Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Για το εμβρυολογικο του συγκεκριμένου κεντρου αλλα και για τον γιατρο σου εχω ακουσει καλα λογια να πω την αληθεια..δεν εχω προσωπικη πειρα βεβαια..εγω ειμαι στον προηγουμενο γιατρο σου αλλα ουτε απο αυτον ειμαι ευχαριστημενη να σου πω την αληθεια..ειναι η δευτερη μου προσπαθεια μαζι του αλλα δεν θεωρω πως εδωσε καμια σημασια σε κατι...

Ισως δεν επεσες σε καλους κυκλους τους τελευταιους μηνες..να μην απογοητευεσαι και να μην το βαζεις κατω..σου στελνω τεράστια αγκαλιαααα

Καφέ Εξωσωματικής 2024 !

Recommended Posts

Μιας και πιάσατε το θέμα υστεροσκοπηση να ρωτήσω εγώ κάτι. Οι βιοχημικές μπορεί να σχετίζονται με κάτι στην μήτρα? Η είναι καθαρά το έμβρυο? Ρωτάω γιατί διαβάζω που λέτε ότι δεν θέλετε να κανετε ετ χωρίς υστεροσκοπηση. Είχα κάνει υστεροσκοπηση στην πρώτη εξωσωματική αλλά και πάλι αποβολή και βιοχημικές είχα. Τώρα στην δεύτερη δεν έκανα. 

Διαφημίσεις

πρίν από 5 λεπτά , Losr είπε:

Μιας και πιάσατε το θέμα υστεροσκοπηση να ρωτήσω εγώ κάτι. Οι βιοχημικές μπορεί να σχετίζονται με κάτι στην μήτρα? Η είναι καθαρά το έμβρυο? Ρωτάω γιατί διαβάζω που λέτε ότι δεν θέλετε να κανετε ετ χωρίς υστεροσκοπηση. Είχα κάνει υστεροσκοπηση στην πρώτη εξωσωματική αλλά και πάλι αποβολή και βιοχημικές είχα. Τώρα στην δεύτερη δεν έκανα. 

Όχι υστεροσκοπηση κάνουν συνήθως για αποτυχία εμφύτευσης . Αποβολές σπάνια σχετίζονται με κάτι στην μήτρα Κ συνήθως φαίνετε απτον υπέρηχο ή από καλλιέργεια για μικρόβια . Αφού έχεις κάνει μια φορά κ έχεις εμφυτεύσεις είσαι καλημενη

• Μου αρέσει 2

2 ώρες πρίν, Losr είπε:

κι εμενα μου λεγανε οτι η υστεροσκοπηση μπορει να βοηθησει οταν αποτυγχανουν οι εμφυτευσεις, γιατι στην ουσια βλεπουν αν υπαρχει κατι στο περιβαλλον της μητρας που να τις εμποδιζει και το λυνουνε.

6 ώρες πρίν, nikoulini33 είπε:

Καλημέρα κορίτσια! Ερώτηση, πριν ξεκινήσετε διέγερση κτλ για πρώτη φορά κάνατε καρυότυπο ζεύγους; Εμένα δε μου έχει ζητήσει και σκέφτομαι αν πρέπει να το κάνω. Συνταγογραφείται; 

Καλησπέρα κορίτσι μου Κ βέβαια κάναμε καρυοτύπο είναι πλέον πολύ βασική εξέταση.δεν θυμάμαι όμως αν συνταγογραφούνται αυτο ρώτησε το στο γιατρό σου 

5 ώρες πρίν, little miracle είπε:

ισχυει οτι το 90% δεν τα κανει αυτα πριν την 1η ετ. εσυ προφανως κι εισαι ετσι σαν ανθρωπος και χρειαζεσαι να νιωθεις πως ο,τι περναει απ το χερι σου, θες να το χεις ελεγμενο. αλλες κοπελες δεν τα ξερουν και σε αλλες μπορει και να μη χρειαζεται γιατι δεν εχουν τα ιδια θεματα. συνηθως, ειδικα πρωτη φορα, πας και με βαση τι θα σου πει ο γιατρος.

