Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 10 λεπτά , dimi.tra είπε:

Τα έμβρυα μπορεί να μην φτάνουν 5η μέρα για πολλούς λόγους και όχι απαραίτητα από χρωμοσωμικες ανωμαλίες! Γενικά στο εργαστήριο αυτό που λείπει είναι οι μηχανισμοί διορθώσεις που υποστηρίζει η μητέρα ακόμα και η φυσική επιλογή. Δλδ τα έμβρυα που προκύπτουν προκύπτουν τεχνικά και δεν μεσολαβεί ο φυσικός παράγοντας και σαφώς κάποιοι μηχανισμοί που δεν είναι ακόμα ξεκάθαροι. Επίσης οι χρωμοσωμικες ανωμαλίες σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με την ποιότητα των κυτταρικών διαιρέσεων δλδ άριστες βλαστοκύστες μπορεί χρωμοσωμικά να έχουν πολλές βλάβες και να απορριφθούν. Δυστυχώς ξανά λέω δεν υπάρχει σαφής κατανόηση γιατί δεν φτάνουν όλα τα έμβρυα σε βλαστοκύστες, μην ξεχνάμε πως είναι κάτι πολύ πρόσφατο και δεν υπάρχουν οι υπερβολικά πολλές μελέτες για να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα. Αν ήξεραν γιατί δεν φτάνουν όλα τα έμβρυα σε βλαστοκύστες απλά θα το διόρθωναν ή θα το προέβλεπαν και θα προχωρούσαν. Και εκεί είναι που σου πετάνε ένα «τύχη» και ένα «συμβαίνει κι αυτό» και σε τρελαίνουν. 

Για πολλούς λόγους η δεύτερη και η τρίτη φορά έχει καλύτερα ποσοστά επιτυχίας. Υπάρχει ένα στατιστικό μοντέλο από Αμερική (μπορείς να το βρεις στο ίντερνετ) που σου υπολογίζει τις πιθανότητες επιτυχίας. Μέσα στο μοντέλο σου ζητάει ύψος, βάρος, προηγούμενες κυήσεις, γέννες κλπ και σου βγάζει ένα ποσοστό. Σαφώς είναι στατιστικό το μοντέλο δεν είναι κανόνας απλά μπορείς να έχεις μια εικόνα. 

Εκεί που έχω καταλήξει είναι ότι όπως και στην ωοληψία έτσι και στην εμβρυομεταφορά η πρώτη φορά είναι πάντα διερευνητική. Μετά την πρώτη αποτυχία αρχίζουν και ψάχνουν το περιβάλλον της μήτρας, τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται, τα αιματολογικά κλπ κλπ. Επίσης υπόψιν τα ποσοστά επιτυχίας αυξάνονται επειδή είναι άλλος κύκλος γενικά δλδ σε δεύτερη εμβρυομεταφορά με έμβρυα από άλλη ωοληψια. Για έμβρυα από την ίδια ωοληψια δεν έχω εικόνα, δεν έχω διαβάσει κάτι επι τουτου. Αλλά κ εδώ το κορίτσι μας έχει κάνει 100000 ωοληψιες (καλά όχι τόσες αλλά έτσι φαντάζουν μετά από τόσο καιρό κ εγώ έτσι θα ένιωθα!). Όλα αυτά είναι απλά στατιστικά στο τέλος πότε δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί κάθε προσπάθεια γιατί υπάρχουν πράγματα που ακόμα δεν ξέρουμε πως λειτουργούν. 

Καλά μη νομίζεις και εγώ τόσες νιώθω πως έχω κάνει. Ξέρω πως υπάρχουν κοπέλες που έχουν κάνει πολλές παραπάνω και ίσως το διαβάζουν και λένε πως είμαι υπερβολική αλλά έτσι νιώθω.

Καφέ Εξωσωματικής 2024 !

