Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 7 ώρες πρίν, nikoulini33 είπε:

Καλημέρα κορίτσια και Χρόνια Πολλά!! Ξεκίνησα cyclacur για εμβρυομεταφορά και έχει ανέβει το πρωινό ζάχαρο, το έχει παρατηρήσει καμία άλλη; 

Καλησπέρα τα σικλακουρ το κάνουν αυτό όπως και ο συνδυασμός με την προγεστερόνη μπορεί να αποσυντονίσει εντελώς το σάκχαρο όπως και τον θυρεοειδή. Επικοινώνησε με τον ενδοκρινολόγο σου να το ρυθμίσετε και προσοχή στην διατροφή σου. Καλή επιτυχία! 🤞 

Καφέ Εξωσωματικής 2024 !

Recommended Posts

πρίν από 2 λεπτά , dimi.tra είπε:

Πρώτον και να τα έχεις δεν αποτελεί διάγνωση. Θα πρέπει να γίνει συνεκτίμηση με άλλες εξετάσεις, με έλεγχο φαρμακολογικό (τι έχεις πάρει και παίρνεις), με κλινική εικόνα ωοθηκών και φυσικά με τον γυναικολόγο γιατί αυτές οι ειδικότητες στο θέμα ορμονική υποκατάσταση είναι στα μαχαίρια εδώ και χρόνια. Όπως και οι παθολόγοι με τους ενδοκρινολόγους για τον διαβήτη. Αν εν τέλη έχεις κάτι (την ξανακάναμε αυτή τη συζήτηση για το εύθραυστο Χ, θυμάσαι πως πήγε έτσι;) πιθανώς θα σε παραπέμψουν για προεμφυτευτικό έλεγχο στις βλαστοκύστες και γενικά αν προκύψει κάποια γενετική ανωμαλία. Αυτό γίνεται πρώτα, όσο παράγεις ωάρια και βλαστοκύστες δεν σε πετάνε στα δανεικά έτσι εύκολα. Θα πρέπει να συντρέχει πάρα μα πάρα πολύ σοβαρός λόγος και να μην βρίσκουν υγιείς βλαστοκύστες με τίποτα. Ωστόσο η ΠΩΑ δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν θα βρουν υγιή έμβρυα, απλά είναι αυξημένες οι πιθανότητες για ανωμαλίες, σαν μια γυναίκα άνω των 40, εσύ δεν είσαι όμως 40 και έχεις τον χρόνο με το μέρος σου, γιατί η ηλικία όντως σε ευνοεί γιατί δεν προκύπτουν άλλες βλάβες στα έμβρυα από ηλικιακούς παράγοντες. 

Καλά επιστήμονες που τους αποθεώνουν στο ίντερνετ και είναι κυριολεκτικά του κ..λ... ξέρω πολλούς, με κάποιους σπουδάζαμε και μαζί και πίστεψε με ούτε απ έξω δεν θα πέρναγα στα ιατρεία τους 😂

Για την ώρα όμως δε με έχουν παραπέμψει σε προεμφυτευτικό επειδή δεν έχουμε την πολυτέλεια να «κάψουμε» τα έμβρυα. Πραγματικά δε ξέρω από πού να το πιάσω κ πού να το αφήσω. Αν δεν μου είχαν γράψει όλα αυτά τα αυτοάνοσα δλδ με δική μου πρωτοβουλία να πάω σε ενδοκρινολόγο δε θα μάθαινα ποτέ αν έχω κάτι; Όσο ψάχνεις βρίσκεις.  Εγω τα ψειρίζω. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτός φανηκε πεπεισμένος πως κάτι θα βρεθεί. Δεν έχω ιδέα ποιο είναι το επόμενο βήμα. Μπερδεύτηκα εντελώς.

