Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

Καφέ Εξωσωματικής 2024 !

Recommended Posts

πρίν από 8 λεπτά , Ιουλιέτα είπε:

Ναι και αν έχεις κάνει θεραπεία για καρκίνο πάλι δεν πρέπει να μείνεις έγκυος για κάποιο διάστημα/χρόνια.

Μια γνωστή στο εξωτερικό έμεινε αμέσως μετά από χημειοθεραπείες έγκυος (δεν τις το είχαν απαγορεύσει οι γιατροί εκεί) και έκανε μετάσταση στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. 😥

Κορίτσια διαβάζω τι γράφετε για τη μαστογραφία. Πολλοί γιατροί τη θεωρούν κομμάτι των εξετάσεων προγεννητικού ελέγχου γιατί οι ορμόνες της εγκυμοσύνης επιδρούν αρνητικά αν υπάρχει ήδη κάποιο θέμα. Η κολλητή μου ετών 32 πήγε στο γιατρό πέρσι να της γράψει προγεννητικό έλεγχο για να ξεκινήσει να προσπαθεί για παιδάκι (φυσικά) και της έγραψε και εξέταση για το στήθος την οποία έκανε μαζί με όλες τις άλλες αιματολογικές κ γενικά τον έλεγχο που κάνουμε. Βρέθηκε αρχόμενος καρκίνος στο στήθος στάδιο 1 αλλά επιθετικότητα 3/3. Έτσι κ αλλιώς πρέπει να ελέγχουμε το στήθος κάθε χρόνο, πόσο μάλλον πριν από μια εγκυμοσύνη αν είναι εφικτό. Τόσα άλλα κοιτάζουμε άλλωστε, δεν είναι κάτι ένα ακόμα.

• Μου αρέσει 3

Διαφημίσεις

Just now, dimi.tra είπε:

Δεν επηρεάζει κάτι, ωστόσο κλινικά δεν διακρίνονται κάποιοι τύποι καρκίνου λόγω εικόνας πχ οι ασβεστοποιησεις δεν φαίνονται ξεκάθαρα όταν είσαι σε στάδιο θηλασμού θα πρέπει να είναι πολύ εκτεταμένη η βλάβη και σκοπός της μαστογραφίας δεν είναι να πιάσει μια εκτεταμένη βλάβη αλλά μια πρώιμη. Γι αυτό και είναι σημαντικό να έχουμε σε αυτές τις οριακές ηλικίες μια ενδεικτική πριν και μια μετά. Τουλαχιστον αυτά μου ανέφερε κορυφαίος πολύ γνωστός ογκολόγος/μαστολογος στην Αθήνα. 

Είμαι σε φάση αναμονής για προετοιμασία ετ, την έκανα την μαστογραφία μου πριν ξεκινήσω 🙂 Σ ευχαριστώ! 🙏 

με το καλο! καλη επιτυχια και να τελειωσουν εδω τα βασανα!! σε 9 μηνες να κρατας το/τα μωρο/α σου!

• Μου αρέσει 1
  • Ευχαριστώ 1

πρίν από 14 λεπτά , ελπιδακι είπε:

Κορίτσια θέλω την βοήθεια σας γιατί θα πεθάνω απτην αγωνία μου,είμαι μετά από έμβρυο μεταφορά με κατεψυγμένη βλαστοκυστη 5 αα,την Παρασκευή έκανα χοριακη και ήταν 241,8 η χαρά μου απερίγραπτη!!εχθές ήταν η αναμενόμενη μέρα που θα μου ερχόταν περίοδος όπου είχα αρκετούς πόνους περιόδου και κράμπες οι οποίες κράτησαν 3 λεπτά περίπου,σήμερα ξύπνησα και ήμουν σαν να με πάτησε τρένο πολύ ζάλη,και δεν νοιωθω τίποτα άλλο από πόνους και ανυσηχω πολύ,αύριο θα επαναλάβω την χοριακη μου,παίρνω 5 σικλακουρ,3ουτροτζεσταν,1 προλουτεξ,αντιπηκτική,χάπι θυροειδή και φολικο οξύ,αίμα δεν έχω δει καθόλου μα καθόλου ούτε σταγόνα,και ρωτάω τώρα εγώ υπάρχει περίπτωση να έχει πάει κάτι στραβά και απτά τόσα χάπια να μην έχω αίμα?απαντήστε μου όσες έχουν περάσει κάτι παρόμοιο

