Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Τι να πω βρε κορίτσια μακάρι. Ήταν απρογραμμάτιστη ωοληψια, εγώ απλά είχα πάει τη Δευτέρα για να μιλήσουμε και προέκυψε. Μακάρι να ήταν για καλό.  
      Αυτό που θεωρώ θετικό είναι πως είναι φυσικός ο κύκλος και ταιριάζει και με τις μέρες του κανονικού μου κύκλου μιας και σήμερα θα είχα ωορρηξία ανεξαρτήτως της ovitrelle. Αν όντως γίνει βλαστοκύστη θα δοκιμάσω και με φρέσκο ωάριο που ήθελα μήπως έχει διαφορά.

Καλή επιτυχία σου εύχομαι!!! Το 2025 να είναι το τυχερό σου!!!

πρίν από 1 λεπτό , Morning2000 είπε:

Καλή χρονιά!!! Είμαι 41,5 ετών και τώρα αποφασίσαμε με τον σύντροφό μου να κάνουμε προσπάθειες. Θα ξεκινήσουμε προσπάθειες για εξωσωματικη και φυσιολογικά. Βρισκόμαστε σε αναζήτηση γιατρού. Εύχομαι να μην χρειαστώ πολλές εξωσωματικες. Το ένα εμπόδιο είναι να πετύχει η σύλληψη και το άλλο να καταφέρεις να κρατήσεις το έμβρυο. Είμαι φουλ αγχωμένη. Θέλω να βρω τον καλύτερο γιατρό και να μην χάσω μέρα παραπάνω.

Καλησπέρα κ Καλη Χρονιά!

Σε ποια περιοχή σε ενδιαφέρει να βρεις γιατρό; όσο για τον καλύτερο γιατρο είναι κάπως υποκειμενικό, για μένα ο καλύτερος μπορεί να είναι ο χειρότερος για κάποια άλλη και το αντίστροφο.

Εύχομαι  να τα καταφέρεις με την πρώτη και να κρατήσεις αγκαλιά το μωράκι σου!

Καφέ Εξωσωματικής 2024 !

Recommended Posts

πρίν από 4 λεπτά , Xristina96 είπε:

μα είναι ώριμα όταν τα παίρνει και γονιμοποιούνται. άρα;;

Ναι με το μάτι καλό σπέρμα, το έγραψε και η κοπέλα από πάνω η dimitra. δεν βγάζουν νόημα όλα αυτά. Για το σπέρμα είναι σίγουρος ενώ το παίρνουν ,με το μάτι ενώ το ωάριο το ώριμο όχι λόγω ΑΜΗ. Τι φάση; 

Πολύ με νευριάζει. Το έχει ρίξει όλο πάνω σου ο γιατρός. Πραγματικά. 

Εχει τύχει να μου πάρει 3 ωάρια και να είναι και τα 3 ανώριμα και όχι ικανά για γονιμοποίηση. Δε ξέρω πως κρίνεται το «ώριμο». Αυτά που γονιμοποιούνται και δε προχωράνε είναι λέει εν γενεί κακής ποιότητας απλά τα βοηθάει το σπερμα ως ένα βαθμό είπε. 
Κορίτσια δε ξέρω, όντως έχω ερωτηματικά. Ελπίζω μόνο ο φυσικός τελείως κύκλος όντως να μου ταιριάξει.

πρίν από 8 λεπτά , Xristina96 είπε:

ωοληψία κάνε. Μην χάσεις τον μήνα. 

Πρώτη φορά τα ακούω αυτά που σου είπε. Ειδικά αυτό με τους 3 μήνες πριν. Κάθε 72 μέρες ανανεώνεται το σπέρμα. 3 μήνες πριν το ωάριο του κύκλου; ναι...... ποτέ δεν το έχω ακούσει αυτό στην ζωή μου. και έχω χρόνια που με παρακολουθεί ενδοκρινολόγος και γυναικολόγος από τα 16 (λόγω ανωμαλιών περιόδου). Περιμένω να δω τι θα σου πουν οι άλλοι γιατροί. Ανδρολόγο έχετε πάει ποτέ.;

και εμένα 4 έχει 

Αυτό με τους 3 μήνες πριν το έχω διαβάσει και σε ξένα site. Δε ξέρω κατά πόσο ευσταθεί. Αν δε κάνω λάθος το αναφέρει κ το βιβλίο it all starts with an egg.

