Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 15 λεπτά , Katiamaxiking είπε:

Γεια σας κορίτσια!! 

Φτάνει για μένα η μεγάλη ώρα! Την παρασκευή πάω για ωοληψια για το ωάριο του μήνα και τη Δευτέρα για εμβρυομεταφορα!! 
      Όσες πήρατε ένα ωάριο χωρίς μέθη, πως ήταν η εμπειρία; Το σκέφτομαι..

Έχω κάνει φυσικούς όλους με μέθη. Νομίζω ότι είναι καλύτερα για να μην αισθανθείς πόνο και να είσαι πιο ήρεμη. Χωρίς μέθη δεν θα το έκανα, αλλά φυσικά ο γιατρός σου θα σου προτείνει τί είναι καλύτερο. 

Καφέ Εξωσωματικής 2024 !

Recommended Posts

πρίν από 7 λεπτά , MK2012 είπε:

Γιατι τα κορίτσια παίρνουν το ένα Χ απο τον μπαμπά κ το άλλο απο τη μαμά (έχουν ΧΧ χρωμοσώματα) κ ως εκ τούτου έχουν πιθανότητα να πάρουν ένα καλό Χ από τον πατέρα ενώ αν κάνουμε αγόρι αναγκαστικά θα πάρουν το Χ από εμένα κ το Υ από τον πατέρα. Δε τα εξηγώ καλά γιατί είμαι κ σε σύγχυση , η @dimi.tra νομίζω κατάλαβε τι πάω να πω. 

Τον ρώτησα γιατί δε με παραπέμπουν σε δότρια οι άλλοι και μου είπε πως οκ εγώ είμαι απλά ρεαλιστής. Μπορεί να νομίζει πως τα κέντρα θέλουν απλά να προσπαθείς στον αιώνα τον άπαντα. Μου λέει και αν πας με δωρεά πάλι παιδί σου θα είναι. Ε θέλω να προσπαθήσω, τι ζόρι τραβάς ήθελα να του πω. Δεν είσαι έτοιμη ακόμα να το δεχτείς μου λέει.

Μου είπε πως απλά θα δούμε αν υπάρχει αυτοάνοσο κ κάποια είναι μη αναστρέψιμα (πχ έναντι των ωοθηκών). Καρυοτυπο ζεύγους όχι δεν έχουμε κάνει. Έχω κάνει μόνο εγώ. Η αιματολόγος που πήγα το πρωί  έγραψε στο σύζυγο να κάνει κ αυτός. Το θεώρησε ανεπίτρεπτο που δεν του είχαν πει ακόμα ως τώρα.

Οχι 

Ναι βιολογία πρώτης γυμνασίου, την βιολογία στο πανεπιστήμιο ούτε που την άνοιξε μάλλον! Ας μην σχολιάσω για τα καλά και κακά χρωμοσώματα και πως το βρήκε. Πολύ πρόχειρος και να μου το θυμηθείς πήγαινε αλλού τις εξετάσεις σου, δεν θα κάνει συνεκτίμηση ακόμα κ αν δει κάτι ύποπτο και θα σε τρέχει χωρίς λόγο. Έπρεπε κουκλίτσα μου να του το πεις "εγώ θέλω να προσπαθήσω εσύ τι ζόρι τραβάς" και να σηκωθείς να φύγεις. Δεν βγάζουμε συμπεράσματα χωρίς εξετάσεις ρε φίλε είμαστε σοβαροί; Οκ ναι υπάρχει πιθανότητα να έχεις αντισώματα κατά του ωοθηκικού ιστού, είσαι όμως ένα χρόνο με ωοληψίες back to back αυτό θα το λάβει υπόψιν; Γιατί το 70% από εμάς αν κάνουμε τόσες ωοληψίες θα βγούμε παροδικά θετικές στα αντισώματα αυτά. Δεν μου άρεσε καθόλου αυτός ο γιατρός η προσέγγιση του ήταν πολύ πρόχειρη. 