Recommended Posts

πρίν από 5 λεπτά , Bubble24 είπε:

Είσαι άξια για όλη την προσπάθεια που καταβάλλεις και μπράβο για την υπομονή σου. Ωστόσο, να μην αναφέρουμε ακραία και αρρωστημένα παραδείγματα γονέων γιατί υπάρχουν και άπειρα στον αντίποδα. Το οτι κάποιο δεν είναι σωστοί γονείς δεν μπορεί να αναιρέσει το δεδομένο: χωρίς απογόνους φεύγουμε σαν κούτσουρα από τη ζωή..

Άλλο ο σκοπός και άλλο η ολοκλήρωση! Υπάρχει μεγάλη διαφορά..

Θα σου το πω όπως ακριβώς το σκέφτηκα. Αν αυτή τη στιγμή δεν είχα παιδί και παλευα για αυτό, δεν θα ήθελα να διαβάσω σχόλια τύπου φεύγω σαν κούτσουρο, είναι η ολοκλήρωσή κτλ..

Προσθέτει κι άλλο άγχος στο ήδη υπάρχον.

• Μου αρέσει 6

Διαφημίσεις

πρίν από 4 λεπτά , Neverstop είπε:

Θα σου το πω όπως ακριβώς το σκέφτηκα. Αν αυτή τη στιγμή δεν είχα παιδί και παλευα για αυτό, δεν θα ήθελα να διαβάσω σχόλια τύπου φεύγω σαν κούτσουρο, είναι η ολοκλήρωσή κτλ..

Προσθέτει κι άλλο άγχος στο ήδη υπάρχον.

Η διαδικασία είναι ήδη αγχωτική. Εννοείται πως δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση, αλλά όταν ανοίγονται τέτοια θέματα δημόσια καλό είναι να είναι σεβαστές όλες οι απόψεις και να μην γίνονται «επιθέσεις». 

• Μου αρέσει 1

Κορίτσια ευχαριστώ ολες σας για το ενδιαφέρον. Βλέπω έχουν ειπωθεί πολλά πράγματα που θα ήθελα πάρα πολύ να σχολιάσω αλλά πραγματικά δεν έχω το κουράγιο να επιχειρηματολογήσω αυτή τη στιγμή.
Δυστυχώς ενώ ήταν πολύ καλό το γενετικό υλικό που δόθηκε και από τους 2 μας, δε προχώρησε το έμβρυο. Την 3η ημέρα είχε λέει πολύ καλή εικόνα αλλά σταμάτησε εκεί. Δε ξέρω πως έβγαλα τη μέρα στη δουλειά , αλήθεια. 
Μίλησα με το γιατρό μου, εξακολουθεί και έχει πίστη στην ηλικία μου και στη διαδικασία. Εγώ απορώ λίγο γιατί βέβαια. Είμαι σε φάση ανασυγκρότησης και απελπισίας. Νιώθω πως ψάχνω ψύλλο στα άχυρα και χάνεται το νόημα. Μου είπε πως είμαι συνεχώς απαισιόδοξη και πρέπει να συνεχίσω τη ζωή μου κανονικά, να το βγάλω από το μυαλό μου και να πηγαίνω πιο μαχητικά κάθε μήνα. Δε ξέρω πόσο πιο μαχητικά θέλει να πηγαίνω, αλήθεια. Μου λέει πως νιώθει πως με σέρνει ψυχολογικά κάθε φορα και πρέπει να αλλάξω νοοτροπία, να ασχοληθώ με το σύντροφο μου, τη δουλειά και την οικογένεια μου και να αφήσω το ιατρικό θέμα στο γιατρό. Απορώ που πηγάζει αυτή η σιγουριά. Κοινώς πρέπει να κάνω ωοληψιες μέχρι να σβήσει ο ήλιος και ιιιιισως κάποια στιγμή βρεθεί κάτι. Ισως εν τελεί είμαι τρελή που δε βλέπω μπροστά μου πως δεν έχει νόημα για εμένα αυτή η διαδικασία πλέον και απλά πρέπει να συνεχίσω τη ζωή μου για να «ζήσω» όπως είπε πολύ σωστά η φίλη μας νωρίτερα. Τελοσπαντων, αυτά από εμένα.  

