Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, Blu24 είπε:

Μήπως να επιμείνεις ; Γιατί εφόσον έχεις και λίγα ωάρια και καμία φορά δεν γονιμοποιούνται καθόλου είναι κρίμα να αφήνετε έμβρυα να χάνονται !! Ειδικά αυτό τώρα  που ήταν και πολύ καλό!!

Θα δω πως θα πάει μετά το prp και θα κάνω μια συζήτηση πάλι. 

2 ώρες πρίν, Neverstop είπε:

Κι εγώ ακριβώς την άποψη μου εξέφρασα. Με όσο το δυνατόν περισσότερο τακτ λόγω της φύσης του λόγου.

Εμένα η μόνη μου απορία είναι πώς γίνονταν στο άλλο κέντρο βλαστοκύστες πάνω από τα μισά κι εδώ όχι. Παίζει να μην έχουν καλό εμβρυολογικο? Σόρι αν λέω βλακείες δεν ξέρω από τα κέντρα της Αθήνας. 

Ο γιατρός καλά τα λέει αλλά στην πράξη εσύ πρέπει να τα κάνεις, όχι αυτός.

Αναμένεις κι αποτελέσματα pro εξάλλου.

Καλή δύναμη. Ξεκουρασου όποτε μπορείς άσε εμάς να ρωτάμε😂

@Bubble24 το"δεν μπορώ πραγματικά" πήγαινε στις φράσεις που άκουγα και τις θυμήθηκα με αφορμή αυτό που είπες, δεν ήταν προσωπικό, δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε. Απλά μού φάνηκε κάπως"βαρύ" σάν έκφραση όπως το είπες και σκέφτηκα τα κορίτσια που μπορεί να στεναχωρεθουν λίγο παραπάνω.

Ναι και εγώ την ίδια απορία έχω. Από τέλος Γενάρη έχω δώσει 6 ωάρια σε αυτό το εμβρυολογικό και είχαμε 2 γονιμοποιήσεις και 0 βλαστοκύστες ενώ πριν είχαμε τελευταία βλαστοκύστη 2/1/2025. Δεν είναι δα τόσο παλιά να έχουν αλλάξει ΤΟΣΟ τα πράγματα. Αλλά δε μπορώ να πιστέψω πως ένα τόσο μεγάλο κέντρο δεν έχει καλό εμβρυολογικό ! Πραγματικά είμαι πολύ μπερδεμένη πάλι για το τι πρέπει να κάνω μετά.

Καφέ Εξωσωματικής 2024 !

Recommended Posts

@MK2012 @Losr @Blu24 @dimi.tra

κοριτσια συμφωνω απολυτα μαζι σας. και τις προαλλες θυμαμαι παλι τα ιδια να λεω/λεμε. οι περισσοτεροι ανθρωποι που κανουνε φυσιολογικα παιδια δεν εχουνε ψαξει το παραμικρο πριν. πολλες γυναικες ανακαλυπτουν θεματα κατα την εγκυμοσυνη κι αλλες ακομα και μετα. καθημερινα γεννιουνται υγιεστατα μωρα απο γυναικες με παθολογικα προβληματα, διαβητη, θυρεοειδη, που ειπατε παιζει να ειναι και απο τα πιο light. εδω εχω ακουσει για γυναικες με καρδιολογικα θεματα, υπερταση, αυτοανοσα, ανατομικα προβληματα μητρας. για να μη μιλησω για ανθρωπους φουλ στις καταχρησεις, αλκοολ, καπνισμα, παχυσαρκια που πετυχαινουν εγκυμοσυνη με τον αερα. οποτε τι συζηταμε… προφανως κι ο παραγοντας τυχη ειναι νο1. ενα υγιες εμβρυο θα εμφυτευτει, θα μεγαλωσει και θα γεννηθει. ακομα και στις χειροτερες συνθηκες. θα πω για πολλοστη φορα οτι εμεις ανηκουμε στην κατηγορια «ο πνιγμενος απ τα μαλλια του πιανεται». δηλαδη με τετοιες δυσκολιες, καθομαστε και ψαχνουμε να ρυθμισουμε την παραμικρη λεπτομερεια, κυριως για να νιωθουμε καλα με τον εαυτο μας κι οτι εχουμε κανει οτι περναει απ τοχερι μας παιδια. στην πραξη ομως οσα και να ρυθμισουμε αν δεν κατσει το εμβρυο το καλο, δεν προκειται να πετυχουμε. αντιθετως ακομα και κατι να ναι αρυθμιστο, αν το εμβρυο εχει καλη δυναμικη, μια χαρα θα προχωρησει.

