Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 15 λεπτά , kate82 είπε:

Όχι βρέ απλά μου φαίνεται περίεργο που δεν σε ενημέρωσαν ακόμα για το κατάληξη γιατί έχουν περάσει 6 μέρες, Σάββατο δεν έκανες ωοληψια και τρίτη prp ? 

Με ενημέρωσαν αλλά μάλλον δεν εχεις διαβάσει απο χθες. Αν μπορείς σε παρακαλώ διάβασε ο,τι έχω γράψει από χθες το απόγευμα γιατί δεν έχω τη δύναμη να τα επαναλάβω. 

Καφέ Εξωσωματικής 2024 !

Recommended Posts

πρίν από 48 λεπτά , MK2012 είπε:

Ναι αλλά αν τα έμβρυα μας δε φτάνουν σε βλαστοκύστη δε σημαίνει πως είχαν κάποια ανωμαλία; Αρα και σε εμένα η πλειοψηφία των εμβρύων έχουν χρωμοσωμικό θέμα, διόρθωσε με αν κάνω λάθος στο πως το διατυπώνω. Αρα ποια η διαφορά εν τελεί με το να ήμουν 45 όντως; 

Έχω σκεφτεί σε στιγμές απελπισίας να πάω να βάλω τα τελευταία έμβρυα αλλά δε ξέρω πρώτον σε ποιον γιατρό να το κάνω και δεύτερον φοβάμαι πως θα είναι σπασμωδική κίνηση λόγω συναισθηματικής πίεσης. Ο Μαστρ δεν μου είχε ζητήσει να ελέγξω καν το σάκχαρο πριν την ετ που έκανα τον Δεκέμβρη. Από την άλλη τώρα που έκανα prp σκέφτομαι μήπως δώσω 1-2 μήνες να δούμε αν ανήκω στο 30% που αποδίδει (μιας και ο γιατρός μου είπε πως συμπεριφέρομαι απαισιόδοξα λες και ανήκω ήδη στο 70%). Χάος το κεφάλι μου.
Ο άντρας μου λέει να δώσουμε ως τον Ιούνιο και αν ΔΕΝ, να πάμε να τα βάλουμε και ο,τι γίνει. 

το σακχαρο το ελεγχουνε κυριως στις ωοληψιες γιατι επηρεαζει την ποιοτητα των εμβρυων. οχι για την ετ. εξαλλου αννπεις μενεις εγκυος μετα κνσακχαρο κοιτας συνεχεια κ καμπυλη κανεις κλπ κατα τη διαρκεια της κυηση. στα λεω γιατι με προδιαβητη αυτα μου εχουνε πει.

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

11 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Θα δω πως θα πάει μετά το prp και θα κάνω μια συζήτηση πάλι. 

Ναι και εγώ την ίδια απορία έχω. Από τέλος Γενάρη έχω δώσει 6 ωάρια σε αυτό το εμβρυολογικό και είχαμε 2 γονιμοποιήσεις και 0 βλαστοκύστες ενώ πριν είχαμε τελευταία βλαστοκύστη 2/1/2025. Δεν είναι δα τόσο παλιά να έχουν αλλάξει ΤΟΣΟ τα πράγματα. Αλλά δε μπορώ να πιστέψω πως ένα τόσο μεγάλο κέντρο δεν έχει καλό εμβρυολογικό ! Πραγματικά είμαι πολύ μπερδεμένη πάλι για το τι πρέπει να κάνω μετά.

Αν οι γονιμοποιήσεις σας φτάνουν στις 3 ημέρες στη θέση σου θα ζητούσα να τα μεταφέρουν σε αυτό το στάδιο. Πολλά κέντρα στο εξωτερικό, και στην Αμερική δουλεύουν με 3 ημερών έμβρυα σε περιπτώσεις ακραίας ή ανεξήγητης υπογονιμότητας γιατί για να πάει ένα έμβρυο από 3 σε 5 -6 ημέρες σε εργαστηριακές είναι μεγάλο άλμα. Από όσο ξέρω τα 3 ημερών προτείνονται σε περιπτώσεις που παράγονται ελάχιστα έμβρυα <5, ενώ οι βλαστοκύστες ενδείκνυται σε περιπτώσεις γυναικών που παράγουν πολλά ωοθυλάκια για να κάνουν τη βέλτιστη επιλογή.

2 ώρες πρίν, dimi.tra είπε:

Καλημέρα, είναι όντως άξιο απορίας αυτό. Γιατί στο προηγούμενο κέντρο είχες και φυσικούς κύκλους να πεις δλδ ότι κάτι άλλαξε τόσο δραματικά. Ναι οκ η ψυχολογία ειναι σημαντική αλλά μην τρελαθούμε κιόλας δεν πας με μαύρη πλερέζα στις ωοληψίες πάντα ελπίζεις, μετά τρως την κατραπακιά, ε προφανώς και θα είσαι στεναχωρημένη! Είναι και το ερώτημα του μέχρι πότε θα προσπαθούμε για βλαστοκύστες πριν δοκιμάσουμε κάτι άλλο όπως τα 3 ημερών ή στην τελική η κατάψυξη γονιμοποιημένων και να αποφασίσεις μετά από το σύνολο ποια θα αφήσεις για βλαστοκύστες και ποια για 3 ημερών; Να δοκιμάσετε ένα άλλο σενάριο δλδ. Δηλαδή οκ καλές, χρυσές οι βλαστοκύστες αλλά οι γυναίκες που δεν μπορούν να κάνουν βλαστοκύστες πάνε με έμβρυα 3 ημερών. Και έχουν επιτυχίες δεν είναι ότι δεν πετυχαίνουν! 

