Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

•   5 ώρες πρίν, Cristina93 είπε:

Καλημέρα κορίτσια και χρόνια πολλά αν κάποια από εσάς γιορτάζει σήμερα! Δύσκολες οι αργίες/γιορτές και τα τραπέζια για όσες είμαστε στον αγώνα… Για  τη Βιταμίνη D που πολλές έχουμε κάπως χαμηλή, αν δεν βλέπετε διαφορά με τα χαπάκια D3 fix που προτείνουν συχνά, να ρωτήσετε αν μπορείτε να πάρετε την βιταμίνη σε υγρή μορφή (σαν μπουκαλάκι ορού/σερουμ). Προσωπικά με βοήθησε νομίζω αλλά ίσως έπαιξε ρόλο που έκανα και αλλαγές στη διατροφή οπότε το ένα βοηθάει το άλλο κάπως.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω 2-3 πράγματα μήπως έχετε κάποια ιδέα γιατί δεν παίρνω απαντήσεις δυστυχώς…

1) Έχω κάνει 2 φορές υστεροσκοπηση, η πρώτη παλιά (2017) για λύση διαφράγματος (δίκερος μήτρα) και μια τον Δεκέμβριο 24 για να λύσουν τις συμφύσεις από την προηγούμενη. Ξέρετε αν μπορούν να δημιουργηθούν πάλι συμφύσεις με κάθε νέα επεμβατική υστεροσκοπηση; Μου είχε βάλει ο γιατρός ένα σπιράλ αλλά το έβγαλα στην βδομάδα λόγω λοίμωξης και πόνου. Κανονικά έπρεπε να κάνουμε ωοληψια και μετά υστεροσκοπηση αφού δεν έχουμε σπερμα αλλά για τους γιατρούς είναι σίγουρη αμοιβή και σε ξαναπάνε για επόμενη αν περάσουν μήνες ή χρόνια… 

2) Πέρα από τη χαμηλή ΑΜΗ, έχω κλειστές σάλπιγγες που μάλλον προήλθαν από εκτεταμένη φλεγμονή και λοίμωξη από την πρώτη υστεροσκοπηση (2017) που ήμουν 1 μήνα στο κρεβάτι. Τώρα ένας γιατρός είπε ότι ακόμα κι αν δεν έχω υδροσαλπιγγα πρέπει να αφαιρεθούν οι σάλπιγγες γιατί το υγρό που παράγουν πέφτει στη μήτρα όταν αυτες είναι κλειστές και είναι τοξικό. Εμένα κάτι δεν μου κολλάει σε αυτό που λέει και έχω διαβάσει ότι και η αφαίρεση μπορεί να δημιουργήσει νέες συμφύσεις και θέματα. Άλλωστε στην Αγγλία εφαρμόζουν μια τεχνική μαλαξης που λέγεται Clear Passage και τις ξεβουλώνουν. Μου κάνει εντύπωση να σε πηγαίνουν σε χειρουργείο ενώ κάνεις μέχρι τώρα δεν έχει πει κάτι τέτοιο.. θα μου πείτε ας κάνουμε πρώτα μια ωοληψια που έχουμε κλείσει χρόνο ψάχνωντας σπέρματα και μας ρωτάς μετά χαχαχα αλλά ναι, το είχα απορία αν έχετε ακούσει κάτι σχετικά! 

3) Ξέρετε μήπως αν η υψηλή προλακτινη (30-40 τα τελευταία χρόνια) επηρεάζει σε κάτι; Η ενδοκρινολόγος έχει κάνει αυτά που πρέπει και λέει ότι δεν υπάρχει τίποτα παθολογικό και απλά είμαι αγχώδης (ότι καλύτερο για υπογονιμότητα #not).. Σκέφτομαι μήπως παρολ αυτά θα ήταν καλό να τη ρίξουμε με κάποιο χάπι πριν την προσπάθεια. Ιδέες; 

Ευχαριστώ πολύ ❤️ 

Expand  

Καλησπέρα και καλή αρχή! Έχω και τις δύο σάλπιγγες φραγμένες μετά από σηπτικό σοκ και δεν τις αφαίρεσα.Ουτε υστεροσκοπηση μου ζητήθηκε.Εκανα μια κόρη και τώρα είμαι έγκυος στο δεύτερο.Οποτε πάρε και δεύτερη κ τρίτη γνώμη καλύτερα,μου φαίνεται κάπως ακραιο να αφαιρέσεις τις σάλπιγγες αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος.Καλη επιτυχία 🥰 

• Λουλούδια 1

Καφέ Εξωσωματικής 2024 !