@MK2012 αναμενω με αγωνια τα νεα σου. εχω πολυ καλο προαισθημα σημερα. 🤞

• Μου αρέσει 3

Διαφημίσεις

πρίν από 3 λεπτά , little miracle είπε:

κοριτσια συμφωνω απολυτα μαζι σας. και τις προαλλες θυμαμαι παλι τα ιδια να λεω/λεμε. οι περισσοτεροι ανθρωποι που κανουνε φυσιολογικα παιδια δεν εχουνε ψαξει το παραμικρο πριν. πολλες γυναικες ανακαλυπτουν θεματα κατα την εγκυμοσυνη κι αλλες ακομα και μετα. καθημερινα γεννιουνται υγιεστατα μωρα απο γυναικες με παθολογικα προβληματα, διαβητη, θυρεοειδη, που ειπατε παιζει να ειναι και απο τα πιο light. εδω εχω ακουσει για γυναικες με καρδιολογικα θεματα, υπερταση, αυτοανοσα, ανατομικα προβληματα μητρας. για να μη μιλησω για ανθρωπους φουλ στις καταχρησεις, αλκοολ, καπνισμα, παχυσαρκια που πετυχαινουν εγκυμοσυνη με τον αερα. οποτε τι συζηταμε… προφανως κι ο παραγοντας τυχη ειναι νο1. ενα υγιες εμβρυο θα εμφυτευτει, θα μεγαλωσει και θα γεννηθει. ακομα και στις χειροτερες συνθηκες. θα πω για πολλοστη φορα οτι εμεις ανηκουμε στην κατηγορια ο πνιγμενος απ τα μαλλια του πιανεται. δηλαδη με τετοιες δυσκολιες, καθομαστε και ψαχνουμε να ρυθμισουμε την παραμικρη λεπτομερεια, κυριως για να νιωθουμε καλα με τον εαυτο μας κι οτι εχουμε κανει οτι περναει απ τοχερι μας παιδια. στην πραξη ομως οσα και να ρυθμισουμε αν δεν κατσει το εμβρυο το καλο, δεν προκειται να πετυχουμε. αντιθετως ακομα και κατι να ναι αρυθμιστο, αν το εμβρυο εχει καλη δυναμικη, μια χαρα θα προχωρησει.

Όλα είναι θέμα τύχης στην ουσία κάποιες τις επιρεαζει Κ κάποιες όχι. Όλα είναι το τι θα επιρεασει κάθε πρόβλημα . Όπως Κ στα παιδιά αργότερα αλλά αρρωσταίνουν συνέχεια Κ αλλά αρρωσταίνουν μια φορά στο τοσο. Είναι θέμα οργανισμού. Κοινώς αν έχεις τύχη διαβαινε 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 20 λεπτά , Losr είπε:

Ναι αλλά είδες τι λες. Με όλα αρρυθμιστα και έμεινες. Το εξωμήτριο είναι άλλη υπόθεση απλά εκατσε σε λάθος σημείο. Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι όλο αυτό να είναι όλα τέλεια δημιουργεί απίστευτο άνχος. Έχω καταλήξει ότι αυτά τα πράγματα θέλουν ηρεμία. Πέρσι ένα γιατρός δημοσίου εξωσωματικος ξέρεις τι μου είπε? Και μου κακοφανηκε εκείνη την στιγμή γιατί μου το είπε και με επίθεση. Πάτε και τρελαίνεστε και πλακωνεστε στις εξετάσεις και ψάχνετε τα πάντα. Ενώ τα πράγματα είναι πολύ απλά. Θες ένα υγιές έμβρυο και ένα υγιές σπερματοζωάριο. Και να κάτσει σε καλό σημείο.Αν έχεις αυτα  θα κάνεις παιδί. Καλώς η κακώς όσο μεγαλώνουμε αυτό γίνεται πιο δύσκολα.

