρι τώρα ,εκτός αν έχεις κάνει και μου διαφεύγει τότε συγνώμη...

1 hour ago, Blue Velvet είπε:

Είχα ρωτήσει τον δικό μου γιατρό για τα εμβρυα 3ης ημέρας και γιατί δεν τα προτιμάει και μου είχε πει κατά λέξη πως είναι " κοροϊδία" και πως δεν ισχύει αυτό που ισχυρίζονται κάποιοι γιατροί,ότι στο περιβάλλον της μήτρας μπορούν να δώσουν βλαστοκυστη ενώ έξω από αυτή δεν προχωράνε.Αν είναι να δώσουν εγκυμοσύνη,θα γίνει είτε μέσα στη μήτρα είτε οχι.Και στο τέλος μου λέει " αν είναι έτσι ας βάζουμε και μιας ημέρας,ποιο το νόημα να τα κρατάμε μέχρι τρεις"?Να σου πω την αλήθεια έχει λογική αυτό που λέει,γιατρός δεν είμαι,αλλά δεν μου φαίνεται παράλογο αυτό που λέει.

Εγώ να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλες,να κάνετε γερές και υγιείς βλαστοκυστες και σε λίγο καιρό να κρατάτε τα μωράκια σας αγκαλίτσα❤️

κι εμενα αυτο μου εχουν μεταφερει . οτι ενα εμβρυο τριων ημερων που θα προχωρησει στη μητρα θα προχωρουσε και στο εργαστηριο. δεν υπαρχει αποδειξη για το αντιστροφο. κι εγω το πιστευω οτι ενα εμβρυο με καλη δυναμικη θα προχωρησει ως 5η μερα ειτε στη μητρα ειτε στο εργαστηριο. εφοσον τα εχουν φτασειως εκει, υπαρχει λογος. στο μετα χωλαινει. γενικα γινεται μεγαλο ξεκαθαρισμα οταν τα αφηνεις για βλαστοκυστες. κατα την αποψη μου στην περιπτωση της @MK2012 καλυτερα που δεν τα καταψυχει τριτη μερα για να μην εχει φρουδες ελπιδες. με αυτη την τακτικη των βλαστοκυστεων συμφωνω απολυτα. επισης ποιος ο λογος να μαζευεις απλα ωαρια και να χαιρεσαι πχ εχω 10 ωαρια ; για να φας την κρυαδα μια και καλη μετα απο 10μηνες; για μενα καλυτερα να ξερεις τι σου γινεται και να βλεπεις τα πραγματα ρεαλιστα. ουτως η αλλως ειτε τωρα ειτε τοτε αν ειναι να γονιμοποιηθουν, θα γονιμοποιηθουν. και γενικα η αποψυξη ωαριων ενεχει και κινδυνο πολλων απωλειων. αυτο εχει νοημα σε μια γυναικα που κανει μια διεγερση και καταψυχει μια 20αρια ωαρια.

• Μου αρέσει 2

πρίν από 37 λεπτά , little miracle είπε:

κι εμενα αυτο μου εχουν μεταφερει . οτι ενα εμβρυο τριων ημερων που θα προχωρησει στη μητρα θα προχωρουσε και στο εργαστηριο. δεν υπαρχει αποδειξη για το αντιστροφο. κι εγω το πιστευω οτι ενα εμβρυο με καλη δυναμικη θα προχωρησει ως 5η μερα ειτε στη μητρα ειτε στο εργαστηριο. εφοσον τα εχουν φτασειως εκει, υπαρχει λογος. στο μετα χωλαινει. γενικα γινεται μεγαλο ξεκαθαρισμα οταν τα αφηνεις για βλαστοκυστες. κατα την αποψη μου στην περιπτωση της @MK2012 καλυτερα που δεν τα καταψυχει τριτη μερα για να μην εχει φρουδες ελπιδες. με αυτη την τακτικη των βλαστοκυστεων συμφωνω απολυτα. επισης ποιος ο λογος να μαζευεις απλα ωαρια και να χαιρεσαι πχ εχω 10 ωαρια ; για να φας την κρυαδα μια και καλη μετα απο 10μηνες; για μενα καλυτερα να ξερεις τι σου γινεται και να βλεπεις τα πραγματα ρεαλιστα. ουτως η αλλως ειτε τωρα ειτε τοτε αν ειναι να γονιμοποιηθουν, θα γονιμοποιηθουν. και γενικα η αποψυξη ωαριων ενεχει και κινδυνο πολλων απωλειων. αυτο εχει νοημα σε μια γυναικα που κανει μια διεγερση και καταψυχει μια 20αρια ωαρια.

