Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 ώρα πρίν, nikoulini33 είπε:

Καλημέρα κορίτσια! Είμαι και εγώ καινούρια εδώ και θέλω λίγο τα φώτα σας.

Τέλος Μαρτίου ξεκινάμε τη διέγερση των ωοθηκών εάν όλα πάνε καλά, 5 Μαρτίου περνάω επιτροπή. Εμένα οι εξετάσεις μου είναι όλες καλές, ΑΜΗ έχω 1,9 και ηλικία 32. Πρόβλημα έχουμε με το σπερμα γιαυτο και η γυναικολόγος μου πρότεινε κατευθείαν γιατρό για εξωσωματική στο Μητέρα.

Ξέρετε περίπου το κόστος των φαρμάκων που καλύπτει η επιτροπή και εάν τελικά έχει νόημα; Το πρήξιμο από τα φάρμακα πως είναι; Πόσο καιρό σας κράτησε; Εχω κανονίσει ραντεβού να πάρω και μια δεύτερη γνώμη γιατί νιώθω ότι δεν έχω πλήρη εικόνα. Είπαμε ότι θα μεταφέρουμε 2 έμβρυα αλλά η πιθανότητα μιας δίδυμης κύησης με τρομάζει είναι η αλήθεια. Σε συζήτηση με τη γυναικολόγο που θα με παρακολουθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για τους φόβους μου για διπλή κύηση μου λέει Ε άμα χρειαστεί θα σε περιορίσουμε.

Δεν ξέρω, νομίζω είμαι σε σύγχυση…

Καλως ήρθες κοπέλα μου! είμαι ακριβώς στην ίδια φάση με εσένα και έχω ακριβώς της ίδιες φοβίες!ξεκινάω φάρμακα μέσα Μαρτίου!εγώ περιμένω την απόφαση της επιτροπής, έχω αγοράσει ήδη τα έξτρα φάρμακα και σκέψου με συμμετοχή ήδη έχω δώσει 80 ευρώ. Το κόστος των φαρμάκων που καλύπτει η επιτροπή αν το καλύψεις μόνη σου είναι μεγάλο..σκέψου το ένα μπουκαλάκι από τα ενέσιμα είναι πάνω κάτω 45 ευρώ...οπότε καταλαβαίνεις.Την συζήτηση για τα  δυο έμβρυα  την είχα εχτές με τον άντρα μου και με τρομάζει και εμένα η αλήθεια είναι!Καλή αρχή να σου ευχηθώ και θα τα λέμε!💖

Καφέ Εξωσωματικής 2024 !

Recommended Posts

22 ώρες πρίν, Katiamaxiking είπε:

Αν έχεις αντίσταση παίζει ρόλο και στην εμβρυομεταφορά;; 
σ ευχαριστώ πολύ πολύ 🥰🥰🥰

Εγώ έχω αντίσταση στην ινσουλίνη και εικόνα πολυκυστικών στην μια ωοθήκη. Εχω χαμηλή ΑΜΗ αλλά πολλές καταβολές (στην μια ωοθήκη, η άλλη δίνει ένα ωοθυλάκιο όποτε θυμάται). Την εικόνα πολυκυστικών μου την είπε ο εξωσωματικός, απ ότι κατάλαβα το βλέπει μέσα από την παρακολούθηση και από το γεγονός πως έχω αντίσταση στην ινσουλίνη. Δλδ είναι κάτι στην συνολική εικόνα. Δεν ρώτησα λεπτομέρειες. Αλλά έκανα βραχύ πρωτόκολλο και μου είπε πως με τέτοια εικόνα το προτιμάει για να μην έχω υπερδιέγερση. Τελικά δεν είχα. Πήραμε 7 ωάρια και τα 7 ώριμα αλλά πήγαμε σε βλαστοκύστες 5 ημερών όπου έχω 1 καλή και 1 μέτρια 6ης ημέρας. Στις 3 ημέρες είχα 6 εμβρυα, 3 άριστα και 3 μέτρια. Δηλαδή απ ότι βλέπεις όλα είναι σχετικά. Μπορεί να μην έχεις και τίποτα απολύτως ή να έχεις αντίσταση και να μην σε επηρεάζει πουθενά.  Επίσης αν και έχω εικόνα πολυκυστικών είχα 3 κενά ωοθυλάκια. 