Διαφημίσεις

πρίν από 25 λεπτά , MK2012 είπε:

Για την ώρα όμως δε με έχουν παραπέμψει σε προεμφυτευτικό επειδή δεν έχουμε την πολυτέλεια να «κάψουμε» τα έμβρυα. Πραγματικά δε ξέρω από πού να το πιάσω κ πού να το αφήσω. Αν δεν μου είχαν γράψει όλα αυτά τα αυτοάνοσα δλδ με δική μου πρωτοβουλία να πάω σε ενδοκρινολόγο δε θα μάθαινα ποτέ αν έχω κάτι; Όσο ψάχνεις βρίσκεις.  Εγω τα ψειρίζω. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτός φανηκε πεπεισμένος πως κάτι θα βρεθεί. Δεν έχω ιδέα ποιο είναι το επόμενο βήμα. Μπερδεύτηκα εντελώς.

Τι σε βρήκε βρε κορίτσι μου!!!

Ο ενδοκρινολογος είναι με ειδίκευση στην αναπαραγωγή ή απλά στον διαβήτη όπως οι περισσότεροι;;

Ξέχνα το σημερινό ραντεβού, κάνε τις εξετάσεις που σου έγραψε και πανε σε άλλον ενδοκρινολογο, ψάξε εδώ μέσα στο φόρουμ από σχόλια για σωστό ενδοκρινολογο ή όποια γνωρίζει από Αθήνα από εδω μέσα να σου συστήσει.

πρίν από 2 λεπτά , Alex@ είπε:

Τι σε βρήκε βρε κορίτσι μου!!!

Ο ενδοκρινολογος είναι με ειδίκευση στην αναπαραγωγή ή απλά στον διαβήτη όπως οι περισσότεροι;;

Ξέχνα το σημερινό ραντεβού, κάνε τις εξετάσεις που σου έγραψε και πανε σε άλλον ενδοκρινολογο, ψάξε εδώ μέσα στο φόρουμ από σχόλια για σωστό ενδοκρινολογο ή όποια γνωρίζει από Αθήνα από εδω μέσα να σου συστήσει.

Με ειδίκευση στον διαβήτη αλλά στο website αναφέρει πως ασχολείται και με θέματα υπογονιμότητας. Δε μπορώ να το ξεχάσω εντελώς το ραντεβού σα να πάτησα διακόπτη δυστυχώς. Ηταν κάτι που δε χρειαζόταν τη δεδομένη στιγμή στη ψυχολογία μου.  Δε θέλω να μου χαϊδεψουν κ τα αυτιά από την άλλη. Οποτε προσπαθώ να το επεξεργαστώ λίγο. 

• Λυπημένη/-ος 1

πρίν από 23 λεπτά , MK2012 είπε:

Άκου από την αρχή σου είχα πει Κ εγώ ότι η πωα σ επολυ μικρές ηλικίες είναι ή κάτι κληρονομικο από κάποιο γονίδιο δηλαδή ή από ενδομητριωση ή κάποιο αυτοάνοσο που υποβόσκει Κ απλά έχει χτυπήσει εκεί. Αυτα με μια απλή σκέψη δεν χρειάζετε να στα πει ο ενδοκρινολόγος.  

Το θέμα είναι να βρεθεί Κ να αντιμετωπιστεί η οποία αιτία όχι για να σταματήσει η πωα αλλά για να μην εμποδίσει το οποιοδήποτε έμβρυο να εμφυτευθει. 

Αν δεν υπάρχει γονίδιο δικό σου ή του άντρα σου στον καρυωτυπο μεταλλαγμένο δεν πας για προεμφυτικο έτσι. Επίσης εσύ που δεν κάνεις εύκολα βλαστοκυστες οικονομικά δεν σε συμφέρει να ελενξεις τα έμβρυα απλά τα βάζεις . Ο προεμφυτικος έχει νόημα σε γυναίκες που έχουν πολλές βλαστοκυστες να αποφεύγουν τις αλλεπάλληλες εμβρυομεταφορες.  Δηλαδή αν έφτιαχνες μια βλαστοκυστη το μήνα θα είχε ένα νόημα να κάνεις προεμφυτικο . 

