Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 15 λεπτά , cris88 είπε:

Καλησπέρα!! Ήθελα να ρωτήσω τα έμπειρα κορίτσια της παρέας.. ποια είναι τα βήματα ακριβώς που ακολουθήσατε από την τελευταία περίοδο μέχρι την έμβρυο μεταφορά με ωάρια από δωρεά; Έχουμε έτοιμα τα ωάρια και περιμένουμε την περίοδό μου για να προχωρήσουμε.

Καλησπέρα δεν έχει σημασία αν θα προχωρήσεις με δικά σου ή με δοτρια .από την στιγμή που σου έρθει η περίοδος ενημερώνεις το κέντρο κάνεις ορμονολογικες ίσως σε δώσουν σικλακιουρ και κάνεις και υπέρηχο ώστε να ελεγχουν τα εκατοστά του ενδομητριου. Καλή επιτυχία κορίτσι μου 

Καφέ Εξωσωματικής 2024 !

Recommended Posts

πρίν από 14 λεπτά , kate82 είπε:

Δεν ήθελε να με ταλαιπωρήσει ο άνθρωπος για κάτι ασήμαντο γιατί δεν είμαι και από Θεσσαλονίκη,ούτε ήθελε να πετάξω λεφτά μονο και μόνο για να με πει ότι έχω κύστη. Τι να πω θα πάρω τα χαπάκια και θα δείξει... έκανα και ένα καυτό μπάνιο μπας και βοηθήσει και μου έρθει, είπα από αύριο θα τα ξεκινήσω...

Αν ήσουν Θεσσαλονίκη θα σου έλεγε έλα να σε δω αλλά οι εξετάσεις σου δείχνουν κύστη οπότε δεν ανησυχεί. Και όλα σωστά να τα κάνουμε Ε τον μήνα που θέλουμε να πάνε όλα καλά θα 🤬 όλα! Δεν το ξέρετε; Είναι νομος! 

πρίν από 12 λεπτά , Bubble24 είπε:

Κοριτσάρες επειδή βλέπω ότι απασχολεί πολλές από εμάς θέλω τη γνώμη σας κ εμπειρία σχετικά με την υστεροσκόπηση.

1. Είναι «υποχρεωτική» πριν από ΕΤ να γίνεται; Γίνεται στον ίδιο κύκλο με την ΕΤ;

2. Αν δεν υπάρχουν συμπτώματα ή δεν φαίνεται κάποιο πρόβλημα γιατί την προτείνουν;

3. Παίζει ρόλο η ηλικία για να την κάνουμε.

Έχω διχαστεί κ εγώ.. στον επόμενο κύκλο θα κάνω την πρώτη ΕΤ, έχω λίγες πιθανότητες λόγω σπέρματος και λίγων εμβρύων, κ δεν θέλω να πάρω απόφαση που θα βλάψει τη διαδικασία..έχω χάσει τον ύπνο μου..

Η υστεροσκοπηση κορίτσι μου δεν είναι υποχρεωτική. Συνήθως συστήνεται μετά από αποβολές ή επαναλαμβανόμενες αποτυχημένες ετ ή μετά από χειρουργεία κλπ. Συνήθως δεν γίνεται στον ίδιο κύκλο με την ετ θα πρέπει να «χάσεις» τουλάχιστον έναν κύκλο. Δεν παίζει ρόλο η ηλικία αλλά το ιστορικό σου, οι εξετάσεις σου, η εικόνα που έχεις κλπ. Αν πχ έχεις κάνει δύο εμβρυομεταφορες αποτυχημένες ε αρχίζεις και το ψάχνεις. Κάποιοι γιατροί δεν θέλουν να χάνουν χρόνο και το ψάχνουν από πριν την ετ ούτως ή άλλως. Και η προσωπική μου γνώμη είναι αυτή. Εγώ δεν ήθελα να προχωρήσω χωρίς υστεροσκοπηση γιατί έχω μόνο δύο έμβρυα και είπα θα τα κάνω όλα να τους δώσω τις καλύτερες πιθανότητες. Και απ ότι φάνηκε έκανα πολύ καλά.  
Στο τέλος η απόφαση είναι δική σου αν θες να προχωρήσεις ή όχι με την υστεροσκοπηση χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος. Είναι ένα εργαλείο να δουν το εσωτερικό της μήτρας ξεκαθαρα. Στην υστεροσκοπηση φαίνονται πράγματα που στον υπέρηχο ή σε άλλες εξετάσεις μπορεί να μην φανούν ποτέ. 

