Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 4 λεπτά , anemonii είπε:

Κορίτσια, γεια σας. Ακολουθεί σεντόνι.

Είχα σήμερα ραντεβού με τον γιατρό μου και μου είπε κάτι που με προβλημάτισε και θα ήθελα τη γνώμη σας. Περιμένω περίοδο για να προχωρήσω σε ετ. Του είπα ότι πήγα αιματολογο, έχω προδιάθεση για θρομβοφιλια και ότι μου είπε η αιματολογος όταν ξεκινήσω τη διαδικασία για την ετ να παίρνω ένα σαλοσπιρ 100μγ τη μέρα. Είναι σύμφωνος και μου είπε ότι ούτως ή άλλως μετά την ετ δίνουν ηπαρίνη. Η αιματολογος όμως μου είπε όταν με το καλό πετύχω εγκυμοσύνη και φτάσω στην 8η εβδομάδα να πάω για επανεξέταση και τότε ΑΝ χρειαστεί θα ξεκινήσω ηπαρίνη. Μου φάνηκε περίεργο που ο εξωσωματικος θέλει να δώσει ηπαρίνη μετά την ετ ενώ η αιματολογος όχι. Να σημειώσω ότι γενικά δεν με μπουκωνει με εξετάσεις και φάρμακα, είναι πολύ φειδωλός σε αυτά, οπότε με παραξένεψε ακόμη περισσότερο αυτό. Ποια η γνώμη σας; Να μιλήσω ξανά με την αιματολογο όταν έρθει η ώρα; Ψιλοντρεπομαι κιόλας, μια φορά με έχει δει. 

Και επίσης ήθελα να σας ρωτήσω και κάτι άλλο. Είμαι 22η μέρα κύκλου μετά από ωοληψια. Από τον υπέρηχο φαίνεται να έχω κάνει ωορρηξία (θαύμα για τα δεδομένα μου) και το ενδομήτριο είναι στο 6,5 περιπου. Δεν μου είπε αν είναι τριζωνικο. Γενικά δεν μου σχολίασε ποτέ κάτι για το ενδομήτριο μου, πχ ότι είναι λεπτό. Τον Φλεβάρη έκανα διέγερση με gonal και είχα αρκετά ωάρια. Παίζει να έπαιξε και αυτό τον ρόλο του; Με τεχνητό κύκλο θα πάμε για ετ, οπότε θέλω να πιστεύω ότι θα ενταξει όταν έρθει η ώρα, αλλά στεναχωρήθηκα λίγο. 

Γιατί στεναχωρήθηκες; Δεν κατάλαβα. Αφού δεν σου είπε κάτι για το ενδομήτριο. 
      Εμένα ο αιματολόγος μου είπε αν ο εξωσωματικός κρίνει πως θέλει να δώσει ηπαρίνη να την πάρω δεν θα πάθω τίποτα. Δεν έχω προδιάθεση για τίποτα. Πολλοί γιατροί το έχουν στο πρωτόκολλο τους να δίνουν προληπτικά αντιπηκτικές δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. 

Καφέ Εξωσωματικής 2024 !

Recommended Posts

9 ώρες πρίν, dimi.tra είπε:

Το μόνο μου πρόβλημα ήταν η μία σάλπιγγα τίποτε άλλο και πέρασα επιτροπή κανονικά και εγκρίθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη, δεν μου ζήτησαν τίποτα παραπάνω πέρα από τα πρακτικά του χειρουργείου και την σαλπιγγογραφία. Επίσης μία σάλπιγγα εξαιτίας εξωμητρίου. Πέρασα επιτροπή τον Αύγουστο. Επίσης είχα ρωτήσει τον γιατρό αν είναι να πειράξουμε και το σπέρμα γιατί είχε βελτίωση μεταξύ των δύο σπερμοδιαγραμμάτων του συζύγου και μου είπε δεν χρειάζεται καν, μόνο με την μία σάλπιγγα περνάω. Για την ασφάλεια ναι αν δεν ήταν σε ισχύ δεν θα μπορούσες να καταθέσεις τα χαρτιά, μόνο γι αυτό το λόγο δεν θα μπορούσες να περάσεις επιτροπή. 

