Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Καφέ Εξωσωματικής 2024 !

Recommended Posts

2 ώρες πρίν, Neverstop είπε:

Ισχύει αυτό σωστά? Με τα τεστ ωορρηξίας βλέπεις μόνο την κορύφωση της lh, ούτε αν έγινε ωορρηξία ξέρεις ούτε αν ήταν καλή. Θυμάμαι τα 2-3 χρόνια που προσπαθούσα φυσιολογικά κι έκανα τεστακια έβρισκα πάντα θετικό κι αναρωτιομουν, κάνω κάθε μήνα ωορρηξία? Αποκλείεται..

Στους φυσικούς πάντως που έκανα αργότερα είδαμε πως έκανε κορύφωση η ορμόνη αλλά το ωάριο ήταν ακατάλληλο, σαν να καιγόταν?!

Μία κοπέλα εδώ έκανε πάντα νωρίς ωοληψια,η @Nephele78.

Καλημέρα ! Αυτό ήταν όμως πρόβλημα τελικά ;

Διαφημίσεις

πρίν από 3 λεπτά , Marlen13 είπε:

Θα ήθελα τη βοήθεια σας, επειδή έχουν μπερδευτεί στο φαρμακείο. Μου έιπε ο γιατρός να πάρω gonal f 900 x 2 Πέννες. Σημαίνει 2 κουτια? 

Οι γκιναλ είναι έτοιμες πένες, οπότε σου είπε να πάρεις 2 πένες των 900 η καθεμία που είναι μια σε κάθε κουτί.

Πάρε στην μαία τηλ να το επιβεβαιώσεις γιατί οι συγκεκριμένες είναι πανάκριβες

πρίν από 1 λεπτό , Alex@ είπε:

Οι γκιναλ είναι έτοιμες πένες, οπότε σου είπε να πάρεις 2 πένες των 900 η καθεμία που είναι μια σε κάθε κουτί.

Πάρε στην μαία τηλ να το επιβεβαιώσεις γιατί οι συγκεκριμένες είναι πανάκριβες

Άρα 2 κουτια, εφόσον κάθε κουτί έχει μια πέννα μέσα.

πρίν από 31 λεπτά , Marlen13 είπε:

Άρα 2 κουτια, εφόσον κάθε κουτί έχει μια πέννα μέσα.

Όταν τις  χρησιμοποιουσα ήταν μια πένα σε κάθε κουτί. Μου κάνει εντύπωση που στο φαρμακείο μπερδευτηκαν.

Διαφημίσεις

5 ώρες πρίν, despoina554 είπε:

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Επίσης, ειδε τα dvd υστεροσκοπησεων και βρήκε ήπιες φλεγμονές, όπως μου είχε πει και ο προηγούμενος γιατρός. 

Μάλλον πρέπει να ξεκαθαρίσεις λιγο τι σου είπε και να επιλέξεις αυτό που θέλεις να κάνεις. Συζήτησε το ξανά μαζί του αν χρειάζεται. 

1 hour ago, MK2012 είπε:

Καλημέρα ! Αυτό ήταν όμως πρόβλημα τελικά ;

3 ώρες πρίν, Neverstop είπε:

Ισχύει αυτό σωστά? Με τα τεστ ωορρηξίας βλέπεις μόνο την κορύφωση της lh, ούτε αν έγινε ωορρηξία ξέρεις ούτε αν ήταν καλή. Θυμάμαι τα 2-3 χρόνια που προσπαθούσα φυσιολογικά κι έκανα τεστακια έβρισκα πάντα θετικό κι αναρωτιομουν, κάνω κάθε μήνα ωορρηξία? Αποκλείεται..

Στους φυσικούς πάντως που έκανα αργότερα είδαμε πως έκανε κορύφωση η ορμόνη αλλά το ωάριο ήταν ακατάλληλο, σαν να καιγόταν?!

Μία κοπέλα εδώ έκανε πάντα νωρίς ωοληψια,η @Nephele78.

