Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 47 λεπτά , Nima21 είπε:

Καλή χρονιά σε ολες με υγεία, αγάπη και χαρμόσυνα νέα!!! 

Δεν ξερω, αλλα απο οτι καταλαβαινω και διαβαζω απο πολλες εδω ειναι οτι οντως δεν ασχολουνται με το σπέρμα τα κεντρα εξωσωματικής, εκτος αν υπάρχει σοβαρό θεμα.. εγω επειδη μενω σε επαρχια και παλευαμε να φτιάξουμε το σπερμα πριν ξεκινήσουμε τις διαδικασιες εξωσωματικης και οντως καποια πράγματα βελτιώθηκαν, μετά φυσικά απο αλλαγες ανδρολογων, μικροβιολογικων και επεμβαση κηρσοκηλης δεν εχω αντιστοιχη εμπειρια.. αλλα ο γυναικολογος μου που με παρακολουθει χρονια και εχει επαφη με τον εξωσωματιστη παντα μας σύστηνε βιταμίνες για το σπερμα και καλλιεργειες πριν την ωοληψια.. και τωρα διαβαζοντας το σχολιο σας θυμήθηκα το καλοκαιρι που μιλώντας με γενετιστή μου τονισε τη σημασια του dfi στο σπερμα και μου είχε πει ποτε μα ποτε να μην κανουμε ωοληψια αν ειχε υψηλο πυρετο ο ανδρας το τελευταιο τριμηνο της ωοληψιας.. αν το δεχτει μου λεει το κεντρο ειναι σαν να σας λεει ελατε να σας κλεψουμε! Θα παει στραβα η ωοληψια και θα ξερεις τον λογο.. δυστυχώς ομως το κεντρο ποτε δεν ρωτουσε για αυτο.. μονο ο κοβιντ μας μαρανε να τρέχουμε να κανουμε τεστ εμεις οι γυναίκες  τελευταια στιγμη  ..

Υ.γ καλή επιτυχια!!!!! Ευχομαι να ειναι το τυχερό αυγό του 2025!!!!  

Αυτα ακριβώς γνωρίζω και εγω. Όσα έγραψες. Επηρεάζονται πολύ εύκολα οι άντρες απο γρίππες. Υψηλό πυρετό. Φαντάσου όσοι οδηγάνε μηχανάκι έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν διαφορά θεάματα με την ποσότητα και ποιότητα. Πρέπει να μην φοράνε στενό εσώρουχο, να μην ζεσταίνονται, να μην πατιούνται όπως πχ στην σέλα στο μηχανάκι. 
      Οι διατροφή τους. Η υγιεινή. Είναι τόσο λεπτό το ζήτημα και τόσο ευαίσθητα που και πάλι δεν ασχολούνται τα κέντρα. Επισης έχω παρατηρήσει ότι όταν βρίσκουν ένα πρόβλημα κολλάνε με αυτό . Πχ σε μια φίλη μου είχαν σοβαρό θέμα με το σπερμα . Σε εκείνη έκαναν πολύ λίγες εξετάσεις . Ούτε καν σαλπιγογραφια. Εστιάσανε μόνο στο προφανές. Οπότε αν αποτύγχανε την πρώτη φορά, θα το έριχναν καθαρά στο σπερμα . Βλέπω ένα τέτοιο μοτίβο σε όλα τα κέντρα δυστυχώς. Εμείς οι ίδιες να παρακαλάμε για έξτρα εξετάσεις. 

Καφέ Εξωσωματικής 2024 !

Recommended Posts

πρίν από 33 λεπτά , MK2012 είπε:

Δεν έχω κάποια ένδειξη που να μου έχει κάνει highlight ο γιατρός ανά τα χρόνια μιας και κάνω ορμονολογικές (FSH, AMH,E2 και LH) τα τελευταία 8 χρόνια συστηματικά γιατί το παρακολουθούσαμε για το θέμα της ΑΜΗ με τον κανονικό μου γυναικολόγο. Σε ενδοκρινολόγο που είχα πάει παλιά επίσης δε μου είχε πει κάτι. Εγώ με κύκλο 24-25 ημερών κάνω ωορρηξία την 10η ημέρα περίπου. Υπάρχει περίπτωση να μη μπορεί να αναπτυχθεί σε 10 μέρες το ωάριο; Σήμερα που το μετρήσαμε 7η μέρα χωρίς φάρμακα ήταν στα 15χιλ.

Νομίζω δε σου απάντησα νωρίτερα γιατί έβλεπα τα μηνύματα ενώ ήμουν γραφείο και δε μπορούσα να απαντήσω πλήρως. Αν όντως πάει κάτι πολύ λάθος στη κατασκευή του συστήματος είναι πολύ πιθανό να μη μπορώ να το φτιάξω και ποτέ. Αυτό είναι που με φοβίζει κυρίως. Δλδ αν ο οργανισμός έχει συγκεκριμένο τρόπο που λειτουργεί, τι θα αλλάξει; Πως φτιάχνει η ποιότητα αν είναι κατασκευαστικό; Εχουμε δείγμα από 7 ωοληψιες, τώρα θα κάνω την 8η πρακτικά. Το μόνο που ελπίζω είναι να αντιδράσει καλύτερα στον εντελώς φυσικό κύκλο. Είναι πιθανό να ζορίζεται τόσο με τα απλά φάρμακα τροποποιημένου κύκλου; Πλάκα θα έχει να φταίει αυτό τόσο καιρό. 

Απλώς θέλει λίγο περισσότερο χρόνο από ότι συνήθως. 

Επίσης όσο ανάφορα τον αντρικό παράγοντα αλήθεια τόσους μήνες ο άντρας σου δεν έχει κάνει κάποια θεραπεία με αντιβίωση αφού έκανες εσύ ή να περνει κάποια συμπληρώματα? 

Ο εντελώς φυσικός κύκλος μπορεί να είναι πιο δύσκολος στο να τον προγραμματίσεις αλλά νομίζω πως ότι πάρεις θα είναι πολύ καλύτερο. 

Γενικά ξέρω ότι ψάχνεις να βρεις μια απάντηση αλλά κάποιες φορές θέλει απλά λίγο περισσότερο χρόνο από ότι έχεις υπολογίσει. 

Σκέψου γυναίκες που κάνουν 15 ωάρια με φάρμακα Κ κανένα πρόβλημα με τα αποθέματα Κ τις ορμόνες παραπάνω από 6-7 βλαστοστοκυστες δεν φτιάχνουν Κ από αυτές υγιή εγκυμοσύνη μπορεί να φτιάξουν οι 2 . 

