Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 2 λεπτά , kate82 είπε:

Δες πως θα πάει πρώτα κορίτσι μου με το prp ,σε πολλές γυναίκες κάνει θαύματα, ούτως ή άλλως λόγο ηλικίας το πρωτόκολλο θα είναι με λίγα φάρμακα δηλαδή θα πας για να πάρεις 2με 3 ... μην σε πιάνει άγχος ηλικίας πλέον όλα έχουν αλλάξει, από την στιγμή που υπάρχει θέληση όλα θα γίνουν αργά ή γρήγορα... 

Σε ευχαριστώ πολύ για τα ενθαρρυντικά λόγια όπως εξήγησα και πριν δεν είμαι στην ίδια θέση με όλες άσχετου ηλικίας ένα δώρο θα ήθελα να κάνω στον σύντροφο μου που αγαπώ πολυ και μπαίνω στην διαδικασία αυτή ,έχω ήδη τέσσερα υπέροχα παιδιά φυσιολογικά όλα γεννημένα και πιασμένα με τον αέρα που λένε να που έφτασε όμως η στιγμή η περιεργη ,θέληση έχω απλά και πολλές φοβίες 

Καφέ Εξωσωματικής 2024 !

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 9,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 3 λεπτά , Sunshine. είπε:

Να κάνω κ εγώ μια ερώτηση just in case? 
Εχει συμβεί σε κάποια από εσάς να έχει αρνητικό τεστ 8η μέρα εμβρυομεταφοράς και να παίρνει θετική χοριακη την επόμενη; 

Αν επαλήθευσεις το τεστ Κ δεν έχει γίνει κάποιο λάθος δύσκολα να πέσει έξω το τεστ ... Δηλαδή αν γίνουν δύο τρία τεστ διαφορετικής εταιρείας Κ είναι αρνητικά την επόμενη μέρα το πρωί να υπάρχει ξαφνικά χοριακη 100 είναι δύσκολο . 

• Ευχαριστώ 1

πρίν από 23 λεπτά , Makelen είπε:

Γεια σας κορίτσια.. έκανα τον υπέρηχο. 6η εβδομάδα. Τελικα έχουμε ένα μωράκι. Μια χαρά, ψηλά στη μητρα, με καρδιακή λειτουργία.❤️

Συγχαρητηρια κοριτσι μου! με το καλο το μωρακι σας !! 💝

• Μου αρέσει 3

44 minutes ago, Sunshine. said:

Να κάνω κ εγώ μια ερώτηση just in case? 
Εχει συμβεί σε κάποια από εσάς να έχει αρνητικό τεστ 8η μέρα εμβρυομεταφοράς και να παίρνει θετική χοριακη την επόμενη; 

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι τα τεστ ούρων ανιχνεύουν από 25 και πάνω. Αν πχ έχει 15-20 δεν το βλέπουν αλλά από 5 και πάνω είναι θετικό στην Χοριακη. Να την κάνεις την Χοριακη. Έχει τύχει να διαβάσω παλιότερα ότι έχει συμβεί. 

• Ευχαριστώ 1

1 hour ago, silvy22 είπε:

@MK2012 πήγατε σε αξιόλογο κέντρο ; Πχ ο άντρας μου είχε πάει βιοϊα… δεν του έβγαζαν κανένα θέμα 

μετά από λίγες μέρες με προτροπή του ανδρολογου πήγε λυμπ… και του έβγαλε 2-3 μικρόβια … μετά από αγωγή βιταμίνες 

διατροφή όχι στενά εσώρουχα κτλ ρίξαμε και το dfi από υψηλό ποσοστό σε κάτω του 30

Πήγαμε στο ίδιο κέντρο που είχαμε πάει κ το καλοκαίρι δλδ στον Λυμπερ…λο.

τον Ιούλιο νορμαλ dfi κ λίγο αυξημένο στρες συν ecoli.