απο φυσικο τα πηρες τα δυο εμβρυα; καλες πιθανοτητες παντως θα εχουν εφοσον ειναι κ βλαστοκυστες. κανονικα βεβαια επρεπε να σου δοθει αξιολογηση και πριν την καταψυξη και απλα μετα την αποψυξη κι εφοσον προκειται να τα μεταφερεις την επομενη μερα, σε ενημερωνουν πως εχει εξελιχθει η πορεια τους. σε ποιο γιατρο εισαι;

Είχα τους λόγους μου και κυρίως έχω λίγο διαφορετική εικόνα από την διαδικασία της εξωσωματικής δλδ το βλέπω περισσότερο μέσα από μελέτες παρά μέσα από εμπειρίες. Το βλέπω λίγο πιο επιστημονικά το θέμα αλλά έτσι αντιμετωπίζω όλα τα ιατρικά θέματα στη ζωή μου.
Να εξηγήσω λίγο καλύτερα στα κορίτσια που κάνουν ακόμα ωοληψία και δεν έχουν κάνει ετ, το ότι εγώ επέμεινα για μια εξέταση πχ την υστεροσκοπηση δεν το έκανα έτσι αλόγιστα και σαφώς οι δύο γιατροί μου που την έκαναν (γιατί έχω δύο γιατρούς) έλαβαν από εμένα τα αντίστοιχα επιχειρήματα και συμφώνησαν γιατί είχαν κι αυτοί μια σχετική εικόνα από το ιστορικό μου. Δλδ δεν πάω στον γιατρό του λέω θέλω αυτό και λέει ναι. Του λέω τι έχω στο μυαλό μου, το συζητάμε, αντιπαραθέτουμε επιχειρήματα και αποφασίζουμε! Εχω κάνει δύο ραντεβού με τον έναν και τρία με τον άλλον μέχρι να αποφασίσω για την υστεροσκοπηση. Κάποιοι γιατροί προτιμούν να έχουν κάνει υστεροσκοπηση πριν την ετ, δεν είναι λάθος αλλά ούτε υποχρεωτικό. Εγώ είχα την τύχη να έχω απέναντι μου επιστήμονες που κατανοούν πως δεν αφήνω τίποτα στην τύχη του και συζητάμε τα πάντα. 

Δεν επέμεινα στην αξιολόγηση των βλαστοκυστεων, μου φτάνει το καλή, μέτρια, άριστη κλπ γιατί έχω σαφή εικόνα από αυτές. Εχω μιλήσει με την εμβρυολογο που τις παρακολουθούσε και έχουμε πει για την εικόνα τους και την δυναμικότητα τους. Ανησυχώ για την ποιότητα τους όχι γιατί δεν έχουν καλή αξιολόγηση ή εικόνα αλλά γιατί εγώ έχω θέματα με τον κύκλο μου, τις ορμόνες μου, την AMH και την ινσουλίνη μου. Είναι από διέγερση οι βλαστοκύστες, είχα πάρει 7 ωάρια, ήταν όλα ώριμα, γονιμοποιήθηκαν όλα, έφτασαν όλα 3η ημέρα και πάνω που είπα οκ μάλλον ιδέα μου ήταν ότι δεν ήταν καλός ο κύκλος άρχισαν ένα ένα να μην προχωράνε. Έφτασα με ένα καλό 5η ημέρα κ ένα που εν τέλη έγινε βλαστοκύστη την 6η. Αυτό που έγινε βλαστοκύστη την 6η ενώ είναι ίδιο με αυτό της 5ης μέχρι τώρα δεν είχε καλή δυναμική οπότε είναι ας πούμε «βαθμολογικά οκ αλλά όχι και τόσο καλό». 
Ο γιατρός μου από την άλλη θεωρεί πως αν από τύχη έφτασε και το άλλο βλαστοκύστη έτσι έχει και πιθανότητες να δώσει κύηση, εγώ είμαι λίγο πιο απαισιόδοξη. 

