Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 5 λεπτά , linaa είπε:

Το prp θα το κάνεις στο νέο κύκλο? Αλήθεια αυτό που είναι 21 πόσο θα το πάρεις ? Στη β φάση μεγαλώνουν πιο αργά ? 

Ναι με τον κύκλο του Μαρτίου θα το κάνω. Ναι νομιζω μεγαλώνουν πιο αργά και απ’οτι έμαθα σήμερα είτε απορροφούνται στον επόμενο κύκλο είτε γίνονται κύστες. Οποτε καλό θα ήταν να το πάρω έτσι κ αλλιώς για να μη γίνει κύστη το 21.

Καφέ Εξωσωματικής 2024 !

Recommended Posts

πρίν από 9 λεπτά , Myrainbowbaby είπε:

Καλησπέρα και από μένα, νέο μέλος του φόρουμ αλλά εδώ και αρκετούς μήνες διαβάζω τους αγώνες σας. Συμπάσχω με ηλικία 35, ΑΜΗ 0.30 ng/ml. Μια διέγερση με 150 μονάδες gonal για 6 μέρες, 5 ωάρια, 4 ώριμα και 2 άριστα κατά την εμβρυολόγο έμβρυα 3 ημερών. Πρώτη εμβρυομεταφορά ενός εμβρύου εκ των δύο βιοχημική. Συνέχεια φυσικό κύκλο με ένα ωάριο που γονιμοποιηθηκε επίσης day3. Κάναμε εμβρυομεταφορά τα Χριστούγεννα αφού ηρέμησα λίγο κτων δύο κατεψυγμένων εμβρύων ένα της διέγερσης και ένα του φυσικού και αποτέλεσμα μηδέν! Το αρχικό μας θέμα εντοπίστηκε στο σπέρμα, πολύ χαμηλή κινητικότητα. Και σε συνδυασμό με την χάλια AMH προχωρήσαμε σε εξωσωματική. Τώρα είμαστε στο μηδέν και ψυχολογικά και οικονομικά σε δυσκολη θέση. Αλλάξαμε γιατρό και θα προσπαθήσουμε άλλη μια διέγερση σε φυσικό τροποποιημένο. Μετα θα προχωρήσουμε σε φυσικούς. Πόσους; Ούτε που ξέρω. Όσους αντέξουμε. Κανένας γιατρός δεν με αποθάρρυνε λόγω της αμη όμως. Είναι απλά ένας αριθμός. Όσο έχουμε περίοδο και ωορρηξία κάθε μήνα έχουμε ελπίδες. Ίσα ίσα μου λένε ότι θα δυσκολευτουμε να βρούμε το ένα καλό έμβρυο αλλά είναι σίγουροι ότι υπάρχει. Ορμόνες επίσης μέτριες. Fsh κοντά στο 9.5 με 11. Γιατρό άλλαξα κυρίως λόγω δύσκολης εμβρυομεταφοράς. Και τις δύο φορές πονούσα  έντονα με άδεια κύστη και χωρίς υπέρηχο πάλευε να μπει ο καθετήρας. Η αναστάτωση που επικρατούσε την ώρα εκείνη επίσης δε μου άρεσε. Όλα έγιναν σε μικρο κέντρο στην επαρχία. Οπότε αλλαγή γιατρού και νέα προσπάθεια στην Αθήνα από εδώ και πέρα. Έχω φίλη που ξεκίνησε με φυσικούς και ΑΜΗ 0.1 στα 43 και μετά από 20 ωοληψιες έχει μια μπεμπουλα στα 46 της.  Κάθε μήνα πήγαινε Αθήνα και έκανε την ωοληψια του μήνα. Γιατί τα περιμένεις για βλαστοκυστες; Τα day3  στη μήτρα έχουν περισσότερες ελπίδες. Δε θα τα παρατήσω θέλω να πιστεύω. Έχουμε πολλή δύναμη μέσα μας και κάπου βρίσκεται και για μας ένα θαύμα που θα έρθει αργά ή γρήγορα. 

