Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Καφέ Εξωσωματικής 2024 !

Recommended Posts

πρίν από 17 λεπτά , Makelen είπε:

@MK2012 Βρε κορίτσι να σε ρωτήσω... Το σχήμα serpafar-orgalutran-ovitrelle, το έχεις δοκιμάσει? Αυτό που κάνεις μου φαίνεται πολύ κουραστικό και ίσως χρειαστείς 1-2 χρονια. Ενώ με τα serpafar είναι 6 μήνες.

Φυσικά και το δοκίμασα. Ημουν στον Μαστρ*** πριν. Δεν είχε διαφορά. Ως 2 ωάρια είδαμε κ πάλι μόνο το ένα ώριμο.  Ήδη κάνω ένα χρόνο ωοληψιες με τον τρόπο που λες. Απλά μια έπαιρνα femara και καμία φορά serpafar.

Διαφημίσεις

πρίν από 37 λεπτά , linaa είπε:

Γιατί πολύ απλά οι γυναίκες που τελικά καταλήγουν στον φυσικό κύκλο έχουν πρόβλημα Κ με την ποιότητα Κ με την ποσότητα των ωαρίων. Επιλέγεις φυσικό κύκλο γιατί ο οργανισμός σου δεν ανταποκρίνεται στα φάρμακα λόγο περιορισμένης ποσότητας ωαρίων Κ γήρανσης των ωοθηκών.  Οπότε τα υγιή ωάρια βρίσκονται δύσκολα Κ τα μαζεύεις ένα ένα .

Αν δεν υπάρχει πρόβλημα με την ανταπόκριση στα φάρμακα δεν πας με φυσικό κύκλο πας μια φορά κ τελειώνει η ιστορία . 

Άρα για να καταλαβω κ γω καλύτερα αυτό που λες εμένα λόγω ηλικίας και προφίλ για παράδειγμα μου ζήτησε σαν πρώτη φορά ΜΕ διέγερση για να δει τι θα πάρει ,αν υπάρχει ανταπόκριση και τι θα πάρει;και μετά αναλόγως θα προχωρήσει;

πρίν από 1 λεπτό , MK2012 είπε:

Φυσικά και το δοκίμασα. Ημουν στον Μαστρ*** πριν. Δεν είχε διαφορά. Ως 2 ωάρια είδαμε κ πάλι μόνο το ένα ώριμο.  Ήδη κάνω ένα χρόνο ωοληψιες με τον τρόπο που λες. Απλά μια έπαιρνα femara μια serpafar.

Εχω την αισθηση οτι οι εντελως φυσικοι, συστηνονται μετα τις προσπαθειες με σερπαφαρ/φεμαρα. ισχυει ;

πρίν από 3 λεπτά , Sofiiii είπε:

Άρα για να καταλαβω κ γω καλύτερα αυτό που λες εμένα λόγω ηλικίας και προφίλ για παράδειγμα μου ζήτησε σαν πρώτη φορά ΜΕ διέγερση για να δει τι θα πάρει ,αν υπάρχει ανταπόκριση και τι θα πάρει;και μετά αναλόγως θα προχωρήσει;

Ε ναι βέβαια . Αν πάρει πχ 2 -3 τότε είσαι κερδισμένη. Αν πάρει 1 τότε δεν υπάρχει λόγος να πάρεις φάρμακα πάλι δεδομένου Κ της ηλικίας 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 3 λεπτά , little miracle είπε:

Εχω την αισθηση οτι οι εντελως φυσικοι, συστηνονται μετα τις προσπαθειες με σερπαφαρ/φεμαρα. ισχυει ;

Οχι απαραίτητα! Εγω ας πούμε κάνω εναλλαγή ανάλογα με τις αιματολογικές. Σκέψου πως από τις 4 βλαστοκύστες που έχω πάρει, τη μια την πήρα από διέγερση meriofert, την άλλη από φυσικό τροποποιημένο femara , την άλλη από φυσικό τροποποιημένο serpafar κ την τελευταία από εντελώς φυσικό. Λίγο απ’όλα.

