Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• @linaa σε ευχαριστώ πολυ για την απαντηση! Δεν εχουμε προλαβει να ακουσουμε καρδουλα...Έχω πάει στο τμήμα καθ'εξιν αποβολων στο αρεταιειο, δεν βρήκαν κάτι που δεν είχα ελέγξει ήδη. Καρυοτυπο έχουμε κάνει είναι οκ. Καμπύλες σακχάρου και ινσουλινης έχουν γίνει και έχουν δείξει αντιαταση στην ινσουλινη, αλλά δεν υπαρ,ει θέμα διαβήτη, μάλιστα θα τις επαναλάβω την επόμενη εβδομάδα ... ειλικρινά δε ξέρω τι άλλο να κάνω! Έχω δύο ινομυωματα μικρά ενδοτοιχωματικα, τα οποία όλοι οι γιατροί μου λένε να μην τα πειράξω καθώς δεν προβάλλουν καθόλου στην κοιλότητα της μητρας.. το μόνο που δεν έχω κάνει είναι λαπαροσκοπηση για ενδομητριωση, αλλά δεν έχω συμπτωματα που να δικαιολογούν αυτή τη νόσο και οι γιατροί το αποκλείουν... 

Καφέ Εξωσωματικής 2024 !

Recommended Posts

πρίν από 4 λεπτά , Neverstop είπε:

Αυτό δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να το ξέρει από πριν.. οι αριθμοί είναι απλά ένας οδηγός. 

Εγώ έδινα Μαξ 2-3 , σε έναν έδωσα 6 και στον τυχερό μου κύκλο 4 με τρεις άριστες βλαστοκύστες. Μην κολλάς τόσο στα νούμερα όσο στο αποτέλεσμα.

Ο δικός μου βέβαια γιατρός με απέτρεπε από τους φυσικούς γιατί κάπως δεν μου βγήκαν.

μου είπε με λιγα φαρμακα θα προχωρησουμε απλά μου ειπε οτι ίσως χρειαστουν 2-3 κύκλοι μεχρι να μαζέψω έναν ικανοποιητικο αριθμό

πρίν από 9 λεπτά , Anastasia96 είπε:

Τι ηλικία έχεις? Amh εχουμε την ιδια, 0,38 εγώ και 10,75 η υψηλότερη fsh μου. Αυτο τον μήνα ας πούμε ήταν 9,11, γενικα μπορει να εχει κάποιες διακυμάνσεις, αλλα την υψηλότερη τιμή κρατάνε οι γιατροί. Ο γιατρός σου τι σου εχει πει; Εγω τον ρώτησα μονη μου για φυσικο τροποποημένο ή φυσικό. Την πρώτη φορά εκανα διέγερση με βραχυ πρωτόκολλο και το ιδιο θα κανω και τον επομενο μήνα, απλά με λιγο υψηλότερες μονάδες. 

36

Διαφημίσεις

πρίν από 27 λεπτά , Bubble24 είπε:

Έκανα την εξέταση νωρίς το πρωί!! Το απόγευμα θα έχω τα αποτελέσματα!!! Θα γραψω στο γκρουπ...Εύχομαι να έχω καλά νέα αλλιώς κουράγιο να συνεχίσω!

Καλημέρα κορίτσι μου και καλημέρα σε όλες! Καλή επιτυχία σου εύχομαι! Μα καλά απόγευμα κι αυτοί; Αναμένουμε!!!

• Ευχαριστώ 1

πρίν από 6 λεπτά , MK2012 είπε:

Καταλαβαινω τι λες γιατί εμένα αυτό είναι η ζωή μου τώρα που περιγράφεις κάνοντας ένα χρόνο τώρα φυσικούς. Εχω κάνει pause απ’ολα και επωμιζομαι ένα σημαντικό κόστος Κάθε μήνα. Είχα κάνει και 2 διεγέρσεις πριν όμως και είχα 2 ωάρια την πρώτη φορά και 3 τη δεύτερη. Τη δεύτερη επειδή ζορίστηκε ο οργανισμός να βγάλει 3, ήταν και τα 3 ανώριμα. Για αυτό και δεν είχε νόημα να κάνω πάλι διέγερση.
Ο γιατρός σου ξέρει καλύτερα τι σου ταιριάζει απλά εγώ λέω πως συνήθως η χαμηλή ΑΜΗ σε συνδυασμό με χαμηλή ανταπόκριση στα φάρμακα, οδηγούν στη λύση του φυσικού. Πέρσι ετών 32 είχα ΑΜΗ 0,4 και είχα ως αποτέλεσμα τα νούμερα που σου είπα παραπάνω με τις διεγέρσεις. Αν ο γιατρός σου λέει πως συνεχίζεις με διέγερση τότε κάτι θα ξέρει και το λέει.