Ισχύει αυτό πως η απόψυξη ωαρίων έχει λιγότερες πιθανότητες απο απόψυξη εμβρύων. Οσο για τα 3ης και 5ης ημέρας έχω ακούσει πολλές απόψεις. Άλλοι λένε πως μπορεί να μην επιβίωναν στο εργαστήριο αλλά να τα κατάφερναν στη μήτρα κλπ ή πως αν δε τα κατάφερναν στο εργαστήριο δε θα επιβίωναν ούτως ή αλλιώς. Νομίζω αν ζορίσουν κ άλλο τα πράγματα (αν γίνεται να ζορίσουν και άλλο δλδ) θα αναγκαστεί να με πάει με 3ης ημέρας. 

Προς το παρόν, μιας και νιώθω χάλια, θα ακολουθήσω την «τακτική» του γιατρού και θα πάω για ποτο σα να μη συμβαίνει τίποτα. 🤷🏻‍♀️

• Μου αρέσει 1
  • Λουλούδια 1
  • Χαχα 7

Διαφημίσεις

6 ώρες πρίν, Anastasia14 είπε:

Κορίτσια πριν καμιά ώρα γυρισαμε από την κλινική. Πήραμε 3 ωοθυλάκια τελικά, το μικρότερο σημερα ηταν 17 mm, αλλα κάπως μου το εξηγησε ο γιατρός ότι δεν ήταν καλο, δεν ειχε ωάριο, δεν κατάλαβα. Τα άλλα δύο είναι ΜΙΙ. Έδωσε και σπέρμα ο άντρας μου, μας ειπαν 6 εκ/ml, και 1% τυπικές μορφές. Μπορεί να γίνει zymot τελικά. Αλλά πριν 3 μήνες είχε 9 εκ/ml. Αύριο θα με ξαναδεί ο γιατρος για να δουμε τα άλλα τέσσερα μικρά σε τι μέγεθος ειναι να δουμε δόση για τη δευτερη ωοληψία. Νιώθω ένα τεράστιο κενο, ότι ειναι όλα μάταια. Οι άλλες δύο κοπελες που ήταν στο δωμάτιο μαζί μου έδωσαν 14 και 22 ωοθυλάκια, εγώ γιατι μόνο τρία? Τη ξέρω την απάντηση, αλλα ειναι άδικο..

Δεν υπάρχει δίκαιο και άδικο γλυκιά μου.. υπάρχει μόνο το point of view του καθενός μας..

• Μου αρέσει 2

7 ώρες πρίν, ska255 είπε:

Καλησπέρα! Θα σου πω ο,τι λέω και στον εαυτό μου! Μην απελπιζεσαι, προσπάθησε να έχεις θετικές σκέψεις για να μην ζοριζεται ο οργανισμός σου.. ήδη τραβάμε τόσα από όλα τα υπόλοιπα, δεν πρέπει να χαλαει η ψυχολογία μας! Αν σε παρηγορεί εγώ αυτόν τον μήνα και με femara σκέψου είχα μόνο ένα, δεν είναι κάθε κύκλος και κάθε οργανισμός το ίδιο..το σημαντικότερο είναι να σκεφτόμαστε πως έχουμε μπει στον σωστό δρόμο, κάνουμε τα σωστά βήματα και ψάχνουμε μονο ένα και καλό που θα μας δώσει εγκυμοσύνη!

