Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Καφέ Εξωσωματικής 2024 !

Recommended Posts

πρίν από 11 λεπτά , dimi.tra είπε:

Οποιοδήποτε πρωτόκολλο σου προτείνει ο γιατρός σου έχει ευθύνη να σου το αιτιολογήσει. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν αισθάνεσαι οκ με αυτό που σου προτείνει απλά τον ρωτάς να σου εξηγήσει γιατί σου προτείνει αυτό που σου προτείνει. Εκεί χτίζεται και η εμπιστοσύνη με τους γιατρούς μας. Οκ δεν θα του πεις εσύ τι θα κάνετε γιατί γι αυτό τον επέλεξε στην τελική αλλά πρέπει να νιώθεις οκ με κάθε διαδικασία και να εμπιστεύεσαι τα βήματα που κάνετε. Ωστόσο να έχεις υπόψιν πως θα δοκιμάσεις διαφορετικά πράγματα για να δεις τι σου ταιριάζει εσένα. Ότι πέτυχε σε μία άλλη κοπέλα δεν σημαίνει πως θα πετύχει και σε εσένα ακόμα και να είστε δίδυμες αδερφές με πανομοιότυπες εξετάσεις. Συνήθως πρώτα δοκιμάζουν με διέγερση και μετά ξεκινάν να κάνουν παραλλαγές, αν κάτι δεν πετύχει. Και λέω συνήθως γιατί έχω ακούσει κοπέλες που πάνε κατευθείαν σε φυσικούς, όπως επίσης ξέρω κοπέλα που ξεκίνησε με διέγερση, ήταν φτωχή ανταποκρίτρια πήρε ένα ωάριο και δεν προχώρησε, πήγε σε φυσικούς έκανε 3 και μετά άλλαξε κέντρο και έκανε ξανά διέγερση (άλλο σχήμα φαρμάκων) και από 2 ωάρια που είχε πάρει από τους φυσικούς με την διέγερση πήρε 6 ωάρια και περιμένει να δει πόσα θα προχωρήσουν. Πάντα η πρώτη φορά είναι διερευνητική και επειδή μιλάμε για ορμονικό σύστημα κάθε κύκλος είναι και διαφορετικός. 

Καταλαβαίνω τι λες και τα έχω καταλάβει όλα αυτά δεν είμαι αβγαλτο κοριτσάκι .... χαριτολογώντας το λέω μην παρεξηγηθω ,ρωτάω για να αποκτήσω γνώση εμπειριών και πίστεψέ με η έρευνα είναι πιο πολύτιμη από οποιαδήποτε εμπιστοσύνη στον γιατρό.Αν είχα μέσα μου τόση εμπιστοσύνη δεν θα ήμουν εδώ να προσπαθώ να συλλέξω γνώμη που προσφέρετε όλες οι κοπέλες με ευγένεια και αν υπήρχε όντως τυφλή εμπιστοσύνη από όλες προς προς προς τους γιατρούς που τις έχουν αναλάβει πιστεύω καμία δεν θα ήταν εδώ να συζητάει ,εγώ θεωρώ ότι έχω βοηθηθεί πολύ περισσότερο αυτήν την στιγμή από ότι στις τρεις συζητήσεις μαζί του.Απο το να σκέφτομαι να αλλάξω γιατρό καλύτερα να ερευνήσω πρώτα και μετά να πράξω ,γνώμη μου πάντα γιατί όπως είπα εξ αρχής για μένα είναι κάτι τόσο καινούργιο όλο αυτό πού πρώτα πρέπει να μάθω τι είναι...και πιο μικρή να ήμουν το ίδιο θα έκανα είναι ο τρόπος που λειτουργώ απλά.

• Δύναμη! 1

Διαφημίσεις

πρίν από 9 λεπτά , Eri_22 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια,

ειμαι καινούρια αλλά διαβάζω εδώ και καιρό το φόρουμ.

ειμαι πλέον 42 και ακόμα προσπαθώ να αποκτήσω ένα παιδάκι και έχω απελπιστεί..

