Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

Καφέ Εξωσωματικής 2024 !

Recommended Posts

3 ώρες πρίν, matou23 είπε:

Καλησπέρα και από εμένα , τις γνώμες σας θα ήθελα για έναν προβληματισμό.

Ξεκινάω αύριο κύκλο με διέγερση για ακόμα μια φορά . Λογικά ωοληψια θα πέσει μεγάλη Τετάρτη ή μεγάλη Πέμπτη. Το κέντρο που είμαι με ενημέρωσε πως το έμβρυολογικο θα είναι κλειστό μεγάλη Παρασκευή μεχρι και Δευτέρα του Πάσχα . Όποτε επειδή δεν υπάρχει προσωπικό να παρακολουθεί την ανάπτυξη των εμβρύων , μου πρότειναν να κατάψυξω έμβρυα 1ης ημέρας. Με διαβεβαίωσαν πως η κατάψυξη είτε γίνει 1η είτε 5η ημέρα δεν έχει καμία διαφορά . Απλά στα 1ης ημέρας οοοοοταν έρθει η στιγμή αποψυξης δεν ξέρεις αν θα πριχωρησουν ή όχι ... 

Είχε καμία κοπέλα ανάλογη εμπειρία; Να σημειώσω δε πως α) έχω ήδη τις gonal οι οποίες μερικές λήγουν τον Ιούνιο και β) ο κύκλος του Μαίου πέφτει ημερομηνίες που έχω μια υποχρέωση εκτός Αθηνών για 4 μέρες . 

Δεν θέλω όμως και  να βιαστω αν υπάρχει έστω και 1 μελέτη που δεν ενδείκνυται καταψυξη εμβρύων 1ης ημέρας , ούτε επειδή λήγουν οι γκοναλ ούτε επειδή τον Μάιο θα λείπω . 

Αναμένω τα σχόλια σας ! 

Καλησπέρα! Ακριβώς το ίδιο συνέβη και σε μένα το καλοκαίρι.. δεν μπορούσαν να μείνουν δύο μέρες έστω παραπάνω τον Αύγουστο για να δουν την πορεία και μου τα κατεψυξαν 1η μερα..δυστυχώς το κάνουν συστηματικά απ' ο,τι φαίνεται όταν πρόκειται για διακοπές και αργίες.. στην δική μου περίπτωση καταψυχθηκαν δύο έμβρυα την 1η ημερα, τα οποία όταν τα ξεπαγωσαμε το ένα έγινε βλαστοκυστη αλλά μέτριας ποιότητας (3ΒC), ενώ οι υπόλοιπες όσες 3 που είχα ήδη ήταν από 3ΑΑ έως 5ΑΑ.. η εμβρυολογος μου είπε πως όταν καταψυχεται 1η μέρα μπορεί όντως μετά να μην έχει καλή εξέλιξη,να έχει επηρεαστεί..οπότε σκέψου το καλά γιατί είναι κρίμα και τα χρήματα που θα δώσεις εφόσον δεν σου εξασφαλίζει κανείς ότι θα πάει καλά μετα την απόψυξη..

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια, 

Πηγα για υπέρηχο 7η μέρα με φυσικό τροποποιημένο κύκλο με serpafar σήμερα και για πρώτη φορά είδαμε αρκετές καταβολές (!) αλλά κανένα μεγαλύτερο των 10mm. Μου είπαν να ξαναπάω τη Δευτέρα μήπως μεγαλώσει τίποτα. Εγώ πάντα έχω ωάριο σχεδόν έτοιμο την 7η ημέρα γιατί πάω για ωοληψια την 10η μαξ.
Οπως καταλαβαίνετε έχω ανησυχήσει μήπως για πρώτη φορά δεν έχω ωάριο αυτό το μήνα εδώ και ένα χρόνο που κάνω αυτή τη δουλειά. Πριν 15 μέρες περίπου είχα κάνει prp και δε ξέρω αν αυτό οφείλεται για αυτή τη κατάσταση. Εχω στενοχωρηθεί απίστευτα.

