Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 hour ago, Bubble24 said:

Είσαι άξια για όλη την προσπάθεια που καταβάλλεις και μπράβο για την υπομονή σου. Ωστόσο, να μην αναφέρουμε ακραία και αρρωστημένα παραδείγματα γονέων γιατί υπάρχουν και άπειρα στον αντίποδα. Το οτι κάποιο δεν είναι σωστοί γονείς δεν μπορεί να αναιρέσει το δεδομένο: χωρίς απογόνους φεύγουμε σαν κούτσουρα από τη ζωή..

Άλλο ο σκοπός και άλλο η ολοκλήρωση! Υπάρχει μεγάλη διαφορά..

χωρίς απογόνους φεύγουμε σαν κούτσουρα από τη ζωή..

Διαφωνώ με αυτή την φράση και με αυτήν την νοοτροπία. Άρα θεωρείς ότι κάνοντας παιδί με δωρεά έχεις απόγονο σου? Γιατί εγώ γνωρίζω ότι δεν έχει τίποτα από το DNA σου. Επίσης είναι σαν να μου λες ότι ο επιστήμονας που δεν έκανε παιδιά και αφιέρωσε την ζωή του για να ανακαλύψει πράγματα που μένουν στην ανθρωπότητα φεύγει από την ζωή σαν κούτσουρο? Και είναι σαν να μου λες ότι άμα δεν τα καταφέρουν κάποια ζευγάρια που μπορεί να προσπάθησαν και για χρόνια ότι είναι για λυπηση. Τουλάχιστον έτσι το εκλαμβάνω εγώ. Και δεν παρεξηγουμε ειλικρινά το λέω αλλά είναι πολύ υποτιμητικό αυτό που λες κατά την δική μου άποψη για όλους αυτούς τους ανθρώπους που πάλεψαν με την υπογονιμότητα και για οποίο λόγο δεν τα κατάφεραν. Η για όλους αυτόυς που δεν έκαναν και παιδιά και αφοσιωθηκαν σε κάτι άλλο που προσέφερε στην ανθρωπότητα. Δεν τα λέω για να λογομαχησουμε σε κάτι απλά διαφωνώ πλήρως με αυτό το mindset. 

2 hours ago, Ιουλιέτα said:

Εγώ πιστεύω πως το να γίνεις γονιός είναι ίσως η ύψιστη νοηματοδότηση της ζωής, λόγω της ύψιστης σχέσης αγάπης που δημιουργείται. Ακόμη και μια μάνα που σκοτώνει το παιδί της, πάλι αυτή η σχέση της είναι το πιο σημαντικό πράγμα που σημαδεύει τη ζωή της. Η γονεϊκοτητα δεν εγγυάται την ευτυχία, επουδενί- σε ορισμένους μάλιστα φέρνει και δυστυχία. Όμως σίγουρα δίνει ένταση, βάθος και νόημα στη ζωή. Αυτό το νόημα οι άνθρωποι το ψάχνουν και μέσα από τη γνώση, την τέχνη, την επιστήμη, την κοινωνική προσφορά κλπ. και σίγουρα μπορούν να βρουν την ευτυχία μέσα από όλα αυτά και να ζήσουν πολύ όμορφα και με πληρότητα. Αλλά όποιος έχει γίνει και γονιός, με σχεδόν απόλυτη βεβαιότητα θα σου πει ότι ο κορυφαίος ρόλος του στη ζωή ήταν αυτός.

Εγώ γνωρίζω προσωπικά μεγάλο συνθέτη που δεν έχει παιδια και δεν ήθελε παιδιά. Βλέπει παιδιά και βγάζει σπυριά. Αλλά η μουσική του είναι παιδί τού. Για εκείνον. Εκείνος είναι ευτυχισμένος. Όνομα δεν θα σας πω για κανέναν λόγο. 

Δεν κάνω κάποια επίθεση σε κάποια κοπέλα. Το να διαφωνούμε είναι υγιές.

Καφέ Εξωσωματικής 2024 !

