Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 17 λεπτά , Sofiiii είπε:

Σωστό πολύ σωστό ! Εμείς δίνουμε την δύναμη και πέφτουμε θύματα χειραγώγησης ,εάν δείξεις ότι εχεις αυτοπεποίθηση μη σου πω ότι δεν θα σε αναλάβει κιόλας ....

Και δεν το λέω έτσι γιατί στον πρώτο που πήγα και το μόνο που κάναμε ήταν συζήτηση το κατάλαβε αυτό ξεκάθαρα έκανε μια κίνηση να κάνει την αρπαχτη του και όταν κατάλαβε ότι δεν πέτυχε εξαφανίστηκε.

Μην ψάχνεις παραδείγματα για να πατήσεις λάθος το πας κορίτσι μου ...έχουμε όλες μας πιστεύω άπειρα παραδείγματα ,έχω φίλη που δεν είχε ποτέ περίοδο της είπαν δεν θα κάνεις ποτέ παιδί δεν έκανε τίποτα έμεινε έγκυος στα 45 και μετά άρχισαν να λένε ότι είναι θαύμα ...

Στα 30 εγώ γνωρίζω τι βιταμίνες είχα;όχι βέβαια στα 35 εγώ γνωρίζω τι ΑΜΗ είχα; Όχι βέβαια με ένοιαζε να το ψάξω;όχι 

Όταν όμως υπάρχει θέμα ναι θα τα ψάξεις όλα για να βρεις το αίτιο και μετά να πας στην λύση ,δεν ξεκινάμε από την λύση ...γενική άποψη μου είναι αυτή δεν πάει προσωπικά σε σένα μην με παρεξηγήσεις 

Θα πιαστω από το τελευταίο γιατί σας διαβάζω όλες και λίγο πολύ συμφωνώ με όλες. Ψάχνουμε το αίτιο όχι την λύση και όταν ψάχνεις το αίτιο είσαι αναγκασμένος να τα δεις όλα. Το σωστό είναι όλοι οι επαγγελματίες υγείας γύρω σου να συνεργάζονται και να ψάχνουν τα αίτια όχι μόνο ο ένας ο γυναικολόγος. Δεν είναι θεός. Και μόνες σας το λέτε πως έχουν έπαρση ε στο χέρι μας είναι να τους την κόψουμε, να σταματήσουμε να τους αντιμετωπίζουμε σαν παντογνώστες και θεούς. Στην τελική εδώ που μπλέξαμε δεν μας παίρνει να αφήνουμε τίποτα στην τύχη του άρα δεν θα διαλέξουμε στην τύχη κανένα γιατρό είτε γυναικολόγο, είτε ανδρολόγο, είτε ενδοκρινολόγο ούτε καν παθολόγο! Θα διαλέγατε παιδίατρο για το παιδί σας τυχαία;; Θα τον ακούγατε τυφλά χωρίς να τον αμφισβητήσετε; Δεν νομίζω! 
      Εγώ πάντως ούτε τον λογιστή μου δεν εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια που κάνει τα λογιστικά της εταιρείας μου. Τον υποβάλω σε έλεγχο τακτικά γιατί κι αυτός άνθρωπος είναι κάτι θα του ξεφύγει! Επειδή έχουμε πολλές λογίστριες στην παρέα μας 🤭

Δεν είμαστε γιατροί, δυστυχώς όμως μπήκαμε στον χώρο και διαβάσαμε, μάθαμε, ανταλλάξαμε απόψεις. Στο τέλος όμως όλα αυτά θα πρέπει να φιλτράρονται και να εμπιστευτούμε αυτούς που έχουμε δίπλα μας συμμάχους σε αυτή τη μάχη και να θυμάστε οι γιατροί είναι σύμμαχοι μας. Στον πόλεμο πρέπει να διαλέγουμε σοφά τους συμμάχους μας. 

• Μου αρέσει 2

Καφέ Εξωσωματικής 2024 !

Recommended Posts

6 ώρες πρίν, Xristina96 είπε:

το ξέρω, έτσι και εγώ. αλλά ο μαλ.... που ήμουν το θεώρησε σωστό να το κάνει. μεγάλο όναμα. από τα πρώτα στον χώρο. 