Αλλά ας ξεκινήσω από την αρχή: προσπαθούμε εδώ και αρκετά χρόνια να αποκτήσουμε παιδάκι αλλά δεν το πετύχαμε πήγα σε γιατρό και αυτός μας έλεγε ότι είμαστε ακόμα παιδουδια και ότι τα μωρά δεν φυτρώνουν στα δέντρα και ότι δεν προσπαθούμε αρκετά και τον πίστεψα κιολας!!!! Προσπαθούμε για πάνω από 1 χρόνο και ξαναπάω και μου είπε πάλι τα ίδια και αλλάξαμε γιατρό.

Η καινούρια γιατρός με έστειλε κατευθείαν για εξετάσεις κ βγήκε ότι έχω βουλωμένες σάλπιγγες (και οι 2) λόγω ενδομητρίωσης και ο σύζυγος έχει θέμα με το σπερμα.. άρα εξωσωματική είναι μονόδρομος.

Εχω κάνει ήδη 3 προσπάθειες και ακόμα τίποτα :( Στην αρχή όλα ωραία, τα ωάρια μου ΑΑ με μια ΑΜΗ 1,5 και οταν κάνουμε προεμφυτευτικό έλεγχο για να μην μπαίνουμε σε τζάμπα εμβρυομεταφορες βγαίνουν όλα τα έμβρυα με μετάλλαξη.

Νιωθω λίγο μόνη σε όλο αυτό, ο σύζυγος με υποστηρίζει αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να καταλάβει πως είναι για μένα.

Εχω απογοητευτεί 🥺

Αχ αυτό με τους γιατρούς που λένε έχετε χρόνο προσπαθήστε δεν θα το καταλάβω ποτέ.  Ειχα γυναικολόγο το μεγαλύτερο όνομα στην Θεσσαλονίκη και πάει πριν ένα χρόνο και του λέω προσπαθώ εδώ και ένα χρόνο και δεν έρχεται εγκυμοσύνη και μου λέει 35 είσαι προσπάθησε λίγο ακόμα και φεύγω και κάτι δεν μου κάθεται καλά και πάω σε έναν απλό γιατρο να μου γράψει εξετάσεις και βρίσκουμε την χαμηλή ΑΜΥ. Κάνεις διέγερση τώρα; Η Άμυ σου είναι σαν την δική και έγω είμαι 36☹️ 

πρίν από 7 λεπτά , Eri_22 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια,

Αλλά ας ξεκινήσω από την αρχή: προσπαθούμε εδώ και αρκετά χρόνια να αποκτήσουμε παιδάκι αλλά δεν το πετύχαμε πήγα σε γιατρό και αυτός μας έλεγε ότι είμαστε ακόμα παιδουδια και ότι τα μωρά δεν φυτρώνουν στα δέντρα και ότι δεν προσπαθούμε αρκετά και τον πίστεψα κιολας!!!! Προσπαθούμε για πάνω από 1 χρόνο και ξαναπάω και μου είπε πάλι τα ίδια και αλλάξαμε γιατρό.

Η καινούρια γιατρός με έστειλε κατευθείαν για εξετάσεις κ βγήκε ότι έχω βουλωμένες σάλπιγγες (και οι 2) λόγω ενδομητρίωσης και ο σύζυγος έχει θέμα με το σπερμα.. άρα εξωσωματική είναι μονόδρομος.

Εχω κάνει ήδη 3 προσπάθειες και ακόμα τίποτα :( Στην αρχή όλα ωραία, τα ωάρια μου ΑΑ με μια ΑΜΗ 1,5 και οταν κάνουμε προεμφυτευτικό έλεγχο για να μην μπαίνουμε σε τζάμπα εμβρυομεταφορες βγαίνουν όλα τα έμβρυα με μετάλλαξη.

Νιωθω λίγο μόνη σε όλο αυτό, ο σύζυγος με υποστηρίζει αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να καταλάβει πως είναι για μένα.

