Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 4 ώρες πρίν, Elli88 είπε:

Κορίτσια καλησπέρα σας!!! Μετά από πόσο καιρό ήρθατε πάλι στα καλά σας μετά την ωοληψια εντελώς; Εγώ έκανα κ 18 ωάρια είχα υπερδιέγερση… είμαι στη 3 μέρα καλύτερα βέβαια αλλά έχω που κ που κάποιες ζαλάδες .. είναι από ορμόνες ακόμα ε ; Δεν έχουν φύγει από οργανισμό 

Μπορεί να χρειαστείς μια βδομάδα με δέκα μέρες !! Και εγώ είχα βγάλει αρκετά ωάρια και μετά την ωοληψια έκανα δέκατα για μερικές μέρες είχα και αυξημένη crp και χρειάστηκα αντιβίωση αλλά μετά από μια βδομάδα ήμουν πολύ καλά !! Αν οτιδήποτε παρατηρήσεις ‘περίεργο’ να επικοινωνήσεις κατευθείαν με τον γιατρό σου!!! 

Καφέ Εξωσωματικής 2024 !

Recommended Posts

Διαφημίσεις

πρίν από 46 λεπτά , Katiamaxiking είπε:

Κορίτσια έχω απίστευτο πρήξιμο στη κοιλιά..εντάξει και τουαλέτα δεν πάω πολύ καλά..αλλά έχω μια κοιλιά σα να είμαι 4 μηνών! 

Για τουαλέτα τρωγε όσο μπορείς λαδερα αρακά κτλ . Κουνουπίδι μπρόκολο από πράσινα. Όχι τόσο πολύ σαλάτες . Τα ωμά είναι πιο δύσκολο χωνευτά.  Κ πίνε Κ καμία πορτοκαλάδα.  

Γενικά πάντως η δεύτερη εγκυμοσύνη φουσκώνει πολύ πιο γρήγορα από ότι η πρώτη . 

1 ώρα πρίν, linaa είπε:

Για τουαλέτα τρωγε όσο μπορείς λαδερα αρακά κτλ . Κουνουπίδι μπρόκολο από πράσινα. Όχι τόσο πολύ σαλάτες . Τα ωμά είναι πιο δύσκολο χωνευτά.  Κ πίνε Κ καμία πορτοκαλάδα.  

Γενικά πάντως η δεύτερη εγκυμοσύνη φουσκώνει πολύ πιο γρήγορα από ότι η πρώτη . 

Τόσο γρήγορα;;; Σοκ!! 

2 ώρες πρίν, Katiamaxiking είπε:

Τόσο γρήγορα;;; Σοκ!! 

αν πηγες σε τεχνητο, τα φαρμακα σε επηρεαζουν. γιατι λογικα παιρνεις οιστρογονα. κι απο κει κι επειτα το φουσκωμα, αν δεν πηγαινεις καθημερινα τουαλετα, που επισης επηρεαζεται απ την εξωγενη προγεστερονη που παιρνεις. αναλογα και τον οργανισμο σου πως αντιδρα, μπορει να ξεπρηστεις σταδιακα. δεν θυμαμαι σε ποια βδομαδα εισαι, αλλα πριν την 9η-10η εβδομαδα δεν ειναι απ την εγκυμοσυνη, να στο πω ετσι, αυτη καθαυτη.

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

Καλημερα! Έκανα καμπύλη ζαχαρου πριν ξεκινήσω τη διέγερση, νηστείας είχα 102 (πρώτη φορά στη ζωή μου τόσο υψηλό) και στην ώρα έπεσε στο 76. Η εξωσωματικός μου πρότεινε να πάω σε ένα δικό της ενδοκρινολόγο αλλά δε βγάζω άκρη με ραντεβού και έχω κλείσει για αρχή σε δικό μου ενδοκρινολόγο. Είχε καμία σας κάτι αντίστοιχο; Να πέφτει το ζάχαρο μετά το φαγητό; Η εξωσωματικός ήταν αναστατωμένη με το 102 και με άγχωσε και μένα 

πρίν από 35 λεπτά , nikoulini33 είπε:

Καλημερα! Έκανα καμπύλη ζαχαρου πριν ξεκινήσω τη διέγερση, νηστείας είχα 102 (πρώτη φορά στη ζωή μου τόσο υψηλό) και στην ώρα έπεσε στο 76. Η εξωσωματικός μου πρότεινε να πάω σε ένα δικό της ενδοκρινολόγο αλλά δε βγάζω άκρη με ραντεβού και έχω κλείσει για αρχή σε δικό μου ενδοκρινολόγο. Είχε καμία σας κάτι αντίστοιχο; Να πέφτει το ζάχαρο μετά το φαγητό; Η εξωσωματικός ήταν αναστατωμένη με το 102 και με άγχωσε και μένα 

Καλημέρα! Μήπως να επαναλάβεις την εξέταση? Στις εξετάσεις που έκανες κατά καιρούς ήταν πάνω από το όριο?