κοιτα εγω δεν πιστευω οτι το αγχος απο μονο του μπορει να λειτουργησει αποτρεπτικα. πιστεψε με γιατι εμεινα 4 φορες εγκυος με ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ αγχος. σε αυτη τη διαδικασια προφανως και θα στρεσαριστεις. δεν θεωρω οτι ειναι λογος αποτυχιας. αν ενα εμβρυο μπορει να εμφυτευτει, θα εμφυτευτει, οσο αγχος κι αν εχεις. απλα προφανως κι ειναι καλο να βρουμε τροπους να το διαχειριζομαστε, για την γενικοτερη ψυχικη και σωματικη μας υγεια κι ευεξια.

• Μου αρέσει 1

πρίν από 28 λεπτά , Losr είπε:

Ναι αλλά είδες τι λες. Με όλα αρρυθμιστα και έμεινες. Το εξωμήτριο είναι άλλη υπόθεση απλά εκατσε σε λάθος σημείο. Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι όλο αυτό να είναι όλα τέλεια δημιουργεί απίστευτο άνχος. Έχω καταλήξει ότι αυτά τα πράγματα θέλουν ηρεμία. Πέρσι ένα γιατρός δημοσίου εξωσωματικος ξέρεις τι μου είπε? Και μου κακοφανηκε εκείνη την στιγμή γιατί μου το είπε και με επίθεση. Πάτε και τρελαίνεστε και πλακωνεστε στις εξετάσεις και ψάχνετε τα πάντα. Ενώ τα πράγματα είναι πολύ απλά. Θες ένα υγιές έμβρυο και ένα υγιές σπερματοζωάριο. Και να κάτσει σε καλό σημείο.Αν έχεις αυτα  θα κάνεις παιδί. Καλώς η κακώς όσο μεγαλώνουμε αυτό γίνεται πιο δύσκολα.

Είπε ακριβώς αυτό που είναι αλήθεια αυτός ο γιατρός!

• Μου αρέσει 1

2 hours ago, Natassou85 said:

Kαλημερα..συγγνωμη που θα ρωτησω αλλα μια γνωστη μ εκανε τεχνητο κυκλο κ μετεφερε 2 βλαστοκυστες μια 5ης κ μια 6ης ημερας..εσενα γτ δε σε αφησε;; Δλδ αν θες να μεταφερεις τωρα σ ειπε ξεχωριστα της 5ης μερας κ σε αλλο κυκλο της 6ης; Μπορεις να βαλεις κ τις 2 μαζι

Καλημερα..ισχυει αυτο π λες φυσικα..αλλα ηξερα οτι τις cc της απορριπτουν δεν τις μεταφερουν καν

32 minutes ago, little miracle said:

κοριτσια συμφωνω απολυτα μαζι σας. και τις προαλλες θυμαμαι παλι τα ιδια να λεω/λεμε. οι περισσοτεροι ανθρωποι που κανουνε φυσιολογικα παιδια δεν εχουνε ψαξει το παραμικρο πριν. πολλες γυναικες ανακαλυπτουν θεματα κατα την εγκυμοσυνη κι αλλες ακομα και μετα. καθημερινα γεννιουνται υγιεστατα μωρα απο γυναικες με παθολογικα προβληματα, διαβητη, θυρεοειδη, που ειπατε παιζει να ειναι και απο τα πιο light. εδω εχω ακουσει για γυναικες με καρδιολογικα θεματα, υπερταση, αυτοανοσα, ανατομικα προβληματα μητρας. για να μη μιλησω για ανθρωπους φουλ στις καταχρησεις, αλκοολ, καπνισμα, παχυσαρκια που πετυχαινουν εγκυμοσυνη με τον αερα. οποτε τι συζηταμε… προφανως κι ο παραγοντας τυχη ειναι νο1. ενα υγιες εμβρυο θα εμφυτευτει, θα μεγαλωσει και θα γεννηθει. ακομα και στις χειροτερες συνθηκες. θα πω για πολλοστη φορα οτι εμεις ανηκουμε στην κατηγορια «ο πνιγμενος απ τα μαλλια του πιανεται». δηλαδη με τετοιες δυσκολιες, καθομαστε και ψαχνουμε να ρυθμισουμε την παραμικρη λεπτομερεια, κυριως για να νιωθουμε καλα με τον εαυτο μας κι οτι εχουμε κανει οτι περναει απ τοχερι μας παιδια. στην πραξη ομως οσα και να ρυθμισουμε αν δεν κατσει το εμβρυο το καλο, δεν προκειται να πετυχουμε. αντιθετως ακομα και κατι να ναι αρυθμιστο, αν το εμβρυο εχει καλη δυναμικη, μια χαρα θα προχωρησει.

