Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 hour ago, karlajo είπε:

ναι συμφωνώ αφού θα δώσει που θα δώσει δείγμα.το fish σου είπαν τι είναι ?αν είναι να το κάνουμε κ εμείς 😅

Κάτι για τα χρωμοσώματα του σπερματος. Δεν διάβασα πολύ, αλλά λέω κάτσε να το δούμε και αυτό, μη μας ξεφύγει κατι!🙃

Καφέ Εξωσωματικής 2024 !

Recommended Posts

πρίν από 6 λεπτά , ελπιδακι είπε:

Θα ήθελα να μοιραστώ κάτι μαζί σας και να μου πείτε κι εσείς,οπότε είμαι στο κέντρο εξωσωματικής περιμενοντας την σειρά μου και βλέπω και άλλες κοπέλες που περιμένουν,είμαι στο παρατσαφ να πιάσω συζήτηση για να μοιραστούμε σκέψεις και εμπειρίες,(δεν το έχω κάνει ποτέ) αλλά μετά σκέφτομαι πως το θέμα είναι πολύ λεπτό και κάποια κοπέλα να μην θέλει να μοιραστεί μια σύντομη συζήτηση,έχω πιάσει τον εαυτό μου να κοιτάω κοπέλα με τρόπο που να της λέω από μέσα μου όλα καλά θα πάνε και να ανταποδιδεται η ευχή μέσω της ματιάς της άλλης κοπέλας,τι γνώμη έχετε γι αυτό?εσείς νιώθετε έτσι η είμαι η μόνη?εννοείται πως πίσω από μια οθόνη είναι πιο εύκολο να γράψει μια κοπέλα αλλά στην τελική όλες τα ίδια δεν περνάμε?

Δεν είναι παράξενο να μιλήσεις. Ίσα ίσα φεύγει Κ το ανχος μιλώντας . 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 9,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 33 λεπτά , MarStam είπε:

Κορίτσια καλησπέρα, να κάνω μια ερώτηση πρωτάρας.. Κατά τη διάρκεια της διέγερσης ωοθηκών, η παρακολούθηση των ωοθηκων με υπερηχο γινεται με κολπικό υπερηχο? Ρωτάω γιατί μου φαίνεται πολύ άβολο με περίοδο . Συγνώμη για την χαζή ερώτηση, απλά είμαστε κοντά στην έναρξη και σκέφτομαι κάθε βήμα..  (εύχομαι να σας έκανα να γελάσετε 💐 αλλά πραγματικά θα ήθελα τα φώτα σας )

Όταν έκανα διέγερση, έκανα υπέρηχο και εξετάσεις αίματος την δεύτερη ημέρα και μετά επαναλαμβάνονταν. Κολπικά και με αίμα, μην νιώθεις άβολα, μην σκέφτεσαι ότι έχεις αίμα και όλα καλά θα πάνε. Κι εγώ ένιωθα άβολα και μου είπε ο γιατρός ότι σε όλες τις κοπέλες έτσι γίνεται. Καλή επιτυχία!

πρίν από 40 λεπτά , MarStam είπε:

Κορίτσια καλησπέρα, να κάνω μια ερώτηση πρωτάρας.. Κατά τη διάρκεια της διέγερσης ωοθηκών, η παρακολούθηση των ωοθηκων με υπερηχο γινεται με κολπικό υπερηχο? Ρωτάω γιατί μου φαίνεται πολύ άβολο με περίοδο . Συγνώμη για την χαζή ερώτηση, απλά είμαστε κοντά στην έναρξη και σκέφτομαι κάθε βήμα..  (εύχομαι να σας έκανα να γελάσετε 💐 αλλά πραγματικά θα ήθελα τα φώτα σας )

Καλησπέρα και καλή αρχή. 
Ενα χρόνο πριν όταν ξεκίνησα είχα κάνει την ίδια ερώτηση στη μαία στο τηλ. Της λέω δε μπορώ να έρθω την τάδε μέρα, θα έχω περίοδο. Μου λέει δε πειράζει, το ξέρουμε , για αυτό σας λέμε να έρθετε τότε. Δεν έχουν θέμα οι γιατροί, είναι συνηθισμένοι. Ξεπέρασε το και μη το σκέφτεσαι, βλέπουν άπειρες κοπέλες με περίοδο η μη, ούτε η πρώτη θα είσαι ούτε η τελευταία. Θέλουν να βλέπουν υπερηχογραφικα την εξέλιξη του κύκλου.Είναι γιατροί άλλωστε, έχουν δει πολλά τα μάτια τους. Η περίοδος είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα. 🙂

6 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Ναι γιατί αν έχεις γιατρό μέσα του τα στέλνουν. Πάω στο μητέρα τώρα και βλέπουμε.