Και ναι όντως είναι περίεργο που δεν έκανε και ο σύζυγος παράλληλα με εσένα καρυότυπο γιατί βγαίνουν και λίγο πιο φθηνά αν τα κάνεις μαζί, είχε δίκιο η αιματολόγος, πως θα κάνεις εκτίμηση ότι όλα είναι οκ από την στιγμή που συμμετέχουν 2 στην διαδικασία. Γενικά τον σύζυγο πολύ στον αφρό τον έχεις, εγώ τον έχω κάνει κολλητάρι με το κυπελάκι, θα το βλέπει σε λίγο και θα νιώθει ταραχή! Τον ξεψαχνίσαμε μέσα έξω... αλλά είναι και η δουλειά του απαιτητική.  

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 8 λεπτά , Ιουλιέτα είπε:

Συγγνώμη, μάλλον το έχω χάσει, αλλά τελικά έβγαλε πρόβλημα με το Εύθραυστο Χ η εξέταση που έκανες;

Δεν έχεις όμως βρε κοπέλα μου συμπτώματα κλιμακτηρίου, ούτε η FSH σου είναι χάλια αν θυμάμαι καλά. Δεν κόβεται τόσο απότομα η περίοδος!

Οχι το εύθραυστο Χ βγήκε οκ αλλά θεωρεί πως θα υπάρχει χρωμοσωμικό θέμα από εμένα λόγω  ΠΩΑ. Η FSH η τελευταία ήταν κακή , δλδ 19. 

πρίν από 13 λεπτά , MK2012 είπε:

Καλά όντως αυτά που είπε παίζουν αν μου σταματήσει η περίοδος στα 35 πχ. Για αυτό κάνουν ορμονική υποκατάσταση οι γυναίκες. Δεν είναι μόνο το αναπαραγωγικό αλλά κ άλλα ζητήματα υγείας. Αλλά κάπως τα άκουσα όλα μαζεμένα κ φρικαρα. 

Σε κάποια φάση άρχισε να γελάει κιόλας κ ο άντρας μου τα πήρε. Ούτε γεια δε του είπε.

Καλά είμαστε σοβαροί; Θα του είχα σκάσει μπουκέτο... ή εγώ ή ο σύζυγος! 

πρίν από 23 λεπτά , MK2012 είπε:

Γιατι τα κορίτσια παίρνουν το ένα Χ απο τον μπαμπά κ το άλλο απο τη μαμά (έχουν ΧΧ χρωμοσώματα) κ ως εκ τούτου έχουν πιθανότητα να πάρουν ένα καλό Χ από τον πατέρα ενώ αν κάνουμε αγόρι αναγκαστικά θα πάρουν το Χ από εμένα κ το Υ από τον πατέρα. Δε τα εξηγώ καλά γιατί είμαι κ σε σύγχυση , η @dimi.tra νομίζω κατάλαβε τι πάω να πω. 

Τον ρώτησα γιατί δε με παραπέμπουν σε δότρια οι άλλοι και μου είπε πως οκ εγώ είμαι απλά ρεαλιστής. Μπορεί να νομίζει πως τα κέντρα θέλουν απλά να προσπαθείς στον αιώνα τον άπαντα. Μου λέει και αν πας με δωρεά πάλι παιδί σου θα είναι. Ε θέλω να προσπαθήσω, τι ζόρι τραβάς ήθελα να του πω. Δεν είσαι έτοιμη ακόμα να το δεχτείς μου λέει.

Μου είπε πως απλά θα δούμε αν υπάρχει αυτοάνοσο κ κάποια είναι μη αναστρέψιμα (πχ έναντι των ωοθηκών). Καρυοτυπο ζεύγους όχι δεν έχουμε κάνει. Έχω κάνει μόνο εγώ. Η αιματολόγος που πήγα το πρωί  έγραψε στο σύζυγο να κάνει κ αυτός. Το θεώρησε ανεπίτρεπτο που δεν του είχαν πει ακόμα ως τώρα.