Recommended Posts

On 21/3/2025 at 2:07 ΜΜ, Blue Velvet είπε:

Τα έχουμε ακουσει όλα εδώ μέσα..κ όμως την έβαλαν τη γυναίκα για ωοληψια χωρίς να της κάνουν υπέρηχο για να διαπιστώσουν πόσα ωάρια θα της πάρουν. Αν σου έκαναν μέθη και μετά υπέρηχο,είναι απλα τραγικοί. Εγώ την πρώτη φορά που πήγα για ωοληψια, κάνω υπέρηχο και διαπιστώνει ο γιατρός πως το ένα από τα δύο ωάρια είχε "σκάσει" και ευτυχώς δεν με νάρκωσαν τζάμπα. Φαντάσου πόσες γυναίκες τις βάζουν μέθη χωρίς να προηγηθεί υπέρηχος κ πόσες δεν βγάζουν κανένα ωάριο κ τρώνε τζάμπα ταλαιπωρία..

Expand  

Κι εμένα δεν μου έκαναν υπέρηχο πριν την ωοληψια παρά μόνο στο φυσικό κύκλο που ήταν ένα το ωάριο.

• Λυπημένη/-ος 1

Διαφημίσεις

On 21/3/2025 at 4:47 ΜΜ, kate82 είπε:

Ακόμα γιατί έτσι, σ είπαν θα κάνουν κάποια άλλη διαδικασία???

Expand  

Με συγχωρείς αλλά δε καταλαβαίνω την ερώτηση. Ποια άλλη διαδικασία ; Δεν υπάρχει κάτι να γίνει περαιτέρω. Το έμβρυο δε θα καταψυχθεί. 

On 21/3/2025 at 5:19 ΜΜ, MK2012 είπε:

Με συγχωρείς αλλά δε καταλαβαίνω την ερώτηση. Ποια άλλη διαδικασία ; Δεν υπάρχει κάτι να γίνει περαιτέρω. Το έμβρυο δε θα καταψυχθεί. 

Expand  

Μήπως έκανες προεμφυτευτικο ,άρα κατευθείαν πας για ετ??? 

On 21/3/2025 at 5:23 ΜΜ, MK2012 είπε:

Μάλλον έχεις μπερδεύει με άλλη κοπέλα.

Expand  

Όχι βρέ απλά μου φαίνεται περίεργο που δεν σε ενημέρωσαν ακόμα για το κατάληξη γιατί έχουν περάσει 6 μέρες, Σάββατο δεν έκανες ωοληψια και τρίτη prp ? 

Διαφημίσεις

On 21/3/2025 at 5:51 ΜΜ, kate82 είπε:

Όχι βρέ απλά μου φαίνεται περίεργο που δεν σε ενημέρωσαν ακόμα για το κατάληξη γιατί έχουν περάσει 6 μέρες, Σάββατο δεν έκανες ωοληψια και τρίτη prp ? 

Expand  

Με ενημέρωσαν αλλά μάλλον δεν εχεις διαβάσει απο χθες. Αν μπορείς σε παρακαλώ διάβασε ο,τι έχω γράψει από χθες το απόγευμα γιατί δεν έχω τη δύναμη να τα επαναλάβω. 

On 21/3/2025 at 6:08 ΜΜ, MK2012 είπε:

Με ενημέρωσαν αλλά μάλλον δεν εχεις διαβάσει απο χθες. Αν μπορείς σε παρακαλώ διάβασε ο,τι έχω γράψει από χθες το απόγευμα γιατί δεν έχω τη δύναμη να τα επαναλάβω. 

