Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 41 λεπτά , Alex@ είπε:

Καλησπέρα σε όλες!!!

Γυρίσαμε από τη Β επιπέδου η οποία πήγε πολύ καλά, ο γιατρός μας είπε πως και τα 2 μωρά είναι όπως πρέπει, έλεγξε όλα τα όργανα τους, τα άκρα τους, το πρόσωπο τους, τον εγκέφαλο, δεν ξέρω αν ξεχνάω κάτι. Μεγαλώνουν το ίδιο που είναι και αυτό καλό! Είδε και τον πλακούντα, όπως κατάλαβα είδε τη ροή του αίματος 

Έτσι να πάνε όλοι οι υπόλοιποι μήνες 🤍 όλα με το καλό μέχρι να συναντήσεις τα δίδυμακια σου 🤍🤍

Καφέ Εξωσωματικής 2024 !

Recommended Posts

πρίν από 1 λεπτό , Makelen είπε:

Εμενα στην πρωτη εξωσωματικη που επιασα τον γιο μου, μου εδινε 3 και εκανα υπερηχο 10η μερα και ειχα παλι 6,5. Μετα μου ανεβασε σε 4 και πηγα 13η μερα και ειχα 9,2! Τωρα που εκανα το ιδιο.. απο 6,5 πηγε 7! Το θεμα ειναι ειτε με 4 ειτε με παραπανω, μπορω να πιασω το 8 την 16η και να κανω ετ;? Θα ειναι ακριβως 3.5 μερες γτ θα παω απογευμα..

Ο κάθε κύκλος είναι διαφορετικός. Και εγω στην πρώτη εμβρυομεταφορα πιο νωρίς μεγάλωσε το ενδομήτριο απο οτι τωρα. Άσχετα που δεν είχαμε εμφύτευση, έφταιγε το μικροβιωμα. Θεωρώ ότι κανονικά θα μπορείς να προχωρήσεις στην εμβρυομεταφορα. Δηλαδή ακόμα και την 16η μέρα να είσαι στο 7,5 γιατί να διακόψεις; Ο γιατρός θεωρεί ότι δεν θα ανέβει άλλο; Αιματολογικές ορμονικές κάνεις; 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 9,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 1 λεπτό , Katker είπε:

Ο κάθε κύκλος είναι διαφορετικός. Και εγω στην πρώτη εμβρυομεταφορα πιο νωρίς μεγάλωσε το ενδομήτριο απο οτι τωρα. Άσχετα που δεν είχαμε εμφύτευση, έφταιγε το μικροβιωμα. Θεωρώ ότι κανονικά θα μπορείς να προχωρήσεις στην εμβρυομεταφορα. Δηλαδή ακόμα και την 16η μέρα να είσαι στο 7,5 γιατί να διακόψεις; Ο γιατρός θεωρεί ότι δεν θα ανέβει άλλο; Αιματολογικές ορμονικές κάνεις; 

Οχι δεν κανω τιποτε αλλο περαν απο τους υπερηχους. Ειχα κανει ομως υπερηχο και 2η μερα με περιοδο αντι για αιματολογικες. Με 7.5 δεν θελω ουτε εγω ουτε εκεινος να προχωρησουμε. Θεωρει οτι θα μεινω σιγουρα εγκυος με τις βλαστοκυστες που εχω, οπως εμεινα και την πρωτη φορα (ειχα παλι αριστες) κι οτι μονο το ενδομητριο μενει να ειναι μεγαλο. Γιατι τριζωνικο ειναι παλι. Και μου ειπε οτι για να πιασω παλι και να μην ρισκαρουμε τις βλαστοκυστες, να παω με πανω απο 8. 