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

1 hour ago, Makelen είπε:

Εχουμε συνηθως ενα, το οποιο μεγαλωνει και γινεται ωριμο για γονιμοποιηση. Βγαζουμε ομως κι αλλα μικροτερα, τα οποια δεν προλαβαινουν να ωριμασουν. Ενω οταν παιρνουμε φαρμακα.. μεγαλωνουν κι αυτα.. και ισως κ αλλα που μπορει να βγαλουμε επιπλεον λογω των ορμονων.

Δεν θα ειναι ολα χαλια. Καποια καλά παντα υπαρχουν. Το θεμα ειναι οτι με τη μεθοδο της εξωσωματικής.. οσο μαζευεις και προσπαθεις.. πετυχαινεις και τα καλα. Τουλαχιστον εχεις ωαρια. Δεν εχεις αδειασει. Οπότε θα βρεθουν και τα γερά. Εχε λιγο υπομονη και επιμονη. Μολις μεινεις εγκυος.. θα τα ξεχασεις ολα..!

Υπάρχει ένα pattern πάντως, όλα γίνονται μετά την 5η μέρα και όχι καλής ποιότητας άρα κάτι παίζει εκεί. Απλά δε ξέρουμε ακόμα τι. Εκτός αν είναι απλά η εξήγηση πως δεν είναι ποιοτικά και τέλος. 

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποια κοπέλα από βαθμολογία βλαστοκύστεων. Έχω δύο βλαστοκύστες στην κατάψυξη βαθμολογίας 3ΑΒ και 2ΑΒ. Λέτε έχουν πιθανότητες για εμφύτευση?

• Μου αρέσει 1

πρίν από 33 λεπτά , apple2 είπε:

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποια κοπέλα από βαθμολογία βλαστοκύστεων. Έχω δύο βλαστοκύστες στην κατάψυξη βαθμολογίας 3ΑΒ και 2ΑΒ. Λέτε έχουν πιθανότητες για εμφύτευση?

Φυσικα και εχουν κοριτσι μου, ειναι καλες βλαστοκυστες. Περισσοτερο η 3ΑΒ. Καλη επιτυχια! Ποτε θα τις βαλεις;

• Μου αρέσει 1
  • Ευχαριστώ 1

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, MK2012 είπε:

Εχει τύχει να μου πάρει 3 ωάρια και να είναι και τα 3 ανώριμα και όχι ικανά για γονιμοποίηση. Δε ξέρω πως κρίνεται το «ώριμο». Αυτά που γονιμοποιούνται και δε προχωράνε είναι λέει εν γενεί κακής ποιότητας απλά τα βοηθάει το σπερμα ως ένα βαθμό είπε. 
Κορίτσια δε ξέρω, όντως έχω ερωτηματικά. Ελπίζω μόνο ο φυσικός τελείως κύκλος όντως να μου ταιριάξει.

Αυτό με τους 3 μήνες πριν το έχω διαβάσει και σε ξένα site. Δε ξέρω κατά πόσο ευσταθεί. Αν δε κάνω λάθος το αναφέρει κ το βιβλίο it all starts with an egg.

Γενικά να ξέρεις ότι με τους φυσικούς τροποποιημένους δηλαδή με φάρμακα είναι πολύ συνιθισμενο αυτό με τα ανώριμα να συμβαίνει . Το έχω ακούσει από πάρα πολλές γυναίκες που κάνουν τέτοια πρωτόκολλα να έχουν ωάρια που τελικά δεν κάνουν καλές γονιμοποιήσεις . 

Επίσης αυτό με την ποιότητα είναι μια θεωρία που στέκει . Επειδή έχεις χαμηλή ΑΜΗ από πολύ μικρή ηλικία κάτι δεν έχει συμβεί σωστά σε αυτό το κομμάτι για κάποιο λόγο. Δεν είναι το ίδιο μια γυναίκα με χαμηλή Αμη στα 38 της με μια γυναίκα με πολύ χαμηλή Αμη από τα 25.  Κάτι έχει πάει πολύ λάθος με την κατασκευή του συστήματος οπότε είναι κάπως αναμενόμενο να πρεπει να ψάξεις λίγο καλητερα για κάποιο υγιής ωάριο. Θέλει λίγο παραπάνω χρόνο σίγουρα 

• Μου αρέσει 1

3 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Καλημέρα ! 10-15 εργάσιμες.