Οχι 

ρε παιδια να γινω εγω λιγο ρεαλιστρια… τοσα ζευγαρια γυρω μας που κανουν φυσιολογικα παιδια δεν κοιτανε ουτε αυτοανοσα, ουτε αιματολογικα, ουτε καρυοτυπους, ουτε πως τα ειπες εναντι των ωοθηκων, ουτε ευθραυστα κι αθραυστα χ και ψ και ω… και μια χαρα γεννοβολανε καθε μερα υγιεστατα παιδακια. δηλαδη καπου ωπα. οκ, ναι, εμεις λογω της δυσκολιας μας τα ψαχνουμε ολα αυτα, στον αγωνα να αποκλεισουμε διαφορα, αλλα ρε συ εγω πιστευω αν τα ψαχνανε κι ολοι γυρω μας ολοι απο κατι θα ειχανε και κανονικα ολο γεννετικες ανωμαλιες θα επρεπε να ειχαμε γεμισει… δηλαδη καπου το χουνε γαμη….ει κι αυτοι οι γιατροι που ασχολουνται με τετοια… και να τανε και γεννετιστης, καπως να το ακουσω, αλλα τωρα ρε φιλε λιγο τα χεις μπλεξει… μηπως θα θελες να σαι γεννετιστης και δε σου βγηκε ;;; με χεις συγχυσει τοσο πολυ που ολο θελω να βριζω …

• Μου αρέσει 1

πρίν από 4 λεπτά , dimi.tra είπε:

Ναι βιολογία πρώτης γυμνασίου, την βιολογία στο πανεπιστήμιο ούτε που την άνοιξε μάλλον! Ας μην σχολιάσω για τα καλά και κακά χρωμοσώματα και πως το βρήκε. Πολύ πρόχειρος και να μου το θυμηθείς πήγαινε αλλού τις εξετάσεις σου, δεν θα κάνει συνεκτίμηση ακόμα κ αν δει κάτι ύποπτο και θα σε τρέχει χωρίς λόγο. Έπρεπε κουκλίτσα μου να του το πεις "εγώ θέλω να προσπαθήσω εσύ τι ζόρι τραβάς" και να σηκωθείς να φύγεις. Δεν βγάζουμε συμπεράσματα χωρίς εξετάσεις ρε φίλε είμαστε σοβαροί; Οκ ναι υπάρχει πιθανότητα να έχεις αντισώματα κατά του ωοθηκικού ιστού, είσαι όμως ένα χρόνο με ωοληψίες back to back αυτό θα το λάβει υπόψιν; Γιατί το 70% από εμάς αν κάνουμε τόσες ωοληψίες θα βγούμε παροδικά θετικές στα αντισώματα αυτά. Δεν μου άρεσε καθόλου αυτός ο γιατρός η προσέγγιση του ήταν πολύ πρόχειρη. 

Και ναι όντως είναι περίεργο που δεν έκανε και ο σύζυγος παράλληλα με εσένα καρυότυπο γιατί βγαίνουν και λίγο πιο φθηνά αν τα κάνεις μαζί, είχε δίκιο η αιματολόγος, πως θα κάνεις εκτίμηση ότι όλα είναι οκ από την στιγμή που συμμετέχουν 2 στην διαδικασία. Γενικά τον σύζυγο πολύ στον αφρό τον έχεις, εγώ τον έχω κάνει κολλητάρι με το κυπελάκι, θα το βλέπει σε λίγο και θα νιώθει ταραχή! Τον ξεψαχνίσαμε μέσα έξω... αλλά είναι και η δουλειά του απαιτητική.  

Έστω ο τι έχω αυτα τα αντισώματα θετικά, τι αλλάζει μετά όμως; 

Κορίτσι μου εγώ από τον σύζυγο ζητούσα μόνο ο,τι μας έλεγαν οι γιατροί. Τπτ περισσότερο τπτ λιγότερο. Απλα οι γιατρό δε ζητούσαν τπτ γιατί η Μαρία είναι το προφανές πρόβλημα για όλους. Το πλήρες σπερμοδιάγραμμα ζήτησα εγώ απλά από Λυμπερόπουλο. Ο,τι του πω θα πάει να το κάνει, δε θα φέρει αντίρρηση. Σήμερα του έγραψε κ εκείνου πλήρη ορμονολογικο έλεγχο.

Δε μπορώ να τον αμφισβητήσω ως επιστήμονα , αν τσεκάρεις ονλάιν υπάρχει μια αποθέωση. Δε ξέρω γιατί σε εμένα ήταν έτσι. Μου λέει «καλά γιατί ήρθες σε εμένα από εκεί που μένεις μακριά;». Οκ να φύγω τότε ήθελα να του πω.

