Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• @linaaεγώ δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου και παραδέχομαι πάντα τα λάθη μου ,είχα ξεκινήσει τον Αύγουστο με στυλακι ποια εγώ;;;;εγώ ποτέ ;;;γρήγορα ψάχνοντας κατάλαβα ότι ναι ρε βλάκα εσύ γιατί δεν είσαι πλέον κοριτσάκι ,

Όταν είδα στην πρώτη συζήτηση για εξωσωματική ότι ήθελε να μας το πάει με κουμπί που το πατάς που δεν θα έπιανε εννοείται και τα 2κ θα φεύγαμε αέρα έκανα πίσω και λέω πάρτο αλλιώς και ψάξου παραπάνω για το τι πλάνο θα κάνεις ,έχεις δίκιο ,Ρώτα μάθε άκουσε...

Καφέ Εξωσωματικής 2024 !

Recommended Posts

πρίν από 1 λεπτό , Xristina96 είπε:

έκλεισα χθες και όλας ραντεβού με την ενδοκρινολόγο να κάνουμε και οι δύο ένα πηρη check up. 

χθες ξανά είδα τα σπερμοδιαγράμματα που είχαμε κάνει πριν την εξωσωματική και κανένα δεν γράφει ώρες που μένει ζωντανό. 2,5 χρόνια δεν μας έδωσε κανένα βιταμίνες ούτε είπε κανένας από τους γυναικολόγους που πήγα ελάτε να κάνουμε προσπάθειες με παρακολούθηση, οι ενδοκρινολόγοι δεν μου έδωσαν θεραπεία για προλακτίνη να τα έχω όλα σε μια ισοροπία και να προσπαθήσουμε ένα 3μηνο - 6 μηνο με απλή παρακολούθηση ή και με φάρμακα; βουρ εξωσωματική και εκεί χειρότερη εμπειρία ακόμα. 

Μετά από αυτά που διαβάζω εδώ έχω πάθει σοκ, εντωμεταξύ χθες ο σύζυγός μου χωρίς να του πω τις σκέψεις μου, με πιάνει και μου λέει, θέλω να σου πω κάτι....και μου είπε τα ίδια που έχω σκεφτεί και εγώ. 

Λόγω στεναχώριας και άγχος δεν σκεφτήκαμε καθαρά. Άλλαξα 5 γυναικολόγους υποτίθεται με εξειδίκευση στην γονιμότητα, 3 ενδοκρινολόγους επίσης με εξειδίκευση στην γονιμότητα. Κορίτσια, έκανα εξωσωματική χωρίς να προσπαθήσουμε τα πριν της εξωσωματικής. 

Δεν ξέρω καν αν είχα επαφές την ημέρα της ωορρηξίας. Κάνω τεστ το τελευταίο διάστημα και βγαίνουν θετικά άκυρες μέρες. Την μια φορά δεν είχα καν συμπτώματα ούτε υγρά και την άλλη φορά δεν είχε τελειώσει η περίοδος μου ακόμα έκανα νωρίς. 

Εγώ φταίω, έπρεπε να τα έψαχνα καλύτερα και να μην άκουγα κανέναν γιατρό. Αλλά ναι ξέχασα....χρειαζόμουν ψυχολόγο. 

Καλό μου κορίτσι θα ακούς το ένστικτο σου πάνω απ' όλα,δεν θέλει βιασύνη στην ζωή ,πριν κάνεις / κάνουμε οτιδήποτε θα λειτουργείς με πλάνο ,κάθεσαι κάτω μορφωνεσαι,μαθαίνεις,διαβάζεις συζητάς καταστρώνει το πλάνο σου και ξεκινάς.

Εγώ που δεν έχω χρόνο λόγω λόγω ηλικίας και πάλι δεν βιάζομαι καθόλου ....στην αρχή έπαθα κι εγώ ένα σοκ και αγχώθηκα αλλά δεν έκανα τίποτα ,μπήκα εδώ ,μπήκα εκεί ,διάβασα ξαναδιάβασα ηρέμησα,κατάλαβα ότι τα βήματα μου είναι σωστά ,κατάλαβα ότι από δική μου επιλογή έχω βρει το τέλειο κέντρο για μένα ,ήρεμοι άνθρωποι γεμάτη αγάπη προσωποποιημένη επαφή και πορευόμαστε μαζί με χαμόγελο όχι στεναχώρια,για αυτό προσοχή στην ψυχολογία !

Μαζί με τον άντρα σου και σιγά σιγά !

Διαφημίσεις

πρίν από 13 λεπτά , dimi.tra είπε:

Η αλήθεια είναι πως οι γιατροι δεν ασχολούνται με άλλες ειδικότητες και πως οκ παρουσιάζονται μελέτες στα συνέδρια και στα περιοδικά ωστόσο είναι και λίγο επιλογή του γιατρού αν θα τις ακολουθήσει κλπ. 