• Δύναμη! 10
  • Λυπημένη/-ος 5

πρίν από 40 λεπτά , Ιουλιέτα είπε:

Εγώ πιστεύω πως το να γίνεις γονιός είναι ίσως η ύψιστη νοηματοδότηση της ζωής, λόγω της ύψιστης σχέσης αγάπης που δημιουργείται. Ακόμη και μια μάνα που σκοτώνει το παιδί της, πάλι αυτή η σχέση της είναι το πιο σημαντικό πράγμα που σημαδεύει τη ζωή της. Η γονεϊκοτητα δεν εγγυάται την ευτυχία, επουδενί- σε ορισμένους μάλιστα φέρνει και δυστυχία. Όμως σίγουρα δίνει ένταση, βάθος και νόημα στη ζωή. Αυτό το νόημα οι άνθρωποι το ψάχνουν και μέσα από τη γνώση, την τέχνη, την επιστήμη, την κοινωνική προσφορά κλπ. και σίγουρα μπορούν να βρουν την ευτυχία μέσα από όλα αυτά και να ζήσουν πολύ όμορφα και με πληρότητα. Αλλά όποιος έχει γίνει και γονιός, με σχεδόν απόλυτη βεβαιότητα θα σου πει ότι ο κορυφαίος ρόλος του στη ζωή ήταν αυτός.

Τα είπες όλα! ❤️

• Μου αρέσει 2

πρίν από 5 λεπτά , MK2012 είπε:

Κορίτσια ευχαριστώ ολες σας για το ενδιαφέρον. Βλέπω έχουν ειπωθεί πολλά πράγματα που θα ήθελα πάρα πολύ να σχολιάσω αλλά πραγματικά δεν έχω το κουράγιο να επιχειρηματολογήσω αυτή τη στιγμή.
Δυστυχώς ενώ ήταν πολύ καλό το γενετικό υλικό που δόθηκε και από τους 2 μας, δε προχώρησε το έμβρυο. Την 3η ημέρα είχε λέει πολύ καλή εικόνα αλλά σταμάτησε εκεί. Δε ξέρω πως έβγαλα τη μέρα στη δουλειά , αλήθεια. 
Μίλησα με το γιατρό μου, εξακολουθεί και έχει πίστη στην ηλικία μου και στη διαδικασία. Εγώ απορώ λίγο γιατί βέβαια. Είμαι σε φάση ανασυγκρότησης και απελπισίας. Νιώθω πως ψάχνω ψύλλο στα άχυρα και χάνεται το νόημα. Μου είπε πως είμαι συνεχώς απαισιόδοξη και πρέπει να συνεχίσω τη ζωή μου κανονικά, να το βγάλω από το μυαλό μου και να πηγαίνω πιο μαχητικά κάθε μήνα. Δε ξέρω πόσο πιο μαχητικά θέλει να πηγαίνω, αλήθεια. Μου λέει πως νιώθει πως με σέρνει ψυχολογικά κάθε φορα και πρέπει να αλλάξω νοοτροπία, να ασχοληθώ με το σύντροφο μου, τη δουλειά και την οικογένεια μου και να αφήσω το ιατρικό θέμα στο γιατρό. Απορώ που πηγάζει αυτή η σιγουριά. Κοινώς πρέπει να κάνω ωοληψιες μέχρι να σβήσει ο ήλιος και ιιιιισως κάποια στιγμή βρεθεί κάτι. Ισως εν τελεί είμαι τρελή που δε βλέπω μπροστά μου πως δεν έχει νόημα για εμένα αυτή η διαδικασία πλέον και απλά πρέπει να συνεχίσω τη ζωή μου για να «ζήσω» όπως είπε πολύ σωστά η φίλη μας νωρίτερα. Τελοσπαντων, αυτά από εμένα.  

