Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 ώρα πρίν, Zizel17 είπε:

Γεια σου Δήμητρα! Και γω ακριβώς το ίδιο, παρακολουθώ και πρώτη φορά αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω (ίσως και συναισθηματική!)

Εμείς κάναμε και μοριακό και συμβατικό. Τον συμβατικό στον καλύπτει το ταμείο. Τον μοριακό τον κάναμε στο κέντρο, γιατί έχει μαζί και μικροβιολογικό εργαστήριο. Είχαμε δώσει και για τους δύο, 300 ευρώ. Απ ότι βλέπω όμως τώρα, τα είχαν στείλει σε άλλο εργαστήριο, euro genetica. 

Επι της ουσίας, μου κάνει εντύπωση και το σχόλιο του γιατρού, ότι είναι πιο πιθανό να ευθύνονται τα ωάρια, διότι αυτά παίζουν κυρίαρχο ρόλο στους πρώτους διπλασιασμούς. Αλλα δεν μπορεί να το δικαιολογήσει σε σχέση με την ηλικία μου..

Αυτό για μένα είναι το χειρότερο, να μην ξέρεις τι φταίει, σπερμα; Ωαρια; Και τα δύο; Είναι τυχαίο γεγονός; 
      Πάντως έχεις δίκιο, ο,τιδηποτε μπορεί να βελτιωθεί έστω και λίγο, μόνο καλό θα κάνει! 

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ πολύ για την απάντηση! Εσείς αφού ρίξατε τον κατακερματισμό, προχωρήσατε και είχατε θετικό αποτέλεσμα; Δηλ είχατε πρόβλημα μόνο στο σπερμα; 

Εμείς καρυότυπο στα έμβρυα δεν μπορούμε να κάνουμε γιατί δεν έχουμε ιστορικό αλλά για καρυότυπο ζεύγους δεν ρώτησα η αλήθεια είναι. Γενικά είμαι λίγο της υπερβολής όπως κατάλαβες και θέλω να έχω τον έλεγχο σε κάτι που εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να έχω τον έλεγχο. 

Από την μεριά μας όμως εμείς που πήγαμε σε ανδρολόγο γιατί έχουμε ένα θέμα με το σπέρμα θα σου πω γενικά τι μας είπε χωρίς αυτό να ισχύει για όλους. Εμείς έχουμε πρόβλημα με ανθεκτικό στέλεχος μικροοργανισμού, δεν μπορούμε να το καταπολεμήσουμε και η λύση είναι μικρές αγωγές που βελτιώνουν για λίγο την κατάσταση. Αυτό που μας είπε είναι πως γενικά τα προβλήματα στο σπέρμα είναι λίγο δύσκολα στην αντιμετώπιση τους. Κάποια πράγματα λειτουργούν, κάποια όχι και αυτό εξαρτάται και από το πως αντιδρά και ο κάθε οργανισμός. Αλλά όπως σου είπα μία μικρή θετική αλλαγή δεν παύει να είναι αλλαγή. Παλεύουμε με λεπτομέρειες όσες είμαστε εδώ μέσα, ειδικά στο συγκεκριμένο θέμα. 

Επίσης ναι οι χρωμοσωμικές ανωμαλίες μπορεί να οφείλονται και στα ωάρια αλλά και στα δύο χωρίς να μπορείς να τις προβλέψεις καθώς είναι τυχαία συμβάντα. Τα ωάρια ειδικά που ξεκινούν από τα ειδικά κύτταρα που δημιουργούνται στην εμβρυική φάση ακόμα φαντάσου τι έχουν περάσει για να φτάσουν στο σήμερα που εμείς τα θέλουμε να κάνουν μία δουλειά. Αυτό που παρατήρησα είναι πως οι γυναικολόγοι και λογικό είναι γιατί αυτή είναι η δουλειά τους, πιο εύκολα μεταπίπτουν την ευθύνη στην γυναίκα. Μην σκέφτεσαι τι μπορεί να φταίει θα τρελαθείς, σκέψου τι άλλο μπορούμε να βελτιώσουμε στο σήμερα και στα επόμενα βήματα! 

Εγώ και οι 300 μοναδούλες μου Gonal 💉 σας χαιρετάμε και ελπίζουμε όλες σύντομα να δούμε το θαυματάκι μας να συμβαίνει! ❤️ 

Καφέ Εξωσωματικής 2024 !

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια!!

Εύχομαι σε όλα τα κορίτσια που είναι σε αναμονή χοριακης να δουν μια τριψήφια χοριακη και στα κορίτσια που περιμένουν να ακούσουν καρδούλα να πάνε όλα καλά!