Καλή δύναμη κορίτσι μου. Τουλάχιστον εσύ έχεις καλύτερη ανταπόκριση στα φάρμακα. Εμένα ούτε να το σκεφτεί. Ο γιατρός επιμένει για βλαστοκύστες επειδή αν δε προχωράει από day 3 και μετά στο εργαστήριο δε θα προχωρούσε ούτε στη μήτρα. Οποτε αλήθεια δε ξέρω για αυτό, οι απόψεις διίστανται. Εχω κάνει αυτή την ερώτηση πολλές φορές. Σε ποιο γιατρό είσαι τώρα αν επιτρέπεται ; Εγω μετά τις 2 αποτυχημένες διεγέρσεις συνεχίζω μόνο με λίγα ή και καθόλου χάπια. Πόσες ωοληψιες έχεις κάνει;

πρίν από 5 λεπτά , Losr είπε:

Σίγουρα, αλλά δεν ξέρω τον χαρακτήρα σου. Υπάρχει η δυνατότητα του δανεικου, υπάρχει η δυνατότητα της υιοθεσίας. Δεν ξέρω αν σου ταιριάζουν σαν άνθρωπος. Απλά λέω ότι υπάρχουν και άλλα. 

Ναι. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να πω όνομα εδώ. Δεν είμαι σίγουρη. Θα στο στείλω σε μήνυμα. Αν κάποια κοπέλα ξέρει αν επιτρέπεται ας μας πει.

Ναι σαφώς υπάρχουν απλά θέλω το χρόνο μου να τα επεξεργαστώ σα σενάρια.

Διαφημίσεις

9 minutes ago, MK2012 said:

Καλή δύναμη κορίτσι μου. Τουλάχιστον εσύ έχεις καλύτερη ανταπόκριση στα φάρμακα. Εμένα ούτε να το σκεφτεί. Ο γιατρός επιμένει για βλαστοκύστες επειδή αν δε προχωράει από day 3 και μετά στο εργαστήριο δε θα προχωρούσε ούτε στη μήτρα. Οποτε αλήθεια δε ξέρω για αυτό, οι απόψεις διίστανται. Εχω κάνει αυτή την ερώτηση πολλές φορές. Σε ποιο γιατρό είσαι τώρα αν επιτρέπεται ; Εγω μετά τις 2 αποτυχημένες διεγέρσεις συνεχίζω μόνο με λίγα ή και καθόλου χάπια. Πόσες ωοληψιες έχεις κάνει;

Σίγουρα. Όλα καλά θα πάνε. 

• Ευχή 1

2 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Εγώ πλέον μετά από όλα αυτά έχω βάλει όριο στη δουλειά που δεν υπήρχε πριν.Εκεινος όχι γιατί κάπως προσπαθεί να βγει μπροστά προκειμένου να μπορώ να δουλεύω εγώ λιγότερο. Χθες πήγε να φύγει στις 7 και τον φώναξαν πίσω για meeting ο CEO και έφυγε 10.  Όσον αφορά τα χρήματα καταλαβαίνω πως το εννοείς γιατί κ εγώ έτσι το σκέφτομαι.

Κι εγώ είχα βάλει όρια και μου κόστισε κυρίως εγωιστικά καθώς δεν προχώρησα πιο πέρα αλλά δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν....

Just now, Losr said:

Σίγουρα. Όλα καλά θα πάνε. 

Κοίτα να σου πω και κάτι και εγώ είμαι 41. Μετρημένη ΑΜΗ πέρσι 1.12 έχω ανταπόκριση στα φάρμακα πχ την τελευταία φορά έβγαλα 10 και είχα γονιμοποίηση μόνο 2 και αυτά όχι πολύ δυνατά. Με FSH 8 αντί θυμάμαι καλά. Και μέχρι στιγμής ότι έχω βάλει αποβάλλω. Για το τελευταίο θα ξέρω την Πέμπτη αν έπιασε και τις επόμενες μέρες αν θα πάνε όλα καλά αν έπιασε. Εμένα μου λένε ότι φταίει η ηλικία. Θέλω να πω και κοπέλες που είναι καλύτερα φαινομενικά πάντα βλέπεις αποτυχίες. 