Πήγα λοιπόν στον γιατρό μου σήμερα κ μιλήσαμε με εμβρυολόγο. Πιστεύει πως ευθύνεται η ποιότητα των εμβρύων. Συζητήσαμε για το pattern που όλα γίνονται 6 ημερών βλαστοκυστες και όχι 5. Είδε ξανά τις εξετάσεις σπέρματος και είπε πως είναι μέτριες για φυσική σύλληψη αλλά άριστες για εξωσωματική. Το γεγονός πως η ΑΜΗ είναι τόσο χαμηλή από τόσο μικρή ηλικία (πριν τα 25) σημαίνει πως είναι μάλλον κληρονομικό. Αρα απ’οτι φαίνεται έχω και λίγα ωάρια και μη ποιοτικά. Παρόλα αυτά μου προτείνει να συνεχίσω να προσπαθώ γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά πως αν ήταν άλλος θα με έστελνε για δότρια. αλλα λόγω του νεαρού της ηλικίας, μου είπε οπλισου με υπομονή και θα προσπαθήσουμε να ψάξουμε να βρούμε το ένα το καλό. Προτείνει να δοκιμάσω μια φορά εντελώς φυσικό κύκλο, όχι τροποποιημένο μήπως ο οργανισμός ζορίζεται με τα λίγα φάρμακα κ επηρεάζεται η ποιότητα. Με έβαλε επι τόπου για υπέρηχο και είδαμε 2 ωάρια ( ένα ικανοποιητικού μεγέθους και ένα πάρα πολύ μικρό). Είπαμε λοιπόν να πάμε 2/1 να πάρουμε το ένα ωάριο χωρίς καθόλου φάρμακα να δούμε τι θα γίνει. 
Είπε πως το prp δεν είναι αξιόπιστη μέθοδος κ πως απλά κάποιοι γιατροί σου παίρνουν τα χρήματα, στο εξωτερικό δε το κάνουν καν οπότε δε το προτείνει. Επισης δεν έχει νόημα να πάμε με 3 ημερών λέει γιατί έτσι κ αλλιώς αν δε προχωράνε τα έμβρυα στο εργαστήριο μετά τις 3 ημερες, δε θα Προχωρούσαν ούτε μετά από την ετ. 
Επίσης κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι πως επειδή έχω πολύ μικρό κύκλο λέει (24-25 ημερών) ,ενδεχομένως επηρεάζεται η ποιότητα των ωαρίων γιατί δε προλαβαίνουν να αναπτυχθούν καλά. Αυτο είναι απλά ένα μακρινό σενάριο αλλά σίγουρα ο ο μικρός κύκλος δε βοηθάει. 
Αυτα από εμένα. Δε ξέρω αν νιώθω πιο αισιόδοξα ή όχι απλά κυρίως απελπίζομαι που φαίνεται να υπάρχει θέμα και στην ποιότητα και αυτό μάλιστα ανεξήγητο (όπως και η ΑΜΗ). Αυτά από εμένα.

Επειδή κι εγώ είχα μικρό κύκλο, 26 ημερών κι επειδή όταν έκανα διέγερση με βραχυ πρωτόκολλα μεγαλώνε γρήγορα το ωάριο και έκανα σχετικά νωρίς ωοληψια αποφασίσαμε να κάνουμε μακρύ πρωτόκολλο που είναι πιο ελεγχόμενη η κατάσταση. Από εκεί πήρα τη βλαστοκύστη 5ΑΑ που νομίζω πως αυτή μου έδωσε την εγκυμοσύνη. Δεν του κάνεις μια ερώτηση για μακρύ πρωτόκολλο? Διαφορετικά ίσως είναι όντως καλύτερα οι φυσικοί κύκλοι. 

3 ώρες πρίν, Rozi92 είπε:

Κορίτσια καλησπέρα εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά!

Την προηγούμενη εβδομάδα πήγαμε για τον πρώτο υπερηχο κι ειδαμε ένα σακο και μια μικρή τελίτσες!όλα καλά, ήταν νωρίς για καρδούλα (5εβδ+5)

Έχουμε την ερχόμενη Παρασκευή 2ο υπέρ. 6εβδ+5 ,να δούμε πως πάμε...

Εχθές εμφάνισα λίγα καφέ υγρα στο σκουπισμα καθώς και σήμερα  Φυσικά ανησύχησα αλλά ο γιατρός με καθυσηχασε και πρότεινε ξεκούραση...