1 ώρα πρίν, Katiamaxiking είπε:

Σ ευχαριστώ τόσο πολύ για την απάντηση!!! 
ρώτησα τον μικροβιολόγο μου να μου πει τι εξετάσεις χρειάζονται και αν είναι θα πάω να τις κάνω (αν δεν τις έχω κάνει γιατί έχω κάνει άπειρες εξετάσεις). Νομίζω έχω απλά νορμαλ καταβολές για την ηλικία μου και υπερδιέγερση δεν έχω πάθει ποτέ (έχω πάρει μέχρι 5800 μονάδες) 

επίσης μετά την εγκυμοσύνη και εγώ έχω κάνει άθλο να χάσω τα κιλά αλλά τίποτα!!! Απ όσα είπες δεν έχω δοκιμάσει μόνο τον βελονισμό και τα μαγιά!!χαχα αλλά χωρίς πλάκα, λες να βοηθήσει ο βελονισμός;; 
λυπάμαι πολύ και για την δική σου απώλεια! Εσύ θα προχωρήσεις σε εμβρυομεταφορά; 
εύχομαι πολύ σύντομα και εσύ να κρατήσεις το μωρό σου στην αγκαλιά σου ❤️

Εγώ αυτή τη στιγμή περιμένω να δούμε πως θα αναπτυχθεί το ενδομήτριο σε αυτο τον κύκλο και θα προχωρήσουμε σε εξέταση για το μικροβιωμα. Αποφασίσαμε λόγω αδειών ούτως ή άλλως να πάμε από Γενάρη για εμβρυομεταφορά οπότε με τον γιατρό εκμεταλλευόμαστε τον χρόνο αυτό για να ελέγξουμε όσα περισσότερα μπορούμε. 
Αυτό που εγώ θέλω να κάνω αλλά ο γιατρός μου δεν έδωσε ακόμα το οκ είναι η υστεροσκοπηση. Θα ήθελα να είμαι ήσυχη και από αυτό δεδομένου πως έχω μόνο μια ευκαιρία. Μετά θα πρέπει να κάνω πάλι ωοληψια αν αποτύχει αυτή η φορά και θα με τρώνε οι σκέψεις. 
Αυτό που συζήτησα και με τον ενδοκρινολόγο και με τον διαιτολόγο και με τον εξωσωματικό είναι πως στο θέμα κιλά είναι δύσκολο και από άποψη ορμονών αλλά και ψυχολογικής πίεσης. Απλά ακολουθώ την διατροφή που μου έχουν δώσει γιατί μου έχουν δώσει οδηγίες και οι δύο γιατροί και ελπίζω. Σίγουρα πάντως νιώθω πιο υγιής κι ας μην χάνω κιλά.

2 ώρες πρίν, Eternity είπε:

Επειδή έχω κι εγώ αντίσταση στην ινσουλίνη και κατάφερα και μια εγκυμοσύνη να βγάλω εις πέρας χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα αλλά και με τα κιλά μου να επανέλθω πλήρως, ήθελα να σου πω πώς αν κάποιος ενδοκρινολογος ή γενικά οποιοσδήποτε σου πρότεινε τη διαλειμματικη δίαιτα για απώλεια κιλών, είναι τουλάχιστον εγκληματικό! Η διαλειμματικη δίαιτα μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο οργανισμό τα οποία φαίνονται μετά από κάποια χρόνια. Ένας με αντισταση στην ινσουλίνη είναι εν δυνάμει διαβητικός. Η καλύτερη διατροφή για οποιοδήποτε άνθρωπο βέβαια είναι αυτή του διαβητικού. Πολλά μικρά ισορροπημένα γεύματα και όχι αφάγια για ώρες. Επίσης στην 1η μου εγκυμοσύνη επειδή τρυπιομουν για να μετρήσω το ζάχαρο μετά από κάποια γεύματα διαπίστωσα πολλά που δεν πίστευα. Όπως ότι το κουλούρι Θεσσαλονίκης μου εκτινασε το ζάχαρο περισσότερο και από το τσουρέκι με σοκολάτα! Κι εμείς στη δουλειά το είχαμε όλοι για σνακ το πρωί! Εμένα το μόνο που με βοήθησε στο να ρυθμίσω το θυρεοειδη μου και να είμαι αδύνατη, όχι απλά να χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης και των 4 αποβολών και των τόσων εξωσωματικων τόσα χρόνια ήταν η άσκηση αερόβια αλλά και με βάρη και η ισορροπημένη διατροφή. Γλυκό με γεμάτο στομάχι, πρωτεΐνη το πρωί και το βράδυ. Αυτά από τη δική μου εμπειρία. 

