Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 23 λεπτά , Hopefully_soon είπε:

Για υστεροσκοπηση ο συγκεκριμένος γυναικολογος είναι αρνητικος

Από αυτό Κ μόνο θα ζητάγα Κ δεύτερη γνώμη. Η υστεροσκοπηση είναι απλώς μια κάμερα που βλέπει το εσωτερικό της μήτρας Κ αν υπάρχει κάτι όπως πολύποδες το αφαιρητε . Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αποτύχεις πρώτα για να το ψάξετε .

Καφέ Εξωσωματικής 2024 !

Recommended Posts

πρίν από 9 λεπτά , dimi.tra είπε:

Καλημέρα κορίτσι. Οι συγκολλήσεις πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω με καλλιέργεια και έλεγχο αντισωμάτων αν η καλλιέργεια βγει οκ. Οπως γράφει και η @linaa μπορεί να υπάρχει παθογόνος μικροοργανισμός αλλά μπορεί να είναι και αυτοάνοσο. Γενικά πρέπει να το ψάξουν λίγο παραπάνω με εξειδικευμένο ανδρολογο και προσωπικά δεν θα έχανα χρόνο. Μια καλλιέργεια είναι το πιο εύκολο πράγμα να γίνει με την γνωστή διαδικασία δείγμα στο κυπελάκι. Δεν είναι και κάτι δύσκολο και γράφεται. Αν είναι αυτοάνοσο θα πρέπει να δει και ανοσολογο να εντοπίσει αν μπορεί ή όχι να διορθωθεί γιατί μπορεί και να μην διορθωθεί. 
Οι γυναικολόγοι δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το σπερμα, βλέπουν νορμαλ τιμές και τους φτάνει αυτό. Και να είμαστε και ειλικρινείς θα πρέπει να υπάρχει πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα με το σπερμα για να είναι μόνο αυτό ο παράγοντας υπογονιμότητας. Θα πρέπει να μην βρίσκουν καθόλου φυσιολογικές μορφές και είναι ειδικές περιπτώσεις αυτές. 
Για να σου απαντήσω για το αν εξασθενεί το σπερμα με τις συχνές επαφές, αυτό είναι λίγο σχετικό. Στην περίπτωση του που έχει συγκολλήσεις οι τακτικές επαφές μπορεί να βοηθήσουν. Αν για παράδειγμα είναι αποτέλεσμα αντισωμάτων, τα σπερματοζωάρια παράγονται φυσιολογικά και συγκαλούνται από τα αντισώματα άρα όσο λιγότερο μένουν στο ίδιο περιβάλλον με τα αντισώματα τόσο καλύτερα γι αυτά. Δεν εξασθενούν τα σπερματοζωάρια γιατί είναι πάντα νέα απλά μειώνεται ο πληθυσμός τους και λιγοστεύουν τα φυσιολογικά που μπορούν να δώσουν εγκυμοσύνη. Κι εγώ έτσι είχα μείνει έγκυος φυσικά με πολλαπλές επαφές μέσα στις γόνιμες ημέρες 🤭

Γενικά όμως αν εντοπίζονται φυσιολογικά σπερματοζωάρια, μετά από ένα χρόνο προσπαθειών εντατικά Ε αρχίζεις και το ψάχνεις λίγο παραπάνω. Ισως να μην είναι στο σπερμα μόνο το πρόβλημα τους. Ισως να ειναι συνδυαστικό. 

σοβαρά;; δεν το ήξερα. 

Θα της τα μεταφέρω όλα αυτά!! Σας ευχαριστώ πολύ όλες!!!!

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 9,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 1 λεπτό , Xristina96 είπε:

σοβαρά;; δεν το ήξερα. 

Θα της τα μεταφέρω όλα αυτά!! Σας ευχαριστώ πολύ όλες!!!!