• Μου αρέσει 3

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 9,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 7 λεπτά , dimi.tra είπε:

Αν ήσουν Θεσσαλονίκη θα σου έλεγε έλα να σε δω αλλά οι εξετάσεις σου δείχνουν κύστη οπότε δεν ανησυχεί. Και όλα σωστά να τα κάνουμε Ε τον μήνα που θέλουμε να πάνε όλα καλά θα 🤬 όλα! Δεν το ξέρετε; Είναι νομος! 

Η υστεροσκοπηση κορίτσι μου δεν είναι υποχρεωτική. Συνήθως συστήνεται μετά από αποβολές ή επαναλαμβανόμενες αποτυχημένες ετ ή μετά από χειρουργεία κλπ. Συνήθως δεν γίνεται στον ίδιο κύκλο με την ετ θα πρέπει να «χάσεις» τουλάχιστον έναν κύκλο. Δεν παίζει ρόλο η ηλικία αλλά το ιστορικό σου, οι εξετάσεις σου, η εικόνα που έχεις κλπ. Αν πχ έχεις κάνει δύο εμβρυομεταφορες αποτυχημένες ε αρχίζεις και το ψάχνεις. Κάποιοι γιατροί δεν θέλουν να χάνουν χρόνο και το ψάχνουν από πριν την ετ ούτως ή άλλως. Και η προσωπική μου γνώμη είναι αυτή. Εγώ δεν ήθελα να προχωρήσω χωρίς υστεροσκοπηση γιατί έχω μόνο δύο έμβρυα και είπα θα τα κάνω όλα να τους δώσω τις καλύτερες πιθανότητες. Και απ ότι φάνηκε έκανα πολύ καλά.  
Στο τέλος η απόφαση είναι δική σου αν θες να προχωρήσεις ή όχι με την υστεροσκοπηση χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος. Είναι ένα εργαλείο να δουν το εσωτερικό της μήτρας ξεκαθαρα. Στην υστεροσκοπηση φαίνονται πράγματα που στον υπέρηχο ή σε άλλες εξετάσεις μπορεί να μην φανούν ποτέ. 

@dimi.tra έτσι ακριβώς. Δεν πειράζει μωρέ καλύτερα να ζεστάνει και ο καιρός χαχαχαχχα .... 

• Χαχα 1

πρίν από 23 λεπτά , dimi.tra είπε:

Για αυτό έκανα και εγώ υστεροσκοπηση και ας επέμενε ο δεύτερο εξωσωματικός ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις. Του είπα έχω μόνο 2 άριστα. Τι κάνω μετά; Αν έχω κάτι που δεν φαίνεται; Γιατί να τα χάσω; Πάλι διέγερση από την αρχή; Μου έκανε, κάναμε βιοψία γιατί έχω πάντα τεράστιο ενδομήτριο, πονάω πολύ και στην περίοδο, μου έκανε και scratching. Ηταν ο λόγος της επιτυχίας; Δεν ξέρω, πάντως σίγουρα λόγω της υστεροσκοπησης που είχα κανει, όταν είχα αιμορραγίες πρωτο τριμήνου, είχαμε αποκλίσει θέματα μήτρας. 