Προσπάθησε να είσαι ήρεμη και να ξεκουραστείς. Οι πόνοι περιόδου πάνε κ έρχονται ειδικά την ημέρα της περιόδου και σύντομα θα νιώθεις όλη τη μήτρα να σε τραβάει και να σου δίνει σουβλιές! Απο την στιγμή που δεν έχεις αιμορραγία να μην φοβάσαι! Σου εύχομαι αύριο μια τέλεια χοριακή ❤️

• Μου αρέσει 2

πρίν από 7 λεπτά , linaa είπε:

Οι πόνοι περιόδου στην αρχή της εγκυμοσύνης πάντα υπάρχουν είναι το πιο σύνηθες σύμπτωμα εγκυμοσύνης . Αλλά δεν γίνετε να πονάς Κ κάθε μέρα όλη μέρα . Αυτό δεν θα ήταν φυσιολογικό. 

Οπότε τι ακριβώς σε ανχωνει ? 

Καλησπέρα Λίνα,αυτό που με αγχώνει είναι ότι δεν νιωθω όπως ένιωθα τις προηγούμενες μέρες,και επίσης είναι η πρώτη φορά που κάνω με κατεψυγμένη βλαστοκυστη και με αυτό το σχήμα φαρμάκων,την προηγούμενη φορά είχα αιμορραγία πριν καν μου έρθει περίοδος,και ρωτάω πως με τόσα φάρμακα αν πάει κάτι στραβά υπάρχει περίπτωση να μη δεις αίμα και να το δεις στη χοριακη?

πρίν από 5 λεπτά , MK2012 είπε:

Κορίτσια διαβάζω τι γράφετε για τη μαστογραφία. Πολλοί γιατροί τη θεωρούν κομμάτι των εξετάσεων προγεννητικού ελέγχου γιατί οι ορμόνες της εγκυμοσύνης επιδρούν αρνητικά αν υπάρχει ήδη κάποιο θέμα. Η κολλητή μου ετών 32 πήγε στο γιατρό πέρσι να της γράψει προγεννητικό έλεγχο για να ξεκινήσει να προσπαθεί για παιδάκι (φυσικά) και της έγραψε και εξέταση για το στήθος την οποία έκανε μαζί με όλες τις άλλες αιματολογικές κ γενικά τον έλεγχο που κάνουμε. Βρέθηκε αρχόμενος καρκίνος στο στήθος στάδιο 1 αλλά επιθετικότητα 3/3. Έτσι κ αλλιώς πρέπει να ελέγχουμε το στήθος κάθε χρόνο, πόσο μάλλον πριν από μια εγκυμοσύνη αν είναι εφικτό. Τόσα άλλα κοιτάζουμε άλλωστε, δεν είναι κάτι ένα ακόμα.

εννοειται. και ποσο μαλλον κι εμεις με εξωσωματικη, που σε γενικες γραμμες ειμαστε και πιο μεγαλοκοπελες… 🤣 εννοω συνηθως στα 30 πχ αν πας για εξωσωματικη δεν στο βαζουνε ολοι στα προαπαιτουμενα. αλλα αν σκεφτουμε πως το μεγαλυτερο ποσοστο ειναι κ κοπελες 37+ , νομιζω ειναι ακομα ποο σημαντικο να το χουμε στο νου μας!

