Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Καφέ Εξωσωματικής 2024 !

Recommended Posts

8 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Εχεις κάνει καμπύλη ζαχαρου ; Θα σου έλεγα να επισκεφτείς ένα ενδοκρινολόγο αν δε το έχεις κάνει ήδη. Εγω με ΔΜΣ 21 έχω αύξηση στη καμπύλη την πρώτη και τη δεύτερη ώρα και ερχόμενη αντίσταση στην ινσουλίνη και ξεκίνησα χάπι. Μου είπε η ενδοκρινολόγος πως σε ένα μήνα θα έχει ρυθμιστεί αλλά πρέπει να προσπαθήσω να το υποστηρίξω και με διατροφή.

Ακριβώς και εγώ 1,60 και 53 κιλά, ελάχιστες αυξομειώσεις κ το σάκχαρο μου είναι 20 μονάδες πάνω από το όριο σε κάθε μέτρηση.

Κορίτσι μου κουράγιο. Σε νιωθω. Μια αγκαλιά από εμένα. 

Σε άλλα νέα να πω πως με πήρε ο γιατρός τηλ να συζητήσουμε για την αποτυχία. Εξακολουθεί και πιστεύει σε εμένα. Μου λέει συνεχίζεις προσπάθεια , έχω περιπτώσεις 15 χρόνια μεγαλύτερές σου που κατάφεραν με φυσικούς. Σηκώνεις μανίκια και προσπαθείς μου λέει.. Προτείνει PRP στον επόμενο κύκλο γιατί πιστεύει πως θα μου ταιριάξει. Δεν έχω κάτι να χάσω. Μου είπε να μη βάζω χρονοδιάγραμμα, απλά να συνεχίσω όσο αντέχω κ είναι σίγουρος πως θα τα καταφέρουμε. Τι να πω βρε κορίτσια. Θέλω να τον πιστέψω αλλά δε βλέπω ένα μικρό παράθυρο βελτίωσης.

Τι ωραία που μιλάει. Κορίτσι μου γλυκό είναι ο μόνος έμπειρος με αυτά. Έστω ο από τους ποιο έμπειρους. Για να το λέει και να το πιστεύει μου βγάζει κάτι τρομερά θετικό! Ισως αν ήσουν εξαρχής μαζί του να μην είχες πέσει τόσο πολύ ψυχολογικά γιατί κακά τα ψέματα μόνο 1 χρόνο προσπαθείς. Είναι και αρκετός αλλά δεν είναι και πάρα πολύ. Ο φυσικός ειδικά ακόμα και χωρίς κανένα θέμα παίρνει περίπου 1 χρόνο να τα καταφέρεις να μαζέψεις έστω κάτι. ΑρΑ χρειάζεσαι από κάπου να ρουφήξεις ενέργεια να βρεις την χαρά σε κάποια χαραμάδα και να συνεχίσεις. Ισως να σταματήσεις να το βλέπεις σαν ωοληψια αλλά σαν να κάνεις τσεκ απ με υπέρηχο κάθε μήνα. Να κοροϊδεύεις κάπως τον εαυτό σου, να μην το σκέφτεσαι. Σαν να πηγαίνεις για αιματολογικές. Έδωσα το ωάριο πάω για καφέ. Ότι γίνει. 

Μην ξεχνάς μέσα σε 1 χρόνο μάζεψες 4 βλαστοκυστες. Δεν το λες αποτυχία! Και αρκετά γονιμοποιήθηκαν αλλά δεν έφτασαν σε βλαστοκύστες. Δες τα ποσοστά σου. Μην χαντακώνεις τα θετικά της προσπάθειας σου.

• Μου αρέσει 6

Διαφημίσεις

8 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Εχεις κάνει καμπύλη ζαχαρου ; Θα σου έλεγα να επισκεφτείς ένα ενδοκρινολόγο αν δε το έχεις κάνει ήδη. Εγω με ΔΜΣ 21 έχω αύξηση στη καμπύλη την πρώτη και τη δεύτερη ώρα και ερχόμενη αντίσταση στην ινσουλίνη και ξεκίνησα χάπι. Μου είπε η ενδοκρινολόγος πως σε ένα μήνα θα έχει ρυθμιστεί αλλά πρέπει να προσπαθήσω να το υποστηρίξω και με διατροφή.