Είμαι στην 14η μέρα από την εμβρυομεταφορα, είχα θετική χοριακη την Δευτέρα αλλά τις τελευταίες δυο ημέρες δεν έχω καθόλου συμπτώματα.Την Δευτέρα είχα αναγουλες και πονούσε η κοιλιά μου και από τότε τίποτα! Μόνο κάτι τραβήγματα στην μήτρα που και που 

Μήπως κάτι δεν πάει καλά;;

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 5 λεπτά , Kate89 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια!!

Εύχομαι σε όλα τα κορίτσια που είναι σε αναμονή χοριακης να δουν μια τριψήφια χοριακη και στα κορίτσια που περιμένουν να ακούσουν καρδούλα να πάνε όλα καλά!

Είμαι στην 14η μέρα από την εμβρυομεταφορα, είχα θετική χοριακη την Δευτέρα αλλά τις τελευταίες δυο ημέρες δεν έχω καθόλου συμπτώματα.Την Δευτέρα είχα αναγουλες και πονούσε η κοιλιά μου και από τότε τίποτα! Μόνο κάτι τραβήγματα στην μήτρα που και που 

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την θετική χοριακή!! Επαναληπτική έκανες να δεις αν διπλασιαζεται όπως πρέπει; 

Εγώ είμαι στην 9 βδομάδα κ τα συμπτώματα έρχονται κ φεύγουν καθ όλη τη διάρκεια 

Πότε έχεις υπέρηχο;

• Μου αρέσει 1

Just now, Alex@ είπε:

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την θετική χοριακή!! Επαναληπτική έκανες να δεις αν διπλασιαζεται όπως πρέπει; 

Εγώ είμαι στην 9 βδομάδα κ τα συμπτώματα έρχονται κ φεύγουν καθ όλη τη διάρκεια 

Πότε έχεις υπέρηχο;

Αύριο έχω την επαναληπτική!!

Απλώς μου έκανε εντύπωση που την Δευτέρα ήμουν χαλιά και την Τρίτη περδικι.

Για υπέρηχο δεν μου έχουν πει ακόμα, αύριο λογικά...

Να πάνε όλα καλά και σε εσένα ♥️

• Μου αρέσει 1

πρίν από 43 λεπτά , Kate89 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια!!

Καλησπέρα κορίτσι μου! Συγχαρητήρια για τη θετική χοριακη σου! Μια χαρά θα είναι όλα, απλώς έρχονται και φεύγουν τα συμπτώματα, είναι φυσιολογικο μην ανησυχείς!!! Με το καλό η επαναληπτική!

• Μου αρέσει 1

πρίν από 7 λεπτά , Lila86 είπε:

Καλησπέρα κορίτσι μου! Συγχαρητήρια για τη θετική χοριακη σου! Μια χαρά θα είναι όλα, απλώς έρχονται και φεύγουν τα συμπτώματα, είναι φυσιολογικο μην ανησυχείς!!! Με το καλό η επαναληπτική!

Ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου!

Με το καλό να πάρεις και εσύ θετική χοριακη 🙏🙏🙏

• Ευχαριστώ 1

Διαφημίσεις

7 ώρες πρίν, dimi.tra είπε:

Γεια σου κορίτσι, σχολιάζω πρώτη φορά αλλά παρακολουθώ το φόρουμ εδώ και λίγο καιρό καθώς είμαι κι εγώ στο club τις υπογονιμότητας. Λυπάμαι πολύ για την ατυχία σας και για τις δύο προσπάθειες σας. Είχα ρωτήσει κι εγώ τον γιατρό μου για προεμφυτευτικό και με είπε υπερβολική, έχω μία τάση στην υπερβολή. 

Γενικά να ξέρεις πως οι χρωμοσωμικές ανωμαλίες είναι όντως τυχαίο γεγονός. Μπορεί δηλαδή στην επόμενη προσπάθεια να μην έχετε ούτε μία. Αλλά γενικά η εικόνα του σπέρματος βοηθάει στο να γίνει μία πρόβλεψη ότι μπορεί δλδ να υπάρχουν. Κι εγώ με την τύχη μου τα έχω βάλει οπότε σε καταλαβαίνω πως νιώθεις και δεν θα σου πω κάτι να σε παρηγορήσω, δεν έχω λόγια πια. 