• Μου αρέσει 1
  • Λουλούδια 1

Διαφημίσεις

1 hour ago, little miracle said:

κι εμενα μου λεγανε οτι η υστεροσκοπηση μπορει να βοηθησει οταν αποτυγχανουν οι εμφυτευσεις, γιατι στην ουσια βλεπουν αν υπαρχει κατι στο περιβαλλον της μητρας που να τις εμποδιζει και το λυνουνε.

Τι εννοούμε αποτυχία εμφύτευσης όμως. Εγώ πχ που έχω θετική Χοριακη που μετα πέφτει αντί να ανεβαίνει μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία εμφύτευσης? Αυτό προσπαθώ να καταλάβω.

17 minutes ago, dimi.tra said:

Είχα τους λόγους μου και κυρίως έχω λίγο διαφορετική εικόνα από την διαδικασία της εξωσωματικής δλδ το βλέπω περισσότερο μέσα από μελέτες παρά μέσα από εμπειρίες. Το βλέπω λίγο πιο επιστημονικά το θέμα αλλά έτσι αντιμετωπίζω όλα τα ιατρικά θέματα στη ζωή μου.
Να εξηγήσω λίγο καλύτερα στα κορίτσια που κάνουν ακόμα ωοληψία και δεν έχουν κάνει ετ, το ότι εγώ επέμεινα για μια εξέταση πχ την υστεροσκοπηση δεν το έκανα έτσι αλόγιστα και σαφώς οι δύο γιατροί μου που την έκαναν (γιατί έχω δύο γιατρούς) έλαβαν από εμένα τα αντίστοιχα επιχειρήματα και συμφώνησαν γιατί είχαν κι αυτοί μια σχετική εικόνα από το ιστορικό μου. Δλδ δεν πάω στον γιατρό του λέω θέλω αυτό και λέει ναι. Του λέω τι έχω στο μυαλό μου, το συζητάμε, αντιπαραθέτουμε επιχειρήματα και αποφασίζουμε! Εχω κάνει δύο ραντεβού με τον έναν και τρία με τον άλλον μέχρι να αποφασίσω για την υστεροσκοπηση. Κάποιοι γιατροί προτιμούν να έχουν κάνει υστεροσκοπηση πριν την ετ, δεν είναι λάθος αλλά ούτε υποχρεωτικό. Εγώ είχα την τύχη να έχω απέναντι μου επιστήμονες που κατανοούν πως δεν αφήνω τίποτα στην τύχη του και συζητάμε τα πάντα. 

Δεν επέμεινα στην αξιολόγηση των βλαστοκυστεων, μου φτάνει το καλή, μέτρια, άριστη κλπ γιατί έχω σαφή εικόνα από αυτές. Εχω μιλήσει με την εμβρυολογο που τις παρακολουθούσε και έχουμε πει για την εικόνα τους και την δυναμικότητα τους. Ανησυχώ για την ποιότητα τους όχι γιατί δεν έχουν καλή αξιολόγηση ή εικόνα αλλά γιατί εγώ έχω θέματα με τον κύκλο μου, τις ορμόνες μου, την AMH και την ινσουλίνη μου. Είναι από διέγερση οι βλαστοκύστες, είχα πάρει 7 ωάρια, ήταν όλα ώριμα, γονιμοποιήθηκαν όλα, έφτασαν όλα 3η ημέρα και πάνω που είπα οκ μάλλον ιδέα μου ήταν ότι δεν ήταν καλός ο κύκλος άρχισαν ένα ένα να μην προχωράνε. Έφτασα με ένα καλό 5η ημέρα κ ένα που εν τέλη έγινε βλαστοκύστη την 6η. Αυτό που έγινε βλαστοκύστη την 6η ενώ είναι ίδιο με αυτό της 5ης μέχρι τώρα δεν είχε καλή δυναμική οπότε είναι ας πούμε «βαθμολογικά οκ αλλά όχι και τόσο καλό». 
Ο γιατρός μου από την άλλη θεωρεί πως αν από τύχη έφτασε και το άλλο βλαστοκύστη έτσι έχει και πιθανότητες να δώσει κύηση, εγώ είμαι λίγο πιο απαισιόδοξη. 

