Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 1 λεπτό , Blu24 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια !! Ήθελα να ρωτήσω τι γνωμη έχετε για διαγνωστική  υστεροσκοπηση και μικρόβιομα μετά από δύο αποβολές ; 

Καλησπέρα, 

Καλό είναι να τα κάνεις για να αποκλίσεις πιθανότητες. Εγώ μετά την βιοχημική είχα κάνει υστεροσκόπηση με βιοψία ενδομητρίου και scratching, δεν γνώριζα τότε για το μικροβιομα. 

Συγνώμη που σε ρωτάω, σε ποια εβδομάδα συνέβησαν οι αποβολές σου; 

Γενικότερα για αποβολές πρώτου τριμήνου, μπορεί να ευθύνονται ορμονικές ανισορροπίες, χρωμοσωματικές ανωμαλίες εμβρύου, πρόβλημα με ζάχαρο, αντίσταση στην ινσουλίνη, μικροβίωμα, κακής ποιότητας βλαστοκύστης, πολύποδας, συμφύσεις, υδροσάλπιγγες που προκαλούν μια σαν μόνιμη φλεγμονή και κάνει μη φιλική την μήτρα, θρομβοφυλία, τα ποιο συνηθισμένα, δεν ξέρω αν ξεχνάω κάτι. Και κάποιες φορές, απλό και το πολύ πονεμένο Τυχαίο γεγονός. 

Καφέ Εξωσωματικής 2024 !

Recommended Posts

πρίν από 5 λεπτά , Xristina96 είπε:

Θα πεταχτώ πάλι και θα πω ότι εμένα 2 γιατροί μου είπαν έχω το ορμονικό προφίλ μιας 40αρας. Μου το έχουν πει από τα 23. 
ποιες ορμόνες σου είναι περίεργες και σου το είπε αυτό; 

Πέρα από την ΑΜΗ στη τελευταία μέτρηση είχα οιστραδιολη 90 και FSH 8,5. Αυτή τώρα είναι εξέταση αρκετών μηνών πίσω γιατί δε με είχε βάλει ξανακάνω εξετάσεις Πέρα από προγεστερονη κ οιστραδιολη στην εμβρυομεταφορα. Λόγω αυξημένης οιστραδιολης η FSH είναι εσφαλμένα χαμηλή ενώ η πραγματική τιμή θα μπορούσε να είναι 2-3 μονάδες πάνω. Αυτά τα νούμερα τώρα ίσως είναι κ χειρότερα.  Δεν ήταν μόνο ο χθεσινός γιατρός που μου το είπε βέβαια. Το έχω ξανακούσει.
PS: Δε πετάγεσαι ποτέ, μη το ξαναπείς ♥️

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 1 λεπτό , MK2012 είπε:

Πέρα από την ΑΜΗ στη τελευταία μέτρηση είχα οιστραδιολη 90 και FSH 8,5. Αυτή τώρα είναι εξέταση αρκετών μηνών πίσω γιατί δε με είχε βάλει ξανακάνω εξετάσεις Πέρα από προγεστερονη κ οιστραδιολη στην εμβρυομεταφορα. Λόγω αυξημένης οιστραδιολης η FSH είναι εσφαλμένα χαμηλή ενώ η πραγματική τιμή θα μπορούσε να είναι 2-3 μονάδες πάνω. Αυτά τα νούμερα τώρα ίσως είναι κ χειρότερα. 
PS: Δε πετάγεσαι ποτέ, μη το ξαναπείς ♥️

Η οιστραδιολη έχει να κάνει με τον κύκλο. Μπορεί κάποιον μήνα να είναι αυξημένη . Θα μιλήσουμε ξανά με πρόσφατες εξετάσεις. 
Της έκανες; Πότε περιμένουμε αποτελέσματα; 

πρίν από 4 λεπτά , Xristina96 είπε:

Η οιστραδιολη έχει να κάνει με τον κύκλο. Μπορεί κάποιον μήνα να είναι αυξημένη . Θα μιλήσουμε ξανά με πρόσφατες εξετάσεις. 
Της έκανες; Πότε περιμένουμε αποτελέσματα; 

Έκανα το εύθραυστο Χ σήμερα δεν έκανα κάτι άλλο. Τουλάχιστον το κέντρο που μου πρότεινε ήταν 600 μέτρα από τη δουλειά. 17 του μήνα αναμένουν αποτελέσματα. Μια μέρα πριν φύγει ο άντρας μου ταξίδι με τη δουλειά, καλό timing…

Παρασκευή θα κάνω ινσουλίνη και καμπύλη σακχάρου.

Just now, MK2012 είπε:

Έκανα το εύθραυστο Χ σήμερα δεν έκανα κάτι άλλο. Τουλάχιστον το κέντρο που μου πρότεινε ήταν 600 μέτρα από τη δουλειά. 17 του μήνα αναμένουν αποτελέσματα. Μια μέρα πριν φύγει ο άντρας μου ταξίδι με τη δουλειά, καλό timing…

Τι άλλα σου έγραψε; Αυτός δεν ήθελε ποιο φρέσκες εξετάσεις ; 

πρίν από 1 λεπτό , Xristina96 είπε:

Τι άλλα σου έγραψε; Αυτός δεν ήθελε ποιο φρέσκες εξετάσεις ; 

Οχι δε μου έγραψε κάτι άλλο. Μόνο σίδηρο και φυλλικό μετά από φάρμακα. Μπορεί να μην ήθελε να μου μετρήσει τα άλλα γιατί πήρα φάρμακα για εμβρυομεταφορα αυτό το μήνα άρα δε θα ήταν αληθή τα αποτελέσματα. Δική μου υπόθεση.

Διαφημίσεις

πρίν από 4 λεπτά , MK2012 είπε:

Οχι δε μου έγραψε κάτι άλλο. Μόνο σίδηρο και φυλλικό μετά από φάρμακα. Μπορεί να μην ήθελε να μου μετρήσει τα άλλα γιατί πήρα φάρμακα για εμβρυομεταφορα αυτό το μήνα άρα δε θα ήταν αληθή τα αποτελέσματα. Δική μου υπόθεση.

FSH την πρώτη φορά που έκανα όταν ξεκινήσαμε προσπάθειες είχα 12, σε όλες τις επόμενες μετρήσεις 7 -8. Άρα είναι και θέμα κύκλου. Η τωρινή βλαστοκύστη ήταν κι αυτή poor? Άρα φυσικός κύκλος και κύκλος με φάρμακα έδωσαν ίδιο μοτίβο εμβρύων?

πρίν από 23 λεπτά , MK2012 είπε:

Μπορεί να έχεις δίκιο . Θες 2-3 κύκλους να καθαρίσεις. 

πρίν από 22 λεπτά , Neverstop είπε:

FSH την πρώτη φορά που έκανα όταν ξεκινήσαμε προσπάθειες είχα 12, σε όλες τις επόμενες μετρήσεις 7 -8. Άρα είναι και θέμα κύκλου. Η τωρινή βλαστοκύστη ήταν κι αυτή poor? Άρα φυσικός κύκλος και κύκλος με φάρμακα έδωσαν ίδιο μοτίβο εμβρύων?

Ναι ήταν 4BC. Δεν είχα ποτέ 4 ως τώρα η αλήθεια είναι. Είχα μόνο ως 3. Ακριβώς , έδωσαν το ίδιο μοτίβο εμβρύων. 6 ημερών πάλι.