Η αντίσταση στην ινσουλίνη επηρεάζει πολύ την ποιότητα των ωαρίων. Λιγότερο την εμφύτευση, περισσότερο την ίδια την κύηση γιατί μπορεί να αναπτύξεις διαβήτη κύησης (μπορεί και όχι). Ο μεγαλύτερος άθλος είναι να χάσεις τα κιλά με την αντίσταση. Εμένα δεν μου κάνει κανένα απολύτως σύμπτωμα εκτός από το ότι δεν μπορώ να χάσω τα κιλά που έβαλα μετά την έκτοπη κύηση που είχα. Έκανα εξετάσεις αίματος (ούτε και θυμάμαι τι, μη σε πάρω στο λαιμό μου) στον ενδοκρινολόγο και αυτός μου την βρήκε. Έκτοτε παίρνω χάπι θεραπεία. Αυτό που επιμένει ο δικός μου εξωσωματικός και ο ενδοκρινολόγος είναι η TSH και η βιταμίνη D. Με έχουν πεθάνει στις εξετάσεις και στον έλεγχο να είναι όπως τα θέλουν. Περισσότερο τους ενδιαφέρουν αυτά από την αντίσταση στην ινσουλίνη που οκ πρέπει να χάσω τα κιλά που έβαλα. Εχω χάσει τα 2 εδώ και 6 μήνες. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω! Γυμναστική, δίαιτα, ψυχοθεραπεία, διαλειμματικη, διατροφή του ενδοκρινολόγου τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί, στο τέλος θα πάω να κάνω και βελονισμό, μάγια, δεν ξέρω τι άλλο αλήθεια! Δεν έχω κανένα απολύτως σύμπτωμα όμως ούτε υπογλυκαιμίες ούτε τίποτα. 

Σου εύχομαι αυτή τη φορά να είναι και η τυχερή σου και να τα αφήσεις όλα πισω σου, να μην χρειαστείς τίποτε άλλο και επιτέλους να κρατήσεις στην αγκαλιά σου το μικρό σου ουράνιο τόξο! ❤️

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 9,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοριτσια πηγα νωρις το πρωι και εκανα την μετρηση ενδομητριου. Δυστυχως σε τρεις μερες, απο 6.5 πηγε μονο 7. Με 7 δεν θα την κανω την ετ. Θελω να ρωτησω τον γιατρο, αν αξιζει να αυξησω τα cyclacur απο 4 σε 6, και να κανω αλλη μια τελευταια μετρηση σε τρεις ακομη μερες. Αφαντος ομως και αυτος και η γραμματεας του τοσες ωρες..

On 5/12/2024 at 12:57 ΜΜ, Katiamaxiking είπε:

Μου είπε ο γιατρός ότι κρατάει 2 μήνες στο ψυγείο και να την κρατήσω προς το παρόν. Την χρειάζεσαι άμεσα;  

Τελικά οχι άμεσα.

Μιλάμε ξανά.

• Μου αρέσει 1

Λοιπον μιλησα με τον γιατρο. Του προτεινα να κανω εναν ακομα υπερηχο την Τριτη το απογευμα.. και στμφωνησαμε πως αν ειναι 8 το ενδομητριο, θα κανουμε την ετ την επομενη Δευτερα. Αν ειναι μικροτερο, θα ακυρωσουμε τον κυκλο. Αυτα απο μενα..

• Ευχή 7

πρίν από 51 λεπτά , dimi.tra είπε:

Εγώ έχω αντίσταση στην ινσουλίνη και εικόνα πολυκυστικών στην μια ωοθήκη. Εχω χαμηλή ΑΜΗ αλλά πολλές καταβολές (στην μια ωοθήκη, η άλλη δίνει ένα ωοθυλάκιο όποτε θυμάται). Την εικόνα πολυκυστικών μου την είπε ο εξωσωματικός, απ ότι κατάλαβα το βλέπει μέσα από την παρακολούθηση και από το γεγονός πως έχω αντίσταση στην ινσουλίνη. Δλδ είναι κάτι στην συνολική εικόνα. Δεν ρώτησα λεπτομέρειες. Αλλά έκανα βραχύ πρωτόκολλο και μου είπε πως με τέτοια εικόνα το προτιμάει για να μην έχω υπερδιέγερση. Τελικά δεν είχα. Πήραμε 7 ωάρια και τα 7 ώριμα αλλά πήγαμε σε βλαστοκύστες 5 ημερών όπου έχω 1 καλή και 1 μέτρια 6ης ημέρας. Στις 3 ημέρες είχα 6 εμβρυα, 3 άριστα και 3 μέτρια. Δηλαδή απ ότι βλέπεις όλα είναι σχετικά. Μπορεί να μην έχεις και τίποτα απολύτως ή να έχεις αντίσταση και να μην σε επηρεάζει πουθενά.  Επίσης αν και έχω εικόνα πολυκυστικών είχα 3 κενά ωοθυλάκια. 

