Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 5 ώρες πρίν, *Vasoula είπε:

Χαίρομαι κορίτσι μου!!!όλα καλά λοιπόν!!!!είναι συχνά αυτά τα ροζ/καφέ και ξέρω πόσο τρομακτικά είναι...αλλά ορίστε είναι όλα καλά!!!

Ευχαριστώ πολύ!Τρόμαξα πιο πολύ λόγω του ότι οι πόνοι ήταν πολύ έντονοι και επίσης έχω στο ιστορικό μου και παλινδρομη και βιοχημική,οπότε σε συνδυασμό με το αίμα,λέω πάει..Στην κόρη μου είχα συνέχεια τέτοιους πόνους,απλά δεν είχα καθόλου αίμα,αλλά παρόλα αυτά πήγαινα συχνά στο γιατρό για να επιβεβαιώσουμε ότι προέρχονται από το έντερο.Ευτυχώς όλα καλά🥰

ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ...

TARA

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Είναι αλήθεια ότι μετά από κάθε πανσέληνο βρέχει;

%25CE%25A7%25CF%2589%25CF%2581%25CE%25AF%25CF%2582+%25CF%2584%25CE%25AF%25CF%2584%25CE%25BB%25CE%25BF5.jpg

Συντάκτης: Λίζα Μελλά

Η λαϊκή παράδοση λέει ότι "μετά την πανσέληνο, ανοίγουν οι ουρανοί", δηλαδή έρχονται βροχές, συνδέοντας άμεσα τα καιρικά φαινόμενα με το Φεγγάρι.

Η άποψη αυτή ερευνήθηκε για πρώτη φορά επιστημονικά τη δεκαετία του ΄60 και τα συμπεράσματα ήταν πως, αν και τα μετεωρολογικά στοιχεία δεν ήταν ασφαλή, πράγματι είχε παρατηρηθεί κορύφωση των βροχοπτώσεων τις μέρες μετά από τις πανσελήνους κάθε μήνα!

Στοιχεία ενός αιώνα, επιβεβαιώνουν την λαϊκή σοφία!

Σήμερα, η επιστήμη ξαναερευνά το θέμα και αυτή τη φορά επιβεβαιώνει πανυγηρικά τη λαϊκή σοφία! Σύμφωνα με νέα

αμερικανική έρευνα, από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα και το Εθνικό Κέντρο Κλιματικών Δεδομένων των ΗΠΑ,μετά την πανσέληνο και πριν το πρώτο τέταρτο της νέας Σελήνης παρατηρούνται όντως αυξημένες βροχοπτώσεις!

Αξιοποιώντας για πρώτη φορά στοιχεία που καλύπτουν το χρονικό διάστημα από το 1900 έως σήμερα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στις φάσεις στις Σελήνης και στην ποσότητα των νερών που κυλάνε στα ρυάκια, τους χειμάρρους κλπ. Όπως ανακάλυψαν, υπάρχει μια μικρή αύξηση στη ροή των επιφανειακών υδάτων ανάμεσα στην πανσέληνο και στο πρώτο τέταρτο της νέας Σελήνης.

Σε δεύτερο στάδιο οι ερευνητές υπό τον δρ Ράνταλ Σερβένι, μελέτησαν στοιχεία βροχοπτώσεων, τα οποία φτάνουν μέχρι το 1895, από τουλάχιστον 1.200 αμερικανικούς μετεωρολογικούς σταθμούς. Αυτά τους έδειξαν ότι όντως υπάρχει σχέση ανάμεσα στις αέναες φάσεις του φεγγαριού και στις περιοδικές μεταβολές των βροχοπτώσεων.

Πώς επηρεάζει το φεγγάρι τις βροχοπτώσεις!

Οι επιστήμονες που έκαναν την έρευνα, δεν είναι βέβαιοι μέσω ποιού μηχανισμού το φεγγάρι επηρεάζει τις βροχές, ενώ επισημαίνουν ότι η επίδραση αυτή δεν φαίνεται να είναι μεγάλη αφού εκτιμούν ότι εξηγεί μόνο το 1-2% των μεταβολών στις βροχοπτώσεις.

Η πιθανότερη γι αυτούς εξήγηση είναι ότι το φεγγάρι στη φάση της πανσελήνου αυξάνει την πίεση που ασκεί στο ατμοσφαιρικό σύστημα της Γης, δημιουργώντας αμέσως μετά συνθήκες ευνοϊκές για βροχοπτώσεις και καταιγίδες.