Οπότε Κ για εσένα τα ποσοστά δεν είναι τόσο τραγικά. 

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια μου καλησπέρα 

Εύχομαι η νέα χρονιά να μας φέρει αυτο που πραγματικά ποθουμε ,για τις μέλλουσες μανούλες εύχομαι με το καλό να κρατήσουν τα νινακια τους στην αγκαλιά τους !!! 

Μην το βάζετε κάτω γιορτάστε φάτε πιείτε και ανεβάστε την ψυχολογία σας !!! P.s μην το ψάχνετε πολύ το σωστό timing θα μας έρθει και σε εμάς!!!

Με το καλό το 2025 με υγεία και πολλές φουσκωμένες κοιλίτσες!!! 🥰🥰🥰

• Μου αρέσει 11

3 hours ago, MK2012 said:

Το σκέφτηκα αλλά εγώ δε κάνω καν διέγερση. Να κάνω μακρύ πρωτόκολλο ενώ είμαι poor responder?

Κοριτσι μου δεν ξέρω τι πρωτόκολλα έχετε κάνει μέχρι τώρα, συγνώμη αν τα είπες ήδη πολλές φορές. Να σου πω την δική μου εμπειρία. Και εγώ στα 32 μου με χαμηλή αμη δοκίμασα με τον 1ο γιατρό βραχυ πρωτόκολλο. Έκανε λες και δε θα μου έρθει ξανά περίοδος. Γρήγορα, να βιαστώ, να προλάβουμε κλπ. Πήραμε 13 ωάρια, 9 ώριμα, 6 γονιμοποιηθηκαν, 3 βλαστοκυστες. Για διάφορους λόγους να μην πολυλογώ, δεν πήγαν καλά τα πράγματα. Άλλαξα κέντρο και γιατρό, μου είπε ότι η ηλικία είναι μεγάλος σύμμαχος όσο χαμηλή κ να είναι η αμη. Κάναμε μακρύ πρωτόκολλο, το φοβόμουν. Πήραμε 9 ωάρια, 7 ώριμα, 7 γονιμοποιηθηκαν, 7 βλαστοκυστες. Όλα πήγαν καλά μετά. Στο μεταξύ πριν τη 2η ωοληψία έπαιρνα εγω κ ο σύζυγός 3 μήνες βιταμίνες για βελτίωση σπέρματος κ ωαριου. Ίσως έπαιξαν ρόλο, ίσως όχι. Είναι κ η τύχη, κ το πρωτόκολλο, δεν ξέρω τι άλλο. Επίσης είχε πέσει στα χέρια μου ένα βιβλίο online, το it starts with the egg, για το οποίο εδώ στο φόρουμ γίνεται συχνά αναφορά. Το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον. Η συγγραφέας περιγράφει αλλαγές που έκανε στον τρόπο ζωής της και συμπληρώματα που πήρε ώστε να βελτιστοποιησει τις πιθανότητες της. Αν θες ψάξε το, το έχω κ εγώ κατεβασμένο. 

Επίσης είναι σίγουρα καλό να δείτε ανδρολογο καθώς το ωάριο είναι μόνο το 50%. Εμείς είχαμε κάνει διαφορες εξετάσεις, μεταξύ άλλων κ dfi  το οποίο ήταν οριακά καλό. Το σπέρμα μετά την αγωγή των βιταμινών είχε βελτιωθεί πολύ, δεν ξέρω κ πάλι αμ ήταν τυχαίο. 

Εύχομαι ότι καλύτερο.

• Μου αρέσει 2
  • Ευχαριστώ 1

4 ώρες πρίν, Makelen είπε:

Φυσικα και εχουν κοριτσι μου, ειναι καλες βλαστοκυστες. Περισσοτερο η 3ΑΒ. Καλη επιτυχια! Ποτε θα τις βαλεις;

Ευχαριστώ πολύ. Τον Ιανουάριο θα τις βάλω. 

• Μου αρέσει 1

7 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Καλημέρα ! 10-15 εργάσιμες.

Πήγα λοιπόν στον γιατρό μου σήμερα κ μιλήσαμε με εμβρυολόγο. Πιστεύει πως ευθύνεται η ποιότητα των εμβρύων. Συζητήσαμε για το pattern που όλα γίνονται 6 ημερών βλαστοκυστες και όχι 5. Είδε ξανά τις εξετάσεις σπέρματος και είπε πως είναι μέτριες για φυσική σύλληψη αλλά άριστες για εξωσωματική. Το γεγονός πως η ΑΜΗ είναι τόσο χαμηλή από τόσο μικρή ηλικία (πριν τα 25) σημαίνει πως είναι μάλλον κληρονομικό. Αρα απ’οτι φαίνεται έχω και λίγα ωάρια και μη ποιοτικά. Παρόλα αυτά μου προτείνει να συνεχίσω να προσπαθώ γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά πως αν ήταν άλλος θα με έστελνε για δότρια. αλλα λόγω του νεαρού της ηλικίας, μου είπε οπλισου με υπομονή και θα προσπαθήσουμε να ψάξουμε να βρούμε το ένα το καλό. Προτείνει να δοκιμάσω μια φορά εντελώς φυσικό κύκλο, όχι τροποποιημένο μήπως ο οργανισμός ζορίζεται με τα λίγα φάρμακα κ επηρεάζεται η ποιότητα. Με έβαλε επι τόπου για υπέρηχο και είδαμε 2 ωάρια ( ένα ικανοποιητικού μεγέθους και ένα πάρα πολύ μικρό). Είπαμε λοιπόν να πάμε 2/1 να πάρουμε το ένα ωάριο χωρίς καθόλου φάρμακα να δούμε τι θα γίνει. 
Είπε πως το prp δεν είναι αξιόπιστη μέθοδος κ πως απλά κάποιοι γιατροί σου παίρνουν τα χρήματα, στο εξωτερικό δε το κάνουν καν οπότε δε το προτείνει. Επισης δεν έχει νόημα να πάμε με 3 ημερών λέει γιατί έτσι κ αλλιώς αν δε προχωράνε τα έμβρυα στο εργαστήριο μετά τις 3 ημερες, δε θα Προχωρούσαν ούτε μετά από την ετ. 
Επίσης κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι πως επειδή έχω πολύ μικρό κύκλο λέει (24-25 ημερών) ,ενδεχομένως επηρεάζεται η ποιότητα των ωαρίων γιατί δε προλαβαίνουν να αναπτυχθούν καλά. Αυτο είναι απλά ένα μακρινό σενάριο αλλά σίγουρα ο ο μικρός κύκλος δε βοηθάει. 
Αυτα από εμένα. Δε ξέρω αν νιώθω πιο αισιόδοξα ή όχι απλά κυρίως απελπίζομαι που φαίνεται να υπάρχει θέμα και στην ποιότητα και αυτό μάλιστα ανεξήγητο (όπως και η ΑΜΗ). Αυτά από εμένα.