Είναι σπάνιο αλλά μπορεί να παράγει αυτός πολλά αντισπερμικά αντισώματα και να δημιουργεί τις συγκολλήσεις ο οργανισμός του. Αλλά εντάξει για να ζητάς συμβουλές από το θέμα εξωσωματικής ε καταλαβαίνεις πόσα σπάνια έχουν δει τα ματάκια μας που πλέον μας φαίνονται όλα πολύ πιθανά! 😆

Γενικα στην θέση τους εγώ θα το έψαχνα παραπάνω. Βασικά εγώ έτσι ξεκίνησα να το ψάχνω, έβαλα τον σύζυγο να κάνει πολλές διαφορετικές εξετάσεις, τον έστειλα σε εξειδικευμένο ανδρολογο, έκανα κ εγώ τα πολύ basic και τα πήγα όλα στον γυναικολόγο μου κ εκείνος μου είπε πως δεν μπορεί να με βοηθήσει από εδώ και πέρα και με παρέπεμψε στον εξωσωματιστη μου. Εκ του αποτελέσματος φτιάξαμε το σπερμα αλλά παιδί δεν ήρθε ποτέ. Και να τώρα περιμένω να περάσει ο καιρός να κάνω εμβρυομεταφορα 🤷🏼‍♀️

• Καλή τύχη! 1

πρίν από 18 λεπτά , dimi.tra είπε:

Είναι σπάνιο αλλά μπορεί να παράγει αυτός πολλά αντισπερμικά αντισώματα και να δημιουργεί τις συγκολλήσεις ο οργανισμός του. Αλλά εντάξει για να ζητάς συμβουλές από το θέμα εξωσωματικής ε καταλαβαίνεις πόσα σπάνια έχουν δει τα ματάκια μας που πλέον μας φαίνονται όλα πολύ πιθανά! 😆

Γενικα στην θέση τους εγώ θα το έψαχνα παραπάνω. Βασικά εγώ έτσι ξεκίνησα να το ψάχνω, έβαλα τον σύζυγο να κάνει πολλές διαφορετικές εξετάσεις, τον έστειλα σε εξειδικευμένο ανδρολογο, έκανα κ εγώ τα πολύ basic και τα πήγα όλα στον γυναικολόγο μου κ εκείνος μου είπε πως δεν μπορεί να με βοηθήσει από εδώ και πέρα και με παρέπεμψε στον εξωσωματιστη μου. Εκ του αποτελέσματος φτιάξαμε το σπερμα αλλά παιδί δεν ήρθε ποτέ. Και να τώρα περιμένω να περάσει ο καιρός να κάνω εμβρυομεταφορα 🤷🏼‍♀️

καλέ προσωπικά εσάς ρωτάω πρώτα. Εδώ έχουμε ακούσει τόσα πράγματα. Είμαστε οι άτυχες τις υπόθεσης χαχαχα

• Χαχα 1

Κορίτσια καλησπέρα!

Για οσες εχω χασει ευχάριστα νεα, θετικές χοριακες, υπερηχους κλπ να ευχηθώ πολλα πολλά συγχαρητηρια και και στις υπόλοιπες στελνω τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς μου!! 

Επιστρεφω μετα απο διαγνωστική υστεροσκοπηση η οποια βγηκε καθαρη ευτυχως και σημερα πηρα και το αποτελεσμα της εξετασης ngs για το μικροβιωμα.. 54% γαλακτοβακιλλοι, 45 % bifidobacteriaceae και 1% κατι αλλο..σημ. ενδεικτικο διαταραχης της χλωριδας του ενδομητριου..

Επειδη με τους γιατρους κατα πασα πιθανοτητα θα μιλησω το βραδυ εχετε καμιά ιδεα αν είναι σοβαρο το μικροβιο ή συνηθισμένο; Επισης το ποσοστό των γαλακτοβακιλλων οκ δεν ειναι πολυ μεγαλο, αλλα και το 54 δεν θεωρειται μικρο.. σωστα; Μια φορά εμφυτευση κανω! Τωρα υπαρχει περιπτωση να αποβάλλω εξαιτιας του μικροβιου αυτου; 

5 ώρες πρίν, Xristina96 είπε:

Καλή επιτυχία!! εύχομαι τριψήφια χοριακή!!!

Καλημέρα κορίτσια!!