Εχω απογοητευτεί 🥺

Καλώς ήρθες, ελπίζω να σε κάνουμε να νιώσεις λιγότερο μόνη. Το θέμα που εντοπίσατε με το σπέρμα είναι σε μορφολογία, σε ποσότητα, σε τι; Έχετε κάνει καρυότυπο ζεύγους; Γνωρίζεται από που προέρχεται η ανωμαλία; Είχατε αρκετά έμβρυα για να πεις πως δεν μπορείτε να βρείτε κανένα; 
Να ξέρεις όμως και οι σύζυγοι μας στο ίδιο καζάνι με εμάς είναι. Κι αυτοί δεν μπορούν να γίνουν γονείς μαζί μας. Η υπογονιμότητα αφορά το ζευγάρι και όχι το ένα άτομο μεμονωμένα. Απλά πολλές φορές οι άντρες εκφράζονται λίγο διαφορετικά από εμάς. Πχ ο δικός μου έμαθε ένα νέο που τον τάραξε πάρα πολύ και αφορά την προσπάθεια μας έμμεσα και αντί να αντιδράσει ή να το συζητήσει, ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΕ. Το πως έχω συγκρατηθεί ακόμα και δεν τον έχω σκοτώσει δείχνει πως αυτή η σχέση είναι καρμική... 😆

πρίν από 6 λεπτά , Sofiiii είπε:

Καταλαβαίνω τι λες και τα έχω καταλάβει όλα αυτά δεν είμαι αβγαλτο κοριτσάκι .... χαριτολογώντας το λέω μην παρεξηγηθω ,ρωτάω για να αποκτήσω γνώση εμπειριών και πίστεψέ με η έρευνα είναι πιο πολύτιμη από οποιαδήποτε εμπιστοσύνη στον γιατρό.Αν είχα μέσα μου τόση εμπιστοσύνη δεν θα ήμουν εδώ να προσπαθώ να συλλέξω γνώμη που προσφέρετε όλες οι κοπέλες με ευγένεια και αν υπήρχε όντως τυφλή εμπιστοσύνη από όλες προς προς προς τους γιατρούς που τις έχουν αναλάβει πιστεύω καμία δεν θα ήταν εδώ να συζητάει ,εγώ θεωρώ ότι έχω βοηθηθεί πολύ περισσότερο αυτήν την στιγμή από ότι στις τρεις συζητήσεις μαζί του.Απο το να σκέφτομαι να αλλάξω γιατρό καλύτερα να ερευνήσω πρώτα και μετά να πράξω ,γνώμη μου πάντα γιατί όπως είπα εξ αρχής για μένα είναι κάτι τόσο καινούργιο όλο αυτό πού πρώτα πρέπει να μάθω τι είναι...και πιο μικρή να ήμουν το ίδιο θα έκανα είναι ο τρόπος που λειτουργώ απλά.

Όχι καλέ τι τυφλή εμπιστοσύνη, αλλιώς το εννοούσα. Αυτό που εννοώ είναι πως αν κάτι δεν σε καλύπτει σε αυτό που λέει ο γιατρός σου, ζόρισε τον να σου δώσει μια απάντηση που να σε καλύπτει. Αν δεν σε καλύπτει τότε το συζητάς επιπλέον μέχρι να νιώσεις ασφάλεια. Αν δεν μπορεί να σου δώσει αυτό το βασικό πραγματάκι τότε ίσως να μην ταιριάζετε αρκετά. Έχω διαφωνήσει εγώ με τον γιατρό μου ουκ ολίγες φορές, πλέον είναι προετοιμασμένος μαζί μου, ξέρει πως δεν θα αφήσω τίποτα στην τύχη του, ότι πει θα πρέπει να το τεκμηριώσει επιστημονικά. Τώρα με άφησε λίγο χαλαρή και θα πάω στο ραντεβού να τον τρελάνω, μην νομίζει πως μαλάκωσα. Με βοηθάει το υπόβαθρο μου και η δουλειά μου βέβαια αλλά είμαι γενικά έτσι, θέλω τεκμηρίωση. 

• Μου αρέσει 2

@dimi.tra συμφωνώ σε ότι λες κι όπως τα λες !!! Εδώ μέσα επιτελείται έργο , βλέπεις κοπέλες που ενώ πονάνε μέσα τους ,θα μπουν θα γράψουν θα βοηθήσουν θα συμπαρασταθούν αυτό είναι μεγαλείο ψυχής ,αυτό ο κορυφαίος γιατρός στον κόσμο δεν μπορεί να το προσφέρει....