Εμένα μου άρεσε ο τρόπος αντιμετώπισης του γιατρού σου πάντως.

1 ώρα πρίν, MK2012 είπε:

Δεν έχω κάποια ένδειξη που να μου έχει κάνει highlight ο γιατρός ανά τα χρόνια μιας και κάνω ορμονολογικές (FSH, AMH,E2 και LH) τα τελευταία 8 χρόνια συστηματικά γιατί το παρακολουθούσαμε για το θέμα της ΑΜΗ με τον κανονικό μου γυναικολόγο. Σε ενδοκρινολόγο που είχα πάει παλιά επίσης δε μου είχε πει κάτι. Εγώ με κύκλο 24-25 ημερών κάνω ωορρηξία την 10η ημέρα περίπου. Υπάρχει περίπτωση να μη μπορεί να αναπτυχθεί σε 10 μέρες το ωάριο; Σήμερα που το μετρήσαμε 7η μέρα χωρίς φάρμακα ήταν στα 15χιλ.

Νομίζω δε σου απάντησα νωρίτερα γιατί έβλεπα τα μηνύματα ενώ ήμουν γραφείο και δε μπορούσα να απαντήσω πλήρως. Αν όντως πάει κάτι πολύ λάθος στη κατασκευή του συστήματος είναι πολύ πιθανό να μη μπορώ να το φτιάξω και ποτέ. Αυτό είναι που με φοβίζει κυρίως. Δλδ αν ο οργανισμός έχει συγκεκριμένο τρόπο που λειτουργεί, τι θα αλλάξει; Πως φτιάχνει η ποιότητα αν είναι κατασκευαστικό; Εχουμε δείγμα από 7 ωοληψιες, τώρα θα κάνω την 8η πρακτικά. Το μόνο που ελπίζω είναι να αντιδράσει καλύτερα στον εντελώς φυσικό κύκλο. Είναι πιθανό να ζορίζεται τόσο με τα απλά φάρμακα τροποποιημένου κύκλου; Πλάκα θα έχει να φταίει αυτό τόσο καιρό. 

Κι εγώ είχα θέμα με τις ωοληψιες, Με μέτριο σπέρμα αλλά με άριστο κατακερματισμό. Είτε ανώριμα τα ωάρια είτε λίγα είτε ανύπαρκτα. Αλλά ήμουν 39-40. Άμη τελευταία φορά στο 1. Για αυτό σου λέει για την ηλικία σου. Και ναι, και σ'εμένα χρειάστηκε η όγδοη ωοληψια για να έχω αριστες βλαστοκύστες και παιδί.

Επίσης στους φυσικούς που δοκίμασα φάνηκε μια δυσλειτουργία που στα άλλα πρωτόκολλα "κρυβόταν": ανέβαινε απότομα η lh αλλά στην ωοληψια ή κανένα ωάριο ή ακατάλληλο.

Μόνο αν δοκιμάσεις πρωτόκολλα κτλ θα ξέρεις. Στη θέση σου θα δοκίμαζα δύο τρεις φυσικούς για να κάνεις διάλειμμα από φάρμακα. Πρέπει να"μελετήσετε"  πώς αντιδρά ο οργανισμός σου.

• Μου αρέσει 1
  • Ευχαριστώ 1

Διαφημίσεις

πρίν από 16 λεπτά , linaa είπε:

Απλώς θέλει λίγο περισσότερο χρόνο από ότι συνήθως. 

Επίσης όσο ανάφορα τον αντρικό παράγοντα αλήθεια τόσους μήνες ο άντρας σου δεν έχει κάνει κάποια θεραπεία με αντιβίωση αφού έκανες εσύ ή να περνει κάποια συμπληρώματα? 

Ο εντελώς φυσικός κύκλος μπορεί να είναι πιο δύσκολος στο να τον προγραμματίσεις αλλά νομίζω πως ότι πάρεις θα είναι πολύ καλύτερο. 

Γενικά ξέρω ότι ψάχνεις να βρεις μια απάντηση αλλά κάποιες φορές θέλει απλά λίγο περισσότερο χρόνο από ότι έχεις υπολογίσει. 

Σκέψου γυναίκες που κάνουν 15 ωάρια με φάρμακα Κ κανένα πρόβλημα με τα αποθέματα Κ τις ορμόνες παραπάνω από 6-7 βλαστοστοκυστες δεν φτιάχνουν Κ από αυτές υγιή εγκυμοσύνη μπορεί να φτιάξουν οι 2 . 

Οπότε Κ για εσένα τα ποσοστά δεν είναι τόσο τραγικά. 

Ναι ο σύζυγος έπαιρνε τα well man conception πριν τις ωοληψιες. Είχε πάρει αντιβίωση όταν είχε 2 φορές βρεθεί βακτήριο στο σπερμα. (Ecoli συγκεκριμένα). Τίποτα άλλο δε ζητήθηκε. Τι άλλο θα έπρεπε θεωρητικά να κάνει;

Εγω συμπληρώματα δε παίρνω, είχα ρωτήσει τον γιατρό και είχε πει πως δε πιστεύει ιδιαίτερα σε αυτά. Παρόλα αυτά σήμερα ξαναρώτησα και μου είπε θα μου προτείνει κάποια να πάρω.

πρίν από 40 λεπτά , dec-e είπε:

Κοριτσι μου δεν ξέρω τι πρωτόκολλα έχετε κάνει μέχρι τώρα, συγνώμη αν τα είπες ήδη πολλές φορές. Να σου πω την δική μου εμπειρία. Και εγώ στα 32 μου με χαμηλή αμη δοκίμασα με τον 1ο γιατρό βραχυ πρωτόκολλο. Έκανε λες και δε θα μου έρθει ξανά περίοδος. Γρήγορα, να βιαστώ, να προλάβουμε κλπ. Πήραμε 13 ωάρια, 9 ώριμα, 6 γονιμοποιηθηκαν, 3 βλαστοκυστες. Για διάφορους λόγους να μην πολυλογώ, δεν πήγαν καλά τα πράγματα. Άλλαξα κέντρο και γιατρό, μου είπε ότι η ηλικία είναι μεγάλος σύμμαχος όσο χαμηλή κ να είναι η αμη. Κάναμε μακρύ πρωτόκολλο, το φοβόμουν. Πήραμε 9 ωάρια, 7 ώριμα, 7 γονιμοποιηθηκαν, 7 βλαστοκυστες. Όλα πήγαν καλά μετά. Στο μεταξύ πριν τη 2η ωοληψία έπαιρνα εγω κ ο σύζυγός 3 μήνες βιταμίνες για βελτίωση σπέρματος κ ωαριου. Ίσως έπαιξαν ρόλο, ίσως όχι. Είναι κ η τύχη, κ το πρωτόκολλο, δεν ξέρω τι άλλο. Επίσης είχε πέσει στα χέρια μου ένα βιβλίο online, το it starts with the egg, για το οποίο εδώ στο φόρουμ γίνεται συχνά αναφορά. Το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον. Η συγγραφέας περιγράφει αλλαγές που έκανε στον τρόπο ζωής της και συμπληρώματα που πήρε ώστε να βελτιστοποιησει τις πιθανότητες της. Αν θες ψάξε το, το έχω κ εγώ κατεβασμένο. 