Αχ πόσο σε καταλαβαίνω δεν φανταζεσαι.. μέσα σε τρεις μηνες έκανα σαλπιγγογραφία με δική μου πρωτοβουλία, βρέθηκε υδροσάλπιγγα, την αφαιρεσα και βρηκαμε 2 εστιες ενδομητρίωσης που θεωρητικά καθαριστηκαν. Άλλαξα γιατρό γιατι χρεωσα στον πρώτο ότι δε μου ζητησε μόνος του τη σαλπιγγογραφία, κι αν εκανα την εξωσωματικη και εφτανα στην εμβρυομεταφορά μπορεί να μην προχωρούσε λόγω της υδροσάλπιγγας. Με το νεο γιατρό έκανα τη διεγερση που πήραμε 2 ωάρια ΜΙΙ, και προχωράμε μαζί. Αλλά πραγματικά η ζωή μας σε παύση, κανονίζουμε τα πάντα με βαση αυτό..  μοιράζουμε χρηματα σε εξετασεις και φάρμακα, εχουμε κοψει σχεδον εντελώς ταξίδια. Ο άντρας μου με θέμα στο σπέρμα, οπότε εχουμε κι απο εκει δυσκολία και ειμαστε προετοιμασμενοι για όλα. Ωστόσο νιώθω ο πιο τυχερος άνθρωπος στον κόσμο που τον εχω δίπλα μου σε όλες τις δυσκολίες βρε κορίτσια. Ελπίζω απλά να τα καταφέρουμε και όλα αυτα να ειναι μια κακή ανάμνηση. Από άμυνα όμως δε θέλω να πετάω και στα σύννεφα και προσπαθω να λέω ότι αν ειναι θέλημα Θεού θα έρθει το μωρο μας, αν δεν πάλι, ο άντρας μου λεει ότι θα φάμε όλα μας τα λεφτά σε ταξίδια :P

πρίν από 4 λεπτά , mariamik είπε:

μου είπε με λιγα φαρμακα θα προχωρησουμε απλά μου ειπε οτι ίσως χρειαστουν 2-3 κύκλοι μεχρι να μαζέψω έναν ικανοποιητικο αριθμό

36

Αυτό μου είχε πει κι εμένα εξ αρχης και φαντασου οτι ειμαι 28! Βασικα ειχαμε πει σιγουρα 3 ωοληψίες, τώρα συζητάμε μηπως χρειαστουν κι άλλες αν παιρνουμε μονο 2 κάθε φορά. Σου ευχομαι καλή αρχη και να ερθουν όλα οπως τα θέλεις!

πρίν από 12 λεπτά , Anastasia14 είπε:

Αχ πόσο σε καταλαβαίνω δεν φανταζεσαι.. μέσα σε τρεις μηνες έκανα σαλπιγγογραφία με δική μου πρωτοβουλία, βρέθηκε υδροσάλπιγγα, την αφαιρεσα και βρηκαμε 2 εστιες ενδομητρίωσης που θεωρητικά καθαριστηκαν. Άλλαξα γιατρό γιατι χρεωσα στον πρώτο ότι δε μου ζητησε μόνος του τη σαλπιγγογραφία, κι αν εκανα την εξωσωματικη και εφτανα στην εμβρυομεταφορά μπορεί να μην προχωρούσε λόγω της υδροσάλπιγγας. Με το νεο γιατρό έκανα τη διεγερση που πήραμε 2 ωάρια ΜΙΙ, και προχωράμε μαζί. Αλλά πραγματικά η ζωή μας σε παύση, κανονίζουμε τα πάντα με βαση αυτό..  μοιράζουμε χρηματα σε εξετασεις και φάρμακα, εχουμε κοψει σχεδον εντελώς ταξίδια. Ο άντρας μου με θέμα στο σπέρμα, οπότε εχουμε κι απο εκει δυσκολία και ειμαστε προετοιμασμενοι για όλα. Ωστόσο νιώθω ο πιο τυχερος άνθρωπος στον κόσμο που τον εχω δίπλα μου σε όλες τις δυσκολίες βρε κορίτσια. Ελπίζω απλά να τα καταφέρουμε και όλα αυτα να ειναι μια κακή ανάμνηση. Από άμυνα όμως δε θέλω να πετάω και στα σύννεφα και προσπαθω να λέω ότι αν ειναι θέλημα Θεού θα έρθει το μωρο μας, αν δεν πάλι, ο άντρας μου λεει ότι θα φάμε όλα μας τα λεφτά σε ταξίδια :P