Κορίτσι μου ότι και να σου πω δεν θα απαλύνει την στεναχώρια σου !!! Πραγματικά είσαι πολύ δυνατή που προσπαθείς κάθε μήνα !! Ήθελα να σε ρωτήσω όμως κάτι (δεν γνωρίζω για αυτό ρωτάω ) εφόσον τα εμβρυακια σας φτάνουν 3η μέρα γιατί δεν καταψυγξετε 3η μέρα ; Εφόσον έχουν και καλή εικόνα ; Μπορεί στο περιβάλλον της μήτρας να εξελιχθεί ..επειδή έχω ακούσει και από άλλες κοπέλες πως έμεινα έγκυος από τρίτης μέρας!! Ο γιατρός σου τι άποψη έχει για αυτό ; Δεν το έχετε συζητήσει έστω σαν ενδεχόμενο …

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

πρίν από 3 λεπτά , Blu24 είπε:

Κορίτσι μου ότι και να σου πω δεν θα απαλύνει την στεναχώρια σου !!! Πραγματικά είσαι πολύ δυνατή που προσπαθείς κάθε μήνα !! Ήθελα να σε ρωτήσω όμως κάτι (δεν γνωρίζω για αυτό ρωτάω ) εφόσον τα εμβρυακια σας φτάνουν 3η μέρα γιατί δεν καταψυγξετε 3η μέρα ; Εφόσον έχουν και καλή εικόνα ; Μπορεί στο περιβάλλον της μήτρας να εξελιχθεί ..επειδή έχω ακούσει και από άλλες κοπέλες πως έμεινα έγκυος από τρίτης μέρας!! Ο γιατρός σου τι άποψη έχει για αυτό ; Δεν το έχετε συζητήσει έστω σαν ενδεχόμενο …

Το έχω πει και το είχα πει και στον Μαστρ***. Στον Μαστρ*** μου λέγανε πως εφόσον κανείς βλαστοκύστες θα πάμε έτσι και πως αν σταματήσει κάτι την 3η μερα στο εργαστήριο θα σταματήσει και στη μήτρα. Στον Σφακ τώρα μου είπε πως θα μπορούσαμε να πάμε με 3ων ημερών αλλά εφόσον έχεις ήδη βλαστοκυστες κατάψυξη είναι σα να κάνουμε ένα βήμα πίσω. Αν τα κατεψυχα 3η ημέρα θα είχα τώρα αλλά 4-5 εμβρυα. 

πρίν από 10 λεπτά , MK2012 είπε:

Λυπάμαι πολύ για την έκβαση της γονιμοποίησης..στο εύχομαι ολόψυχα να μείνεις έγκυος σύντομα και να μην ξαναπατησεις σε κλινική εξωσωματικής.Οσο για το πώς πρέπει να νιώθεις,αυτό δεν θα στο πει ούτε το φόρουμ,ούτε ο γιατρός.Εχεις δικαίωμα να νιώσεις όπως θελεις και να κάνεις όσες προσπάθειες αντέχεις. Μια μεγάλη αγκαλιά από μένα ❤️

• Μου αρέσει 3

πρίν από 11 λεπτά , MK2012 είπε:

Το έχω πει και το είχα πει και στον Μαστρ***. Στον Μαστρ*** μου λέγανε πως εφόσον κανείς βλαστοκύστες θα πάμε έτσι και πως αν σταματήσει κάτι την 3η μερα στο εργαστήριο θα σταματήσει και στη μήτρα. Στον Σφακ τώρα μου είπε πως θα μπορούσαμε να πάμε με 3ων ημερών αλλά εφόσον έχεις ήδη βλαστοκυστες κατάψυξη είναι σα να κάνουμε ένα βήμα πίσω. Αν τα κατεψυχα 3η ημέρα θα είχα τώρα αλλά 4-5 εμβρυα. 

Μήπως να επιμείνεις ; Γιατί εφόσον έχεις και λίγα ωάρια και καμία φορά δεν γονιμοποιούνται καθόλου είναι κρίμα να αφήνετε έμβρυα να χάνονται !! Ειδικά αυτό τώρα  που ήταν και πολύ καλό!!