Ακριβώς και εγώ 1,60 και 53 κιλά, ελάχιστες αυξομειώσεις κ το σάκχαρο μου είναι 20 μονάδες πάνω από το όριο σε κάθε μέτρηση.

Κορίτσι μου κουράγιο. Σε νιωθω. Μια αγκαλιά από εμένα. 

Σε άλλα νέα να πω πως με πήρε ο γιατρός τηλ να συζητήσουμε για την αποτυχία. Εξακολουθεί και πιστεύει σε εμένα. Μου λέει συνεχίζεις προσπάθεια , έχω περιπτώσεις 15 χρόνια μεγαλύτερές σου που κατάφεραν με φυσικούς. Σηκώνεις μανίκια και προσπαθείς μου λέει.. Προτείνει PRP στον επόμενο κύκλο γιατί πιστεύει πως θα μου ταιριάξει. Δεν έχω κάτι να χάσω. Μου είπε να μη βάζω χρονοδιάγραμμα, απλά να συνεχίσω όσο αντέχω κ είναι σίγουρος πως θα τα καταφέρουμε. Τι να πω βρε κορίτσια. Θέλω να τον πιστέψω αλλά δε βλέπω ένα μικρό παράθυρο βελτίωσης.

Καλά τα λέει ο γιατρός να έχεις ανοιχτό το μυαλό Κ να ακούς . Πάρε τα κουράγια σου Κ συνέχισε . Επίσης έχουμε πει χίλιες φορές το συγκεκριμένο θέμα σου θέλει απλά υπομονή να μην χάνεις τον στόχο Κ να μην απογοητεύσε. Μην χάνεις την ζωή σου στο ενδιάμεσο μην σε ρουφάει αυτό το πράγμα . Να δοκιμάσεις ότι μπορείς από μεθόδους απλά να έχεις στο μυαλό σου ότι θα κάνεις υπομονή αυτα τα θέματα θέλουν χρόνο δοκιμές Κ πολλές αλλαγές ώστε να βελτιώνεις ότι μπορείς Κ θα δεις το αποτέλεσμα θα έρθει . 

• Μου αρέσει 3

9 ώρες πρίν, Ελπίδα88 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια. Πλησιάζοντας στην πρώτη μου εμβρύομεταφορα προβληματίστηκα κάπως με αυτά που διάβασα.  Σας θεωρώ όλες τόσο πιο δυνατές από εμένα.  Διαβάζω για τις αρκετές σας ωοληψιες για τα χρόνια που προσπαθείτε με εμβρύομεταφορες και νιώθω ότι εγώ δεν έχω αυτή τη δύναμη μέσα μου να τα κάνω όλα αυτά που κάνετε.  Αγαπάω πάρα πολύ τον αντρα μου αλλά αγαπάω ακόμα περισσότερο και την ζωή μου μαζί του.  Το καλύτερο δώρο που έκανα στον εαυτό μου ήταν να ξεκινήσω ψυχοθεραπεία 3 μήνες πριν γιατί ήθελα να ήμουν έτοιμη για όλο αυτό που έρχεται.  Και για έμενα αλλά και για το σπίτι μου.  Είμαι έτοιμη για τυχών αποτυχία και εννοείται ότι θα ξανά προσπαθήσω αλλά θέλω να σας πω κάτι και εύχομαι να καταλάβετε πως το εννοώ. Θα αγαπούσα το ίδιο αθεράπευτα την μαμά μου αν μάθαινα αυτή τη στιγμή πως δεν με γέννησε. Θα σας πω κάποια πράγματα που μου είπε η ψυχολόγος μου.  Μια τυχών αποτυχία μου λέει δεν είναι δική σου, είστε 3 σε όλο αυτο, εσύ ο άντρας σου και ο γιατρός σου. Επίσης μου είπε να προσπαθήσω μέχρι εκεί που αντέχω και να μην μου γίνει εμμονή.  Αχ κοριτσια, δεν υπάρχει πιο όμορφη λέξη από την λέξη μαμά, μην το βάζουμε κάτω.  Μπορούμε να γίνουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. 