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

πρίν από 2 λεπτά , linaa είπε:

Ε ναι βέβαια . Αν πάρει πχ 2 -3 τότε είσαι κερδισμένη. Αν πάρει 1 τότε δεν υπάρχει λόγος να πάρεις φάρμακα πάλι δεδομένου Κ της ηλικίας 

Οπότε είμαι αναγκασμένη να κάνω την πρώτη φορά αυτό για να δούμε τι μας γίνεται,μην πάω και του λέω βλακείες του ανθρώπου,δεν θέλω αυτό θέλω αυτό....και μετά βλέπουμε αν θα συνεχίσουμε και πως,σωστά;

Just now, MK2012 είπε:

Οχι απαραίτητα! Εγω ας πούμε κάνω εναλλαγή ανάλογα με τις αιματολογικές. Σκέψου πως από τις 4 βλαστοκύστες που έχω πάρει, τη μια την πήρα από διέγερση meriofert, την άλλη από φυσικό τροποποιημένο femara , την άλλη από φυσικό τροποποιημένο serpafar κ την τελευταία από εντελώς φυσικό. Λίγο απ’όλα.

καταλαβα. μπορει να τα εναλλασεις κι αναλογως πως κρινει ο γιατρος σε καθε φαση. εγω τον προηγουμενο σου τον εχω πολυ ψηλα. εχω ακουσει τα καλυτερα. αν ειχα λεφτα (γιατι εχω ακουσει οτι ειναι πανακριβος) εκει θα ειχα παει εξαρχης. τωρα που δεν εχουμε απερματοζωαρια, τι να το κανω ;;;; 😅 γελαω με τον πονο μου… τλσπ… αλλα πιστευω οτι στους φυσικους την μεγαλυτερη εμπειρια την εχει ο τωρινος σου. 

48 minutes ago, linaa said:

Γιατί πολύ απλά οι γυναίκες που τελικά καταλήγουν στον φυσικό κύκλο έχουν πρόβλημα Κ με την ποιότητα Κ με την ποσότητα των ωαρίων. Επιλέγεις φυσικό κύκλο γιατί ο οργανισμός σου δεν ανταποκρίνεται στα φάρμακα λόγο περιορισμένης ποσότητας ωαρίων Κ γήρανσης των ωοθηκών.  Οπότε τα υγιή ωάρια βρίσκονται δύσκολα Κ τα μαζεύεις ένα ένα .

Αν δεν υπάρχει πρόβλημα με την ανταπόκριση στα φάρμακα δεν πας με φυσικό κύκλο πας μια φορά κ τελειώνει η ιστορία . 

Οκ αλλά και ανταπόκριση να έχεις βλέπεις αποτυχίες. Απλά κάποια στιγμή ένας γιατρό μους είχε πει εμένα ότι αυτό που μεγαλώνει από την φύση είναι το πιο καλό συνήθως. Για αυτό μου έκανε εντύπωση 

πρίν από 3 λεπτά , little miracle είπε:

καταλαβα. μπορει να τα εναλλασεις κι αναλογως πως κρινει ο γιατρος σε καθε φαση. εγω τον προηγουμενο σου τον εχω πολυ ψηλα. εχω ακουσει τα καλυτερα. αν ειχα λεφτα (γιατι εχω ακουσει οτι ειναι πανακριβος) εκει θα ειχα παει εξαρχης. τωρα που δεν εχουμε απερματοζωαρια, τι να το κανω ;;;; 😅 γελαω με τον πονο μου… τλσπ… αλλα πιστευω οτι στους φυσικους την μεγαλυτερη εμπειρια την εχει ο τωρινος σου. 

Από τον προηγούμενο δεν έφυγα επειδή κάτι με χάλασε συγκεκριμένα. Οκ δε πέτυχε η ΕΤ αλλά τι να κάνουμε ; Συμβαίνουν αυτά. Επισης δεν είναι τόσο ακριβός όσο νομίζεις. Δλδ σε φυσικό έδινα 600-700 ( ανάλογα) ενώ έχει τύχει να επισκεφτώ συνάδελφο και να μου πει τα διπλά 🤣

Απλά ο Μαστρ δίνει την εντύπωση πως κουράστηκε πλέον (έχει και μια ηλικία) ενώ ο τωρινός έχει μια άλλη όρεξη. Τι να πω; Ελπίζω να έκανα σωστή επιλογή. 