Κι εμένα πριν 9 χρόνια... μετά από ωοληψια 28 ωαρίων έγινε εμβρυομεταφορα κανονικά! Τότε δεν ήμουν διαβασμένη... φυσικά ήταν μια ωραιότατη αρνητική χοριακη! Και γενικά είχα συμπτώματα υπερδιεγερσης χωρίς τότε να ξέρω πόσο σοβαρό θα μπορούσε να γίνει... ειχα πολύ δυσφορία, δεν μπορούσα να αναπνεύσω καλά κλπ μου είχαν πει αν θυμάμαι καλά να τρώω ασπράδια και να πίνω πολύ νερό... δεν το έψαξα καθόλου τότε... πολύ ψαρωμενη... ευτυχώς είμαστε καλά!

• Λυπημένη/-ος 2

Διαφημίσεις

7 ώρες πρίν, Xristina96 είπε:

το ξέρω, έτσι και εγώ. αλλά ο μαλ.... που ήμουν το θεώρησε σωστό να το κάνει. μεγάλο όναμα. από τα πρώτα στον χώρο. 

Εμένα ο γιατρός μου είπε επειδή θα βγάλουμε πολλά ωάρια στην ωοληψια περίπου 20 μου πρότεινε να κάνουμε εμβρυομεταφορά στον επόμενο κύκλο για να μπορέσω στην εγκυμοσύνη να τα πάω καλά και για το σώμα εννοείται!!! 

πρίν από 35 λεπτά , Sisheido είπε:

Κι εμένα πριν 9 χρόνια... μετά από ωοληψια 28 ωαρίων έγινε εμβρυομεταφορα κανονικά! Τότε δεν ήμουν διαβασμένη... φυσικά ήταν μια ωραιότατη αρνητική χοριακη! Και γενικά είχα συμπτώματα υπερδιεγερσης χωρίς τότε να ξέρω πόσο σοβαρό θα μπορούσε να γίνει... ειχα πολύ δυσφορία, δεν μπορούσα να αναπνεύσω καλά κλπ μου είχαν πει αν θυμάμαι καλά να τρώω ασπράδια και να πίνω πολύ νερό... δεν το έψαξα καθόλου τότε... πολύ ψαρωμενη... ευτυχώς είμαστε καλά!

Και εγώ, έκανα εμβρυομεταφορα και ένιωθα τόσο χάλια που σκεφτόμουν να πηδήξω από το μπαλκόνι. Άστο τρομερή ιστορία έχω να διηγηθώ. Κρίμα που δεν είχα ψυχολογία και χρήμα να τους πάω στα δικαστήρια. Το μόνο καλό σε αυτούς τους εγκληματίες είναι ότι στο εργαστήριο τους δημιουργήθηκε η κόρη μου. 

Just now, Elli88 είπε:

Εμένα ο γιατρός μου είπε επειδή θα βγάλουμε πολλά ωάρια στην ωοληψια περίπου 20 μου πρότεινε να κάνουμε εμβρυομεταφορά στον επόμενο κύκλο για να μπορέσω στην εγκυμοσύνη να τα πάω καλά και για το σώμα εννοείται!!! 

Υπέροχος ! Σωστότατος. 

• Μου αρέσει 2
  • Λυπημένη/-ος 1

πρίν από 3 λεπτά , Xristina96 είπε:

Και εγώ, έκανα εμβρυομεταφορα και ένιωθα τόσο χάλια που σκεφτόμουν να πηδήξω από το μπαλκόνι. Άστο τρομερή ιστορία έχω να διηγηθώ. Κρίμα που δεν είχα ψυχολογία και χρήμα να τους πάω στα δικαστήρια. Το μόνο καλό σε αυτούς τους εγκληματίες είναι ότι στο εργαστήριο τους δημιουργήθηκε η κόρη μου. 

Υπέροχος ! Σωστότατος. 

Ε ναι τόσα περιμέναμε άλλες 20 μέρες θα περιμένουμε … υγεία μας πάνω από όλα 

Just now, Elli88 είπε:

Άσε που μου είπε τα κατεψυγμένα είναι καλύτερα και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προχωρήσει εγκυμοσύνη 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

πρίν από 3 λεπτά , Elli88 είπε:

Άσε που μου είπε τα κατεψυγμένα είναι καλύτερα και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προχωρήσει εγκυμοσύνη 

Θα ηρεμήσει ο οργανισμός σου. Θα πας να κάνεις εξετάσεις να δεις αν οι ορμόνες σου είναι σε ισορροπία και τότε θα κάνεις εμβρυομεταφορα. Αν δεις ότι ακόμα είναι ψηλά το σπρώχνεις ένα μήνα μετά. 