πρίν από 6 λεπτά , dimi.tra είπε:

Καλά είμαστε σοβαροί; Θα του είχα σκάσει μπουκέτο... ή εγώ ή ο σύζυγος! 

Ας μην είχε ταξιδέψει 13 ώρες από Αμερική σερί από αεροδρόμιο κ ίσως το είχε κάνει. Τώρα μπήκε σπίτι ο δύσμοιρος. Ήρθε ενδοκρινολόγο από το αεροδρόμιο απευθείας.

πρίν από 6 λεπτά , little miracle είπε:

ρε παιδια να γινω εγω λιγο ρεαλιστρια… τοσα ζευγαρια γυρω μας που κανουν φυσιολογικα παιδια δεν κοιτανε ουτε αυτοανοσα, ουτε αιματολογικα, ουτε καρυοτυπους, ουτε πως τα ειπες εναντι των ωοθηκων, ουτε ευθραυστα κι αθραυστα χ και ψ και ω… και μια χαρα γεννοβολανε καθε μερα υγιεστατα παιδακια. δηλαδη καπου ωπα. οκ, ναι, εμεις λογω της δυσκολιας μας τα ψαχνουμε ολα αυτα, στον αγωνα να αποκλεισουμε διαφορα, αλλα ρε συ εγω πιστευω αν τα ψαχνανε κι ολοι γυρω μας ολοι απο κατι θα ειχανε και κανονικα ολο γεννετικες ανωμαλιες θα επρεπε να ειχαμε γεμισει… δηλαδη καπου το χουνε γαμη….ει κι αυτοι οι γιατροι που ασχολουνται με τετοια… με χεις συγχυσει τοσο πολυ που ολο θελω να βριζω …

Σκέφτηκα πως ίσως μου συμπεριφέρεται όπως θα συμπεριφερόταν σε μια γυναίκα που θα του έλεγε είμαι 55 κ έχω ακόμα περίοδο κ θέλω να κάνω παιδί. Δε ξέρω τι άλλο είδε σε εμένα κ δε μπορώ να καταλάβω. Ρώτησα επανειλημμένα. Μου είπε λόγω ΑΜΗ κ ΠΩΑ κ υψηλού κατακερματισμού 28%, το σπερμα δεν είναι τέλειο λέει. Πραγματικά θα ρωτήσω ξανά το σύζυγο να δω αν κατάλαβε κάτι άλλο. Δε γίνεται να είμαστε κ οι 2 μας ηλίθιοι.

Διαφημίσεις

πρίν από 13 λεπτά , MK2012 είπε:

Οχι το εύθραυστο Χ βγήκε οκ αλλά θεωρεί πως θα υπάρχει χρωμοσωμικό θέμα από εμένα λόγω  ΠΩΑ. Η FSH η τελευταία ήταν κακή , δλδ 19. 

Ε πώς κολλάει στο Χ τότε, δεν καταλαβαίνω.

Με 19 όμως έβγαλες ωαριάκι που γονιμοποιήθηκε κιόλας!

Επίσης βρε κορίτσια εκτός από τη γαμωΑΜΗ σε τι άλλο βασίζεται η διάγνωση της ΠΩΑ;

• Μου αρέσει 1

πρίν από 2 λεπτά , Ιουλιέτα είπε:

Θεωρεί πως έχω κάποια γενετική ανωμαλία που ενδεχομένως δεν έχει βρεθεί. Η’ μπορεί να βασίζεται στο τι θα έλεγε σε μια γυναίκα 50 ετών πχ που τα ωάρια θα ήταν μειωμένης δυναμικής κ θα είχε πιο πολλές πιθανότητες να κάνει παιδί με σύνδρομο down , αυτισμούς κλπ. «Γερασμένα» ωάρια κοινώς. Τον ρώτησα αν εννοεί αυτό με απλά λόγια κ είπε ναι.

πρίν από 5 λεπτά , Ιουλιέτα είπε:

Ναι .. για την ώρα .. κάτσε να δούμε ως το τέλος της εβδομάδας. Εφόσον γονιμοποιούνται λέει λογικά δε θα υπάρχει σοβαρό θέμα στον ανδρικό παράγοντα.