Ολα καλά βγήκαν σε λιγότερο από 3 ώρες και δέχτηκαν και το παραπεμπτικό. Δε χρειάστηκε να τα κάνω ιδιωτικά.

• Μου αρέσει 2

Καλησπέρα κορίτσια !!!! Επειδή έχουν περάσει 5 χρόνια από όταν είχα κάνει την καμπύλη ζαχαρου και την αντίσταση στην ινσουλίνη είπα να τις επαναλάβω τις εξετάσεις για να είμαι καλυμμένη και από αυτό το κομμάτι πριν την επόμενη προσπάθεια !! Χρειαζετε κάποια συγκεκριμένη προετοιμασία πριν την εξέταση ; Πέρα την νηστείας από το προηγούμενο βράδυ ; Πρέπει να προσέξω μην φάω γλυκά ας πούμε για δυο τρεις μέρες ; 

3 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Καλησπέρα και καλή αρχή. 
Ενα χρόνο πριν όταν ξεκίνησα είχα κάνει την ίδια ερώτηση στη μαία στο τηλ. Της λέω δε μπορώ να έρθω την τάδε μέρα, θα έχω περίοδο. Μου λέει δε πειράζει, το ξέρουμε , για αυτό σας λέμε να έρθετε τότε. Δεν έχουν θέμα οι γιατροί, είναι συνηθισμένοι. Ξεπέρασε το και μη το σκέφτεσαι, βλέπουν άπειρες κοπέλες με περίοδο η μη, ούτε η πρώτη θα είσαι ούτε η τελευταία. Θέλουν να βλέπουν υπερηχογραφικα την εξέλιξη του κύκλου.Είναι γιατροί άλλωστε, έχουν δει πολλά τα μάτια τους. Η περίοδος είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα. 🙂

Ολα καλά βγήκαν σε λιγότερο από 3 ώρες και δέχτηκαν και το παραπεμπτικό. Δε χρειάστηκε να τα κάνω ιδιωτικά.

Κορίτσι μου πώς ήταν τα αποτελέσματα?

3 ώρες πρίν, MarStam είπε:

Σ ευχαριστω πολυ .. Στο πρωτόκολλο που μου έδωσαν λέει πως την 2η ημέρα πέρα απο εξετάσεις ορμονικές,  θα πρέπει να γίνει και υπερηχος για να διαπιστωθεί πως είναι όλα οκ κ δεν υπάρχουν τπτ κυστες . Στη συνέχεια ανά 2-3 ημέρες θα υπάρχει επανάληψη υπερηχου και ορμονικων εξετάσεων. Αν γίνει μόνο 6η ημέρα δεν θα έχω τπτ σχεδόν, 4 μέρες έχω αίμα στην περίοδο, την 2η ημέρα είναι η πιο έντονη.

Πάντα δεύτερη ημέρα με περίοδο έκανα ναι.. άβολο αλλά απαραίτητο.

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

1 hour ago, Blu24 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια !!!! Επειδή έχουν περάσει 5 χρόνια από όταν είχα κάνει την καμπύλη ζαχαρου και την αντίσταση στην ινσουλίνη είπα να τις επαναλάβω τις εξετάσεις για να είμαι καλυμμένη και από αυτό το κομμάτι πριν την επόμενη προσπάθεια !! Χρειαζετε κάποια συγκεκριμένη προετοιμασία πριν την εξέταση ; Πέρα την νηστείας από το προηγούμενο βράδυ ; Πρέπει να προσέξω μην φάω γλυκά ας πούμε για δυο τρεις μέρες ; 

Όχι όχι ίσα ίσα επιβάλεται να τρως όπως τρως καθημερινά για να μην υπάρξουν ψεύδος καλά αποτελέσματα λόγο δίαιτας . Όπως τρως φυσιολογικά . Μόνο η νηστεία πριν από την εξέταση . 