Ειναι πολυ ωραια και σωστα οσα λες. Γενικα η ψυχικη μας ισορροπια τοσο σε ατομικο επιπεδο οσο και σε επιπεδο ζευγαριου ειναι το παν. Εμεις καναμε παιδι μετα απο 6χρονια και τρεις εγκυμοσυνες που τελικα δεν προχωρησαν. Ο αντρας μου ηθελε παντα πολλα παιδια και μεγαλη οικογενεια, αλλα οταν τα πραγματα ηρθαν τοσο δυσκολα, ηταν παντα εκει να μου λεει πως οποτε πω στοπ, εχουμε σταματησει γιατι το θεμα ειναι να ειμαστε εμεις καλα, οχι απλα να πουμε οτι καναμε παιδι. Προταση γαμου μου εκανε την μερα που μαθαμε την 2η αποβολη και μου ειπε οτι θελει να ειμαστε μαζι με η χωρις παιδι. Θελει εμενα και απο κει κι επειτα οτι ειναι να γινει ας γινει. Μεγαλο πραγμα να εχεις ουσιαστικη στηριξη και οντως να νιωθεις οτι η σχεση σου απο μονη της «στεκει» και σε γεμιζει. Να μην στα πολυλογω εγω οντως ειχα πει στοπ για ενα χρονο και οταν πλεον ειπα οτι οκ τωρα εχω μαζεψει τα κομματια μου και ειμαι καλα με την παρτη μου πρωτα απ ολα, μπορεσα και ξαναεκανα προσπαθεια και τοτε ηρθε το θαυμα μας. Μπορει να ακουστει περιεργο, αλλα τωρα που εχουν περασει αλλα τοσα χρονια και κοιταω πισω, νιωθω οτι ολα ηρθαν τελικα τοτε που πραγματικα επρεπε. Ενιωθα ηδη ολοκληρη και δεν το ειχα πια ως αυτοσκοπο οπως μεχρι προτινως. Δεν ξερω πως αλλιως να το πω. Μου θυμιζεις τον τροπο που σκεφτομουν εκεινη την περιοδο. Επισης συμφωνω απολυτα οτι ο τροπος να γινεις μητερα δεν ειναι αποκλειστικα ενας. Εμενα αν τωρα ερχοσουν και μου λεγες καναμε λαθος το παιδι σας ειναι εμβρυο αλλων, ειλικρινα δεν θα με ενδιεφερε. Εχω φιλη κολλητη που μετα απο μια εγκυμοσυνη με εξωσωματικη που σταματησε στον 6ο μηνα, ειπε δεν το ξανακανω και υιοθετησε παιδι κι ειναι μια ευτυχισμενη κι υπεροχη μαμα, με ενα ευτυχισμενο και υπεροχο 8χρονο. 

• Μου αρέσει 13

πρίν από 2 λεπτά , little miracle είπε:

Ειναι πολυ ωραια και σωστα οσα λες. Γενικα η ψυχικη μας ισορροπια τοσο σε ατομικο επιπεδο οσο και σε επιπεδο ζευγαριου ειναι το παν. Εμεις καναμε παιδι μετα απο 6χρονια και τρεις εγκυμοσυνες που τελικα δεν προχωρησαν. Ο αντρας μου ηθελε παντα πολλα παιδια και μεγαλη οικογενεια, αλλα οταν τα πραγματα ηρθαν τοσο δυσκολα, ηταν παντα εκει να μου λεει πως οποτε πω στοπ, εχουμε σταματησει γιατι το θεμα ειναι να ειμαστε εμεις καλα, οχι απλα να πουμε οτι καναμε παιδι. Προταση γαμου μου εκανε την μερα που μαθαμε την 2η αποβολη και μου ειπε οτι θελει να ειμαστε μαζι με η χωρις παιδι. Θελει εμενα και απο κει κι επειτα οτι ειναι να γινει ας γινει. Μεγαλο πραγμα να εχεις ουσιαστικη στηριξη και οντως να νιωθεις οτι η σχεση σου απο μονη της «στεκει» και σε γεμιζει. Να μην στα πολυλογω εγω οντως ειχα πει στοπ για ενα χρονο και οταν πλεον ειπα οτι οκ τωρα εχω μαζεψει τα κομματια μου και ειμαι καλα με την παρτη μου πρωτα απ ολα, μπορεσα και ξαναεκανα προσπαθεια και τοτε ηρθε το θαυμα μας. Μπορει να ακουστει περιεργο, αλλα τωρα που εχουν περασει αλλα τοσα χρονια και κοιταω πισω, νιωθω οτι ολα ηρθαν τελικα τοτε που πραγματικα επρεπε. Ενιωθα ηδη ολοκληρη και δεν το ειχα πια ως αυτοσκοπο οπως μεχρι προτινως. Δεν ξερω πως αλλιως να το πω. Μου θυμιζεις τον τροπο που σκεφτομουν εκεινη την περιοδο. Επισης συμφωνω απολυτα οτι ο τροπος να γινεις μητερα δεν ειναι αποκλειστικα ενας. Εμενα αν τωρα ερχοσουν και μου λεγες καναμε λαθος το παιδι σας ειναι εμβρυο αλλων, ειλικρινα δεν θα με ενδιεφερε. Εχω φιλη κολλητη που μετα απο μια εγκυμοσυνη με εξωσωματικη που σταματησε στον 6ο μηνα, ειπε δεν το ξανακανω και υιοθετησε παιδι κι ειναι μια ευτυχισμενη κι υπεροχη μαμα, με ενα ευτυχισμενο και υπεροχο 8χρονο. 