Ναι η αλήθεια είναι πως η διαλειμματικη νηστεία ήταν όχι απλά μεγάλο λάθος αλλά κόντεψε να με σκοτώσει ο ενδοκρινολόγος. Είναι κ ένας άνθρωπος που φωνάζει πολύ ένιωσα λες και ήμουν στο νηπιαγωγείο και με μάλωνε ο δάσκαλος 😂

Αυτο που λες όμως για το κουλούρι Θεσσαλονίκης ισχύει, γενικά για τα ψωμιά. Ειναι μια τροφή που ούτως ή άλλως την αποφεύγω γιατί προσωπικά με κάνει να αισθάνομαι πείνα. Γλυκά δεν τρώω είναι σπάνιο φαινόμενο. Γενικά διατροφικά έχω αλλάξει τα πάντα τα τελευταία χρόνια που ξεκίνησα αυτό το ταξίδι με την υπογονιμότητα και στην καθημερινότητα μου. Βοηθάει; Δεν έχω ιδέα! Με κάνει να νιώθω καλύτερα; Ναι και αυτό έχει σημασία.

Η αλήθεια είναι πως το ιδανικό είναι να ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών. Πλέον ακολουθώ την διατροφή του ενδοκρινολόγου, κάνω την γυμναστική μου, ακολουθώ τις οδηγίες τους και κανέναν άλλον. Οπως γράφει και η @Lila86 κάθε οργανισμός είναι εντελώς διαφορετικός και μόνο ο ενδοκρινολόγος σου θα σε κατευθύνει σωστά ανάλογα με τις μετρήσεις σου.

• Μου αρέσει 3

πρίν από 20 λεπτά , Makelen είπε:

Οχι δεν κανω τιποτε αλλο περαν απο τους υπερηχους. Ειχα κανει ομως υπερηχο και 2η μερα με περιοδο αντι για αιματολογικες. Με 7.5 δεν θελω ουτε εγω ουτε εκεινος να προχωρησουμε. Θεωρει οτι θα μεινω σιγουρα εγκυος με τις βλαστοκυστες που εχω, οπως εμεινα και την πρωτη φορα (ειχα παλι αριστες) κι οτι μονο το ενδομητριο μενει να ειναι μεγαλο. Γιατι τριζωνικο ειναι παλι. Και μου ειπε οτι για να πιασω παλι και να μην ρισκαρουμε τις βλαστοκυστες, να παω με πανω απο 8. 

Ναι να προχωρήσεις με πάνω απο 8 αλλα αν σε 3 μερες δεν ειναι γιατί να διακόψεις και να μην το ξανά δεις σε άλλες 3; 

πρίν από 1 λεπτό , Katker είπε:

Ναι να προχωρήσεις με πάνω απο 8 αλλα αν σε 3 μερες δεν ειναι γιατί να διακόψεις και να μην το ξανά δεις σε άλλες 3; 

Σωστο κι αυτο..! Ισως εξαρτηθει κι απο το μεγεθος. Εννοω.. αλλο να εχω 7.2 και αλλο 7.8. Ισως εκει συζητηθει.. δεν ξερω. Και δεν ξερω κ μεχρι ποια μερα μπορουμε να ψαχνομαστε με το ενδομητριο. Καποια στιγμη δεν αρχιζει η πτωση;

Διαφημίσεις

πρίν από 4 λεπτά , dimi.tra είπε:

Εγώ αυτή τη στιγμή περιμένω να δούμε πως θα αναπτυχθεί το ενδομήτριο σε αυτο τον κύκλο και θα προχωρήσουμε σε εξέταση για το μικροβιωμα. Αποφασίσαμε λόγω αδειών ούτως ή άλλως να πάμε από Γενάρη για εμβρυομεταφορά οπότε με τον γιατρό εκμεταλλευόμαστε τον χρόνο αυτό για να ελέγξουμε όσα περισσότερα μπορούμε. 
Αυτό που εγώ θέλω να κάνω αλλά ο γιατρός μου δεν έδωσε ακόμα το οκ είναι η υστεροσκοπηση. Θα ήθελα να είμαι ήσυχη και από αυτό δεδομένου πως έχω μόνο μια ευκαιρία. Μετά θα πρέπει να κάνω πάλι ωοληψια αν αποτύχει αυτή η φορά και θα με τρώνε οι σκέψεις. 
Αυτό που συζήτησα και με τον ενδοκρινολόγο και με τον διαιτολόγο και με τον εξωσωματικό είναι πως στο θέμα κιλά είναι δύσκολο και από άποψη ορμονών αλλά και ψυχολογικής πίεσης. Απλά ακολουθώ την διατροφή που μου έχουν δώσει γιατί μου έχουν δώσει οδηγίες και οι δύο γιατροί και ελπίζω. Σίγουρα πάντως νιώθω πιο υγιής κι ας μην χάνω κιλά.

Ναι η αλήθεια είναι πως η διαλειμματικη νηστεία ήταν όχι απλά μεγάλο λάθος αλλά κόντεψε να με σκοτώσει ο ενδοκρινολόγος. Είναι κ ένας άνθρωπος που φωνάζει πολύ ένιωσα λες και ήμουν στο νηπιαγωγείο και με μάλωνε ο δάσκαλος 😂

Αυτο που λες όμως για το κουλούρι Θεσσαλονίκης ισχύει, γενικά για τα ψωμιά. Ειναι μια τροφή που ούτως ή άλλως την αποφεύγω γιατί προσωπικά με κάνει να αισθάνομαι πείνα. Γλυκά δεν τρώω είναι σπάνιο φαινόμενο. Γενικά διατροφικά έχω αλλάξει τα πάντα τα τελευταία χρόνια που ξεκίνησα αυτό το ταξίδι με την υπογονιμότητα και στην καθημερινότητα μου. Βοηθάει; Δεν έχω ιδέα! Με κάνει να νιώθω καλύτερα; Ναι και αυτό έχει σημασία.

Η αλήθεια είναι πως το ιδανικό είναι να ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών. Πλέον ακολουθώ την διατροφή του ενδοκρινολόγου, κάνω την γυμναστική μου, ακολουθώ τις οδηγίες τους και κανέναν άλλον. Οπως γράφει και η @Lila86 κάθε οργανισμός είναι εντελώς διαφορετικός και μόνο ο ενδοκρινολόγος σου θα σε κατευθύνει σωστά ανάλογα με τις μετρήσεις σου.

Σε κάνει να νιώθεις πείνα το κουλούρι γιατί έχει μέσα ζάχαρη περισσότερη κι από γαλακτομπούρεκο που λέει ο λόγος!!! Εμένα μου είχε προτείνει η διαιτολόγος να το τρώω μια φορά την εβδομάδα μόνο κι αυτό πάντα με πρωτεϊνη! Μέλι,κοτατζ κλπ γιατί μόνο του μόνο αίσθημα πείνας προσφέρει! Αλλά ναι ο κάθε γιατρός σε καθοδηγεί βλέπεις κι αν σου κάνει και προχωράς αλλιώς στον επόμενο! Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί! 