• Μου αρέσει 2

1 hour ago, Sunshine. είπε:

Για το pro ωοθηκών τι γνώμη έχει ο Σφακ; 

Αν δεν απατώμαι αυτός το έφερε στην Ελλάδα οπότε είναι πολύ υπέρ αλλά λέει ξεκάθαρα πως είναι 30–40% πιθανότητες επιτυχίας. Σκέφτομαι να το κάνω, δεν έχω κάτι να χάσω.

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

1 hour ago, kate82 είπε:

Η υστεροσκοπηση βοηθάει πολύ, μπορεί να δει ο γιατρός αν υπάρχει κάτι από πίσω, δυστυχώς στον υπερυχο δεν φαίνονται όλα, για μένα καλό είναι να την κάνεις όπως επίσης και σκρατσινγκ ταυτόχρονα με την υστεροσκοπηση ,έχει κάποιο κόστος αλλά είσαι σίγουρη ότι όλα είναι καλά 

Το σκρατσινγκ τί είναι; Δεν το έχω ξανακούσει. 

πρίν από 50 λεπτά , dimi.tra είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ. Μάλλον μου το πρότεινε επειδή το υλικό είναι πολύτιμο.. Θα την κάνω σίγουρα να είμαι κ πιο ήρεμη. Εσύ ανέφερες ότι έκανες πολύ καλά από ποιά άποψη; Σου έδειξε κάτι;

πρίν από 27 λεπτά , Xristina96 είπε:

Για αυτό έκανα και εγώ υστεροσκοπηση και ας επέμενε ο δεύτερο εξωσωματικός ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις. Του είπα έχω μόνο 2 άριστα. Τι κάνω μετά; Αν έχω κάτι που δεν φαίνεται; Γιατί να τα χάσω; Πάλι διέγερση από την αρχή; Μου έκανε, κάναμε βιοψία γιατί έχω πάντα τεράστιο ενδομήτριο, πονάω πολύ και στην περίοδο, μου έκανε και scratching. Ηταν ο λόγος της επιτυχίας; Δεν ξέρω, πάντως σίγουρα λόγω της υστεροσκοπησης που είχα κανει, όταν είχα αιμορραγίες πρωτο τριμήνου, είχαμε αποκλίσει θέματα μήτρας. 

Να αυτά μου λέτε και παίρνω θάρρος! ❤️

πρίν από 4 λεπτά , Bubble24 είπε:

Το σκρατσινγκ τί είναι; Δεν το έχω ξανακούσει. 

Σε ευχαριστώ πολύ. Μάλλον μου το πρότεινε επειδή το υλικό είναι πολύτιμο.. Θα την κάνω σίγουρα να είμαι κ πιο ήρεμη. Εσύ ανέφερες ότι έκανες πολύ καλά από ποιά άποψη; Σου έδειξε κάτι;

Αν σου την πρότεινε να την κάνεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Κάποιες φορές μπορεί να έχουν μια υποψία και αντί να μας θορυβήσουν να το αφήσουν έτσι. Και οι γιατροί άνθρωποι είναι και λαμβάνουν μια απόφαση ζυγίζοντας καταστάσεις. Για να στην πρότεινε θα έχει λόγο. Το σκρατσινγκ είναι μια τεχνική που ας που κατά κάποιο τρόπο «ξύνουν» το ενδομητρικο τοίχωμα αυτό δλδ που αναπτύσσει το ενδομήτριο. 
Εγώ είχα μια επιπλοκή στο εσωτερικό σχημα της μήτρας. Ενώ έχω κάνει ανοιχτά χειρουργεία στο παρελθόν και εξωτερικά η μήτρα μου είναι οκ εσωτερικά ήταν σαν ένα κανάλι. Δεν είχε σωστό σχήμα. Και επειδή ήταν μαλακά κύτταρα δεν φάνηκε ούτε στην σαλπιγγογραφια και δεν φαινόταν ούτε στον υπέρηχο. Οπότε διορθώσαμε το σχήμα και τώρα περιμένω να αναρρωσω και να προχωρήσω σε ετ. 