Recommended Posts

πρίν από 3 λεπτά , Losr είπε:

Ναι απλώς όπως είπα στατιστική είναι οπότε μπορεί να επηρεάζουν διαφορά πράγματα μπορεί και τίποτα. 

Στην ουσία κάνεις ότι μπορείς καλύτερο Κ ότι γίνει. Όσο για τα υπόλοιπα εγώ θα το ξαναπώ ένα παιδί δεν φέρνει καμία ευτυχία Κ δεν φταιχνει καμία ζωή. Η ζωή είναι μια Κ είναι ωραία έτσι Κ αλλιώς αρκεί να υπάρχει υγεία. Το μόνο που χρειάζετε είναι υγεία . Η ολοκλήρωση έρχετε μόνο από τον ίδιο τον άνθρωπο. Αν είσαι εσύ καλά η ζωή θα είναι γεμάτη. 

Αυτά συνήθως τα συνειδητοποιείς αφού γεννήσεις γιατί η κοινωνία Κ τα ένστικτα μέχρι να γεννήσεις είναι τόσο πιέστηκα που δεν μπορείς να τα καταλάβεις 

• Μου αρέσει 7

Διαφημίσεις

15 minutes ago, little miracle said:

εννοειται να βαλεις πανω απο ολα την ψυχικη σου υγεια και την ισορροπια σας ως ζευγος. καθε αποφαση ειναι σεβαστη. το παν ειναι να εισαι εσυ καλα. εγω παρ αυτα σου ευχομαι αυτη να ειναι η τυχερη σας φορα γιατι σιγουρα για να παλευετε 12 χρονια ειναι κατι που το θελετε πολυ. τελικα σε ποιο γιατρο κατεληξες;

Θα πάω με τον τζεφερακο. Μου μίλησε και η κουμπάρα μου για αυτον γιατί στα 41 της έκανε το βαφτηστηρι του μαζί του με την δεύτερη. Είναι γιατρός της. Μου είπε ότι είναι λίγα λόγια αλλά ότι κάνει καλά την δουλειά του. Τι να σου πω θα δείξει. 

8 minutes ago, Sofiiii said:

@Losr δεν γνωρίζω πόσο χρονών είσαι ή την ιστορία σου αλλά γράφεις ότι παλεύεις πολλά χρόνια σου εύχομαι όταν σταματήσεις όπως λες και δεις την ζωή αλλιώς την ζωή μετά από όλο αυτό να γίνει το όνειρο πραγματικότητα και το εύχομαι σε κάθε κοπέλα εδώ και έξω και οπουδήποτε...σε συμφωνώ σε όλα μαζί σου κυρίως για την εμμονή και πολλές φορές ακούω και διαβάζω ιστορίες που και η εμμονή των γιατρών παρασέρνει κοπέλες και στο τέλος τυρρανιουντε μια ζωή ,η ζωή είναι πολύ πολυ μικρή φεύγει χάνεται είναι στιγμές που δεν θα ξαναέρθουν ...

Είμαι 41 προσπαθώ από τα 28 μου και πραγματικά τότε δεν υπήρχε προβλήμα. Μπορεί απλά να μην είναι για μας. Αν δεν πετύχει ούτε αυτή. Η μπορεί επειδή το πιέζουμε και το θέλουμε να μας φτύνει 😛. Όπως και να έχει εγώ έχω αποδεχτεί ότι μπορεί και να μην γίνω μαμά με δικό μου. Μπορεί να γίνω από υιοθεσία η μπορεί και καθόλου. Προπάντων όμως θέλω να έχω στα 80 μου να θυμάμαι μια ωραία ζωή που σίγουρα θα είχε και τα κακα της η πράγματα που δεν είχα και θα ήθελα αλλά στο πρόσιμο να είναι θετική. Έχω περάσει πολλά. Όλη μου η παιδική ηλικία στα νοσοκομεία γιατί γεννήθηκα με ένα πρόβλημα καρδιάς. Από τα 28 μου και μετα προσπάθεια για παιδι. Και οκ τα πρώτα χρόνια φυσιολογικά αλλά μετά εξετάσεις τρέξιμο κτλ.Είμαι καλά πλέον δεν έχω θέμα σε αυτό το κομμάτι της καρδιάς εννοώ. Και ούτε αυτό επηρεάζει το ότι δεν έχω παιδί το έχω ψάξει καλά. Αλλά πόσα νοσοκομεία ακόμα πόσοι γιατροί. Κάποια στιγμή πρέπει να μπει μια τέλεια. Οπότε είτε θα έρθει τώρα στην τελευταία προσπάθεια διαφορετικά ότι θέλει ας γίνει. 