Ναι δυστυχώς η κορύφωση της LH δεν σημαίνει απόλυτα ωορρηξία και κυρίως ποιοτική ωορρηξία. Σας το λέω με μεγάλη βεβαιότητα γιατί ήταν μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μου γνωρίζοντας τον μηχανισμό βιοχημικά και το συζήτησα με τον γιατρό μου το καλοκαίρι πριν ξεκινήσω IVF. Υπάρχει βέβαια ένας δείκτης που σε σχέση με την FSH μπορείς να υπολογίσεις περίπου αν λειτουργεί σωστά αυτός ο μηχανισμός, επίσης η αύξηση της προγεστερόνης σου δείχνει αν έγινε η ωορρηξία αλλά και πάλι δυστυχώς ωοθυλακιορρηξία δεν σημαίνει απαραίτητα την ύπαρξη ωαρίου και μάλιστα κατάλληλου προς γονιμοποίηση. 
Στην δική μου περίπτωση ήταν πρόβλημα τα κενά ωοθυλάκια γιατί έχω μόνο μια σάλπιγγα και αυτό μειώνει τις πιθανότητες μου για φυσική σύλληψη. Επισης η μια ωοθήκη που έχει την σάλπιγγα κάνει ένα ωοθυλάκιο στη χάση και στη φεξη αν είναι και κενό ε τι να λέμε τώρα… κατάλαβες πως πάει! 
Απλά ξανα λέω στην εξωσωματική αυτά τα προβλήματα παρακάμπτονται με πρωτόκολλα και διαδικασίες κατάλληλες! Μην σας αποκαρδιώνουν! 

πρίν από 6 λεπτά , mariamik είπε:

Κορίτσια να σας ρωτησω fsh lh ε2 να τις κάνω 2η η τρίτη 3η μέρα περιόδου καλύτερα?

Νομίζω LH γίνεται μετά την ωορρηξία αλλά καλύτερα να μας πουν κ τα αλλά κορίτσια κυρίως ο,τι σου πει ο γιατρός. Είναι ανάλογα τι θέλει να δει. Παντως για FSH κ Ε2 εμένα στις οδηγίες μου γράφει πως έχω επιλογή είτε 2η είτε 3η μέρα.

πρίν από 2 λεπτά , dimi.tra είπε:

Μάλλον πρέπει να ξεκαθαρίσεις λιγο τι σου είπε και να επιλέξεις αυτό που θέλεις να κάνεις. Συζήτησε το ξανά μαζί του αν χρειάζεται. 

Ναι δυστυχώς η κορύφωση της LH δεν σημαίνει απόλυτα ωορρηξία και κυρίως ποιοτική ωορρηξία. Σας το λέω με μεγάλη βεβαιότητα γιατί ήταν μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μου γνωρίζοντας τον μηχανισμό βιοχημικά και το συζήτησα με τον γιατρό μου το καλοκαίρι πριν ξεκινήσω IVF. Υπάρχει βέβαια ένας δείκτης που σε σχέση με την FSH μπορείς να υπολογίσεις περίπου αν λειτουργεί σωστά αυτός ο μηχανισμός, επίσης η αύξηση της προγεστερόνης σου δείχνει αν έγινε η ωορρηξία αλλά και πάλι δυστυχώς ωοθυλακιορρηξία δεν σημαίνει απαραίτητα την ύπαρξη ωαρίου και μάλιστα κατάλληλου προς γονιμοποίηση. 
Στην δική μου περίπτωση ήταν πρόβλημα τα κενά ωοθυλάκια γιατί έχω μόνο μια σάλπιγγα και αυτό μειώνει τις πιθανότητες μου για φυσική σύλληψη. Επισης η μια ωοθήκη που έχει την σάλπιγγα κάνει ένα ωοθυλάκιο στη χάση και στη φεξη αν είναι και κενό ε τι να λέμε τώρα… κατάλαβες πως πάει! 
Απλά ξανα λέω στην εξωσωματική αυτά τα προβλήματα παρακάμπτονται με πρωτόκολλα και διαδικασίες κατάλληλες! Μην σας αποκαρδιώνουν! 