Παντως αυτό που σχολιάζει η @anemonii το είχα συζητήσει με τον γιατρό μου αλλά είχα περισσότερα έμβρυα και μπορούσα να επιλέξω ποια θα σταματήσω 3 ημερών και ποια βλαστοκύστες. Στην δική σου περίπτωση μιλάμε για 1 έμβρυο κάθε φορά. Το εργαστήριο θεωρητικά θα μπορούσε να καταψύξει ένα έμβρυο που δεν έχει δυναμική οκ ναι. Αλλά έρχεται και η άλλη αμφιβολία, αν δεν έχει δυναμική σημαίνει πως δεν είναι καλό, έχει νόημα; Από την άλλη αν έχει δυναμική φαίνεται να έχει πιθανότητες να γίνει βλαστοκύστη, το ρισκάρεις ; Το εργαστήριο μπορεί να παρακολουθήσει τόσο στενά την ανάπτυξη των εμβρύων; Απαιτεί περισσότερη δουλειά. Δλδ και εδώ τίθενται ερωτήματα αναπάντητα. 
Επίσης η άποψη πως τα 3 ημερών δεν θα προχωρήσουν στην μήτρα επειδή δεν προχωράνε στο εργαστήριο είναι διφορούμενη. Κάποιοι λένε πως επειδή δεν γνωρίζουμε όλους τους μηχανισμούς της αναπαραγωγής με λεπτομέρειες δεν ξέρουμε αν κάτι διαφορετικό συμβαίνει στο σώμα της γυναίκας που στο εργαστήριο δεν μπορούμε να το μιμηθούμε και τα 3 ημερών έχουν κ αυτά τις δικές τους στατιστικές. 

Πρωινές σκέψεις που σίγουρα περνάνε από το μυαλό σου. Να σου πω ότι όλα θα πάνε καλά και όλα για κάποιο λόγο γίνονται; Εμένα αυτό το κλισέ δεν με βοηθάει ιδιαίτερα. Σίγουρα πάντως είμαστε εδώ για να βγάλεις από μέσα σου όσα σε βασανίζουν ❤️ δεν είσαι μόνη! 

Ακριβώς dimitra! Ας μην ξεχνάμε ότι παλιά όλα τα κέντρα δούλευαν με 3 ημερών και υπήρχαν επιτυχίες. Με την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας κατάφεραν να επιμηκύνουν την ανάπτυξη του εμβρύου στις 5 ημέρες. Ωστόσο, το στάδιο των βλαστοκύστεων, όπως ήδη ανέφερα, δεν ενδείκνυται σε γυναίκες που είτε λόγω ΠΩΑ, είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω ανεξήγητου παράγοντα δεν παράγουν πολλά ωοθυλάκια, αλλά σε γυναίκες κυρίως νεαρής ηλικίας που παράγουν πολλαπλά ωοθυλάκια και τους βοηθάει να κάνουν τη βέλτιστη επιλογή!. Εργασίες που υποστήριξαν την αύξηση των ποσοστών επιτυχίας με βλαστοκύστη αφορούν σε μέρος του πληθυσμού που ήταν νέος και δεν είχε υποβόσκοντα θέματα υγείας. Έπειτα από αυτές τις εργασίες (αν θυμάμαι καλά, Αμερική και Ιαπωνία) υπήρξε αύξηση της παραγωγής βλαστοκύστεων σε παγκόσμια κλίμακα, και στην Ευρώπη. Ωστόσο, εξακολουθούν να προτείνονται 3-ημερών στις περιπτώσεις που σου ανέφερα. Το έχω ψάξει πάρα πολύ αυτό το θέμα, λόγω ηλικίας. Ελπίζω να σε βοήθησα.

πρίν από 28 λεπτά , Blue Velvet είπε:

Αυτή η λογική του " πληρώνω για να με αναλάβει ο τάδε γιατρός και με παραπέμπει στις μαίες και στους συνεργάτες" εμένα προσωπικά μου κάθεται τρομερά άσχημα.Δεν το έχω βιώσει,γιατί στο κέντρο που ήμουν είχα επικοινωνία μόνο με το γιατρό.Εδω μέσα έχω διαβάσει επίσης ότι πχ έχει κανονιστεί κάποια ωοληψια και αντί να πάει ο γιατρός,έστειλε συνεργάτες του🤷Μια άλλη κοπέλα εδώ μέσα έλεγε ότι την έβαζαν για ωοληψια χωρίς καν να της κάνουν υπέρηχο,μιλάμε για τραγικές καταστάσεις 

Ό,τι αναφέρεις μου έχει συμβεί!

• Μου αρέσει 2

πρίν από 8 λεπτά , little miracle είπε:

το σακχαρο το ελεγχουνε κυριως στις ωοληψιες γιατι επηρεαζει την ποιοτητα των εμβρυων. οχι για την ετ. εξαλλου αννπεις μενεις εγκυος μετα κνσακχαρο κοιτας συνεχεια κ καμπυλη κανεις κλπ κατα τη διαρκεια της κυηση. στα λεω γιατι με προδιαβητη αυτα μου εχουνε πει.