Αν το λες σε μένα, εγω έκανα gonal, meriofert και πήρα femara στην αρχή, ο ορισμός του poor responder ειμαι.. Εμένα με βασανίζει λιγο ότι αν ειχα κανει τη διέγερση πριν το καλοκαιρι με τη διπλάσια amh, ή εστω πριν το χειρουργειο για την υδροσάλπιγγα, θα πηγαινε καλύτερα.. Δεν εχουμε καν καλό σπέρμα για να πω ότι εχουμε ελπιδες. Αλλα και το τέλειο σπέρμα να ειχαμε, αν εγω δε δίνω ωάρια μια τρύπα στο νερό παλι. Γενικά για εμας ειναι πολλά τα ερωτηματικά και τα σημεια που πρέπει να παρουμε αποφαση, μαλλον πιο πολλά απ' ό,τι στα περισσότερα ζευγάρια, οπότε πραγματικά απελπίζομαι ώρες ώρες. Και όταν προσπαθώ να ειμαι αισιόδοξη, παλι κατι θα συμβει και θα με ρίξει. Είμαι σίγουρη οτι δε θα γονιμοποιηθει κανένα από τα δύο ωάρια και θα εχει πάει όλη η προσπάθεια χαμένη. Αχ βρε κορίτσια, δε ξέρω, όσο δυσκολευομαστε, τόσο σκεφτομαι πόσο θέλω ενα μωρό. Από την άλλη λέω αν ειναι να πάθω κατάθλιψη για να το καταφέρω αξίζει; Έχουμε παγώσει η ζωή μας για να προσπαθούμε..

7 ώρες πρίν, Ιουλιέτα είπε:

Δηλαδή κορίτσι μου θα συνεχίσεις ενέσεις διέγερσης για να μεγαλώσουν αυτά που έχουν μείνει και είναι μικρά; Αυτό είναι το dual stim?

Αυτά που πήρατε τα βάλατε για γονιμοποίηση;

Nαι, μου είπε σήμερα femara και αυριο λογικα θα ξεκινησω gonal. Τα βάλαμε για γονιμοποίηση και το πρωί θα ξερουμε αν γονιμοποιήθηκε κάποιο, αλλά είμαι πολυυ επιφυλακτική γιατί όλα στραβά μας πάνε.

7 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Κορίτσι μου πρέπει να σταματήσει να σε νοιάζει τι έδωσαν οι άλλες κοπέλες. Να’ναι καλα, έδωσαν ο τι έδωσαν κ εσυ εδωσες ο,τι έδωσες. Γενικά να κοιτάς μόνο τη δική σου πορεία. Πρέπει να διαφυλαχθείς, αλλιώς δεν είναι καλό για τη ψυχολογία σου. Κάθε γυναίκα είναι άλλη περίπτωση. Το ότι πήραν 22 ή 52 ωοθηλακια δε σημαίνει πως είναι απαραίτητα καλά. Το καλό ψάχνεις. Στα λέω για να τα ακούω και εγώ γιατί έχεις δει πως με έχει πάει ως τώρα. Κάνε shut down στο τι συμβαίνει γύρω σου. Στο λέω με αγάπη γιατί ξέρεις τι περνάω οπότε σε καταλαβαίνω. Τα σκέφτομαι συχνά και εγώ όταν είμαι η νεότερη που περιμένω στις ουρές αναμονής και λέω «μα καλά τι πάει λάθος με εμένα;». Αυτές τις σκέψεις δε πρέπει να τις κάνουμε όμως.  Κάνε focus σε εσένα και μόνο. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Εγώ σε άλλα νέα να σας πω πως πήγα για υπέρηχο ΠΑΛΙ σήμερα 15η ημέρα άρα ο κυκλος έχει γίνει κουβάρι. Το θυμίζω γιατί έχω κύκλο 24ημερων. 
Είδαμε ένα ωοθηλακιο 13mm. Εκανα πάλι Ε2 και LH. Η Ε2 αυξήθηκε από 40 που είχε μείνει στάσιμη στο 129 και η LH που ήταν στο Θεό δλδ 47 έπεσε λίγο στο 33. Ο,τι και αν σημαίνει αυτό. Οπότε θα με βάλει για ωοληψια την Τριτη 18η ημέρα και άρα  λογικά η επόμενη περίοδος θα καθυστερήσει.