Τώρα διπλάσια σχεδόν dfi και στρες χωρίς μικρόβιο. Ενώ δε πήρε αντιβίωση. Καμμία λογική γενικά.

Τωρα που δε του βρήκε μικρόβιο δεν έχουμε κάτι να θεραπεύσουμε !

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

1 hour ago, Makelen είπε:

Γεια σας κορίτσια.. έκανα τον υπέρηχο. 6η εβδομάδα. Τελικα έχουμε ένα μωράκι. Μια χαρά, ψηλά στη μητρα, με καρδιακή λειτουργία.❤️

Γερό και δυνατό να είναι και να μεγαλώσει η όμορφη οικογένεια σας!!!! Καλή εγκυμοσυνη να έχεις!!!

• Μου αρέσει 2

2 ώρες πρίν, Losr είπε:

Στην πρώτη εξωσωματική με πήγαν χωρίς κανέναν έλεγχο. Ήμουν 38 στα 39 και έβγαλα 18 ωάρια από τα οποία φτάσανε τα 10 βλαστοκυστες και βάσει των εμβρυολογων τα 6 που ήταν καλή και άριστη ποιότητα θα μπορούσαν να δώσουν εγκυμοσύνη. Τα υπόλοιπα μου είπαν δεν θα τα κρατήσουν. Δεν ξέρω αν ήταν σωστό αυτό. Μπορεί και να ήταν αλλά με όσα έχω ακούσει και διαβάσει Έχω και αρκετές αμφιβολίες αλλά ας πούμε ότι ήταν. Έβαλα τις πρώτες δύο και παλινδρομησε την 6η εβδομάδα. Έβαλα και τις άλλες δύο μετά από 3 μήνες και ήταν βιοχημική. Ξαναλέω δεν είχε γίνει κάμοια εξέταση πέρα από τα πολύ βασικά. Μετά πήρα εγώ αναποδες και ψαχτικα πριν βάλω τις τελευταίες και βρήκα ότι έχω αντίσταση στην ινσουλίνη αρυθμιστη και μια ήπια μορφή αυτοάνοσου. Επισης βρήκαμε ότι ο συζ έχει μικρό κατακερματισμό στο dna 20%. Αλλά και η τρίτη εμβρυομεταφορα ήταν βιοχημική. Τώρα έκανα την Τετάρτη εμβρυομεταφορα από την δεύτερη εξωσωματική. Τα είχα βάλει κατάψυξη γιατί μετά την ωολληψια κόλλησα κοβιντ.

Άσχετα με τον γιατρό που ανέφερα η δική μου ερώτηση είναι αν γνωρίζεις η κάποια κοπέλα μπορεί να προτείνει κάποιον καλό μέσα από το κέντρο 