(Παίρνω utro x3 και prolutex)

Έχει τύχει σε κάποια κοπέλα να έχει καφέ υγρα κι όλα να ναι καλα;

Ναι κορίτσι μου, εγώ και καφέ υγρά και κόκκινα για πολλές μέρες. Αν έχεις πόνους να ανησυχήσεις. Εν τω μεταξύ πλέον δεν προτείνουν την ακινησία αλλά να προσέχεις και να μην κουράζεσαι. Εμένα το αίμα σταμάτησα τη 10η εβδομάδα. Όλα καλά θα πάνε! 

• Ευχαριστώ 1

πρίν από 7 λεπτά , Eternity είπε:

Επειδή κι εγώ είχα μικρό κύκλο, 26 ημερών κι επειδή όταν έκανα διέγερση με βραχυ πρωτόκολλα μεγαλώνε γρήγορα το ωάριο και έκανα σχετικά νωρίς ωοληψια αποφασίσαμε να κάνουμε μακρύ πρωτόκολλο που είναι πιο ελεγχόμενη η κατάσταση. Από εκεί πήρα τη βλαστοκύστη 5ΑΑ που νομίζω πως αυτή μου έδωσε την εγκυμοσύνη. Δεν του κάνεις μια ερώτηση για μακρύ πρωτόκολλο? Διαφορετικά ίσως είναι όντως καλύτερα οι φυσικοί κύκλοι. 

Ναι κορίτσι μου, εγώ και καφέ υγρά και κόκκινα για πολλές μέρες. Αν έχεις πόνους να ανησυχήσεις. Εν τω μεταξύ πλέον δεν προτείνουν την ακινησία αλλά να προσέχεις και να μην κουράζεσαι. Εμένα το αίμα σταμάτησα τη 10η εβδομάδα. Όλα καλά θα πάνε! 

Το σκέφτηκα αλλά εγώ δε κάνω καν διέγερση. Να κάνω μακρύ πρωτόκολλο ενώ είμαι poor responder?

πρίν από 9 λεπτά , Eternity είπε:

Αχ ευχαριστώ! Μου δίνεις κουράγιο! Βέβαια έχω τρελή υπνηλία και όσο ξαπλώνω σταματάνε...πόνο δεν έχω καθόλου!Εύχομαι τα καλύτερα 🥰

• Μου αρέσει 1

πρίν από 3 λεπτά , MK2012 είπε:

Το σκέφτηκα αλλά εγώ δε κάνω καν διέγερση. Να κάνω μακρύ πρωτόκολλο ενώ είμαι poor responder?

Τώρα που διάβασα βέβαια τα προηγούμενα σχόλια τα δικά σου και τον κοριτσιών, εμένα με μικρό κύκλο συνέβαινε το αντίθετο, μεγάλωναν πολύ γρήγορα τα ωάρια, σα να "καίγονταν" από τα φάρμακα γι αυτό έκανα νωρίς ωοληψια. Πάρε γνώμη και από άλλο γιατρό και το prp μην το αποκλείεις. 

Διαφημίσεις

πρίν από 36 λεπτά , Eternity είπε:

Τώρα που διάβασα βέβαια τα προηγούμενα σχόλια τα δικά σου και τον κοριτσιών, εμένα με μικρό κύκλο συνέβαινε το αντίθετο, μεγάλωναν πολύ γρήγορα τα ωάρια, σα να "καίγονταν" από τα φάρμακα γι αυτό έκανα νωρίς ωοληψια. Πάρε γνώμη και από άλλο γιατρό και το prp μην το αποκλείεις. 

Και εγώ νωρίς κάνω πάντα (10η -12η ημέρα) απλά μόνο με χάπια. Μεγαλώνουν αρκετά ώστε να γίνει ωοληψια αλλά δε ξέρω αν αυτό προκαλείται από τα φάρμακα, δλδ δε ξέρω αν απλά πιέζονται και «καίγονται» πρακτικά.  
Σε κάθε περίπτωση, μια θεωρία του εμβρυολογου ήταν αυτό για τον μικρό κύκλο. Δε σημαίνει πως ισχύει απαραίτητα. Το θέμα είναι τώρα τι κάνουμε με τα έμβρυα κακής ποιότητας γιατί αν υπάρχει τέτοιο pattern επι 8-9 μήνες που κάνουμε ωοληψιες, δε ξέρουμε αν θα σπάσει ποτέ.