@MK2012 αναμενω με αγωνια τα νεα σου. εχω πολυ καλο προαισθημα σημερα. 🤞

Ίσως όμως αυτό να είναι λάθος εκεί θέλω να καταλήξω. Να μην πρέπει να αγωνιούμε η να ψάχνουμε να διορθώσουμε τα πάντα.

25 minutes ago, little miracle said:

κοιτα εγω δεν πιστευω οτι το αγχος απο μονο του μπορει να λειτουργησει αποτρεπτικα. πιστεψε με γιατι εμεινα 4 φορες εγκυος με ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ αγχος. σε αυτη τη διαδικασια προφανως και θα στρεσαριστεις. δεν θεωρω οτι ειναι λογος αποτυχιας. αν ενα εμβρυο μπορει να εμφυτευτει, θα εμφυτευτει, οσο αγχος κι αν εχεις. απλα προφανως κι ειναι καλο να βρουμε τροπους να το διαχειριζομαστε, για την γενικοτερη ψυχικη και σωματικη μας υγεια κι ευεξια.

Μα δεν μιλάω για άνχος. Μιλάω για εμμονή. Μιλάω για την βεβαιότητα ότι αααα είδα ότι η βλαστοκυστη είναι 3bc άρα δεν θα πιάσει. Και δεν το λέω για να θίξω κάποιον ειλικρινά. Το λέω με πολύ αγάπη. Δεν ξέρεις. Ποτέ δεν ξέρεις. Συμφωνούμε αν ένα έμβρυο είναι να πάει θα πάει. Και άνχος να έχεις. 

• Μου αρέσει 3

Διαφημίσεις

πρίν από 6 λεπτά , Losr είπε:

Ίσως όμως αυτό να είναι λάθος εκεί θέλω να καταλήξω. Να μην πρέπει να αγωνιούμε η να ψάχνουμε να διορθώσουμε τα πάντα.

Μα δεν μιλάω για άνχος. Μιλάω για εμμονή. Μιλάω για την βεβαιότητα ότι αααα είδα ότι η βλαστοκυστη είναι 3bc άρα δεν θα πιάσει. Και δεν το λέω για να θίξω κάποιον ειλικρινά. Το λέω με πολύ αγάπη. Δεν ξέρεις. Ποτέ δεν ξέρεις. Συμφωνούμε αν ένα έμβρυο είναι να πάει θα πάει. Και άνχος να έχεις. 

Στην ουσία δεν τρέχεις να διορθώσεις τα πάντα. Απλά ψάχνεις να βρεις αυτό που επιρεαζει εσένα Κ δεν γίνετε εμφύτευση. 

Κ επειδή δεν μπορείς να ξέρεις τι επιρεαζει διορθώνεις ότι βρεις . Αυτό είναι το δύσκολο ότι δεν ξέρεις τι φταίει για εσένα ή για την άλλη κοπέλα . Οπότε πας διορθώνοντας Κ οπότε κάτσει 

13 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Τώρα σκεφτόμουν να σου στείλω! Κοιτα και εγώ δε πάω φουλ χαλαρή κάθε φορά, αλλά μετά από τόσες φορές έχω πάθει ανοσία. Δεν έχω και άλλη επιλογή. Κανοντας ωοληψια κάθε μήνα και καμία φορά 2 φορες, αν κάνω συνεχως μέθη πρέπει να ζητάω άδεια γιατί θα πηγαίνω «ζαμπόν» στη δουλεια μου. Μονο χωρίς μέθη μπορώ να σιγουρευτώ πως δε θα καθυστερήσω και πως θα είμαι λειτουργική την υπόλοιπη μέρα. Αρα τελικά δε πήγε καλά ε; 😔😔