Μπαίνοντας εδώ τουλάχιστον έμαθα τι θα ρωτήσω next γιατί όταν έφυγα από εκεί δεν ήξερα καν τι να ρωτήσω ....και εφόσον έμαθα τι θα ρωτήσω από την στάση θα δω και αν μου ταιριάζει να συνεχίσω...

Σε ευχαριστώ πολύ για τον πολύτιμο χρόνο που διαθέτεις και όλα τα κορίτσια 💓

πρίν από 17 λεπτά , dimi.tra είπε:

Η υπογονιμότητα αφορά το ζευγάρι και όχι το ένα άτομο μεμονωμένα. Απλά πολλές φορές οι άντρες εκφράζονται λίγο διαφορετικά από εμάς. Πχ ο δικός μου έμαθε ένα νέο που τον τάραξε πάρα πολύ και αφορά την προσπάθεια μας έμμεσα και αντί να αντιδράσει ή να το συζητήσει, ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΕ. Το πως έχω συγκρατηθεί ακόμα και δεν τον έχω σκοτώσει δείχνει πως αυτή η σχέση είναι καρμική... 😆

Εγώ πάλι το ζω αυτό χαχα,έχω επωμιστεί 💯 το βάρος αυτό λόγω ηλικίας 🥺

• Μου αρέσει 1

1 ώρα πρίν, Terry1986 είπε:

Κοριτσια βγηκε η χοριακη..ειναι 17..μαλλον παμε για βιοχημικη πιστευω παλι..βαρεθηκα

Απο χθες το πρωι ειχαν σταματησει κ οι πονοι στο στηθος αλλα επειδη αυτα πανε κ ερχονται δεν εδωσα σημασια

Κορίτσι μου εύχομαι για το καλύτερο 🙏🏼 μακάρι να πάρει τα πάνω της και την παρασκευή να σου έχει διπλασιαστεί !!!! Υπομονή !!! 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

πρίν από 39 λεπτά , Eri_22 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια,

Εχω απογοητευτεί 🥺

Καλησπέρα κοπέλα μου, πόσο σε καταλαβαίνω να ήξερες...Την έχω πατήσει χοντρά με τον παλιό γυναικολόγο μου, από τα 35 με παρακολουθούσε για τον ετήσιο τυπικό έλεγχο (όλα φυσιολογικά) ποτέ δεν με παρότρυνε για να προχωρήσω σε κατάψυξη ωαρίων, ενώ ήξερε ότι θέλω να κάνω παιδί, και στα 41 που τον επισκέφτηκα με τον σύζυγό μου με μέτριο προς κακό σπερμοδιάγραμμα αντί να μας πει κατευθείαν για εξωσωματική (προσπαθούσαμε ήδη για 1,5 χρόνο), μας ωραιοποιούσε την κατάσταση και χάσαμε άλλα 3 χρόνια...!!! Μας έλεγε έχετε χρόνο (μα αν είναι δυνατόν!!!!!) ενώ εγώ ιδέα δεν είχα ότι η εξωσωματική δεν είναι απλή υπόθεση,, ξεκινάω και πετυχαίνω. Στο μεσοδιάστημα εγώ μεγάλωσα... η ΑΜΗ έπεσε (0,7 πλέον) και η κατάσταση του συζύγου χειροτέρεψε σε βαθμό ασχολίαστο!!! Εγώ που είμαι μεγαλύτερή σου, και όλοι μου λένε για την ηλικία (και τρελαίνομαι!!!) σου λέω να μην το βάζεις κάτω. Σφίξε τα δόντια σου και προχώρησε. Δεν είσαι μόνη... Εδώ θα είμαστε να ανοίγουμε την καρδιά μας έστω με αυτόν τον τρόπο (και που να τα πεις; είναι τόσο ευαίσθητο θέμα!) και να μοιραζόμαστε είτε την επιτυχία δίνοντας ελπίδα σε άλλες κοπέλες είτε την αποτυχία και να παίρνουμε κουράγιο από άλλες....