Αν φυσικά χρειαστεί 

Στην δεύτερη εξωσωματική έβγαλα 10 άλλα δύο τα κατάφεραν να γίνουν βλαστοκυστες 

Λυπάμαι για τις απώλειές σου. Και εγώ είμαι σε φάση διέγερσης τώρα (έχω 4 έμβρυα 3 ημερών κατάψυξη) και τώρα σε καινούριο κέντρο είμαι σε φάση διέγερσης για να κάνω βλαστοκύστες (στο παλιό κέντρο κάναν μόνο φυσικούς!). Ακόμα ΕΤ δεν έχω κάνει.  Κάπου διάβασα ότι όταν λίγα έμβρυα επιβιώνουν, είναι καλύτερα να τα πας σε στάδιο 3 ημερών. Και εγώ τώρα αν δεν δώσω πολλά έμβρυα θα τα αφήσω 3D και όχι σε βλαστοκύστη, αν και ο γιατρός επιμένει να φτάσουν 5 ημερών και να κάνω προεμφυτευτικό. Το έχω ψάξει πάρα πολύ και έχω καταλήξει ότι η μεταφορά σε βλαστοκύστη αξίζει αν έχεις πολλά έμβρυα και κάνεις προεμφυτευτικό για να κάνεις καλή επιλογή. Διαφορετικά καλύτερα είναι σε 3 ημερών να γίνει η μεταφορά. Εννοείται ότι πριν την ΕΤ κάνεις εξονυχιστικό έλεγχο και υστεροσκόπηση για να αποκλείσεις οποιοδήποτε παράγοντα εκτός του εμβρύου. Επίσης, λέγεται ότι η κατάψυξη μπορεί να βλάψει το έμβρυο και τα μην αντέξει, ειδικά σε μεγαλύτερες ηλικίες λόγω της ποιότητας των ωαρίων, και προτιμάται η μεταφορά σε φρέσκο κύκλο. Είμαι και εγώ 45+ ( με τους ...γιατρούς έχασα πολύτιμο χρόνο) και το ψάχνω πάρα πολύ.. Πάνω από 40 χρειαζόμαστε εξειδικευμένο πρωτόκολλο και όχι ό,τι εφαρμόζεται σε νεαρότερες ηλικίες. Ακόμα και το μέγεθος του ωοθυλακίου την ημέρα χορήγησης ovitrelle μπορεί να είναι και <20 mm, μικρότερο από ότι σε νεαρότερη γυναίκα, είναι πάλι γονιμοποιήσιμο. Σου παραθέτω ό,τι γνωρίζω μήπως βοηθήσει...

1 hour ago, Makelen είπε:

Συγχαρητήρια!!!! Με το καλό να ολοκληρώσεις και να γεμίσει το σπίτι σας!!!! ❤️

• Μου αρέσει 1

12 minutes ago, Bubble24 said:

Λυπάμαι για τις απώλειές σου. Και εγώ είμαι σε φάση διέγερσης τώρα (έχω 4 έμβρυα 3 ημερών κατάψυξη) και τώρα σε καινούριο κέντρο είμαι σε φάση διέγερσης για να κάνω βλαστοκύστες (στο παλιό κέντρο κάναν μόνο φυσικούς!). Ακόμα ΕΤ δεν έχω κάνει.  Κάπου διάβασα ότι όταν λίγα έμβρυα επιβιώνουν, είναι καλύτερα να τα πας σε στάδιο 3 ημερών. Και εγώ τώρα αν δεν δώσω πολλά έμβρυα θα τα αφήσω 3D και όχι σε βλαστοκύστη, αν και ο γιατρός επιμένει να φτάσουν 5 ημερών και να κάνω προεμφυτευτικό. Το έχω ψάξει πάρα πολύ και έχω καταλήξει ότι η μεταφορά σε βλαστοκύστη αξίζει αν έχεις πολλά έμβρυα και κάνεις προεμφυτευτικό για να κάνεις καλή επιλογή. Διαφορετικά καλύτερα είναι σε 3 ημερών να γίνει η μεταφορά. Εννοείται ότι πριν την ΕΤ κάνεις εξονυχιστικό έλεγχο και υστεροσκόπηση για να αποκλείσεις οποιοδήποτε παράγοντα εκτός του εμβρύου. Επίσης, λέγεται ότι η κατάψυξη μπορεί να βλάψει το έμβρυο και τα μην αντέξει, ειδικά σε μεγαλύτερες ηλικίες λόγω της ποιότητας των ωαρίων, και προτιμάται η μεταφορά σε φρέσκο κύκλο. Είμαι και εγώ 45+ ( με τους ...γιατρούς έχασα πολύτιμο χρόνο) και το ψάχνω πάρα πολύ.. Πάνω από 40 χρειαζόμαστε εξειδικευμένο πρωτόκολλο και όχι ό,τι εφαρμόζεται σε νεαρότερες ηλικίες. Ακόμα και το μέγεθος του ωοθυλακίου την ημέρα χορήγησης ovitrelle μπορεί να είναι και <20 mm, μικρότερο από ότι σε νεαρότερη γυναίκα, είναι πάλι γονιμοποιήσιμο. Σου παραθέτω ό,τι γνωρίζω μήπως βοηθήσει...