• Μου αρέσει 3

12 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Σε άλλα νέα να πω πως με πήρε ο γιατρός τηλ να συζητήσουμε για την αποτυχία. Εξακολουθεί και πιστεύει σε εμένα. Μου λέει συνεχίζεις προσπάθεια , έχω περιπτώσεις 15 χρόνια μεγαλύτερές σου που κατάφεραν με φυσικούς. Σηκώνεις μανίκια και προσπαθείς μου λέει.. Προτείνει PRP στον επόμενο κύκλο γιατί πιστεύει πως θα μου ταιριάξει. Δεν έχω κάτι να χάσω. Μου είπε να μη βάζω χρονοδιάγραμμα, απλά να συνεχίσω όσο αντέχω κ είναι σίγουρος πως θα τα καταφέρουμε. Τι να πω βρε κορίτσια. Θέλω να τον πιστέψω αλλά δε βλέπω ένα μικρό παράθυρο βελτίωσης.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο γιατρός σου δεν είναι στάσιμο και κολλημένος σε ένα πρωτόκολλο, αλλά δοκιμάζει άλλα πράγματα. Αυτό είναι πολύ καλό σε κάθε περίπτωση γιατί ψάχνει να βρει αυτό που δουλεύει καλύτερα. Και θα το βρείτε, θέμα χρόνου είναι. Συνεχίζεις με όση δύναμη σου έχει απομείνει. Κάποια στιγμή θα έρθει το καλό και δεν θα τον πιστεύεις! 

13 ώρες πρίν, Ελπίδα88 είπε:

Αχ ρε κορίτσια ελπίζω να με καταλαβαίνετε και να μην πιστεύετε πως είμαι κάποια που δεν θέλει τόσο πολύ ένα παιδί. Γεννήθηκα με δύο μήτρες και δύο τραχηλους και άπειρους γιατρούς να μου λένε πως δεν μπορώ να κάνω παιδιά.  Και πάλεψα, το έψαξα και έκανα τα χειρουργεία μου και είμαι έτοιμη (με μια πεσμένη Άμυ βέβαια 🥴)

Κορίτσι είναι απόλυτα φυσιολογικό αυτό που λες και αισθάνεσαι και απόλυτα αποδεκτό. Κάθε άνθρωπος έχει τα όρια του, έχει τον δικό του τρόπο πως βλέπει την ζωή του και τις δικές του προσδοκίες. Εδώ ειδικά δεν χωράει κριτική, κάθε επιλογή είναι απόλυτα σεβαστή. 

πρίν από 6 λεπτά , Sofiiii είπε:

Οπότε είμαι αναγκασμένη να κάνω την πρώτη φορά αυτό για να δούμε τι μας γίνεται,μην πάω και του λέω βλακείες του ανθρώπου,δεν θέλω αυτό θέλω αυτό....και μετά βλέπουμε αν θα συνεχίσουμε και πως,σωστά;

Οποιοδήποτε πρωτόκολλο σου προτείνει ο γιατρός σου έχει ευθύνη να σου το αιτιολογήσει. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν αισθάνεσαι οκ με αυτό που σου προτείνει απλά τον ρωτάς να σου εξηγήσει γιατί σου προτείνει αυτό που σου προτείνει. Εκεί χτίζεται και η εμπιστοσύνη με τους γιατρούς μας. Οκ δεν θα του πεις εσύ τι θα κάνετε γιατί γι αυτό τον επέλεξε στην τελική αλλά πρέπει να νιώθεις οκ με κάθε διαδικασία και να εμπιστεύεσαι τα βήματα που κάνετε. Ωστόσο να έχεις υπόψιν πως θα δοκιμάσεις διαφορετικά πράγματα για να δεις τι σου ταιριάζει εσένα. Ότι πέτυχε σε μία άλλη κοπέλα δεν σημαίνει πως θα πετύχει και σε εσένα ακόμα και να είστε δίδυμες αδερφές με πανομοιότυπες εξετάσεις. Συνήθως πρώτα δοκιμάζουν με διέγερση και μετά ξεκινάν να κάνουν παραλλαγές, αν κάτι δεν πετύχει. Και λέω συνήθως γιατί έχω ακούσει κοπέλες που πάνε κατευθείαν σε φυσικούς, όπως επίσης ξέρω κοπέλα που ξεκίνησε με διέγερση, ήταν φτωχή ανταποκρίτρια πήρε ένα ωάριο και δεν προχώρησε, πήγε σε φυσικούς έκανε 3 και μετά άλλαξε κέντρο και έκανε ξανά διέγερση (άλλο σχήμα φαρμάκων) και από 2 ωάρια που είχε πάρει από τους φυσικούς με την διέγερση πήρε 6 ωάρια και περιμένει να δει πόσα θα προχωρήσουν. Πάντα η πρώτη φορά είναι διερευνητική και επειδή μιλάμε για ορμονικό σύστημα κάθε κύκλος είναι και διαφορετικός. 