Γράφω αυτή τη φορά εκ μέρους μιας φίλης μου που δεν θέλει η ίδια να γραφτεί στο φόρουμ και με παρακάλεσε να ρωτήσω εγώ. Λοιπόν στο σπερμοδιαγραμμα του άντρα της βρέθηκαν αρκετές συγκολλήσεις, όλες οι άλλες τιμές αριθμός κινητικότητα ph κτλπ είναι καλές. Επίσης οι φυσιολογικές μορφές αντί για 4% είναι 3%. Ο γιατρός δεν εξήγησε πολλά και έχει αγχωθει. Εν ολίγοις τους είπε ότι δεν ξέρουμε πού οφείλονται οι συγκολλήσεις και ούτε υπάρχει τρόπος θεραπείας. Έδωσε κάποιες βιταμίνες για βελτίωση στις φυσιολογικές μορφές και τους είπε να επαναλάβουν το σπερμοδιαγραμμα. Επίσης υπέρηχος και κλινική εξέταση όλα καλά. Μήπως γνωρίζει κάποια κάτι περισσότερο για τις συγκολλησεις? Η έχετε κάποια παρόμοια εμπειρία? Ευχαριστούμε πολύ!!! Επίσης, τους είπε λόγω συγκολλήσεων να έρχονται σε επαφή συχνά μέσα στην ημέρα κοντά στην ωορρηξία, προσπαθούν τα παιδιά ένα χρόνο και δεν έχει έρθει εγκυμοσύνη και όλα τα υπόλοιπα από εξετάσεις είναι άριστες. Αυτό το αποτέλεσμα είναι απαγορευτικό για φυσική σύλληψη; 

Καλημέρα Χριστίνα, Θα σου πω τη γνώμη μου από προσωπική εμπειρία...Εξαιτίας του παλιού μου γυναικολόγου ο οποίος με έβλεπε για χρόνια (>10) για τον τυπικό έλεγχο και μου έλεγε ακόμα και στα 40!!! ότι έχω χρόνο να προσπαθήσω φυσιολογικά (να σημειώσω ότι δεν έχω πολυκυστικές ή κάποιο άλλο πρόβλημα και είναι όλα οκ) παρά τις ανησυχίες μου και το προβληματικό σπερμοδιάγραμμα του συζύγου, έχασα ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ και καθυστέρησα να ξεκινήσω με την ivf στα 45... Κατά τη γνώμη μου να της μεταφέρεις να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία για εξωσωματική σε έναν εξειδικευμένο γιατρό και όχι γενικό γυναικολόγο και να μην αγχώνεται. Υπάρχει απίστευτη παραπληροφόρηση, μεγάλη εκμετάλλευση (είναι πολλά τα λεφτά Άρη), και αργούμε να μπούμε στο σωστό δρόμο και να βρούμε κατάλληλο γιατρό.

πρίν από 1 λεπτό , Nima21 είπε:

Κορίτσια καλησπέρα!

Για οσες εχω χασει ευχάριστα νεα, θετικές χοριακες, υπερηχους κλπ να ευχηθώ πολλα πολλά συγχαρητηρια και και στις υπόλοιπες στελνω τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς μου!! 

Επιστρεφω μετα απο διαγνωστική υστεροσκοπηση η οποια βγηκε καθαρη ευτυχως και σημερα πηρα και το αποτελεσμα της εξετασης ngs για το μικροβιωμα.. 54% γαλακτοβακιλλοι, 45 % bifidobacteriaceae και 1% κατι αλλο..σημ. ενδεικτικο διαταραχης της χλωριδας του ενδομητριου..

Επειδη με τους γιατρους κατα πασα πιθανοτητα θα μιλησω το βραδυ εχετε καμιά ιδεα αν είναι σοβαρο το μικροβιο ή συνηθισμένο; Επισης το ποσοστό των γαλακτοβακιλλων οκ δεν ειναι πολυ μεγαλο, αλλα και το 54 δεν θεωρειται μικρο.. σωστα; Μια φορά εμφυτευση κανω! Τωρα υπαρχει περιπτωση να αποβάλλω εξαιτιας του μικροβιου αυτου; 

Αχ και εγώ θα κάνω υστεροσκόπηση τον άλλο μήνα! Καλή επιτυχία σου εύχομαι!!!!

• Μου αρέσει 2
  • Ευχαριστώ 1

Διαφημίσεις

πρίν από 3 λεπτά , Bubble24 είπε:

Καλημέρα Χριστίνα, Θα σου πω τη γνώμη μου από προσωπική εμπειρία...Εξαιτίας του παλιού μου γυναικολόγου ο οποίος με έβλεπε για χρόνια (>10) για τον τυπικό έλεγχο και μου έλεγε ακόμα και στα 40!!! ότι έχω χρόνο να προσπαθήσω φυσιολογικά (να σημειώσω ότι δεν έχω πολυκυστικές ή κάποιο άλλο πρόβλημα και είναι όλα οκ) παρά τις ανησυχίες μου και το προβληματικό σπερμοδιάγραμμα του συζύγου, έχασα ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ και καθυστέρησα να ξεκινήσω με την ivf στα 45... Κατά τη γνώμη μου να της μεταφέρεις να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία για εξωσωματική σε έναν εξειδικευμένο γιατρό και όχι γενικό γυναικολόγο και να μην αγχώνεται. Υπάρχει απίστευτη παραπληροφόρηση, μεγάλη εκμετάλλευση (είναι πολλά τα λεφτά Άρη), και αργούμε να μπούμε στο σωστό δρόμο και να βρούμε κατάλληλο γιατρό.