• Μου αρέσει 2
  • Ευχή 5
  • Δύναμη! 3
  • Λουλούδια 1

πρίν από 23 λεπτά , Losr είπε:

Κάμοια παρεξήγηση. Ναι αλλά το λες και μόνη σου ότι τελικά ότι και να ψάξεις ότι και να φτιάξεις αν δεν έχεις ένα καλό ωάριο και ένα καλό σπερματοζωάριο όσο και να παλεύεις δεν θα γίνει. Προσπαθώ από τα 28 μου. Με κανένα πρόβλημα δεν μας βρίσκανε τίποτα τότε και όμως δεν. 

Ναι αλλά για να είμαι εγώ καλά με την Δήμητρα θέλουμε τα υπόλοιπα να είναι υπό έλεγχο. Εκεί έχω καταλήξει. 
Διαβάζοντας την ιστορία σου και βλέποντας πόσο συνειδητοποιημένη είσαι νομίζω καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Φτάνεις σε ένα σημείο που να νιώθεις εσύ καλά με τις επιλογές σου πλέον. Εχεις πάρει μια απόφαση σεβαστή, πέρασες πολλά για να φτάσεις σε αυτήν την απόφαση και να είσαι οκ με αυτό. Εκεί καταλήγω κ εγώ, απλά με άλλη οδό. Πάω για ετ αυτό το μήνα με δύο βλαστοκύστες μια μέτρια μια καλή, δεν έχω άλλες. Τους έχω δώσει το καλύτερο δυνατό περιβάλλον, έχω ψάξει τα πάντα. Αν δεν έρθει ξέρω πως είναι στους γαμέτες το πρόβλημα, στο ωάριο και στο σπερματοζωάριο. Θα κάνω άλλη μια προσπάθεια κ αν δεν έρθει πάλι οκ. Αλλά είμαι οκ με αυτό. Δεν θα πω ότι δεν προσπάθησα αρκετά ή δεν έκανα όσα μπορούσα. Κάπου πρέπει να πεις φτάνει, ήρθε η ώρα να ζήσω κ εγώ. 

πρίν από 44 λεπτά , little miracle είπε:

κοριτσι πως παει η προετοιμασια; ποτε πας για ετ;

Μια χαρά, η «προετοιμασία» σε φυσικό κύκλο είναι εντελώς αδιάφορη 😂 

Έχω ραντεβού από βδομάδα να δούμε πως, πότε και αν θα πάμε σε εμβρυομεταφορά. Να σου πω την αλήθεια ίσως επειδή είναι φυσικός κύκλος, ίσως εγώ να είμαι πιο ψύχραιμη, είμαι πολύ χαλαρή. Σαν να μην τρέχει τίποτα! 

• Μου αρέσει 2
  • Καλή τύχη! 2

πρίν από 40 λεπτά , Losr είπε:

Κορίτσια μου θα σας πω την δικιά μου αλήθεια πλέον. Εγώ έχω αποφασίσει ότι αυτή η προσπάθεια που μπαίνω θα είναι η τελευταία και ότι θέλει ας γίνει. Για όσες δεν θυμούνται σε όλες τις προσπάθειες έχω μείνει έγγυος αλλά δεν προχώρησαν. Έχω σπαταλήσει 12 χρόνια από την ζωή μου να μην ζω για ένα παιδί που μπορεί και να μην θέλει να έρθει. Δεν θέλω να σπαταλησω άλλο χρόνο έτσι και αν θέλει ο Θεός η το σύμπαν η δεν ξέρω και εγώ τι άλλο να μου το δώσει ας μου το στείλει με τον γνωστό τρόπο αν αποτύχει και η τελευταία προσπάθεια. Εγώ μετά από αυτήν την τελευταία προσπάθεια που θα κάνω σε λίγο καιρό δεν θέλω να δώσω αλλά λεφτά σε κανέναν Μαλ...κα γιατρό. Ούτε δωρεά ούτε τίποτα. Και όχι γιατί έχω θέμα με τα ξένα.Προτιμώ να τα τρώω σε ταξίδια και να χαίρομαι. Ο άντρας μου δεν έχει θεμα αν δεν τα καταφέρουμε.  Θα κοιτάξουμε να ηρεμήσουμε να περάσουμε καλά γιατί έχουμε στερηθεί πολλά θα πάμε και το σαφάρι μας και όπου άλλου θέλουμε και όταν είμαστε έτοιμοι και αν δεν έχουμε αλλάξει και γνώμη θα καταθέσουμε χαρτιά για υιοθεσία. Και σε αυτό ακόμα ότι γίνει. Γιατί πραγματικά και όλο αυτό που έχουμε περάσει δεν καταλήγει κάπου. Δουλεύουμε για ένα όνειρο που δεν είναι απόλυτο ότι θα πετύχει τόσα χρόνια και δεν ζούμε. Θα ζήσουμε λοιπόν και ότι θέλει ας γίνει.

Κορίτσι μου γλυκό, διαβάζω αυτά τα λόγια που βγαίνουν πραγματικά μέσα από την ψυχή σου και μέσα μου νιώθω μια κάθαρση. Είναι αυτό που δεν τολμάω να ξεστομίσω και απαγορεύω στον εαυτό μου ακόμα και να το σκεφτεί. Σε ευχαριστώ!! Η αλήθεια είναι πως εγώ έχω ακόμα το κουράγιο να παλέψω γιατί δεν έχω ταλαιπωρηθεί πολύ καιρό αλλά επιτέλους μια από εμάς ξεστομίζει αυτό που όλες δεν τολμάμε!!! Δεν πειράζει κοριτσάκι μου γλυκό αν δεν τα καταφέρουμε. Αρκεί να είμαστε ευτυχισμένοι με τον σύντροφο μας και πάνω από όλα να έχουμε την υγεία μας. Εγώ θα σου ευχηθώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου να τα καταφέρετε σε αυτή την τελευταία προσπάθεια που θα κάνετε και μετά από μερικά χρόνια να πάτε στο σαφάρι και όπου αλλού θέλετε μαζί με το παιδάκι σας. Αλλά πάνω από όλα να είστε καλά και σωματικά και ψυχολογικά!!!

• Μου αρέσει 7

7 minutes ago, dimi.tra said:

Ναι αλλά για να είμαι εγώ καλά με την Δήμητρα θέλουμε τα υπόλοιπα να είναι υπό έλεγχο. Εκεί έχω καταλήξει. 
Διαβάζοντας την ιστορία σου και βλέποντας πόσο συνειδητοποιημένη είσαι νομίζω καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Φτάνεις σε ένα σημείο που να νιώθεις εσύ καλά με τις επιλογές σου πλέον. Εχεις πάρει μια απόφαση σεβαστή, πέρασες πολλά για να φτάσεις σε αυτήν την απόφαση και να είσαι οκ με αυτό. Εκεί καταλήγω κ εγώ, απλά με άλλη οδό. Πάω για ετ αυτό το μήνα με δύο βλαστοκύστες μια μέτρια μια καλή, δεν έχω άλλες. Τους έχω δώσει το καλύτερο δυνατό περιβάλλον, έχω ψάξει τα πάντα. Αν δεν έρθει ξέρω πως είναι στους γαμέτες το πρόβλημα, στο ωάριο και στο σπερματοζωάριο. Θα κάνω άλλη μια προσπάθεια κ αν δεν έρθει πάλι οκ. Αλλά είμαι οκ με αυτό. Δεν θα πω ότι δεν προσπάθησα αρκετά ή δεν έκανα όσα μπορούσα. Κάπου πρέπει να πεις φτάνει, ήρθε η ώρα να ζήσω κ εγώ. 