πρίν από 18 λεπτά , MK2012 είπε:

Καλημέρα κορίτσια, 

Πηγα για υπέρηχο 7η μέρα με φυσικό τροποποιημένο κύκλο με serpafar σήμερα και για πρώτη φορά είδαμε αρκετές καταβολές (!) αλλά κανένα μεγαλύτερο των 10mm. Μου είπαν να ξαναπάω τη Δευτέρα μήπως μεγαλώσει τίποτα. Εγώ πάντα έχω ωάριο σχεδόν έτοιμο την 7η ημέρα γιατί πάω για ωοληψια την 10η μαξ.
Οπως καταλαβαίνετε έχω ανησυχήσει μήπως για πρώτη φορά δεν έχω ωάριο αυτό το μήνα εδώ και ένα χρόνο που κάνω αυτή τη δουλειά. Πριν 15 μέρες περίπου είχα κάνει prp και δε ξέρω αν αυτό οφείλεται για αυτή τη κατάσταση. Εχω στενοχωρηθεί απίστευτα.

Καλημερα κοπελα μου! Μηπως απλα να ειναι πιο μεγαλος κυκλος; Εφοσον παιρνεις και σερπαφαρ υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα πανω απο ενα να παρουν μπρος, αλλα νομιζω 7η μερα ειναι τερμα οριακα να το δεις. θεωρω λογω του σερπαφαρ δεν εχουν μεγαλωσει ακομα. γιατι πιθανοτατα δεν παιρνει μονο ενα μπρος.

• Μου αρέσει 2

πρίν από 21 λεπτά , MK2012 είπε:

Καλημέρα κορίτσια, 

Καλημέρα κορίτσι μου ,μα υποτίθεται ότι το prp βοηθάει... Κάνε υπομονή μέχρι την Δευτέρα ίσως μεγαλώσουν μην στεναχωριέσαι έχεις ακόμα 4μερες 18 θα φτάσει σίγουρα έστω και 1

πρίν από 24 λεπτά , MK2012 είπε:

Καλημέρα κορίτσια, 

Θετικό που είδατε περισσότερςς καταβολές. Μήπως χρειαζόταν ενέσιμα σ αυτόν τον κύκλο να τον εκμεταλλευτειτε? Γιατρός δεν είμαι, just saying

Διαφημίσεις

πρίν από 20 λεπτά , MK2012 είπε:

Καλημέρα κορίτσια, 

Καλημέρα, αιματολογικές έκανες μόνο στην αρχή του κύκλου; Αν έχεις καταβολές θα έχεις και ωάριο, θα μεγαλώσει κάτι, απλά μπορεί να αργήσει. Εγω που πάντα έχω πολλές καταβολές έχω και μεγάλους κύκλους μέχρι να αποφασίσουν ποιο θα μεγαλώσει. Να φανταστείς σε αυτόν τον κύκλο μεγάλωναν 3 μαζί 🤦‍♀️. Αυτό που μάλλον έσπασε/θα σπάσει έχει 2 χιλιοστά από το αμέσως μικρότερο που ρισκάρω με την ovitrelle ουσιαστικά να σπάσουν και τα 3. Το ότι έκανες prp μπορεί να οφείλεται για τις πολλές καταβολές ναι αλλά δεν είναι κακό αυτό, στην ουσία αυτό επιδιώκεις να αναστηθούν οι ωοθήκες. Θα κάνεις κ εσύ υπομονή και θα πας από υπέρηχο σε υπέρηχο μέχρι να μεγαλώσουν! 

πρίν από 21 λεπτά , MK2012 είπε:

Καλημέρα κορίτσια, 

Καλημέρα! Δεν ξέρω για το prp αν μπορεί να επηρεάσει. Από προσωπική μου εμπειρία από serpafar ξέρω ότι μπορεί ο οργανισμός να μην αντιδράσει στο φάρμακο. Βέβαια εγώ έχω πολυκυστικες και ΣΠΩ με μεγάλους και ασταθείς κύκλους - δεν ξέρω αν μπορεί να συμβεί κάτι αντίστοιχο σε κοπέλες με σταθερό κύκλο. Εγώ επίσης είχα και διακυμάνσεις στις μέρες της ωορρηξιας με το serpafar, άλλοτε γινόταν 14-16 μερα και άλλοτε 20-22. Ίσως μπορεί να είναι ένας κακός κυκλος. Είναι σίγουρα όμως θετικό και ενθαρρυντικό το ότι είδατε και αρκετές καταβολές!  