Καλημέραα! Δε συμμετέχω γιατί έχουν προκύψει προβλήματα υγείας με τον μπαμπα του άντρα μου και τρέχουμε όλοι μαζί..! Θα κανω νέα διεγερση στον κύκλο που έρχεται, αλλά σκέφτομαι πως αν δεν πάει ούτε αυτη τη φορά καλά θα πρέπει να σκεφτώ σοβαρά τους φυσικούς τροποποιημένους. Με κρατάει όμως πολύ αυτο το κααθε μηνα πρόσεχε και μην πας δουλειά λόγω της μέθης την ημέρα της ωοληψίας.. δεν γινεται ρε κορίτσια αυτο όταν δουλευεις.. αλλα και να μη δουλευω εγω πάλι δε γινεται γιατί πώς θα τα πληρώνουμε όλα αυτά..? Δε φυτρώνουν σε δέντρα τα χρήματα.. Επίσης, με τις ωοληψίες κάθε μήνα ξεχνάς και το σεξ διαπαντώς νομίζω.. άλλο κι αυτο.. λέμε με τον άντρα μου πως μια χαρα μας έχει μείνει, αν το κόψουμε κι αυτο εντελώς πάει..! 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 22 λεπτά , Losr είπε:

Θα διαφωνήσω ευγενικά όσο μπορώ γιατί ο γραπτός λόγος είναι πάντα πιο σκληρός από τον προφορικό ☺️ χωρίς παρεξήγηση, δεν πιστεύω πως οι εξετάσεις δημιουργούν επιπλέον άγχος. Γενικά δεν θεωρώ πως το να έχεις όσα περισσότερα μπορείς υπό έλεγχο δημιουργεί στρες. Αντιθέτως ανήκω στην κατηγορία ανθρώπων που όταν όλα είναι υπό έλεγχο νιώθω καλά. Σαφώς στην εξωσωματική, το ξέρουμε όλες πολύ καλά, υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε. Και δυστυχώς είναι τα πιο σημαντικά πχ την ποιότητα των ωαρίων/σπερματοζωαρίων, τον ίδιο τον μηχανισμό της εμφύτευσης κλπ. Οπότε τι κάνω εγώ; Ελέγχω αυτά που μπορώ να ελέγξω. Τουλάχιστον αυτό με βοηθάει να διαχειριστώ την επερχόμενη πιθανή αποτυχία (γιατί αντικειμενικά να το δεις οι πιθανότητες αποτυχίας είναι μεγαλύτερες από αυτές τις επιτυχίας). Αυτό που έχω προ αποφασίσει και έχω -πως να το πω - βάλει καλά στο μυαλό μου, είναι πως η εξωσωματική δεν πετυχαίνει με την πρώτη και ίσως να μην πετύχει ποτέ. Αυτό με έχει προσγειώσει κατά πολύ και ίσως κάποιες φορές να φαίνομαι απαισιόδοξη αλλά νομίζω απλά είμαι ρεαλίστρια. Και εκεί έχω βρει την δική μου ηρεμία, ξερω πως ότι περνά από το χέρι το έχω κάνει.

Πολλές κοπέλες ξεκινάνε εξωσωματική σίγουρες πως θα γυρίσουν σπίτι με παιδί και το κακό είναι πως ενώ οι γυναικολόγοι μας το λένε, δεν μας το λένε ξεκάθαρα. Δεν έχω πάει σε γυναικολόγο που να μου πει είναι δύσκολο να κάνεις παιδί. Ολοι λένε πιθανότητες και μόνο αυτές που τους συμφέρει. Στο συνέδριο γυναικολογίας όμως που τα λένε μεταξύ τους το 2022 παρουσιάστηκε μια μελέτη που έλεγε πως άνω των 40 οι πιθανότητες ακόμα και με εξωσωματική γονιμοποίηση είναι 3% και άνω των 45 πέφτουν στο 1% και το ίδιο ισχύει και για γυναίκες με αντίστοιχα προβλήματα σε νεαρότερες ηλικίες. Αυτά τα νούμερα αφορούν γυναίκες που προσπαθούν με δικά τους ωάρια. Αυτά όμως δεν τα λένε για προφανείς λόγους. Οπότε ναι με τόσες λίγες πιθανότητες λογικό να κοιτάς και την παραμικρή λεπτομέρεια. 
Εχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως μας αναγκάζουν να κοιτάμε το δέντρο κ όχι το δάσος γιατί δεν τους συμφέρει να δούμε το δάσος. Συγγνώμη αν κάποια κοπέλα διαβάζοντας αυτά που γράφω πικραθεί ή νιώσει άσχημα. Είναι και γραπτό δεν μπορώ να ελέγξω το ύφος του γραπτού λόγου. Απλά στα πλαίσια συζήτησης είπα να τα βγάλω από μέσα μου. Είναι ξεκάθαρα προσωπική γνώμη όλα όσα γράφω ❤️