πρίν από 2 λεπτά , MK2012 είπε:

Έχω κάνει μόνο 2 ωοληψιες μια από διέγερση και μια στον φυσικό κύκλο. Λέω μόνο γιατί έχω διαβάσει τον αγώνα σου. Τώρα είμαι στον Κουρ.. Αλ... Δε σου κρύβω ότι τον επέλεξα για δύο λόγους. Αρχικά γιατί έχω γνωστές που μου είπαν ότι στις εμβρυομεταφορές του είναι πολύ προσεκτικός και έχω καεί από άσχημη εμπειρία και δεύτερον γιατί έχει αρκετές επιτυχίες και σε μεγαλύτερες μανουλες 'δανεικά'. Λέω ας είναι ένας γιατρός που μπορεί να μου δώσει την τελευταία λύση. Η πρώτη του κουβέντα όταν ρωτούσα έντρομη πόσο χρόνο έχω λόγω της ΑΜΗ ήταν ότι τον βασικότερο ρόλο τον παίζει η ηλικία και όχι η ΑΜΗ. Τώρα περιμένουμε επανάληψη σπερμοδιαγράμματος και dfi του συζύγου και θα προχωρήσω με ήπια διέγερση. Με serpafar δοκίμασες; Μήπως έπαιρνες δύο στον φυσικό; Εγώ στη διέγερση πήρα και 5 μέρες σερπαφαρ. Έτσι έκανα 4 ωριμα. Για τα day3 είναι κάθετος. Έχουν περισσότερες ελπίδες στη μήτρα για μας που είμαστε φτωχές ανταποκρίτριες. Ναι γίνεται ένα ξεσκαρταρισμα σε όσες κοπέλες έχουν 15 day 3. Για να τις γλιτώσουν από περιττές εμβρυομεταφορες. Αλλά για εμάς που προφανώς θα μεταφέρουμε έως 2 μαζί λόγω ηλικίας ακόμα και λίγες πιθανότητες να έχουμε να επιζήσουν αυτές είναι στη μήτρα και όχι στο εργαστήριο. Τα δικά σου ως την τρίτη μέρα τι χαρακτηριστικά έχουν; Διαιρέσεις; Κατηγορία; Εγώ μέχρι τώρα είχα 2 grade 1 και ένα που το χαρακτηρισε compacted και είπε ότι ήταν πολύ καλό. 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

On 10/2/2025 at 6:28 ΜΜ, Giota86x είπε:

On 9/2/2025 at 6:48 ΜΜ, dimi.tra είπε:

🤭🙏🤞

On 8/2/2025 at 11:01 ΜΜ, Giota86x είπε:

On 9/2/2025 at 10:21 ΠΜ, Giota86x είπε:

On 9/2/2025 at 6:01 ΜΜ, Giota86x είπε:

Κορίτσια καλησπέρα...Ετοιμάζομαι λοιπν για λαπαροσκόπηση και αφαίρεση σάλπιγγας(της τελευταίας που έχει μείνει)

Σήμερα έχω λίγο αιματακι κ είμαι στην 15η μέρα τ κύκλου...

Μου συμβαίνει πρώτη φορά...Είμαι που είμαι να σκάσω τι μπορεί να σημαίνει;;;

πρίν από 5 λεπτά , Neverstop είπε:

Κι εγώ είχα βάλει όρια και μου κόστισε κυρίως εγωιστικά καθώς δεν προχώρησα πιο πέρα αλλά δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν....

Ναι δεν.. συν του ότι έχω αναθεωρήσει προτεραιότητες πλέον. 

πρίν από 4 λεπτά , Losr είπε:

Κοίτα να σου πω και κάτι και εγώ είμαι 41. Μετρημένη ΑΜΗ πέρσι 1.12 έχω ανταπόκριση στα φάρμακα πχ την τελευταία φορά έβγαλα 10 και είχα γονιμοποίηση μόνο 2 και αυτά όχι πολύ δυνατά. Με FSH 8 αντί θυμάμαι καλά. Και μέχρι στιγμής ότι έχω βάλει αποβάλλω. Για το τελευταίο θα ξέρω την Πέμπτη αν έπιασε και τις επόμενες μέρες αν θα πάνε όλα καλά αν έπιασε. Εμένα μου λένε ότι φταίει η ηλικία. Θέλω να πω και κοπέλες που είναι καλύτερα φαινομενικά πάντα βλέπεις αποτυχίες. 