πρίν από 15 λεπτά , little miracle είπε:

Καλημερα κοπελα μου! Μηπως απλα να ειναι πιο μεγαλος κυκλος; Εφοσον παιρνεις και σερπαφαρ υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα πανω απο ενα να παρουν μπρος, αλλα νομιζω 7η μερα ειναι τερμα οριακα να το δεις. θεωρω λογω του σερπαφαρ δεν εχουν μεγαλωσει ακομα. γιατι πιθανοτατα δεν παιρνει μονο ενα μπρος.

Μα εμενα ο κύκλος μου είναι 24 ημερών τα τελευταία χρόνια. Παντα την 7η ημέρα έβλεπα ωάριο και μάλιστα μεγάλο. Δε μπορώ να καταλάβω. Πραγματικά έχω απογοητευτεί, σκέφτομαι μήπως είναι η αρχή του τέλους.

πρίν από 15 λεπτά , Neverstop είπε:

Θετικό που είδατε περισσότερςς καταβολές. Μήπως χρειαζόταν ενέσιμα σ αυτόν τον κύκλο να τον εκμεταλλευτειτε? Γιατρός δεν είμαι, just saying

Δε μου είπε κάτι, μόνο να τελειώσω σήμερα τα serpafar και να πάω 10η ημέρα για επανάληψη.

πρίν από 15 λεπτά , anemonii είπε:

Καλημέρα! Δεν ξέρω για το prp αν μπορεί να επηρεάσει. Από προσωπική μου εμπειρία από serpafar ξέρω ότι μπορεί ο οργανισμός να μην αντιδράσει στο φάρμακο. Βέβαια εγώ έχω πολυκυστικες και ΣΠΩ με μεγάλους και ασταθείς κύκλους - δεν ξέρω αν μπορεί να συμβεί κάτι αντίστοιχο σε κοπέλες με σταθερό κύκλο. Εγώ επίσης είχα και διακυμάνσεις στις μέρες της ωορρηξιας με το serpafar, άλλοτε γινόταν 14-16 μερα και άλλοτε 20-22. Ίσως μπορεί να είναι ένας κακός κυκλος. Είναι σίγουρα όμως θετικό και ενθαρρυντικό το ότι είδατε και αρκετές καταβολές!  

Έχω ξαναπάρει serpafar αλλά δε μου έχει κάνει κάτι παρόμοιο η αλήθεια είναι. Είναι η 3η φορά που τα παίρνω και δεν είχα αλλαγή στον κύκλο τις άλλες φορές. Μου έκανε κάτι αιμορραγίες μόνο και μου είχαν πει πως φταίει που λεπταίνει το ενδομήτριο. 

πρίν από 25 λεπτά , dimi.tra είπε:

Καλημέρα, αιματολογικές έκανες μόνο στην αρχή του κύκλου; Αν έχεις καταβολές θα έχεις και ωάριο, θα μεγαλώσει κάτι, απλά μπορεί να αργήσει. Εγω που πάντα έχω πολλές καταβολές έχω και μεγάλους κύκλους μέχρι να αποφασίσουν ποιο θα μεγαλώσει. Να φανταστείς σε αυτόν τον κύκλο μεγάλωναν 3 μαζί 🤦‍♀️. Αυτό που μάλλον έσπασε/θα σπάσει έχει 2 χιλιοστά από το αμέσως μικρότερο που ρισκάρω με την ovitrelle ουσιαστικά να σπάσουν και τα 3. Το ότι έκανες prp μπορεί να οφείλεται για τις πολλές καταβολές ναι αλλά δεν είναι κακό αυτό, στην ουσία αυτό επιδιώκεις να αναστηθούν οι ωοθήκες. Θα κάνεις κ εσύ υπομονή και θα πας από υπέρηχο σε υπέρηχο μέχρι να μεγαλώσουν! 

Είχα κάνει ναι και δεν ήταν καλές η αλήθεια είναι. FSH 17 και Ε2 40. Πρώτη φορά δε φαίνεται τίποτα από τον υπέρηχο τέτοια μέρα  και όπως καταλαβαίνεις φοβάμαι μήπως είναι η αρχή του τέλους αν ξεκινάω να χάνω ωορρηξίες. 

πρίν από 26 λεπτά , anemonii είπε:

Ναι και εμένα το serpafar δε κάνει και θαύματα, για την ακρίβεια εγώ είτε πάρω είτε δε πάρω φάρμακα το ίδιο είναι γιατί καταλήγω με μαξ 2 ωάρια.