Επίσης είναι σίγουρα καλό να δείτε ανδρολογο καθώς το ωάριο είναι μόνο το 50%. Εμείς είχαμε κάνει διαφορες εξετάσεις, μεταξύ άλλων κ dfi  το οποίο ήταν οριακά καλό. Το σπέρμα μετά την αγωγή των βιταμινών είχε βελτιωθεί πολύ, δεν ξέρω κ πάλι αμ ήταν τυχαίο. 

Εύχομαι ότι καλύτερο.

Καλησπέρα κορίτσι μου ! Καμμία συγγνώμη, που να τα θυμάσαι τόσα εδώ μέσα. ☺️

Εχω δοκιμάσει 2 φορές βραχύ πρωτόκολλο και είχα 2 και 3 ωάρια κάθε φορά. Έπαιρνα meriofert/arvekap/orgalutran ΑΜΗ 0,4 πριν από ένα χρόνο μετρημένη. Μετά έκανα κατ εξακολούθηση 5 φυσικούς τροποποιημένους με femara που έδιναν 1-2 ωάρια. 12 ωάρια σύνολο σε 7 ωοληψιες, 7 γονιμοποιήσεις και 3 βλαστοκύστες. Αυτό είναι το aftermath. Βάλαμε τις 2 καλύτερες κ μένει 1. Εσύ είχες ανταπόκριση με τη διέγερση όπως φαίνεται ενώ εγώ καμμία. Ίσα ίσα τη δεύτερη φορά που κάναμε διέγερση κ πήραμε 3 ωάρια, ήταν όλα ανώριμα. Ισως ζορίστηκε ο οργανισμός δε ξέρω.

Το εν λόγω βιβλίο το έχω κατεβάσει σε audiobook και έχω ξεκινήσει και το ακούω. Αυτό που θέλω να δοκιμάσω είναι να πάρω εγώ συμπληρώματα απλά θέλω να έχω το οκ του γιατρού για να μην πράττω αυθαίρετα κ επηρεάσω κάτι άθελα μου. Περιμένω να δω ποιες βιταμίνες θα μου προτείνει. Γενικά θεωρεί πως δεν επηρεάζουν τα συμπληρώματα ιδιαίτερα αλλά δεν είναι και κατά. Με ρώτησε για τον τρόπο ζωής μου πάλι. Μου λέει αδύνατη είσαι, φαντάζομαι διατροφικά είσαι οκ. Του είπα πως δεν κάνω κ την άριστη διατροφή αλλά τελευταία προσπαθώ να το φτιάξω. Επίσης δε πίνω σταγόνα αλκοόλ έτσι κ αλλιώς δε μου αρέσει και καπνίζω iqos. (Που και πάλι κακό είναι αλλά από το να παίρνω και πίσσα εκτός από νικοτίνη καλύτερα). Ξέρω ζευγάρια ένα βήμα πριν την κύρωση του ήπατος από το αλκοόλ κ τις καταχρήσεις που μια χαρά  έκαναν παιδιά βέβαια. Οποτε οκ πιστεύω επηρεάζει αλλά όχι σε καταλυτικό βαθμό. Δεν είναι δλδ πως θα κόψω το τσιγάρο και θα αλλάξουν όλα δια μαγείας. 

Αυτο που σκέφτηκα είναι πως με το που κάναμε την ετ, είχα κρυώσει κ είχα φουλ καταρροή. Κάποιο κοινό κρυολόγημα ίσως. Δε ξέρω αν αυτό καταπόνησε τον οργανισμό με κάποιο τρόπο. Ισως και όχι.

πρίν από 44 λεπτά , Neverstop είπε:

Εμένα μου άρεσε ο τρόπος αντιμετώπισης του γιατρού σου πάντως.

Κι εγώ είχα θέμα με τις ωοληψιες, Με μέτριο σπέρμα αλλά με άριστο κατακερματισμό. Είτε ανώριμα τα ωάρια είτε λίγα είτε ανύπαρκτα. Αλλά ήμουν 39-40. Άμη τελευταία φορά στο 1. Για αυτό σου λέει για την ηλικία σου. Και ναι, και σ'εμένα χρειάστηκε η όγδοη ωοληψια για να έχω αριστες βλαστοκύστες και παιδί.

Επίσης στους φυσικούς που δοκίμασα φάνηκε μια δυσλειτουργία που στα άλλα πρωτόκολλα "κρυβόταν": ανέβαινε απότομα η lh αλλά στην ωοληψια ή κανένα ωάριο ή ακατάλληλο.

Μόνο αν δοκιμάσεις πρωτόκολλα κτλ θα ξέρεις. Στη θέση σου θα δοκίμαζα δύο τρεις φυσικούς για να κάνεις διάλειμμα από φάρμακα. Πρέπει να"μελετήσετε"  πώς αντιδρά ο οργανισμός σου.

Ενώ δε με κάλυψαν απόλυτα όσα μου είπε γιατί δεν βρήκαμε απαντήσεις για όλα, ήταν τόσο υποστηρικτικός στη συζήτηση. Μου είπε πως έχει πεισμώσει με εμένα κ θέλει να τα καταφέρω κ απλά να οπλιστώ με υπομονή κ αυτός θα δοκιμάσει ο τι περνάει από το χέρι του. Μου λέει « είσαι πολύ δυνατή κορίτσι μου κ προσπαθείς τόσο καιρό, δε θα το αφήσουμε έτσι». Μέχρι και ωοληψιες δωρεάν πρότεινε να μου κάνει γιατί το έχει βάλει στόχο λέει. Προφανώς δε θα το δεχτώ αλλά κατάλαβες. Έδειξε καλή πρόθεση επειδή έχει δει πόση επιμονή έχουμε δείξει.