• Μου αρέσει 1

2 ώρες πρίν, Katiamaxiking είπε:

Οπωσδήποτε επίσκεψη σε εξειδικευμένο ανδρολογο. Δεν ξεπερνιούνται όλα με τις μεθόδους τους!! 
ανάλογη εμπειρία με πρόβλημα στο σπερμα είχαμε γιαυτο στο λέω!! 

από ανδρολόγος ξεκινήσαμε και αφού δοκιμάσαμε αγωγές διάφορες που δεν έκαναν κάτι μασ παρέπεμψε σε dfi εξετασεις και εξωσωματική!

11 ώρες πρίν, Losr είπε:

Μωρέ και εγώ ξέρω συγκεκριμένα πράγματα δεν το είπα τυχαία. Αλλά δεν θέλω κιόλας να τρομάξω και να αποτρέψω κάποια κοπέλα γιατί η αλήθεια είναι ότι μπορεί να είναι και το τυχερό τής. Ξέρω και επιτυχία του πριν 18 χρόνια μεν η οποία το ένα από τα δύο παιδάκια που γεννήθηκαν έχει πρόβλημα με τα νεφρά του εξαιτίας του. Και φυσικά δεν θα το παραδεχόταν ποτέ αλλά το παιδάκι δεν θα γίνει ποτέ εντελώς καλά. Και ξέρω και διάφορα άλλα όχι rumors. Εγώ προσωπικά δεν θα το επέλεγα αυτό το κέντρο θα προτιμούσα να το παλέψω αλλού. Αλλά είναι η προσωπική μου απόψη. Και ναι συμφωνώ με το γυναικολόγο σου. Μεγάλο εμπόριο το θέμα παιδί παντού σε όλους. Ίσως κάποιοι το κρύβουν καλύτερα. 

Κορίτσια μου το κέντρο είναι χάλι. Δεν έχω δει χειρότερα.
Εγώ τον Σφακ έχω πιστέψει γιατί δε ξέρω άλλον να κάνει τα πάντα για φυσικό κύκλο. (Β φάση, prp). Αν υπάρχει άλλος σαφώς κ θα πήγαινα σε άλλο κέντρο. Αλλά εκεί που ήμουν ο γιατρός μου σα να αγανακτούσε πλέον αν κ με στήριξε πολύ. Τωρα ο Σφακ ένιωσα πως το πιστεύει πως θα τα καταφέρω. Τωρα μπορεί να λέει τα ίδια σε όλες Δε ξέρω. Ελπίζω να μη χάνω το χρόνο μου. Δεν είναι άφθονος ούτε μπορώ να πειραματιστώ. Πραγματικά αν κάποια κοπέλα με ΠΩΑ τα κατάφερε αλλού σε φυσικούς να μου στείλει παρακαλώ.

7 ώρες πρίν, Elli88 είπε:

Κορίτσια σας πονούσαν κ εσάς στήθος όταν περνάτε φάρμακα στην εξωσωματική; Κάποιες φορές φοβάμαι λέω μήπως έχω κάτι … στον επόμενο μήνα θα κάνω υπέρηχο μαστού όταν θα τελειώσω με την ωοληψια 

Σίγουρα επηρεάζουν τα φάρμακα. Εδώ νιώθω περίεργα εγώ που πήρα μόνο serpafar κ ovitrelle. Βεβαια έκανα 2 ovitrelle θεωρητικά αυτό το μήνα κ αλήθεια νιώθω χάλια σήμερα , πονάει πολύ το στήθος μου. Πήρα τηλ στο κέντρο και μου είπαν πως είναι ορμονικό επειδή δεν έπεσαν τα οιστρογόνα μου και για αυτό έκανα ωοληψια Β φάσης. Βεβαια δε κατάλαβα αν συνδέεται η ωοληψια Β φάσης με το γεγονός πως νιώθω πως το στήθος μου θα σκάσει. 

7 ώρες πρίν, Nima21 είπε:

Κοριτσια καλησπερα!

Ερωτηση οσες ξερετε  από την εμπειρια σας.. η d3 υπάρχει περιπτωση να ανεβει σε ενα μηνα ενα ικανοποιητικο ποσοστο, οχι πολυ.. εστω απο 25 να παει 30-35 για να γινει εμβρυομεταφορα με ενα ικανοποιητικο αριθμο... 