Έχεις δίκιο, σήμερα με εχει πιασει τεραστια απογοήτευση όμως. Γυρισαμε και έπεσα και κοιμηθηκα να μη σκέφτομαι. Για τον αριθμό των ωαριων εχεις δικιο, απλά πρααγματικα σκεφτομαι πως αν άλλες που δινουν 7-10 και λογω κακου σπέρματος κανουν 1 βλαστοκύστη, εμεις που εχουμε λιγα ωάρια και "χαμηλό" σπέρμα δε θα φτάσουμε να δούμε βλαστοκύστη ποτέ. Πραγματικά ήλπιζα να πάρουμε τρία ωάρια σήμερα και απογοητεύτηκα, έχω βαρεθει να απογοητεύομαι και σκεφτομαι τη δωρεά, αλλά ο άντρας μου δε θέλει, θέλει να το παλέψουμε.

Αφού σήμερα ειναι η 15η μέρα του κύκλου σου, τη Μ. Τρίτη δε θα είναι η 19η? Επειδη έχω μπερδευτει, αυτο το μήνας κάνεις εντελώς φυσικό; Στο Γένεσις Αθηνών δεν εισαι; Επειδη λες ότι κλεινει το εμβρυολογικό τους. Έχεις δικιο σε αυτό, αλλά φαντασου ότι εμένα μου ειχε πει για δευτερη ωοληψία Μ. Τετάρτη, ίσως και Μ. Πέμπτη αν μπορουσαμε λογω εμβρυολόγων, αλλα έχεις δικιο, τι θα τα κανουν τα ωαρια άμα κλείνουν; Στο χαμό σήμερα δεν το σκεφτηκα καν. Εμένα μου ειπε, αναλόγως και του αυριανού υπερηχου, μήπως κρατησουμε χαμηλη δόση για να κανουμε δεύτερη ωοληψία μετά το Πάσχα. Αλλα πότε θα μου έρθει περίοδος αν γινει αυτο? Νομιζω θα πάθει τζοτζο ο κύκλος μου χαχα

Όσο για τα τριών ημερών ή βλαστοκύστες, εμεις αποφασισαμε αν κατι γονιμοποιηθει και φτασει τριτης μέρας να τα κρατησουμε εκει. Ρώτησα αν μπορούμε να κρατησουμε τριων ημερων και μετα την αποψυξη να τα αφησουμε να δουμε αν θα γινουν βλαστοκυστες, αλλα μου είπε πως θεωρητικά μπορούμε, αλλα θα το "ταλαιπωρησουμε" το εμβρυο και δεν το προτιμάει. Τώρα δε ξέρω κι αν ειναι καλή αποφαση, ίσως την επομενη φορα να ρισκαρουμε για πέντε ημέρων για να δούμε αν θα φτάσει κάτι εκει.

5 ώρες πρίν, Sofiiii είπε:

Εντελώς φυσικό κύκλο έκανα με δική μου απόφαση και λειτούργησε καλά με την έννοια ότι δεν είχε νόημα είτε έτσι είτε αλλιώς για το ένα ωάριο και αν...

Δεν μπορεί να σου το πει αυτό για την ψυχολογία γιατι δεν μπορεί να αισθανθεί όπως αισθάνεσαι εσύ που έχεις περάσει τόσα και έχεις φάει τόσες απογοητεύσεις ....