• Ευχαριστώ 1

4 ώρες πρίν, MarStam είπε:

Σ ευχαριστω πολυ .. Στο πρωτόκολλο που μου έδωσαν λέει πως την 2η ημέρα πέρα απο εξετάσεις ορμονικές,  θα πρέπει να γίνει και υπερηχος για να διαπιστωθεί πως είναι όλα οκ κ δεν υπάρχουν τπτ κυστες . Στη συνέχεια ανά 2-3 ημέρες θα υπάρχει επανάληψη υπερηχου και ορμονικων εξετάσεων. Αν γίνει μόνο 6η ημέρα δεν θα έχω τπτ σχεδόν, 4 μέρες έχω αίμα στην περίοδο, την 2η ημέρα είναι η πιο έντονη.

Οπως σου είπαν κ άλλες κοπέλες είναι πολύ συνηθισμένο. Οι γιατροί το ξέρουν, δεν είναι δα και κάτι τρομερό αντιθέτως αναμενόμενο. Δεν υπάρχει λόγος να νιώθεις άβολα η περίοδος είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι της γονιμότητάς μας. Η ροή που βλέπεις στην σερβιέτα δεν είναι ίδια ξαπλωμένη στο κρεβάτι του υπερήχου δλδ μην φανταστείς την σφαγή των αμνών εκείνη τη στιγμή 🤭 άλλωστε οι γυναικολόγοι το έχουν βιώσει τόσες φορές που είναι πολύ διακριτικοί και δεν θα νιώσεις καθόλου περίεργα από τον γιατρό σου. Καλή αρχή και να πάνε όλα καλά! 🙏🤞

• Μου αρέσει 1

Κοριτσια καλησπερα .. εχω ενα αγορακι απο εξωσωματικη 2 χρονων .. κ τωρα ετοιμαζομαι για διεγερση για 2ο παιδακι .. ηθελα να ρωτησω στο διαστημα της διεγερσης πρεπει να παρω αδεια απο την εργασια μ;; Ειναι χειρωνακτικη κ εχει κ βαρος κ σκυψιμο οποτε φοβαμαι τη πιθανοτητα να σπασουν τα αβγουλακια μου … γνωριζει καποια κοπελα να μου πει;;; Σας ευχαριστω

2 ώρες πρίν, Neverstop είπε:

Κορίτσι μου πώς ήταν τα αποτελέσματα?

Πάντα δεύτερη ημέρα με περίοδο έκανα ναι.. άβολο αλλά απαραίτητο.

Κάπως καλύτερη η FSH από το προηγούμενο μήνα που ήταν 19 και είχα πάθει σοκ. Τώρα ήταν Ε2 40 και FSH 11 οπότε μου είπε ο γιατρός να πάρω χάπια σε αυτό τον κύκλο.  Ο προηγούμενος ήταν εντελώς φυσικός.

• Μου αρέσει 6

πρίν από 23 λεπτά , Natassou85 είπε:

Κοριτσια καλησπερα .. εχω ενα αγορακι απο εξωσωματικη 2 χρονων .. κ τωρα ετοιμαζομαι για διεγερση για 2ο παιδακι .. ηθελα να ρωτησω στο διαστημα της διεγερσης πρεπει να παρω αδεια απο την εργασια μ;; Ειναι χειρωνακτικη κ εχει κ βαρος κ σκυψιμο οποτε φοβαμαι τη πιθανοτητα να σπασουν τα αβγουλακια μου … γνωριζει καποια κοπελα να μου πει;;; Σας ευχαριστω