Τώρα αν θέλεις αργότερα να ελενξεις το έμβρυο κάνεις αμνιοπαρακέντηση Κ πλέον ζητάς Κ γονιδιακό ελενχο στο έμβρυο . Οπότε ξέρεις ότι το έμβρυο δεν έχει καμία μετάλλαξη σε κανένα γονίδιο . 

πρίν από 2 λεπτά , linaa είπε:

Άκου από την αρχή σου είχα πει Κ εγώ ότι η πωα σ επολυ μικρές ηλικίες είναι ή κάτι κληρονομικο από κάποιο γονίδιο δηλαδή ή από ενδομητριωση ή κάποιο αυτοάνοσο που υποβόσκει Κ απλά έχει χτυπήσει εκεί. Αυτα με μια απλή σκέψη δεν χρειάζετε να στα πει ο ενδοκρινολόγος.  

Το θέμα είναι να βρεθεί Κ να αντιμετωπιστεί η οποία αιτία όχι για να σταματήσει η πωα αλλά για να μην εμποδίσει το οποιοδήποτε έμβρυο να εμφυτευθει. 

Αν δεν υπάρχει γονίδιο δικό σου ή του άντρα σου στον καρυωτυπο μεταλλαγμένο δεν πας για προεμφυτικο έτσι. Επίσης εσύ που δεν κάνεις εύκολα βλαστοκυστες οικονομικά δεν σε συμφέρει να ελενξεις τα έμβρυα απλά τα βάζεις . Ο προεμφυτικος έχει νόημα σε γυναίκες που έχουν πολλές βλαστοκυστες να αποφεύγουν τις αλλεπάλληλες εμβρυομεταφορες.  Δηλαδή αν έφτιαχνες μια βλαστοκυστη το μήνα θα είχε ένα νόημα να κάνεις προεμφυτικο . 

Τώρα αν θέλεις αργότερα να ελενξεις το έμβρυο κάνεις αμνιοπαρακέντηση Κ πλέον ζητάς Κ γονιδιακό ελενχο στο έμβρυο . Οπότε ξέρεις ότι το έμβρυο δεν έχει καμία μετάλλαξη σε κανένα γονίδιο . 

Τον ρώτησα αν υπάρχει σχετικό αυτοάνοσο, αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε κ κατάλαβα πως όχι. Είναι μη αναστρέψιμο. Αρα τι το ψάχνουμε ; Τι σημαίνει αυτό εκ του αποτελέσματος; Ότι δεν έχει νόημα αυτό που κάνω; Μπορεί όντως να μην έχει.
Οικονομικά δε με απασχολει γιατί έχουμε ήδη εξουθενωθεί. θα τα βρω τα χρήματα αν χρειαστεί από το να ταλαιπωρούμαι έτσι. Πραγματικά είναι σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με αυτά που δίνουμε. 4 βλαστοκύστες στα 6 γονιμοποιημένα (εκ των 12) είναι σχεδόν 50% απώλεια. Σα νούμερο δεν είναι τραγικό. Η ταχύτητα που τις μαζεύω είναι το θέμα κ η ποιότητα που τις βαθμολογούν μετά.  
Επισης στην αμνιοπαρακέντηση δε ξέρω αν μπορούν να τα δουν κ όλα τα νοσήματα.  Δε γνωρίζω καθόλου. 