Ε τόσες ωοληψιες έχω κάνει δεν έπρεπε να με έχουν παραπέμψει να το έχω τσεκάρει ενώ έχω ΠΩΑ; 🤷🏻‍♀️ Ρητορική ερώτηση εννοείται !

πρίν από 9 λεπτά , Bubble24 είπε:

Αν οι γονιμοποιήσεις σας φτάνουν στις 3 ημέρες στη θέση σου θα ζητούσα να τα μεταφέρουν σε αυτό το στάδιο. Πολλά κέντρα στο εξωτερικό, και στην Αμερική δουλεύουν με 3 ημερών έμβρυα σε περιπτώσεις ακραίας ή ανεξήγητης υπογονιμότητας γιατί για να πάει ένα έμβρυο από 3 σε 5 -6 ημέρες σε εργαστηριακές είναι μεγάλο άλμα. Από όσο ξέρω τα 3 ημερών προτείνονται σε περιπτώσεις που παράγονται ελάχιστα έμβρυα <5, ενώ οι βλαστοκύστες ενδείκνυται σε περιπτώσεις γυναικών που παράγουν πολλά ωοθυλάκια για να κάνουν τη βέλτιστη επιλογή.

Θα επιμείνω στην ετ με 3 ημερών γιατί και εμένα δε μου είναι ξεκάθαρο στο μυαλό μου ακόμα γιατί στη δική μου περίπτωση πάμε με βλαστοκύστες! Επίσης θυμίζω πως όλες μας οι βλαστοκύστες (ο φοβερός αριθμός των 4) ήταν όλες 6 ημερών. Ε αυτό κάτι σημαίνει! Είναι pattern και ας μου έλεγε ο Μαστρ. πώς δεν είναι.

• Μου αρέσει 2
  • Ευχή 1

πρίν από 12 λεπτά , Bubble24 είπε:

Ακριβώς dimitra! Ας μην ξεχνάμε ότι παλιά όλα τα κέντρα δούλευαν με 3 ημερών και υπήρχαν επιτυχίες. Με την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας κατάφεραν να επιμηκύνουν την ανάπτυξη του εμβρύου στις 5 ημέρες. Ωστόσο, το στάδιο των βλαστοκύστεων, όπως ήδη ανέφερα, δεν ενδείκνυται σε γυναίκες που είτε λόγω ΠΩΑ, είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω ανεξήγητου παράγοντα δεν παράγουν πολλά ωοθυλάκια, αλλά σε γυναίκες κυρίως νεαρής ηλικίας που παράγουν πολλαπλά ωοθυλάκια και τους βοηθάει να κάνουν τη βέλτιστη επιλογή!. Εργασίες που υποστήριξαν την αύξηση των ποσοστών επιτυχίας με βλαστοκύστη αφορούν σε μέρος του πληθυσμού που ήταν νέος και δεν είχε υποβόσκοντα θέματα υγείας. Έπειτα από αυτές τις εργασίες (αν θυμάμαι καλά, Αμερική και Ιαπωνία) υπήρξε αύξηση της παραγωγής βλαστοκύστεων σε παγκόσμια κλίμακα, και στην Ευρώπη. Ωστόσο, εξακολουθούν να προτείνονται 3-ημερών στις περιπτώσεις που σου ανέφερα. Το έχω ψάξει πάρα πολύ αυτό το θέμα, λόγω ηλικίας. Ελπίζω να σε βοήθησα.

Ό,τι αναφέρεις μου έχει συμβεί!

Λυπάμαι πολύ...εύχομαι να μη σου ξανασυμβεί τπτ από αυτά και σύντομα να γίνεις μανούλα ❤️ 

• Μου αρέσει 1

1 ώρα πρίν, MK2012 είπε:

Το ότι είμαι «μικρή» μεταφράζεται πως έχει δει αποτέλεσμα σε γυναίκες 45+ με παρόμοιες ωοθήκες αλλά εγώ και καλά έχω σύμμαχο τον ηλικία όπως μου είπε ad verbatim. Αλλά εμένα αυτό με κάνει «trigger» περισσότερο γιατί δεν έχω δει κανένα αποτέλεσμα λόγω ηλικίας. 

Οχι καταλαβαίνω ακριβώς πως το λες! Εχω και εγώ τις ίδιες απορίες και δε καταλαβαίνω γιατί επιμένουν όλοι με τις βλαστοκύστες σε εμένα. Εκτος αν βρέθηκε το θύμα να σκάει κάθε μήνα λεφτά που δε θέλω να πιστέψω πως τους λείπουν τα δικά μου τα 600-700 το μήνα.

Καταλαβαίνω πως θέλουν να γλιτώσουν τις «περιττές» εμβρυομεταφορες με 3 ημερών που δε θα είχαν ανάπτυξη έτσι κ αλλιώς. Το ερώτημα είναι αν αυτό όντως ισχύει όμως που κανείς δε μπορεί να το απαντήσει. 

Όταν λες " πως έχει δει αποτέλεσμα σε γυναίκες 45+ με παρόμοιες ωοθήκες " τί ακριβώς εννοείς?