πρίν από 54 λεπτά , Eri_22 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια,

Εχω απογοητευτεί 🥺

Κοριτσι μου καλώς ήρθες.... μην απογοητευεσαι καθόλου. Δεν θα σου πω πολλά λόγια γιατί τα θεωρώ άσκοπα.  Για να πετύχουμε αυτό που πάθουμε όλες εδώ μέσα θα πέσουμε και πιο κάτω από το έδαφος αλλά θ ανέβουμε απότομα όταν με το καλό φυτευτεί το φασολάκια μας ... Υπομονή κορίτσι μου όλα θα γίνουν.. και να είσαι σίγουρη ότι κ ο αντρουλης σου σε καταλαβαίνει απλά οι περισσότεροι δεν ξέρουν πως να το διαχειριστουν 

πρίν από 5 λεπτά , Bubble24 είπε:

Καλησπέρα κοπέλα μου, πόσο σε καταλαβαίνω να ήξερες...Την έχω πατήσει χοντρά με τον παλιό γυναικολόγο μου, από τα 35 με παρακολουθούσε για τον ετήσιο τυπικό έλεγχο (όλα φυσιολογικά) ποτέ δεν με παρότρυνε για να προχωρήσω σε κατάψυξη ωαρίων, ενώ ήξερε ότι θέλω να κάνω παιδί, και στα 41 που τον επισκέφτηκα με τον σύζυγό μου με μέτριο προς κακό σπερμοδιάγραμμα αντί να μας πει κατευθείαν για εξωσωματική (προσπαθούσαμε ήδη για 1,5 χρόνο), μας ωραιοποιούσε την κατάσταση και χάσαμε άλλα 3 χρόνια...!!! Μας έλεγε έχετε χρόνο (μα αν είναι δυνατόν!!!!!) ενώ εγώ ιδέα δεν είχα ότι η εξωσωματική δεν είναι απλή υπόθεση,, ξεκινάω και πετυχαίνω. Στο μεσοδιάστημα εγώ μεγάλωσα... η ΑΜΗ έπεσε (0,7 πλέον) και η κατάσταση του συζύγου χειροτέρεψε σε βαθμό ασχολίαστο!!! Εγώ που είμαι μεγαλύτερή σου, και όλοι μου λένε για την ηλικία (και τρελαίνομαι!!!) σου λέω να μην το βάζεις κάτω. Σφίξε τα δόντια σου και προχώρησε. Δεν είσαι μόνη... Εδώ θα είμαστε να ανοίγουμε την καρδιά μας έστω με αυτόν τον τρόπο (και που να τα πεις; είναι τόσο ευαίσθητο θέμα!) και να μοιραζόμαστε είτε την επιτυχία δίνοντας ελπίδα σε άλλες κοπέλες είτε την αποτυχία και να παίρνουμε κουράγιο από άλλες....

πρίν από 39 λεπτά , Ελπίδα88 είπε:

Αχ αυτό με τους γιατρούς που λένε έχετε χρόνο προσπαθήστε δεν θα το καταλάβω ποτέ.  Ειχα γυναικολόγο το μεγαλύτερο όνομα στην Θεσσαλονίκη και πάει πριν ένα χρόνο και του λέω προσπαθώ εδώ και ένα χρόνο και δεν έρχεται εγκυμοσύνη και μου λέει 35 είσαι προσπάθησε λίγο ακόμα και φεύγω και κάτι δεν μου κάθεται καλά και πάω σε έναν απλό γιατρο να μου γράψει εξετάσεις και βρίσκουμε την χαμηλή ΑΜΥ. Κάνεις διέγερση τώρα; Η Άμυ σου είναι σαν την δική και έγω είμαι 36☹️ 

Δυστυχώς υπάρχει ακόμα η νοοτροπία Κ στις γυναίκες ότι αν γιατρός σε βάλει να κάνεις πολλές εξετάσεις Κ σου πει να πας για εξωσωματική το κάνει για τα λεφτά Κ περνει μίζες από κέντρα εξωσωματικής Κ ότι σε βάζουν σε άσκοπες εξετάσεις. Αυτή η νοοτροπία των γυναικών έχει περάσει Κ στους γιατρούς που οι περισσότεροι φοβούνται μην τους βγει το όνομα ότι στέλνουν γυναίκες για εξωσωματική 

πρίν από 19 λεπτά , Blu24 είπε:

Κορίτσι μου εύχομαι για το καλύτερο 🙏🏼 μακάρι να πάρει τα πάνω της και την παρασκευή να σου έχει διπλασιαστεί !!!! Υπομονή !!! 