Καλησπέρα κορίτσι μου! Καλή επιτυχία σου εύχομαι! Να σου πω εγώ τη δική μου εμπειρία λόγω δουλειάς με πολύ βάρος και σκύψιμο, τις 3-4 τελευταίες μέρες πριν την ωοληψια τους είπα ότι πονάει πολύ η μέση μου (που δεν είπα και ψέματα απλώς λίγο υπερέβαλα!!!) και πως δεν μπορώ να κάνω πολλά και ειδικά βαρος. Μου το είχε πει και η μαία μου πως δεν επιτρέπεται και γενικά πρέπει να είμαι χαλαρη. Κράτησα τις μέρες για μετά γιατί έμεινα μια εβδομάδα σπίτι λόγω μέσης γιατί φυσικά δεν ήθελα να μάθουν κάτι. Αν δεν έχεις θέμα να ξέρουν τοτε είσαι οκ θα σεβαστούν φαντάζομαι τη κατάσταση. Αλλιώς αναγκαστικά αναρρωτική! Υπάρχουν κοπέλες που πάνε την επόμενη μέρα κιόλας στη δουλειά αλλά εγώ δεν μπόρεσα έπρεπε να κάτσω βδομάδα γιατί πονούσα αρκετά.

Διαφημίσεις

πρίν από 54 λεπτά , MK2012 είπε:

Κάπως καλύτερη η FSH από το προηγούμενο μήνα που ήταν 19 και είχα πάθει σοκ. Τώρα ήταν Ε2 40 και FSH 11 οπότε μου είπε ο γιατρός να πάρω χάπια σε αυτό τον κύκλο.  Ο προηγούμενος ήταν εντελώς φυσικός.

Όχι κάπως καλύτερη, πολύ καλύτερη! Καλή επιτυχία να έχεις!

• Μου αρέσει 2

πρίν από 49 λεπτά , MK2012 είπε:

Τελεία! Πολύ καλύτερη εικόνα σε αυτόν τον κύκλο. Καλή επιτυχία 🤞 Σε ζηλεύω που έχεις τόσο μικρούς κύκλους 😭 εγώ ακόμα περιμένω περίοδο από 5 Γενάρη 😭😭😭

1 hour ago, Natassou85 είπε:

Γενικά δεν υπάρχει πρόβλημα απλά ίσως νιώσεις λίγο παραπάνω κουρασμένη, ίσως λόγο πρηξίματος να νιώθεις πιο δυσκίνητη, ίσως λίγους πόνους στη μέση. Τα ωάρια δεν σπάνε επειδή ζορίστηκες αλλά γιατί οι ορμόνες είναι σε τέτοιο επίπεδο να γίνει ωορρηξία. Ο μεγαλύτερος φόβος είναι αν είναι πολλά να έχεις πόνο/δυσφορία και με το βάρος ρισκάρεις ίσως κάποια πιθανή συστροφή. Γενικά το βάρος είναι εχθρός για την μήτρα μας. Καλό είναι να αποφεύγουμε το βάρος αλλά καταλαβαίνω πως δυστυχώς δεν γίνεται πάντα. Αυτό που μπορείς να κάνεις για να προστατέψεις τον εαυτό σου είναι να μην παραλείπεις τις ασκήσεις κεγκελ και να σηκώνεις το βάρος σωστά και όχι άτσαλα. Αν νιώθεις πως δεν αντέχεις μπορείς να πάρεις άδεια και να ξεκουραστείς. Σίγουρα όμως θα χρειαστείς άδεια στην εμβρυομεταφορά και για όσο διάστημα θα περιμένεις μετά γιατί αν το περιβάλλον της δουλειάς σου είναι πολύ κουραστικό μάλλον δεν θα σε αφήσει ο γιατρός σου να επιστρέψεις. Η αλήθεια είναι πως εγώ μετά την ωοληψια δεν επέστρεψα στην καθημερινή μου ρουτίνα για 1-2 μέρες, έκατσα να ξεκουραστώ το είχα ανάγκη. 

πρίν από 8 λεπτά , Neverstop είπε:

Όχι κάπως καλύτερη, πολύ καλύτερη! Καλή επιτυχία να έχεις!