Η αντίσταση στην ινσουλίνη επηρεάζει πολύ την ποιότητα των ωαρίων. Λιγότερο την εμφύτευση, περισσότερο την ίδια την κύηση γιατί μπορεί να αναπτύξεις διαβήτη κύησης (μπορεί και όχι). Ο μεγαλύτερος άθλος είναι να χάσεις τα κιλά με την αντίσταση. Εμένα δεν μου κάνει κανένα απολύτως σύμπτωμα εκτός από το ότι δεν μπορώ να χάσω τα κιλά που έβαλα μετά την έκτοπη κύηση που είχα. Έκανα εξετάσεις αίματος (ούτε και θυμάμαι τι, μη σε πάρω στο λαιμό μου) στον ενδοκρινολόγο και αυτός μου την βρήκε. Έκτοτε παίρνω χάπι θεραπεία. Αυτό που επιμένει ο δικός μου εξωσωματικός και ο ενδοκρινολόγος είναι η TSH και η βιταμίνη D. Με έχουν πεθάνει στις εξετάσεις και στον έλεγχο να είναι όπως τα θέλουν. Περισσότερο τους ενδιαφέρουν αυτά από την αντίσταση στην ινσουλίνη που οκ πρέπει να χάσω τα κιλά που έβαλα. Εχω χάσει τα 2 εδώ και 6 μήνες. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω! Γυμναστική, δίαιτα, ψυχοθεραπεία, διαλειμματικη, διατροφή του ενδοκρινολόγου τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί, στο τέλος θα πάω να κάνω και βελονισμό, μάγια, δεν ξέρω τι άλλο αλήθεια! Δεν έχω κανένα απολύτως σύμπτωμα όμως ούτε υπογλυκαιμίες ούτε τίποτα. 

Σου εύχομαι αυτή τη φορά να είναι και η τυχερή σου και να τα αφήσεις όλα πισω σου, να μην χρειαστείς τίποτε άλλο και επιτέλους να κρατήσεις στην αγκαλιά σου το μικρό σου ουράνιο τόξο! ❤️

Επειδή έχω κι εγώ αντίσταση στην ινσουλίνη και κατάφερα και μια εγκυμοσύνη να βγάλω εις πέρας χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα αλλά και με τα κιλά μου να επανέλθω πλήρως, ήθελα να σου πω πώς αν κάποιος ενδοκρινολογος ή γενικά οποιοσδήποτε σου πρότεινε τη διαλειμματικη δίαιτα για απώλεια κιλών, είναι τουλάχιστον εγκληματικό! Η διαλειμματικη δίαιτα μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο οργανισμό τα οποία φαίνονται μετά από κάποια χρόνια. Ένας με αντισταση στην ινσουλίνη είναι εν δυνάμει διαβητικός. Η καλύτερη διατροφή για οποιοδήποτε άνθρωπο βέβαια είναι αυτή του διαβητικού. Πολλά μικρά ισορροπημένα γεύματα και όχι αφάγια για ώρες. Επίσης στην 1η μου εγκυμοσύνη επειδή τρυπιομουν για να μετρήσω το ζάχαρο μετά από κάποια γεύματα διαπίστωσα πολλά που δεν πίστευα. Όπως ότι το κουλούρι Θεσσαλονίκης μου εκτινασε το ζάχαρο περισσότερο και από το τσουρέκι με σοκολάτα! Κι εμείς στη δουλειά το είχαμε όλοι για σνακ το πρωί! Εμένα το μόνο που με βοήθησε στο να ρυθμίσω το θυρεοειδη μου και να είμαι αδύνατη, όχι απλά να χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης και των 4 αποβολών και των τόσων εξωσωματικων τόσα χρόνια ήταν η άσκηση αερόβια αλλά και με βάρη και η ισορροπημένη διατροφή. Γλυκό με γεμάτο στομάχι, πρωτεΐνη το πρωί και το βράδυ. Αυτά από τη δική μου εμπειρία. 