Κοριτσαρα ίσως την Παρασκευή να διπλασιαστεί... μην σε παίρνει από κάτω.. το ευχόμαστε 🥰🥰

• Μου αρέσει 1

πρίν από 45 λεπτά , Ελπίδα88 είπε:

Νιώθω πολύ άσχημα που τον πίστεψα και νιώθω ότι έχασα πολύτιμο χρόνο!

τώρα είμαι σε καινούριο κύκλο διέγερσης με meriofert κ την άλλη βδομάδα ωοληψια 

• Καλή τύχη! 5

Διαφημίσεις

πρίν από 51 λεπτά , Ελπίδα88 είπε:

Αν έχεις ανοιχτές σάλπιγγες,οι  ορμονολογικες σου είναι καλές κ δεν υπάρχει και θέμα με το σπέρμα,κατά τη γνώμη μου μπορείς να μείνεις έγκυος και χωρις εξωσωματική.Γιατι αν έχεις χαμηλή ΑΜΗ,λογικά θα πας με φυσικό τροποποιημένο η με εντελώς φυσικό,δεν έχει νόημα η φουλ διέγερση.Δλδ 1-3 ωάρια μαξ σε κάθε ωοληψια.Οποτε αν τσεκαρεις την ωορρηξία σου με τεστακια και κανείς εντατικά σεξ εκείνες τις μέρες,μπορεί κ να πετύχεις εγκυμοσύνη και δεν θα χρειαστεί καν να κάνεις εξωσωματική.Σου εύχομαι να γίνεις μανούλα πολύ σύντομα ❤️

• Μου αρέσει 2

Just now, Eri_22 είπε:

Νιώθω πολύ άσχημα που τον πίστεψα και νιώθω ότι έχασα πολύτιμο χρόνο!

τώρα είμαι σε καινούριο κύκλο διέγερσης με meriofert κ την άλλη βδομάδα ωοληψια 

Ελαααα ν ανεβαίνουμε ψυχολικα ... πας για διέγερση και μ είσαι σαν Μ.Παρασκευη... ανέβα τα ωαριακια σου θέλουν χαμόγελα 

• Μου αρέσει 1
  • Ευχή 1

πρίν από 6 λεπτά , linaa είπε:

Δυστυχώς υπάρχει ακόμα η νοοτροπία Κ στις γυναίκες ότι αν γιατρός σε βάλει να κάνεις πολλές εξετάσεις Κ σου πει να πας για εξωσωματική το κάνει για τα λεφτά Κ περνει μίζες από κέντρα εξωσωματικής Κ ότι σε βάζουν σε άσκοπες εξετάσεις. Αυτή η νοοτροπία των γυναικών έχει περάσει Κ στους γιατρούς που οι περισσότεροι φοβούνται μην τους βγει το όνομα ότι στέλνουν γυναίκες για εξωσωματική 

Μην τρελαθούμε όμως!!! Στην επιστήμη όλα είναι κουκιά μετρημένα...Εγώ που μπήκα στο χορό και έχω διαβάσει και δεν είμαι γιατρός ξέρω πλέον πώς πάει το "παιχνίδι". Έχουν χρέος να ενημερώνουν πλήρως γιατί ούτως ή άλλως ένα ζευγάρι με πρόβλημα πάλι σε εξωσωματική θα καταλήξει και πάλι μίζες θα πάρουν...Όλο γυρνάει πίσω στους γιατρούς...