Ηθελα να παω για αυτον τον λογο και αλλους πρακτικους λογους το Πασχα αλλα ενδεχεται να ειναι κλειστα ή να μου το κανει αλλος γιατρος και δεν ψηνομαι καθολου.. απο την αλλη δεν θελω να βιαστω κιολας.. θα παω για 3η εμβρυομεταφορα μετα απο 2 αποβολες και οσο ναναι παω πολυ φοβισμενα!

Κορίτσι μου εγω δεν είχα μετρήσει D πριν την ετ γιατί δεν ήξερα κ δε μου ζητήθηκε. Αφού τα μέτρησα μετά B12 και D στα πατώματα. Δε νομίζω πως έπαιξε ρόλο στην αποτυχία μου βέβαια.

• Μου αρέσει 1

7 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Κορίτσια μου το κέντρο είναι χάλι. Δεν έχω δει χειρότερα.
Εγώ τον Σφακ έχω πιστέψει γιατί δε ξέρω άλλον να κάνει τα πάντα για φυσικό κύκλο. (Β φάση, prp). Αν υπάρχει άλλος σαφώς κ θα πήγαινα σε άλλο κέντρο. Αλλά εκεί που ήμουν ο γιατρός μου σα να αγανακτούσε πλέον αν κ με στήριξε πολύ. Τωρα ο Σφακ ένιωσα πως το πιστεύει πως θα τα καταφέρω. Τωρα μπορεί να λέει τα ίδια σε όλες Δε ξέρω. Ελπίζω να μη χάνω το χρόνο μου. Δεν είναι άφθονος ούτε μπορώ να πειραματιστώ. Πραγματικά αν κάποια κοπέλα με ΠΩΑ τα κατάφερε αλλού σε φυσικούς να μου στείλει παρακαλώ.

Σίγουρα επηρεάζουν τα φάρμακα. Εδώ νιώθω περίεργα εγώ που πήρα μόνο serpafar κ ovitrelle. Βεβαια έκανα 2 ovitrelle θεωρητικά αυτό το μήνα κ αλήθεια νιώθω χάλια σήμερα , πονάει πολύ το στήθος μου. Πήρα τηλ στο κέντρο και μου είπαν πως είναι ορμονικό επειδή δεν έπεσαν τα οιστρογόνα μου και για αυτό έκανα ωοληψια Β φάσης. Βεβαια δε κατάλαβα αν συνδέεται η ωοληψια Β φάσης με το γεγονός πως νιώθω πως το στήθος μου θα σκάσει. 

Κορίτσι μου εγω δεν είχα μετρήσει D πριν την ετ γιατί δεν ήξερα κ δε μου ζητήθηκε. Αφού τα μέτρησα μετά B12 και D στα πατώματα. Δε νομίζω πως έπαιξε ρόλο στην αποτυχία μου βέβαια.

Εχει βρεθεί πως η βιταμίνη D παίζει σημαντικό ρόλο στα πρώτα στάδια της εμφύτευσης εκτός από τον σημαντικό της ρόλο στην πλακουντοποιηση. Η έλλειψη ή ανεπάρκεια της μπορεί να ευθύνεται για μη εμφύτευση καθώς και για αποβολές σε μετέπειτα στάδιο. Δεν είχες κάνει εξέταση για βιταμίνη D ούτε πριν ξεκινήσεις διέγερση, ούτε πριν την ετ; Πολύ παράξενο! 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 9 λεπτά , dimi.tra είπε:

Εχει βρεθεί πως η βιταμίνη D παίζει σημαντικό ρόλο στα πρώτα στάδια της εμφύτευσης εκτός από τον σημαντικό της ρόλο στην πλακουντοποιηση. Η έλλειψη ή ανεπάρκεια της μπορεί να ευθύνεται για μη εμφύτευση καθώς και για αποβολές σε μετέπειτα στάδιο. Δεν είχες κάνει εξέταση για βιταμίνη D ούτε πριν ξεκινήσεις διέγερση, ούτε πριν την ετ; Πολύ παράξενο! 

Οχι όχι τίποτα με εντολή εξωσωματικού, ούτε B12 και έχω αρκετή έλλειψη.  Έκανα τις κλασικές εξετάσεις που κάνω με τον παθολόγο δλδ κάθε χρόνο. Δεν είναι πως δεν ήξερα πως έχω έλλειψη βιταμίνης. Απλά δεν ήξερα πως παίζει τόσο καθοριστικό ρόλο. Άλλωστε παρότι ζούμε στην Ελλάδα , η πλειοψηφία δεν έχει επαρκή βιταμίνη.