Αυτό μου είχε πει κι εμένα εξ αρχης και φαντασου οτι ειμαι 28! Βασικα ειχαμε πει σιγουρα 3 ωοληψίες, τώρα συζητάμε μηπως χρειαστουν κι άλλες αν παιρνουμε μονο 2 κάθε φορά. Σου ευχομαι καλή αρχη και να ερθουν όλα οπως τα θέλεις!

σε ευχαριστω πολυ και σε εσενα ευχομαι το ιδιο

πρίν από 23 λεπτά , Anastasia14 είπε:

Τι ηλικία έχεις? Amh εχουμε την ιδια, 0,38 εγώ και 10,75 η υψηλότερη fsh μου. Αυτο τον μήνα ας πούμε ήταν 9,11, γενικα μπορει να εχει κάποιες διακυμάνσεις, αλλα την υψηλότερη τιμή κρατάνε οι γιατροί. Ο γιατρός σου τι σου εχει πει; Εγω τον ρώτησα μονη μου για φυσικο τροποποημένο ή φυσικό. Την πρώτη φορά εκανα διέγερση με βραχυ πρωτόκολλο και το ιδιο θα κανω και τον επομενο μήνα, απλά με λιγο υψηλότερες μονάδες. 

Εγω τώρα ΑΜΗ 0,35 και σε αυτον τον κύκλο FSH 10,7.  Είπαμε θα προχωρήσουμε με prp σε αυτό τον κύκλο και αν ανταποκριθώ καλά ίσως κάνουμε μια μικρή διέγερση. 

Διαφημίσεις

πρίν από 4 λεπτά , MK2012 είπε:

Εγω τώρα ΑΜΗ 0,35 και σε αυτον τον κύκλο FSH 10,7.  Είπαμε θα προχωρήσουμε με prp σε αυτό τον κύκλο και αν ανταποκριθώ καλά ίσως κάνουμε μια μικρή διέγερση. 

Ίδιες τιμές έχουμε σχεδόν. Πες μου αν θα έχεις αποτελεσμα με το prp ωοθηκών. Μου το πρότεινε κι εμένα, αλλα μου ειπε πως εχει μόνο 5% ποσοστό επιτυχίας. Μου φάνηκε μικρό και τα χρήματα ήταν 4ψηφιος αριθμόε, οπότε ειπα να τα κρατησω για επιπλέον διεγερση σε πρώτη φάση.

• Μου αρέσει 1

On 19/2/2025 at 1:58 ΜΜ, Eri_22 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια,

ειμαι καινούρια αλλά διαβάζω εδώ και καιρό το φόρουμ.

ειμαι πλέον 42 και ακόμα προσπαθώ να αποκτήσω ένα παιδάκι και έχω απελπιστεί..

Αλλά ας ξεκινήσω από την αρχή: προσπαθούμε εδώ και αρκετά χρόνια να αποκτήσουμε παιδάκι αλλά δεν το πετύχαμε πήγα σε γιατρό και αυτός μας έλεγε ότι είμαστε ακόμα παιδουδια και ότι τα μωρά δεν φυτρώνουν στα δέντρα και ότι δεν προσπαθούμε αρκετά και τον πίστεψα κιολας!!!! Προσπαθούμε για πάνω από 1 χρόνο και ξαναπάω και μου είπε πάλι τα ίδια και αλλάξαμε γιατρό.