Συγχαρητήρια!!!! Με το καλό να ολοκληρώσεις και να γεμίσει το σπίτι σας!!!! ❤️

Υστεροσκοπηση είχα κάνει πριν την εξωσωματική την πρώτη. Γιατί μου είπαν ότι είχα διάφραγμα. Ήταν η πρώτη φορά που το άκουσα παρότι είχα δει πόλους γυναικολόγους πριν την εξωσωματική. Ουσιαστικα εμείς μπήκαμε σε εξωσωματική λόγω μη φυσιολογικής σύλληψης θεωρούσαν ότι είμαστε στην ανεξήγητη υπογονιμότητα. Ομως από δύο γιατρούς από έναν που κάνει εξωσωματική στο Έλενα και από τον διευθυντή μαιευτικής στο Έλενα μου είπαν και οι δύο οτι δεν είναι βέβαιο ότι η υστεροσκοπηση βοηθάει. Και ότι στο διάφραγμα αν το κάνεις μπορεί μετά να κολλήσουν στραβά. Επισης αν για παράδειγμα αν έχεις έναν πολύ μικρό πολύποδα ο οποιος δεν φαίνεται στον υπέρηχο δεν μπορεί να επηρεάσει την κύηση. Και έχω τέτοιο παράδειγμα στο κύκλο μου.Ένας τα λέει έτσι ένας αλλιώς δεν ξέρεις τι ισχύει στο τέλος. Εγώ εμφυτεύσεις κανώ απλά δεν προχωρανε. Περιμένω να δω και το αποτέλεσμα αυτής της μεταφοράς. Θα τα είχα μεταφέρει φρέσκα αλλά 2 ημερες πριν την μεταφορά σήκωσα πυρετό και βγήκα θετική στο κοβιντ οπότε για αυτό μπήκαν κατάψυξη. Για αυτό θέλω να αλλάξω κέντρο να πάρω και μια άλλη γνώμη. 

1 minute ago, Losr said:

Υστεροσκοπηση είχα κάνει πριν την εξωσωματική την πρώτη. Γιατί μου είπαν ότι είχα διάφραγμα. Ήταν η πρώτη φορά που το άκουσα παρότι είχα δει πόλους γυναικολόγους πριν την εξωσωματική. Ουσιαστικα εμείς μπήκαμε σε εξωσωματική λόγω μη φυσιολογικής σύλληψης θεωρούσαν ότι είμαστε στην ανεξήγητη υπογονιμότητα. Ομως από δύο γιατρούς από έναν που κάνει εξωσωματική στο Έλενα και από τον διευθυντή μαιευτικής στο Έλενα μου είπαν και οι δύο οτι δεν είναι βέβαιο ότι η υστεροσκοπηση βοηθάει. Και ότι στο διάφραγμα αν το κάνεις μπορεί μετά να κολλήσουν στραβά. Επισης αν για παράδειγμα αν έχεις έναν πολύ μικρό πολύποδα ο οποιος δεν φαίνεται στον υπέρηχο δεν μπορεί να επηρεάσει την κύηση. Και έχω τέτοιο παράδειγμα στο κύκλο μου.Ένας τα λέει έτσι ένας αλλιώς δεν ξέρεις τι ισχύει στο τέλος. Εγώ εμφυτεύσεις κανώ απλά δεν προχωρανε. Περιμένω να δω και το αποτέλεσμα αυτής της μεταφοράς. Θα τα είχα μεταφέρει φρέσκα αλλά 2 ημερες πριν την μεταφορά σήκωσα πυρετό και βγήκα θετική στο κοβιντ οπότε για αυτό μπήκαν κατάψυξη. Για αυτό θέλω να αλλάξω κέντρο να πάρω και μια άλλη γνώμη. 