Expand  

,συγνώμη δεν είδα κάτι, χίλια συγνώμη 

• Μου αρέσει 1

On 21/3/2025 at 2:43 ΜΜ, MK2012 είπε:

Είμαι 33 με σταθερό κύκλο και εγω και επιβεβαιωμένη ωορρηξία. Τουλάχιστον επιβεβαιωμένη μέχρι πριν 1 χρόνο που ξεκίνησα ωοληψιες γιατί τώρα είναι «τεχνητή» η κατάσταση και δε ξέρω τι θ έκανε ο οργανισμος από μονοσ Του. Η ΑΜΗ μου ήταν πέρσι 0,4 και φέτος 0,3. Μετρημένη στο ίδιο εργαστήριο. Έχω κάνει διεγερση και εγώ με το meriofert με 2 ωάρια τη μια φορά και 3 την δεύτερη και πήρα 1 βλαστοκυστη. Οταν είχα 3 ωάρια ανταπόκριση, ήταν όλα ανώριμα (στη δεύτερη διέγερση δλδ). Μετα τις διεγέρσεις έκανα μόνο φυσικούς και φυσικούς τροποποιημένους αφού δεν έχει νόημα να πιέζω τον οργανισμό αν δεν μπορεί να ανταποκριθει. 
Εχω χαμηλή ΑΜΗ 0,8 από τα 25 μου. Το ότι πέταξα χαρταετό και δεν έκανα κατάψυξη είναι άλλη ιστορία. Έχω κάνει εύθραυστο Χ και δε το έχω.

Η ΠΩΑ είναι αποτέλεσμα συνδυαστικό χαμηλής ανταπόκρισης , κακών ορμονών, μειωμένης εφεδρείας και χαμηλής ποιότητας απ ‘ότι φαίνεται εκ του αποτελέσματος.  Από τα 25 ως τα 30 μου κάθε μα κάθε χρόνο η ΑΜΗ σταθερή στο 0,8. Μέχρι που έκανε drop στα μισά σε ένα χρόνο. 

Expand  

Σ' ευχαριστώ που παρά την ταλαιπωρία και τη στενοχώρια σου μπήκες στη διαδικασία να μου εξηγήσεις. Όσο για την κρυοσυντηρηση που δεν έκανες νωρίτερα μην κατηγορείς τον εαυτό σου, είναι ανωφελο. Ανεφερες κάποια στιγμή ό,τι σου λένε πως επειδή είσαι μικρή θα τα καταφέρεις, το ίδιο ακούω κι εγώ. Τους φυσικούς και τους φυσικούς τροποποιημενους τους έχω κι εγώ στο νου αν δεν πάνε καλέ οι επόμενες δύο διεγερσεις. Παρ' όλα αυτά, γυναίκα στον κύκλο μου που έκανε δεύτερο παιδί στα 44, μου είπε πως εκείνη έχασε 1 χρόνο με φυσικούς τροποποιημενους από τους οποίους πήρε μόνο 3 ωάρια συνολικά, και τελικά την κόρη της την έκανε με διέγερση.  Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να τα καταφέρεις γιατί για να το προσπαθείτε τόσο σημαίνει πως το θέλετε πολύ και σας αξίζει ❤️

• Μου αρέσει 2

On 21/3/2025 at 6:50 ΜΜ, Anastasia14 είπε:

Σ' ευχαριστώ που παρά την ταλαιπωρία και τη στενοχώρια σου μπήκες στη διαδικασία να μου εξηγήσεις. Όσο για την κρυοσυντηρηση που δεν έκανες νωρίτερα μην κατηγορείς τον εαυτό σου, είναι ανωφελο. Ανεφερες κάποια στιγμή ό,τι σου λένε πως επειδή είσαι μικρή θα τα καταφέρεις, το ίδιο ακούω κι εγώ. Τους φυσικούς και τους φυσικούς τροποποιημενους τους έχω κι εγώ στο νου αν δεν πάνε καλέ οι επόμενες δύο διεγερσεις. Παρ' όλα αυτά, γυναίκα στον κύκλο μου που έκανε δεύτερο παιδί στα 44, μου είπε πως εκείνη έχασε 1 χρόνο με φυσικούς τροποποιημενους από τους οποίους πήρε μόνο 3 ωάρια συνολικά, και τελικά την κόρη της την έκανε με διέγερση.  Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να τα καταφέρεις γιατί για να το προσπαθείτε τόσο σημαίνει πως το θέλετε πολύ και σας αξίζει ❤️