Έτσι όπως τα λες είναι! Σημασία έχει να βρεις τον εαυτό σου μέσα από αυτό... Κ εγώ έχω φίλη που σταμάτησε Κ ενώ στην αρχή αναρωτιομουν γιατί σταμάτησε αφού ήταν πολύ νέα Κ μπορούσε πολύ άνετα να κάνει παιδί μετά από χρόνια από την απόφαση της κατάλαβα πως τελικά είχε βρει τον εαυτό της μέσα από αυτό Κ ήταν πολύ ευτυχισμένη έτσι. Κ όντως είναι ευτυχισμένη δεν το λέει απλά το βλέπεις από τις επιλογές της από την ζωή της από ηρεμία της ότι βρήκε τον εαυτό της Κ ζει . Γι'αυτό λέμε ότι σημασία έχει κάποιος να βάλει τον εαυτό του πρώτα Κ μετά τον στόχο του . Ο στόχος όταν είναι να έρθει θα έρθει ο εαυτός μας Κ η ζωή μας χάνετε . 

• Μου αρέσει 5

πρίν από 28 λεπτά , linaa είπε:

Καλά τα λέει ο γιατρός να έχεις ανοιχτό το μυαλό Κ να ακούς . Πάρε τα κουράγια σου Κ συνέχισε . Επίσης έχουμε πει χίλιες φορές το συγκεκριμένο θέμα σου θέλει απλά υπομονή να μην χάνεις τον στόχο Κ να μην απογοητεύσε. Μην χάνεις την ζωή σου στο ενδιάμεσο μην σε ρουφάει αυτό το πράγμα . Να δοκιμάσεις ότι μπορείς από μεθόδους απλά να έχεις στο μυαλό σου ότι θα κάνεις υπομονή αυτα τα θέματα θέλουν χρόνο δοκιμές Κ πολλές αλλαγές ώστε να βελτιώνεις ότι μπορείς Κ θα δεις το αποτέλεσμα θα έρθει . 

εχουν δικιο τα κοριτσια @MK2012 μου… οι φυσικοι θελουν πολυ χρονο. ο ενας χρονος σου φαινεται βουνο και λογικο , αλλα να στο πω ετσι, στατιστικα ειναι ελαχιστος. εγω που παρακολουθω το φορουμ καμια δεκαετια σιγουρα, εχω διαβασει πολλες ιστοριες κοριτσιων που πετυχαν (και με το γιατρο σου οι περισσοτερες) και συνηθως μετα απο αρκετα χρονια και πολλους πειραματισμους κι αλλαγες. προσωπικα, εχω και παραδειγματα φιλων και συγγενων στον σφακ με φυσικους και η αληθεια ειναι πως μεσο ορο…θα σου πω τα τρια χρονια πανω κατω οτι εχω ακουσει (και οι περισσοτερες ειχαν δοκιμασει πριν και αλλα πρωτοκολλα και διεγερσεις πανω απο μια φορα). κι εννοειται ηταν ολες και σε μεγαλυτερες ηλικιες, που σιγουρα οπως τα χουμε πει, αμη πανω κατω ιδια θα ειχατε, αλλα ολα τα αλλα ηταν σιγουρα χειροτερα. οσο εχεις περιοδο,μπορεις να κανεις φυσικους. δες τα θετικα και εφοσον το εχεις αποφασισει, προχωρα.