Μια χαρά, η «προετοιμασία» σε φυσικό κύκλο είναι εντελώς αδιάφορη 😂 

Έχω ραντεβού από βδομάδα να δούμε πως, πότε και αν θα πάμε σε εμβρυομεταφορά. Να σου πω την αλήθεια ίσως επειδή είναι φυσικός κύκλος, ίσως εγώ να είμαι πιο ψύχραιμη, είμαι πολύ χαλαρή. Σαν να μην τρέχει τίποτα! 

Μαζί σου Δήμητρα αν αυτό σε κάνει να νιώθεις οκ εγώ μαζί σού.

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, dimi.tra είπε:

Θα διαφωνήσω ευγενικά όσο μπορώ γιατί ο γραπτός λόγος είναι πάντα πιο σκληρός από τον προφορικό ☺️ χωρίς παρεξήγηση, δεν πιστεύω πως οι εξετάσεις δημιουργούν επιπλέον άγχος. Γενικά δεν θεωρώ πως το να έχεις όσα περισσότερα μπορείς υπό έλεγχο δημιουργεί στρες. Αντιθέτως ανήκω στην κατηγορία ανθρώπων που όταν όλα είναι υπό έλεγχο νιώθω καλά. Σαφώς στην εξωσωματική, το ξέρουμε όλες πολύ καλά, υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε. Και δυστυχώς είναι τα πιο σημαντικά πχ την ποιότητα των ωαρίων/σπερματοζωαρίων, τον ίδιο τον μηχανισμό της εμφύτευσης κλπ. Οπότε τι κάνω εγώ; Ελέγχω αυτά που μπορώ να ελέγξω. Τουλάχιστον αυτό με βοηθάει να διαχειριστώ την επερχόμενη πιθανή αποτυχία (γιατί αντικειμενικά να το δεις οι πιθανότητες αποτυχίας είναι μεγαλύτερες από αυτές τις επιτυχίας). Αυτό που έχω προ αποφασίσει και έχω -πως να το πω - βάλει καλά στο μυαλό μου, είναι πως η εξωσωματική δεν πετυχαίνει με την πρώτη και ίσως να μην πετύχει ποτέ. Αυτό με έχει προσγειώσει κατά πολύ και ίσως κάποιες φορές να φαίνομαι απαισιόδοξη αλλά νομίζω απλά είμαι ρεαλίστρια. Και εκεί έχω βρει την δική μου ηρεμία, ξερω πως ότι περνά από το χέρι το έχω κάνει.

Πολλές κοπέλες ξεκινάνε εξωσωματική σίγουρες πως θα γυρίσουν σπίτι με παιδί και το κακό είναι πως ενώ οι γυναικολόγοι μας το λένε, δεν μας το λένε ξεκάθαρα. Δεν έχω πάει σε γυναικολόγο που να μου πει είναι δύσκολο να κάνεις παιδί. Ολοι λένε πιθανότητες και μόνο αυτές που τους συμφέρει. Στο συνέδριο γυναικολογίας όμως που τα λένε μεταξύ τους το 2022 παρουσιάστηκε μια μελέτη που έλεγε πως άνω των 40 οι πιθανότητες ακόμα και με εξωσωματική γονιμοποίηση είναι 3% και άνω των 45 πέφτουν στο 1% και το ίδιο ισχύει και για γυναίκες με αντίστοιχα προβλήματα σε νεαρότερες ηλικίες. Αυτά τα νούμερα αφορούν γυναίκες που προσπαθούν με δικά τους ωάρια. Αυτά όμως δεν τα λένε για προφανείς λόγους. Οπότε ναι με τόσες λίγες πιθανότητες λογικό να κοιτάς και την παραμικρή λεπτομέρεια. 
Εχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως μας αναγκάζουν να κοιτάμε το δέντρο κ όχι το δάσος γιατί δεν τους συμφέρει να δούμε το δάσος. Συγγνώμη αν κάποια κοπέλα διαβάζοντας αυτά που γράφω πικραθεί ή νιώσει άσχημα. Είναι και γραπτό δεν μπορώ να ελέγξω το ύφος του γραπτού λόγου. Απλά στα πλαίσια συζήτησης είπα να τα βγάλω από μέσα μου. Είναι ξεκάθαρα προσωπική γνώμη όλα όσα γράφω ❤️

3% άνω των 40???ε δε νομίζω!