Αυτό που θα σου πω είναι πως εγώ προσωπικά σίγουρα θα πήγαινα σε ανδρολόγο. Ο σύζυγος μου βελτίωσε την μορφολογία από 3% σε 7% με συμπληρώματα. Ωστόσο δεν έχει πρόβλημα με τον κατακερματισμό, ήταν φυσιολογικός. Ακόμα και μία μικρή βελτίωση τύπου 1% είναι βελτίωση και το πιστεύω. Δίνουμε τόσα λεφτά και τόση ψυχική δύναμη για όλο αυτό που ακόμα και μια μικρή λεπτομέρεια κάνει την διαφορά. Προσωπική μου άποψη βέβαια. 

Αυτό όμως που θέλω να σε ρωτήσω είναι: κάνατε κι εσείς καρυότυπο, ο καθένας χωριστά; Θα μπορούσες να μου πεις που τον κάνατε και πόσο σας κόστισε; Σ' ευχαριστώ!

Γεια σου Δήμητρα! Και γω ακριβώς το ίδιο, παρακολουθώ και πρώτη φορά αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω (ίσως και συναισθηματική!)

Εμείς κάναμε και μοριακό και συμβατικό. Τον συμβατικό στον καλύπτει το ταμείο. Τον μοριακό τον κάναμε στο κέντρο, γιατί έχει μαζί και μικροβιολογικό εργαστήριο. Είχαμε δώσει και για τους δύο, 300 ευρώ. Απ ότι βλέπω όμως τώρα, τα είχαν στείλει σε άλλο εργαστήριο, euro genetica. 

Επι της ουσίας, μου κάνει εντύπωση και το σχόλιο του γιατρού, ότι είναι πιο πιθανό να ευθύνονται τα ωάρια, διότι αυτά παίζουν κυρίαρχο ρόλο στους πρώτους διπλασιασμούς. Αλλα δεν μπορεί να το δικαιολογήσει σε σχέση με την ηλικία μου..

Αυτό για μένα είναι το χειρότερο, να μην ξέρεις τι φταίει, σπερμα; Ωαρια; Και τα δύο; Είναι τυχαίο γεγονός; 
Πάντως έχεις δίκιο, ο,τιδηποτε μπορεί να βελτιωθεί έστω και λίγο, μόνο καλό θα κάνει! 

20 ώρες πρίν, Katiamaxiking είπε:

Οπωσδήποτε να πάτε σε εξειδικευμένο ανδρολόγο! 

Οι χρωμοσωμικες ανωμαλίες μπορεί να οφείλονται στον υψηλό κατακερματισμό μιας και η ηλικία σου είναι σχετικά μικρή για τόσες βλαστοκύστες. 
Σ εμάς δεν προχωρούσαν σε εξωσωματική αν δεν τον ρίχναμε.. 

ειναι κρίμα να ταλαιπωριέστε..καλύτερα πρώτα να βελτιώσετε όσο περισσότερο μπορείτε τους περισσότερους παράγοντες 

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ πολύ για την απάντηση! Εσείς αφού ρίξατε τον κατακερματισμό, προχωρήσατε και είχατε θετικό αποτέλεσμα; Δηλ είχατε πρόβλημα μόνο στο σπερμα; 

3 ώρες πρίν, Kate89 είπε:

Αύριο έχω την επαναληπτική!!

Απλώς μου έκανε εντύπωση που την Δευτέρα ήμουν χαλιά και την Τρίτη περδικι.

Για υπέρηχο δεν μου έχουν πει ακόμα, αύριο λογικά...

Να πάνε όλα καλά και σε εσένα ♥️

Όλα θα είναι καλά, ίσως τα συμπτώματα να οφείλονται κ ατηβ αγωνία για το αποτέλεσμα της χοριακης. Αλλά να ξέρεις πως έρχονται κ φεύγουν και εγώ στην αρχή αγχώθηκα όταν υποχώρησαν αλλά τα κορίτσια εδώ με ηρέμησαν. Περιμένουμε την επαναληπτική σου!!

• Μου αρέσει 1

πρίν από 51 λεπτά , Zizel17 είπε:

Από την δική μου εμπειρία, μια το ρίχνουν στα ωάρια και μια στο σπερμα..