• Μου αρέσει 4

Διαφημίσεις

πρίν από 19 λεπτά , little miracle είπε:

Σταμάτα πρωί πρωί ! με συγκίνησες! και εμένα μου έκανε πρόταση γάμου όταν μάθαμε ότι δεν μπορούμε με φυσικό τρόπο. ότι μπορεί να μείνουμε χωρίς παιδιά. Μέσα στην πρόταση του ήταν αυτή, μαζί σου με ή χωρίς παιδιά. 

Αμάν, πρωί πρωί είμαι και στο γραφείο. 

• Μου αρέσει 4
  • Χαχα 2

Σας ευχαριστώ όλες πάρα πολύ! Πιο πολύ με ενοχλεί το γεγονός ότι έχω 4 αποτυχημένες και η μία που πέτυχε πάει για αποβολη. Ξέρω τι μου γίνεται και πήγα με δωρεα για να μην παιδευτω. Έχω ηδη ένα παιδάκι. Αλλά ρε κορίτσια είναι δυνατόν. Θεωρούσα ότι θα μείνω εύκολα με αυτό τον τρόπο και για αυτό μπήκα σε αυτη τη διαδικασία. Αν το ήξερα ότι θα ήταν τόσο δύσκολο και θα παιδευόμουν 1,5 χρόνο τώρα δεν θα προσπαθούσα καν. 2η δοτρια αυτή την φορά. Και όταν πέτυχε είπα οκ δεν μου ταίριαξε η πρώτη δοτρια. Από εξετάσεις έχω κάνει τα πάντα. Τι να πω. 

πρίν από 24 λεπτά , teti83 είπε:

Σας ευχαριστώ όλες πάρα πολύ! Πιο πολύ με ενοχλεί το γεγονός ότι έχω 4 αποτυχημένες και η μία που πέτυχε πάει για αποβολη. Ξέρω τι μου γίνεται και πήγα με δωρεα για να μην παιδευτω. Έχω ηδη ένα παιδάκι. Αλλά ρε κορίτσια είναι δυνατόν. Θεωρούσα ότι θα μείνω εύκολα με αυτό τον τρόπο και για αυτό μπήκα σε αυτη τη διαδικασία. Αν το ήξερα ότι θα ήταν τόσο δύσκολο και θα παιδευόμουν 1,5 χρόνο τώρα δεν θα προσπαθούσα καν. 2η δοτρια αυτή την φορά. Και όταν πέτυχε είπα οκ δεν μου ταίριαξε η πρώτη δοτρια. Από εξετάσεις έχω κάνει τα πάντα. Τι να πω. 

Εντάξει καμία φορά τυχαίνει σκέψου ότι Κ φυσιολογικά να προσπαθείς δεν έρχετε πάντα με την πρώτη ακόμα Κ 20 χρόνων να είσαι. Καμία φορά κάτι ξεφεύγει Κ από τις εξετάσεις . 

• Μου αρέσει 1
  • Λυπημένη/-ος 1

11 ώρες πρίν, teti83 είπε:

Μπορει να είχε φτάσει πιστεύω τόσο γιατί ειχα φουλ συμπτωματα αλλά με το που ξεκίνησε η αιμορραγία σταμάτησαν. Το θέμα μου είναι, στις παλλινδρομες κάνουν αποξεση; Η αποβάλλεται μόνο του;

Καλημέρα. Λυπάμαι πολύ. Πριν 3 εβδομάδες πέρασα τα ίδια. Εμφάνισα αίμα πολύ με πήγματα περίπου την 6η εβδομάδα και πήγα στον γιατρό μετά από λίγη ώρα και δεν φαινόταν ο σάκος που είχαμε δει πριν 4 ημέρες με εμβρυϊκά στοιχεία. Την ημέρα της αποβολής είχα 6700 χοριακη, μετά από 3 ημέρες 570 και μετά από 1,5 εβδομάδα 30. Θα επαναλάβω πάλι σε λίγες μέρες για να δούμε αν μηδενίστηκε. Όταν έχεις αιμορραγία συνήθως αποβάλλεται μόνο του. Εύχομαι η επόμενη μας να είναι η τυχερή!! 🙏