Τώρα για αυτόν τον κύκλο κανε στ αλήθεια σα να δεν τρέχει κάτι μην σκέφτεσαι τι θα κάνουν με το ωάριο κτλ.ασε να περάσει το Πάσχα να έρθει ο νέος κύκλος και βλέπεις τι θα κάνεις ...

Εγώ πάντως δεν ξέρω είμαι πολύ σίγουρη μέσα μου ότι θα έχω κυστικό και τζάμπα θα ταλαιπωρηθεί,δεν νομίζω ότι είναι καλά τα νούμερα μου ενώ τα κορίτσια μου είπαν ότι είναι καλά ...δεν το χω με τις εξετάσεις καθόλου.

Θα σε ξαναδεί πριν την Τρίτη; Μήπως έχει ανέβει κι άλλο η LH μέχρι τότε.

πρίν από 37 λεπτά , Anastasia14 είπε:

Αν το λες σε μένα, εγω έκανα gonal, meriofert και πήρα femara στην αρχή, ο ορισμός του poor responder ειμαι.. Εμένα με βασανίζει λιγο ότι αν ειχα κανει τη διέγερση πριν το καλοκαιρι με τη διπλάσια amh, ή εστω πριν το χειρουργειο για την υδροσάλπιγγα, θα πηγαινε καλύτερα.. Δεν εχουμε καν καλό σπέρμα για να πω ότι εχουμε ελπιδες. Αλλα και το τέλειο σπέρμα να ειχαμε, αν εγω δε δίνω ωάρια μια τρύπα στο νερό παλι. Γενικά για εμας ειναι πολλά τα ερωτηματικά και τα σημεια που πρέπει να παρουμε αποφαση, μαλλον πιο πολλά απ' ό,τι στα περισσότερα ζευγάρια, οπότε πραγματικά απελπίζομαι ώρες ώρες. Και όταν προσπαθώ να ειμαι αισιόδοξη, παλι κατι θα συμβει και θα με ρίξει. Είμαι σίγουρη οτι δε θα γονιμοποιηθει κανένα από τα δύο ωάρια και θα εχει πάει όλη η προσπάθεια χαμένη. Αχ βρε κορίτσια, δε ξέρω, όσο δυσκολευομαστε, τόσο σκεφτομαι πόσο θέλω ενα μωρό. Από την άλλη λέω αν ειναι να πάθω κατάθλιψη για να το καταφέρω αξίζει; Έχουμε παγώσει η ζωή μας για να προσπαθούμε..

Nαι, μου είπε σήμερα femara και αυριο λογικα θα ξεκινησω gonal. Τα βάλαμε για γονιμοποίηση και το πρωί θα ξερουμε αν γονιμοποιήθηκε κάποιο, αλλά είμαι πολυυ επιφυλακτική γιατί όλα στραβά μας πάνε.

Έχεις δίκιο, σήμερα με εχει πιασει τεραστια απογοήτευση όμως. Γυρισαμε και έπεσα και κοιμηθηκα να μη σκέφτομαι. Για τον αριθμό των ωαριων εχεις δικιο, απλά πρααγματικα σκεφτομαι πως αν άλλες που δινουν 7-10 και λογω κακου σπέρματος κανουν 1 βλαστοκύστη, εμεις που εχουμε λιγα ωάρια και "χαμηλό" σπέρμα δε θα φτάσουμε να δούμε βλαστοκύστη ποτέ. Πραγματικά ήλπιζα να πάρουμε τρία ωάρια σήμερα και απογοητεύτηκα, έχω βαρεθει να απογοητεύομαι και σκεφτομαι τη δωρεά, αλλά ο άντρας μου δε θέλει, θέλει να το παλέψουμε.