Ναι Χριστίνα η βιταμίνη D έχει βρεθεί πως παίζει ρόλο σε πολλά πράγματα. Το 18’ είχε γίνει μια μελέτη στο εμβρυολογικό κομμάτι και ενώ ήξεραν πως συμμετέχει στην δημιουργία του πλακούντα φάνηκε πως παίζει ρόλο και στο πρώτο στάδιο της εμφύτευσης. Πολύ σημαντικό εύρημα! Πέρα του ότι η βιταμίνη D σχετίζεται και με πάρα πολλές άλλες λειτουργίες στον άνθρωπο από νευρικές μέχρι και δομικές (οστική μάζα). Τα τελευταία χρόνια την ρυθμίζουν οι γυναικολόγοι από την στιγμή που το ζευγάρι ξεκινάει προσπάθειες δεν μιλάμε δλδ μόνο για εξωσωματική. Ωστόσο επειδή η υπερβολική δοσολογία μπορεί να προκαλέσει μέχρι και ανακοπή προϋπόθεση είναι να κάνετε εξετάσεις (γιατί είδα πως ρωτάς για βιταμίνες 🤭 ). Αν έχετε έλλειψη ή ανεπάρκεια θα κάνετε σχήμα θεραπείας αν όχι μπορείς να την λάβεις σε μικρές δόσεις ως συντήρηση για τους χειμερινούς μήνες. 

Ειναι πολύ συχνή η έλλειψη ακόμα και η ανεπάρκεια της D. Η Β12 σχετίζεται λίγο παραπάνω με την πορεία της κύησης. Ζούμε σε μια χώρα με ήλιο αλλά έχουμε κλειστεί σε κουτιά και ο ήλιος δεν μας βλέπει ιδιαίτερα. Πολύ κρίμα που ενώ το ήξερες και θα μπορούσες να το έχεις ρυθμισμένο δεν ήταν. Να είμαι ειλικρινής ο δικός μου εξωσωματικός μου έκανε όλες αυτές τις εξετάσεις τον μήνα μετά την ωοληψία. Μου έδωσε προληπτικά D3 για συντήρηση της καλής τιμής. Ωστόσο τώρα που είπαμε να πάμε για εμβρυομεταφορα στον άλλον κύκλο με παρέπεμψε στον ενδοκρινολόγο μου για πιο αναλυτικό έλεγχο. Δλδ δεν ήταν αυτός που θα μου γράψει και θα αξιολογήσει τις εξετάσεις αλλά ο ενδοκρινολόγος και μόλις του είπα εξωσωματική έγραψε ένα στάνταρ πακέτο που ελέγχει όλα αυτά που συζητάμε εδώ κατά καιρούς. Με παρακολουθεί βέβαια εδώ και 3 χρόνια πριν ξεκινήσω εξωσωματική αλλά νομίζω αυτό θα έκανε γενικά. 

Εγώ είχα πάει στον παθολόγο μου κ είχα πει, γράψε μου τα πάντα. Έκανα δλδ πλήρη αιματολογικό ελεγχο που φαινόταν η έλλειψη σε βιταμίνες και τις έστειλα στο εξωσωματικό αλλά δεν μου σχολίασαν κάτι. Προσωπικά δε πιστεύω δλδ πως δε πέτυχε λόγω βιταμινών. Αν ήταν έτσι, δε θα έκανε παιδί ο μισός γυναικείος πληθυσμός αφού υπάρχουν τρομερά ελλείμματα σε βιταμίνη. Αναφέρομαι στις γυναίκες που προσπαθούν εκτός εξωσωματικής. Έχω αρκετά παραδείγματα στο μυαλό μου.

Just now, MK2012 είπε:

Εγώ είχα πάει στον παθολόγο μου κ είχα πει, γράψε μου τα πάντα. Έκανα δλδ πλήρη αιματολογικό ελεγχο που φαινόταν η έλλειψη σε βιταμίνες και τις έστειλα στο εξωσωματικό αλλά δεν μου σχολίασαν κάτι. Προσωπικά δε πιστεύω δλδ πως δε πέτυχε λόγω βιταμινών. Αν ήταν έτσι, δε θα έκανε παιδί ο μισός γυναικείος πληθυσμός αφού υπάρχουν τρομερά ελλείμματα σε βιταμίνη. Αναφέρομαι στις γυναίκες που προσπαθούν εκτός εξωσωματικής. Έχω αρκετά παραδείγματα στο μυαλό μου.

Άμα πάρουμε παραδειγματα υπάρχουν άπειρα,ακόμη και οι ναρκομανείς μένουν έγκυες για πλάκα που είναι σάπιοι κατεστραμμένοι οργανισμοί ,μην το βλέπεις έτσι όμως ....

Εσύ εστιάζεις σε σένα για συγκεκριμένο θέμα και προχωρας,τι έχω;γιατί το έχω;τι μπορώ να κάνω;πως να ξεκινήσω;έχω σωστό πλάνο ;είμαι εντάξει στην υγεία μου;αισθάνομαι ότι μπορώ να το καταφέρω; αισθάνομαι ασφαλής με τις επιλογές μου;;;

Αν δεν μπορούμε να απαντήσουμε κάποια βασικά πρέπει να δούμε τι χρειάζεται να αλλάξουμε για να προχωρήσουμε...αλλιως το αποτέλεσμα μένει ίδιο...