• Λυπημένη/-ος 4

2 hours ago, little miracle said:

εχουν δικιο τα κοριτσια @MK2012 μου… οι φυσικοι θελουν πολυ χρονο. ο ενας χρονος σου φαινεται βουνο και λογικο , αλλα να στο πω ετσι, στατιστικα ειναι ελαχιστος. εγω που παρακολουθω το φορουμ καμια δεκαετια σιγουρα, εχω διαβασει πολλες ιστοριες κοριτσιων που πετυχαν (και με το γιατρο σου οι περισσοτερες) και συνηθως μετα απο αρκετα χρονια και πολλους πειραματισμους κι αλλαγες. προσωπικα, εχω και παραδειγματα φιλων και συγγενων στον σφακ με φυσικους και η αληθεια ειναι πως μεσο ορο…θα σου πω τα τρια χρονια πανω κατω οτι εχω ακουσει (και οι περισσοτερες ειχαν δοκιμασει πριν και αλλα πρωτοκολλα και διεγερσεις πανω απο μια φορα). κι εννοειται ηταν ολες και σε μεγαλυτερες ηλικιες, που σιγουρα οπως τα χουμε πει, αμη πανω κατω ιδια θα ειχατε, αλλα ολα τα αλλα ηταν σιγουρα χειροτερα. οσο εχεις περιοδο,μπορεις να κανεις φυσικους. δες τα θετικα και εφοσον το εχεις αποφασισει, προχωρα.

Γιατί οι φυσικοί θέλουν ποιο πολύ χρόνο. Δεν γνωρίζω για αυτό ρωτάω. Θεωρητικά αυτό που μεγαλώνει κάθε μήνα μόνο του δεν είναι και το πιο υγιές γιατί αυτό επιλέγει η φύση. Μπορεί να λέω βλακεία αλλά το πάω με την λογική. Επίσης γιατι να θέλει 3 χρόνια μέσο όρο? Δεν ξέρω για αυτό ρωτάω. 

Διαφημίσεις

πρίν από 8 λεπτά , Losr είπε:

Γιατί οι φυσικοί θέλουν ποιο πολύ χρόνο. Δεν γνωρίζω για αυτό ρωτάω. Θεωρητικά αυτό που μεγαλώνει κάθε μήνα μόνο του δεν είναι και το πιο υγιές γιατί αυτό επιλέγει η φύση. Μπορεί να λέω βλακεία αλλά το πάω με την λογική. Επίσης γιατι να θέλει 3 χρόνια μέσο όρο? Δεν ξέρω για αυτό ρωτάω. 

Γιατί πολύ απλά οι γυναίκες που τελικά καταλήγουν στον φυσικό κύκλο έχουν πρόβλημα Κ με την ποιότητα Κ με την ποσότητα των ωαρίων. Επιλέγεις φυσικό κύκλο γιατί ο οργανισμός σου δεν ανταποκρίνεται στα φάρμακα λόγο περιορισμένης ποσότητας ωαρίων Κ γήρανσης των ωοθηκών.  Οπότε τα υγιή ωάρια βρίσκονται δύσκολα Κ τα μαζεύεις ένα ένα .

Αν δεν υπάρχει πρόβλημα με την ανταπόκριση στα φάρμακα δεν πας με φυσικό κύκλο πας μια φορά κ τελειώνει η ιστορία . 

• Μου αρέσει 4

πρίν από 30 λεπτά , Losr είπε:

οπως ειπε κ η λινα, για να επιλεξεις φυσικους σημαινει οτι εισαι πρωτον φτωχη ανταποκριτρια στα φαρμακα, οποτε δεν λειτουργει η διεγερση σε σενα και δευτερον οτι τα ωαρια που παραγεις δεν ειναι ποιοτικως τα καλυτερα δυνατα. γενικα να στο πω ετσι μια γυναικα που εχει σχετικα καλα ωαρια, λογω ηλικιας, ορμονολογικου προφιλ και λοιπων παραμετρων, ειτε κανει διεγερση ειτε φυσικους, θα βρισκει ποιοτικα ωαρια. δεν ισχυει δηλαδη οτι αν κανει διεγερση θα βρεθουν λιγοτερο ποιοτικα ωαρια. απλα προφανως κι απο τα 15πχ μπορει να μην ειναι ολα, αλλα θα ειναι ενας ευλογος αριθμος. και λογικο αυτο γιατι στη διεγερση δεν ωριμαζουν ολα τα ωαρια ανεξαιρετως με τον ιδιο ρυθμο. σε γενικες γραμμες στους φυσικους κυκλους οδηγουνται οι γυναικες που βρισκουν δυσκολα ωαρια ωριμα και καλα. και υπαρχουν βεβαια και καποιες που το επιλεγουν οι ιδιες σαφως, γιατι δεν θελουν φαρμακα διεγερσεων. αλλου παπα ευαγγελιο αυτο. εγω παρεθεσα ενα στατιστικο που εχω παρατηρησει στις κοπελες γυρω μου, στον κυκλο μου, που ξαναλεω πως ηλικιακα ηταν 38-45, δηλαδη σε ακομα «δυσκολοτερες» ηλικιες. δηλαδη μια νεοτερη γυναικα πχ 32 προφανως κι εχει και περισσοτερες πιθανοτητες να βρει πιο ευκολα ενα καλο ωαριο και καλυτερες προοπτικες για επιτυχη εμφυτευση κι ομαλη εκβαση εγκυμοσυνης με μια 47. καλως η κακως εχει τη φυση και το χρονο με το μερος της. προφανως μπορει να σου κατσει πολυ πιο γρηγορα να πετυχεις το ενα το καλο, κι αυτο θελουμε κι ευχομαστε, αλλα μπορει να παρει και χρονια. αν σκεφτεις οτι στο μεσοδιαστημα ακομα κι ο γιατρος αλλαζει παραμετρους αναλογως την ανταποκριση που βλεπει σε καθε ασθενη...εεε ολο αυτο θελοντας και μη ειναι χρονοβορο. κι ο γιατρος της φιλης μας της @MK2012 μανι μανι ηδη της προτεινει πχ ωοληψια β φασης και prp. αν του λειτουργησει, θα επιμεινει εκει. αν οχι, θα ψαξει κατι αλλο. μη νομιζεις οτι υπαρχει μυστικη συνταγη, εγω αυτο που παρατηρω ειναι οτι το πανε πειραματικα και ψαχνουν ανα περιπτωση τι μπορει να λειτουργησει. καλως η κακως αυτο θελει καιρο και υπομονη.

• Μου αρέσει 2

@MK2012 Βρε κορίτσι να σε ρωτήσω... Το σχήμα serpafar-orgalutran-ovitrelle, το έχεις δοκιμάσει? Αυτό που κάνεις μου φαίνεται πολύ κουραστικό και ίσως χρειαστείς 1-2 χρονια. Ενώ με τα serpafar είναι 6 μήνες.

Κοριτσια βγηκε η χοριακη..ειναι 17..μαλλον παμε για βιοχημικη πιστευω παλι..βαρεθηκα

Απο χθες το πρωι ειχαν σταματησει κ οι πονοι στο στηθος αλλα επειδη αυτα πανε κ ερχονται δεν εδωσα σημασια

• Λυπημένη/-ος 15

πρίν από 31 λεπτά , little miracle είπε:

οπως ειπε κ η λινα, για να επιλεξεις φυσικους σημαινει οτι εισαι πρωτον φτωχη ανταποκριτρια στα φαρμακα, οποτε δεν λειτουργει η διεγερση σε σενα και δευτερον οτι τα ωαρια που παραγεις δεν ειναι ποιοτικως τα καλυτερα δυνατα. γενικα να στο πω ετσι μια γυναικα που εχει σχετικα καλα ωαρια, λογω ηλικιας, ορμονολογικου προφιλ και λοιπων παραμετρων, ειτε κανει διεγερση ειτε φυσικους, θα βρισκει ποιοτικα ωαρια. δεν ισχυει δηλαδη οτι αν κανει διεγερση θα βρεθουν λιγοτερο ποιοτικα ωαρια. απλα προφανως κι απο τα 15πχ μπορει να μην ειναι ολα, αλλα θα ειναι ενας ευλογος αριθμος. και λογικο αυτο γιατι στη διεγερση δεν ωριμαζουν ολα τα ωαρια ανεξαιρετως με τον ιδιο ρυθμο. σε γενικες γραμμες στους φυσικους κυκλους οδηγουνται οι γυναικες που βρισκουν δυσκολα ωαρια ωριμα και καλα. και υπαρχουν βεβαια και καποιες που το επιλεγουν οι ιδιες σαφως, γιατι δεν θελουν φαρμακα διεγερσεων. αλλου παπα ευαγγελιο αυτο. εγω παρεθεσα ενα στατιστικο που εχω παρατηρησει στις κοπελες γυρω μου, στον κυκλο μου, που ξαναλεω πως ηλικιακα ηταν 38-45, δηλαδη σε ακομα «δυσκολοτερες» ηλικιες. δηλαδη μια νεοτερη γυναικα πχ 32 προφανως κι εχει και περισσοτερες πιθανοτητες να βρει πιο ευκολα ενα καλο ωαριο και καλυτερες προοπτικες για επιτυχη εμφυτευση κι ομαλη εκβαση εγκυμοσυνης με μια 47. καλως η κακως εχει τη φυση και το χρονο με το μερος της. προφανως μπορει να σου κατσει πολυ πιο γρηγορα να πετυχεις το ενα το καλο, κι αυτο θελουμε κι ευχομαστε, αλλα μπορει να παρει και χρονια. αν σκεφτεις οτι στο μεσοδιαστημα ακομα κι ο γιατρος αλλαζει παραμετρους αναλογως την ανταποκριση που βλεπει σε καθε ασθενη...εεε ολο αυτο θελοντας και μη ειναι χρονοβορο. κι ο γιατρος της φιλης μας της @MK2012 μανι μανι ηδη της προτεινει πχ ωοληψια β φασης και prp. αν του λειτουργησει, θα επιμεινει εκει. αν οχι, θα ψαξει κατι αλλο. μη νομιζεις οτι υπαρχει μυστικη συνταγη, εγω αυτο που παρατηρω ειναι οτι το πανε πειραματικα και ψαχνουν ανα περιπτωση τι μπορει να λειτουργησει. καλως η κακως αυτο θελει καιρο και υπομονη.

να παραθεσω και ιστορια πολυ κολλητης φιλης μου, που ξεκινησε προσπαθειες στα 40 με δευτερο συζυγο κι ενω ηδη ειχε δυο παιδια μεγαλα απο τον πρωτο. εμενε εγκυος φυσιολογικα κι απεβαλε συνεχως. 5 φορες σε 2 χρονια. ξεκινανε εξωσωματικες με διεγερση στα 42, εβγαζε αρκετουτσικα ωαρια για την ηλικια της, κατεληγε σε βλαστοκυστες, εκανε ετ, επιανε σχεδον παντα και ξανα αποβολες. κανει προεμφυτευτικο, ακομα και τα υγιη, παλι αποβολες . εννοειται ανοσολογικα αιματολογικα ενδοκρινολογικα ολα ελεγμενα και τιποτα παθολογικο. συνεχως δηλαδη χρωμοσωμιακες η τυχαιο γεγονος. επειτα απο 4-5 διεγερσεις  της ειπαν να μην συνεχισει με φαρμακα. τελικα να μη στα πολυλογω, ξεκινησε φυσικους στα 44 και παλι καθε τοσο εκανε ετ και εν τελει εμεινε εγκυος διδυμα στα 47! εκανε μειωση λογω ηλικιας και αυξημενου κινδυνου επιπλοκων και τωρα εχει ενα υγιεστατο παιδι στην ηλικια του δικου μου! γεννησε ενα μηνα πριν κλεισει τα 48. ολα γινονται πραγματικα αν επιμενεις. αλλα σκεψου μανικι τοοοσα χρονια. εγω απορουσα (σιωπηλα κι απο μεσα μου) πως αντεχε. πχ ομως αυτη ειχε το «ατου» που της αναφερανε ολοι οτι πετυχαινε εμφυτευσεις πολυ ευκολα κι επισης οτι ειχε ηδη παιδια, αρα θεωρητικα εναν οργανισμο που μπορουσε να υποστηριξει καλη εκβαση κυησης. ειχε κανει φοκους εκει και συνεχιζε ακαθεκτη. πηρε καιρο, αλλα δικαιωθηκε πανηγυρικα…καθε περιπτωση παιδια ειναι τοσο διαφορετικη. και βλεπεις πως κι οι γιατροι το πανε ψαχνοντας και διερευνοντας καλως η κακως.

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...