Στους φυσικούς που έκανε απλά παρακολούθηση έκανες και πήγαινες και στο περνάνε η ήταν τροποποιημένος φυσικός. Επίσης αυτό το ένα στο έπαιρναν με μέθη. Μαρεσει η ιδέα του φυσικού αλλά δεν ξέρω αν θα ήθελα να μου το πάρουν ξύπνια. Έχω περάσει πολλά στην ζωή μου από παιδί με χειρουργεία που χρειάστηκε να κάνω και δεν μου κάθεται καλά η ιδέα να πεταχτω στο ταβάνι.

Καλησπέρα ενώ σας διαβάζω πολύ καιρό δεν έπαιρνα θάρρος να γράψω και να ρωτήσω καμιά φορά για τυχόν απορίες που έχω ,γιατί πέρα από τους γιατρούς πάντοτε πιστεύω ότι έχει μεγάλη σημασία και η εμπειρία αυτών που έχουν βιώσει όλα αυτά από πρώτο χέρι.Για μένα η εξωσωματική είναι κάτι πολύ άγνωστο και μη επιθυμητό και ο λόγος που ντρέπομαι να ρωτήσω κιόλας είναι η ηλικία μου.Μου έχει δωθεί ένα πρωτόκολλο το οποίο περιλαμβάνει για 5 μέρες clomiphene 2 την ημέρα και μια  ένεση mediofert 150 από προχτές που μου τα είπαν έπαθα κατάθλιψη και μεγάλη φοβία γιατί φοβάμαι πως θα επιδράσουν αυτά στο σύστημα μου γενικά ,δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό μέρος συγχωρέστε με για την μεγάλη ανάρτηση.

πρίν από 23 λεπτά , Sofiiii είπε:

Καλησπέρα ενώ σας διαβάζω πολύ καιρό δεν έπαιρνα θάρρος να γράψω και να ρωτήσω καμιά φορά για τυχόν απορίες που έχω ,γιατί πέρα από τους γιατρούς πάντοτε πιστεύω ότι έχει μεγάλη σημασία και η εμπειρία αυτών που έχουν βιώσει όλα αυτά από πρώτο χέρι.Για μένα η εξωσωματική είναι κάτι πολύ άγνωστο και μη επιθυμητό και ο λόγος που ντρέπομαι να ρωτήσω κιόλας είναι η ηλικία μου.Μου έχει δωθεί ένα πρωτόκολλο το οποίο περιλαμβάνει για 5 μέρες clomiphene 2 την ημέρα και μια  ένεση mediofert 150 από προχτές που μου τα είπαν έπαθα κατάθλιψη και μεγάλη φοβία γιατί φοβάμαι πως θα επιδράσουν αυτά στο σύστημα μου γενικά ,δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό μέρος συγχωρέστε με για την μεγάλη ανάρτηση.

Να μην ανχωνεσε ότι απορία θες μπορείς να την ρωτήσεις. Δεν υπάρχει επίδραση στο σύστημα γενικότερα γι'αυτό να μην ανχωνεσε . Εγώ δεν έχω ακούσει κανέναν να έχει πάθει τίποτα . 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

πρίν από 6 λεπτά , linaa είπε:

Να μην ανχωνεσε ότι απορία θες μπορείς να την ρωτήσεις. Δεν υπάρχει επίδραση στο σύστημα γενικότερα γι'αυτό να μην ανχωνεσε . Εγώ δεν έχω ακούσει κανέναν να έχει πάθει τίποτα . 

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση ,καλώς σας βρήκα ,φοβάμαι για τα αποθέματα βασικά λόγω ηλικίας ότι αν θα πάρω την αγωγή αυτή και ξεκινήσουμε για να πάρει περισσότερα όπως είπε μήπως δεν μείνει τίποτα μετά για μια δεύτερη προσπάθεια 

Να σας πως κ εγώ πως κατέληξα σε εξωσωματικη.

Το 2024 έμεινα 3 φορές εγκυος, 3 αποβολές.

Ιανουάριος η 1η, στην 6η εβδομαδα,

Ιούνιος η 2η στην 8η εβδομαδα, ενώ ακούσαμε καρδιά ξαφνικα σταμάτησε και είχα αιμορραγία , αποβληθηκε τελεια μονο του. 