• Μου αρέσει 2

πρίν από 7 λεπτά , Lila86 είπε:

Σε κάνει να νιώθεις πείνα το κουλούρι γιατί έχει μέσα ζάχαρη περισσότερη κι από γαλακτομπούρεκο που λέει ο λόγος!!! Εμένα μου είχε προτείνει η διαιτολόγος να το τρώω μια φορά την εβδομάδα μόνο κι αυτό πάντα με πρωτεϊνη! Μέλι,κοτατζ κλπ γιατί μόνο του μόνο αίσθημα πείνας προσφέρει! Αλλά ναι ο κάθε γιατρός σε καθοδηγεί βλέπεις κι αν σου κάνει και προχωράς αλλιώς στον επόμενο! Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί! 

Κι εμένα μου είχε μισό κουλούρι πάντα με κοτατζ, και ποτέ πρώτο γεύμα.

2 ώρες πρίν, Katiamaxiking είπε:

Σ ευχαριστώ τόσο πολύ για την απάντηση!!! 
ρώτησα τον μικροβιολόγο μου να μου πει τι εξετάσεις χρειάζονται και αν είναι θα πάω να τις κάνω (αν δεν τις έχω κάνει γιατί έχω κάνει άπειρες εξετάσεις). Νομίζω έχω απλά νορμαλ καταβολές για την ηλικία μου και υπερδιέγερση δεν έχω πάθει ποτέ (έχω πάρει μέχρι 5800 μονάδες) 

επίσης μετά την εγκυμοσύνη και εγώ έχω κάνει άθλο να χάσω τα κιλά αλλά τίποτα!!! Απ όσα είπες δεν έχω δοκιμάσει μόνο τον βελονισμό και τα μαγιά!!χαχα αλλά χωρίς πλάκα, λες να βοηθήσει ο βελονισμός;; 
λυπάμαι πολύ και για την δική σου απώλεια! Εσύ θα προχωρήσεις σε εμβρυομεταφορά; 
εύχομαι πολύ σύντομα και εσύ να κρατήσεις το μωρό σου στην αγκαλιά σου ❤️

Με βελονισμό είχα χάσει αρκετά αλλά μόνο γιατί έτρωγα πολύ λίγες θερμίδες και με το βελονισμό υποτίθεται άντεχα την πείνα (μουφα). Τα ξαναπήρα κατευθείαν.

1 hour ago, Lila86 είπε:

Κορίτσια ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα! Κι εγώ έχω αντίσταση στην ινσουλίνη και χάσιμοτο και ένα χρόνο τώρα παλεύω να χάσω κάποια κιλά. Δεν έχουν χαθεί ότι και να κάνω.. έχασα μόνο 4 για να ακριβολογω.. και σωστή διατροφή με ειδική διαιτολογο εκανα και γυμναστική αερόβια βάρη πιλάτες όλα μαζί σε συνδυασμό συν περπάτημα και όλα αυτά με αγωγή..και κάποτε έχανα κιλά με το να φάω ελαφριά δύο μέρες. Μόνο ο ενδοκρινολόγος θα σε κατευθύνει σωστά και καλό είναι δεν θυμάμαι ποια κοπέλα το έγραψε παραπάνω να κοιτάμε περισσότερο την tsh γιατί είναι πιο επικίνδυνη από την αντίσταση ινσουλίνης.

Αχ κι εγώ χωρίς αντίσταση στην ινσουλίνη (δεν έχω κάνει εξέταση) μετά τα 35 μεγάλη διαφορά στο μεταβολισμό. Έβαλα σχεδόν δέκα κιλά τα δυο χρόνια των προσπαθειών με εξωσωματική και είκοσι στην εγκυμοσύνη. Κάντε τα μαθηματικά!!! Έχασα τα 19 και τώρα επιτέλους άρχισε να ξεκολλά η ζυγαριά. Κατέβασα το yazio και μετράω θερμίδες.

• Μου αρέσει 4

πρίν από 9 λεπτά , Neverstop είπε:

Με βελονισμό είχα χάσει αρκετά αλλά μόνο γιατί έτρωγα πολύ λίγες θερμίδες και με το βελονισμό υποτίθεται άντεχα την πείνα (μουφα). Τα ξαναπήρα κατευθείαν.