2 ώρες πρίν, Losr είπε:

Κορίτσια μου θα σας πω την δικιά μου αλήθεια πλέον. Εγώ έχω αποφασίσει ότι αυτή η προσπάθεια που μπαίνω θα είναι η τελευταία και ότι θέλει ας γίνει. Για όσες δεν θυμούνται σε όλες τις προσπάθειες έχω μείνει έγγυος αλλά δεν προχώρησαν. Έχω σπαταλήσει 12 χρόνια από την ζωή μου να μην ζω για ένα παιδί που μπορεί και να μην θέλει να έρθει. Δεν θέλω να σπαταλησω άλλο χρόνο έτσι και αν θέλει ο Θεός η το σύμπαν η δεν ξέρω και εγώ τι άλλο να μου το δώσει ας μου το στείλει με τον γνωστό τρόπο αν αποτύχει και η τελευταία προσπάθεια. Εγώ μετά από αυτήν την τελευταία προσπάθεια που θα κάνω σε λίγο καιρό δεν θέλω να δώσω αλλά λεφτά σε κανέναν Μαλ...κα γιατρό. Ούτε δωρεά ούτε τίποτα. Και όχι γιατί έχω θέμα με τα ξένα.Προτιμώ να τα τρώω σε ταξίδια και να χαίρομαι. Ο άντρας μου δεν έχει θεμα αν δεν τα καταφέρουμε.  Θα κοιτάξουμε να ηρεμήσουμε να περάσουμε καλά γιατί έχουμε στερηθεί πολλά θα πάμε και το σαφάρι μας και όπου άλλου θέλουμε και όταν είμαστε έτοιμοι και αν δεν έχουμε αλλάξει και γνώμη θα καταθέσουμε χαρτιά για υιοθεσία. Και σε αυτό ακόμα ότι γίνει. Γιατί πραγματικά και όλο αυτό που έχουμε περάσει δεν καταλήγει κάπου. Δουλεύουμε για ένα όνειρο που δεν είναι απόλυτο ότι θα πετύχει τόσα χρόνια και δεν ζούμε. Θα ζήσουμε λοιπόν και ότι θέλει ας γίνει.

12 χρόνια κορίτσι μου? Χαρά στο κουράγιο σας. Θέλει πιο γερο ακόμα στομάχι η απόφαση να πεις σταματαω. Εύχομαι να είναι η τελευταία και τυχερή. Αλλιώς έχει ο Θεός,η ζωή παίρνει το νόημα που της δίνουμε!

1 ώρα πρίν, linaa είπε:

Στην ουσία κάνεις ότι μπορείς καλύτερο Κ ότι γίνει. Όσο για τα υπόλοιπα εγώ θα το ξαναπώ ένα παιδί δεν φέρνει καμία ευτυχία Κ δεν φταιχνει καμία ζωή. Η ζωή είναι μια Κ είναι ωραία έτσι Κ αλλιώς αρκεί να υπάρχει υγεία. Το μόνο που χρειάζετε είναι υγεία . Η ολοκλήρωση έρχετε μόνο από τον ίδιο τον άνθρωπο. Αν είσαι εσύ καλά η ζωή θα είναι γεμάτη. 

Αυτά συνήθως τα συνειδητοποιείς αφού γεννήσεις γιατί η κοινωνία Κ τα ένστικτα μέχρι να γεννήσεις είναι τόσο πιέστηκα που δεν μπορείς να τα καταλάβεις 

Σωστη....