Αχ και εγώ θα κάνω υστεροσκόπηση τον άλλο μήνα! Καλή επιτυχία σου εύχομαι!!!!

Ευχαριστώ πολύ!!! Επίσης!!! 

• Ευχαριστώ 1

πρίν από 10 λεπτά , Nima21 είπε:

Κορίτσια καλησπέρα!

Καλησπέρα κορίτσι. Είχες στο παρελθόν ενδομητριτιδα; Οι φυσιολογικές τιμές των γαλακτοβακιλων είναι άνω του 90%. Οτιδήποτε χαμηλότερο λέει θεωρείται φλεγμονή. Ετσι λέει το χαρτί που μου έδωσαν από την εξέταση, κάτω κάτω. Την τελική εκτίμηση θα την κάνει ο γιατρός με βάση και την εικόνα που είχε από την υστεροσκοπηση και το ιστορικό σου. Τα ποσοστά πάνε αναλογικά δλδ από την στιγμή που έχεις 54% γαλακτοβακιλους άρα κάτι άλλο έχεις στο υπόλοιπο 46%, στην δική σου περίπτωση 45% bifidobacteriaceae και 1% λοιπούς οργανισμούς.
Βιβλιογραφικά και μόνο (χωρίς να σημαίνει κάτι για τα δικά σου αποτελέσματα) οι bifidobacteriaceae είναι επίσης στελέχη της φυσιολογικής μικροχλωρίδας απλά συναντώνται κυρίως στο έντερο. Σε περίπτωσης χρόνιας ενδομητριτιδα έχουν φανεί να κυριαρχούν μαζί με τους γαλακτοβακιλους. Επίσης εντοπίζονται στην μικροχλωριδα του κόλπου γυναικών που δεν έχουν πετύχει εγκυμοσύνη. Επι της εμφύτευσης και στην μήτρα δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια μελέτη που να εντοπίζει αν είναι καλό ή κακό πιθανώς κάτι θα υπάρχει. Θα σου πει ο γιατρός σου αν θα χρειαστεί να κάνεις κάποια αγωγή ή όχι. Πάντως ότι και να είναι δεν είναι κάτι μη αντιμετωπίσιμο που να σε τρομάζει! Υπομονή και θα σου πει ο γιατρός σου τι θα κάνετε 🤞

• Μου αρέσει 1

πρίν από 4 λεπτά , dimi.tra είπε:

Καλησπέρα κορίτσι. Είχες στο παρελθόν ενδομητριτιδα; Οι φυσιολογικές τιμές των γαλακτοβακιλων είναι άνω του 90%. Οτιδήποτε χαμηλότερο λέει θεωρείται φλεγμονή. Ετσι λέει το χαρτί που μου έδωσαν από την εξέταση, κάτω κάτω. Την τελική εκτίμηση θα την κάνει ο γιατρός με βάση και την εικόνα που είχε από την υστεροσκοπηση και το ιστορικό σου. Τα ποσοστά πάνε αναλογικά δλδ από την στιγμή που έχεις 54% γαλακτοβακιλους άρα κάτι άλλο έχεις στο υπόλοιπο 46%, στην δική σου περίπτωση 45% bifidobacteriaceae και 1% λοιπούς οργανισμούς.
Βιβλιογραφικά και μόνο (χωρίς να σημαίνει κάτι για τα δικά σου αποτελέσματα) οι bifidobacteriaceae είναι επίσης στελέχη της φυσιολογικής μικροχλωρίδας απλά συναντώνται κυρίως στο έντερο. Σε περίπτωσης χρόνιας ενδομητριτιδα έχουν φανεί να κυριαρχούν μαζί με τους γαλακτοβακιλους. Επίσης εντοπίζονται στην μικροχλωριδα του κόλπου γυναικών που δεν έχουν πετύχει εγκυμοσύνη. Επι της εμφύτευσης και στην μήτρα δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια μελέτη που να εντοπίζει αν είναι καλό ή κακό πιθανώς κάτι θα υπάρχει. Θα σου πει ο γιατρός σου αν θα χρειαστεί να κάνεις κάποια αγωγή ή όχι. Πάντως ότι και να είναι δεν είναι κάτι μη αντιμετωπίσιμο που να σε τρομάζει! Υπομονή και θα σου πει ο γιατρός σου τι θα κάνετε 🤞