Και η γιαγιά μου έκανε 3 πακέτα τσιγάρα την ημέρα και έκανε τρία παιδιά να την πάρω ως παράδειγμα δε νομίζω...Λαθος σκεπτικό...

• Μου αρέσει 2

πρίν από 5 λεπτά , MK2012 είπε:

κοιτα οπως εχω ξαναπει νομιζω. ο πνιγμενος απ τα μαλλια του πιανεται. οταν μπεις σε αυτο τρυπακι, ψαχνεις ακομα και τον ψιλο στα αχυρα να το βρεις να το διορθωσεις. μπαααας και… αν το ψαξεις γυρω μας οσοι μενουν φυσιολογικα δεν εχουν ψαξει ουτε το 1/10… οχι βιταμινη d και b12 και αιματολογικα κλπ, ουτε βασικα πραγματα. τυπου θυρεοειδη. 

• Μου αρέσει 3

πρίν από 5 λεπτά , MK2012 είπε:

Δεν πιστεύω τώρα να μην περνεις τις βιταμίνες σου? Πάντως σε γυναίκες με πωα υπάρχουν μεγαλύτερες ελλείψεις σε βιταμίνες λόγο Πωα είναι οι ορμόνες που παίζουν ρόλο. Γι'αυτό Κ στην εμμηνόπαυση οι γυναίκες παίρνουν περισσότερα συμπληρώματα. 

Ο οργανισμός θέλει περισσότερη υποστήριξη γι'αυτό να είσαι τυπική στις βιταμίνες σου 

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

55 minutes ago, Sofiiii said:

Δηλαδή το αυτονόητο,δεν ξέρω τι παίζει με μερικούς γιατρούς αληθεια ,πριν οτιδήποτε επεμβατικό δεν είναι να έχει γίνει ολοκληρωμένος έλεγχος υγείας ,τα πάντα προληπτικά ακόμη και αυτό που λες αποκλείεται να φταίει αυτό και όμως....δεν πρέπει να υπάρχει καθοδήγηση;δεν ξέρω ...πρέπει όλοι να τα ψάχνουν μόνοι τους κατόπιν εορτής;

Αυτό είναι που εκνευρίζει και εμένα και αυτό έλεγα στα προηγούμενα ποστ. Που είναι η ευθύνη τους σαν επαγγελματίες και σαν γιατροί.

• Μου αρέσει 2

πρίν από 2 λεπτά , little miracle είπε:

κοιτα οπως εχω ξαναπει νομιζω. ο πνιγμενος απ τα μαλλια του πιανεται. οταν μπεις σε αυτο τρυπακι, ψαχνεις ακομα και τον ψιλο στα αχυρα να το βρεις να το διορθωσεις. μπαααας και… αν το ψαξεις γυρω μας οσοι μενουν φυσιολογικα δεν εχουν ψαξει ουτε το 1/10… οχι βιταμινη d και b12 και αιματολογικα κλπ, ουτε βασικα πραγματα. τυπου θυρεοειδη. 

Εξαρτάτε η αιτία που υπάρχει έλλειψη Κ ο οργανισμός αντιδρά διαφορετικά. Δηλαδή μία κοπέλα που απλά δεν έφαγε σωστά για ένα χρόνο δεν θα έχει την ίδια ανάγκη με μια κοπέλα που έχει ορμονικο πρόβλημα κ γι'αυτό έχει ελλείψεις σε βιταμίνες .

• Μου αρέσει 2

Τα ωάρια είναι τα κύτταρα του οργανισμού της γυναίκας με τα περισσότερα ΜΙΤΟΧΌΝΔΡΙΑ ,τα μιτοχόνδρια είναι τα μικρα εργοστάσια παραγωγής του οργανισμού μας ,όταν δεν τα φροντίσουμε και δεν τα ταισουμε σωστά δεν ανταποκρίνονται και σωστά ,ξεκινάμε από αυτό ....

Οπότε πρώτα σκεφτόμαστε τα φροντίζουμε;τους δίνουμε τα απαραίτητα εφόδια ;με τροφές με βιταμίνες ,με άσκηση ελαφριά κτλ απέχοντας από οτιδήποτε βλαβερό; Ναι ή όχι ; Αν ναι οκ,αν όχι όμως συζητάμε με κάποιον ειδικό τι μπορούμε να κάνουμε για να τα ταισουμε λίγο ,να τα αναζωογονήσουμε και τα φροντίσουμε μήπως και πάρουν μπρος και δούμε καλύτερα αποτελέσματα;

πρίν από 6 λεπτά , Losr είπε:

Αυτό είναι που εκνευρίζει και εμένα και αυτό έλεγα στα προηγούμενα ποστ. Που είναι η ευθύνη τους σαν επαγγελματίες και σαν γιατροί.

Φταίμε γιατί τους εμπιστευόμαστε τότε...σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν αυτά ...οι πολύ υπεύθυνοι είναι λίγοι και πρέπει να ψάξεις για τους βρεις...