• Μου αρέσει 3

Διαφημίσεις

3 ώρες πρίν, little miracle είπε:

Ειναι πολυ ωραια και σωστα οσα λες. Γενικα η ψυχικη μας ισορροπια τοσο σε ατομικο επιπεδο οσο και σε επιπεδο ζευγαριου ειναι το παν. Εμεις καναμε παιδι μετα απο 6χρονια και τρεις εγκυμοσυνες που τελικα δεν προχωρησαν. Ο αντρας μου ηθελε παντα πολλα παιδια και μεγαλη οικογενεια, αλλα οταν τα πραγματα ηρθαν τοσο δυσκολα, ηταν παντα εκει να μου λεει πως οποτε πω στοπ, εχουμε σταματησει γιατι το θεμα ειναι να ειμαστε εμεις καλα, οχι απλα να πουμε οτι καναμε παιδι. Προταση γαμου μου εκανε την μερα που μαθαμε την 2η αποβολη και μου ειπε οτι θελει να ειμαστε μαζι με η χωρις παιδι. Θελει εμενα και απο κει κι επειτα οτι ειναι να γινει ας γινει. Μεγαλο πραγμα να εχεις ουσιαστικη στηριξη και οντως να νιωθεις οτι η σχεση σου απο μονη της «στεκει» και σε γεμιζει. Να μην στα πολυλογω εγω οντως ειχα πει στοπ για ενα χρονο και οταν πλεον ειπα οτι οκ τωρα εχω μαζεψει τα κομματια μου και ειμαι καλα με την παρτη μου πρωτα απ ολα, μπορεσα και ξαναεκανα προσπαθεια και τοτε ηρθε το θαυμα μας. Μπορει να ακουστει περιεργο, αλλα τωρα που εχουν περασει αλλα τοσα χρονια και κοιταω πισω, νιωθω οτι ολα ηρθαν τελικα τοτε που πραγματικα επρεπε. Ενιωθα ηδη ολοκληρη και δεν το ειχα πια ως αυτοσκοπο οπως μεχρι προτινως. Δεν ξερω πως αλλιως να το πω. Μου θυμιζεις τον τροπο που σκεφτομουν εκεινη την περιοδο. Επισης συμφωνω απολυτα οτι ο τροπος να γινεις μητερα δεν ειναι αποκλειστικα ενας. Εμενα αν τωρα ερχοσουν και μου λεγες καναμε λαθος το παιδι σας ειναι εμβρυο αλλων, ειλικρινα δεν θα με ενδιεφερε. Εχω φιλη κολλητη που μετα απο μια εγκυμοσυνη με εξωσωματικη που σταματησε στον 6ο μηνα, ειπε δεν το ξανακανω και υιοθετησε παιδι κι ειναι μια ευτυχισμενη κι υπεροχη μαμα, με ενα ευτυχισμενο και υπεροχο 8χρονο. 