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

πρίν από 1 λεπτό , ελπιδακι είπε:

Καλησπέρα Λίνα,αυτό που με αγχώνει είναι ότι δεν νιωθω όπως ένιωθα τις προηγούμενες μέρες,και επίσης είναι η πρώτη φορά που κάνω με κατεψυγμένη βλαστοκυστη και με αυτό το σχήμα φαρμάκων,την προηγούμενη φορά είχα αιμορραγία πριν καν μου έρθει περίοδος,και ρωτάω πως με τόσα φάρμακα αν πάει κάτι στραβά υπάρχει περίπτωση να μη δεις αίμα και να το δεις στη χοριακη?

Δεν γίνετε να νιώθεις κάθε μέρα το ίδιο ούτε να πονάς κάθε μέρα ούτε αυτό είναι φυσιολογικο. Αν πάει κάτι στραβά θα το καταλάβεις μόνο απτήν χοριακη . Ητε με φάρμακα ητε χωρις . Οπότε αύριο να έχεις μια τέλεια χοριακη 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 2 λεπτά , ελπιδακι είπε:

δεν ειναι καθε μερα ιδια σε μια εγκυμοσυνη. τα συμπτωματα ερχονται και φευγουν, αλλαζουν, προστιθενται και αφαιρουνται. κι ειδικα σε τοσο πρωιμο σταδιο, τα συμπτωματα ειναι κυριως απ τα φαρμακα κι οχι απ την εγκυμοσυνη αυτη καθ αυτη. της εγκυμοσυνης ερχονται και κανουν πικ 7η με 10η βδομαδα. 

οσο για το αιμα, ναι γινεται να υπαρξει και βιοχημικη και παλινδρομη χωρις καμια απολυτως αιμορραγια. αλλα πραγματικα μην ειναι αυτο το πρωτο που σκεφτεσαι. 

• Μου αρέσει 3

Just now, little miracle είπε:

εννοειται. και ποσο μαλλον κι εμεις με εξωσωματικη, που σε γενικες γραμμες ειμαστε και πιο μεγαλοκοπελες… 🤣 εννοω συνηθως στα 30 πχ αν πας για εξωσωματικη δεν στο βαζουνε ολοι στα προαπαιτουμενα. αλλα αν σκεφτουμε πως το μεγαλυτερο ποσοστο ειναι κ κοπελες 37+ , νομιζω ειναι ακομα ποο σημαντικο να το χουμε στο νου μας!

Συμφωνώ και ανεξάρτητα της εξωσωματικής! Εγω το στήθος μου το κοιτάω υπερηχογραφικα απο τα 25. Μαστογραφία δεν έχω κάνει ακομα γιατί αν δε κάνω λάθος κανεις την πρώτη στα 35 πλέον αλλά και πάλι το θεωρώ must! Κλονίστηκα πολύ με τη φίλη μου γιατί θεωρούσα πως στην ηλικία μας δεν «συμβαίνει αυτό». Αλλα να που συμβαίνει. Χωρίς κανένα σύμπτωμα, απλά έκανε έλεγχο προγεννητικό. Χειρουργήθηκε, έκανε κατάψυξη και μετὰ χημειοθεραπείες. Της είπαν παιδί μετά από 3-4 χρόνια. Προσοχή ολες κορίτσια! Ετήσιος έλεγχος στο στήθος όπως και με το ΠΑΠ.

• Μου αρέσει 3

πρίν από 4 λεπτά , MK2012 είπε:

Εχεις 100% δίκιο! Γι αυτό κ εγώ ήμουν αυτή που πρώτη σχολίασα το θέμα μαστών στους γιατρούς μου πριν προλάβουν να πουν κάτι! Είναι μια πολύ απλή εξέταση σε σχέση με τόσα άλλα που κάνουμε που κυριολεκτικά σου σώζει τη ζωή! 