Α! Ο εμβρυολόγος με ρώτησε αν έχω αδελφή. Καταλαβαίνετε γιατί.

Επισης, ερώτηση: έχετε ακούσει ποτέ να βελτιώνεται η ποιότητα των ωαρίων σε εντελώς φυσικό κύκλο ; Δλδ δε ξέρω πόσο μεγάλη διαφορά θα κάνει ο εντελώς φυσικός από τον φυσικό τροποποιημένο. 

2 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Φαντάζομαι κάνουν κάποια ειδική επεξεργασία στο σπερμα προτού επιλεγούν ποιο θα χρησιμοποιηθεί για γονιμοποίηση το οποίο θα δείχνει ποιο είναι το πιο καλό στοιχείο του δείγματος.
Όσον αφορά τον κύκλο, μου είπε πως κανονικά τα ωάρια του κύκλου ξεκινάνε να αναπτύσσονται 3 μήνες Πριν από τον οργανισμό και ως εκ τούτου, με κύκλο κάθε 24-25 ημερες ισως δε προλαβαίνουν να φτάσουν το peak τους.  Για το ότι φτάνουν 3η ημέρα μου είπε πως από εκείνη το σημείο κ έπειτα επειδή είναι λίγες οι διαιρέσεις που παρατήρησε εκείνη τη μέρα, κρίνει πως μετά προσπαθεί το σπερματοζωάριο να δώσει καλή βλαστοκύστη και για αυτό φτάνουν να γίνουν 6η μέρα αλλά αργούν επειδή το ωάριο έχει κάποιο θέμα. Παθολογικά λέει δε βλέπει κάτι άλλο, δλδ συνθήκες στη μήτρα και τις αιματολογικές.
Σε κάθε περίπτωση εγώ θα πάρω έτσι κ αλλιώς άλλη γνώμη απλά εφόσον δε προλαβαίνω να βρω άλλο γιατρό ως τότε, θα την κάνω την ωοληψια. Δε χάνω κάτι. 

Κοιτα αντικειμενικά μόνο αυτός ξέρει τι βλέπει γιατί έχει τον φάκελο σου και όλες τις λεπτομέρειες. Δεν αποκλείουμε τον γιατρό σου και εννοείται να κάνεις την ωοληψια αν το θέλεις. Ειδικά αν έχεις κάνει πλήρη έλεγχο στη μήτρα με όλες τις εξετάσεις σου τότε ναι πρέπει να εστιάσεις στο κομμάτι εμβρύων ειδικά αν οι βλαστοκύστες μορφολογικά δεν αξιολογούνται καλά. Αν θυμάμαι καλά είχες πει κάνετε μικρογονιμοποίηση ICSI και όχι PICSI
Αν είναι λίγες οι διαιρέσεις στην τρίτη ημέρα τότε δεν έχεις γενικά ποιοτικά έμβρυα (εχω μπερδευτεί λίγο γιατί νόμιζα κάτι άλλο σου είχε πει ο εμβρυολόγος, ίσως να κάνω εγώ λάθος). 

Εντωμεταξύ οι 24-25 ημέρες είναι ένας απόλυτα φυσιολογικός κύκλος από 25 μέχρι 35 ημέρες για την ακρίβεια είσαι οκ. Είσαι στο παράθυρο των 72 ημερών, ωστόσο τα ωάρια προϋπάρχουν στις σάλπιγγες σου από την εμβρυϊκή σου ηλικία και το παράθυρο των 72 ημερών έχει να κάνει με την τελική τους ωρίμανση. 
Εμενα αυτό που με ενοχλεί στα όσα λέει είναι πως είναι δυνατόν ένας γυναικολόγος να κρίνει την ποιότητα του σπέρματος; Δεν είναι καν η δουλειά του. 🤷🏼‍♀️ 

Μια κοπέλα (η Χριστίνα, χρόνια πολλά κιόλας) σου είπε να πας σε ανδρολογο εξειδικευμένο και ενδοκρινολόγο… συμφωνώ 100% 

• Μου αρέσει 2

πρίν από 13 λεπτά , dimi.tra είπε:

Κοιτα αντικειμενικά μόνο αυτός ξέρει τι βλέπει γιατί έχει τον φάκελο σου και όλες τις λεπτομέρειες. Δεν αποκλείουμε τον γιατρό σου και εννοείται να κάνεις την ωοληψια αν το θέλεις. Ειδικά αν έχεις κάνει πλήρη έλεγχο στη μήτρα με όλες τις εξετάσεις σου τότε ναι πρέπει να εστιάσεις στο κομμάτι εμβρύων ειδικά αν οι βλαστοκύστες μορφολογικά δεν αξιολογούνται καλά. Αν θυμάμαι καλά είχες πει κάνετε μικρογονιμοποίηση ICSI και όχι PICSI
Αν είναι λίγες οι διαιρέσεις στην τρίτη ημέρα τότε δεν έχεις γενικά ποιοτικά έμβρυα (εχω μπερδευτεί λίγο γιατί νόμιζα κάτι άλλο σου είχε πει ο εμβρυολόγος, ίσως να κάνω εγώ λάθος). 

Εντωμεταξύ οι 24-25 ημέρες είναι ένας απόλυτα φυσιολογικός κύκλος από 25 μέχρι 35 ημέρες για την ακρίβεια είσαι οκ. Είσαι στο παράθυρο των 72 ημερών, ωστόσο τα ωάρια προϋπάρχουν στις σάλπιγγες σου από την εμβρυϊκή σου ηλικία και το παράθυρο των 72 ημερών έχει να κάνει με την τελική τους ωρίμανση. 
Εμενα αυτό που με ενοχλεί στα όσα λέει είναι πως είναι δυνατόν ένας γυναικολόγος να κρίνει την ποιότητα του σπέρματος; Δεν είναι καν η δουλειά του. 🤷🏼‍♀️ 

Μια κοπέλα (η Χριστίνα, χρόνια πολλά κιόλας) σου είπε να πας σε ανδρολογο εξειδικευμένο και ενδοκρινολόγο… συμφωνώ 100% 

Σωστά, ISCI έχουμε κάνει. Ναι , είναι λίγες οι διαιρέσεις την 3η ημέρα. Δλδ 4-6 διαιρέσεις συνήθως και πάντα την 5η ημέρα μας παίρνουν και μας λένε πως δεν έχει γίνει ακόμα βλαστοκύστη και αναπτύσσεται αργά και θα το αφήσουν άλλη μια μέρα και θα μας ενημερώσουν και πάντα την 6η ημέρα κάπως μαγικά γινόταν βλαστοκύστη. Και τα 3 έμβρυα που είχα ήταν 6 ημερών (2AB , 3ΒΒ και 3ΒC). Αν δεν είναι γενικά ποιοτικά τα έμβρυα και όντως ευθύνομαι εγω (κατασκευαστικά ενδεχομένως), τότε δε νομίζω πως υπάρχουν και ιδιαίτερα πολλές επιλογές. Εκτος αν πετύχουμε την εξαίρεση.

Για να επεξηγήσω, εγώ του ζήτησα να κρίνει την ποιότητα του σπέρματος για να καταλάβω τι πάει λάθος. Επομένως αυτός ρώτησε τον εμβρυολόγο μπροστά μου και μας είπε ο εμβρυολόγος πως είναι μια χαρά το σπερμα. Ήθελα να ρωτήσω μήπως είναι κάτι εξωφθαλμο. Εννοείται έχω κλείσει ραντεβού ήδη με εξειδικευμένο ανδρολόγο. 

Καλησπέρα κορίτσια, για το θέμα του μικρού κύκλου, μην το μετράτε Πιστεύω πώς ο γιατρός σου εννοούσε το λεγόμενο luteal phase.Λένε ότι κακή ένδειξη είναι όταν η απόσταση από την ημέρα της ωορρηξίας ως την 1η μέρα του επόμενου κύκλου είναι κάτω από 11-12 ημέρες τότε είναι πρόβλημα συνήθως ορμονικό που φτιάχνεται.Δηλαδή μια γυναίκα που έχει 25 ημέρες κύκλο αλλά κάνει ωορρηξία την 12η-13η μέρα είναι συνήθως εντάξει. Αν όμως, στον φυσικό μας κύκλο, κάνουμε ωορρηξία την 15-16η μέρα και στις 25 ημέρες αδιαθετούμε τότε είναι πιθανός αρνητικός παράγοντας προς βελτίωση. Τώρα πώς μετριέται αυτό εν μέσω εξωσωματικής, δεν ξέρω, αν έχεις ενδείξεις από πριν τότε αξίζει να το ψάξεις γιατί κάτι δεν ισορροπεί καλά ορμονικά.