σε εμένα ποτέ δεν βρέθηκε τίποτα πέρα από το ότι μερικές φορές ο οργανισμός μου δεν ανταποκρίνεται όπως θα περίμεναν στα φάρμακα και από αυτό συμπεραίνουν ίσως ότι κάπου φταίνε τα ωάρια. Ξεκίνησα στα 34, τώρα είμαι 37…εεε θα φταίνε και τα ωάρια τώρα!! το πρόβλημά μας εξ αρχής ήταν το σπερμα. Μετά από 3 χρόνια καταλήγουμε ως το μοναδικό παράγοντα που το χαλούσε να να είναι τα μικρόβια, τα οποία αντιμετωπίσαμε αλλά ακόμη δεν έχουμε δει να φτιάχνουν οι παράγοντες του σπέρματος εκτός από τη δυναμική τους δλδ το πόσο παραμένουν ζωντανά το οποίο θεωρώ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ενώ δεν δίνουν τόση σημασία. 
στη πρώτη εξωσωματική ρίξαμε τον κατακερματισμό από 46 στο 28 και έμεινα έγκυος με ατυχή έκβαση δυστυχώς στις 30 εβδομάδες κύησης. Από τότε ακόμη παλεύω να ξανά μείνω. 

Διαφημίσεις

23 ώρες πρίν, Zizel17 είπε:

Καλησπέρα και εύχομαι σε όλες με το μωράκι τους σύντομα στην αγκαλιά!

Θα ήθελα τη συμβουλή από όποιο κορίτσι είχε αντίστοιχη εμπειρία ή έχει ακούσει κάτι σχετικό. Ξεκινήσαμε φέτος τη διαδικασία της εξωσωματικής (εγώ 34 ο σύζυγος 48) λόγω κακής ποιότητας και χαμηλής κινητικότητας του σπέρματος. Επίσης ανακαλύψαμε πως έχουμε κατακερματισμό 50%. Βγάλαμε 4 βλαστοκύστες. Αποτέλεσμα μια παλίνδρομη στην 7η εβδομάδα λόγω χρωμοσωματικης ανωμαλίας και μια βιοχημική. Στη 2η εξωσωματική (με τη μέθοδο zymot) κάναμε προεμφυτευτικό έλεγχο πάλι σε 4 βλαστοκύστες από άριστες μέχρι μέτριες. Αποτέλεσμα: όλες με χρωμοσωματικές ανωμαλίες. Προσπαθώ να διαχειριστώ όσο πιο ψύχραιμα μπορώ αυτό το σοκ. Ο γιατρός είναι της άποψης πως είναι θέμα τύχης. Ωστόσο δεν μπορώ να δεχτώ πως απλά είμαστε τόσο άτυχοι.

Γενικά είμαστε και οι δύο υγιέστατοι, με φυσιολογικούς καρυοτυπους και κανένα θέμα στον οικογενειακό κύκλο. 
Δεν έχουμε δει ανδρολόγο, αλλα ο γιατρός πιστεύει πως οι βιταμίνες που δίνουν, προσφέρουν  απειροελάχιστη βελτίωση. 

Είχατε κάποια ανάλογη εμπειρία και αν ναι, πώς το διαχειριστήκατε; Συνεχίσατε το ίδιο πρωτόκολλο; Και αν ναι, σας ήρθε το μπεμπακι σας; Φοβάμαι μήπως προσπαθούμε χωρίς προοπτική. Υπερευχαριστω όποια μου δώσει τα φώτα της! 

Καλησπέρα !

Έχουμε και εμείς θέμα με το σπέρμα και υψηλό κατακερματισμό, όπως και η αγαπητή Κάτια προτείνει πιο πάνω, θα πρότεινα και εγώ να επισκεφθείτε ανδρολόγο ειδικευμένο στο ζήτημα. 

Θεωρώ ότι βελτιώνονται οι δείκτες, με υπομονή. Και μόλις βελτιωθούν, καταψύξτε απαραιτήτως. 

πρίν από 27 λεπτά , Katiamaxiking είπε:

Από την δική μου εμπειρία, μια το ρίχνουν στα ωάρια και μια στο σπερμα..

σε εμένα ποτέ δεν βρέθηκε τίποτα πέρα από το ότι μερικές φορές ο οργανισμός μου δεν ανταποκρίνεται όπως θα περίμεναν στα φάρμακα και από αυτό συμπεραίνουν ίσως ότι κάπου φταίνε τα ωάρια. Ξεκίνησα στα 34, τώρα είμαι 37…εεε θα φταίνε και τα ωάρια τώρα!! το πρόβλημά μας εξ αρχής ήταν το σπερμα. Μετά από 3 χρόνια καταλήγουμε ως το μοναδικό παράγοντα που το χαλούσε να να είναι τα μικρόβια, τα οποία αντιμετωπίσαμε αλλά ακόμη δεν έχουμε δει να φτιάχνουν οι παράγοντες του σπέρματος εκτός από τη δυναμική τους δλδ το πόσο παραμένουν ζωντανά το οποίο θεωρώ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ενώ δεν δίνουν τόση σημασία. 
στη πρώτη εξωσωματική ρίξαμε τον κατακερματισμό από 46 στο 28 και έμεινα έγκυος με ατυχή έκβαση δυστυχώς στις 30 εβδομάδες κύησης. Από τότε ακόμη παλεύω να ξανά μείνω. 