1 hour ago, dimi.tra είπε:

Το «είσαι μικρή» είναι ένα πλεονέκτημα και αναρωτιέμαι γιατί δεν εξηγούν τι θέλουν να πουν σιγά το δύσκολο! Σε ηλικίες άνω των 40 (άνω των 35 αλλά ιδιαίτερα μετά τα 40) εκτός από το απόθεμα των ωοθηκών ένα τεράστιο θέμα είναι και οι αυτόματες μεταλλάξεις, οι διπλασιασμοί και οι μεταθέσεις και άλλα τέτοια όμορφα που δεν σου βγάζουν ιδιαίτερα νόημα οκ. Αλλά όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα μη υγιή έμβρυα, την δημιουργία βλαβών. Μετά τα 40 το dna δεν έχει την ίδια δυνατότητα αυτοδιόρθωσης όπως κάτω των 35 και αυτές οι μικρές βλάβες επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα των εμβρύων. Γι αυτό μετά τα 45 δεν συστήνουν καν τον προεμφυτευτικό γιατί είναι πάρα πολύ πιθανό όλα τα έμβρυα να έχουν προβλήματα οπότε απλά επιλέγουν να αφήσουν την φύση να κάνει την δουλειά της. Εσυ μπορεί να έχεις ωοθήκες 45χρονης αλλά τουλάχιστον δεν έχεις το πρόβλημα με τις βλάβες. Γι αυτό το έχουν καραμέλα το είσαι μικρή. Βάση της βιβλιογραφίας πάντα γιατί δεν είναι μέσα στα έμβρυα να ξέρουν τι γίνεται ουσιαστικά. 
Εγω να σου πω την ταπεινή μου γνώμη και είναι ξεκάθαρα γνώμη γιατί έχεις εκφράσει την θέση σου αλλά κρατά στο πίσω μέρος του μυαλού σου και μια διαφορετική άποψη. Εγω θα μετέφερα τις τελευταίες βλαστοκύστες, αν η πρώτη μεταφορά έχει 35% πιθανότητες επιτυχίας η δεύτερη έχει 65% κλπ θα το δοκίμαζα για να δω πως θα πάει. Η πρώτη ετ πάντα έχει τα λιγότερα ποσοστά επιτυχίας, η δεύτερη είναι πιο ξεκάθαρη. Και θα πήγαινε στο φουλ πακέτο δλδ να τα ψάξω όλα μήτρα κλπ και μετά μεταφορά. Κι αν δεν έπιανε θα αποφάσιζα μετά τι θα κάνω. Η γνώμη μου. Εσύ έχεις την δική σου το ξέρω. 

dimitra γιατί η δεύτερη μεταφορά έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας? Τί αλλάζει? Το έχω ξαναδιαβάσει αλλά δεν μπορώ να καταλάβω? Αν ισχύει αυτό γιατί ο γιατρός μου ρίσκαρε και στην 1 ΕΤ έβαλε τα καλύτερα έμβρυα? Τα 2 που έχουν μείνει δεν είναι τόσο καλά, το ένα είναι 2 ημερών (5 κύτταρα) και το άλλο 3 ημερών (7 κύτταρα).

πρίν από 22 λεπτά , little miracle είπε:

Εμένα στις ωοληψίες δεν ελέγξανε τίποτα!

Διαφημίσεις

πρίν από 1 λεπτό , Bubble24 είπε:

Όταν λες " πως έχει δει αποτέλεσμα σε γυναίκες 45+ με παρόμοιες ωοθήκες " τί ακριβώς εννοείς?

Εννοεί πως έχει ασθενείς άνω των 45 που έχουν παρόμοιες τιμές σε ορμονικά και λίγα αποθέματα και έχουν κάνει παιδί.

• Μου αρέσει 1

1 hour ago, MK2012 είπε:

Ναι αλλά αν τα έμβρυα μας δε φτάνουν σε βλαστοκύστη δε σημαίνει πως είχαν κάποια ανωμαλία; Αρα και σε εμένα η πλειοψηφία των εμβρύων έχουν χρωμοσωμικό θέμα, διόρθωσε με αν κάνω λάθος στο πως το διατυπώνω. Αρα ποια η διαφορά εν τελεί με το να ήμουν 45 όντως; 

Έχω σκεφτεί σε στιγμές απελπισίας να πάω να βάλω τα τελευταία έμβρυα αλλά δε ξέρω πρώτον σε ποιον γιατρό να το κάνω και δεύτερον φοβάμαι πως θα είναι σπασμωδική κίνηση λόγω συναισθηματικής πίεσης. Ο Μαστρ δεν μου είχε ζητήσει να ελέγξω καν το σάκχαρο πριν την ετ που έκανα τον Δεκέμβρη. Από την άλλη τώρα που έκανα prp σκέφτομαι μήπως δώσω 1-2 μήνες να δούμε αν ανήκω στο 30% που αποδίδει (μιας και ο γιατρός μου είπε πως συμπεριφέρομαι απαισιόδοξα λες και ανήκω ήδη στο 70%). Χάος το κεφάλι μου.
Ο άντρας μου λέει να δώσουμε ως τον Ιούνιο και αν ΔΕΝ, να πάμε να τα βάλουμε και ο,τι γίνει. 