Η καινούρια γιατρός με έστειλε κατευθείαν για εξετάσεις κ βγήκε ότι έχω βουλωμένες σάλπιγγες (και οι 2) λόγω ενδομητρίωσης και ο σύζυγος έχει θέμα με το σπερμα.. άρα εξωσωματική είναι μονόδρομος.

Εχω κάνει ήδη 3 προσπάθειες και ακόμα τίποτα :( Στην αρχή όλα ωραία, τα ωάρια μου ΑΑ με μια ΑΜΗ 1,5 και οταν κάνουμε προεμφυτευτικό έλεγχο για να μην μπαίνουμε σε τζάμπα εμβρυομεταφορες βγαίνουν όλα τα έμβρυα με μετάλλαξη.

Νιωθω λίγο μόνη σε όλο αυτό, ο σύζυγος με υποστηρίζει αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να καταλάβει πως είναι για μένα.

Εχω απογοητευτεί 🥺

Καλησπέρα! Στο θέμα γιατρού είμαστε ομοιπαθούσες!! και εμένα κάπως έτσι με έκαψε οικογενειακος κιόλας γιατρός ο οποίος μου ελεγε έχεις χρόνο και στα 44 ξεκίνησα εξωσωματική λόγω αποκλειστικά ανδρικού παράγοντα...Μάλλιστα είχε πει τη θεικη ατάκα "μην ανησυχείς...ένα σπερματοζωάριο δεν θα βρούμε???" λες και είναι μόνο θέμα σπερματοζωαρίου μετά τα 40!!!  Θέλει υπομονή και επιμονή!! Μην απελπίζεσαι όλες κάπως έτσι νοιώθουμε και κάπως μαζεύουμε τα κομμάτια μας και συνεχίζουμε..

πρίν από 9 λεπτά , Anastasia14 είπε:

Ίδιες τιμές έχουμε σχεδόν. Πες μου αν θα έχεις αποτελεσμα με το prp ωοθηκών. Μου το πρότεινε κι εμένα, αλλα μου ειπε πως εχει μόνο 5% ποσοστό επιτυχίας. Μου φάνηκε μικρό και τα χρήματα ήταν 4ψηφιος αριθμόε, οπότε ειπα να τα κρατησω για επιπλέον διεγερση σε πρώτη φάση.

Ναι δεν έχει μεγάλα ποσοστά επιτυχίας. Δε μου είπε 5% , μου είπε λίγο παραπάνω αλλά και πάλι χαμηλό. Σε κάθε περίπτωση όμως, μετά από 11 ωοληψιες , πρέπει να το δοκιμάσω για να πω πως τα εξάντλησα όλα πριν αποφασίσω για δωρεά ωαρίων.

• Μου αρέσει 2

4 ώρες πρίν, dimi.tra είπε:

Μπορεί και να μειώνεται εξαιτίας των πολυκυστικών δεν το ξέρεις! Μαρί γιατί κολλάς μόνο στα αρνητικά! 🤭
Τα ξανάπαμε αυτά, τα συμπτώματα δεν σημαίνουν ωορρηξία και όταν κάνεις την ωορρηξία το τεστ πρέπει να είναι αρνητικό. Η αύξηση της LH δεν σημαίνει ωορρηξία αλλά ότι ΘΑ γίνει, κάποια στιγμή, στις επόμενες ημέρες. Επίσης αν μέχρι πριν 3 μήνες θήλαζες λογικό είναι να μην την βρίσκεις, δεν έχουν σταθεροποιηθεί ακόμα οι ορμόνες σου. Πρέπει στις εξετάσεις σου να γίνει συνεκτίμηση με την εικόνα που έχεις στον υπέρηχο και το ιστορικό σου, έτσι άκρη δεν θα βγάλεις! 

Ναι ναι αυτή η μαγική ηλικία των 36 που νιώθεις πτώμα κάθε μέρα 😂 ο δικός μου (37) λέει όρεξη υπάρχει κουράγιο δεν ξέρω που να βρω 😂😂😂😂

Πάντως πέρα από την πλάκα το σωστό είναι να δώσετε μια ευκαιρία φυσικά και χαλαρά για ένα διάστημα και αν δεν σου κάτσει τον άλλο δρόμο το έχεις περπατήσει. Προσπαθήστε να το απολαύσετε όσο μπορείτε δηλαδή και όσο σας αφήνουν οι υποχρεώσεις και το παιδί! 