Εγώ είμαι επαρχία οπότε στο θέμα γιατρού δεν μπορώ να σε κατατοπίσω. Αλλά στο θέμα μικροβίωμα κάθε αντιβίωση ρισκάρεις να το χαλάσεις και να τρέχεις μετά. Γιατί έκανες μετά από 1,5 μήνα ξανά μικροβίωμα; 

Καλέ με μία! Μην το σκέφτεσαι! Και μάλιστα και δεν ήταν και ο καλύτερος μου κύκλος αυτή η μία. Μια χαρά θα τα πας! ❤️ 

Δεν έκανα μικροβιωμα τώρα καλλιέργεια τραχηλικού υγρού μου έκανε ο νέος γιατρός δεν ξέρω αν είδε ότι το μικροβιωμα ήταν αρχές Φλεβάρη ..

Διαφημίσεις

11 ώρες πρίν, Ρούλα87 είπε:

Καλησπέρα κορίτσι μου όλοι περνάνε επιτροπή σπάνια πλέον κόβουν κάποιον.εμενα χωρίς να έχω θέμα κ η κλινική ήθελα να μου κάνει τα χαρτιά απλά εγώ δεν δέχτηκα λόγο χρόνου.δεν μπορώ να κατάλαβω γιατί το έκανε αυτό ο γιατρός σου αφού μπορούσε να σου κάνει τα χαρτιά.σου εύχομαι καλή επιτυχία ❤️❤️❤️

Καλημέρα, μακάρι να σας είχα ρωτήσει νωρίτερα και γι αυτό... ελπίζω να μην το μετανιώσω που έκανα την μικρή διέγερση και να χρειαστώ την κανονική.. σε ευχαριστώ πολύ!

10 ώρες πρίν, dimi.tra είπε:

Το μόνο μου πρόβλημα ήταν η μία σάλπιγγα τίποτε άλλο και πέρασα επιτροπή κανονικά και εγκρίθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη, δεν μου ζήτησαν τίποτα παραπάνω πέρα από τα πρακτικά του χειρουργείου και την σαλπιγγογραφία. Επίσης μία σάλπιγγα εξαιτίας εξωμητρίου. Πέρασα επιτροπή τον Αύγουστο. Επίσης είχα ρωτήσει τον γιατρό αν είναι να πειράξουμε και το σπέρμα γιατί είχε βελτίωση μεταξύ των δύο σπερμοδιαγραμμάτων του συζύγου και μου είπε δεν χρειάζεται καν, μόνο με την μία σάλπιγγα περνάω. Για την ασφάλεια ναι αν δεν ήταν σε ισχύ δεν θα μπορούσες να καταθέσεις τα χαρτιά, μόνο γι αυτό το λόγο δεν θα μπορούσες να περάσεις επιτροπή. 

Εγώ είμαι επαρχία οπότε στο θέμα γιατρού δεν μπορώ να σε κατατοπίσω. Αλλά στο θέμα μικροβίωμα κάθε αντιβίωση ρισκάρεις να το χαλάσεις και να τρέχεις μετά. Γιατί έκανες μετά από 1,5 μήνα ξανά μικροβίωμα; 

Καλέ με μία! Μην το σκέφτεσαι! Και μάλιστα και δεν ήταν και ο καλύτερος μου κύκλος αυτή η μία. Μια χαρά θα τα πας! ❤️ 

Μακάρι Δήμητρα μου να σας είχα ρωτήσει πριν ξεκινήσω... σου εύχομαι καλή επιτυχία και σε ευχαριστώ 😍

4 ώρες πρίν, Blu24 είπε:

Δεν έκανα μικροβιωμα τώρα καλλιέργεια τραχηλικού υγρού μου έκανε ο νέος γιατρός δεν ξέρω αν είδε ότι το μικροβιωμα ήταν αρχές Φλεβάρη ..

Κατάλαβα μικροβιωμα και θα ήταν κρίμα να το ξανακάνεις τόσο σύντομα! 

3 ώρες πρίν, κολοκυθάκι είπε:

Καλημέρα, μακάρι να σας είχα ρωτήσει νωρίτερα και γι αυτό... ελπίζω να μην το μετανιώσω που έκανα την μικρή διέγερση και να χρειαστώ την κανονική.. σε ευχαριστώ πολύ!

Μακάρι Δήμητρα μου να σας είχα ρωτήσει πριν ξεκινήσω... σου εύχομαι καλή επιτυχία και σε ευχαριστώ 😍

Σ ευχαριστώ κοπέλα μου, σου εύχομαι να μην χρειαστείς και να πετύχεις τώρα! Αλλά να ξέρεις μια χαρά περνάς επιτροπή με μια σάλπιγγα. 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 2 λεπτά , dimi.tra είπε:

Κατάλαβα μικροβιωμα και θα ήταν κρίμα να το ξανακάνεις τόσο σύντομα! 