Διαφημίσεις

πρίν από 1 λεπτό , MK2012 είπε:

Τον ρώτησα αν υπάρχει σχετικό αυτοάνοσο, αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε κ κατάλαβα πως όχι. Είναι μη αναστρέψιμο. Αρα τι το ψάχνουμε ; Τι σημαίνει αυτό εκ του αποτελέσματος; Ότι δεν έχει νόημα αυτό που κάνω; Μπορεί όντως να μην έχει.
Οικονομικά δε με απασχολει γιατί έχουμε ήδη εξουθενωθεί. θα τα βρω τα χρήματα αν χρειαστεί από το να ταλαιπωρούμαι έτσι. Πραγματικά είναι σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με αυτά που δίνουμε. 4 βλαστοκύστες στα 6 γονιμοποιημένα (εκ των 12) είναι σχεδόν 50% απώλεια. Σα νούμερο δεν είναι τραγικό. Η ταχύτητα που τις μαζεύω είναι το θέμα κ η ποιότητα που τις βαθμολογούν μετά.  
Επισης στην αμνιοπαρακέντηση δε ξέρω αν μπορούν να τα δουν κ όλα τα νοσήματα.  Δε γνωρίζω καθόλου. 

Μπορούν πλέον . Κάνουν γονιδιακό ελενχο wes αλλά πρέπει να το ζητήσεις πληρώνετε έξτρα . Είναι στην ουσία σκαναρισμα όλων των γονιδίων 

• Μου αρέσει 1

Just now, linaa είπε:

Μπορούν πλέον . Κάνουν γονιδιακό ελενχο wes αλλά πρέπει να το ζητήσεις πληρώνετε έξτρα . Είναι στην ουσία σκαναρισμα όλων των γονιδίων 

Κατάλαβα. Σε ευχαριστώ δε το γνώριζα.

Παντως σήμερα μπήκα σοβαρά σε σκέψεις για τη ματαιότητα της προσπάθειας μας. Δεν είχα σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο ανωμαλιών ποτέ. Λόγω ηλικίας. Τελοσπαντων, μάλλον πρέπει να σκεφτώ σοβαρά ποιο είναι το επόμενο βημα.

πρίν από 3 λεπτά , MK2012 είπε:

Ρε συ μην αναρωτιέσαι αν έχει νόημα να προσπαθείς με τα δικά σου ωάρια . Απτήν στιγμή που έχεις περίοδο φυσικά Κ πρέπει να δοκιμάσεις με δικά σου ωάρια... Τι ερώτηση είναι αυτή. 

Πρέπει να βάλεις στο μυαλό σου οτι όλα αυτά που κάνεις τα κάνεις για εσένα μια προσπάθεια ποτέ δεν είναι στο κενό .. είναι στοίχημα με την συνείδηση μας. 

• Μου αρέσει 4

Just now, linaa είπε:

Ρε συ μην αναρωτιέσαι αν έχει νόημα να προσπαθείς με τα δικά σου ωάρια . Απτήν στιγμή που έχεις περίοδο φυσικά Κ πρέπει να δοκιμάσεις με δικά σου ωάρια... Τι ερώτηση είναι αυτή. 

Πρέπει να βάλεις στο μυαλό σου οτι όλα αυτά που κάνεις τα κάνεις για εσένα μια προσπάθεια ποτέ δεν είναι στο κενό .. είναι στοίχημα με την συνείδηση μας. 

Μα και εγώ έτσι νόμιζα, λέω θα το πάω μέχρι τέλους. Αλλά έρχεται ο άλλος κ σου λέει να τσεκάρεις ένα εκατομμύριο αλλα πράγματα γιατί έχεις πιθανότητες να έχεις γενετικές ανωμαλίες (που οκ πάντα παίζει αλλά δεν το είχα συνδέσει με την ΠΩΑ) . Πάρε κ λίγο glucophage.  Δλδ βάζει άλλα τόσα εμπόδια στη μέση που λες οκ, μάλλον προσπαθώ το ακατόρθωτο κ δε το έχω πάρει χαμπάρι ακόμα με τίμημα τη ψυχική μου υγεία. Μεγάλη κουβέντα τώρα αυτή , αλλά νομίζω συναισθάνεσαι τι εννοώ.

πρίν από 6 λεπτά , MK2012 είπε:

Παντως σήμερα μπήκα σοβαρά σε σκέψεις για τη ματαιότητα της προσπάθειας μας. Δεν είχα σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο ανωμαλιών ποτέ. Λόγω ηλικίας. Τελοσπαντων, μάλλον πρέπει να σκεφτώ σοβαρά ποιο είναι το επόμενο βημα.