• Μου αρέσει 2

πρίν από 23 λεπτά , Katiamaxiking είπε:

@Supergirl87 αύριο πας για χοριακη;;; 
πολύ καλή επιτυχία!!εύχομαι να έχουμε ευχάριστα νέα!! ✌🏻🙏🏼💪🏻❤️

@Bubble24 to scratching  θα το πω εντελώς απλά και κατανοητά, πως οργωνουμε το χωράφι ώστε να γίνει δεκτικο στους καρπούς που θα φυτεψουμε ,αυτό ακριβώς είναι το σκραντσινγκ

• Μου αρέσει 1

1 hour ago, Katiamaxiking είπε:

@Supergirl87 αύριο πας για χοριακη;;; 
πολύ καλή επιτυχία!!εύχομαι να έχουμε ευχάριστα νέα!! ✌🏻🙏🏼💪🏻❤️

Ναι,πέρασαν οι μέρες!Σ ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου!Μακάρι!❤️🫶😍

• Καλή τύχη! 2
  • Ευχή 5

Διαφημίσεις

8 ώρες πρίν, Supergirl87 είπε:

Ναι,πέρασαν οι μέρες!Σ ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου!Μακάρι!❤️🫶😍

Καλή επιτυχία!! εύχομαι τριψήφια χοριακή!!!

Καλημέρα κορίτσια!!

Γράφω αυτή τη φορά εκ μέρους μιας φίλης μου που δεν θέλει η ίδια να γραφτεί στο φόρουμ και με παρακάλεσε να ρωτήσω εγώ. Λοιπόν στο σπερμοδιαγραμμα του άντρα της βρέθηκαν αρκετές συγκολλήσεις, όλες οι άλλες τιμές αριθμός κινητικότητα ph κτλπ είναι καλές. Επίσης οι φυσιολογικές μορφές αντί για 4% είναι 3%. Ο γιατρός δεν εξήγησε πολλά και έχει αγχωθει. Εν ολίγοις τους είπε ότι δεν ξέρουμε πού οφείλονται οι συγκολλήσεις και ούτε υπάρχει τρόπος θεραπείας. Έδωσε κάποιες βιταμίνες για βελτίωση στις φυσιολογικές μορφές και τους είπε να επαναλάβουν το σπερμοδιαγραμμα. Επίσης υπέρηχος και κλινική εξέταση όλα καλά. Μήπως γνωρίζει κάποια κάτι περισσότερο για τις συγκολλησεις? Η έχετε κάποια παρόμοια εμπειρία? Ευχαριστούμε πολύ!!! Επίσης, τους είπε λόγω συγκολλήσεων να έρχονται σε επαφή συχνά μέσα στην ημέρα κοντά στην ωορρηξία, προσπαθούν τα παιδιά ένα χρόνο και δεν έχει έρθει εγκυμοσύνη και όλα τα υπόλοιπα από εξετάσεις είναι άριστες. Αυτό το αποτέλεσμα είναι απαγορευτικό για φυσική σύλληψη; 

• Ευχαριστώ 1

πρίν από 29 λεπτά , Xristina96 είπε:

Καλημέρα κορίτσια!!

Γράφω αυτή τη φορά εκ μέρους μιας φίλης μου που δεν θέλει η ίδια να γραφτεί στο φόρουμ και με παρακάλεσε να ρωτήσω εγώ. Λοιπόν στο σπερμοδιαγραμμα του άντρα της βρέθηκαν αρκετές συγκολλήσεις, όλες οι άλλες τιμές αριθμός κινητικότητα ph κτλπ είναι καλές. Επίσης οι φυσιολογικές μορφές αντί για 4% είναι 3%. Ο γιατρός δεν εξήγησε πολλά και έχει αγχωθει. Εν ολίγοις τους είπε ότι δεν ξέρουμε πού οφείλονται οι συγκολλήσεις και ούτε υπάρχει τρόπος θεραπείας. Έδωσε κάποιες βιταμίνες για βελτίωση στις φυσιολογικές μορφές και τους είπε να επαναλάβουν το σπερμοδιαγραμμα. Επίσης υπέρηχος και κλινική εξέταση όλα καλά. Μήπως γνωρίζει κάποια κάτι περισσότερο για τις συγκολλησεις? Η έχετε κάποια παρόμοια εμπειρία? Ευχαριστούμε πολύ!!! Επίσης, τους είπε λόγω συγκολλήσεων να έρχονται σε επαφή συχνά μέσα στην ημέρα κοντά στην ωορρηξία, προσπαθούν τα παιδιά ένα χρόνο και δεν έχει έρθει εγκυμοσύνη και όλα τα υπόλοιπα από εξετάσεις είναι άριστες. Αυτό το αποτέλεσμα είναι απαγορευτικό για φυσική σύλληψη; 