Διαφημίσεις

Δηλαδή το αυτονόητο,δεν ξέρω τι παίζει με μερικούς γιατρούς αληθεια ,πριν οτιδήποτε επεμβατικό δεν είναι να έχει γίνει ολοκληρωμένος έλεγχος υγείας ,τα πάντα προληπτικά ακόμη και αυτό που λες αποκλείεται να φταίει αυτό και όμως....δεν πρέπει να υπάρχει καθοδήγηση;δεν ξέρω ...πρέπει όλοι να τα ψάχνουν μόνοι τους κατόπιν εορτής;

πρίν από 31 λεπτά , dimi.tra είπε:

Σοβαρά;; τόσο σημαντική είναι η βιταμίνη D; και εγώ έχω έλλειψη.  να πω και όλας ότι όποτε έπαιρνα d3 φώτιζε το πρόσωπο μου, έφευγαν τα σπυράκια και ένιωθα μια ευφορία. 

πρίν από 17 λεπτά , Sofiiii είπε:

Δηλαδή το αυτονόητο,δεν ξέρω τι παίζει με μερικούς γιατρούς αληθεια ,πριν οτιδήποτε επεμβατικό δεν είναι να έχει γίνει ολοκληρωμένος έλεγχος υγείας ,τα πάντα προληπτικά ακόμη και αυτό που λες αποκλείεται να φταίει αυτό και όμως....δεν πρέπει να υπάρχει καθοδήγηση;δεν ξέρω ...πρέπει όλοι να τα ψάχνουν μόνοι τους κατόπιν εορτής;

πραγματικά τραγικό!! Δεν ξέρω...απορώ πραγματικά. Τελικά είναι τεράστια μπίσνα η εξωσωματική. Θεωρώ πως αν μας έδιναν την απόλυτη προσοχή και μας κοιτούσαν από την αρχή σαν μεμονωμένα περιστατικά μέσα σε 1-2 προσπάθειες άντε 3 θα είχαμε τελειώσει. 

πρίν από 17 λεπτά , Sofiiii είπε:

Η αλήθεια είναι πως οι γιατροι δεν ασχολούνται με άλλες ειδικότητες και πως οκ παρουσιάζονται μελέτες στα συνέδρια και στα περιοδικά ωστόσο είναι και λίγο επιλογή του γιατρού αν θα τις ακολουθήσει κλπ. 

Just now, Xristina96 είπε:

Σοβαρά;; τόσο σημαντική είναι η βιταμίνη D; και εγώ έχω έλλειψη.  να πω και όλας ότι όποτε έπαιρνα d3 φώτιζε το πρόσωπο μου, έφευγαν τα σπυράκια και ένιωθα μια ευφορία. 

Ναι Χριστίνα η βιταμίνη D έχει βρεθεί πως παίζει ρόλο σε πολλά πράγματα. Το 18’ είχε γίνει μια μελέτη στο εμβρυολογικό κομμάτι και ενώ ήξεραν πως συμμετέχει στην δημιουργία του πλακούντα φάνηκε πως παίζει ρόλο και στο πρώτο στάδιο της εμφύτευσης. Πολύ σημαντικό εύρημα! Πέρα του ότι η βιταμίνη D σχετίζεται και με πάρα πολλές άλλες λειτουργίες στον άνθρωπο από νευρικές μέχρι και δομικές (οστική μάζα). Τα τελευταία χρόνια την ρυθμίζουν οι γυναικολόγοι από την στιγμή που το ζευγάρι ξεκινάει προσπάθειες δεν μιλάμε δλδ μόνο για εξωσωματική. Ωστόσο επειδή η υπερβολική δοσολογία μπορεί να προκαλέσει μέχρι και ανακοπή προϋπόθεση είναι να κάνετε εξετάσεις (γιατί είδα πως ρωτάς για βιταμίνες 🤭 ). Αν έχετε έλλειψη ή ανεπάρκεια θα κάνετε σχήμα θεραπείας αν όχι μπορείς να την λάβεις σε μικρές δόσεις ως συντήρηση για τους χειμερινούς μήνες. 