• Μου αρέσει 8

Κορίτσια μου θα σας πω την δικιά μου αλήθεια πλέον. Εγώ έχω αποφασίσει ότι αυτή η προσπάθεια που μπαίνω θα είναι η τελευταία και ότι θέλει ας γίνει. Για όσες δεν θυμούνται σε όλες τις προσπάθειες έχω μείνει έγγυος αλλά δεν προχώρησαν. Έχω σπαταλήσει 12 χρόνια από την ζωή μου να μην ζω για ένα παιδί που μπορεί και να μην θέλει να έρθει. Δεν θέλω να σπαταλησω άλλο χρόνο έτσι και αν θέλει ο Θεός η το σύμπαν η δεν ξέρω και εγώ τι άλλο να μου το δώσει ας μου το στείλει με τον γνωστό τρόπο αν αποτύχει και η τελευταία προσπάθεια. Εγώ μετά από αυτήν την τελευταία προσπάθεια που θα κάνω σε λίγο καιρό δεν θέλω να δώσω αλλά λεφτά σε κανέναν Μαλ...κα γιατρό. Ούτε δωρεά ούτε τίποτα. Και όχι γιατί έχω θέμα με τα ξένα.Προτιμώ να τα τρώω σε ταξίδια και να χαίρομαι. Ο άντρας μου δεν έχει θεμα αν δεν τα καταφέρουμε.  Θα κοιτάξουμε να ηρεμήσουμε να περάσουμε καλά γιατί έχουμε στερηθεί πολλά θα πάμε και το σαφάρι μας και όπου άλλου θέλουμε και όταν είμαστε έτοιμοι και αν δεν έχουμε αλλάξει και γνώμη θα καταθέσουμε χαρτιά για υιοθεσία. Και σε αυτό ακόμα ότι γίνει. Γιατί πραγματικά και όλο αυτό που έχουμε περάσει δεν καταλήγει κάπου. Δουλεύουμε για ένα όνειρο που δεν είναι απόλυτο ότι θα πετύχει τόσα χρόνια και δεν ζούμε. Θα ζήσουμε λοιπόν και ότι θέλει ας γίνει.

• Μου αρέσει 11
  • Ευχή 2
  • Λυπημένη/-ος 1

πρίν από 8 λεπτά , dimi.tra είπε:

Θα διαφωνήσω ευγενικά όσο μπορώ γιατί ο γραπτός λόγος είναι πάντα πιο σκληρός από τον προφορικό ☺️ χωρίς παρεξήγηση, δεν πιστεύω πως οι εξετάσεις δημιουργούν επιπλέον άγχος. Γενικά δεν θεωρώ πως το να έχεις όσα περισσότερα μπορείς υπό έλεγχο δημιουργεί στρες. Αντιθέτως ανήκω στην κατηγορία ανθρώπων που όταν όλα είναι υπό έλεγχο νιώθω καλά. Σαφώς στην εξωσωματική, το ξέρουμε όλες πολύ καλά, υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε. Και δυστυχώς είναι τα πιο σημαντικά πχ την ποιότητα των ωαρίων/σπερματοζωαρίων, τον ίδιο τον μηχανισμό της εμφύτευσης κλπ. Οπότε τι κάνω εγώ; Ελέγχω αυτά που μπορώ να ελέγξω. Τουλάχιστον αυτό με βοηθάει να διαχειριστώ την επερχόμενη πιθανή αποτυχία (γιατί αντικειμενικά να το δεις οι πιθανότητες αποτυχίας είναι μεγαλύτερες από αυτές τις επιτυχίας). Αυτό που έχω προ αποφασίσει και έχω -πως να το πω - βάλει καλά στο μυαλό μου, είναι πως η εξωσωματική δεν πετυχαίνει με την πρώτη και ίσως να μην πετύχει ποτέ. Αυτό με έχει προσγειώσει κατά πολύ και ίσως κάποιες φορές να φαίνομαι απαισιόδοξη αλλά νομίζω απλά είμαι ρεαλίστρια. Και εκεί έχω βρει την δική μου ηρεμία, ξερω πως ότι περνά από το χέρι το έχω κάνει.