Εμένα συνήθως η προγεστερόνη μου ήταν αυξημένη πάντως σε μετρήσεις αλλά δε ξέρω αν σχετίζεται με την ωορρηξία ή με τα ωχρά σωματια που δημιουργούνταν συνεχώς. Απ ότι έμαθα  η περιορισμένη ωοθηκικη λειτουργία δημιουργεί κύστες γιατί δε λειτουργεί σωστά ο οργανισμός επούλωσης του οργανισμού. 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 4 λεπτά , dimi.tra είπε:

έρχομαι να καταρίψω  έναν μύθο. 

Εγώ παράγω πολύ λίγη προγεστερόνη και κάνω ωορρηξία. 

Στην εγκυμοσύνη 6η προς 7η εβδομάδα με 4 utro των 200 και 1 prolutex την ημέρα είχα προγεστερόνη μόνο 9. έχω χαμηλή προγεστερόνη και αδιαθετώ 16 με 17 μέρες μετά την ωορρηξία. Μήπως φταίει αυτό που δεν μένω φυσικά; αλλά και με τόσο χαμηλή προγεστερόνη πως κατάφερα να κυοφορήσω; 

Διαφημίσεις

πρίν από 8 λεπτά , MK2012 είπε:

Νομίζω LH γίνεται μετά την ωορρηξία αλλά καλύτερα να μας πουν κ τα αλλά κορίτσια κυρίως ο,τι σου πει ο γιατρός. Είναι ανάλογα τι θέλει να δει. Παντως για FSH κ Ε2 εμένα στις οδηγίες μου γράφει πως έχω επιλογή είτε 2η είτε 3η μέρα.

Εμένα συνήθως η προγεστερόνη μου ήταν αυξημένη πάντως σε μετρήσεις αλλά δε ξέρω αν σχετίζεται με την ωορρηξία ή με τα ωχρά σωματια που δημιουργούνταν συνεχώς. Απ ότι έμαθα  η περιορισμένη ωοθηκικη λειτουργία δημιουργεί κύστες γιατί δε λειτουργεί σωστά ο οργανισμός επούλωσης του οργανισμού. 

έχεις και εσύ συνέχεια ωχρό σωμάτιο έχω και εγώ οφείλεται στην αμη?

Just now, mariamik είπε:

έχεις και εσύ συνέχεια ωχρό σωμάτιο έχω και εγώ οφείλεται στην αμη?

Ναι. Δε ξέρω αν οφείλεται συγκεκριμένα στην ΑΜΗ μιας κ η ΑΜΗ δε σημαίνει απαραίτητα κακή λειτουργία ωοθηκών αλλά κυρίως λίγα αποθέματα. Σίγουρα είναι συνδυαστικός παράγοντας της χαμηλή ΑΜΗ και της πρόωρης ωοθηκικής δυσλειτουργίας. 

πρίν από 7 λεπτά , MK2012 είπε:

Ναι. Δε ξέρω αν οφείλεται συγκεκριμένα στην ΑΜΗ μιας κ η ΑΜΗ δε σημαίνει απαραίτητα κακή λειτουργία ωοθηκών αλλά κυρίως λίγα αποθέματα. Σίγουρα είναι συνδυαστικός παράγοντας της χαμηλή ΑΜΗ και της πρόωρης ωοθηκικής δυσλειτουργίας. 

ωχρό σωματείο έχουμε σε κάθε κύκλο.  είναι εκεί που έγινε η ωορρηξία. Και έχει διάρκεια από την ωορρηξία μέχρι να αδιαθετήσουμε. Αυτό παράγει προγεστερόνη.  

• Μου αρέσει 2

πρίν από 2 λεπτά , Xristina96 είπε:

ωχρό σωματείο έχουμε σε κάθε κύκλο.  είναι εκεί που έγινε η ωορρηξία. Και έχει διάρκεια από την ωορρηξία μέχρι να αδιαθετήσουμε. Αυτό παράγει προγεστερόνη.  

Αναφέρομαι σε προβληματική κατάσταση που δεν απορροφάται ως τον επόμενο κύκλο. Σε έμενα τουλάχιστον αυτό συμβαίνει συνήθως 

• Μου αρέσει 1

Just now, MK2012 είπε:

Αναφέρομαι σε προβληματική κατάσταση που δεν απορροφάται ως τον επόμενο κύκλο. Σε έμενα τουλάχιστον αυτό συμβαίνει συνήθως 

κανεις κύστες δηλαδή;;

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...