πρίν από 1 λεπτό , MK2012 είπε:

Θεωρεί πως έχω κάποια γενετική ανωμαλία που ενδεχομένως δεν έχει βρεθεί. Η’ μπορεί να βασίζεται στο τι θα έλεγε σε μια γυναίκα 50 ετών πχ που τα ωάρια θα ήταν μειωμένης δυναμικής κ θα είχε πιο πολλές πιθανότητες να κάνει παιδί με σύνδρομο down , αυτισμούς κλπ. «Γερασμένα» ωάρια κοινώς. Τον ρώτησα αν εννοεί αυτό με απλά λόγια κ είπε ναι.

Α καλά. Όλα από τη γκλάβα του δηλαδή. Σου έκανε διάγνωση με το ένστικτό του.

πρίν από 3 λεπτά , MK2012 είπε:

Ναι .. για την ώρα .. κάτσε να δούμε ως το τέλος της εβδομάδας. Εφόσον γονιμοποιούνται λέει λογικά δε θα υπάρχει σοβαρό θέμα στον ανδρικό παράγοντα.

Ναι αλλά σου είπε και ότι δεν έχετε καλό σπέρμα, το οποίο συντείνει στον κίνδυνο ανωμαλιών!

Πώς πάνε μαζί αυτά;;

πρίν από 49 λεπτά , MK2012 είπε:

Είδε όλες τις εξετάσεις αίματος , τις καμπύλες , σπερμοδιάγραμμα, καρυοτυπο , εύθραυστο Χ κ υπέρηχο θυρεοειδούς που έκανα εκεί. Κατέληξε στη δωρεά λόγω ΠΩΑ και FSH υποθέτω. Ρωτάω κ τον άντρα μου μήπως χάζεψα όταν τον άκουγα, αλλά ούτε αυτός έχει καταλάβει γιατί. Τον ρώτησα αν έχει δει παρόμοια περίπτωση με δικά της ωάρια κ μου ειπε πως είμαι σπάνια περίπτωση κ έχει δει απ’ολα.

Καλά σε ποιον πηγές ρε συ? Καταρχάς βρε κορίτσι μου έπρεπε να πεις ότι σε ενδοκρινολόγο δεν ήρθες για να διευκρινήσεις γιατί έχεις ΠΩΑ απτά 25 στον ενδοκρινολόγο έπρεπε να πας για να δείτε αν υπάρχει κάτι που εμποδίζει την εμφύτευση. 

Το ότι έχεις πωα δεν αλλάζει ούτε περίμενες από αυτόν να σου πει γιατί προσπαθείς Με δικά σου? 

Πρέπει να το ξεκαθαρίσεις Κ στον εαυτό σου πωα έχεις από εκεί Κ πέρα απλά εξετάσεις κάνεις για να σου πουν αν υπάρχει κάτι άλλο που εμποδίζει να εμφυτευθει οτιδήποτε στην μήτρα για κανένα άλλο λόγο .  Βγάλτα απτό μυαλό σου ότι άλλο σου είπε.  

• Μου αρέσει 1

πρίν από 4 λεπτά , Ιουλιέτα είπε:

Α καλά. Όλα από τη γκλάβα του δηλαδή. Σου έκανε διάγνωση με το ένστικτό του.

Ναι αλλά σου είπε και ότι δεν έχετε καλό σπέρμα, το οποίο συντείνει στον κίνδυνο ανωμαλιών!

Πώς πάνε μαζί αυτά;;

Αυτό μου λέει κ ο άντρας μου τώρα. Πώς είναι ανακόλουθο αυτό γιατί στην αρχή μας είπε αφού γονιμοποιούνται 7 στα 13, το σπερμα καλό θα είναι. Θα σου πω τη γνώμη μου στο τέλος. Ρωτάω στο τέλος λοιπόν ποια η γνώμη σας; Ε, καλύτερα να κοιτάξετε τη δότρια για να μειώσετε τον κίνδυνο ανωμαλιών. Γιατί το λέτε αυτό ; Λόγω της δικής μου ΠΩΑ ή γενικά μια κοπέλα με ΠΩΑ; Εσύ μου λέει συνδυαστικά με τον σύζυγο. Τι να πω; Μπορεί αν είχε άλλη γυναίκα ο άντρας μου να τον αποθέωνε κ τώρα σου λέει με τέτοια ωάρια αυξάνονται οι πιθανότητες ανωμαλιών για αυτό αν μπορείτε να το ελέγξετε να κάνετε κορίτσι. Είναι ανήθικο αυτό που λέω λέει αλλά θα έχετε περισσότερες πιθανότητες. Οι περισσότεροι λέει στα κέντρα δε στο λένε αλλά προτιμάνε να κάνουν κορίτσια οι κοπέλες για να μειώσουν τις πιθανότητες ανωμαλιών. 