πρίν από 31 λεπτά , nikoulini33 είπε:

Εντάξει μην ανχωνεσε  απλά πρέπει να σου δώσει διατροφή Κ να σου δώσει Κ μηχανάκι να το μετράς . Επίσης επειδή με τα φάρμακα της εξωσωματικής το ζάχαρο ανεβαίνει πριν την εμβρυομεταφορα σίγουρα πρέπει να το έχετε ρυθμίσει . Πολύ πιθανό αν οι τιμές σου δεν είναι καλές να σου δώσει κάποιο φάρμακο για να είστε καλλημενοι ώστε να μην αποτυχετε .

Σίγουρα θέλει διατροφή αυστηρή δεν μπορείς να πας έτσι σε εμβρυομεταφορα. 

8 minutes ago, Neverstop said:

Καλημέρα! Μήπως να επαναλάβεις την εξέταση? Στις εξετάσεις που έκανες κατά καιρούς ήταν πάνω από το όριο?

Είχα κάνει έναν ετήσιο έλεγχο τον Ιανουάριο και ήμουν στο 87.

Πήρα μηχάνημα και μετράω, είναι 90-98 το  πρωί μόλις ξυπνήσω  και μετά πέφτει. Παρακολουθώ λίγο και το τι τρώω το βράδυ και το σημειώνω και αυτό 

πρίν από 4 λεπτά , nikoulini33 είπε:

Πήρα μηχάνημα και μετράω, είναι 90-98 το  πρωί μόλις ξυπνήσω  και μετά πέφτει. Παρακολουθώ λίγο και το τι τρώω το βράδυ και το σημειώνω και αυτό 

Γλυκοζιωμενη είναι φυσιολογική? Συνήθως το ψηλό πρωινό ζάχαρο δείχνει αντίσταση στην ινσουλίνη ή προ διαβητη. Αν η γλυκοζιωμενη σου είναι οκ πολύ πιθανό να έχεις αντίσταση στην ινσουλίνη. 

Όπως Κ να έχει το 90 με 98 το πρωί πριν την εξωσωματική θέλει έστω διατροφή από ενδοκρινολόγο . 

Διαφημίσεις

12 ώρες πρίν, little miracle είπε:

αν πηγες σε τεχνητο, τα φαρμακα σε επηρεαζουν. γιατι λογικα παιρνεις οιστρογονα. κι απο κει κι επειτα το φουσκωμα, αν δεν πηγαινεις καθημερινα τουαλετα, που επισης επηρεαζεται απ την εξωγενη προγεστερονη που παιρνεις. αναλογα και τον οργανισμο σου πως αντιδρα, μπορει να ξεπρηστεις σταδιακα. δεν θυμαμαι σε ποια βδομαδα εισαι, αλλα πριν την 9η-10η εβδομαδα δεν ειναι απ την εγκυμοσυνη, να στο πω ετσι, αυτη καθαυτη.

Ευχαριστώ!και εμένα αυτό μου φαίνεται πιο λογικό. Ειμαι ακόμη στην πολύ αρχή. 7η εβδομάδα. Οπότε μετά την 12η που θα κοπούν, πιστεύω θα στρώσει κάπως..

• Μου αρέσει 1

πρίν από 39 λεπτά , nikoulini33 είπε:

Καλημέρα, θυμίζουν λίγο αντίσταση στην ινσουλίνη οι τιμές σου. Αλλά δεν ξέρουμε εμείς το ιστορικό σου, τι φάρμακα παίρνεις, αν παίρνεις, πόσο καιρό έχεις που έκανες ωοληψια κλπ. Δλδ μπορεί να είναι παροδικό και να μην είναι αντίσταση. Πήγαινε στον ενδοκρινολόγο σου και θα σου δώσει διατροφή και ίσως και κάποιο χάπι να το ρυθμίσεις. Δεν ξέρω γιατί σου λένε όλοι αυστηρή διατροφή κλπ εμένα δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα αυστηρή και το ρυθμίζω εδώ και 3 χρόνια. Το μόνο δύσκολο για μένα είναι να τρώω τόσα πολλά γεύματα μέσα στην ημέρα. Αλλά κατα τα άλλα είναι αντικειμενικά η πιο ισορροπημένη διατροφή που έχω κάνει ποτέ στην ζωή μου και η πιο απλή. Ο ενδοκρινολόγος μέχρι και γλυκά μου επιτρέπει με μέτρο αλλά ο γυναικολόγος μου ούτε να το ακούσει 😂

1 ώρα πρίν, nikoulini33 είπε:

Καλημέρα!αυτό δείχνει αντίσταση στην ινσουλίνη. Έτσι και στη δική μου καμπύλη. Μετά τη λήψη γλυκόζης έπεφτε. Ακολούθησα διατροφή για διαβήτη κύησης πριν την εμβρυομεταφορα και μετρουσα το σάκχαρο πρωί νηστική (πριν πάρεις κάποιο φάρμακο) και 1 ώρα με το φαγητό το μεσημέρι. Παρατήρησα ότι την εβδομάδα της εμβρυοταφορας είχε στρώσει αλλά μετά δεν έπεφτε με τίποτα το πρωινό της νηστείας. Έμεινα εγκυος και τώρα Άλλαξα ενδοκρινολόγο και σε συμφωνία και με τον γυναικολόγο μου ξεκίνησαν glucoph@ge. Και από τότε που το ξεκίνησα έχει στρώσει. Οπότε διατροφή και πιθανόν αυτό το χάπι, θα πάει καλά. Αν θες στείλε μου μνμ να σου πω τον δικό μου ο οποιος είναι πολύ καλός.  

πρίν από 5 λεπτά , dimi.tra είπε:

Καλημέρα, θυμίζουν λίγο αντίσταση στην ινσουλίνη οι τιμές σου. Αλλά δεν ξέρουμε εμείς το ιστορικό σου, τι φάρμακα παίρνεις, αν παίρνεις, πόσο καιρό έχεις που έκανες ωοληψια κλπ. Δλδ μπορεί να είναι παροδικό και να μην είναι αντίσταση. Πήγαινε στον ενδοκρινολόγο σου και θα σου δώσει διατροφή και ίσως και κάποιο χάπι να το ρυθμίσεις. Δεν ξέρω γιατί σου λένε όλοι αυστηρή διατροφή κλπ εμένα δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα αυστηρή και το ρυθμίζω εδώ και 3 χρόνια. Το μόνο δύσκολο για μένα είναι να τρώω τόσα πολλά γεύματα μέσα στην ημέρα. Αλλά κατα τα άλλα είναι αντικειμενικά η πιο ισορροπημένη διατροφή που έχω κάνει ποτέ στην ζωή μου και η πιο απλή. Ο ενδοκρινολόγος μέχρι και γλυκά μου επιτρέπει με μέτρο αλλά ο γυναικολόγος μου ούτε να το ακούσει 😂

Εγώ την κάνω τώρα 6 βδομαδες (διατροφή για διαβήτη κύησης) με μηδέν ζάχαρη. Όντως τα πολλά γεύματα είναι λίγο μπελάς ειδικά αν λείπεις από το σπίτι! Ο γυναικολόγος και εμένα μου είπε σ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να μην ακουμπήσω ζάχαρη. Προς το παρόν απεξαρτηθηκα και δεν μου λείπει παρά μόνο αν βλέπω κανένα γλυκό!! Εμένα τώρα ρυθμίστηκε με το χάπι οπότε αναμένω περάσει το πρώτο τρίμηνο να κόψω και τα ουτρο και αυτό το χάπι και αν είναι όλα καλά, θα κάνω καμιά συζήτηση στον ενδοκρινολόγο για κανένα γλυκάκι.. έστω με χουρμάδες..

Τέλεια θα σου στείλω, Αθήνα είσαι; 
Γενικά όλη μέρα κάτι τσιμπολογάω δε μπορώ νηστική αλλά τις τελευταίες μέρες με δουλειες κάνω ένα μεγάλο γεύμα το βράδυ, θα παίζει κι αυτό το ρόλο του. Η γλυκοζυλιωμενη μου ήταν 4,9 στις τελευταίες εξετάσεις.

• Μου αρέσει 1

πρίν από 34 λεπτά , nikoulini33 είπε:

Τέλεια θα σου στείλω, Αθήνα είσαι; 
Γενικά όλη μέρα κάτι τσιμπολογάω δε μπορώ νηστική αλλά τις τελευταίες μέρες με δουλειες κάνω ένα μεγάλο γεύμα το βράδυ, θα παίζει κι αυτό το ρόλο του. Η γλυκοζυλιωμενη μου ήταν 4,9 στις τελευταίες εξετάσεις.

Καλησπέρα.

Εχουμε την ίδια γλυκόζυλιωμενη, με τη διαφορά πως εμένα το σάκχαρο πριν την λήψη είναι 84 , στη πρώτη ώρα 197 και στη δεύτερη 143. Κοινώς το σάκχαρο νηστείας είναι οκ απλά μετά στη πρώτη και δεύτερη ώρα είναι 20 μονάδες πάνω από το όριο. Παίρνω παρόμοιο χάπι όπως η @Katiamaxiking και τώρα είμαι στη διαδικασία που προσπαθώ να το ρυθμίσω με διατροφή, ψάχνω διατροφολόγο. Αν δεν είχα κάνει καμπύλη σακχάρου δε θα το ήξερα καν, μιας και το σάκχαρο νηστείας φαινόταν οκ. Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι το πότε σου λένε να το μετράς μόνη σου και πότε όχι. Εμένα ας πούμε η ενδοκρινολόγος μου είπε πως μετα από ένα μήνα με το χάπι θεωρείται ρυθμισμένο.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...