Expand  

Εγώ τη 1 βλαστοκύστη που πήρα από διέγερση τη χρησιμοποίησα ήδη με μηδέν χοριακη. Εύχομαι η διέγερση να δουλέψει για εσένα γιατί κάθε προφίλ είναι διαφορετικό και να δώσει καλά και ποιοτικά έμβρυα. ❤️

• Ευχαριστώ 1

Διαφημίσεις

On 21/3/2025 at 5:18 ΜΜ, Neverstop είπε:

Κι εμένα δεν μου έκαναν υπέρηχο πριν την ωοληψια παρά μόνο στο φυσικό κύκλο που ήταν ένα το ωάριο.

Expand  

Εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί πρέπει να σου κάνουν υπέρηχο πριν την ωολληψια. Πχ εγώ στην τελευταία που βλέπαμε 10 ωριμα έστω και αν είχαν σκάσει κάποια δεν θα έπαιρναν τα υπόλοιπα? Οπότε που βοηθάει ο υπέρηχος. Εκτός αν εννοείται στα λίγα δηλαδή στα 2-3.

On 22/3/2025 at 5:07 ΜΜ, Losr είπε:

Εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί πρέπει να σου κάνουν υπέρηχο πριν την ωολληψια. Πχ εγώ στην τελευταία που βλέπαμε 10 ωριμα έστω και αν είχαν σκάσει κάποια δεν θα έπαιρναν τα υπόλοιπα? Οπότε που βοηθάει ο υπέρηχος. Εκτός αν εννοείται στα λίγα δηλαδή στα 2-3.

Expand  

Στον φυσικό κύκλο ή τροποποιημένο επειδή υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει η ωορρηξία Κ να τα έχεις χάσει. Με τα φάρμακα δεν τα χάνεις πάνω κάτω ότι έχεις δει από προηγούμενους υπερήχους 

• Μου αρέσει 1

Expand  

Για να σε ενημερώσει ο γιατρός για το πόσα ωάρια βλέπει.Γιατι μπορεί στον προηγούμενο υπέρηχο να βλέπατε παραπάνω και την ημέρα της ωοληψιας να δειτε λιγότερα κ να βρεθείς προ εκπλήξεως.Ειδικά στον φυσικό η στον φυσικό τροποποιημένο είναι απαραίτητο 

Expand  

Κι εγώ μόνο όταν είναι λίγα πιστεύω έχει νόημα.

• Μου αρέσει 1

On 22/3/2025 at 5:15 ΜΜ, linaa είπε:

Στον φυσικό κύκλο ή τροποποιημένο επειδή υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει η ωορρηξία Κ να τα έχεις χάσει. Με τα φάρμακα δεν τα χάνεις πάνω κάτω ότι έχεις δει από προηγούμενους υπερήχους 

Expand  

Αν μιλάμε για φυσικό η φυσικό τροποποιημένο τότε ναι έχει νόημα. 

On 22/3/2025 at 5:51 ΜΜ, Blue Velvet είπε:

Για να σε ενημερώσει ο γιατρός για το πόσα ωάρια βλέπει.Γιατι μπορεί στον προηγούμενο υπέρηχο να βλέπατε παραπάνω και την ημέρα της ωοληψιας να δειτε λιγότερα κ να βρεθείς προ εκπλήξεως.Ειδικά στον φυσικό η στον φυσικό τροποποιημένο είναι απαραίτητο 

Expand  

Ναι αυτό λέω ότι αν είναι όμως και στον προηγούμενο βλέπατε 10 με διέγερση ακόμα και να έχει γίνει η ωορρηξία σε μερικά θα μείνουν πχ 6 δεν έχει νόημα να σου κάνει υπέρηχο. Θα κάνεις νάρκωση θα σου πάρει όσα βρει και θα σε ενημερώσει. Συγκεκριμένα αυτό είχε τυχει στην διπλανή μου την ημέρα που έκανα εγώ ωολληψια. Της είχαν παρει 6 ένα έβλεπαν 10. Αν είναι μόνο ένα η δύο σε προηγούμενους υπερήχους τότε ναι έχει νόημα να κάνεις υπέρηχο πριν να δεις. 

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...