Συγγνώμη που μπαίνω σφήνα στην κουβέντα , αλλά αυτό που έγραψες Δήμητρα, ότι όταν έχουμε ωορηξια το τεστ πρέπει να βγαίνει αρνητικό ισχύει σιγουρα;; Είναι έγκυρη η πηγή σου;  Δεν μου το έχει ξαναπεί κανένας αυτό .. ούτε καν ο γιατρος, και μάλιστα νόμιζα το αντίθετο ότι η ωορηξια γίνεται στην κορύφωση της lh. Επίσης εμένα μου βγαίνει 2 μέρες θετικό το τεστ, πάει να πει ότι μάλλον την τρίτη μέρα που αρνητικόποιειται μάλλον τότε κάνω ωορηξια;

Διαφημίσεις

πρίν από 16 λεπτά , Anna Maria 1995 είπε:

Συγγνώμη που μπαίνω σφήνα στην κουβέντα , αλλά αυτό που έγραψες Δήμητρα, ότι όταν έχουμε ωορηξια το τεστ πρέπει να βγαίνει αρνητικό ισχύει σιγουρα;; Είναι έγκυρη η πηγή σου;  Δεν μου το έχει ξαναπεί κανένας αυτό .. ούτε καν ο γιατρος, και μάλιστα νόμιζα το αντίθετο ότι η ωορηξια γίνεται στην κορύφωση της lh. Επίσης εμένα μου βγαίνει 2 μέρες θετικό το τεστ, πάει να πει ότι μάλλον την τρίτη μέρα που αρνητικόποιειται μάλλον τότε κάνω ωορηξια;

Aν κάνεις ηλεκτρονικά τεστ που ανιχνεύουν μόνο την κορύφωση τότε ναι κατά την διάρκεια την ωορρηξίας το τεστ θα πρέπει να βγαίνει αρνητικό αν όλα πάνε καλά με τον κύκλο σου και είναι σταθερός. Τα ηλεκτρονικά βγάζουν χαμογελάκι μόνο όταν είναι η κορύφωση της LH. Αν κάνεις ταινίες θα βλέπεις κόκκινη γραμμή αλλά δεν θα είναι η γραμμή του θετικού τεστ (γι αυτό οι ταινίες θέλουν πολλές επαναλήψεις και μεγάλη προσοχή στο πως τα ερμηνεύεις γιατί εύκολα μπορεί να μπερδευτείς, βοηθάει μια εφαρμογή που θα τις βγάζεις φωτογραφία και θα σου υπολογίζει η εφαρμογή το ποσοστό του τεστ). Η αύξηση της LH είναι αυτή που δίνει το σήμα πως θα ξεκινήσει η ωορρηξία αν θέλεις να σου παραθέσω πηγές βιβλιογραφίας αναφέρεται παντού αυτό, μέχρι και στα τεστ στις οδηγίες θα το βρεις γραμμένο. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερες λεπτομέρειες στην σελίδα της όνομα εταιρείας και στο blog τους και στις συχνότερες ερωτήσεις, είναι πάρα πολύ κατατοπιστικοί. Στην ουσία με τα τεστ ξεκινάς επαφές την ημέρα που βλέπεις θετικό τεστ και για τις επόμενες 2 ημέρες για να είσαι σίγουρα μέσα. Και ξεκινάς από την ημέρα που βλέπεις θετικό τεστ όχι γιατί εκείνη την ημέρα κάνεις ωορρηξία αλλά γιατί έχει αποδειχθεί πως οι περισσότερες εγκυμοσύνες συμβαίνουν με επαφές 1 ημέρα πριν την ωορρηξία (θα βρεις σχετική βιβλιογραφία στο scholar). Η κορύφωση της lh διαρκεί 12-24 ώρες συνήθως, αλλά υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που μπορεί να κάνει ένα πλατό (είναι το πιο σπάνιο περίπου το 11% των γυναικών) ή να πέσει ελάχιστα και να ξανανέβει (αυτό είναι και πιο συχνό 30%-40% των γυναικών) όπως και κάποιες άλλες σπάνιες περιπτώσεις, όλα εξαρτώνται από τον κύκλο, τις ορμόνες, την φαρμακευτική αγωγή κλπ. Αν όλα είναι σωστά οργανωμένα κι έχεις έναν σταθερό κύκλο 28 ημερών, σε 8-20 ώρες μετά την κορύφωση γίνεται η ωοθυλακιορρηξία, απλά εδώ έχουμε πολλά δεδομένα και δεν μπορούμε να πούμε σε πόσο ακριβώς διάστημα θα γίνει. Ωστόσο υπόψιν το θετικό τεστ LH δεν σημαίνει απαραίτητα ωορρηξία και κυρίως δεν σημαίνει απαραίτητα ωάριο. Στην δική σου περίπτωση επειδή η LH όπως λες κάνει πλατό ο μόνος τρόπος για να ξέρεις πότε θα γίνει η ωορρηξία σίγουρα είναι η παρακολούθηση με υπέρηχο. Όταν πλέον είναι εντελώς λευκό το τεστ σου χωρίς καθόλου ανιχνεύσιμη lh έχει ήδη γίνει η ωορρηξία απλά αυτό μπορείς να το δεις μόνο με τις ταινίες όχι το ηλεκτρονικό. Υπάρχει μια ωραία εφαρμογή που σε βοηθάει πάρα πολύ με τις ταινίες. Αν θέλεις στείλε μου μνμ να σου πω πως λέγεται. Όλα εξαρτώνται από το είδος του τεστ που κάνεις. 