• Μου αρέσει 1

πρίν από 2 λεπτά , Bubble24 είπε:

Μην τρελαθούμε όμως!!! Στην επιστήμη όλα είναι κουκιά μετρημένα...Εγώ που μπήκα στο χορό και έχω διαβάσει και δεν είμαι γιατρός ξέρω πλέον πώς πάει το "παιχνίδι". Έχουν χρέος να ενημερώνουν πλήρως γιατί ούτως ή άλλως ένα ζευγάρι με πρόβλημα πάλι σε εξωσωματική θα καταλήξει και πάλι μίζες θα πάρουν...Όλο γυρνάει πίσω στους γιατρούς...

Δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλές γυναίκες που αν αναφέρεις την λέξη δεν καταλαβαίνουν τίποτα από αυτά που ενημερώνει ένας γιατρός . Οπότε περνάει το μήνυμα αυτός στέλνει εξωσωματική ... Την παροιμία καλητερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα το ξέρεις ... ? 

Αυτή η αντίληψη υπάρχει δυστυχώς σε πολλούς γιατρούς . 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 49 λεπτά , dimi.tra είπε:

Καλώς ήρθες, ελπίζω να σε κάνουμε να νιώσεις λιγότερο μόνη. Το θέμα που εντοπίσατε με το σπέρμα είναι σε μορφολογία, σε ποσότητα, σε τι; Έχετε κάνει καρυότυπο ζεύγους; Γνωρίζεται από που προέρχεται η ανωμαλία; Είχατε αρκετά έμβρυα για να πεις πως δεν μπορείτε να βρείτε κανένα; 
Να ξέρεις όμως και οι σύζυγοι μας στο ίδιο καζάνι με εμάς είναι. Κι αυτοί δεν μπορούν να γίνουν γονείς μαζί μας. Η υπογονιμότητα αφορά το ζευγάρι και όχι το ένα άτομο μεμονωμένα. Απλά πολλές φορές οι άντρες εκφράζονται λίγο διαφορετικά από εμάς. Πχ ο δικός μου έμαθε ένα νέο που τον τάραξε πάρα πολύ και αφορά την προσπάθεια μας έμμεσα και αντί να αντιδράσει ή να το συζητήσει, ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΕ. Το πως έχω συγκρατηθεί ακόμα και δεν τον έχω σκοτώσει δείχνει πως αυτή η σχέση είναι καρμική... 😆

Όχι καλέ τι τυφλή εμπιστοσύνη, αλλιώς το εννοούσα. Αυτό που εννοώ είναι πως αν κάτι δεν σε καλύπτει σε αυτό που λέει ο γιατρός σου, ζόρισε τον να σου δώσει μια απάντηση που να σε καλύπτει. Αν δεν σε καλύπτει τότε το συζητάς επιπλέον μέχρι να νιώσεις ασφάλεια. Αν δεν μπορεί να σου δώσει αυτό το βασικό πραγματάκι τότε ίσως να μην ταιριάζετε αρκετά. Έχω διαφωνήσει εγώ με τον γιατρό μου ουκ ολίγες φορές, πλέον είναι προετοιμασμένος μαζί μου, ξέρει πως δεν θα αφήσω τίποτα στην τύχη του, ότι πει θα πρέπει να το τεκμηριώσει επιστημονικά. Τώρα με άφησε λίγο χαλαρή και θα πάω στο ραντεβού να τον τρελάνω, μην νομίζει πως μαλάκωσα. Με βοηθάει το υπόβαθρο μου και η δουλειά μου βέβαια αλλά είμαι γενικά έτσι, θέλω τεκμηρίωση. 

Ο άντρας μου είναι φανταστικός στο όλο ταξίδι απλά όπως είπες εκφράζονται διαφορετικά και καμία φορά θέλω να τον πνίξω 😛

ο άντρας μου γεννήθηκε με μια πάθηση, δεν θυμάμαι πως την λένε, στην ουσία έχει λίγο σπερμα και δεν είναι τόσο ζωηρό αλλά μας είπαν από το κέντρο ότι δεν πειράζει τόσο γιατί κάνουνε με την μέθοδο ICSI

έχουμε κάνει όλα τα τεστ και δεν υπάρχει πουθενά κανένα άλλο πρόβλημα

έχω δώσει 5 ωάρια 

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...