Τα έμβρυα μπορεί να μην φτάνουν 5η μέρα για πολλούς λόγους και όχι απαραίτητα από χρωμοσωμικες ανωμαλίες! Γενικά στο εργαστήριο αυτό που λείπει είναι οι μηχανισμοί διορθώσεις που υποστηρίζει η μητέρα ακόμα και η φυσική επιλογή. Δλδ τα έμβρυα που προκύπτουν προκύπτουν τεχνικά και δεν μεσολαβεί ο φυσικός παράγοντας και σαφώς κάποιοι μηχανισμοί που δεν είναι ακόμα ξεκάθαροι. Επίσης οι χρωμοσωμικες ανωμαλίες σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με την ποιότητα των κυτταρικών διαιρέσεων δλδ άριστες βλαστοκύστες μπορεί χρωμοσωμικά να έχουν πολλές βλάβες και να απορριφθούν. Δυστυχώς ξανά λέω δεν υπάρχει σαφής κατανόηση γιατί δεν φτάνουν όλα τα έμβρυα σε βλαστοκύστες, μην ξεχνάμε πως είναι κάτι πολύ πρόσφατο και δεν υπάρχουν οι υπερβολικά πολλές μελέτες για να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα. Αν ήξεραν γιατί δεν φτάνουν όλα τα έμβρυα σε βλαστοκύστες απλά θα το διόρθωναν ή θα το προέβλεπαν και θα προχωρούσαν. Και εκεί είναι που σου πετάνε ένα «τύχη» και ένα «συμβαίνει κι αυτό» και σε τρελαίνουν. 

πρίν από 21 λεπτά , Bubble24 είπε:

dimitra γιατί η δεύτερη μεταφορά έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας? Τί αλλάζει? Το έχω ξαναδιαβάσει αλλά δεν μπορώ να καταλάβω? Αν ισχύει αυτό γιατί ο γιατρός μου ρίσκαρε και στην 1 ΕΤ έβαλε τα καλύτερα έμβρυα? Τα 2 που έχουν μείνει δεν είναι τόσο καλά, το ένα είναι 2 ημερών (5 κύτταρα) και το άλλο 3 ημερών (7 κύτταρα).

Εμένα στις ωοληψίες δεν ελέγξανε τίποτα!

Για πολλούς λόγους η δεύτερη και η τρίτη φορά έχει καλύτερα ποσοστά επιτυχίας. Υπάρχει ένα στατιστικό μοντέλο από Αμερική (μπορείς να το βρεις στο ίντερνετ) που σου υπολογίζει τις πιθανότητες επιτυχίας. Μέσα στο μοντέλο σου ζητάει ύψος, βάρος, προηγούμενες κυήσεις, γέννες κλπ και σου βγάζει ένα ποσοστό. Σαφώς είναι στατιστικό το μοντέλο δεν είναι κανόνας απλά μπορείς να έχεις μια εικόνα. 

Εκεί που έχω καταλήξει είναι ότι όπως και στην ωοληψία έτσι και στην εμβρυομεταφορά η πρώτη φορά είναι πάντα διερευνητική. Μετά την πρώτη αποτυχία αρχίζουν και ψάχνουν το περιβάλλον της μήτρας, τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται, τα αιματολογικά κλπ κλπ. Επίσης υπόψιν τα ποσοστά επιτυχίας αυξάνονται επειδή είναι άλλος κύκλος γενικά δλδ σε δεύτερη εμβρυομεταφορά με έμβρυα από άλλη ωοληψια. Για έμβρυα από την ίδια ωοληψια δεν έχω εικόνα, δεν έχω διαβάσει κάτι επι τουτου. Αλλά κ εδώ το κορίτσι μας έχει κάνει 100000 ωοληψιες (καλά όχι τόσες αλλά έτσι φαντάζουν μετά από τόσο καιρό κ εγώ έτσι θα ένιωθα!). Όλα αυτά είναι απλά στατιστικά στο τέλος πότε δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί κάθε προσπάθεια γιατί υπάρχουν πράγματα που ακόμα δεν ξέρουμε πως λειτουργούν. 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 10 λεπτά , dimi.tra είπε:

Τα έμβρυα μπορεί να μην φτάνουν 5η μέρα για πολλούς λόγους και όχι απαραίτητα από χρωμοσωμικες ανωμαλίες! Γενικά στο εργαστήριο αυτό που λείπει είναι οι μηχανισμοί διορθώσεις που υποστηρίζει η μητέρα ακόμα και η φυσική επιλογή. Δλδ τα έμβρυα που προκύπτουν προκύπτουν τεχνικά και δεν μεσολαβεί ο φυσικός παράγοντας και σαφώς κάποιοι μηχανισμοί που δεν είναι ακόμα ξεκάθαροι. Επίσης οι χρωμοσωμικες ανωμαλίες σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με την ποιότητα των κυτταρικών διαιρέσεων δλδ άριστες βλαστοκύστες μπορεί χρωμοσωμικά να έχουν πολλές βλάβες και να απορριφθούν. Δυστυχώς ξανά λέω δεν υπάρχει σαφής κατανόηση γιατί δεν φτάνουν όλα τα έμβρυα σε βλαστοκύστες, μην ξεχνάμε πως είναι κάτι πολύ πρόσφατο και δεν υπάρχουν οι υπερβολικά πολλές μελέτες για να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα. Αν ήξεραν γιατί δεν φτάνουν όλα τα έμβρυα σε βλαστοκύστες απλά θα το διόρθωναν ή θα το προέβλεπαν και θα προχωρούσαν. Και εκεί είναι που σου πετάνε ένα «τύχη» και ένα «συμβαίνει κι αυτό» και σε τρελαίνουν. 