πρίν από 45 λεπτά , Bubble24 είπε:

Η διαδικασία είναι ήδη αγχωτική. Εννοείται πως δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση, αλλά όταν ανοίγονται τέτοια θέματα δημόσια καλό είναι να είναι σεβαστές όλες οι απόψεις και να μην γίνονται «επιθέσεις». 

Κι εγώ ακριβώς την άποψη μου εξέφρασα. Με όσο το δυνατόν περισσότερο τακτ λόγω της φύσης του λόγου.

πρίν από 50 λεπτά , MK2012 είπε:

Εμένα η μόνη μου απορία είναι πώς γίνονταν στο άλλο κέντρο βλαστοκύστες πάνω από τα μισά κι εδώ όχι. Παίζει να μην έχουν καλό εμβρυολογικο? Σόρι αν λέω βλακείες δεν ξέρω από τα κέντρα της Αθήνας. 

Ο γιατρός καλά τα λέει αλλά στην πράξη εσύ πρέπει να τα κάνεις, όχι αυτός.

Αναμένεις κι αποτελέσματα pro εξάλλου.

Καλή δύναμη. Ξεκουρασου όποτε μπορείς άσε εμάς να ρωτάμε😂

πρίν από 9 λεπτά , Neverstop είπε:

Κι εγώ ακριβώς την άποψη μου εξέφρασα. Με όσο το δυνατόν περισσότερο τακτ λόγω της φύσης του λόγου.

Εμένα η μόνη μου απορία είναι πώς γίνονταν στο άλλο κέντρο βλαστοκύστες πάνω από τα μισά κι εδώ όχι. Παίζει να μην έχουν καλό εμβρυολογικο? Σόρι αν λέω βλακείες δεν ξέρω από τα κέντρα της Αθήνας. 

@Bubble24 το"δεν μπορώ πραγματικά" πήγαινε στις φράσεις που άκουγα και τις θυμήθηκα με αφορμή αυτό που είπες, δεν ήταν προσωπικό, δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε. Απλά μού φάνηκε κάπως"βαρύ" σάν έκφραση όπως το είπες και σκέφτηκα τα κορίτσια που μπορεί να στεναχωρεθουν λίγο παραπάνω.

1 hour ago, Bubble24 said:

Είσαι άξια για όλη την προσπάθεια που καταβάλλεις και μπράβο για την υπομονή σου. Ωστόσο, να μην αναφέρουμε ακραία και αρρωστημένα παραδείγματα γονέων γιατί υπάρχουν και άπειρα στον αντίποδα. Το οτι κάποιο δεν είναι σωστοί γονείς δεν μπορεί να αναιρέσει το δεδομένο: χωρίς απογόνους φεύγουμε σαν κούτσουρα από τη ζωή..

Άλλο ο σκοπός και άλλο η ολοκλήρωση! Υπάρχει μεγάλη διαφορά..

χωρίς απογόνους φεύγουμε σαν κούτσουρα από τη ζωή..

Διαφωνώ με αυτή την φράση και με αυτήν την νοοτροπία. Άρα θεωρείς ότι κάνοντας παιδί με δωρεά έχεις απόγονο σου? Γιατί εγώ γνωρίζω ότι δεν έχει τίποτα από το DNA σου. Επίσης είναι σαν να μου λες ότι ο επιστήμονας που δεν έκανε παιδιά και αφιέρωσε την ζωή του για να ανακαλύψει πράγματα που μένουν στην ανθρωπότητα φεύγει από την ζωή σαν κούτσουρο? Και είναι σαν να μου λες ότι άμα δεν τα καταφέρουν κάποια ζευγάρια που μπορεί να προσπάθησαν και για χρόνια ότι είναι για λυπηση. Τουλάχιστον έτσι το εκλαμβάνω εγώ. Και δεν παρεξηγουμε ειλικρινά το λέω αλλά είναι πολύ υποτιμητικό αυτό που λες κατά την δική μου άποψη για όλους αυτούς τους ανθρώπους που πάλεψαν με την υπογονιμότητα και για οποίο λόγο δεν τα κατάφεραν. Η για όλους αυτόυς που δεν έκαναν και παιδιά και αφοσιωθηκαν σε κάτι άλλο που προσέφερε στην ανθρωπότητα. Δεν τα λέω για να λογομαχησουμε σε κάτι απλά διαφωνώ πλήρως με αυτό το mindset. 