Θα δοκιμάσω τώρα τον τελείως φυσικό.. και ο,τι γίνει. Μετά δε ξέρω τι μένει.

• Μου αρέσει 1

1 hour ago, MK2012 είπε:

Ναι ο σύζυγος έπαιρνε τα well man conception πριν τις ωοληψιες. Είχε πάρει αντιβίωση όταν είχε 2 φορές βρεθεί βακτήριο στο σπερμα. (Ecoli συγκεκριμένα). Τίποτα άλλο δε ζητήθηκε. Τι άλλο θα έπρεπε θεωρητικά να κάνει;

Εγω συμπληρώματα δε παίρνω, είχα ρωτήσει τον γιατρό και είχε πει πως δε πιστεύει ιδιαίτερα σε αυτά. Παρόλα αυτά σήμερα ξαναρώτησα και μου είπε θα μου προτείνει κάποια να πάρω.

Εχω δοκιμάσει 2 φορές βραχύ πρωτόκολλο και είχα 2 και 3 ωάρια κάθε φορά. Έπαιρνα meriofert/arvekap/orgalutran ΑΜΗ 0,4 πριν από ένα χρόνο μετρημένη. Μετά έκανα κατ εξακολούθηση 5 φυσικούς τροποποιημένους με femara που έδιναν 1-2 ωάρια. 12 ωάρια σύνολο σε 7 ωοληψιες, 7 γονιμοποιήσεις και 3 βλαστοκύστες. Αυτό είναι το aftermath. Βάλαμε τις 2 καλύτερες κ μένει 1. Εσύ είχες ανταπόκριση με τη διέγερση όπως φαίνεται ενώ εγώ καμμία. Ίσα ίσα τη δεύτερη φορά που κάναμε διέγερση κ πήραμε 3 ωάρια, ήταν όλα ανώριμα. Ισως ζορίστηκε ο οργανισμός δε ξέρω.

Το εν λόγω βιβλίο το έχω κατεβάσει σε audiobook και έχω ξεκινήσει και το ακούω. Αυτό που θέλω να δοκιμάσω είναι να πάρω εγώ συμπληρώματα απλά θέλω να έχω το οκ του γιατρού για να μην πράττω αυθαίρετα κ επηρεάσω κάτι άθελα μου. Περιμένω να δω ποιες βιταμίνες θα μου προτείνει. Γενικά θεωρεί πως δεν επηρεάζουν τα συμπληρώματα ιδιαίτερα αλλά δεν είναι και κατά. Με ρώτησε για τον τρόπο ζωής μου πάλι. Μου λέει αδύνατη είσαι, φαντάζομαι διατροφικά είσαι οκ. Του είπα πως δεν κάνω κ την άριστη διατροφή αλλά τελευταία προσπαθώ να το φτιάξω. Επίσης δε πίνω σταγόνα αλκοόλ έτσι κ αλλιώς δε μου αρέσει και καπνίζω iqos. (Που και πάλι κακό είναι αλλά από το να παίρνω και πίσσα εκτός από νικοτίνη καλύτερα). Ξέρω ζευγάρια ένα βήμα πριν την κύρωση του ήπατος από το αλκοόλ κ τις καταχρήσεις που μια χαρά  έκαναν παιδιά βέβαια. Οποτε οκ πιστεύω επηρεάζει αλλά όχι σε καταλυτικό βαθμό. Δεν είναι δλδ πως θα κόψω το τσιγάρο και θα αλλάξουν όλα δια μαγείας. 

Αυτο που σκέφτηκα είναι πως με το που κάναμε την ετ, είχα κρυώσει κ είχα φουλ καταρροή. Κάποιο κοινό κρυολόγημα ίσως. Δε ξέρω αν αυτό καταπόνησε τον οργανισμό με κάποιο τρόπο. Ισως και όχι.

Ενώ δε με κάλυψαν απόλυτα όσα μου είπε γιατί δεν βρήκαμε απαντήσεις για όλα, ήταν τόσο υποστηρικτικός στη συζήτηση. Μου είπε πως έχει πεισμώσει με εμένα κ θέλει να τα καταφέρω κ απλά να οπλιστώ με υπομονή κ αυτός θα δοκιμάσει ο τι περνάει από το χέρι του. Μου λέει « είσαι πολύ δυνατή κορίτσι μου κ προσπαθείς τόσο καιρό, δε θα το αφήσουμε έτσι». Μέχρι και ωοληψιες δωρεάν πρότεινε να μου κάνει γιατί το έχει βάλει στόχο λέει. Προφανώς δε θα το δεχτώ αλλά κατάλαβες. Έδειξε καλή πρόθεση επειδή έχει δει πόση επιμονή έχουμε δείξει.

Και εμένα μια χαρά μου ακούγεται η προσέγγιση του γιατρού σου κ ειδικα  αυτό που σου είπε για τα συμπληρώματα.Και ο δικός μου μας είχε πει πως τα συμπληρώματα δεν κάνουν θαύματα,αλλά δεν κάνουν και κακό. Εχω διαβάσει διάφορα τόσα χρόνια στο φορουμ,μέχρι και για υστεροσκοπηση έπειτα από μια αποτυχημένη εμβρυομεταφορά,για βιοψία όρχεων επειδή ο άντρας μου έχει ολιγοασθενοτερατοσπερμια,να αγορασουμε βιταμίνες των 300€και πολλά άλλα.Ο γιατρος μου είναι κατά των άσκοπων επεμβάσεων και των ατελείωτων εξετάσεων και έχει δίκιο.Εγω στην πρώτη μου αποτυχημένη προσπάθεια πήγα στο γραφείο του πεπεισμένη πως δεν πρόκειται να κάνω παιδί και επειδή διάβαζα διάφορα,του είπα πως θέλω να κάνω υστεροσκοπηση.Μου είπε πως με μια αποτυχία,δεν υποβάλλουμε μια γυναίκα σ αυτή την επέμβαση και είχε δίκιο.Ηταν τυχαίο γεγονός,γιατί στην επόμενη προσπάθεια,έκανα την κόρη μου,μετά είχα μια βιοχημική και τώρα είμαι πάλι έγκυος.Δεν πήραμε ούτε ακριβές βιταμίνες(μόνο Wellman,q10&pregnacare)ούτε κάναμε κάποια επέμβαση.Εχω κάνει βραχύ πρωτόκολλο(δεν πέτυχε)και επειδή δεν ανταποκρίνομαι καλά στα φάρμακα κ έχω σχετικά χαμηλή ΑΜΗ,κάναμε ήπια διέγερση με φεμαρα και μεριοφερτ κ πήγε πολύ καλα.Παρε τα πάνω σου,να ακούς τον γιατρό σου που είναι επιστημονας και γνωριζει το ιστορικό σου και θα δεις που σε λίγο καιρό θα γίνεις μανουλα❤️Α και σχετικά με την ίωση που πέρασες,δεν επηρεάζει κάπου,παρά μόνο αν ανεβάσεις πυρετό.Και εγώ πέρασα ίωση στην εμβρυομεταφορά και προχώρησε μόνο ένα από τα δύο έμβρυα,οπότε ήταν καθαρά θέμα εμβρύων 