Αχ κι εγώ χωρίς αντίσταση στην ινσουλίνη (δεν έχω κάνει εξέταση) μετά τα 35 μεγάλη διαφορά στο μεταβολισμό. Έβαλα σχεδόν δέκα κιλά τα δυο χρόνια των προσπαθειών με εξωσωματική και είκοσι στην εγκυμοσύνη. Κάντε τα μαθηματικά!!! Έχασα τα 19 και τώρα επιτέλους άρχισε να ξεκολλά η ζυγαριά. Κατέβασα το yazio και μετράω θερμίδες.

Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύει ο μεταβολισμός μετά τα 35 πόσο μάλλον αν υπάρχει αντίσταση η κάποιο αυτοάνοσο κλπ!!! Νομίζω όμως πως αν ξεκολλήσει η ζυγαριά μετά πηγαίνει καλά!! Μπράβο σου για τα κιλά! 💪🏼 Τώρα όσο αφορά το βελονισμό εμένα μου είχαν πει στο τσιγάρο και στη διατροφή είναι μόνο το 20% το υπόλοιπο 80 είναι το τι κάνουμε εμείς οπότε αποφάσισα να μην κάνω για τα κιλα!!! Για αλλά θέματα είναι κατά τη γνώμη μου απο τα καλύτερα που υπάρχει. 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 26 λεπτά , Makelen είπε:

Σωστο κι αυτο..! Ισως εξαρτηθει κι απο το μεγεθος. Εννοω.. αλλο να εχω 7.2 και αλλο 7.8. Ισως εκει συζητηθει.. δεν ξερω. Και δεν ξερω κ μεχρι ποια μερα μπορουμε να ψαχνομαστε με το ενδομητριο. Καποια στιγμη δεν αρχιζει η πτωση;

Επειδή και εγω είχα την φοβία  αυτή μου είχε ο γιατρός ότι με τα φάρμακα εμείς τον ρυθμίζουμε τον κύκλο και την κατάλληλη στιγμή. Δεν ξέρω πάντως θεωρώ ότι σε 3 μερες που θα πας μην τα παρατήσεις 

Διαφημίσεις

πρίν από 22 λεπτά , Katker είπε:

Επειδή και εγω είχα την φοβία  αυτή μου είχε ο γιατρός ότι με τα φάρμακα εμείς τον ρυθμίζουμε τον κύκλο και την κατάλληλη στιγμή. Δεν ξέρω πάντως θεωρώ ότι σε 3 μερες που θα πας μην τα παρατήσεις 

Ενδεχομενως ο γιατρος σου να εχει δικιο. Ο δικος μου.. μολις του ανεφερα για την Τριτη.. μου ειπε αρχικα οτι δεν προλαβαινουμε! Και του εκανα τους υπολογισμους λεγοντας οτι προλαβαινουμε γιατι αν το κανουμε οπως του ειπα εγω.. η ετ θα γινει 16/12.. ημερα Δευτερα. Και μου λεει.. εχεις δικιο. Αλλιως πηγε να μου το ακυρωσει απο σημερα! Κατσε να δουμε τι θα μου δειξει την Τριτη.. κι αναλογως θα κρινω κι εγω. Γιατι αν ειναι παλι χαμηλο τυπου 7.2 7.3 κτλ.. δεν θα εχει κ νοημα. Ασε οτι φευγουν τα 50ευρα σαν τραπουλοχαρτα! Δεν θα εχουμε στο τελος κρεας για τις γιορτες!