Καλησπέρα σου και σε ευχαριστώ για την απαντηση! Δεν με τρομάζει η αληθεια.. αναρωτιεμαι απλως αν οντως φταιει αυτο..  ισως μεσα μου και να παρακαλουσα να βρεθει κατι για να το ριξω καπου για την παλινδομη και τη βιοχημικη.. ενδομήτριτιδα δεν γνωριζω να ειχα.. αλλα δεν θα φαινόταν στην υστεροσκοπηση; Κ εγω απο το χαρτι διαβαζω οτι φυσιολογικα ανω των 90% πρεπει να ειναι οι γαλακτοβακιλλοι.. 

Το ενα που σκέφτομαι ειναι αυτο που μου ειπε ενας εξωσωματικος που πλεον αμφισβητει την ngs.. οτι καποια μικροβια ειναι κολπικα και την ωρα της ληψης του δείγματος λαμβανονται κ αυτα  καταλαθος, οποτε δινουν παραπλανητικο  αποτελεσμα.. τελοσπαντων.. μακαρι να ειναι εκει η αιτια και να αντιμετωπιστει με αντιβιωση.. θα περιμενω την εκτιμηση του γιατρου ..

πρίν από 1 λεπτό , Sunshine. είπε:

Καλησπέρα κορίτσια! 7η μέρα εμβρυομεταφορας κάνω predictor το πρωί θετικό και ξεκάθαρο! Πάω μετά για χοριακη… αρνητική…Τι παίζει; Βγαίνουν λάθος τα τεστ ούρων; 

Ωχ βρε κορίτσι καμιά φορά τα predictor δείχνουν λίγο πιο ροζ από ότι πρέπει στην γραμμή σκίασης . 

Γενικά πάντα να ξέρεις όταν κάνεις τεστ να περνεις δύο διαφορετικές εταιρείες Κ να κάνεις Κ τα δύο . Τα clear blu είναι λίγο πιο ξεκάθαρα με τον σταύρο ... 

πρίν από 55 λεπτά , Nima21 είπε:

Καλησπέρα σου και σε ευχαριστώ για την απαντηση! Δεν με τρομάζει η αληθεια.. αναρωτιεμαι απλως αν οντως φταιει αυτο..  ισως μεσα μου και να παρακαλουσα να βρεθει κατι για να το ριξω καπου για την παλινδομη και τη βιοχημικη.. ενδομήτριτιδα δεν γνωριζω να ειχα.. αλλα δεν θα φαινόταν στην υστεροσκοπηση; Κ εγω απο το χαρτι διαβαζω οτι φυσιολογικα ανω των 90% πρεπει να ειναι οι γαλακτοβακιλλοι.. 

Το ενα που σκέφτομαι ειναι αυτο που μου ειπε ενας εξωσωματικος που πλεον αμφισβητει την ngs.. οτι καποια μικροβια ειναι κολπικα και την ωρα της ληψης του δείγματος λαμβανονται κ αυτα  καταλαθος, οποτε δινουν παραπλανητικο  αποτελεσμα.. τελοσπαντων.. μακαρι να ειναι εκει η αιτια και να αντιμετωπιστει με αντιβιωση.. θα περιμενω την εκτιμηση του γιατρου ..

Αυτά τα μικρόβια όχι δεν ευθύνονται για παλλινδρομες σε καμία περίπτωση. Σίγουρα οι παλλινδρομες κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό είναι στα έμβρυα . Μετά πάει ο θυρεοειδής Κ το ζάχαρο κάποιο αυτοάνοσο Κ τελευταία Κ πολύ σπάνια μικρόβια όμως σοβαρά μικρόβια όπως χλαμύδια κτλ όχι αυτά που είναι στην χλωρίδα του εντερου

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...