πρίν από 14 λεπτά , MK2012 είπε:

Μα εμενα ο κύκλος μου είναι 24 ημερών τα τελευταία χρόνια. Παντα την 7η ημέρα έβλεπα ωάριο και μάλιστα μεγάλο. Δε μπορώ να καταλάβω. Πραγματικά έχω απογοητευτεί, σκέφτομαι μήπως είναι η αρχή του τέλους.

Δε μου είπε κάτι, μόνο να τελειώσω σήμερα τα serpafar και να πάω 10η ημέρα για επανάληψη.

Έχω ξαναπάρει serpafar αλλά δε μου έχει κάνει κάτι παρόμοιο η αλήθεια είναι. Είναι η 3η φορά που τα παίρνω και δεν είχα αλλαγή στον κύκλο τις άλλες φορές. Μου έκανε κάτι αιμορραγίες μόνο και μου είχαν πει πως φταίει που λεπταίνει το ενδομήτριο. 

Είχα κάνει ναι και δεν ήταν καλές η αλήθεια είναι. FSH 17 και Ε2 40. Πρώτη φορά δε φαίνεται τίποτα από τον υπέρηχο τέτοια μέρα  και όπως καταλαβαίνεις φοβάμαι μήπως είναι η αρχή του τέλους αν ξεκινάω να χάνω ωορρηξίες. 

Μην προτρεχεις, οσο μπορεις δηλαδη. Κατσε να δεις 10η μερα τι θα φανει, μπορει να εχει μεγαλωσει καποιο/α. Επισης ακομα κ ενας κυκλος να ειναι πιο μεγαλος η ανωορρηκτικος , δεν σημαινει πως δεν θα κανεις ποτε ξανα ωορρηξια. οι γιατροι λενε οτι ειναι φυσιολογικο να συμβαινει 1-2 φορες το χρονο. καλα, δεν το συζητω για γυναικες με ΣΠΩ που οι περισσοτεροι κυκλοι μες στον χρονο ετσι ειναι. Θελω να πω οτι τυχαινει, χωρις να σημαινει οτι παει, τερμα δεν θα κανεις ωορρηξια ποτε ξανα. κι εφοσον στις ωοθηκες σου υπαρχουν καταβολες, μια χαρα θα συνεχισεις να κανεις. 

πρίν από 3 λεπτά , little miracle είπε:

Μην προτρεχεις, οσο μπορεις δηλαδη. Κατσε να δεις 10η μερα τι θα φανει, μπορει να εχει μεγαλωσει καποιο/α. Επισης ακομα κ ενας κυκλος να ειναι πιο μεγαλος η ανωορρηκτικος , δεν σημαινει πως δεν θα κανεις ποτε ξανα ωορρηξια. οι γιατροι λενε οτι ειναι φυσιολογικο να συμβαινει 1-2 φορες το χρονο. καλα, δεν το συζητω για γυναικες με ΣΠΩ που οι περισσοτεροι κυκλοι μες στον χρονο ετσι ειναι. Θελω να πω οτι τυχαινει, χωρις να σημαινει οτι παει, τερμα δεν θα κανεις ωορρηξια ποτε ξανα. κι εφοσον στις ωοθηκες σου υπαρχουν καταβολες, μια χαρα θα συνεχισεις να κανεις. 

Αν ειναι πιο μεγάλος δε με ενοχλεί γιατί ίσως προλαβαίνουν να ωριμάσουν κάποια και δε τα παίρνω εν τελεί ανώριμα. Αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό ή αν απλά δε τα ωριμάζει ο οργανισμός. Απλά επειδή 12 μήνες τώρα δε μου έχει ξανασυμβεί φρικαρω με την αλλαγή ειδικά μετά από το prp που το έκανα πριν 15 μέρες ελπίζοντας σε καλύτερα αποτελέσματα. Οχι για να μη μεγαλώνει τίποτα τώρα.

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

πρίν από 26 λεπτά , MK2012 είπε:

Ναι και εμένα το serpafar δε κάνει και θαύματα, για την ακρίβεια εγώ είτε πάρω είτε δε πάρω φάρμακα το ίδιο είναι γιατί καταλήγω με μαξ 2 ωάρια.