2 ώρες πρίν, Makelen είπε:

Κορίτσι μου επειδή εμένα με το ζόρι το ενδομήτριο έφτανε το 6,8 με 6,9 είχα ρωτήσει πολλούς γιατρούς και μου είχαν πει ότι από 7,5 και πάνω είναι μια χαρά το ενδομήτριο. Το πιο σημαντικό όμως είναι να είναι τριζωνικο, η ποιότητα του δηλαδή η οποία από ένα σημείο και μετά χαλάει από τις πολλές ημέρες cyclacur. Αυτό το είχα ζήσει σε μία από τις προσπάθειες μου για εμβρυομεταφορα. Άρχισε μετά να μειώνεται το ενδομήτριο και να αλλοιώνεται η εικόνα του τριζωνικου που έπρεπε να έχει κι εννοείται ακυρώθηκε ο κύκλος. 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 12 λεπτά , Eternity είπε:

Κορίτσι μου επειδή εμένα με το ζόρι το ενδομήτριο έφτανε το 6,8 με 6,9 είχα ρωτήσει πολλούς γιατρούς και μου είχαν πει ότι από 7,5 και πάνω είναι μια χαρά το ενδομήτριο. Το πιο σημαντικό όμως είναι να είναι τριζωνικο, η ποιότητα του δηλαδή η οποία από ένα σημείο και μετά χαλάει από τις πολλές ημέρες cyclacur. Αυτό το είχα ζήσει σε μία από τις προσπάθειες μου για εμβρυομεταφορα. Άρχισε μετά να μειώνεται το ενδομήτριο και να αλλοιώνεται η εικόνα του τριζωνικου που έπρεπε να έχει κι εννοείται ακυρώθηκε ο κύκλος. 

Μηπως θυμασαι ή εχεις σημειωμενο, το πότε αρχισε ναγινεται αυτο; σε ποια μερα του κυκλου δηλαδη αρχισε να χαλαει η εικονα. Προς το παρον.. κ σημερα τριζωνικο ειχα. Αψογο μου ειπε.ο κυριούλης, αλλα μικρό. Κοιτα.. ο φοβος μου ειναι πως αν δε μεινω εγκυος θα λεω... εγω φταιω.. τι βλακεια εκανα κ τα εβαλα με μικρο ενδομητριο.. βιάστηκα.. κτλ. Με ξερω. Ωστοσο αυτη την αισθηση, μου την ενισχυσει ακομα περισσοτερο ο γιατρος οταν με ρωταει.. Θυμησε μου με ποσο ειχες πιασει στην πρωτη ετ; κι οταν λεω 9.2 .. τοτε αρχιζει να λεει τα γνωστα. Για να ειμαστε σιγουροι.. για να πιασεις παλι με την πρωτη.. θελουμε ξανα μεγαλο ενδομητριο. Οποτε καταλαβαινεις και το δικο μου ψυχολογικο κομματι....

1 hour ago, Neverstop είπε:

Το 2017 γέννησα το γιο μου μετά από 4 αποβολές. Το 2020 χρειάστηκε να αφαιρέσω το θυρεοειδη λόγω νόσου Graves (υπερθυροειδισμος) ενώ για χρόνια είχα υποθυροειδισμο. Μετά εξωσωματικες επί 3,5 χρόνια και για χρόνια να παλεύω να ρυθμίσω και τη δόση του θυρεοειδη που όλο μου έκανε κόλπα. Αρχες του 2024 αποφάσισα να ηρεμήσω και να σταματήσω ο, τιδηποτε, να ασχοληθω με τον εαυτό μου και μετά να κάνω την εμβρυομεταφορα των βλαστοκυστεων που είχα μαζέψει. Πήγα γυμναστήριο, άδειασε το κεφάλι μου από τις σκέψεις γυναικολογων, μικροβιολογων και όλα τα συναφή. Πέρασα ένα ήρεμο καλοκαίρι με πολλά μπάνια. Η αλλαγή ήταν αισθητή σε όλους. Ο θυρεοειδης μου ρυθμίστηκε, έχασα λίγα κιλά και περισσότερο πόντους αλλά κυρίως ένιωθα ευεξία. Είχα κάνει παλιότερα βελονισμό για τους πονοκεφαλους, το ενδομήτριο και τη μείωση γλυκών (είμαι γλυκατζου). Προσκαιρα νόμιζα ότι με βοήθησε στους πονοκεφαλους. Στο ενδομήτριο βέβαια καμία αλλαγή. Ολα άλλαξαν με το είδος γυμναστικής που έκανα. Ακόμη και διατροφικά δεν αναζητούσα τόσο τη ζάχαρη όσο παλιά. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα φάρμακα και γενικά η ίδια η διαδικασία της εξωσωματικής δε μας βοηθάει για το χάσιμο κιλών. Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το ταξίδι, θα βρούμε ξανά τις ισορροπίες μας. 