Αλήθεια ποιος είναι ο ενδοκρινολόγος γιατί βλέπω έχει βλέψεις Κ για γενετιστής 

• Χαχα 2

Διαφημίσεις

πρίν από 1 λεπτό , MK2012 είπε:

Μα και εγώ έτσι νόμιζα, λέω θα το πάω μέχρι τέλους. Αλλά έρχεται ο άλλος κ σου λέει να τσεκάρεις ένα εκατομμύριο αλλα πράγματα γιατί έχεις πιθανότητες να έχεις γενετικές ανωμαλίες (που οκ πάντα παίζει αλλά δεν το είχα συνδέσει με την ΠΩΑ) . Πάρε κ λίγο glucophage.  Δλδ βάζει άλλα τόσα εμπόδια στη μέση που λες οκ, μάλλον προσπαθώ το ακατόρθωτο κ δε το έχω πάρει χαμπάρι ακόμα με τίμημα τη ψυχική μου υγεία. Μεγάλη κουβέντα τώρα αυτή , αλλά νομίζω συναισθάνεσαι τι εννοώ.

Ρε συ αν μπορούσαν να προβλεφθούν όλα αυτά δεν θα κάναμε προγεννητικό ελενχο θα πηγαίναμε σε ενδοκρινολόγο. 

Δεν τον έχω ξανά ακούσει πάντως τον ενδοκρινολόγο 

πρίν από 3 λεπτά , linaa είπε:

Ρε συ αν μπορούσαν να προβλεφθούν όλα αυτά δεν θα κάναμε προγεννητικό ελενχο θα πηγαίναμε σε ενδοκρινολόγο. 

Δεν τον έχω ξανά ακούσει πάντως τον ενδοκρινολόγο 

Δίκιο εχεις. Απλα προγεννητικό σου κάνουν για τα βασικά.. αρχικά τουλάχιστον. Εδώ πάνε να με περάσουν γενεές δεκατέσσερις. Ο σύζυγος υποστηρίζει πως δεν έπρεπε να το ψάξω τόσο πολύ γιατί μόνο κακό μου κάνει. Εγώ βέβαια απλά πάω να αποκλείσω ενδεχόμενα.

πρίν από 6 λεπτά , MK2012 είπε:

Σου έστειλα μήνυμα.

Το είδα ! Στο μεταξύ αυτός ρε συ δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με τέτοια θέματα σε άσχετο νοσοκομείο δούλευε. Γενικά να προτιμάς γιατρούς που δουλεύουν σε μαιευτήρια που έχουν μια ενασχόληση καθημερινή με τέτοια θέματα . 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 14 λεπτά , MK2012 είπε:

Θα σου πω 2 ιστορίες 

Μια φίλη με ΠΩΑ προσπαθούσε για παιδί με εξωσωματικη και δεν της έβγαινε, βέβαια η προσπάθεια ήταν 18 χρόνια πριν, κάποια στιγμή αποφάσισαν με τον άντρα της να σταματήσουν μετά τη τελευταία αποξεση και μένει έγκυος φυσιολογικά τον επομενο μηνα, φαντασου αργησε να παει στον γιατρο γιατι νομιζε πως δεννειχε περιοδο λογω ΠΩΑ!!! Το παιδί υγιέστατο!!

Πριν λίγους μήνες μια άλλη γνωστή στα 45 απέκτησε τα διδυμα της με δικά της ωάρια. 

Ελπίδες υπάρχουν!!! Μην αφήνεις να σε επηρεάσουν τα λόγια ενός γιατρού, δεν είναι όλοι οι γιατροί καλοι, πάρε 2η γνώμη και από αλλού με ειδίκευση στην αναπαραγωγή, άσε τι έγραφε στο site.

• Μου αρέσει 3

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...