Για πολλούς λόγους η δεύτερη και η τρίτη φορά έχει καλύτερα ποσοστά επιτυχίας. Υπάρχει ένα στατιστικό μοντέλο από Αμερική (μπορείς να το βρεις στο ίντερνετ) που σου υπολογίζει τις πιθανότητες επιτυχίας. Μέσα στο μοντέλο σου ζητάει ύψος, βάρος, προηγούμενες κυήσεις, γέννες κλπ και σου βγάζει ένα ποσοστό. Σαφώς είναι στατιστικό το μοντέλο δεν είναι κανόνας απλά μπορείς να έχεις μια εικόνα. 

Εκεί που έχω καταλήξει είναι ότι όπως και στην ωοληψία έτσι και στην εμβρυομεταφορά η πρώτη φορά είναι πάντα διερευνητική. Μετά την πρώτη αποτυχία αρχίζουν και ψάχνουν το περιβάλλον της μήτρας, τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται, τα αιματολογικά κλπ κλπ. Επίσης υπόψιν τα ποσοστά επιτυχίας αυξάνονται επειδή είναι άλλος κύκλος γενικά δλδ σε δεύτερη εμβρυομεταφορά με έμβρυα από άλλη ωοληψια. Για έμβρυα από την ίδια ωοληψια δεν έχω εικόνα, δεν έχω διαβάσει κάτι επι τουτου. Αλλά κ εδώ το κορίτσι μας έχει κάνει 100000 ωοληψιες (καλά όχι τόσες αλλά έτσι φαντάζουν μετά από τόσο καιρό κ εγώ έτσι θα ένιωθα!). Όλα αυτά είναι απλά στατιστικά στο τέλος πότε δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί κάθε προσπάθεια γιατί υπάρχουν πράγματα που ακόμα δεν ξέρουμε πως λειτουργούν. 

Καλά μη νομίζεις και εγώ τόσες νιώθω πως έχω κάνει. Ξέρω πως υπάρχουν κοπέλες που έχουν κάνει πολλές παραπάνω και ίσως το διαβάζουν και λένε πως είμαι υπερβολική αλλά έτσι νιώθω.

1 ώρα πρίν, MK2012 είπε:

Καλά μη νομίζεις και εγώ τόσες νιώθω πως έχω κάνει. Ξέρω πως υπάρχουν κοπέλες που έχουν κάνει πολλές παραπάνω και ίσως το διαβάζουν και λένε πως είμαι υπερβολική αλλά έτσι νιώθω.

Ε ναι ρε φίλε λογικό είναι! Κάθε κοπέλα περνάει τον γολγοθά της και αισθάνεται αυτό που αισθάνεται με βάση το πρόβλημα της. Οκ δεν τα ισοπεδώνουμε όλα αλλά για κάθε μια μας είναι σημαντικό αυτό που αισθάνεται. Εγω καμία σας δεν βλέπω υπερβολική, είτε έχεις κάνει 100 ωοληψιες είτε μια, είτε έχεις κάνει 10 εμβρυομεταφορες είτε 1 πάντα αυτό που νιώθεις είναι σημαντικό για εσένα που το βιώνεις κι επειδή κι εγώ βιώνω τα δικά μου, όπως για μένα είναι σημαντικά αυτά έτσι δεν μπορώ να πω υπερβολική καμία κοπέλα. 
Ειμαστε εδώ για να στηρίζουμε η μια την άλλη όχι για να ανταγωνιζόμαστε. Η υπογονιμότητα είναι ασθένεια και την βιώνουμε όλες μας, δυστυχώς. Και πραγματικά δεν πιστεύω καμία κοπέλα που έχει κάνει 20 ωοληψιες θα σε πει υπερβολική γιατί έχει νιώσει όλα αυτά που νιώθεις τώρα. Αυτά με έχει πιάσει το επαναστατικό μου σήμερα 😂

• Μου αρέσει 2

Καλησπέρα σας και από εμένα ..σας διαβάζω αρκετό καιρό τώρα και πρώτη φορά παίρνω το θάρρος να σας γράψω. Έχω ξεκινήσει το ταξίδι της εξωσωματικής εδώ και δέκα μήνες με 4 ωολληψιες και 2 εμβρυομεταφορές. Την πρώτη εμβρυομεταφορά την έκανα 20/01 με θετική χοριακη αλλά ήταν βιοχημική. 25/02 έκανα τη δεύτερη. Η πρώτη μου χοριακη ήταν 250 μετά από 3 μέρες 640 μετά από δύο ημέρες 911 και μετά από 3 ημέρες 1642. Εχθές έκανα τον πρώτο μου υπέρηχο και είδαμε τον σάκο 8.5 χιλιοστά. Η γιατρός μου είπε πως είμαι 5 εβδομάδων και δύο ημερών και γι'αυτό δε βλέπουμε κάτι άλλο και είναι ευχαριστημένη. Στη μονάδα του Λητώ είμαι και με προβληματίζει που εμάς δε μας έχουν ζητήσει τίποτα από τις εξετάσεις που διαβάζω ότι έχετε κάνει. Μόνο κάποιες ορμονολογικες δικές μου και ένα απλό σπερμοδιαγραμμα του συζύγου. 