Ναι καλά πλέον δεν υπάρχει λογική στα στατιστικά με όσα ακούω. Ξέρω κ εγώ κοπέλα που με την δεύτερη ετ τα κατάφερε στα 45 της τώρα. 2 διεγέρσεις με 10-15 ωάρια τη φορά.  Απλά εμένα μου λένε πως με σώζει η ηλικία. Βέβαια αυτό δε το έχω διαπιστώσει ακριβώς ακόμα να σου πω την αλήθεια. Δε με έχει ευνοήσει πουθενά η ηλικία ως τώρα.

πρίν από 22 λεπτά , Myrainbowbaby είπε:

Έχω κάνει μόνο 2 ωοληψιες μια από διέγερση και μια στον φυσικό κύκλο. Λέω μόνο γιατί έχω διαβάσει τον αγώνα σου. Τώρα είμαι στον Κουρ.. Αλ... Δε σου κρύβω ότι τον επέλεξα για δύο λόγους. Αρχικά γιατί έχω γνωστές που μου είπαν ότι στις εμβρυομεταφορές του είναι πολύ προσεκτικός και έχω καεί από άσχημη εμπειρία και δεύτερον γιατί έχει αρκετές επιτυχίες και σε μεγαλύτερες μανουλες 'δανεικά'. Λέω ας είναι ένας γιατρός που μπορεί να μου δώσει την τελευταία λύση. Η πρώτη του κουβέντα όταν ρωτούσα έντρομη πόσο χρόνο έχω λόγω της ΑΜΗ ήταν ότι τον βασικότερο ρόλο τον παίζει η ηλικία και όχι η ΑΜΗ. Τώρα περιμένουμε επανάληψη σπερμοδιαγράμματος και dfi του συζύγου και θα προχωρήσω με ήπια διέγερση. Με serpafar δοκίμασες; Μήπως έπαιρνες δύο στον φυσικό; Εγώ στη διέγερση πήρα και 5 μέρες σερπαφαρ. Έτσι έκανα 4 ωριμα. Για τα day3 είναι κάθετος. Έχουν περισσότερες ελπίδες στη μήτρα για μας που είμαστε φτωχές ανταποκρίτριες. Ναι γίνεται ένα ξεσκαρταρισμα σε όσες κοπέλες έχουν 15 day 3. Για να τις γλιτώσουν από περιττές εμβρυομεταφορες. Αλλά για εμάς που προφανώς θα μεταφέρουμε έως 2 μαζί λόγω ηλικίας ακόμα και λίγες πιθανότητες να έχουμε να επιζήσουν αυτές είναι στη μήτρα και όχι στο εργαστήριο. Τα δικά σου ως την τρίτη μέρα τι χαρακτηριστικά έχουν; Διαιρέσεις; Κατηγορία; Εγώ μέχρι τώρα είχα 2 grade 1 και ένα που το χαρακτηρισε compacted και είπε ότι ήταν πολύ καλό. 

Διάβασα την ιστορία σου και σου εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα προσπάθεια. Ήθελα να σε ρωτήσω τί σημαίνει "compacted" ? Εγώ στα 45 έχω 4 έμβρυα 3 ημερών (1 έμβρυο 7 κυττάρων και 3 έμβρυα 8 κυττάρων) όλα grade I, και σε ένα γράφει compacted. Συμφωνώ για τη μεταφορά 3 ημερών σε περιπτώσεις με λίγα έμβρυα. Ο νέος γιατρός μου είπε αν ένα έμβρυο είναι καλό είτε 3 είτε 5 ημερών θα προχωρήσει. Τα αφήνουν σε βλαστοκύστες για να γίνει προεμφυτευτικός. Τώρα αυτό θα δοκιμάσω και εγώ λόγω ηλικίας, ωστόσο τα παλιά θα τα μεταφέρω ανά δύο (ελπίζω να τα καταφέρουν στην απόψυξη....., τρέμω στην ιδέα...)