Νιώθω λες και έγραψα εγώ όλα αυτά που λες.  Συμφωνώ σε ότι έγραψες. Είμαι σίγουρη ότι η φίλη σου λιώνει γι'αυτό το παιδί γιατί αυτό το παιδί την έκανε μαμά.  Επίσης πόσο συγκινητική η πρόταση γάμου του άντρα σου 🥹  

Είδατε... Είναι αυτό που λέω.  Να είμαστε καλά μέσα μας και μέσα στο σπίτι μας και όλα θα γίνουν. Βάλτε ολες το χαμόγελο σας για να φύγει το κακό και να έρθει το καλό 🤍🤍

3 ώρες πρίν, Xristina96 είπε:

Σταμάτα πρωί πρωί ! με συγκίνησες! και εμένα μου έκανε πρόταση γάμου όταν μάθαμε ότι δεν μπορούμε με φυσικό τρόπο. ότι μπορεί να μείνουμε χωρίς παιδιά. Μέσα στην πρόταση του ήταν αυτή, μαζί σου με ή χωρίς παιδιά. 

Αμάν, πρωί πρωί είμαι και στο γραφείο. 

Καλέ τι όμορφες ιστορίες είναι αυτές ;;; 🥹🥹

• Μου αρέσει 4
  • Ευχαριστώ 1

55 minutes ago, Terry1986 said:

Κοριτσια βγηκε η χοριακη..ειναι 17..μαλλον παμε για βιοχημικη πιστευω παλι..βαρεθηκα

Απο χθες το πρωι ειχαν σταματησει κ οι πονοι στο στηθος αλλα επειδη αυτα πανε κ ερχονται δεν εδωσα σημασια

Θα το δεις μην βιάζεστε. Μήπως άργησε να γίνει εμφύτευση.

• Μου αρέσει 1

1 hour ago, Terry1986 είπε:

Κοριτσια βγηκε η χοριακη..ειναι 17..μαλλον παμε για βιοχημικη πιστευω παλι..βαρεθηκα

Απο χθες το πρωι ειχαν σταματησει κ οι πονοι στο στηθος αλλα επειδη αυτα πανε κ ερχονται δεν εδωσα σημασια

λυπαμαι πάρα πολύ κοπέλα μου 🥲 

καλο κουράγιο εύχομαι και μεγάλη αγκαλιά από μένα!! 

• Μου αρέσει 1

Καλησπέρα κορίτσια,

ειμαι καινούρια αλλά διαβάζω εδώ και καιρό το φόρουμ.

ειμαι πλέον 42 και ακόμα προσπαθώ να αποκτήσω ένα παιδάκι και έχω απελπιστεί..

Αλλά ας ξεκινήσω από την αρχή: προσπαθούμε εδώ και αρκετά χρόνια να αποκτήσουμε παιδάκι αλλά δεν το πετύχαμε πήγα σε γιατρό και αυτός μας έλεγε ότι είμαστε ακόμα παιδουδια και ότι τα μωρά δεν φυτρώνουν στα δέντρα και ότι δεν προσπαθούμε αρκετά και τον πίστεψα κιολας!!!! Προσπαθούμε για πάνω από 1 χρόνο και ξαναπάω και μου είπε πάλι τα ίδια και αλλάξαμε γιατρό.

Η καινούρια γιατρός με έστειλε κατευθείαν για εξετάσεις κ βγήκε ότι έχω βουλωμένες σάλπιγγες (και οι 2) λόγω ενδομητρίωσης και ο σύζυγος έχει θέμα με το σπερμα.. άρα εξωσωματική είναι μονόδρομος.

Εχω κάνει ήδη 3 προσπάθειες και ακόμα τίποτα :( Στην αρχή όλα ωραία, τα ωάρια μου ΑΑ με μια ΑΜΗ 1,5 και οταν κάνουμε προεμφυτευτικό έλεγχο για να μην μπαίνουμε σε τζάμπα εμβρυομεταφορες βγαίνουν όλα τα έμβρυα με μετάλλαξη.

Νιωθω λίγο μόνη σε όλο αυτό, ο σύζυγος με υποστηρίζει αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να καταλάβει πως είναι για μένα.

Εχω απογοητευτεί 🥺

13 ώρες πρίν, Neverstop είπε:

Αρχές Φεβρουαρίου έκανε χοριακη, οπότε το 600+ τώρα σε συνδυασμό με την αιμορραγία δείχνουν αποβολή.

@teti83 κουράγιο🥺

Ωχ συγνώμη δεν το ήξερα 

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...