Έχει δει ανδρολογο ή ο γυναικολόγος τους τα είπε αυτά? 

Γενικά αφού δεν έχει μείνει εδώ Κ ένα χρόνο έγκυος το ερώτημα για την φυσιολογική σύλληψη έχει απαντηθεί μόνο του. Αν δεν διορθωθούν σε 6 μήνες θα πρέπει να ξεκινήσει διαδικασίες για εξωσωματική.  

Εκτός από βιταμίνες καλό είναι να δει Κ κάποιον ανδρολογο ή άλλο γιατρό που να το ψάξει λίγο περισσότερο μήπως υπάρχει κάποια φλεγμονή κάποιο μικρόβιο Κ πρέπει να πάρει αντιβίωση. 

Οι συγκολλήσεις πολλές φορές είναι από μικρόβια. Μήπως να κάνει Κ καλλιέργεια ...  

Η να πάρει προληπτικά κάποια αντιβίωση μήπως υπάρχει κάτι που δεν φαίνετε εύκολα... Κ να επαναλάβει σπερμοδιαγραμμα σε ένα τρίμηνο 

πρίν από 15 λεπτά , linaa είπε:

Έχει δει ανδρολογο ή ο γυναικολόγος τους τα είπε αυτά? 

Γενικά αφού δεν έχει μείνει εδώ Κ ένα χρόνο έγκυος το ερώτημα για την φυσιολογική σύλληψη έχει απαντηθεί μόνο του. Αν δεν διορθωθούν σε 6 μήνες θα πρέπει να ξεκινήσει διαδικασίες για εξωσωματική.  

Εκτός από βιταμίνες καλό είναι να δει Κ κάποιον ανδρολογο ή άλλο γιατρό που να το ψάξει λίγο περισσότερο μήπως υπάρχει κάποια φλεγμονή κάποιο μικρόβιο Κ πρέπει να πάρει αντιβίωση. 

Οι συγκολλήσεις πολλές φορές είναι από μικρόβια. Μήπως να κάνει Κ καλλιέργεια ...  

Η να πάρει προληπτικά κάποια αντιβίωση μήπως υπάρχει κάτι που δεν φαίνετε εύκολα... Κ να επαναλάβει σπερμοδιαγραμμα σε ένα τρίμηνο 

ανδρολόγος τους τα είπε αυτά εχθές. Το περίεργο είναι ότι ο γυναικολόγος τους δεν είχε δώσει καθόλου βάση στο σπέρμα, τους έλεγε ότι είναι μια χαρά.

Και αυτό που μας φάνηκε περίεργο ήταν που ενώ όλοι λένε εξασθενεί το σπέρμα με συχνές επαφές, ο ουρολόγος τους είπε, όχι μόνο κάθε μέρα αλλά και πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Το έχετε ξανά ακούσει αυτό; 

πρίν από 6 λεπτά , Xristina96 είπε:

ανδρολόγος τους τα είπε αυτά εχθές. Το περίεργο είναι ότι ο γυναικολόγος τους δεν είχε δώσει καθόλου βάση στο σπέρμα, τους έλεγε ότι είναι μια χαρά.