2 hours ago, Ιουλιέτα said:

Εγώ πιστεύω πως το να γίνεις γονιός είναι ίσως η ύψιστη νοηματοδότηση της ζωής, λόγω της ύψιστης σχέσης αγάπης που δημιουργείται. Ακόμη και μια μάνα που σκοτώνει το παιδί της, πάλι αυτή η σχέση της είναι το πιο σημαντικό πράγμα που σημαδεύει τη ζωή της. Η γονεϊκοτητα δεν εγγυάται την ευτυχία, επουδενί- σε ορισμένους μάλιστα φέρνει και δυστυχία. Όμως σίγουρα δίνει ένταση, βάθος και νόημα στη ζωή. Αυτό το νόημα οι άνθρωποι το ψάχνουν και μέσα από τη γνώση, την τέχνη, την επιστήμη, την κοινωνική προσφορά κλπ. και σίγουρα μπορούν να βρουν την ευτυχία μέσα από όλα αυτά και να ζήσουν πολύ όμορφα και με πληρότητα. Αλλά όποιος έχει γίνει και γονιός, με σχεδόν απόλυτη βεβαιότητα θα σου πει ότι ο κορυφαίος ρόλος του στη ζωή ήταν αυτός.

Εγώ γνωρίζω προσωπικά μεγάλο συνθέτη που δεν έχει παιδια και δεν ήθελε παιδιά. Βλέπει παιδιά και βγάζει σπυριά. Αλλά η μουσική του είναι παιδί τού. Για εκείνον. Εκείνος είναι ευτυχισμένος. Όνομα δεν θα σας πω για κανέναν λόγο. 

Δεν κάνω κάποια επίθεση σε κάποια κοπέλα. Το να διαφωνούμε είναι υγιές.

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

1 hour ago, Losr είπε:

Εγώ γνωρίζω προσωπικά μεγάλο συνθέτη που δεν έχει παιδια και δεν ήθελε παιδιά. Βλέπει παιδιά και βγάζει σπυριά. Αλλά η μουσική του είναι παιδί τού. Για εκείνον. Εκείνος είναι ευτυχισμένος. Όνομα δεν θα σας πω για κανέναν λόγο. 

Το κακό είναι ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι τα παιδιά είναι η ολοκλήρωση της ζωής Κ βγάζουν σπυριά με τα παιδιά .... 

2 ώρες πρίν, Blu24 είπε:

Μήπως να επιμείνεις ; Γιατί εφόσον έχεις και λίγα ωάρια και καμία φορά δεν γονιμοποιούνται καθόλου είναι κρίμα να αφήνετε έμβρυα να χάνονται !! Ειδικά αυτό τώρα  που ήταν και πολύ καλό!!

Θα δω πως θα πάει μετά το prp και θα κάνω μια συζήτηση πάλι. 

2 ώρες πρίν, Neverstop είπε:

@Bubble24 το"δεν μπορώ πραγματικά" πήγαινε στις φράσεις που άκουγα και τις θυμήθηκα με αφορμή αυτό που είπες, δεν ήταν προσωπικό, δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε. Απλά μού φάνηκε κάπως"βαρύ" σάν έκφραση όπως το είπες και σκέφτηκα τα κορίτσια που μπορεί να στεναχωρεθουν λίγο παραπάνω.

Ναι και εγώ την ίδια απορία έχω. Από τέλος Γενάρη έχω δώσει 6 ωάρια σε αυτό το εμβρυολογικό και είχαμε 2 γονιμοποιήσεις και 0 βλαστοκύστες ενώ πριν είχαμε τελευταία βλαστοκύστη 2/1/2025. Δεν είναι δα τόσο παλιά να έχουν αλλάξει ΤΟΣΟ τα πράγματα. Αλλά δε μπορώ να πιστέψω πως ένα τόσο μεγάλο κέντρο δεν έχει καλό εμβρυολογικό ! Πραγματικά είμαι πολύ μπερδεμένη πάλι για το τι πρέπει να κάνω μετά.