2 ώρες πρίν, dimi.tra είπε:

Τι εννοείς όμως ότι το θέμα σας είναι ο ανδρικός παράγοντας; Τι πρόβλημα έχετε εντοπίσει; Γιατί το dfi είναι σχετικά οκ. Δεν είναι το τέλειο αλλά ούτε κάτι τρομερό. Και οι 8 βλαστοκύστες είναι ένα καλό νούμερο στατιστικά. Εκτός αν μορφολογικά δεν ήταν καμία καλή. Τις εμβρυομεταφορες τις κάνατε όλες με τον ίδιο τρόπο; Δεν ξέρω πόσο τυχαίο μπορεί να είναι και η αλήθεια είναι πως επειδή με ξέρω θα απαιτούσα προεμφυτευτικό. Τώρα είπες θα αλλάξεις κέντρο και γιατρό; 

Έχει τεμπέλικο σπέρμα και φυσικά προσπαθούμε σίγουρα 2 χρόνια αλλά δεν. Καλές ήταν γενικά από ποιότητα οι βλαστοκύστες. Τις εμβρυομεταφορες όλες με τον ίδιο τρόπο ναι. Άντε κάπου πρόσθεσα κ indtralipid που ξέρω ότι ήταν απλά για το φόβο των Ιουδαίων που λένε. Τώρα άλλαξα γιατρό κ κέντρο ακριβώς. Για τον προεμφυτετικο θα το ξαναδώ η αλήθεια είναι γτ κ μένα με τρώει. Είναι υπερβολικά ψυχοφθορο να κάνουμε συνεχώς εμβρυομεταφορα με ίδια αποτελέσματα. Έχω ραντεβού 28/2 με την επιτροπή

12 ώρες πρίν, MarGe2022 είπε:

Καλή Χρονιά σε όλες τις κοπέλες, με υγεία και χαρές, από καρδιάς! Εύχομαι όλες να έχετε το μωρό σας ή τα μωρά σας και καμιά να μην είναι σε αυτό το φόρουμ του χρόνου τέτοια εποχή, αράχνες να πιάσει.

Έχω πολύ καιρό να γράψω, οι πιο παλιές μπορεί να με θυμούνται, σας διαβάζω όμως. Δεν μπορούσα να σας γράψω, δεν είχα τι να σας πω, όταν δεν μπορώ να δώσω κουράγιο ούτε στον ίδιο μου τον εαυτό...

Μπήκα όμως σήμερα να γράψω, μάλλον επειδή η ιστορία της @MK2012 μου θυμίζει τα δικά μου, και ήθελα να της πω ότι είναι σαν να διαβάζω εμένα. Ότι όλα αυτά που νιώθει, τα έχω νιώσει. Ότι όσα σκέφτεται, τα έχω σκεφτεί. Ότι το άγχος της το καταλαβαίνω. Ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο διαολεμένα δύσκολο σε όλο αυτό το ταξίδι της εξωσωματικής από το να πηγαίνεις με αισιοδοξία και πίστη και να τρως την μια κατραπακιά μετά την άλλη και να νιώθεις ότι σου τελειώνει ο χρόνος. Και ύστερα, από την ανάγκη να προστατέψεις τον εαυτό σου, να λες «την επόμενη φορά θα πάω χωρίς να ελπίζω τίποτα». Να νιώθεις ότι για σένα δεν θα έρθει ποτέ. 

Είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ λογικό να νιώθεις έτσι με όσα έχεις τραβήξει, και εσύ, και εγώ, και όλες μας. Και κανένας άλλος, παρά μόνο όσες το ζούμε όλο αυτό, δεν μπορεί να το καταλάβει. Αυτή την στιγμή εμείς όλες εδώ μέσα είμαστε “in the eye of the storm”. Ο μόνος τρόπος να το περιγράψω είναι ότι έχει περάσει από πάνω μου ένας τυφώνας, με έχει πάρει, με έχει σαρώσει, είμαι σαν να έχω φάει ξύλο από τον Ρόκι Μπαλμπόα με λίγα λόγια, και είμαι στο μάτι του κυκλώνα. Είναι αδύνατο να πιστέψω ότι είμαι (ακόμα) εκεί - και ότι ίσως κάποια στιγμή να καταφέρω να βγω από εκεί. Νιώθω απλά μουδιασμένη. Και απλά συνεχίζω μηχανικά, σαν ρομπότ, μέχρι ο πόνος του να συνεχίσω να είναι μεγαλύτερος από τον πόνο του να σταματήσω. Έχω κι άλλα να πω, αλλά σταματώ εδώ, δεν θέλω να σας μαυρίσω. 