Διαφημίσεις

πρίν από 1 λεπτό , MK2012 είπε:

Αυτό μου λέει κ ο άντρας μου τώρα. Πώς είναι ανακόλουθο αυτό γιατί στην αρχή μας είπε αφού γονιμοποιούνται 7 στα 13, το σπερμα καλό θα είναι. Θα σου πω τη γνώμη μου στο τέλος. Ρωτάω στο τέλος λοιπόν ποια η γνώμη σας; Ε, καλύτερα να κοιτάξετε τη δότρια για να μειώσετε τον κίνδυνο ανωμαλιών. Γιατί το λέτε αυτό ; Λόγω της δικής μου ΠΩΑ ή γενικά μια κοπέλα με ΠΩΑ; Εσύ μου λέει συνδυαστικά με τον σύζυγο. Τι να πω; Μπορεί αν είχε άλλη γυναίκα ο άντρας μου να τον αποθέωνε κ τώρα σου λέει με τέτοια ωάρια αυξάνονται οι πιθανότητες ανωμαλιών για αυτό αν μπορείτε να το ελέγξετε να κάνετε κορίτσι. Είναι ανήθικο αυτό που λέω λέει αλλά θα έχετε περισσότερες πιθανότητες. Οι περισσότεροι λέει στα κέντρα δε στο λένε αλλά προτιμάνε να κάνουν κορίτσια οι κοπέλες για να μειώσουν τις πιθανότητες ανωμαλιών. 

Επικίνδυνος

πρίν από 6 λεπτά , linaa είπε:

Καλά σε ποιον πηγές ρε συ? Καταρχάς βρε κορίτσι μου έπρεπε να πεις ότι σε ενδοκρινολόγο δεν ήρθες για να διευκρινήσεις γιατί έχεις ΠΩΑ απτά 25 στον ενδοκρινολόγο έπρεπε να πας για να δείτε αν υπάρχει κάτι που εμποδίζει την εμφύτευση. 

Το ότι έχεις πωα δεν αλλάζει ούτε περίμενες από αυτόν να σου πει γιατί προσπαθείς Με δικά σου? 

Πρέπει να το ξεκαθαρίσεις Κ στον εαυτό σου πωα έχεις από εκεί Κ πέρα απλά εξετάσεις κάνεις για να σου πουν αν υπάρχει κάτι άλλο που εμποδίζει να εμφυτευθει οτιδήποτε στην μήτρα για κανένα άλλο λόγο .  Βγάλτα απτό μυαλό σου ότι άλλο σου είπε.  

Ε για αυτό πήγα ! Το είπα εξαρχής πως ήθελα να δει και τις καμπύλες για να δούμε αν επηρεάζουν. Μου λέει αν ήξερες από τα 25 , γιατί δεν έκανες κατι τότε ; Έχουν περάσει 8 χρόνια.  Του λέω συγγνώμη αλλά τα παιδιά δεν είναι να τα κάνεις αν δε μπορείς να τα συντηρήσεις. Μήπως λέει δεν είχες τότε σύντροφο; Όχι , είχα τον ίδιο του λέω 13 χρόνια. Κρίμα, θα μπορούσατε να το έχετε δει νωρίτερα να μη τρέχεις τώρα.

πρίν από 16 λεπτά , MK2012 είπε:

Έστω ο τι έχω αυτα τα αντισώματα θετικά, τι αλλάζει μετά όμως; 

Κορίτσι μου εγώ από τον σύζυγο ζητούσα μόνο ο,τι μας έλεγαν οι γιατροί. Τπτ περισσότερο τπτ λιγότερο. Απλα οι γιατρό δε ζητούσαν τπτ γιατί η Μαρία είναι το προφανές πρόβλημα για όλους. Το πλήρες σπερμοδιάγραμμα ζήτησα εγώ απλά από Λυμπερόπουλο. Ο,τι του πω θα πάει να το κάνει, δε θα φέρει αντίρρηση. Σήμερα του έγραψε κ εκείνου πλήρη ορμονολογικο έλεγχο.