Ελπίζω να έχω γράψει στο σωστό σημείο και να μην έχω κάνει κοτσανα... συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

πρίν από 5 λεπτά , dimi.tra είπε:

Ε ναι ρε φίλε λογικό είναι! Κάθε κοπέλα περνάει τον γολγοθά της και αισθάνεται αυτό που αισθάνεται με βάση το πρόβλημα της. Οκ δεν τα ισοπεδώνουμε όλα αλλά για κάθε μια μας είναι σημαντικό αυτό που αισθάνεται. Εγω καμία σας δεν βλέπω υπερβολική, είτε έχεις κάνει 100 ωοληψιες είτε μια, είτε έχεις κάνει 10 εμβρυομεταφορες είτε 1 πάντα αυτό που νιώθεις είναι σημαντικό για εσένα που το βιώνεις κι επειδή κι εγώ βιώνω τα δικά μου, όπως για μένα είναι σημαντικά αυτά έτσι δεν μπορώ να πω υπερβολική καμία κοπέλα. 
Ειμαστε εδώ για να στηρίζουμε η μια την άλλη όχι για να ανταγωνιζόμαστε. Η υπογονιμότητα είναι ασθένεια και την βιώνουμε όλες μας, δυστυχώς. Και πραγματικά δεν πιστεύω καμία κοπέλα που έχει κάνει 20 ωοληψιες θα σε πει υπερβολική γιατί έχει νιώσει όλα αυτά που νιώθεις τώρα. Αυτά με έχει πιάσει το επαναστατικό μου σήμερα 😂

Ας μη γελιόμαστε αλλά και εγώ θα τις ξεπεράσω τις 20 ωοληψιες. Το θέμα είναι να έκανε το prp τίποτα, αν τελικά κάνει. Γιατί εγώ το θέμα που διακρίνω είναι ποιοτικό αυτή τη στιγμή. 

• Δύναμη! 1

2 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Ε τόσες ωοληψιες έχω κάνει δεν έπρεπε να με έχουν παραπέμψει να το έχω τσεκάρει ενώ έχω ΠΩΑ; 🤷🏻‍♀️ Ρητορική ερώτηση εννοείται !

Θα επιμείνω στην ετ με 3 ημερών γιατί και εμένα δε μου είναι ξεκάθαρο στο μυαλό μου ακόμα γιατί στη δική μου περίπτωση πάμε με βλαστοκύστες! Επίσης θυμίζω πως όλες μας οι βλαστοκύστες (ο φοβερός αριθμός των 4) ήταν όλες 6 ημερών. Ε αυτό κάτι σημαίνει! Είναι pattern και ας μου έλεγε ο Μαστρ. πώς δεν είναι.

Η κάθε κοπέλα εδώ είναι απλά για να πει την εμπειρία της και να βοηθήσει όσο μπορεί. Δεν ξέρουμε το σωστό. Ο κάθε γιατρός λειτουργεί διαφορετικά. Είμαστε στο ίδιο κέντρο με άλλο γιατρό. Οταν είχα μιλήσει με την εμβρυολογο μου είχε εξηγήσει ότι τα προτιμούν τριών ημερών, είναι πιο διαχειρίσιμα από ότι κατάλαβα για αυτούς και επίσης συνήθως τα σταματάνε τριών ημερών σε κοπέλες με λίγα ωάρια όπως εμείς. Εμένα ο γιατρός μου εξαρχής δεν ήθελε βλαστοκύστη, με πήγε με 4,2 και 3 ημερών. Στη συνέχεια του μίλησα και του είπα ότι θέλω να βάζω μόνο βλαστοκύστες και μου είπε οκ, θα συνεχίσουμε έτσι. Οταν με πήρε η εμβρυολογος τριών ημερών που ήταν το έμβρυο της είπα θα προχωρήσετε σε βλαστοκύστη. Αν με ρωτάς δεν πιστεύω ότι αλλάζει κάτι, λένε ότι ίσως πάει λίγο καλύτερα στη μήτρα αλλά έτσι όπως έχει προχωρήσει η επιστήμη δε νομίζω ότι έχει διαφορά. Καλύτερα να φας το χαστούκι τώρα παρά σε αποτυχημένες ετ. Οχι ότι η βλαστοκύστη είναι σίγουρη αλλά έχεις περισσότερες πιθανότητες.