πρίν από 4 λεπτά , Makelen είπε:

Μηπως θυμασαι ή εχεις σημειωμενο, το πότε αρχισε ναγινεται αυτο; σε ποια μερα του κυκλου δηλαδη αρχισε να χαλαει η εικονα. Προς το παρον.. κ σημερα τριζωνικο ειχα. Αψογο μου ειπε.ο κυριούλης, αλλα μικρό. Κοιτα.. ο φοβος μου ειναι πως αν δε μεινω εγκυος θα λεω... εγω φταιω.. τι βλακεια εκανα κ τα εβαλα με μικρο ενδομητριο.. βιάστηκα.. κτλ. Με ξερω. Ωστοσο αυτη την αισθηση, μου την ενισχυσει ακομα περισσοτερο ο γιατρος οταν με ρωταει.. Θυμησε μου με ποσο ειχες πιασει στην πρωτη ετ; κι οταν λεω 9.2 .. τοτε αρχιζει να λεει τα γνωστα. Για να ειμαστε σιγουροι.. για να πιασεις παλι με την πρωτη.. θελουμε ξανα μεγαλο ενδομητριο. Οποτε καταλαβαινεις και το δικο μου ψυχολογικο κομματι....

Έπαιρνα αρκετές ημέρες, δε θυμάμαι ακριβώς, 15 ημέρες νομίζω έπαιρνα cyclacur και μπορεί να έπαιρνα και 6 τη μέρα. Όμως έτσι ήταν το ενδομήτριο μου, δεν υπήρχε περίπτωση να φτάσει επίπεδα πχ ενδομήτριο 8 με την καμία. 3 φορες ακύρωσαμε τον κύκλο. Τη μία φορά ήθελε ο γιατρός να τα βάλουμε με 6,8 ενδομητριο γιατί ήταν πολύ καλό όμως αν δεν έφτανα έστω 7,5 είχα πει όχι. Βέβαια θα σου πω κάτι. Το γιο μου τον έχω με φυσικη συλληψη. Πήγαινα μόνο στο γιατρό για να μου πει ποτέ θα έχω ωορρηξία και να προσπαθήσουμε. Και θυμάμαι 10η ημέρα του κύκλου είχα ενδομήτριο 4,2! Και είχα σταθερό κύκλο, δηλαδή πόσο να παχύνε το ενδομήτριο μέχρι την εμφύτευση? Άρα ίσως είναι και θέμα οργανισμού. 

Στην τελευταία εμβρυομεταφορα μου έδινε 6 cyclacur, μικρή ποσότητα meriofert και vagifem κολπικά οιστραδιολη ξεκινώντας τη 2η ημέρα περιόδου. Την 11η το ενδομήτριο ήταν 6,9 και τριζωνικο. Μου είπε ότι είμαστε πολύ καλά για εμβρυομεταφορα όμως του είχα πει εξαρχής ότι χωρίς prp δε θα κάνω εμβρυομεταφορα. Κι έτσι 2 ημέρες μετά κάναμε το prp και προχωρήσαμε σε εμβρυομεταφορα. Δεν ξέρω πόσο παχύνε το ενδομήτριο με το prp. Είχα πει πως αν αποτυγχάνε η προσπάθεια θα πήγαινα να το μετρήσω στον επόμενο κύκλο. 

Πάντως αν αρχίζει να χαλαει το ενδομήτριο θα το δει και ο γιατρός σου και δε θα προχωρήσει. Έχεις νομίζω ακόμη περιθώριο να συνεχίσεις με τα cyclacur. 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...