Όπως είπε η @linaa πάρα πολύ σωστά πρώτα ψάχνεις την αιτια και μετα την λύση δεν πας κατευθείαν στην λύση ...έχει ένα κανάλι στο youtube είναι ένας γιατρός από Αμερική κάθισα και είδα όλα του τα βίντεο ανάλυει όλα αυτά με κατανοητό τρόπο ,ότι συζητάμε τώρα όλα τα βήματα και κινείται μόνο με πλάνο ...αλλά βρίσκει αιτίες πρώτα...

πρίν από 21 λεπτά , Sofiiii είπε:

Καλό μου κορίτσι θα ακούς το ένστικτο σου πάνω απ' όλα,δεν θέλει βιασύνη στην ζωή ,πριν κάνεις / κάνουμε οτιδήποτε θα λειτουργείς με πλάνο ,κάθεσαι κάτω μορφωνεσαι,μαθαίνεις,διαβάζεις συζητάς καταστρώνει το πλάνο σου και ξεκινάς.

Εγώ που δεν έχω χρόνο λόγω λόγω ηλικίας και πάλι δεν βιάζομαι καθόλου ....στην αρχή έπαθα κι εγώ ένα σοκ και αγχώθηκα αλλά δεν έκανα τίποτα ,μπήκα εδώ ,μπήκα εκεί ,διάβασα ξαναδιάβασα ηρέμησα,κατάλαβα ότι τα βήματα μου είναι σωστά ,κατάλαβα ότι από δική μου επιλογή έχω βρει το τέλειο κέντρο για μένα ,ήρεμοι άνθρωποι γεμάτη αγάπη προσωποποιημένη επαφή και πορευόμαστε μαζί με χαμόγελο όχι στεναχώρια,για αυτό προσοχή στην ψυχολογία !

Μαζί με τον άντρα σου και σιγά σιγά !

όταν είσαι μικρή επηρεάζεσαι ποιο εύκολα από τους γιατρούς. Δεν είχα κανέναν να με εμψυχώνει. Γυναικολόγος και ανδρολόγος μας είπε να βιαστούμε για την εξωσωματική και να εκμεταλλευτούμε την ηλικία μου. Δεν ήταν δική μας απόφαση επειδή περνάει ο χρόνος. Επηρεαστήκαμε από τους γιατρούς, μας τρόμαξαν. και μετά από 2,5 χρόνια το πιστέψαμε. Έχουμε μικρο θέματα και θέμα με το σπέρμα, αλλά δεν είναι απαγορευτικό για σύλληψη με προσπάθειες στοχευμένες και ένα μπουστάρισμα με βιταμίνες και φάρμακα.

Όλες στην αρχή επιλέγουμε τον τέλειο γιατρό.

@Xristina96 να μην τρομάζεις χρειάζεται όχι να σε εμψυχώνουν ,να μην αφήνεις να σε βάζει κανένας σε διαδικασίες επειδή σε φόβισε και η βιασύνη δεν είναι σύμμαχος...θα λες το ακούω ,μετά θα φεύγεις θα το σκέφτεσαι,μετά θα σημειώνεις τις απορίες σου μετά θα έχει φύγει το άγχος και μετά θα ρωτάς για να κάνεις πλάνο και είναι βέβαιο ότι θα καταφέρεις θέλει και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και στο σώμα μας ...

Διαφημίσεις

9 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Κορίτσια μου το κέντρο είναι χάλι. Δεν έχω δει χειρότερα.
Εγώ τον Σφακ έχω πιστέψει γιατί δε ξέρω άλλον να κάνει τα πάντα για φυσικό κύκλο. (Β φάση, prp). Αν υπάρχει άλλος σαφώς κ θα πήγαινα σε άλλο κέντρο. Αλλά εκεί που ήμουν ο γιατρός μου σα να αγανακτούσε πλέον αν κ με στήριξε πολύ. Τωρα ο Σφακ ένιωσα πως το πιστεύει πως θα τα καταφέρω. Τωρα μπορεί να λέει τα ίδια σε όλες Δε ξέρω. Ελπίζω να μη χάνω το χρόνο μου. Δεν είναι άφθονος ούτε μπορώ να πειραματιστώ. Πραγματικά αν κάποια κοπέλα με ΠΩΑ τα κατάφερε αλλού σε φυσικούς να μου στείλει παρακαλώ.

Σίγουρα επηρεάζουν τα φάρμακα. Εδώ νιώθω περίεργα εγώ που πήρα μόνο serpafar κ ovitrelle. Βεβαια έκανα 2 ovitrelle θεωρητικά αυτό το μήνα κ αλήθεια νιώθω χάλια σήμερα , πονάει πολύ το στήθος μου. Πήρα τηλ στο κέντρο και μου είπαν πως είναι ορμονικό επειδή δεν έπεσαν τα οιστρογόνα μου και για αυτό έκανα ωοληψια Β φάσης. Βεβαια δε κατάλαβα αν συνδέεται η ωοληψια Β φάσης με το γεγονός πως νιώθω πως το στήθος μου θα σκάσει. 