πρίν από 23 λεπτά , MK2012 είπε:

Οχι όχι τίποτα με εντολή εξωσωματικού, ούτε B12 και έχω αρκετή έλλειψη.  Έκανα τις κλασικές εξετάσεις που κάνω με τον παθολόγο δλδ κάθε χρόνο. Δεν είναι πως δεν ήξερα πως έχω έλλειψη βιταμίνης. Απλά δεν ήξερα πως παίζει τόσο καθοριστικό ρόλο. Άλλωστε παρότι ζούμε στην Ελλάδα , η πλειοψηφία δεν έχει επαρκή βιταμίνη.

Ειναι πολύ συχνή η έλλειψη ακόμα και η ανεπάρκεια της D. Η Β12 σχετίζεται λίγο παραπάνω με την πορεία της κύησης. Ζούμε σε μια χώρα με ήλιο αλλά έχουμε κλειστεί σε κουτιά και ο ήλιος δεν μας βλέπει ιδιαίτερα. Πολύ κρίμα που ενώ το ήξερες και θα μπορούσες να το έχεις ρυθμισμένο δεν ήταν. Να είμαι ειλικρινής ο δικός μου εξωσωματικός μου έκανε όλες αυτές τις εξετάσεις τον μήνα μετά την ωοληψία. Μου έδωσε προληπτικά D3 για συντήρηση της καλής τιμής. Ωστόσο τώρα που είπαμε να πάμε για εμβρυομεταφορα στον άλλον κύκλο με παρέπεμψε στον ενδοκρινολόγο μου για πιο αναλυτικό έλεγχο. Δλδ δεν ήταν αυτός που θα μου γράψει και θα αξιολογήσει τις εξετάσεις αλλά ο ενδοκρινολόγος και μόλις του είπα εξωσωματική έγραψε ένα στάνταρ πακέτο που ελέγχει όλα αυτά που συζητάμε εδώ κατά καιρούς. Με παρακολουθεί βέβαια εδώ και 3 χρόνια πριν ξεκινήσω εξωσωματική αλλά νομίζω αυτό θα έκανε γενικά. 

• Μου αρέσει 3

Να το δεχτώ ότι κάποιοι γιατροί δεν ασχολούνται ,η καθεμία όμως δεν θα έπρεπε να αναρωτηθεί μέσα της πριν ξεκινήσει οτιδήποτε αν πλήρη τις προϋποθέσεις να βάλει το σώμα και την ψυχή της σε αυτήν την διαδικασία;κι επειδή δεν είμαστε μόνες χρειάζεται δύο για να γίνει το πολυπόθητο ,τα βάζεις κάτω και κάνεις ενδελεχή έλεγχο στα πάντα όσον αφορά την υγεία,την επάρκεια βιταμινών ,την διατροφή ,το περιβάλλον που ζεις ,κάπνισμα ποτό τα πάντα ότι ισχύει για την γυναίκα ισχύει κ για τον άντρα ,από κει και πέρα σίγουρα παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο αλλά για να υπάρχει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα πρέπει να κάνεις κάτι διαφορετικό αλλιώς περιμένεις τα ίδια ...οπότε ξεκινάμε πρώτα από τον εαυτό μας ...γνώμη μου και τα λέω γενικά δεν θίγω κάτι συγκεκριμένο.

πρίν από 4 λεπτά , dimi.tra είπε:

Η αλήθεια είναι πως οι γιατροι δεν ασχολούνται με άλλες ειδικότητες και πως οκ παρουσιάζονται μελέτες στα συνέδρια και στα περιοδικά ωστόσο είναι και λίγο επιλογή του γιατρού αν θα τις ακολουθήσει κλπ. 

Ναι Χριστίνα η βιταμίνη D έχει βρεθεί πως παίζει ρόλο σε πολλά πράγματα. Το 18’ είχε γίνει μια μελέτη στο εμβρυολογικό κομμάτι και ενώ ήξεραν πως συμμετέχει στην δημιουργία του πλακούντα φάνηκε πως παίζει ρόλο και στο πρώτο στάδιο της εμφύτευσης. Πολύ σημαντικό εύρημα! Πέρα του ότι η βιταμίνη D σχετίζεται και με πάρα πολλές άλλες λειτουργίες στον άνθρωπο από νευρικές μέχρι και δομικές (οστική μάζα). Τα τελευταία χρόνια την ρυθμίζουν οι γυναικολόγοι από την στιγμή που το ζευγάρι ξεκινάει προσπάθειες δεν μιλάμε δλδ μόνο για εξωσωματική. Ωστόσο επειδή η υπερβολική δοσολογία μπορεί να προκαλέσει μέχρι και ανακοπή προϋπόθεση είναι να κάνετε εξετάσεις (γιατί είδα πως ρωτάς για βιταμίνες 🤭 ). Αν έχετε έλλειψη ή ανεπάρκεια θα κάνετε σχήμα θεραπείας αν όχι μπορείς να την λάβεις σε μικρές δόσεις ως συντήρηση για τους χειμερινούς μήνες. 