Αφού σήμερα ειναι η 15η μέρα του κύκλου σου, τη Μ. Τρίτη δε θα είναι η 19η? Επειδη έχω μπερδευτει, αυτο το μήνας κάνεις εντελώς φυσικό; Στο Γένεσις Αθηνών δεν εισαι; Επειδη λες ότι κλεινει το εμβρυολογικό τους. Έχεις δικιο σε αυτό, αλλά φαντασου ότι εμένα μου ειχε πει για δευτερη ωοληψία Μ. Τετάρτη, ίσως και Μ. Πέμπτη αν μπορουσαμε λογω εμβρυολόγων, αλλα έχεις δικιο, τι θα τα κανουν τα ωαρια άμα κλείνουν; Στο χαμό σήμερα δεν το σκεφτηκα καν. Εμένα μου ειπε, αναλόγως και του αυριανού υπερηχου, μήπως κρατησουμε χαμηλη δόση για να κανουμε δεύτερη ωοληψία μετά το Πάσχα. Αλλα πότε θα μου έρθει περίοδος αν γινει αυτο? Νομιζω θα πάθει τζοτζο ο κύκλος μου χαχα

Όσο για τα τριών ημερών ή βλαστοκύστες, εμεις αποφασισαμε αν κατι γονιμοποιηθει και φτασει τριτης μέρας να τα κρατησουμε εκει. Ρώτησα αν μπορούμε να κρατησουμε τριων ημερων και μετα την αποψυξη να τα αφησουμε να δουμε αν θα γινουν βλαστοκυστες, αλλα μου είπε πως θεωρητικά μπορούμε, αλλα θα το "ταλαιπωρησουμε" το εμβρυο και δεν το προτιμάει. Τώρα δε ξέρω κι αν ειναι καλή αποφαση, ίσως την επομενη φορα να ρισκαρουμε για πέντε ημέρων για να δούμε αν θα φτάσει κάτι εκει.

Θα σε ξαναδεί πριν την Τρίτη; Μήπως έχει ανέβει κι άλλο η LH μέχρι τότε.

Σ'έχει πιάσει μια γενικότερη μαυρίλα λόγω των όσων σας βρήκαν τελευταία. Να θυμάσαι όμως, αυτό που φοβόμαστε σπάνια συμβαίνει! Δηλαδή κι αν έβγαζες τριάντα ωάρια και έφταναν έμβρυα τα δύο πάλι ίδιο δεν θα ήταν το αποτέλεσμα?

Επίσης δεν κάνουμε συλλογή, μωρό θέλουμε! Μην προδικάζεις το αυριανό αποτέλεσμα. Να αγχώνεσαι μόνο για ο,τι μπορεις να κάνεις και δεν το κάνεις. Τα υπόλοιπα στους γιατρούς και το θεό και εσύ μόνο πίστη κι αισιοδοξία! 

• Μου αρέσει 3
  • Ευχαριστώ 1

πρίν από 18 λεπτά , Neverstop είπε:

Σ'έχει πιάσει μια γενικότερη μαυρίλα λόγω των όσων σας βρήκαν τελευταία. Να θυμάσαι όμως, αυτό που φοβόμαστε σπάνια συμβαίνει! Δηλαδή κι αν έβγαζες τριάντα ωάρια και έφταναν έμβρυα τα δύο πάλι ίδιο δεν θα ήταν το αποτέλεσμα?

Επίσης δεν κάνουμε συλλογή, μωρό θέλουμε! Μην προδικάζεις το αυριανό αποτέλεσμα. Να αγχώνεσαι μόνο για ο,τι μπορεις να κάνεις και δεν το κάνεις. Τα υπόλοιπα στους γιατρούς και το θεό και εσύ μόνο πίστη κι αισιοδοξία! 