• Μου αρέσει 1
  • Μπερδεμένη/-ος 2

9 ώρες πρίν, Losr είπε:

χωρίς απογόνους φεύγουμε σαν κούτσουρα από τη ζωή..

Διαφωνώ με αυτή την φράση και με αυτήν την νοοτροπία. Άρα θεωρείς ότι κάνοντας παιδί με δωρεά έχεις απόγονο σου? Γιατί εγώ γνωρίζω ότι δεν έχει τίποτα από το DNA σου. Επίσης είναι σαν να μου λες ότι ο επιστήμονας που δεν έκανε παιδιά και αφιέρωσε την ζωή του για να ανακαλύψει πράγματα που μένουν στην ανθρωπότητα φεύγει από την ζωή σαν κούτσουρο? Και είναι σαν να μου λες ότι άμα δεν τα καταφέρουν κάποια ζευγάρια που μπορεί να προσπάθησαν και για χρόνια ότι είναι για λυπηση. Τουλάχιστον έτσι το εκλαμβάνω εγώ. Και δεν παρεξηγουμε ειλικρινά το λέω αλλά είναι πολύ υποτιμητικό αυτό που λες κατά την δική μου άποψη για όλους αυτούς τους ανθρώπους που πάλεψαν με την υπογονιμότητα και για οποίο λόγο δεν τα κατάφεραν. Η για όλους αυτόυς που δεν έκαναν και παιδιά και αφοσιωθηκαν σε κάτι άλλο που προσέφερε στην ανθρωπότητα. Δεν τα λέω για να λογομαχησουμε σε κάτι απλά διαφωνώ πλήρως με αυτό το mindset. 

Σίγουρα, συμφωνώ ότι πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν τα παιδιά και είναι πολύ καλά με τη ζωή τους και πολύ πιο δημιουργικοί από τους περισσότερους γονείς.

Αυτό που λέω είναι ότι όσοι έχουν παιδιά, είτε είναι ηγετικές μορφές είτε αμόρφωτοι άνθρωποι, σχεδόν όλοι συμφωνούν ότι το σπουδαιότερο πράγμα στη ζωή τους είναι τα παιδιά τους. 

• Μου αρέσει 1

10 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Καλημέρα και από εμένα! Πάντως ούτε εγώ μπορώ να καταλάβω γιατί δεν σου κρυοσυντηρούν τα 3 ημερών. Εγώ πχ είχα αρκετά ωάρια στη διέγερση λόγω πολυκυστικών, οπότε (όπως το έχω εγώ στο κεφάλι μου τουλάχιστον) είχαν περιθώριο να "πειραματιστούν" ή να "κάψουν" μερικά. Παρόλα αυτά, η εμβρυολόγος μού είπε ότι ναι μεν στόχος είναι να φτάσουμε σε βλαστοκύστες αλλά άμα δουν κάτι περίεργο την 3η μέρα θα τα καταψύξουν. Και έχω δει και σε συζητήσεις παλιότερα να γράφουν κοπέλες ότι τα κατάφεραν με 3 ημερών. Εξάλλου, και οι βλαστοκύστες, ακόμη και οι άριστες, από όσο διαβάζω και εγώ, δεν είναι δεδομένο ότι θα δώσουν εγκυμοσύνη. Και αν είχες και έμβρυα έστω 3 ημερών στην κατάψυξη, πιστεύω θα άλλαζε και η ψυχολογία σου, θα σου έδινε ένα μπουστάρισμα.

• Μου αρέσει 2

7 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Θα δω πως θα πάει μετά το prp και θα κάνω μια συζήτηση πάλι. 