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

1 hour ago, Makelen είπε:

Κοριτσια πηγα νωρις το πρωι και εκανα την μετρηση ενδομητριου. Δυστυχως σε τρεις μερες, απο 6.5 πηγε μονο 7. Με 7 δεν θα την κανω την ετ. Θελω να ρωτησω τον γιατρο, αν αξιζει να αυξησω τα cyclacur απο 4 σε 6, και να κανω αλλη μια τελευταια μετρηση σε τρεις ακομη μερες. Αφαντος ομως και αυτος και η γραμματεας του τοσες ωρες..

Μου φαίνονται πολύ λίγα τα 4 ρε συ..εγώ έπαιρνα πέντε τη μέρα και οι πιο πολλές γυναίκες παίρνουν 5-6.Νομιζω πως είναι λογική η ανησυχία σου.Τι να πω, γιατροί δεν είμαστε εννοείται,απλά από αυτά που διαβάζω τόσο καιρό ,μου φαίνονται λίγα 

1 ώρα πρίν, dimi.tra είπε:

Σ ευχαριστώ τόσο πολύ για την απάντηση!!! 
ρώτησα τον μικροβιολόγο μου να μου πει τι εξετάσεις χρειάζονται και αν είναι θα πάω να τις κάνω (αν δεν τις έχω κάνει γιατί έχω κάνει άπειρες εξετάσεις). Νομίζω έχω απλά νορμαλ καταβολές για την ηλικία μου και υπερδιέγερση δεν έχω πάθει ποτέ (έχω πάρει μέχρι 5800 μονάδες) 

επίσης μετά την εγκυμοσύνη και εγώ έχω κάνει άθλο να χάσω τα κιλά αλλά τίποτα!!! Απ όσα είπες δεν έχω δοκιμάσει μόνο τον βελονισμό και τα μαγιά!!χαχα αλλά χωρίς πλάκα, λες να βοηθήσει ο βελονισμός;; 
λυπάμαι πολύ και για την δική σου απώλεια! Εσύ θα προχωρήσεις σε εμβρυομεταφορά; 
εύχομαι πολύ σύντομα και εσύ να κρατήσεις το μωρό σου στην αγκαλιά σου ❤️

• Μου αρέσει 1

πρίν από 9 λεπτά , Blue Velvet είπε:

Μου φαίνονται πολύ λίγα τα 4 ρε συ..εγώ έπαιρνα πέντε τη μέρα και οι πιο πολλές γυναίκες παίρνουν 5-6.Νομιζω πως είναι λογική η ανησυχία σου.Τι να πω, γιατροί δεν είμαστε εννοείται,απλά από αυτά που διαβάζω τόσο καιρό ,μου φαίνονται λίγα 

Του το ειπα και του ζητησα να παρω 6. Μου ειπε οτι οχι μονο δεν εχει νοημα, κι οτι αν ειναι να παχυνει το ενδομητριο θα παχυνει και με τα 4, αλλα κι οτι ειναι επικινδυνο να παιρνω για πολλες μερες πολλα cyclacur, κι οτι μεχρι και θρομβωση παθαινεις. Τι να πω.. δεν εχω ιδεα!

• Μπερδεμένη/-ος 1

1 hour ago, Makelen είπε:

Του το ειπα και του ζητησα να παρω 6. Μου ειπε οτι οχι μονο δεν εχει νοημα, κι οτι αν ειναι να παχυνει το ενδομητριο θα παχυνει και με τα 4, αλλα κι οτι ειναι επικινδυνο να παιρνω για πολλες μερες πολλα cyclacur, κι οτι μεχρι και θρομβωση παθαινεις. Τι να πω.. δεν εχω ιδεα!

Ανά 3 μερες σε βλέπει; Σε ποια μέρα του κύκλου είσαι τώρα; 

πρίν από 5 λεπτά , Katker είπε:

Ανά 3 μερες σε βλέπει; Σε ποια μέρα του κύκλου είσαι τώρα; 

Εκανα μετρηση ενδομητριου την 10η μερα αρχικα. Σημερα ξαναπηγα.. 13η μερα ειμαι. Και θα παω και μια τελευταια φορα, την 16η μερα. Το θεμα ειναι αν εχει πιθανοτητα να μεγαλωσει!