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

πρίν από 5 λεπτά , MK2012 είπε:

Συμφωνώ και ανεξάρτητα της εξωσωματικής! Εγω το στήθος μου το κοιτάω υπερηχογραφικα απο τα 25. Μαστογραφία δεν έχω κάνει ακομα γιατί αν δε κάνω λάθος κανεις την πρώτη στα 35 πλέον αλλά και πάλι το θεωρώ must! Κλονίστηκα πολύ με τη φίλη μου γιατί θεωρούσα πως στην ηλικία μας δεν «συμβαίνει αυτό». Αλλα να που συμβαίνει. Χωρίς κανένα σύμπτωμα, απλά έκανε έλεγχο προγεννητικό. Χειρουργήθηκε, έκανε κατάψυξη και μετὰ χημειοθεραπείες. Της είπαν παιδί μετά από 3-4 χρόνια. Προσοχή ολες κορίτσια! Ετήσιος έλεγχος στο στήθος όπως και με το ΠΑΠ.

Γενικά η μαστογραφία σε μικρές ηλικίες δεν δείχνει πολύ καλά γιατί είναι πυκνό το στήθος οπότε γι'αυτό Κ δεν συστήνετε είναι Κ τεχνικός ο λόγος αλλά υπέρηχο πλέον κάνουν όλες οι ηλικίες .. Μια μετά τα 35 Κ μετά τα 40 κάθε χρόνο. 

• Μου αρέσει 3

Just now, linaa είπε:

Γενικά η μαστογραφία σε μικρές ηλικίες δεν δείχνει πολύ καλά γιατί είναι πυκνό το στήθος οπότε γι'αυτό Κ δεν συστήνετε είναι Κ τεχνικός ο λόγος αλλά υπέρηχο πλέον κάνουν όλες οι ηλικίες .. Μια μετά τα 35 Κ μετά τα 40 κάθε χρόνο. 

Ναι και εμένα μου γράφουν πολύ πυκνοί μαστοί στη διάγνωση αλλά θέλω να πιστεύω αν υπάρχει κάτι φαίνεται. Ξέρω γυναίκα που μέχρι τα 60 δεν είχε κάνει ποτε μαστογραφία. Ειναι απαράδεκτο , ειδικά πλέον με το πρόγραμμα της Γεννηματα που είναι δωρεάν έλεγχος.

• Μου αρέσει 2

πρίν από 7 λεπτά , MK2012 είπε:

Ναι και εμένα μου γράφουν πολύ πυκνοί μαστοί στη διάγνωση αλλά θέλω να πιστεύω αν υπάρχει κάτι φαίνεται. Ξέρω γυναίκα που μέχρι τα 60 δεν είχε κάνει ποτε μαστογραφία. Ειναι απαράδεκτο , ειδικά πλέον με το πρόγραμμα της Γεννηματα που είναι δωρεάν έλεγχος.

Σχετικά με τις δωρεάν εξετάσεις που στέλνει μέσω αυλης το κράτος, εμένα δεν μου εστάλη για το τεστ HPV που δεν έχω κάνει ποτέ, είναι λογικό?

πρίν από 1 λεπτό , Neverstop είπε:

Σχετικά με τις δωρεάν εξετάσεις που στέλνει μέσω αυλης το κράτος, εμένα δεν μου εστάλη για το τεστ HPV που δεν έχω κάνει ποτέ, είναι λογικό?

Να σου πω την αλήθεια ούτε εμένα μου εστάλη κ δεν ήξερα καν πως υπάρχει τέτοια κίνηση. 

πρίν από 5 λεπτά , Neverstop είπε:

δεν το εχω ακουσει ! ξερω απλα για τη μερα αδειας για γυναικολογικες εξετασεις που θεσπιστηκε. και τη δωρεαν μαστογραφια για γυναικες ανω των 60; 50; κατι τετοιο. για hpv συγκεκριμενα πρωτη φορα το ακουω. μα αυτο δεν φαινεται στο παπ ;

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...