• Μου αρέσει 1

πρίν από 26 λεπτά , Maraki S. είπε:

Καλησπέρα κορίτσια, για το θέμα του μικρού κύκλου, μην το μετράτε Πιστεύω πώς ο γιατρός σου εννοούσε το λεγόμενο luteal phase.Λένε ότι κακή ένδειξη είναι όταν η απόσταση από την ημέρα της ωορρηξίας ως την 1η μέρα του επόμενου κύκλου είναι κάτω από 11-12 ημέρες τότε είναι πρόβλημα συνήθως ορμονικό που φτιάχνεται.Δηλαδή μια γυναίκα που έχει 25 ημέρες κύκλο αλλά κάνει ωορρηξία την 12η-13η μέρα είναι συνήθως εντάξει. Αν όμως, στον φυσικό μας κύκλο, κάνουμε ωορρηξία την 15-16η μέρα και στις 25 ημέρες αδιαθετούμε τότε είναι πιθανός αρνητικός παράγοντας προς βελτίωση. Τώρα πώς μετριέται αυτό εν μέσω εξωσωματικής, δεν ξέρω, αν έχεις ενδείξεις από πριν τότε αξίζει να το ψάξεις γιατί κάτι δεν ισορροπεί καλά ορμονικά.

Δεν έχω κάποια ένδειξη που να μου έχει κάνει highlight ο γιατρός ανά τα χρόνια μιας και κάνω ορμονολογικές (FSH, AMH,E2 και LH) τα τελευταία 8 χρόνια συστηματικά γιατί το παρακολουθούσαμε για το θέμα της ΑΜΗ με τον κανονικό μου γυναικολόγο. Σε ενδοκρινολόγο που είχα πάει παλιά επίσης δε μου είχε πει κάτι. Εγώ με κύκλο 24-25 ημερών κάνω ωορρηξία την 10η ημέρα περίπου. Υπάρχει περίπτωση να μη μπορεί να αναπτυχθεί σε 10 μέρες το ωάριο; Σήμερα που το μετρήσαμε 7η μέρα χωρίς φάρμακα ήταν στα 15χιλ.

2 ώρες πρίν, linaa είπε:

Γενικά να ξέρεις ότι με τους φυσικούς τροποποιημένους δηλαδή με φάρμακα είναι πολύ συνιθισμενο αυτό με τα ανώριμα να συμβαίνει . Το έχω ακούσει από πάρα πολλές γυναίκες που κάνουν τέτοια πρωτόκολλα να έχουν ωάρια που τελικά δεν κάνουν καλές γονιμοποιήσεις . 

Επίσης αυτό με την ποιότητα είναι μια θεωρία που στέκει . Επειδή έχεις χαμηλή ΑΜΗ από πολύ μικρή ηλικία κάτι δεν έχει συμβεί σωστά σε αυτό το κομμάτι για κάποιο λόγο. Δεν είναι το ίδιο μια γυναίκα με χαμηλή Αμη στα 38 της με μια γυναίκα με πολύ χαμηλή Αμη από τα 25.  Κάτι έχει πάει πολύ λάθος με την κατασκευή του συστήματος οπότε είναι κάπως αναμενόμενο να πρεπει να ψάξεις λίγο καλητερα για κάποιο υγιής ωάριο. Θέλει λίγο παραπάνω χρόνο σίγουρα 

Νομίζω δε σου απάντησα νωρίτερα γιατί έβλεπα τα μηνύματα ενώ ήμουν γραφείο και δε μπορούσα να απαντήσω πλήρως. Αν όντως πάει κάτι πολύ λάθος στη κατασκευή του συστήματος είναι πολύ πιθανό να μη μπορώ να το φτιάξω και ποτέ. Αυτό είναι που με φοβίζει κυρίως. Δλδ αν ο οργανισμός έχει συγκεκριμένο τρόπο που λειτουργεί, τι θα αλλάξει; Πως φτιάχνει η ποιότητα αν είναι κατασκευαστικό; Εχουμε δείγμα από 7 ωοληψιες, τώρα θα κάνω την 8η πρακτικά. Το μόνο που ελπίζω είναι να αντιδράσει καλύτερα στον εντελώς φυσικό κύκλο. Είναι πιθανό να ζορίζεται τόσο με τα απλά φάρμακα τροποποιημένου κύκλου; Πλάκα θα έχει να φταίει αυτό τόσο καιρό. 

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...