Και αυτό που μας φάνηκε περίεργο ήταν που ενώ όλοι λένε εξασθενεί το σπέρμα με συχνές επαφές, ο ουρολόγος τους είπε, όχι μόνο κάθε μέρα αλλά και πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Το έχετε ξανά ακούσει αυτό; 

Οι γυναικολόγοι συνήθως ξεψαχνιζουν πρώτα τις γυναίκες και στο τέλος τους άντρες, άμεσα να πάει σε ανδρολογο ή ουρολόγο με το σπερματοδιαγραμμα και να του δώσει ίσως και αγωγή, επίσης καλό είναι να κάνει και καλλιέργεια σπέρματος και αυτό είναι βασικό στους άντρες... το κακό είναι ότι ο γυναικολόγος τρελενει την γυναίκα σε εξετάσεις και ο άντρας μένει πίσω στο τέλος ασχολούνται με τον άντρα αλλά και πάλι όχι ο γυναικολόγος αλλά ο ανδρολογος 

• Μου αρέσει 1
  • Λυπημένη/-ος 1

πρίν από 46 λεπτά , Xristina96 είπε:

Καλημέρα κορίτσια!!

Καλημέρα κορίτσι. Οι συγκολλήσεις πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω με καλλιέργεια και έλεγχο αντισωμάτων αν η καλλιέργεια βγει οκ. Οπως γράφει και η @linaa μπορεί να υπάρχει παθογόνος μικροοργανισμός αλλά μπορεί να είναι και αυτοάνοσο. Γενικά πρέπει να το ψάξουν λίγο παραπάνω με εξειδικευμένο ανδρολογο και προσωπικά δεν θα έχανα χρόνο. Μια καλλιέργεια είναι το πιο εύκολο πράγμα να γίνει με την γνωστή διαδικασία δείγμα στο κυπελάκι. Δεν είναι και κάτι δύσκολο και γράφεται. Αν είναι αυτοάνοσο θα πρέπει να δει και ανοσολογο να εντοπίσει αν μπορεί ή όχι να διορθωθεί γιατί μπορεί και να μην διορθωθεί. 
Οι γυναικολόγοι δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το σπερμα, βλέπουν νορμαλ τιμές και τους φτάνει αυτό. Και να είμαστε και ειλικρινείς θα πρέπει να υπάρχει πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα με το σπερμα για να είναι μόνο αυτό ο παράγοντας υπογονιμότητας. Θα πρέπει να μην βρίσκουν καθόλου φυσιολογικές μορφές και είναι ειδικές περιπτώσεις αυτές. 
Για να σου απαντήσω για το αν εξασθενεί το σπερμα με τις συχνές επαφές, αυτό είναι λίγο σχετικό. Στην περίπτωση του που έχει συγκολλήσεις οι τακτικές επαφές μπορεί να βοηθήσουν. Αν για παράδειγμα είναι αποτέλεσμα αντισωμάτων, τα σπερματοζωάρια παράγονται φυσιολογικά και συγκαλούνται από τα αντισώματα άρα όσο λιγότερο μένουν στο ίδιο περιβάλλον με τα αντισώματα τόσο καλύτερα γι αυτά. Δεν εξασθενούν τα σπερματοζωάρια γιατί είναι πάντα νέα απλά μειώνεται ο πληθυσμός τους και λιγοστεύουν τα φυσιολογικά που μπορούν να δώσουν εγκυμοσύνη. Κι εγώ έτσι είχα μείνει έγκυος φυσικά με πολλαπλές επαφές μέσα στις γόνιμες ημέρες 🤭

Γενικά όμως αν εντοπίζονται φυσιολογικά σπερματοζωάρια, μετά από ένα χρόνο προσπαθειών εντατικά Ε αρχίζεις και το ψάχνεις λίγο παραπάνω. Ισως να μην είναι στο σπερμα μόνο το πρόβλημα τους. Ισως να ειναι συνδυαστικό. 

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...