Σ ευχαριστώ κοπέλα μου, σου εύχομαι να μην χρειαστείς και να πετύχεις τώρα! Αλλά να ξέρεις μια χαρά περνάς επιτροπή με μια σάλπιγγα. 

Όχι όχι καλλιέργεια μ έκανε γιατί είχα αρκετά υγρά και υποπτευθηκε πως έχω κολπίτιδα και για αυτό μου πήρε δείγμα 

23 ώρες πρίν, Blu24 είπε:

Είναι καινούριος γιατρός αυτός τώρα που μου τα είπε αυτά επειδή θα αλλάξω για την επόμενη προσπάθεια !!! Αλλά συγνώμη ρε κορίτσια εσείς σε ποιους γιατρούς πάτε ; Μόνο εγώ πέφτω στους λάθος ; 😂 μικροβιωμα έκανα πριν ένα μισή μήνα και ήταν καθαρό 91% γαλακτοβακυλους έδειξε και πήρα και υπόθετα γαλακτοβακυλους για δέκα μέρες καλλιέργεια έκανα τώρα πάλι για να δούμε 

μην πεσεις στην παγιδα επειδη απογοητευτηκες απο τον προηγουμενο, να πας σωνει και ντε με κλειστα ματια στον επομενο και να κανεις οτι του ερθει. ψαξου λιγο πρωτα. διαβασε. ακου γνωμες, και δεν λεω μονο ομοιοπαθουσων, αλλα μιλα με τους αλλους γιατρους που εχεις και ρωτα τους πως τους ακουγονται ολα αυτα για τα φαρμακα κ τις αντιβιωσεις κτλ. παντως ειμαι σιγουρη πως χλαμυδια και ερπη δεν εχετε. τσαμπα αντιβιωση θα φας κ μετα αντε ξανα μανα να στρωσεις τους γαλακτοβακιλους. κολπικα εννοω, που εκει σε καιει. αν ειχατε εστω ενας απ τους δυο σας δεν θα το ειχε εκδηλωσει ποτε , μια καλλιεργεια δεν θα το χε δειξει;; τι κουλα ακουω… για μενα κανε εκει τον προεμφυτευτικο να εισαι σιγουρη τι εμβρυα μεταφερεις κι απο κει κι επειτα ολα αυτα που ακουω ειναι λιγο να χαμε να λεγαμε… και για τα αιματολογικα φαρμακα και την κορτιζονη, ακουμε μονο τους αντιστοιχους γιατρους. τιποτα προληπτικα. οπως και για τα φαρμακα σακχαρου θυρεοειδη ακουμε μονο τον ενδοκρινολογο.

Διαφημίσεις

On 28/3/2025 at 10:31 ΠΜ, Blu24 είπε:

Κορίτσια καλημέρα !! Πήγα χθες να δω έναν γιατρό καινούριο για την νέα μας προσπάθεια με τον οποίον αν τελικά τον επιλέξουμε μας πρότεινε να κάνουμε ένα μήνα θεραπεία με βιταμίνες και αντιβίωση και οι δύο μας ( η αντιβίωση για χλαμύδια και έρπητα γιατί δεν φαίνεται πάντα στην καλλιέργεια ) και μετά να συνεχίσουμε σε διέγερση με purugon και προεμφυτευτικό στα έμβρυα και αν όλα πάνε καλά και έχουμε υγιή έμβρυα στην ετ μου είπε πως θα πρέπει να πάρω οιστρογόνα προγεστερόνη ηπαρίνη ασπιρίνη κορτιζόνη και intralipids δεν ξέρω αλλά μου φαίνονται πολλά όλα αυτά τα φάρμακα προληπτικά για την ετ 

και ήθελα να σας ρωτήσω εσάς πως σας φαίνονται όλα αυτά ; Ιδανικά δεν θα ήθελα να διαλέξω πάλι λάθος γιατρό γιατί οι καινουριοι μου βρήκανε πολλά λάθη από τον 

Και τα ίδια πήρα κορίτσι οιστρογόνα για το ενδομητριο για να φτάσει στο μέγεθος που θέλουν και δύο μέρες πριν την ετ ξεκίνησα κ προγεστερονη ,μετά την ετ αντιπηκτικες σαλοσπιρ και προγεστερονη 

• Μου αρέσει 1

17 ώρες πρίν, dimi.tra είπε:

με χαμηλη αμη????/αχ μπραβοοοο μου δινεις ελπιδεςςςς

πρίν από 8 λεπτά , mariamik είπε:

με χαμηλη αμη????/αχ μπραβοοοο μου δινεις ελπιδεςςςς

Εχω λιγο καλυτερη ΑΜΗ από εσένα αλλά όχι τέλεια δλδ είναι κάτω από 2 και η δικιά μου. Ο γιατρός μου είπε πως με τέτοια εικόνα ωοθηκών στην ΑΜΗ δεν μπορούμε να βασιστούμε γιατί εξαιτίας προηγούμενου χειρουργείου έχει μείνει μικρή η ωοθήκη και αυτό είναι που ουσιαστικά κατεβάζει τον ΑΜΗ γιατί δεν υπάρχει επαρκής ιστός. Κάπως έτσι δλδ τα κατάλαβα. Γενικά η ΑΜΗ είναι ενδεικτική για γυναίκες που δεν έχουν άλλα θέματα τώρα με κουτσουρεμένες ωοθήκες ούτε και ξέρουμε πόσο θα ήταν η ΑΜΗ αν δεν είχαν γίνει τα χειρουργεία. 

2 ώρες πρίν, little miracle είπε:

μην πεσεις στην παγιδα επειδη απογοητευτηκες απο τον προηγουμενο, να πας σωνει και ντε με κλειστα ματια στον επομενο και να κανεις οτι του ερθει. ψαξου λιγο πρωτα. διαβασε. ακου γνωμες, και δεν λεω μονο ομοιοπαθουσων, αλλα μιλα με τους αλλους γιατρους που εχεις και ρωτα τους πως τους ακουγονται ολα αυτα για τα φαρμακα κ τις αντιβιωσεις κτλ. παντως ειμαι σιγουρη πως χλαμυδια και ερπη δεν εχετε. τσαμπα αντιβιωση θα φας κ μετα αντε ξανα μανα να στρωσεις τους γαλακτοβακιλους. κολπικα εννοω, που εκει σε καιει. αν ειχατε εστω ενας απ τους δυο σας δεν θα το ειχε εκδηλωσει ποτε , μια καλλιεργεια δεν θα το χε δειξει;; τι κουλα ακουω… για μενα κανε εκει τον προεμφυτευτικο να εισαι σιγουρη τι εμβρυα μεταφερεις κι απο κει κι επειτα ολα αυτα που ακουω ειναι λιγο να χαμε να λεγαμε… και για τα αιματολογικα φαρμακα και την κορτιζονη, ακουμε μονο τους αντιστοιχους γιατρους. τιποτα προληπτικα. οπως και για τα φαρμακα σακχαρου θυρεοειδη ακουμε μονο τον ενδοκρινολογο.

Τόσο πολύ έπιρεαζει η αντιβίωση τους γαλακτοβακυλους;; 

πρίν από 2 λεπτά , Blu24 είπε:

φυσικα κι επηρεαζει. εχεις τωρα 91% γαλακτοβακιλους και μετα μπορει να πεσει πολυ και να θες αγωγη για καιρο. γενικα οι αντιβιωσεις καλο ειναι να αποφευγονται σε φαση προετοιμασιας για ετ. γιατι αλλαζει εντελως η χλωριδα του κολπου και της μητρας. και μπορει να αναπτυχθουν αλλοι παθογονοι μικροοργανισμοι. προσωπικα προληπτικα χωρις καμια διαγνωση ουτε καν ενδειξη, δεν θα τολμουσα να ταραξω το μικροβιωμα παιρνωντας αντιβιωση τρεις βδομαδες. παρε γνωμη κι αλλων γιατρων. ειναι ακραιο να παρεις αντιβιωση για κατι τοσο σοβαρο, χωρις να εχεις. επισης ο ερπης δεν αντιμετωπιζεται με αντιβιωση απο οσα γνωριζω . ισως η @dimi.tra να ξερει να μας πει καλυτερα. δεν ξερω γιατι σου ανεφερε και τον ενδεχομενο υποτιθεμενο ερπη. 

Διαφημίσεις

πρίν από 1 λεπτό , little miracle είπε:

φυσικα κι επηρεαζει. εχεις τωρα 91% γαλακτοβακιλους και μετα μπορει να πεσει πολυ και να θες αγωγη για καιρο. γενικα οι αντιβιωσεις καλο ειναι να αποφευγονται σε φαση προετοιμασιας για ετ. γιατι αλλαζει εντελως η χλωριδα του κολπου και της μητρας. και μπορει να αναπτυχθουν αλλοι παθογονοι μικροοργανισμοι. προσωπικα προληπτικα χωρις καμια διαγνωση ουτε καν ενδειξη, δεν θα τολμουσα να ταραξω το μικροβιωμα παιρνωντας αντιβιωση τρεις βδομαδες. παρε γνωμη κι αλλων γιατρων. ειναι ακραιο να παρεις αντιβιωση για κατι τοσο σοβαρο, χωρις να εχεις. επισης ο ερπης δεν αντιμετωπιζεται με αντιβιωση απο οσα γνωριζω . ισως η @dimi.tra να ξερει να μας πει καλυτερα. δεν ξερω γιατι σου ανεφερε και τον ενδεχομενο υποτιθεμενο ερπη. 