Πολύ λυπάμαι πραγματικά.. εδώ εγώ που το έχασα στην έβδομη εβδομάδα και ήταν η πιο δυσάρεστη εμπειρία εβερ. 
Δεν ξέρω γιατί ο γιατρός μου θεωρεί πως ελάχιστες βελτιώσεις μπορούν να γίνουν στο σπερμα και ουσιαστικά θεωρεί πως είναι άδικος κόπος. Ωστόσο ο εμβρυολόγος μου είπε (αυτό που πιστεύω και γω) πως και η παραμικρή βελτίωση μπορεί να κάνει τη διαφορά. Επομένως ναι, ας το κάνουμε κι αυτό!

Εύχομαι ό,τι καλύτερο!! θέλει γερό στομάχι όλο αυτό που βιώνουμε! 

πρίν από 19 λεπτά , xristinakarr είπε:

Καλησπέρα !

Έχουμε και εμείς θέμα με το σπέρμα και υψηλό κατακερματισμό, όπως και η αγαπητή Κάτια προτείνει πιο πάνω, θα πρότεινα και εγώ να επισκεφθείτε ανδρολόγο ειδικευμένο στο ζήτημα. 

Θεωρώ ότι βελτιώνονται οι δείκτες, με υπομονή. Και μόλις βελτιωθούν, καταψύξτε απαραιτήτως. 

Σ ευχαριστώ πολύ Χριστίνα για τη συμβουλή! Θα πάμε σε ανδρολογο και ελπίζω να δούμε όντως κάποια βελτίωση. 
Καλή μας επιτυχία! :)

• Μου αρέσει 1

1 ώρα πρίν, Zizel17 είπε:

Εμείς καρυότυπο στα έμβρυα δεν μπορούμε να κάνουμε γιατί δεν έχουμε ιστορικό αλλά για καρυότυπο ζεύγους δεν ρώτησα η αλήθεια είναι. Γενικά είμαι λίγο της υπερβολής όπως κατάλαβες και θέλω να έχω τον έλεγχο σε κάτι που εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να έχω τον έλεγχο. 

Από την μεριά μας όμως εμείς που πήγαμε σε ανδρολόγο γιατί έχουμε ένα θέμα με το σπέρμα θα σου πω γενικά τι μας είπε χωρίς αυτό να ισχύει για όλους. Εμείς έχουμε πρόβλημα με ανθεκτικό στέλεχος μικροοργανισμού, δεν μπορούμε να το καταπολεμήσουμε και η λύση είναι μικρές αγωγές που βελτιώνουν για λίγο την κατάσταση. Αυτό που μας είπε είναι πως γενικά τα προβλήματα στο σπέρμα είναι λίγο δύσκολα στην αντιμετώπιση τους. Κάποια πράγματα λειτουργούν, κάποια όχι και αυτό εξαρτάται και από το πως αντιδρά και ο κάθε οργανισμός. Αλλά όπως σου είπα μία μικρή θετική αλλαγή δεν παύει να είναι αλλαγή. Παλεύουμε με λεπτομέρειες όσες είμαστε εδώ μέσα, ειδικά στο συγκεκριμένο θέμα. 

Επίσης ναι οι χρωμοσωμικές ανωμαλίες μπορεί να οφείλονται και στα ωάρια αλλά και στα δύο χωρίς να μπορείς να τις προβλέψεις καθώς είναι τυχαία συμβάντα. Τα ωάρια ειδικά που ξεκινούν από τα ειδικά κύτταρα που δημιουργούνται στην εμβρυική φάση ακόμα φαντάσου τι έχουν περάσει για να φτάσουν στο σήμερα που εμείς τα θέλουμε να κάνουν μία δουλειά. Αυτό που παρατήρησα είναι πως οι γυναικολόγοι και λογικό είναι γιατί αυτή είναι η δουλειά τους, πιο εύκολα μεταπίπτουν την ευθύνη στην γυναίκα. Μην σκέφτεσαι τι μπορεί να φταίει θα τρελαθείς, σκέψου τι άλλο μπορούμε να βελτιώσουμε στο σήμερα και στα επόμενα βήματα! 

Εγώ και οι 300 μοναδούλες μου Gonal 💉 σας χαιρετάμε και ελπίζουμε όλες σύντομα να δούμε το θαυματάκι μας να συμβαίνει! ❤️ 

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...