• Μου αρέσει 1

1 hour ago, MK2012 είπε:

Κοίτα με τα συμπληρώματα κάνεις λάθος . Δεν κάνουν θαύματα αλλά δίνουν στον οργανισμό μια ώθηση. Για το αγόρι σου αυτές οι βιταμίνες που επερνε είναι αρκετά ελαφριές ας πούμε . Συνήθως τα συμπληρώματα προτείνετε πλέον να περνονται κάποια συστατικά μόνα τους καλητερα βγαίνει Κ πιο οικονομικά από το να περνεις πιο ακριβές για το είδος βιταμίνες Κ κάνουν Κ καλύτερη δουλειά ... 

Δεν θα δεις τα θαύματα αλλά εσύ χρειάζεσε ακόμα Κ το ένα Τσικ διαφορά που μπορείς να πάρεις... 

Δεν είναι μόνο για την ποιότητα των ωαρίων είναι Κ για τον οργανισμό σου γενικότερα για να ανταπεξέλθει καλητερα να ανταποκριθεί καλητερα να δεχθεί τα έμβρυα καλητερα . 

Ότι δεν μπορεί να κάνει κακό κάπου δεν χρειάζετε να ανχωνεσε γι'αυτό Κ να το απορρίπτεις επειδή δεν στο πρότεινε ο γιατρός . Αυτά τα αθώα πρέπει να τα δοκιμάζεις όλα μου κάνει εντύπωση πως μετά από τόση ενημέρωση δεν επερνες καμία βιταμίνη γι'αυτό σου λέω . 

• Μου αρέσει 3

πρίν από 14 λεπτά , Blue Velvet είπε:

Και εμένα μια χαρά μου ακούγεται η προσέγγιση του γιατρού σου κ ειδικα  αυτό που σου είπε για τα συμπληρώματα.Και ο δικός μου μας είχε πει πως τα συμπληρώματα δεν κάνουν θαύματα,αλλά δεν κάνουν και κακό. Εχω διαβάσει διάφορα τόσα χρόνια στο φορουμ,μέχρι και για υστεροσκοπηση έπειτα από μια αποτυχημένη εμβρυομεταφορά,για βιοψία όρχεων επειδή ο άντρας μου έχει ολιγοασθενοτερατοσπερμια,να αγορασουμε βιταμίνες των 300€και πολλά άλλα.Ο γιατρος μου είναι κατά των άσκοπων επεμβάσεων και των ατελείωτων εξετάσεων και έχει δίκιο.Εγω στην πρώτη μου αποτυχημένη προσπάθεια πήγα στο γραφείο του πεπεισμένη πως δεν πρόκειται να κάνω παιδί και επειδή διάβαζα διάφορα,του είπα πως θέλω να κάνω υστεροσκοπηση.Μου είπε πως με μια αποτυχία,δεν υποβάλλουμε μια γυναίκα σ αυτή την επέμβαση και είχε δίκιο.Ηταν τυχαίο γεγονός,γιατί στην επόμενη προσπάθεια,έκανα την κόρη μου,μετά είχα μια βιοχημική και τώρα είμαι πάλι έγκυος.Δεν πήραμε ούτε ακριβές βιταμίνες(μόνο Wellman,q10&pregnacare)ούτε κάναμε κάποια επέμβαση.Εχω κάνει βραχύ πρωτόκολλο(δεν πέτυχε)και επειδή δεν ανταποκρίνομαι καλά στα φάρμακα κ έχω σχετικά χαμηλή ΑΜΗ,κάναμε ήπια διέγερση με φεμαρα και μεριοφερτ κ πήγε πολύ καλα.Παρε τα πάνω σου,να ακούς τον γιατρό σου που είναι επιστημονας και γνωριζει το ιστορικό σου και θα δεις που σε λίγο καιρό θα γίνεις μανουλα❤️Α και σχετικά με την ίωση που πέρασες,δεν επηρεάζει κάπου,παρά μόνο αν ανεβάσεις πυρετό.Και εγώ πέρασα ίωση στην εμβρυομεταφορά και προχώρησε μόνο ένα από τα δύο έμβρυα,οπότε ήταν καθαρά θέμα εμβρύων 

Πυρετό δεν ανέβασα αλλά είχα δέκατα (τύπου 37-37.1 για 2-3 ημέρες) και ρώτησα τη μαία και μου είπε πως η προγεστερόνη τα κάνει αυτά. Να ανεβάζεις θερμοκρασία δλδ. Οπότε δε το λες και πυρετό. Υστεροσκοπηση έκανα εγώ αλλά διαγνωστική και όχι επεμβατική με scratching κλπ. Δεν είμαι κατά των βιταμινών, απλά θέλω να μου πει ποιες προτείνει αυτός από το να πράξω από μόνη μου. Έχω διαβάσει πολλές κριτικές για βιταμίνες online. Άλλες θετικές άλλες αρνητικές.. 

Μπορει να είναι τυχαίο γεγονός, μπορεί και όχι. Παρόλα αυτά δε μπορώ να παραβλέψω πως το pattern των εμβρύων 6ης ημέρας, υπάρχει και κάτι ευθύνεται για αυτό.

πρίν από 17 λεπτά , linaa είπε:

Κοίτα με τα συμπληρώματα κάνεις λάθος . Δεν κάνουν θαύματα αλλά δίνουν στον οργανισμό μια ώθηση. Για το αγόρι σου αυτές οι βιταμίνες που επερνε είναι αρκετά ελαφριές ας πούμε . Συνήθως τα συμπληρώματα προτείνετε πλέον να περνονται κάποια συστατικά μόνα τους καλητερα βγαίνει Κ πιο οικονομικά από το να περνεις πιο ακριβές για το είδος βιταμίνες Κ κάνουν Κ καλύτερη δουλειά ... 

Δεν θα δεις τα θαύματα αλλά εσύ χρειάζεσε ακόμα Κ το ένα Τσικ διαφορά που μπορείς να πάρεις... 