Διαφημίσεις

πρίν από 7 λεπτά , Bubble24 είπε:

Διάβασα την ιστορία σου και σου εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα προσπάθεια. Ήθελα να σε ρωτήσω τί σημαίνει "compacted" ? Εγώ στα 45 έχω 4 έμβρυα 3 ημερών (1 έμβρυο 7 κυττάρων και 3 έμβρυα 8 κυττάρων) όλα grade I, και σε ένα γράφει compacted. Συμφωνώ για τη μεταφορά 3 ημερών σε περιπτώσεις με λίγα έμβρυα. Ο νέος γιατρός μου είπε αν ένα έμβρυο είναι καλό είτε 3 είτε 5 ημερών θα προχωρήσει. Τα αφήνουν σε βλαστοκύστες για να γίνει προεμφυτευτικός. Τώρα αυτό θα δοκιμάσω και εγώ λόγω ηλικίας, ωστόσο τα παλιά θα τα μεταφέρω ανά δύο (ελπίζω να τα καταφέρουν στην απόψυξη....., τρέμω στην ιδέα...)

Compacted είναι το στάδιο που ξεκινάει να γίνεται βλαστοκύστη. Δλδ δεν είναι πια μια μάζα κυττάρων. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποια κοπέλα.

πρίν από 7 λεπτά , MK2012 είπε:

Compacted είναι το στάδιο που ξεκινάει να γίνεται βλαστοκύστη. Δλδ δεν είναι πια μια μάζα κυττάρων. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποια κοπέλα.

Και είναι φυσιολογικό να έχει αυτή την εικόνα 3-ημερών? Επίσης, σχετικά με τα 2 ημερών έμβρυα, σε μία φίλη μου ενώ της τα πήγαιναν έως τριών ημερών (σε φυσικό κύκλο), την τελευταία φορά της το πήγαν 2 ημερών (με 5 κύτταρα) αλλά δεν της εξήγησαν γιατί και ανησυχεί "Έτσι θεώρησε η εμβρυολόγος" πήρε ως απάντηση... Πείτε μου τώρα εσείς τί καταλαβαίνετε? οεο? Μήπως της το σταμάτησαν γιατί ήταν 5 κυττάρων και όχι 4 κυττάρων όπως αναμένεται για 2 ημερών?

πρίν από 5 λεπτά , Bubble24 είπε:

Και είναι φυσιολογικό να έχει αυτή την εικόνα 3-ημερών? Επίσης, σχετικά με τα 2 ημερών έμβρυα, σε μία φίλη μου ενώ της τα πήγαιναν έως τριών ημερών (σε φυσικό κύκλο), την τελευταία φορά της το πήγαν 2 ημερών (με 5 κύτταρα) αλλά δεν της εξήγησαν γιατί και ανησυχεί "Έτσι θεώρησε η εμβρυολόγος" πήρε ως απάντηση... Πείτε μου τώρα εσείς τί καταλαβαίνετε? οεο? Μήπως της το σταμάτησαν γιατί ήταν 5 κυττάρων και όχι 4 κυττάρων όπως αναμένεται για 2 ημερών?

Ναι αυτό ακριβώς σημαίνει. Για να είναι στις 3 μέρες σε αυτή τη φάση του compaction, σαν μάζα αρχή βλαστοκυστης σημαίνει ότι πρόκειται για πολύ δυναμικό έμβρυο που αναπτύσσεται γρήγορα. Υπάρχουν και έρευνες σχετικές σε ξένη βιβλιογραφία.  Βέβαια εγώ το μετέφερα κι αυτό και πάλι δεν πέτυχα. Ενώ με των 8 διαιρέσεων day3 έγινε εμφύτευση απλά εξελίχθηκε σε βιοχημική με σχετικά χαμηλή χοριακη. 

• Ευχαριστώ 1

1 hour ago, Myrainbowbaby είπε:

Έχω φίλη που ξεκίνησε με φυσικούς και ΑΜΗ 0.1 στα 43 και μετά από 20 ωοληψιες έχει μια μπεμπουλα στα 46 της.  Κάθε μήνα πήγαινε Αθήνα και έκανε την ωοληψια του μήνα. Γιατί τα περιμένεις για βλαστοκυστες; Τα day3  στη μήτρα έχουν περισσότερες ελπίδες. 

Επειδή έχω μπερδευτει πάρα πολύ με όλα βασικά γιατί δεν καταλαβαίνω τίποτα θα μου εξηγήσεις λίγο πιο για νήπια αυτό που λες εδώ;έκανε τις ωοληψιες κάθε μήνα και μετά τι γίνεται σαν διαδικασία ;συγνώμη κιόλας...

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...