Ε το λέω γιατί ιδανικά πρέπει να είναι κάτω από 10. Ευχαριστώ ❤️

πρίν από 5 λεπτά , dimi.tra είπε:

Τελεία! Πολύ καλύτερη εικόνα σε αυτόν τον κύκλο. Καλή επιτυχία 🤞 Σε ζηλεύω που έχεις τόσο μικρούς κύκλους 😭 εγώ ακόμα περιμένω περίοδο από 5 Γενάρη 😭😭😭

Γενικά δεν υπάρχει πρόβλημα απλά ίσως νιώσεις λίγο παραπάνω κουρασμένη, ίσως λόγο πρηξίματος να νιώθεις πιο δυσκίνητη, ίσως λίγους πόνους στη μέση. Τα ωάρια δεν σπάνε επειδή ζορίστηκες αλλά γιατί οι ορμόνες είναι σε τέτοιο επίπεδο να γίνει ωορρηξία. Ο μεγαλύτερος φόβος είναι αν είναι πολλά να έχεις πόνο/δυσφορία και με το βάρος ρισκάρεις ίσως κάποια πιθανή συστροφή. Γενικά το βάρος είναι εχθρός για την μήτρα μας. Καλό είναι να αποφεύγουμε το βάρος αλλά καταλαβαίνω πως δυστυχώς δεν γίνεται πάντα. Αυτό που μπορείς να κάνεις για να προστατέψεις τον εαυτό σου είναι να μην παραλείπεις τις ασκήσεις κεγκελ και να σηκώνεις το βάρος σωστά και όχι άτσαλα. Αν νιώθεις πως δεν αντέχεις μπορείς να πάρεις άδεια και να ξεκουραστείς. Σίγουρα όμως θα χρειαστείς άδεια στην εμβρυομεταφορά και για όσο διάστημα θα περιμένεις μετά γιατί αν το περιβάλλον της δουλειάς σου είναι πολύ κουραστικό μάλλον δεν θα σε αφήσει ο γιατρός σου να επιστρέψεις. Η αλήθεια είναι πως εγώ μετά την ωοληψια δεν επέστρεψα στην καθημερινή μου ρουτίνα για 1-2 μέρες, έκατσα να ξεκουραστώ το είχα ανάγκη. 

Στη φάση που είμαι με τις συνεχείς ωοληψιες (που αισίως πάω στη 10η τώρα) βολεύει να έχω μικρό κύκλο η αλήθεια είναι. Πάντα μικρούς κύκλους είχα αλλά τα τελευταία 4-5 χρόνια έχει μικρύνει κατά 1-2 μέρες.

Επισης βγήκε μια εξέταση που είχα κάνει στον «αξιαγάπητο» ενδοκρινολόγο που είχα κάνει για αντί-ωοθηκικα αντισώματα και βγήκαν αρνητικά. Έκοβε το χέρι του πως θα έχω αυτοάνοσο για την ΠΩΑ.

• Μου αρέσει 4
  • Ευχή 1
  • Δύναμη! 1

14 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Ε το λέω γιατί ιδανικά πρέπει να είναι κάτω από 10. Ευχαριστώ ❤️

Στη φάση που είμαι με τις συνεχείς ωοληψιες (που αισίως πάω στη 10η τώρα) βολεύει να έχω μικρό κύκλο η αλήθεια είναι. Πάντα μικρούς κύκλους είχα αλλά τα τελευταία 4-5 χρόνια έχει μικρύνει κατά 1-2 μέρες.

Επισης βγήκε μια εξέταση που είχα κάνει στον «αξιαγάπητο» ενδοκρινολόγο που είχα κάνει για αντί-ωοθηκικα αντισώματα και βγήκαν αρνητικά. Έκοβε το χέρι του πως θα έχω αυτοάνοσο για την ΠΩΑ.

Εγω θα του έκανα ενα τηλέφωνακι να πάει να κόψει το χερι του πάντως!!!

• Μου αρέσει 1
  • Χαχα 1

πρίν από 20 λεπτά , Lila86 είπε:

Εγω θα του έκανα ενα τηλέφωνακι να πάει να κόψει το χερι του πάντως!!!

@dimi.tra και εγώ μια από τα ίδια, από 10 Ιανουαρίου περιμένω αλλά σήμερα μ έστειλε ο γιατρός να κάνω ορμονολογικες να δούμε τι γίνεται, μεσημεράκι θα έχω τ αποτελέσματα 

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...