@MK2012 εγώ την εξέταση του Εύθραυστου Χ την έκανα στο Χωρέμειο. Έκανα όλο το πακέτο εξετάσεων για μεσογειακή (είμαστε και οι δυο φορείς και θα κάνουμε προεμφυτευτικό), κυστική, Εύθραυστο Χ, Νωτιαία Μυική Ατροφία και καρυότυπο ζεύγους. Ο Εύθραυστος Χ κόστισε 100 ευρώ και τα αποτελέσματα νομίζω πήραν ένα μήνα. Είναι όπως στα είπε η άλλη κοπέλα παραπάνω. Τον Εύθραυστο Χ τον κάνουμε για να δούμε αν συνδέεται με πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια (το γράφει πάνω η εξέταση στα αποτελέσματα) και το αποτέλεσμα βγαίνει ως αλληλουχίες CGG. Εγώ θα έλεγα να την κάνεις αλλά να μην ανησυχείς ιδιαίτερα. Και εγώ έχω χαμηλή ΑΜΗ για την ηλικία μου (είχα ήδη από όταν έκανα την εξέταση) και πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια αλλά έχω φυσικό αριθμό αλληλουχιών. Απλά ο γιατρός θέλει να αποκλείσει τα πάντα. Συνήθως ισχύει το προφανές: η ποιότητα των ωαρίων μετά τα 30 φθίνει, για άλλες μας πιο γρήγορα για άλλες πιο αργά. Συνέχισε τις προσπάθειες σου και απλά με στοχευμένες ενέργειες απέκλεισε πιθανά ζητήματα (πχ εξαιρετικά σημαντικό να δείτε και το σπέρμα). Όσο για τις βιταμίνες, Q10 & D3 μπορείς να παίρνεις και μόνη σου νομίζω. Αυτά θα στα επιβεβαιώσει και ο ενδοκρινολόγος και μπορείς να τον ρωτήσεις. Για τις πολυβιταμίνες τις υπόλοιπες όμως, συμφωνώ και εγώ να μην πάρεις κάτι χωρίς την έγκριση του γιατρού. Δεν έχουν όλες οι πολυβιταμίνες τα ίδια συστατικά. Ότι άλλο θες ρώτα... 

Αγαπημένη, πάντα σε σκεφτόμαστε με αγάπη🙏🏻

Διαφημίσεις

πρίν από 8 λεπτά , Antonia_ είπε:

Έχει τεμπέλικο σπέρμα και φυσικά προσπαθούμε σίγουρα 2 χρόνια αλλά δεν. Καλές ήταν γενικά από ποιότητα οι βλαστοκύστες. Τις εμβρυομεταφορες όλες με τον ίδιο τρόπο ναι. Άντε κάπου πρόσθεσα κ indtralipid που ξέρω ότι ήταν απλά για το φόβο των Ιουδαίων που λένε. Τώρα άλλαξα γιατρό κ κέντρο ακριβώς. Για τον προεμφυτετικο θα το ξαναδώ η αλήθεια είναι γτ κ μένα με τρώει. Είναι υπερβολικά ψυχοφθορο να κάνουμε συνεχώς εμβρυομεταφορα με ίδια αποτελέσματα. Έχω ραντεβού 28/2 με την επιτροπή