Κορίτσι μου εγω δεν είχα μετρήσει D πριν την ετ γιατί δεν ήξερα κ δε μου ζητήθηκε. Αφού τα μέτρησα μετά B12 και D στα πατώματα. Δε νομίζω πως έπαιξε ρόλο στην αποτυχία μου βέβαια.

κοιτα σιγουρα θα υπαρχουν κι αλλοι. δεν μπορω να πιστεψω πως ειναι ο μονος που κανει φυσικους στην ελλαδα. απλα ο συγκεκριμενος εχει, να το πω ετσι, πονταρει σε αυτη τη μεθοδο σαν επαγγελματιας. εχει πιαστει εκει. εδω στο φορουμ, ειδικα παλαιοτερα, 8/10 κοπελες ηταν εκει , οποτε εδω συγκεκριμενα ξαναλεω, μονο γι αυτον θα βρεις πληροφοριες. εγω παλια που εμπαινα, δεν μπορουσα να βρω κοπελα με εμπειρια σε αλλο κεντρο. ηταν αβολο. χαιρομαι που πλεον υπαρχει περισσοτερη πολυφωνια και κοπελες και με αλλους γιατρους. παντως θεωρω αν το ψαξεις προσωπικα θα βρεις κι αλλους. μπορω αν θες να μαθω συγκεκριμενα για το υγεια που εχω προσβαση, ποιος εξειδικευεται. 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 28 λεπτά , MK2012 είπε:

Διαφωνώ πλήρως με το σκεπτικό σου. Στην περίπτωση της εξωσωματικής όλα είναι τεχνητά με βάση έναν ισορροπημένο οργανισμό. Αν κάτι είναι σε ανισορροπία τότε είναι ένδειξη αποτυχίας. Το αν έφταιγαν οι βιταμίνες ή όχι δεν θα το μάθεις ποτέ αλλά γιατί να ρισκάρεις; Επίσης δεν έχει όλος ο κόσμος έλλειψη βιταμινών ή ορμονικές ανισορροπίες. Σίγουρα αναρωτιέσαι πως κάποιες γυναίκες έμειναν έγκυες αλλά προφανώς όλα τα συστήματα συνεργάζονται άψογα στο σώμα της κάτι που στο δικό μας σώμα δεν συμβαίνει. Πάμε για εξωσωματική και κάνουμε τόσο απαιτητικές εργασίες και παρεμβάσεις, το να αμελούμε απλά πράγματα μια βιταμίνη, μια TSH, ένα σάκχαρο μπορεί να μας στοιχίσει πολλά. Και συγγνώμη που θα στο πω αλλά ο παθολόγος σου φέρει το ίδιο μερίδιο ευθύνης ίσως και μεγαλύτερο με τον γυναικολόγο σου. Γιατί είδε μια έλλειψη που αντικειμενικά έχει αντίκτυπο και σε άλλα πράγματα, μέχρι και στην διάθεση σου και δεν έκανε τίποτα; Αυτός έγραψε τις εξετάσεις γιατί δεν έκανε κάποια παρέμβαση; Εσυ θα την κάνεις; Από μόνη σου; Τι πήγες; Μην με παρεξηγήσεις απλά αυτά θα περνούσαν απο το δικό μου μυαλό σε αντίστοιχη περίπτωση. Στα πλαίσια συζήτησης στα γράφω όπως θα μίλαγα στην αδερφή μου. Απλα ο γραπτός λόγος είναι λίγο πιο σκληρός. 

πρίν από 13 λεπτά , Xristina96 είπε:

όταν είσαι μικρή επηρεάζεσαι ποιο εύκολα από τους γιατρούς. Δεν είχα κανέναν να με εμψυχώνει. Γυναικολόγος και ανδρολόγος μας είπε να βιαστούμε για την εξωσωματική και να εκμεταλλευτούμε την ηλικία μου. Δεν ήταν δική μας απόφαση επειδή περνάει ο χρόνος. Επηρεαστήκαμε από τους γιατρούς, μας τρόμαξαν. και μετά από 2,5 χρόνια το πιστέψαμε. Έχουμε μικρο θέματα και θέμα με το σπέρμα, αλλά δεν είναι απαγορευτικό για σύλληψη με προσπάθειες στοχευμένες και ένα μπουστάρισμα με βιταμίνες και φάρμακα.

Όλες στην αρχή επιλέγουμε τον τέλειο γιατρό.