Εύχομαι με αυτά που είπα να ξαλαφρωσα μερικές κοπέλες και να μην της έκανα χειρότερα. Θα πω κάτι ακόμα. Εκείνος ο γιατρός του δημοσίου τότε που μου την είπε, γιατί προφανώς μου είπε και άλλα, όσο και να μην μου άρεσε μου άνοιξε λίγο του πως βλέπω μερικά πράγματα. Μου είπε ότι ο ίδιος βρίσκεται ανάμεσα σε δύο κόσμους.  Στον ένα κόσμο οι γυναίκες που μένουν έγγυος φυσιολογικά και χωρίς να καταλάβουν είναι γυολο στην κυριολεξία αυτη τη λέξη χρησιμοποίησε είναι ότι να ναι. Μπορεί να καπνίζουν να πίνουν ποταρες, κακή διατροφή, κανέναν έλεγχο ιατρικά. Και όμως γεννάνε υγιή παιδιά.Και σε αυτές που παλεύουν με εξωσωματική. Εκείνος λοιπόν πίστευε ότι αυτό το γυολο κάνει την διαφορά. Ότι η ανάγκη τους για καλοπέραση ήταν πιο μεγάλη από το αν θα κάνουν παιδί. Κάθισα και το σκέφτηκα μια μέρα με παραδείγματα από τον κύκλο μου. Εγώ ένιωσα ότι ισχύει.

• Μου αρέσει 8

πρίν από 2 λεπτά , Ιουλιέτα είπε:

Βρε κορίτσια- έγκυος, όχι έγγυος. 😅

Λεπτομέρειες αφού καταλαβαινομαστε ,άσε που αυτό το τ9 είναι ότι να ναι αλλά γράφεις αλλά γράφει αυτό 

πρίν από 13 λεπτά , Losr είπε:

Εύχομαι με αυτά που είπα να ξαλαφρωσα μερικές κοπέλες και να μην της έκανα χειρότερα. Θα πω κάτι ακόμα. Εκείνος ο γιατρός του δημοσίου τότε που μου την είπε, γιατί προφανώς μου είπε και άλλα, όσο και να μην μου άρεσε μου άνοιξε λίγο του πως βλέπω μερικά πράγματα. Μου είπε ότι ο ίδιος βρίσκεται ανάμεσα σε δύο κόσμους.  Στον ένα κόσμο οι γυναίκες που μένουν έγγυος φυσιολογικά και χωρίς να καταλάβουν είναι γυολο στην κυριολεξία αυτη τη λέξη χρησιμοποίησε είναι ότι να ναι. Μπορεί να καπνίζουν να πίνουν ποταρες, κακή διατροφή, κανέναν έλεγχο ιατρικά. Και όμως γεννάνε υγιή παιδιά.Και σε αυτές που παλεύουν με εξωσωματική. Εκείνος λοιπόν πίστευε ότι αυτό το γυολο κάνει την διαφορά. Ότι η ανάγκη τους για καλοπέραση ήταν πιο μεγάλη από το αν θα κάνουν παιδί. Κάθισα και το σκέφτηκα μια μέρα με παραδείγματα από τον κύκλο μου. Εγώ ένιωσα ότι ισχύει.

Ισχύει ,πέρα από σοβαρά προβλήματα που δεν μπορεί κάποια γυναίκα να συλλάβει και να κυοφορήσει αυτό ισχύει και μπορώ να το πω γιατί εγώ είμαι μια από αυτές ...

Το ελάττωμα μας ως άνθρωποι είναι ότι την αλήθεια δεν θέλουμε να την δεχτούμε όταν την ακούμε ,είναι αυτό που λένε η αλήθεια πονάει αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ποτέ θα προσγειωθεί ο καθένας να έρθει αντιμέτωπος με την κάθε αλήθεια στην ζωή του.