Η 3η και τελευταία τον Νοέμβριο , 9 εβδομάδων,  σταμάτησε η καρδιά και ήταν κ η μόνη αποβολη που χρειάστηκε να κάνω αποξεση, οπότε κάναμε καρυωτυπο εμβρυου κ ήταν τρισωμια στο χρωμόσωμα 9. Τυχαίο γεγονός είπαν.

Πήραμε την απόφαση για εξωσωματικη, κυρίως για τον προεμφυτευτικο έλεγχο.

Ένα σωρό εξετάσεις κ στον σύζυγο, ολα φυσιολογικα . Μονο θρομβοφιλια έχω και έκανα στις 2 τελευταίες εγκυμοσύνες αντιπηκτικες ενέσεις.

Είμαι 40 ετών με ορμονικές , αμη κτλ φυσιολογικές. Σπερματογραφημα και εξετασεις ο συζυγος εξαιρετικα.Παθολογικα και ανατομικα τελεια, ωοθηλακια τον προηγουμενο μηνα στον ελεγχο ειχα 10 μεγαλα, ενδομητριο μετα απο αποξεση τελειο.. Οπότε έχουμε καταλήξει με τους γιατρούς στην κακή ποιότητα ωαρίων, αλλά όχι με κακή Αμη, λογικά ήμουν άτυχη...

Οπότε είπαμε να προχωρήσουμε σίγουρα με προεμφυτευτικο με βλαστοκυστες εννοείται.

Πως σας ακούγεται αυτό? Γιατί δεν έχω ιδέα από εξωσωματικές. Η μάνα μου έχει 5 παιδιά , οι αδερφές μου από 2 παιδιά κ πότε δεν φανταζόμουν πως θα δυσκολευτώ τόσο για να έχω ψαχτεί για εξωσωματικη. Πάω λίγο στα τυφλά (ακολουθώντας τους οδηγους-γιατρους) και δεν έχω ιδέα τι μου γίνεται.

Συγνώμη για το σεντόνι, δεν ξέρω με ποιον να τα συζητήσω γιατί εννοείται πως δεν το λέμε όλο αυτό πουθενά για να αποφύγουμε τα γιατί και πως...

πρίν από 57 λεπτά , Sofiiii είπε:

γεια σου! έχω κάνει και εγώ πέντε κύκλους με κλομιφαίνη, δύο χαπάκια την ημέρα, και ένεση ovitrelle. Αν σε βοηθάει, εγώ προσωπικά δεν είχα κάποια παρενέργεια από την κλομιφαίνη, συνέχιζα κανονικά την καθημερινότητα μου, οριακά ξέχναγα ότι έπρεπε να την πάρω.

πρίν από 38 λεπτά , Sofiiii είπε:

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση ,καλώς σας βρήκα ,φοβάμαι για τα αποθέματα βασικά λόγω ηλικίας ότι αν θα πάρω την αγωγή αυτή και ξεκινήσουμε για να πάρει περισσότερα όπως είπε μήπως δεν μείνει τίποτα μετά για μια δεύτερη προσπάθεια 

Επίσης, εγώ είχα γύρω στα δύο ωάρια με κλομιφαίνη. Είναι κοπέλες που κάνουν περισσότερα αλλά και πάλι δεν είναι ότι παίρνουν πάρα πολλά ωάρια με την κλομιφαίνη που να πεις ότι δεν θα μείνει τίποτα για άλλες προσπάθειες. Τουλάχιστον αυτό νομίζω.

πρίν από 3 λεπτά , anemoni9 είπε:

γεια σου! έχω κάνει και εγώ πέντε κύκλους με κλομιφαίνη, δύο χαπάκια την ημέρα, και ένεση ovitrelle. Αν σε βοηθάει, εγώ προσωπικά δεν είχα κάποια παρενέργεια από την κλομιφαίνη, συνέχιζα κανονικά την καθημερινότητα μου, οριακά ξέχναγα ότι έπρεπε να την πάρω.