Θες να μας πεις ποια ήταν τα επιχειρήματα σου. Γιατί ήθελες να κάνεις υστεροσκοπηση? Τι είχες βρει στις μελέτες?

16 ώρες πρίν, Supergirl87 είπε:

Ελπίζω κ εγώ την άλλη εβδομάδα ν ακούσω,τώρα έχω αυτήν την αγωνία κ δεν θα περνάνε πάλι οι μέρες.Αληθεια;Πρώτη φορά το ακούω κ εγώ αυτό!Εγώ σήμερα δεν ξέρω πόσους παλμούς είχα φτάσει,ήμουν μαζί με τον άντρα μου κ μου έλεγε όλο ηρέμησε κ ηρέμησε.Πάω κάποια στιγμή για τον υπέρηχο κ φωνάζει ο γιατρός ο μπαμπάς που είναι;χαχαχχα όλο καμάρι μου ηταν το μωρό μου!

Όλα θα γίνουν! Κοίτα να απολαύσεις στο έπακρο την κάθε στιγμή της εγκυμοσύνης σου.. είναι φοβερή εμπειρία! Αν θέλεις ξεκινά ένα ημερολόγιο ή απλές σημειώσεις για κάθε τι καινούριο που θα συμβαίνει από εδώ κ πέρα. Εγώ έκανα αυτό με τις σημειώσεις.. αλλά κάποιες φορές ξεχνιομουν. Κακώς! Όσα παιδιά και να κάνεις.. η πρώτη φορά είναι.. αλλιώς!! Όσο για τους μπαμπάδες.. εννοείται όλοι καμαρώνουν και χαίρονται! Αλλά εκεί που τρελαίνονται είναι κυρίως στις μεγάλες εξετάσεις.. αυχενικη-β επιπεδου-doppler!!

• Μου αρέσει 1

πρίν από 34 λεπτά , Losr είπε:

Τι εννοούμε αποτυχία εμφύτευσης όμως. Εγώ πχ που έχω θετική Χοριακη που μετα πέφτει αντί να ανεβαίνει μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία εμφύτευσης? Αυτό προσπαθώ να καταλάβω.

Θες να μας πεις ποια ήταν τα επιχειρήματα σου. Γιατί ήθελες να κάνεις υστεροσκοπηση? Τι είχες βρει στις μελέτες?

Αποτυχία εμφύτευσης θεωρήτε η μηδενική χοριακη. Αν η χοριακη σου είναι πάνω από 20 θεωρήτε κανονικά εγκυμοσύνη. Κάτω από 20 είναι απλά βιοχημική μόλις δηλαδή εμφυτευθηκε σταμάτησε 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 11 λεπτά , Makelen είπε:

Όλα θα γίνουν! Κοίτα να απολαύσεις στο έπακρο την κάθε στιγμή της εγκυμοσύνης σου.. είναι φοβερή εμπειρία! Αν θέλεις ξεκινά ένα ημερολόγιο ή απλές σημειώσεις για κάθε τι καινούριο που θα συμβαίνει από εδώ κ πέρα. Εγώ έκανα αυτό με τις σημειώσεις.. αλλά κάποιες φορές ξεχνιομουν. Κακώς! Όσα παιδιά και να κάνεις.. η πρώτη φορά είναι.. αλλιώς!! Όσο για τους μπαμπάδες.. εννοείται όλοι καμαρώνουν και χαίρονται! Αλλά εκεί που τρελαίνονται είναι κυρίως στις μεγάλες εξετάσεις.. αυχενικη-β επιπεδου-doppler!!