Διαφημίσεις

Κορίτσια ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα! Κι εγώ έχω αντίσταση στην ινσουλίνη και χάσιμοτο και ένα χρόνο τώρα παλεύω να χάσω κάποια κιλά. Δεν έχουν χαθεί ότι και να κάνω.. έχασα μόνο 4 για να ακριβολογω.. και σωστή διατροφή με ειδική διαιτολογο εκανα και γυμναστική αερόβια βάρη πιλάτες όλα μαζί σε συνδυασμό συν περπάτημα και όλα αυτά με αγωγή..και κάποτε έχανα κιλά με το να φάω ελαφριά δύο μέρες. Μόνο ο ενδοκρινολόγος θα σε κατευθύνει σωστά και καλό είναι δεν θυμάμαι ποια κοπέλα το έγραψε παραπάνω να κοιτάμε περισσότερο την tsh γιατί είναι πιο επικίνδυνη από την αντίσταση ινσουλίνης.

• Μου αρέσει 2

πρίν από 4 λεπτά , Makelen είπε:

Εκανα μετρηση ενδομητριου την 10η μερα αρχικα. Σημερα ξαναπηγα.. 13η μερα ειμαι. Και θα παω και μια τελευταια φορα, την 16η μερα. Το θεμα ειναι αν εχει πιθανοτητα να μεγαλωσει!

Εγώ στην έβδομη μέρα που με είδε είχα 5,6 ενδομήτριο και μου τα έκανε για 3 μερες 4 τα σικλακουρ και στις επόμενες 3 μερες μου τα έκανε 5. Και μετά με είδε σε 7 μερες και είχε πάει πάνω απο 8,5 και μου τα έκανε 6. Νομίζω παίζουν ρόλο τα πόσα θα παίρνεις αλλά γιατρός δεν είμαι. Και μένα μου φαίνονται λίγα τα 4 που σου λέει. 

Just now, Katker είπε:

Εγώ στην έβδομη μέρα που με είδε είχα 5,6 ενδομήτριο και μου τα έκανε για 3 μερες 4 τα σικλακουρ και στις επόμενες 3 μερες μου τα έκανε 5. Και μετά με είδε σε 7 μερες και είχε πάει πάνω απο 8,5 και μου τα έκανε 6. Νομίζω παίζουν ρόλο τα πόσα θα παίρνεις αλλά γιατρός δεν είμαι. Και μένα μου φαίνονται λίγα τα 4 που σου λέει. 

Επίσης να πω ότι δεν παίζει ρόλο η μέρα του κύκλου γιατί με τα φάρμακα εμείς καθορίζουμε την κατάλληλη στιγμή. Εγώ έκανα εμβρυομεταφορά την 25η μέρα του κύκλου. Αν δεν είναι έτοιμο την τρίτη θεωρώ ότι μπορείς συνεχίσεις με τα φάρμακα. 

πρίν από 1 λεπτό , Katker είπε:

Μου ειπε οτι δεν παιζει ρολο κι οτι 4 αρκουν. Τι να σου πω κι εγω δεν ξερω. Ωστοσο με μπερδεψες λιγο. 7η μερα ειχες 5,6 και μετα ξαναπηγες 14η μερα και ειχες 8,5;?

πρίν από 1 λεπτό , Makelen είπε:

Μου ειπε οτι δεν παιζει ρολο κι οτι 4 αρκουν. Τι να σου πω κι εγω δεν ξερω. Ωστοσο με μπερδεψες λιγο. 7η μερα ειχες 5,6 και μετα ξαναπηγες 14η μερα και ειχες 8,5;?

Ακριβώς. Και μου αύξησε την δόση. 

πρίν από 2 λεπτά , Katker είπε:

Ακριβώς. Και μου αύξησε την δόση. 

Εμενα στην πρωτη εξωσωματικη που επιασα τον γιο μου, μου εδινε 3 και εκανα υπερηχο 10η μερα και ειχα παλι 6,5. Μετα μου ανεβασε σε 4 και πηγα 13η μερα και ειχα 9,2! Τωρα που εκανα το ιδιο.. απο 6,5 πηγε 7! Το θεμα ειναι ειτε με 4 ειτε με παραπανω, μπορω να πιασω το 8 την 16η και να κανω ετ;? Θα ειναι ακριβως 3.5 μερες γτ θα παω απογευμα..

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...