• Μου αρέσει 2

6 ώρες πρίν, anemonii είπε:

Καλημέρα και από εμένα! Πάντως ούτε εγώ μπορώ να καταλάβω γιατί δεν σου κρυοσυντηρούν τα 3 ημερών. Εγώ πχ είχα αρκετά ωάρια στη διέγερση λόγω πολυκυστικών, οπότε (όπως το έχω εγώ στο κεφάλι μου τουλάχιστον) είχαν περιθώριο να "πειραματιστούν" ή να "κάψουν" μερικά. Παρόλα αυτά, η εμβρυολόγος μού είπε ότι ναι μεν στόχος είναι να φτάσουμε σε βλαστοκύστες αλλά άμα δουν κάτι περίεργο την 3η μέρα θα τα καταψύξουν. Και έχω δει και σε συζητήσεις παλιότερα να γράφουν κοπέλες ότι τα κατάφεραν με 3 ημερών. Εξάλλου, και οι βλαστοκύστες, ακόμη και οι άριστες, από όσο διαβάζω και εγώ, δεν είναι δεδομένο ότι θα δώσουν εγκυμοσύνη. Και αν είχες και έμβρυα έστω 3 ημερών στην κατάψυξη, πιστεύω θα άλλαζε και η ψυχολογία σου, θα σου έδινε ένα μπουστάρισμα.

Καλησπέρα κι από μένα ξανά. Κι εγώ έχω ακούσει για κοπέλες που με 3 ημερών εκανα υγιέστατα παιδάκια και άλλες που με αριστες βλαστοκύστες δεν ειχαν καν θετική χοριακή, σιγουρα ειναι πολυπαραγοντικό. Επειδη κι εγώ ειμαι σε διαδικασία εξωσωματικής, αλλα δυστυχώς στην πρώτη διέγερση δεν μπορέσαμε να κάνουμε γονιμοποιήση λόγω μικροβίου στο σπέρμα, αλλά κι ο δικός μου γιατρός μου έχει πει πως επειδη τεχνητές μήτρες δεν υπάρχουν, μπορεί ενα εμβρυο τριών ημερων να συνεχισει στη μήτρα, αλλά να μη συνεχίσει στο εργαστήριο.. Βέβαια, δεν υπάρχει τρόπος να γυρισεις το χρόνο πίσω και να δεις τι θα γινόταν αν ακολουθούσες την άλλη οδό. Θεωρώ πάντως πως θα προτιμουσα εμβρυομεταφορά με τριών ημερών γνωρίζοντας πως ίσως ετσι κι αλλιως το έμβρυο δε θα προχωρουσε αν επαιρνα αρνητική χοριακή, παρά να σκεφτόμουν ότι το "έκαψα" αφήνοντάς το να γίνει βλαστοκύστη που όμως δεν εφτασε ποτέ να γινει.

4 ώρες πρίν, Blue Velvet είπε:

Αυτή η λογική του " πληρώνω για να με αναλάβει ο τάδε γιατρός και με παραπέμπει στις μαίες και στους συνεργάτες" εμένα προσωπικά μου κάθεται τρομερά άσχημα.Δεν το έχω βιώσει,γιατί στο κέντρο που ήμουν είχα επικοινωνία μόνο με το γιατρό.Εδω μέσα έχω διαβάσει επίσης ότι πχ έχει κανονιστεί κάποια ωοληψια και αντί να πάει ο γιατρός,έστειλε συνεργάτες του🤷Μια άλλη κοπέλα εδώ μέσα έλεγε ότι την έβαζαν για ωοληψια χωρίς καν να της κάνουν υπέρηχο,μιλάμε για τραγικές καταστάσεις 

Με το τελευταίο εννοείς ότι δεν έκαναν υπέρηχο για να δουν μέγεθος ωοθηλακίων ώστε να της πουν να κάνει ov.....le και να γινει μετά τη ωοληψία;

• Μου αρέσει 1

πρίν από 20 λεπτά , Anastasia14 είπε:

Καλησπέρα κι από μένα ξανά. Κι εγώ έχω ακούσει για κοπέλες που με 3 ημερών εκανα υγιέστατα παιδάκια και άλλες που με αριστες βλαστοκύστες δεν ειχαν καν θετική χοριακή, σιγουρα ειναι πολυπαραγοντικό. Επειδη κι εγώ ειμαι σε διαδικασία εξωσωματικής, αλλα δυστυχώς στην πρώτη διέγερση δεν μπορέσαμε να κάνουμε γονιμοποιήσει λόγω μικροβίου στο σπέρμα, αλλά κι ο δικός μου γιατρός μου έχει πει πως επειδη τεχνητές μήτρες δεν υπάρχουν, μπορεί ενα εμβρυο τριών ημερων να συνεχισει στη μήτρα, αλλά να μη συνεχίσει στο εργαστήριο.. Βέβαια, δεν υπάρχει τρόπος να γυρισεις το χρόνο πίσω και να δεις τι θα γινόταν αν ακολουθούσες την άλλη οδό. Θεωρώ πάντως πως θα προτιμουσα εμβρυομεταφορά με τριών ημερών γνωρίζοντας πως ίσως ετσι κι αλλιως το έμβρυο δε θα προχωρουσε αν επαιρνα αρνητική χοριακή, παρά να σκεφτόμουν ότι το "έκαψα" αφήνοντάς το να γίνει βλαστοκύστη που όμως δεν εφτασε ποτέ να γινει.

Με το τελευταίο εννοείς ότι δεν έκαναν υπέρηχο για να δουν μέγεθος ωοθηλακίων ώστε να της πουν να κάνει ov.....le και να γινει μετά τη ωοληψία;

Όχι,ακόμα χειρότερα: Πήγε για ωοληψια και δεν της έκαναν υπέρηχο για να δουν πόσα ωάρια έχει.Τρομερά πράγματα 🤷

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...