Οι περισσότεροι γιατροί δεν ασχολούνται με τα τεστ ωορρηξίας γιατί δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστα. Ελπίζω να μην τα έγραψα πάρα πολύ μπερδεμένα. Μου πήρε 2 χρόνια για να καταλάβω τι παίζει με τις ταινίες και τα ηλεκτρονικά τεστ και το ένα από τα 2 χρόνια έκανα παράλληλα και παρακολούθηση με υπέρηχο και αιματολογικές. Οι ταινίες ήταν ψιλό ότι να ναι, για εμένα τα ψηφιακά λειτουργούν καλύτερα. 

• Μου αρέσει 1

1 ώρα πρίν, dimi.tra είπε:

Aν κάνεις ηλεκτρονικά τεστ που ανιχνεύουν μόνο την κορύφωση τότε ναι κατά την διάρκεια την ωορρηξίας το τεστ θα πρέπει να βγαίνει αρνητικό αν όλα πάνε καλά με τον κύκλο σου και είναι σταθερός. Τα ηλεκτρονικά βγάζουν χαμογελάκι μόνο όταν είναι η κορύφωση της LH. Αν κάνεις ταινίες θα βλέπεις κόκκινη γραμμή αλλά δεν θα είναι η γραμμή του θετικού τεστ (γι αυτό οι ταινίες θέλουν πολλές επαναλήψεις και μεγάλη προσοχή στο πως τα ερμηνεύεις γιατί εύκολα μπορεί να μπερδευτείς, βοηθάει μια εφαρμογή που θα τις βγάζεις φωτογραφία και θα σου υπολογίζει η εφαρμογή το ποσοστό του τεστ). Η αύξηση της LH είναι αυτή που δίνει το σήμα πως θα ξεκινήσει η ωορρηξία αν θέλεις να σου παραθέσω πηγές βιβλιογραφίας αναφέρεται παντού αυτό, μέχρι και στα τεστ στις οδηγίες θα το βρεις γραμμένο. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερες λεπτομέρειες στην σελίδα της όνομα εταιρείας και στο blog τους και στις συχνότερες ερωτήσεις, είναι πάρα πολύ κατατοπιστικοί. Στην ουσία με τα τεστ ξεκινάς επαφές την ημέρα που βλέπεις θετικό τεστ και για τις επόμενες 2 ημέρες για να είσαι σίγουρα μέσα. Και ξεκινάς από την ημέρα που βλέπεις θετικό τεστ όχι γιατί εκείνη την ημέρα κάνεις ωορρηξία αλλά γιατί έχει αποδειχθεί πως οι περισσότερες εγκυμοσύνες συμβαίνουν με επαφές 1 ημέρα πριν την ωορρηξία (θα βρεις σχετική βιβλιογραφία στο scholar). Η κορύφωση της lh διαρκεί 12-24 ώρες συνήθως, αλλά υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που μπορεί να κάνει ένα πλατό (είναι το πιο σπάνιο περίπου το 11% των γυναικών) ή να πέσει ελάχιστα και να ξανανέβει (αυτό είναι και πιο συχνό 30%-40% των γυναικών) όπως και κάποιες άλλες σπάνιες περιπτώσεις, όλα εξαρτώνται από τον κύκλο, τις ορμόνες, την φαρμακευτική αγωγή κλπ. Αν όλα είναι σωστά οργανωμένα κι έχεις έναν σταθερό κύκλο 28 ημερών, σε 8-20 ώρες μετά την κορύφωση γίνεται η ωοθυλακιορρηξία, απλά εδώ έχουμε πολλά δεδομένα και δεν μπορούμε να πούμε σε πόσο ακριβώς διάστημα θα γίνει. Ωστόσο υπόψιν το θετικό τεστ LH δεν σημαίνει απαραίτητα ωορρηξία και κυρίως δεν σημαίνει απαραίτητα ωάριο. Στην δική σου περίπτωση επειδή η LH όπως λες κάνει πλατό ο μόνος τρόπος για να ξέρεις πότε θα γίνει η ωορρηξία σίγουρα είναι η παρακολούθηση με υπέρηχο. Όταν πλέον είναι εντελώς λευκό το τεστ σου χωρίς καθόλου ανιχνεύσιμη lh έχει ήδη γίνει η ωορρηξία απλά αυτό μπορείς να το δεις μόνο με τις ταινίες όχι το ηλεκτρονικό. Υπάρχει μια ωραία εφαρμογή που σε βοηθάει πάρα πολύ με τις ταινίες. Αν θέλεις στείλε μου μνμ να σου πω πως λέγεται. Όλα εξαρτώνται από το είδος του τεστ που κάνεις. 