Χαχαχα, όντως δεν τα θέλουμε για συλλογή. Γενικά ήμουν πάντα χαμογελαστή και αισιόδοξη, ακόμα και όταν πέθαναν οι γονείς μου που ήμουν μικρή έλεγα πως αυτή είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, απλά στη δική μας οικογένεια συνέβη πιο νωρίς σε σχέση με τις υπόλοιπες. Το θέμα με την υπογονιμοτητα όμως με βασανίζει πραγματικά. Χρόνια πίσω ένας ιερέας μου είχε πει πως αν και δεν έπρεπε να μου το πει ο Θεός μου "χρωστάει" για όλα αυτά που έχω περάσει και ήλπιζα όταν αποφασίσαμε πως θέλουμε παιδί πως θα ερχόταν, μεγάλο πλεονέκτημα και η ηλικία μας εντωμεταξύ. Μετά λες πρέπει να κάνουμε εξωσωματική, το αποδεχτήκαμε και ξεκινήσαμε, αλλά αισθάνομαι πως ούτε αυτό λειτουργεί για εμάς, οπότε ναι, απογοητευομαι. Δε θέλω να είμαι αχάριστη για όλα τα καλά που έχουμε στη ζωή μας, αλλά όλα μοιάζουν πολύ μικρά σε σχέση με τη δυσκολία για ένα μωρό. Σκέφτομαι πως θ' αρχίσει ο κύκλος μας να κάνει παιδιά κι εμείς θα τους κοιτάμε. Βλέπω μωρά στο δρόμο και ραγιζει η καρδιά μου από τον πόνο.

Αύριο ελπίζω να έχω πιο καθαρή οπτική!

• Ευχή 4
  • Λυπημένη/-ος 1

πρίν από 3 λεπτά , Anastasia14 είπε:

Χαχαχα, όντως δεν τα θέλουμε για συλλογή. Γενικά ήμουν πάντα χαμογελαστή και αισιόδοξη, ακόμα και όταν πέθαναν οι γονείς μου που ήμουν μικρή έλεγα πως αυτή είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, απλά στη δική μας οικογένεια συνέβη πιο νωρίς σε σχέση με τις υπόλοιπες. Το θέμα με την υπογονιμοτητα όμως με βασανίζει πραγματικά. Χρόνια πίσω ένας ιερέας μου είχε πει πως αν και δεν έπρεπε να μου το πει ο Θεός μου "χρωστάει" για όλα αυτά που έχω περάσει και ήλπιζα όταν αποφασίσαμε πως θέλουμε παιδί πως θα ερχόταν, μεγάλο πλεονέκτημα και η ηλικία μας εντωμεταξύ. Μετά λες πρέπει να κάνουμε εξωσωματική, το αποδεχτήκαμε και ξεκινήσαμε, αλλά αισθάνομαι πως ούτε αυτό λειτουργεί για εμάς, οπότε ναι, απογοητευομαι. Δε θέλω να είμαι αχάριστη για όλα τα καλά που έχουμε στη ζωή μας, αλλά όλα μοιάζουν πολύ μικρά σε σχέση με τη δυσκολία για ένα μωρό. Σκέφτομαι πως θ' αρχίσει ο κύκλος μας να κάνει παιδιά κι εμείς θα τους κοιτάμε. Βλέπω μωρά στο δρόμο και ραγιζει η καρδιά μου από τον πόνο.

Αύριο ελπίζω να έχω πιο καθαρή οπτική!

Είναι ξεκάθαρα συναισθηματική η αντιμετώπιση σου κι είναι λογικό στη φάση που είσαι. Σε μερικούς ανθρώπους ο δρόμος για τη γονεικοτητα δεν είναι ευθύς αλλά με στροφές. Καταλήγει όμως στο ίδιο αποτέλεσμα.

Καλά αν κοιτάμε τον περίγυρο φασκελοκουκουλωστα πώς το λένε. Έγινα μαμά στα 41 θες να μάθεις πόσα παιδιά είχαν οι γύρω μου😂😂επικεντρωσου σε εσένα δεν ζεις αλλουνου ζωή🥰

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...