Δεν είναι μόνο για την ποιότητα των ωαρίων είναι Κ για τον οργανισμό σου γενικότερα για να ανταπεξέλθει καλητερα να ανταποκριθεί καλητερα να δεχθεί τα έμβρυα καλητερα . 

Ότι δεν μπορεί να κάνει κακό κάπου δεν χρειάζετε να ανχωνεσε γι'αυτό Κ να το απορρίπτεις επειδή δεν στο πρότεινε ο γιατρός . Αυτά τα αθώα πρέπει να τα δοκιμάζεις όλα μου κάνει εντύπωση πως μετά από τόση ενημέρωση δεν επερνες καμία βιταμίνη γι'αυτό σου λέω . 

Δεν είμαι κατά των βιταμινών προς Θεού. Σίγουρα κάπου ωφελούν! Βιταμίνες είναι, είτε κάνουν διάφορα είτε όχι σίγουρα δεν είναι κακό. 
Ο λόγος που δε πήρα από μόνη μου είναι γιατί διάβασα online κριτικές για διάφορες βιταμίνες και έλεγαν πολλές γυναίκες (foreign websites) πως απορρυθμίστηκε ο κύκλος τους ή επηρεάστηκαν οι ορμόνες τους. Ως εκ τούτου, θεώρησα πως είναι πολύ λεπτό ζήτημα για να παρέμβω μόνη μου και να επιλέξω ποιες είναι οι καλύτερες χωρίς την επιβεβαιώση του γιατρού. Δεν είναι πως έχω και τα άπειρα ωάρια οπότε μπορώ να παίξω με τις πιθανότητες να απορυθμιστει κάτι. Προτιμώ να μου προτείνει ο ίδιος κάποιες κ να τις πάρω. Περιμένω να μου στείλει τώρα ποιες θέλει να πάρω επειδή επέμεινα πάλι σήμερα να δοκιμάσω βιταμίνες.

• Μου αρέσει 1

πρίν από 4 λεπτά , MK2012 είπε:

Πυρετό δεν ανέβασα αλλά είχα δέκατα (τύπου 37-37.1 για 2-3 ημέρες) και ρώτησα τη μαία και μου είπε πως η προγεστερόνη τα κάνει αυτά. Να ανεβάζεις θερμοκρασία δλδ. Οπότε δε το λες και πυρετό. Υστεροσκοπηση έκανα εγώ αλλά διαγνωστική και όχι επεμβατική με scratching κλπ. Δεν είμαι κατά των βιταμινών, απλά θέλω να μου πει ποιες προτείνει αυτός από το να πράξω από μόνη μου. Έχω διαβάσει πολλές κριτικές για βιταμίνες online. Άλλες θετικές άλλες αρνητικές.. 

Μπορει να είναι τυχαίο γεγονός, μπορεί και όχι. Παρόλα αυτά δε μπορώ να παραβλέψω πως το pattern των εμβρύων 6ης ημέρας, υπάρχει και κάτι ευθύνεται για αυτό.

Γενικά υπάρχουν πάρα πολλά συμπληρώματα . Εντάξει οι εξωσωματιστες συνήθως προτείνουν κάποια πακέτα αρκετά ακριβών βιταμινών . Αν δεν τις αντέχει η τσέπη μπορείς να περνεις κάποια συστατικά ξεχωριστά. Σίγουρα πρέπει να πάρει Κ το αγόρι σταθερά βιταμίνες ... Καταρχάς για ότι απορίες έχεις για το σπέρμα όλοι οι ανδρολογοι πρώτη θεραπεία θα προτείνουν βιταμίνες ...  

Κ ειδικά σε καπνίζοντες άντρες απτήν στιγμή που δεν μπορεί να το κόψει έστω για ένα εξάμηνο θα πρέπει να προσέξει όλα τα υπόλοιπα διατροφή βιταμίνες νερό 

• Ευχαριστώ 1

Διαφημίσεις

πρίν από 10 λεπτά , MK2012 είπε:

Οι βιταμίνες μόνο καλό κάνουν στον οργανισμό,απλά δεν κάνουν θαύματα.Καλα κάνεις και δεν παίρνεις από μόνη σου και ρωτας το γιατρό σου,αυτός σίγουρα ξέρει καλύτερα από το φορουμ.Εμενα μου ειχε πει για το q10,το οποιο είναι καλό για την ποιότητα των ωαρίων και μπορείς να βρεις αρκετά οικονομικες συσκευασίες.Η πρώτη αποτυχία είναι σοκαριστική η αλήθεια είναι,θυμάμαι είχα πλανταξει στο κλαμα και ήμουν σίγουρη πως παιδί δεν θα κάνω..και βάλαμε και έμβρυο άριστης ποιότητας,οπότε είπα πως πάει αυτό ήταν..Πιστεύω πως θα τα καταφέρεις,είσαι και μικρή(βοηθάει στην ποιότητα των ωαρίων)ο άντρας σου δεν έχει κάποιο θέμα,οπότε γιατί όχι?😊Εδώ θα είμαστε να τα λέμε,θα περιμένω να ακούσω τα ευχάριστα ❤️

• Μου αρέσει 1

πρίν από 21 λεπτά , linaa είπε:

Γενικά υπάρχουν πάρα πολλά συμπληρώματα . Εντάξει οι εξωσωματιστες συνήθως προτείνουν κάποια πακέτα αρκετά ακριβών βιταμινών . Αν δεν τις αντέχει η τσέπη μπορείς να περνεις κάποια συστατικά ξεχωριστά. Σίγουρα πρέπει να πάρει Κ το αγόρι σταθερά βιταμίνες ... Καταρχάς για ότι απορίες έχεις για το σπέρμα όλοι οι ανδρολογοι πρώτη θεραπεία θα προτείνουν βιταμίνες ...  

Κ ειδικά σε καπνίζοντες άντρες απτήν στιγμή που δεν μπορεί να το κόψει έστω για ένα εξάμηνο θα πρέπει να προσέξει όλα τα υπόλοιπα διατροφή βιταμίνες νερό 

Είναι διατεθειμένος να το κόψει το τσιγάρο ευτυχώς. Γυμνάζεται ανελλιπώς και τρέφεται καλύτερα από εμένα. Δεν έχει κιλά. Πίνει socially όταν βγαίνει, 2-3 φορές το μήνα. Οχι τπτ υπερβολικό δλδ. Θα κάνω και εγώ μόνο iqos μου λέει κ αν είναι το σταματάω τελείως κιόλας, δε με νοιάζει.

Οταν βγήκαμε από το γιατρό μου λέει, ξενέρωσα γιατί ήθελα να έχω κάτι εγώ για να μπορούμε να το λύσουμε κάπως. Να έχουμε μια προφανή αιτία δλδ. 