Πολλές κοπέλες ξεκινάνε εξωσωματική σίγουρες πως θα γυρίσουν σπίτι με παιδί και το κακό είναι πως ενώ οι γυναικολόγοι μας το λένε, δεν μας το λένε ξεκάθαρα. Δεν έχω πάει σε γυναικολόγο που να μου πει είναι δύσκολο να κάνεις παιδί. Ολοι λένε πιθανότητες και μόνο αυτές που τους συμφέρει. Στο συνέδριο γυναικολογίας όμως που τα λένε μεταξύ τους το 2022 παρουσιάστηκε μια μελέτη που έλεγε πως άνω των 40 οι πιθανότητες ακόμα και με εξωσωματική γονιμοποίηση είναι 3% και άνω των 45 πέφτουν στο 1% και το ίδιο ισχύει και για γυναίκες με αντίστοιχα προβλήματα σε νεαρότερες ηλικίες. Αυτά τα νούμερα αφορούν γυναίκες που προσπαθούν με δικά τους ωάρια. Αυτά όμως δεν τα λένε για προφανείς λόγους. Οπότε ναι με τόσες λίγες πιθανότητες λογικό να κοιτάς και την παραμικρή λεπτομέρεια. 
Εχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως μας αναγκάζουν να κοιτάμε το δέντρο κ όχι το δάσος γιατί δεν τους συμφέρει να δούμε το δάσος. Συγγνώμη αν κάποια κοπέλα διαβάζοντας αυτά που γράφω πικραθεί ή νιώσει άσχημα. Είναι και γραπτό δεν μπορώ να ελέγξω το ύφος του γραπτού λόγου. Απλά στα πλαίσια συζήτησης είπα να τα βγάλω από μέσα μου. Είναι ξεκάθαρα προσωπική γνώμη όλα όσα γράφω ❤️

κοριτσι πως παει η προετοιμασια; ποτε πας για ετ;

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, Sofiiii είπε:

Συμφωνώ απόλυτα με όσα έγραψες,θέλω να προσθέσω πως το θέμα είναι ότι όλο αυτό το ταξίδι της εξωσωματικής είναι πολύ πιεστικό για κάθε κοπέλα δεν αφήνει χρόνο να ζήσει .Το μυαλό και ο ψυχισμός βρίσκονται διαρκώς σε άκρως πιεστική κατάσταση από το σπίτι,το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον μέχρι τον γιατρό και το κέντρο εξωσωματικής.Δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για την γυναίκα που όλα πέφτουν επάνω σε αυτήν να δει τα πράγματα ήρεμα ,αισιόδοξα και διαφορετικά.Το μόνο που έχει μέσα της είναι η ελπίδα ότι θα τα καταφέρει παλεύοντας με τρικυμίες κάποια στιγμή.Ως αποτέλεσμα η δύναμη του μυαλού δεν μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της ποτέ .... για αυτό ακούγονται ιστορίες που όταν σταματάνε κάποια στιγμή και ηρεμούν έχουν ξαφνική επιτυχία από το πουθενά....

Μίλησες στη ψυχούλα μου να ξέρεις..