Δε μπορώ να τον αμφισβητήσω ως επιστήμονα , αν τσεκάρεις ονλάιν υπάρχει μια αποθέωση. Δε ξέρω γιατί σε εμένα ήταν έτσι. Μου λέει «καλά γιατί ήρθες σε εμένα από εκεί που μένεις μακριά;». Οκ να φύγω τότε ήθελα να του πω.

Πρώτον και να τα έχεις δεν αποτελεί διάγνωση. Θα πρέπει να γίνει συνεκτίμηση με άλλες εξετάσεις, με έλεγχο φαρμακολογικό (τι έχεις πάρει και παίρνεις), με κλινική εικόνα ωοθηκών και φυσικά με τον γυναικολόγο γιατί αυτές οι ειδικότητες στο θέμα ορμονική υποκατάσταση είναι στα μαχαίρια εδώ και χρόνια. Όπως και οι παθολόγοι με τους ενδοκρινολόγους για τον διαβήτη. Αν εν τέλη έχεις κάτι (την ξανακάναμε αυτή τη συζήτηση για το εύθραυστο Χ, θυμάσαι πως πήγε έτσι;) πιθανώς θα σε παραπέμψουν για προεμφυτευτικό έλεγχο στις βλαστοκύστες και γενικά αν προκύψει κάποια γενετική ανωμαλία. Αυτό γίνεται πρώτα, όσο παράγεις ωάρια και βλαστοκύστες δεν σε πετάνε στα δανεικά έτσι εύκολα. Θα πρέπει να συντρέχει πάρα μα πάρα πολύ σοβαρός λόγος και να μην βρίσκουν υγιείς βλαστοκύστες με τίποτα. Ωστόσο η ΠΩΑ δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν θα βρουν υγιή έμβρυα, απλά είναι αυξημένες οι πιθανότητες για ανωμαλίες, σαν μια γυναίκα άνω των 40, εσύ δεν είσαι όμως 40 και έχεις τον χρόνο με το μέρος σου, γιατί η ηλικία όντως σε ευνοεί γιατί δεν προκύπτουν άλλες βλάβες στα έμβρυα από ηλικιακούς παράγοντες. 

Καλά επιστήμονες που τους αποθεώνουν στο ίντερνετ και είναι κυριολεκτικά του κ..λ... ξέρω πολλούς, με κάποιους σπουδάζαμε και μαζί και πίστεψε με ούτε απ έξω δεν θα πέρναγα στα ιατρεία τους 😂

• Μου αρέσει 5

πρίν από 3 λεπτά , MK2012 είπε:

Συμφωνώ με όλες τις παραπάνω. Θα σου πω μόνο να εμπιστευτείς τον ανδρολόγο!!και εμάς μας έχουν κάψει ενδοκρινολόγοι και διευθυντές μάλιστα! 
ο άντρας μου είχε κατακερματισμό 28 όταν έμεινα έγκυος και το έμβρυο ήταν τέλειο (ελεγμένο με αμνιοπαρακέντηση)! 
Προτείνω ψυχραιμία και 2η γνώμη από άλλο ενδοκρινολόγο!! 
απαράδεκτη συμπεριφορά!!αντιδεοντολογικό τουλάχιστον!! 

• Μου αρέσει 3

πρίν από 5 λεπτά , MK2012 είπε:

Και έστω ότι τα ωάρια είναι κακά, που πραγματικά άλλοι γιατροί θα σου πουν ότι αυτό κανείς δεν το ξέρει κι ότι ακόμη και λίγα να είναι, όταν είσαι νέα μπορεί να είναι υγιή. Έστω.

Αφού τα παράγεις τα ευλογημένα κι αφού γονιμοποιούνται, γιατί να μην τα ελέγξεις με προεμφυτευτικό πχ., αλλά να πας με δότρια;;

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...