Οι περισσότεροι γιατροί δεν ασχολούνται με τα τεστ ωορρηξίας γιατί δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστα. Ελπίζω να μην τα έγραψα πάρα πολύ μπερδεμένα. Μου πήρε 2 χρόνια για να καταλάβω τι παίζει με τις ταινίες και τα ηλεκτρονικά τεστ και το ένα από τα 2 χρόνια έκανα παράλληλα και παρακολούθηση με υπέρηχο και αιματολογικές. Οι ταινίες ήταν ψιλό ότι να ναι, για εμένα τα ψηφιακά λειτουργούν καλύτερα. 

Σ' ευχαριστώ πολύ!!! Όχι, δεν τα έγραψες μπερδεμενα!! Τα καταλαβα ... Σ ευχαριστώ πολύ!!

• Μου αρέσει 1

3 ώρες πρίν, Bubble24 είπε:

Κορίτσια άσχημα τα νέα, 4,3 βγήκε στο συνοικιακό κέντρο που την έκανα και την Παρασκευή και 5,79 σε ένα μεγάλο. Όπως και να έχει είναι 13 ημέρα… Περιμένω οδηγίες γιατρού.. 

θεωρειται αρνητικη η οτι κατι πηγε να γινει και δεν προχωρησε; κουραγιο… ειναι μεγαλη η ηττα το ξερουμε ολες. εχεις αλλα εμβρυα η πας ξανα για διεγερση;

3 ώρες πρίν, Bubble24 είπε:

Κορίτσια άσχημα τα νέα, 4,3 βγήκε στο συνοικιακό κέντρο που την έκανα και την Παρασκευή και 5,79 σε ένα μεγάλο. Όπως και να έχει είναι 13 ημέρα… Περιμένω οδηγίες γιατρού.. 

Λυπάμαι κορίτσι μου πάρε το χρόνο σου και ελπίζω την επόμενη φορά να πάνε όλα καλά 🩷

• Ευχαριστώ 1

πρίν από 6 λεπτά , little miracle είπε:

θεωρειται αρνητικη η οτι κατι πηγε να γινει και δεν προχωρησε; κουραγιο… ειναι μεγαλη η ηττα το ξερουμε ολες. εχεις αλλα εμβρυα η πας ξανα για διεγερση;

Δεν έχω ιδέα, δεν έχω μιλήσει ακόμα με γιατρό. Έχω άλλα 2 πάλι τριών ημερών.. 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...