Οσο για τις βιταμίνες, όσο κοστίζουν, ακριβές ή φθηνές θα τις πάρουμε αρκεί να είναι καλές. Δίνουμε σταθερά 1000 ευρώ το μήνα για τις ωοληψιες και τις εξετάσεις/φαρμακα plus πάγια έξοδα και ενοίκια που όλοι ξέρουμε πόσο έχουν πάει πλέον… θέλω να πω πως δε θα μας σωσει το ένα έξοδο ακόμα. Ήδη είναι λες κ πληρώνουμε έξοδα για 2 σπίτια αν το σκεφτείς. 
13 του μήνα έχουμε ραντεβού με ανδρολόγο εξειδικευμένο στην υπογονιμότητα οπότε θα μάθουμε παραπάνω. Ισως και τα συνεχόμενα βακτήρια στο σπερμα κρύβουν κάποιο άλλο αίτιο που αγνοούμε.

πρίν από 23 λεπτά , Blue Velvet είπε:

Οι βιταμίνες μόνο καλό κάνουν στον οργανισμό,απλά δεν κάνουν θαύματα.Καλα κάνεις και δεν παίρνεις από μόνη σου και ρωτας το γιατρό σου,αυτός σίγουρα ξέρει καλύτερα από το φορουμ.Εμενα μου ειχε πει για το q10,το οποιο είναι καλό για την ποιότητα των ωαρίων και μπορείς να βρεις αρκετά οικονομικες συσκευασίες.Η πρώτη αποτυχία είναι σοκαριστική η αλήθεια είναι,θυμάμαι είχα πλανταξει στο κλαμα και ήμουν σίγουρη πως παιδί δεν θα κάνω..και βάλαμε και έμβρυο άριστης ποιότητας,οπότε είπα πως πάει αυτό ήταν..Πιστεύω πως θα τα καταφέρεις,είσαι και μικρή(βοηθάει στην ποιότητα των ωαρίων)ο άντρας σου δεν έχει κάποιο θέμα,οπότε γιατί όχι?😊Εδώ θα είμαστε να τα λέμε,θα περιμένω να ακούσω τα ευχάριστα ❤️

Μακάρι κορίτσι μου. Η αλήθεια είναι πως κάπως έτσι την περασα και εγώ την πρώτη αποτυχία. Ειδικά αυτές τις μέρες ήταν δύσκολα. Δε βγήκαμε από το σπίτι, κάτσαμε μαζί και το «θρηνήσαμε» υποστηρικτικά ο ένας για τον άλλο. Θα περάσει, που θα πάει; Απλά το είχαμε πιστέψει και πήγαμε πολύ αισιόδοξα κάπως μας έκατσε άσχημα. Θα περάσει με τον καιρό.

• Δύναμη! 1

10 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Σ εμένα λειτούργησε και η αλλαγή φαρμάκου, πήρα pergoveris και από 1-2 άρχισα να δίνω 5-6. δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο αλλά έπιασε. 

Καλή πρωτοχρονιά με υγεία κι αισιοδοξία, αγάπη ελπίδα και προσδοκία😍

• Ευχή 1

10 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Οταν βγήκαμε από το γιατρό μου λέει, ξενέρωσα γιατί ήθελα να έχω κάτι εγώ για να μπορούμε να το λύσουμε κάπως. Να έχουμε μια προφανή αιτία δλδ. 

Οσο για τις

Εντάξει αν υπήρχαν προφανή αιτία θα το είχατε καταλάβει από την πρώτη μέρα που ξεκινήσατε την εξωσωματική . 

Γενικά προφανή αιτία εξωσωματικής υπάρχουν σε πολύ λίγους ανθρώπους συνήθως απλά είναι ανεξήγητη υπογονιμότητα . Υπάρχει κάτι μυστήριο με την σύλληψη που δυστυχώς η επιστήμη ακόμα δεν το έχει αποκρυπτογραφήσει πλήρως . Αλλά το θετικό είναι ότι έχει καταφέρει να το φέρει σε τέτοια θέση που τελικά οποίος το θέλει τελικά το καταφέρνει . 

• Μου αρέσει 2

17 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Και εγώ νωρίς κάνω πάντα (10η -12η ημέρα) απλά μόνο με χάπια. Μεγαλώνουν αρκετά ώστε να γίνει ωοληψια αλλά δε ξέρω αν αυτό προκαλείται από τα φάρμακα, δλδ δε ξέρω αν απλά πιέζονται και «καίγονται» πρακτικά.  
Σε κάθε περίπτωση, μια θεωρία του εμβρυολογου ήταν αυτό για τον μικρό κύκλο. Δε σημαίνει πως ισχύει απαραίτητα. Το θέμα είναι τώρα τι κάνουμε με τα έμβρυα κακής ποιότητας γιατί αν υπάρχει τέτοιο pattern επι 8-9 μήνες που κάνουμε ωοληψιες, δε ξέρουμε αν θα σπάσει ποτέ.

Α! Ο εμβρυολόγος με ρώτησε αν έχω αδελφή. Καταλαβαίνετε γιατί.

Επισης, ερώτηση: έχετε ακούσει ποτέ να βελτιώνεται η ποιότητα των ωαρίων σε εντελώς φυσικό κύκλο ; Δλδ δε ξέρω πόσο μεγάλη διαφορά θα κάνει ο εντελώς φυσικός από τον φυσικό τροποποιημένο. 

Τότε μήπως θα είχε νόημα το μακρύ πρωτόκολλο? Το να ακολουθεί συνέχεια το ίδιο πρωτόκολλο με τα ίδια αποτελέσματα δε δείχνει καμία λογική. Σίγουρα πάρε κι άλλη γνώμη. Όσο για το φυσικό κύκλο, αν δε δοκιμάσεις δε θα μάθεις τι είδους έμβρυα μπορεί να σου δώσει. 

18 ώρες πρίν, Rozi92 είπε:

Αχ ευχαριστώ! Μου δίνεις κουράγιο! Βέβαια έχω τρελή υπνηλία και όσο ξαπλώνω σταματάνε...πόνο δεν έχω καθόλου!Εύχομαι τα καλύτερα 🥰

Εγω έκανα και 2 φορές την ένεση lengotest αλλά και πάλι σταματούσε για 1,2 ημέρες το αίμα και μετά ξανά τα ίδια. Την 9η εβδομάδα σταμάτησε το αίμα, είχα και έχω καμία φορά ελάχιστα καφέ όμως έχω τρελαθεί στην ανακατωσουρα και τους εμετούς... 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...