Το έχω ξεκινήσει αυτό με το ημερολόγιο!Είναι φοβερό.Ε μωρέ χθες δεν ήξερα τι να περιμένω γι αυτό είχα ανεβάσει παλμούς!Εγώ που έχω κ χαμηλούς φαντάσου.Για να το λες για την πρώτη φορά κάτι θα ξέρεις!😉Ααα κατάλαβα θ αποτρελαθεί τελείως.

• Χαχα 1

πρίν από 3 λεπτά , Supergirl87 είπε:

Το έχω ξεκινήσει αυτό με το ημερολόγιο!Είναι φοβερό.Ε μωρέ χθες δεν ήξερα τι να περιμένω γι αυτό είχα ανεβάσει παλμούς!Εγώ που έχω κ χαμηλούς φαντάσου.Για να το λες για την πρώτη φορά κάτι θα ξέρεις!😉Ααα κατάλαβα θ αποτρελαθεί τελείως.

Έχετε και προτίμηση σε κάποιο φύλο?? 

Διαφημίσεις

πρίν από 21 λεπτά , Makelen είπε:

Έχετε και προτίμηση σε κάποιο φύλο?? 

Γερό λέμε να είναι πάνω απ όλα!Αλλά οι μπαμπάδες έχουν νομίζω μια αδυναμία στα κοριτσάκια,οπότε καταλαβαίνεις!Κοριτσάκι βέβαια θέλω κ εγώ αλλά πιστεύω θα είναι αγοράκι.χαχχαα

• Μου αρέσει 3

πρίν από 40 λεπτά , Terry1986 είπε:

@MK2012 κοριτσι μου ειχατε νεοτερα?

Κορίτσια σορρυ που χάθηκα αλλά δεν ήμουν καλά. Δεν είχα καλά νέα. Δεν έκαναν καν προσπάθεια γονιμοποίησης λέει. Δεν είχα ποτέ 5 ωάρια σερί να είναι όλα άκυρα. 5 ωάρια έχω δώσει στο νέο κέντρο. Κοιταω τα νούμερα μας πριν κ δεν είχαμε ποτέ τόσες αποτυχίες σερί. Τελευταία βλαστοκύστη είχαμε το 8/1 στον Μαστ***. Δλδ τι άλλαξε τόσο σε λιγότερο από 2 μήνες, δε μπορώ να καταλάβω. Είμαι πολύ απογοητευμένη.

• Λυπημένη/-ος 7

πρίν από 22 λεπτά , MK2012 είπε:

Κορίτσια σορρυ που χάθηκα αλλά δεν ήμουν καλά. Δεν είχα καλά νέα. Δεν έκαναν καν προσπάθεια γονιμοποίησης λέει. Δεν είχα ποτέ 5 ωάρια σερί να είναι όλα άκυρα. 5 ωάρια έχω δώσει στο νέο κέντρο. Κοιταω τα νούμερα μας πριν κ δεν είχαμε ποτέ τόσες αποτυχίες σερί. Τελευταία βλαστοκύστη είχαμε το 8/1 στον Μαστ***. Δλδ τι άλλαξε τόσο σε λιγότερο από 2 μήνες, δε μπορώ να καταλάβω. Είμαι πολύ απογοητευμένη.

Λυπάμαι πολύ …αλλά γιατί δεν έκαναν καν προσπάθεια ; Δεν ήταν ώριμα τα ωάρια ;;

πρίν από 20 λεπτά , MK2012 είπε:

ε ρε γαμωτο… και πραγματικα πιστευα παρα πολυ στη β φαση. τι να αλλαξε; εχεις δικιο... το εμβρυολογικο του κεντρου που εισαι τωρα πως σου φαινεται γενικα;  σε ρωταω γιατι δεν εφτασα ποτε να κανω εκει διεγερση και δεν εχω ιδεα. λες να ηταν καλυτερο στο προηγουμενο;; μπορει να λεω και μαλα…ιες απλα κι εγω ψαχνω μια λογικη εξηγηση…

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...