Η απουσία ωορρηξίας σε έναν κύκλο ή η καθυστερημένη ωορρηξία δεν είναι σημάδι εμμηνόπαυσης βρε παιδί μου, μην πηδάς τόσο γρήγορα σε συμπεράσματα. Το κάνω κ εγώ ΠΡΟΦΑΝΩΣ! Χθες με πήρε ο γιατρός μου ο ψείρας που λέει η @little miracle γιατί ήταν η προγεστερόνη μου 1,61 αντί για κάτω από 1,4 που την ήθελε και μέχρι να κάνω μια επανάληψη και να με πάρει τηλέφωνο είχα κάνει διάγνωση κύστης ωχρού σωματίου, ότι θα σπάσει και θα καταλήξω πάλι στο νοσοκομείο για χειρουργείο 🤦‍♀️

Εγω πιστεύω πως είναι αποτέλεσμα των πολλών καταβολών και θα ωριμάσουν τα ωοθυλάκια στον χρόνο τους. Έκανες κάτι διαφορετικό το prp, μην περιμένεις να δεις ακριβώς τα ίδια με τους προηγούμενους κύκλους. Άλλωστε υποτίθεται γι αυτό το έκανες για να βελτιώσεις την κατάσταση. Προτιμάς να μην δεις καμία αλλαγή; 

• Μου αρέσει 6

πρίν από 24 λεπτά , MK2012 είπε:

Και εγώ, αν και με φουλ πολυκυστικες, στην καλύτερη δύο ωάρια βλέπαμε με serpafar. 

πρίν από 11 λεπτά , MK2012 είπε:

Αν ειναι πιο μεγάλος δε με ενοχλεί γιατί ίσως προλαβαίνουν να ωριμάσουν κάποια και δε τα παίρνω εν τελεί ανώριμα. Αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό ή αν απλά δε τα ωριμάζει ο οργανισμός. Απλά επειδή 12 μήνες τώρα δε μου έχει ξανασυμβεί φρικαρω με την αλλαγή ειδικά μετά από το prp που το έκανα πριν 15 μέρες ελπίζοντας σε καλύτερα αποτελέσματα. Οχι για να μη μεγαλώνει τίποτα τώρα.

Συμφωνώ με @dimi.tra. Οι πολλές καταβολές δεν δείχνουν ποτέ κάτι κακό. Μάλλον το prp σου έπιασε τόπο 

• Μου αρέσει 4

πρίν από 7 λεπτά , dimi.tra είπε:

Η απουσία ωορρηξίας σε έναν κύκλο ή η καθυστερημένη ωορρηξία δεν είναι σημάδι εμμηνόπαυσης βρε παιδί μου, μην πηδάς τόσο γρήγορα σε συμπεράσματα. Το κάνω κ εγώ ΠΡΟΦΑΝΩΣ! Χθες με πήρε ο γιατρός μου ο ψείρας που λέει η @little miracle γιατί ήταν η προγεστερόνη μου 1,61 αντί για κάτω από 1,4 που την ήθελε και μέχρι να κάνω μια επανάληψη και να με πάρει τηλέφωνο είχα κάνει διάγνωση κύστης ωχρού σωματίου, ότι θα σπάσει και θα καταλήξω πάλι στο νοσοκομείο για χειρουργείο

Σε αυτό που έγραψες για τη διάγνωση, εγώ με είχα διαγνώσει με χλαμύδια που είχαν ως αποτέλεσμα να φράξουν οι σάλπιγγες μου και για αυτό δεν εμένα έγκυος. Το δάκρυ έτρεχε ποτάμι επι μέρες ολόκληρες μέχρι να πάω να κάνω καλλιέργεια κολπικού και σαλπιγγογραφια και να δω ότι όλα είναι καλά. 🤣

• Χαχα 3
  • Μπερδεμένη/-ος 1

πρίν από 1 λεπτό , anemonii είπε:

Σε αυτό που έγραψες για τη διάγνωση, εγώ με είχα διαγνώσει με χλαμύδια που είχαν ως αποτέλεσμα να φράξουν οι σάλπιγγες μου και για αυτό δεν εμένα έγκυος. Το δάκρυ έτρεχε ποτάμι επι μέρες ολόκληρες μέχρι να πάω να κάνω καλλιέργεια κολπικού και σαλπιγγογραφια και να δω ότι όλα είναι καλά. 🤣

Είμαστε πολλές τελικά 😂😂😂

• Χαχα 2

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...