Καλή επιτυχία! Κι εμάς λίγο τεμπέλικο σπερμα είχαμε αλλά είχαμε και μικρόβιο. Με το dfi 20 δλδ νορμαλ. Γενικα δεν τα πάω καλά με το θέμα τύχης και δεν πιστεύω στην τύχη αλλά σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται να είναι ξεκάθαρα τυχαίο συμβάν. Μακάρι αλλάζοντας κέντρο και γιατρό να αλλάξει το mood και έστω και κάτι μικρό να κάνει την διαφορά! Είναι κρίμα με τόσες βλαστοκύστες να μην τα έχεις καταφέρει. Υπομονή και επιμονή και σου εύχομαι να έρθει το θαυματακι σου σύντομα! 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 33 λεπτά , MK2012 είπε:

Ναι ήταν 4BC. Δεν είχα ποτέ 4 ως τώρα η αλήθεια είναι. Είχα μόνο ως 3. Ακριβώς , έδωσαν το ίδιο μοτίβο εμβρύων. 6 ημερών πάλι.

Να αλλάξεις πρωτόκολλο και φάρμακο. Αφού ούτως ή άλλως θα δοκιμάσετε ξανά με φάρμακα. Και να κάνεις έναν υπέρηχο αρχές κύκλου να δεις σε ποιον φαίνονται περισσότερες καταβολές.

• Μου αρέσει 2

πρίν από 15 λεπτά , Neverstop είπε:

Να αλλάξεις πρωτόκολλο και φάρμακο. Αφού ούτως ή άλλως θα δοκιμάσετε ξανά με φάρμακα. Και να κάνεις έναν υπέρηχο αρχές κύκλου να δεις σε ποιον φαίνονται περισσότερες καταβολές.

Για αυτό προσπαθώ να δω σε ποιον γιατρό θα καταλήξω. Αυτός που πήγα χθες πρότεινε μια παραλλαγή του πρωτοκόλλου που έκανα ως τώρα με femara. Μου έκανε υπέρηχο 15η μέρα του κύκλου χθες και είδε 2-3 καταβολές μετά από ωοληψια. Φαίνονται οι καταβολές σε τόσο προχωρημένη μέρα του κύκλου; Ή πρόκειται άραγε για τις καταβολές του κύκλου που ετοιμάζεται;

πρίν από 15 λεπτά , MK2012 είπε:

Για αυτό προσπαθώ να δω σε ποιον γιατρό θα καταλήξω. Αυτός που πήγα χθες πρότεινε μια παραλλαγή του πρωτοκόλλου που έκανα ως τώρα με femara. Μου έκανε υπέρηχο 15η μέρα του κύκλου χθες και είδε 2-3 καταβολές μετά από ωοληψια. Φαίνονται οι καταβολές σε τόσο προχωρημένη μέρα του κύκλου; Ή πρόκειται άραγε για τις καταβολές του κύκλου που ετοιμάζεται;

Πάντα υπάρχουν περισσότερα του ενός, του κυρίαρχου δηλαδή, αλλά μένουν μικρά. Με φάρμακα σκέψου κάποιοι γιατροί προχωρούν και σε δεύτερη ωοληψια στο β μισό του κύκλου. Δεν το έχω κάνει όμως για να ξέρω. 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 2 λεπτά , Neverstop είπε:

Πάντα υπάρχουν περισσότερα του ενός, του κυρίαρχου δηλαδή, αλλά μένουν μικρά. Με φάρμακα σκέψου κάποιοι γιατροί προχωρούν και σε δεύτερη ωοληψια στο β μισό του κύκλου. Δεν το έχω κάνει όμως για να ξέρω. 

Ναι μου το ανέφερε και ο Μπαγ***ς χθες αυτό αλλά νομίζω δε το εφαρμόζει. Παντως αν και με φάρμακα και χωρίς έχω το ίδιο αποτέλεσμα, κάτι παίζει σίγουρα με την ποιότητα που δεν έχουμε καταλάβει.

Κορίτσια μου ψάχνω για να δοκιμάσω βελονισμό. Δε μπορώ να καταλάβω πολλά από τις κριτικές οπότε έχει κάποια κοπέλα να προτείνει κάποιον επαγγελματία που δοκίμασε; 

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...