Αντιβίωση πρότεινε να πάρω τώρα και μετά να από ένα δυο μήνες να κάνουμε διέγερση και μετά μέχρι να γίνει ο προεμφυτευτικός να δούμε τ θα έχουμε και αν θα έχουμε ετ θα γίνει μετά από 4-5 μήνες μετά την αντιβίωση …και ίσως τ είπε επειδή θεωρεί πως έχω και κολπίτιδα ; Θα δείξει η καλλιέργεια …θα ρωτήσω βέβαια και τον γυναικολόγο μου για να μια δεύτερη γνώμη 

πρίν από 8 λεπτά , Blu24 είπε:

Τους επιρεαζει βέβαια γιατί στην ουσία σκοτώνει ότι υπάρχει στον οργανισμό καλό ή κακό. Γι'αυτό πρέπει να είσαι προσεκτική με τα προβιοτικα . Δηλαδή δεν αρκούν απλά προβιοτικα πρέπει να περνεις Κ κολπικά πρέπει να περνεις Κ απτό στόμα Κ φυσικά προβιοτικα όπως γιαούρτι κεφίρ. Πολύ καλή διατροφή Κ πολύ άπειρο νερό. Αν τα ακολουθήσεις όλα πίστα δεν έχεις να φοβηθεις τίποτα . Απλά συνήθως οι γιατροί ξεχνάνε τα προβιοτικα Κ την διατροφή Κ οι ασθενείς δεν το ψάχνουν καθόλου Κ το αφήνουν στην τύχη τους . Φυσικά Κ δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ακολουθήσεις μια αγωγή με αντιβίωση απλά πρέπει να είσαι Κ προσεκτική 

πρίν από 1 λεπτό , linaa είπε:

Τους επιρεαζει βέβαια γιατί στην ουσία σκοτώνει ότι υπάρχει στον οργανισμό καλό ή κακό. Γι'αυτό πρέπει να είσαι προσεκτική με τα προβιοτικα . Δηλαδή δεν αρκούν απλά προβιοτικα πρέπει να περνεις Κ κολπικά πρέπει να περνεις Κ απτό στόμα Κ φυσικά προβιοτικα όπως γιαούρτι κεφίρ. Πολύ καλή διατροφή Κ πολύ άπειρο νερό. Αν τα ακολουθήσεις όλα πίστα δεν έχεις να φοβηθεις τίποτα . Απλά συνήθως οι γιατροί ξεχνάνε τα προβιοτικα Κ την διατροφή Κ οι ασθενείς δεν το ψάχνουν καθόλου Κ το αφήνουν στην τύχη τους . Φυσικά Κ δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ακολουθήσεις μια αγωγή με αντιβίωση απλά πρέπει να είσαι Κ προσεκτική 

Δηλαδή αν εν τελεί πάρω την αντιβίωση και περνώ κανονικά και προβιοτικά τρώω και γιαούρτια και κεφιρ και όταν τελειώσω την αντιβίωση πάρω ξανά τα υπόθετα με τους γαλακτοβακυλους δεν θα έχω θέμα ; 

πρίν από 1 λεπτό , Blu24 είπε:

Δηλαδή αν εν τελεί πάρω την αντιβίωση και περνώ κανονικά και προβιοτικά τρώω και γιαούρτια και κεφιρ και όταν τελειώσω την αντιβίωση πάρω ξανά τα υπόθετα με τους γαλακτοβακυλους δεν θα έχω θέμα ; 

Βέβαια δεν έχεις θέμα αν ήταν τόσο εύκολα να έχεις θέμα μόνο απτήν αντιβίωση δεν θα θεραπευαμε τίποτα. 

Just now, linaa είπε:

Βέβαια δεν έχεις θέμα αν ήταν τόσο εύκολα να έχεις θέμα μόνο απτήν αντιβίωση δεν θα θεραπευαμε τίποτα. 

Ωραία σε ευχαριστώ πολύ θα μιλήσω και με τον γυναικολόγο μου να δω τι γνώμη έχει εκείνος !!! 

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...