Γεια σου κορίτσι μου ,όλες οι εμπειρίες βοηθάνε ,ξέρω είναι λίγο άδικο που έχω σοκαριστεί τόσο πολύ γιατί οι περισσότερες κοπέλες έχετε ταλαιπωρηθεί αρκετά εγώ ζοριστηκα τώρα για πρώτη φορά που μπήκα σε αυτήν την διαδικασία της κανονικής ιατρικής γιατί ακολουθώ άλλες μεθόδους δεν έχω πάρει φάρμακα δεν παίρνω ούτε παυσίπονο,αλλά αυτό που με τρομοκρατεί πιο πολύ είναι το θέμα των αποθεμάτων δεν έχω γνώση καθόλου αν δηλαδή κάνουμε αυτό το πρωτόκολλο και μετά τελος

πρίν από 38 λεπτά , MarStam είπε:

Να σας πως κ εγώ πως κατέληξα σε εξωσωματικη.

Το 2024 έμεινα 3 φορές εγκυος, 3 αποβολές.

Ιανουάριος η 1η, στην 6η εβδομαδα,

Ιούνιος η 2η στην 8η εβδομαδα, ενώ ακούσαμε καρδιά ξαφνικα σταμάτησε και είχα αιμορραγία , αποβληθηκε τελεια μονο του. 

Η 3η και τελευταία τον Νοέμβριο , 9 εβδομάδων,  σταμάτησε η καρδιά και ήταν κ η μόνη αποβολη που χρειάστηκε να κάνω αποξεση, οπότε κάναμε καρυωτυπο εμβρυου κ ήταν τρισωμια στο χρωμόσωμα 9. Τυχαίο γεγονός είπαν.

Πήραμε την απόφαση για εξωσωματικη, κυρίως για τον προεμφυτευτικο έλεγχο.

Ένα σωρό εξετάσεις κ στον σύζυγο, ολα φυσιολογικα . Μονο θρομβοφιλια έχω και έκανα στις 2 τελευταίες εγκυμοσύνες αντιπηκτικες ενέσεις.

Είμαι 40 ετών με ορμονικές , αμη κτλ φυσιολογικές. Σπερματογραφημα και εξετασεις ο συζυγος εξαιρετικα.Παθολογικα και ανατομικα τελεια, ωοθηλακια τον προηγουμενο μηνα στον ελεγχο ειχα 10 μεγαλα, ενδομητριο μετα απο αποξεση τελειο.. Οπότε έχουμε καταλήξει με τους γιατρούς στην κακή ποιότητα ωαρίων, αλλά όχι με κακή Αμη, λογικά ήμουν άτυχη...

Οπότε είπαμε να προχωρήσουμε σίγουρα με προεμφυτευτικο με βλαστοκυστες εννοείται.

Πως σας ακούγεται αυτό? Γιατί δεν έχω ιδέα από εξωσωματικές. Η μάνα μου έχει 5 παιδιά , οι αδερφές μου από 2 παιδιά κ πότε δεν φανταζόμουν πως θα δυσκολευτώ τόσο για να έχω ψαχτεί για εξωσωματικη. Πάω λίγο στα τυφλά (ακολουθώντας τους οδηγους-γιατρους) και δεν έχω ιδέα τι μου γίνεται.

Συγνώμη για το σεντόνι, δεν ξέρω με ποιον να τα συζητήσω γιατί εννοείται πως δεν το λέμε όλο αυτό πουθενά για να αποφύγουμε τα γιατί και πως...

Προφανώς οι αποβολές είναι λόγο ηλικίας δηλαδή απλά ατυχία . Αφού έμεινες τόσο εύκολα έγκυος με την εξωσωματική Κ τον προεμφυτικο όλα θα πάνε καλά . Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να μείνει κάποιος έγκυος όλα τα υπόλοιπα έχουν λύσεις . 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...