Ειναι πολύ συχνή η έλλειψη ακόμα και η ανεπάρκεια της D. Η Β12 σχετίζεται λίγο παραπάνω με την πορεία της κύησης. Ζούμε σε μια χώρα με ήλιο αλλά έχουμε κλειστεί σε κουτιά και ο ήλιος δεν μας βλέπει ιδιαίτερα. Πολύ κρίμα που ενώ το ήξερες και θα μπορούσες να το έχεις ρυθμισμένο δεν ήταν. Να είμαι ειλικρινής ο δικός μου εξωσωματικός μου έκανε όλες αυτές τις εξετάσεις τον μήνα μετά την ωοληψία. Μου έδωσε προληπτικά D3 για συντήρηση της καλής τιμής. Ωστόσο τώρα που είπαμε να πάμε για εμβρυομεταφορα στον άλλον κύκλο με παρέπεμψε στον ενδοκρινολόγο μου για πιο αναλυτικό έλεγχο. Δλδ δεν ήταν αυτός που θα μου γράψει και θα αξιολογήσει τις εξετάσεις αλλά ο ενδοκρινολόγος και μόλις του είπα εξωσωματική έγραψε ένα στάνταρ πακέτο που ελέγχει όλα αυτά που συζητάμε εδώ κατά καιρούς. Με παρακολουθεί βέβαια εδώ και 3 χρόνια πριν ξεκινήσω εξωσωματική αλλά νομίζω αυτό θα έκανε γενικά. 

έκλεισα χθες και όλας ραντεβού με την ενδοκρινολόγο να κάνουμε και οι δύο ένα πηρη check up. 

χθες ξανά είδα τα σπερμοδιαγράμματα που είχαμε κάνει πριν την εξωσωματική και κανένα δεν γράφει ώρες που μένει ζωντανό. 2,5 χρόνια δεν μας έδωσε κανένα βιταμίνες ούτε είπε κανένας από τους γυναικολόγους που πήγα ελάτε να κάνουμε προσπάθειες με παρακολούθηση, οι ενδοκρινολόγοι δεν μου έδωσαν θεραπεία για προλακτίνη να τα έχω όλα σε μια ισοροπία και να προσπαθήσουμε ένα 3μηνο - 6 μηνο με απλή παρακολούθηση ή και με φάρμακα; βουρ εξωσωματική και εκεί χειρότερη εμπειρία ακόμα. 

Μετά από αυτά που διαβάζω εδώ έχω πάθει σοκ, εντωμεταξύ χθες ο σύζυγός μου χωρίς να του πω τις σκέψεις μου, με πιάνει και μου λέει, θέλω να σου πω κάτι....και μου είπε τα ίδια που έχω σκεφτεί και εγώ. 

Λόγω στεναχώριας και άγχος δεν σκεφτήκαμε καθαρά. Άλλαξα 5 γυναικολόγους υποτίθεται με εξειδίκευση στην γονιμότητα, 3 ενδοκρινολόγους επίσης με εξειδίκευση στην γονιμότητα. Κορίτσια, έκανα εξωσωματική χωρίς να προσπαθήσουμε τα πριν της εξωσωματικής. 

Δεν ξέρω καν αν είχα επαφές την ημέρα της ωορρηξίας. Κάνω τεστ το τελευταίο διάστημα και βγαίνουν θετικά άκυρες μέρες. Την μια φορά δεν είχα καν συμπτώματα ούτε υγρά και την άλλη φορά δεν είχε τελειώσει η περίοδος μου ακόμα έκανα νωρίς. 

Εγώ φταίω, έπρεπε να τα έψαχνα καλύτερα και να μην άκουγα κανέναν γιατρό. Αλλά ναι ξέχασα....χρειαζόμουν ψυχολόγο. 

δεν λέω ότι θα μείνω τώρα φυσικά.... αλλά δεν προσπαθήσαμε με όλα τα μέσα πριν την εξωσωματική και ήμουν μόνο 25 χρονών. 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...