Χριστίνα μου σε καταλαβαίνω. Ο πρώτος μου γυναικολόγος και το παρεάκι του με έλεγαν μεγάλη στα 33 και μου έλεγαν ότι το σύστημα εκεί κάτω είναι ένα χάλι! Και μάλιστα ο ένας γιατρός από την ομάδα του μου είπε αν δεν κάνω εξωσωματική δεν θα γίνω ποτέ μάνα. Πήγα στον τωρινό γυναικολόγο μου φρικαρισμένη και με σύστησε στον εξωσωματιστη μου που Παναγία μου δόξα το θεό κ ας χάσαμε χρόνο με άκουσε. Προχθές στο ραντεβού μου για να μιλήσουμε για την ετ ξέρεις τι γύρισε και μου είπε; Σου εύχομαι να μην σου έρθει περίοδος και να μην πάμε καν για ετ. Γιατί διορθώσαμε την μήτρα και έχω και ένα ωραιότατο ωάριο να σπάσει αυτές τις μέρες και ποντάρει ακόμα ότι θα μείνω έγκυος φυσικά. Προσπαθήσαμε με παρακολούθηση ένα χρόνο! Και τα ελέγξαμε όλα! Μακάρι όλοι οι γιατροί να ήταν έτσι. Αν οι σάλπιγγες σου είναι διαβάτες και η μήτρα σου εντάξει ποτέ να μην χάνεις την ελπίδα σου. Διορθώστε όσα περισσότερα μπορείτε και ενημερώσου όσο περισσότερο μπορείς.

• Μου αρέσει 3

18 minutes ago, Sofiiii said:

Τα ωάρια είναι τα κύτταρα του οργανισμού της γυναίκας με τα περισσότερα ΜΙΤΟΧΌΝΔΡΙΑ ,τα μιτοχόνδρια είναι τα μικρα εργοστάσια παραγωγής του οργανισμού μας ,όταν δεν τα φροντίσουμε και δεν τα ταισουμε σωστά δεν ανταποκρίνονται και σωστά ,ξεκινάμε από αυτό ....

Οπότε πρώτα σκεφτόμαστε τα φροντίζουμε;τους δίνουμε τα απαραίτητα εφόδια ;με τροφές με βιταμίνες ,με άσκηση ελαφριά κτλ απέχοντας από οτιδήποτε βλαβερό; Ναι ή όχι ; Αν ναι οκ,αν όχι όμως συζητάμε με κάποιον ειδικό τι μπορούμε να κάνουμε για να τα ταισουμε λίγο ,να τα αναζωογονήσουμε και τα φροντίσουμε μήπως και πάρουν μπρος και δούμε καλύτερα αποτελέσματα;

Φταίμε γιατί τους εμπιστευόμαστε τότε...σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν αυτά ...οι πολύ υπεύθυνοι είναι λίγοι και πρέπει να ψάξεις για τους βρεις...

Όπως είπε η @linaa πάρα πολύ σωστά πρώτα ψάχνεις την αιτια και μετα την λύση δεν πας κατευθείαν στην λύση ...έχει ένα κανάλι στο youtube είναι ένας γιατρός από Αμερική κάθισα και είδα όλα του τα βίντεο ανάλυει όλα αυτά με κατανοητό τρόπο ,ότι συζητάμε τώρα όλα τα βήματα και κινείται μόνο με πλάνο ...αλλά βρίσκει αιτίες πρώτα...

Εγώ αυτό δεν μπορώ να το αποδεχτω. Έχω μια πολύ απαιτητική δουλειά η οποία απαιτεί πολύ διάβασμα και να είσαι εκεί. Και να πρέπει δηλαδή να κάθομαι και να διαβάσω η να ψάχνω και για για αυτό το θέμα ενώ είναι δουλειά αλλού να το κάνει. Ναι θα το κανω αλλά το θεωρώ απαράδεκτο. Δεν μιλάμε για λάθος που έγινε που αυτό είναι ανθρώπινο αλλά το να ψάχνω εγώ και όχι ο γιατρός είναι λάθος εξ ορισμού. Είναι δουλειά του γιατρού να ψάξει την αιτία και να βρει την λύση όχι δική μου δουλειά. Δεν θα έπρεπε καν να σκεφτόμαστε να μπούμε να δούμε βίντεο. Και στο κάτω κάτω για μας ημιμαθεία είναι κακα τα ψέματα. Αλλά ξέρεις που είναι το πρόβλημα στο ότι δυσκολευόμαστε να κάνουμε παιδί. Γιατί μια γυναίκα που μένει έγγυος και κάνει παιδιά πιστεύεις ότι δεν έχει πρόβληματα υγείας, πιστεύεις ότι δεν έχει ελλείψεις σε βιταμίνες, ότι δεν έχει ζάχαρο, η ότι δεν έχει ΣΕΛ. Εγω ξέρω τέτοιες γυναίκες προσωπικά που μια χαρά κάνανε παιδιά χωρίς να κοιτάνε τίποτα. Ξέρεις πόσες ξέρω με διαφράγματα και δικερες μήτρα γεννησανε κανονικά και είχαν κανονικές εγγυμοσυνες. Πόσες είχαν πολύποδα η οινομοιωμα και έμειναν έγγυος φυσιολογικά. Και δεν τους ενόχλησε. Απλά εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε εγγυες φυσιολογικά και επειδή θέλουμε ψάχνουμε και το παραμικρό. Πολλές φορές έχω σκεφτεί ότι και αυτό μπορεί να είναι ένα σημαντικό λάθος. Ξέρεις σε τι άνχος βάζεις τον οργανισμό σου ψάχνοντας όλα αυτά.  Συγνώμη για το σεντονι και δεν κάνω κάποια επίθεση μην παρεξηγηθω αλλά εγώ δεν νιώθω ότι φταίω επειδή δεν γνωρίζω κάτι ιατρικό δεν ήταν δουλειά μου να το γνωρίζω και αν κάποια από τις αποτυχίες μου είναι λόγω λαθους η παράλειψης  συγνώμη αλλά την ευθύνη την έχει ο γιατρός εγώ δεν την έχω. Κάποτε έσπασα το ποδι μου και ο ορθοπεδικός μου κάτι του είπα και μου είπε ποιος σου το είπε αυτό. Το είχα διαβάσει κάπου. Και μου απάντησε κορίτσι μου δεν είναι δική σου δουλειά να διαβάζεις για αυτό αυτό είναι δική μου δουλειά. Θα κάνεις αυτά που σου λέω και θα είσαι κομπλέ. Και πράγματι με τρισφιριο κάταγμα σε 3 μήνες περπατούσα. Δεν ξέρεις πόσο κόσμο του έχω στείλει. Αυτό θέλω από τον γιατρό μου.