• Μου αρέσει 2

πρίν από 12 λεπτά , Losr είπε:

Κορίτσια μου θα σας πω την δικιά μου αλήθεια πλέον. Εγώ έχω αποφασίσει ότι αυτή η προσπάθεια που μπαίνω θα είναι η τελευταία και ότι θέλει ας γίνει. Για όσες δεν θυμούνται σε όλες τις προσπάθειες έχω μείνει έγγυος αλλά δεν προχώρησαν. Έχω σπαταλήσει 12 χρόνια από την ζωή μου να μην ζω για ένα παιδί που μπορεί και να μην θέλει να έρθει. Δεν θέλω να σπαταλησω άλλο χρόνο έτσι και αν θέλει ο Θεός η το σύμπαν η δεν ξέρω και εγώ τι άλλο να μου το δώσει ας μου το στείλει με τον γνωστό τρόπο αν αποτύχει και η τελευταία προσπάθεια. Εγώ μετά από αυτήν την τελευταία προσπάθεια που θα κάνω σε λίγο καιρό δεν θέλω να δώσω αλλά λεφτά σε κανέναν Μαλ...κα γιατρό. Ούτε δωρεά ούτε τίποτα. Και όχι γιατί έχω θέμα με τα ξένα.Προτιμώ να τα τρώω σε ταξίδια και να χαίρομαι. Ο άντρας μου δεν έχει θεμα αν δεν τα καταφέρουμε.  Θα κοιτάξουμε να ηρεμήσουμε να περάσουμε καλά γιατί έχουμε στερηθεί πολλά θα πάμε και το σαφάρι μας και όπου άλλου θέλουμε και όταν είμαστε έτοιμοι και αν δεν έχουμε αλλάξει και γνώμη θα καταθέσουμε χαρτιά για υιοθεσία. Και σε αυτό ακόμα ότι γίνει. Γιατί πραγματικά και όλο αυτό που έχουμε περάσει δεν καταλήγει κάπου. Δουλεύουμε για ένα όνειρο που δεν είναι απόλυτο ότι θα πετύχει τόσα χρόνια και δεν ζούμε. Θα ζήσουμε λοιπόν και ότι θέλει ας γίνει.

εννοειται να βαλεις πανω απο ολα την ψυχικη σου υγεια και την ισορροπια σας ως ζευγος. καθε αποφαση ειναι σεβαστη. το παν ειναι να εισαι εσυ καλα. εγω παρ αυτα σου ευχομαι αυτη να ειναι η τυχερη σας φορα γιατι σιγουρα για να παλευετε 12 χρονια ειναι κατι που το θελετε πολυ. τελικα σε ποιο γιατρο κατεληξες;

• Μου αρέσει 2

9 minutes ago, linaa said:

Στην ουσία δεν τρέχεις να διορθώσεις τα πάντα. Απλά ψάχνεις να βρεις αυτό που επιρεαζει εσένα Κ δεν γίνετε εμφύτευση. 

Κ επειδή δεν μπορείς να ξέρεις τι επιρεαζει διορθώνεις ότι βρεις . Αυτό είναι το δύσκολο ότι δεν ξέρεις τι φταίει για εσένα ή για την άλλη κοπέλα . Οπότε πας διορθώνοντας Κ οπότε κάτσει 

Ναι απλώς όπως είπα στατιστική είναι οπότε μπορεί να επηρεάζουν διαφορά πράγματα μπορεί και τίποτα. 

@Losr δεν γνωρίζω πόσο χρονών είσαι ή την ιστορία σου αλλά γράφεις ότι παλεύεις πολλά χρόνια σου εύχομαι όταν σταματήσεις όπως λες και δεις την ζωή αλλιώς την ζωή μετά από όλο αυτό να γίνει το όνειρο πραγματικότητα και το εύχομαι σε κάθε κοπέλα εδώ και έξω και οπουδήποτε...σε συμφωνώ σε όλα μαζί σου κυρίως για την εμμονή και πολλές φορές ακούω και διαβάζω ιστορίες που και η εμμονή των γιατρών παρασέρνει κοπέλες και στο τέλος τυρρανιουντε μια ζωή ,η ζωή είναι πολύ πολυ μικρή φεύγει χάνεται είναι στιγμές που δεν θα ξαναέρθουν ...

• Μου αρέσει 2

19 minutes ago, dimi.tra said:

Κάμοια παρεξήγηση. Ναι αλλά το λες και μόνη σου ότι τελικά ότι και να ψάξεις ότι και να φτιάξεις αν δεν έχεις ένα καλό ωάριο και ένα καλό σπερματοζωάριο όσο και να παλεύεις δεν θα γίνει. Προσπαθώ από τα 28 μου. Με κανένα πρόβλημα δεν μας βρίσκανε τίποτα τότε και όμως δεν. 

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...