Ευχαριστώ που μοιράστηκες την ιστορία σου παραπάνω ,το εκτιμώ πολύ ,θαυμάζω που έχεις περάσει όλα αυτά και δεν σταμάτησες να προσπαθείς 💕

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

5 ώρες πρίν, linaa είπε:

Εν μέρει έχεις δίκιο κατά την άποψη μου ,αλλά έχω γνωρίσει αρκετούς ανθρώπους που είχαν και έχουν τα πάντα έχουν ταξιδέψει όλον τον κόσμο έχουν ασχοληθεί με ότι μπορεί άνθρωπος να φανταστεί έχουν αγοράσει τα πάντα ,αλλά σε βάθος χρόνου μια λύπη είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπο τους και οι πιο συνειδητοποιημένοι που δεν φοβούνται να αντικρυσουν την αλήθεια τους το ομολογούν ότι έχουν ένα κενό από την μη απόκτηση ενός παιδιού έστω ενός ...

Η λύπη δεν φεύγει ποτέ...

• Μου αρέσει 1

πρίν από 23 λεπτά , Sofiiii είπε:

Εν μέρει έχεις δίκιο κατά την άποψη μου ,αλλά έχω γνωρίσει αρκετούς ανθρώπους που είχαν και έχουν τα πάντα έχουν ταξιδέψει όλον τον κόσμο έχουν ασχοληθεί με ότι μπορεί άνθρωπος να φανταστεί έχουν αγοράσει τα πάντα ,αλλά σε βάθος χρόνου μια λύπη είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπο τους και οι πιο συνειδητοποιημένοι που δεν φοβούνται να αντικρυσουν την αλήθεια τους το ομολογούν ότι έχουν ένα κενό από την μη απόκτηση ενός παιδιού έστω ενός ...

Η λύπη δεν φεύγει ποτέ...

Όταν έχεις προσπαθήσει δεν υπάρχει πίκρα.  Πίκρα υπάρχει μόνο όταν δεν έχεις προσπαθήσει Κ το έχεις μετανιώσει.  

Κενό δεν υπάρχει όταν δεν έχεις κάνει παιδί μόνο όταν δεν έχεις καταλάβει γιατί δεν έκανες παιδί. 

Το παιδί δεν γεμίζει κανένα ανθρώπινο κενό. Το κενό το γεμίζει ο ίδιος ο άνθρωπος με την σκέψη Κ το μυαλό του. 

• Μου αρέσει 3
  • Λουλούδια 1

πρίν από 11 λεπτά , linaa είπε:

Όταν έχεις προσπαθήσει δεν υπάρχει πίκρα.  Πίκρα υπάρχει μόνο όταν δεν έχεις προσπαθήσει Κ το έχεις μετανιώσει.  

Κενό δεν υπάρχει όταν δεν έχεις κάνει παιδί μόνο όταν δεν έχεις καταλάβει γιατί δεν έκανες παιδί. 

Το παιδί δεν γεμίζει κανένα ανθρώπινο κενό. Το κενό το γεμίζει ο ίδιος ο άνθρωπος με την σκέψη Κ το μυαλό του. 

Φυσικά και υπάρχει πίκρα όταν μια γυναίκα προσπαθεί και στο τέλος δεν καταφέρνει να κάνει το μωρό που τόσο επιθυμούσε.Εδω μια αρνητική χοριακη παίρνουμε και πέφτουμε στα πατώματα,η εξωσωματική είναι μια επίπονη διαδικασία τόσο σε ψυχολογικό όσο σε σωματικό επίπεδο κ όσες έχουμε περάσει απο αυτή,το γνωρίζουμε πολύ καλα.Είμαστε τυχερές όσες τα καταφέραμε και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην αμφισβητούμε τα συναισθήματα που νιώθει μια γυναίκα που δεν τα κατάφερε.

• Μου αρέσει 5

πρίν από 21 λεπτά , linaa είπε:

Πρωτο σκέλος όταν κάποιος έχει προσπαθήσει με ότι ήταν δυνατόν όλη του τη ζωή και δεν τα κατάφερε τι έμεινε αν όχι λύπη η και πίκρα;

Για τα άλλα δύο που λες δεν είναι θέμα κενού ακριβώς είναι ότι κάτι λείπει πάντα είναι ένα συναίσθημα που αιωρείται επειδή δεν έχεις τελέσει αυτό για το οποίο προορίζεται ο άνθρωπος δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω ...

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...