Ναι και εγώ την ίδια απορία έχω. Από τέλος Γενάρη έχω δώσει 6 ωάρια σε αυτό το εμβρυολογικό και είχαμε 2 γονιμοποιήσεις και 0 βλαστοκύστες ενώ πριν είχαμε τελευταία βλαστοκύστη 2/1/2025. Δεν είναι δα τόσο παλιά να έχουν αλλάξει ΤΟΣΟ τα πράγματα. Αλλά δε μπορώ να πιστέψω πως ένα τόσο μεγάλο κέντρο δεν έχει καλό εμβρυολογικό ! Πραγματικά είμαι πολύ μπερδεμένη πάλι για το τι πρέπει να κάνω μετά.

Καλημέρα, είναι όντως άξιο απορίας αυτό. Γιατί στο προηγούμενο κέντρο είχες και φυσικούς κύκλους να πεις δλδ ότι κάτι άλλαξε τόσο δραματικά. Ναι οκ η ψυχολογία ειναι σημαντική αλλά μην τρελαθούμε κιόλας δεν πας με μαύρη πλερέζα στις ωοληψίες πάντα ελπίζεις, μετά τρως την κατραπακιά, ε προφανώς και θα είσαι στεναχωρημένη! Είναι και το ερώτημα του μέχρι πότε θα προσπαθούμε για βλαστοκύστες πριν δοκιμάσουμε κάτι άλλο όπως τα 3 ημερών ή στην τελική η κατάψυξη γονιμοποιημένων και να αποφασίσεις μετά από το σύνολο ποια θα αφήσεις για βλαστοκύστες και ποια για 3 ημερών; Να δοκιμάσετε ένα άλλο σενάριο δλδ. Δηλαδή οκ καλές, χρυσές οι βλαστοκύστες αλλά οι γυναίκες που δεν μπορούν να κάνουν βλαστοκύστες πάνε με έμβρυα 3 ημερών. Και έχουν επιτυχίες δεν είναι ότι δεν πετυχαίνουν! 

Παντως αυτό που σχολιάζει η @anemonii το είχα συζητήσει με τον γιατρό μου αλλά είχα περισσότερα έμβρυα και μπορούσα να επιλέξω ποια θα σταματήσω 3 ημερών και ποια βλαστοκύστες. Στην δική σου περίπτωση μιλάμε για 1 έμβρυο κάθε φορά. Το εργαστήριο θεωρητικά θα μπορούσε να καταψύξει ένα έμβρυο που δεν έχει δυναμική οκ ναι. Αλλά έρχεται και η άλλη αμφιβολία, αν δεν έχει δυναμική σημαίνει πως δεν είναι καλό, έχει νόημα; Από την άλλη αν έχει δυναμική φαίνεται να έχει πιθανότητες να γίνει βλαστοκύστη, το ρισκάρεις ; Το εργαστήριο μπορεί να παρακολουθήσει τόσο στενά την ανάπτυξη των εμβρύων; Απαιτεί περισσότερη δουλειά. Δλδ και εδώ τίθενται ερωτήματα αναπάντητα. 
Επίσης η άποψη πως τα 3 ημερών δεν θα προχωρήσουν στην μήτρα επειδή δεν προχωράνε στο εργαστήριο είναι διφορούμενη. Κάποιοι λένε πως επειδή δεν γνωρίζουμε όλους τους μηχανισμούς της αναπαραγωγής με λεπτομέρειες δεν ξέρουμε αν κάτι διαφορετικό συμβαίνει στο σώμα της γυναίκας που στο εργαστήριο δεν μπορούμε να το μιμηθούμε και τα 3 ημερών έχουν κ αυτά τις δικές τους στατιστικές. 

Πρωινές σκέψεις που σίγουρα περνάνε από το μυαλό σου. Να σου πω ότι όλα θα πάνε καλά και όλα για κάποιο λόγο γίνονται; Εμένα αυτό το κλισέ δεν με βοηθάει ιδιαίτερα. Σίγουρα πάντως είμαστε εδώ για να βγάλεις από μέσα σου όσα σε βασανίζουν ❤️ δεν είσαι μόνη! 

• Μου αρέσει 6

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...