• Μου αρέσει 2
  • Λυπημένη/-ος 1

@dimi.tra συμφωνώ μαζί σου απόλυτα και επίσης κι εγώ να πω σαν πιο μεγάλη ότι δεν γράφω η μιλάω έτσι για να το παίξω έξυπνη ,τα λέω όπως λες εσύ όπως θα μιλούσα στην αδερφή μου η στα παιδιά μου που είναι πιο μεγάλα γιατί καμιά φορά χρειαζόμαστε όλοι λίγη ώθηση από κάποιον για να δούμε τα πράγματα με μια σφαιρική οπτικη που ίσως μας βοηθήσει...

πρίν από 2 λεπτά , Losr είπε:

Εγώ αυτό δεν μπορώ να το αποδεχτω. Έχω μια πολύ απαιτητική δουλειά η οποία απαιτεί πολύ διάβασμα και να είσαι εκεί. Και να πρέπει δηλαδή να κάθομαι και να διαβάσω η να ψάχνω και για για αυτό το θέμα ενώ είναι δουλειά αλλού να το κάνει. Ναι θα το κανω αλλά το θεωρώ απαράδεκτο. Δεν μιλάμε για λάθος που έγινε που αυτό είναι ανθρώπινο αλλά το να ψάχνω εγώ και όχι ο γιατρός είναι λάθος εξ ορισμού. Είναι δουλειά του γιατρού να ψάξει την αιτία και να βρει την λύση όχι δική μου δουλειά. Δεν θα έπρεπε καν να σκεφτόμαστε να μπούμε να δούμε βίντεο. Και στο κάτω κάτω για μας ημιμαθεία είναι κακα τα ψέματα. Αλλά ξέρεις που είναι το πρόβλημα στο ότι δυσκολευόμαστε να κάνουμε παιδί. Γιατί μια γυναίκα που μένει έγγυος και κάνει παιδιά πιστεύεις ότι δεν έχει πρόβληματα υγείας, πιστεύεις ότι δεν έχει ελλείψεις σε βιταμίνες, ότι δεν έχει ζάχαρο, η ότι δεν έχει ΣΕΛ. Εγω ξέρω τέτοιες γυναίκες προσωπικά που μια χαρά κάνανε παιδιά χωρίς να κοιτάνε τίποτα. Ξέρεις πόσες ξέρω με διαφράγματα και δικερες μήτρα γεννησανε κανονικά και είχαν κανονικές εγγυμοσυνες. Πόσες είχαν πολύποδα η οινομοιωμα και έμειναν έγγυος φυσιολογικά. Και δεν τους ενόχλησε. Απλά εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε εγγυες φυσιολογικά και επειδή θέλουμε ψάχνουμε και το παραμικρό. Πολλές φορές έχω σκεφτεί ότι και αυτό μπορεί να είναι ένα σημαντικό λάθος. Ξέρεις σε τι άνχος βάζεις τον οργανισμό σου ψάχνοντας όλα αυτά.  Συγνώμη για το σεντονι και δεν κάνω κάποια επίθεση μην παρεξηγηθω αλλά εγώ δεν νιώθω ότι φταίω επειδή δεν γνωρίζω κάτι ιατρικό δεν ήταν δουλειά μου να το γνωρίζω και αν κάποια από τις αποτυχίες μου είναι λόγω λαθους η παράλειψης  συγνώμη αλλά την ευθύνη την έχει ο γιατρός εγώ δεν την έχω. Κάποτε έσπασα το ποδι μου και ο ορθοπεδικός μου κάτι του είπα και μου είπε ποιος σου το είπε αυτό. Το είχα διαβάσει κάπου. Και μου απάντησε κορίτσι μου δεν είναι δική σου δουλειά να διαβάζεις για αυτό αυτό είναι δική μου δουλειά. Θα κάνεις αυτά που σου λέω και θα είσαι κομπλέ. Και πράγματι με τρισφιριο κάταγμα σε 3 μήνες περπατούσα. Δεν ξέρεις πόσο κόσμο του έχω στείλει. Αυτό θέλω από τον γιατρό μου.

Σε ακούω ,συμφωνώ αλλά μόνες σας το καταλαβαίνετε πιστεύω ότι σε πολλούς τομείς στα θέματα υγείας μιλάμε για μπίζνα ...δεν πρέπει να προστατευτείς;για να προστατευτείς δεν πρέπει να μορφωθεις;δηλαδή με την έτοιμη τροφή του κάθε ενός είσαι καλυμμένη;δεν πρέπει να ερευνήσεις κι λίγο μόνη σου;είσαι η μόνη που δεν έχει χρόνο;ευγενικά στο λέω ,το μωρό μου το είχα 38 ημερών στο γραφείο και θήλαζα και το έκρυβαν κάτω από ένα μουλάρι γιατί δεν μου επιτρεπόταν να σταματήσω την δουλειά και γιατί μου είπαν πάρτο αλλά να μην φαίνεται δεν το έβαλα κάτω ποτέ να ψάχνω να μαθαίνω να μελετάω να ρωτάω 

Δεν βγάζω τον εαυτό μου απο έξω να ξέρεις την πάτησα κι εγώ όταν από αυχένα πριν δύο χρόνια μου είπαν θα μείνεις ανάπηρη και θέλανε να με εγχειρησουν μου είπαν ούτε κατά διάνοια να προσπαθήσεις για εγκυμοσύνη ,χάσαμε δύο χρόνια που για μένα είναι τεράστια διαφορά και όμως βρήκα την άκρη δεν κοιμήθηκα μήνες και δεν εγχειριστηκα και έφτιαξα τον εαυτό μου καλύτερα από ποτέ ακύρωσα το χειρουργείο μια μέρα πριν ενώ είχα πληρώσει και προεγχειρητικό όλα για κάποιο λόγο γίνονται....δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα από κανεναν.

@Losr δεν είναι όλοι οι γιατροί ίδιοι μόνη σου το λες βρέθηκε ο άνθρωπος αυτός και θα του έχεις ευγνωμοσύνη για πάντα ,κι εγώ το ίδιο σε αυτόν που με έσωσε από την επέμβαση...αλλά δεν είναι όλοι ίδιοι δυστυχώς σε αυτό έχεις δίκιο σωστά αυτό επιθυμείς αλλά λίγοι είναι δυστυχώς που είναι έτσι.

πρίν από 11 λεπτά , Losr είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ. Είχα πολύ απαιτική σουλειά, δούλευα 12 ώρα κάθε μέρα και τελείωνα την σχολή μου συν ένα σεμινάριο 8 μήνο. Προσπάθησα πολύ να καταλάβω τι συμβαίνει και με το σώμα μου. Μάλλον δεν το έκανα σωστά. 

πρίν από 28 λεπτά , Sofiiii είπε:

@Xristina96 να μην τρομάζεις χρειάζεται όχι να σε εμψυχώνουν ,να μην αφήνεις να σε βάζει κανένας σε διαδικασίες επειδή σε φόβισε και η βιασύνη δεν είναι σύμμαχος...θα λες το ακούω ,μετά θα φεύγεις θα το σκέφτεσαι,μετά θα σημειώνεις τις απορίες σου μετά θα έχει φύγει το άγχος και μετά θα ρωτάς για να κάνεις πλάνο και είναι βέβαιο ότι θα καταφέρεις θέλει και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και στο σώμα μας ...

χρειάζεσαι εμψύχωση από τους γιατρούς. Τώρα οι τελευταίοι που επέλεξα που είναι σοβαροί και άψογοι γιατροί μου λένε θα τα καταφέρουμε φυσικά. Με την βοήθεια τους διορθώνοντας τα θέματα μας θα γίνει. Η ψυχολογία μου; άλλος άνθρωπος. 

Έχεις αποτυχίες; έχεις παιδιά με φυσικό τρόπο;

Πολλές φορές μιλάμε εκ του ασφαλούς. Τι εννοώ, δεν είναι το ίδιο τώρα για εμένα που έχω ήδη παιδί και μια αγκαλιά να με περιμένει, από μια άλλη κοπέλα που γυρνάει σε άδειο σπίτι. 

Μπαίνεις σε μια μαύρη τρύπα με το πέρασμα του χρόνου και δεν μπορείς να σκεφτείς καθαρά μετά από χρόνο και χρόνια. Είναι θέμα ψυχολογίας. Και δεν έχει να κάνει με την ηλικία της γυναίκας. 

3 χρόνια που πήρε να δω σωστή χοριακή οπότε δεν μπορούσα εγώ να κάνω ιατρικό πλάνο. έπρεπε να εμπιστευτώ τους γιατρούς. το πρώτο ήταν λάθος, ο δεύτερος είναι ο δικός μου θεός. 

• Μου αρέσει 3

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...