Πηγή: Τα Καλυτερότερα blogspot.

Μάλλον για παρηγοριά στον άρρωστο έβαλε αυτό το άρθρο αυτός που το έγραψε. Ήξερε ότι θα κάνει καύσωνες και σου λέει κάτσε να τους ενθαρρύνω λίγο, να νομίζουν ότι θα περιμένουν βροχές. Μόνο η Μακεδονία μπορεί να χαρεί, όπως είπε η Ε.Μ.Υ. Όσο για μας τους υπόλοιπους "θα καούν τα κάρβουνα".

Τελικά, όποιος ανέβηκε στον Προφήτη Ηλία νωρίτερα, είναι καλό παιδί γιατί βλέπω τώρα, ότι το εκκλησάκι έχει μέσα φως. Γιατί να πάει το μυαλό μου κάπου αλλού εκτός από το ότι θέλει ο χριστιανός να προσευχηθεί και να κάνει ολονυχτία στην μνήμη του όποιου αγίου γιορτάζει αύριο;

Καλημέρα κορίτσια.

Χριστίνα δεν έχω καταλάβει ακόμη για ποιο λόγο κυρίως νυχτιάτικα πάει κάποιος εκεί και κάθεται μέχρι ποιος ξέρει πόσο αργά. Εγώ συνήθως, βλέπω φακό να ανεβαίνει ή να κατεβαίνει σε ώρες μετά τις 23:00 -24:00 και το φως μέσα στην εκκλησία μένει αναμένο μέχρι τουλάχιστον τις 02:00-03:00 που το παρατηρώ εγώ. Μετά πάω για ύπνο και δεν ξέρω τι γίνεται. Το φως που βλέπω εντός, μπορεί να είναι κάποιο κερί αναμένο που αργεί να καεί όλο. Πολλές φορές οι φακοί κατεβαίνουν από το βουνό και το φως στην εκκλησία παραμένει.

Συμπέρασμα μέχρι σήμερα για το τι γίνεται εκεί πάνω, δεν έχω βγάλει. Πάντως δε θεωρώ ότι πάει κάποιος μεταμεσονύκτια να προσκυνήσει. Αν πάλι είναι κάποιου είδους περιπολία της αστυνομίας, δε με πείθει. Γιατί η αστυνομία δεν πάει εύκολα σε μέρη που την ειδοποιούν, θα πάει στα κατσάβραχα που είναι 30 λεπτά η άνοδος με τα πόδια και μάλιστα χωρίς να υπάρχει καταγγελία για κάτι κακό;

Διαφημίσεις

Καλημέρα!!

Εγώ πάντως αν πήγαινα για να προσκυνήσω και μάλιστα τέτοια ώρα,με τίποτα δεν θα άφηνα κερί αναμμένο,σε μέρος που δεν πηγαίνει και κόσμος.

Και έπειτα,δε νομίζω να αρκεί ένα κερί για να έχει τόσο φως το εκκλησάκι.

Για να γίνει ολονυχτία,δεν πρέπει να υπάρχει και ένας παπάς??

Κορίτσια εγώ το αποκλείω να γίνεται ολονυχτία σε ένα τέτοιο απόμακρο μέρος, λόγω του δύσβατου (δηλαδή της πολύωρης ανάβασης) της περιοχής, λόγω του ότι τις ημερομηνίες που βλέπω τα φώτα το ημερολόγιο δεν έχει σημαντικούς αγίους, τώρα μη μου πείτε ότι θα γινόταν ποτέ ολονυχτία σε ένα τέτοιο εκκλησάκι εκεί πάνω για τον κάθε άγνωστο μικρό άγιο; Τέλος, εγώ ξέρω ότι μόνο κάθε 20 Ιουλίου (και την παραμονή) ο κόσμος ανεβαίνει εκεί να προσκυνήσει και κάθεται όλη τη νύχτα και το μονοπάτι φωταγωγείται 2-3 μέρες πριν και περίπου 1 μέρα μετά τη γιορτή του αγίου. Γι' αυτό το αποκλείω να γίνεται οποιαδήποτε άλλη λειτουργία εκεί πάνω.

Διαφημίσεις

Εγώ το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι κάτι υπάρχει εντός του ναού, ίσως ακόμη και υπογείως του ναού. Το φως εσωτερικά μπορεί να είναι από κερί αναμένο μέχρι φακός που βοηθάει αυτούς που βρίσκονται μέσα να βλέπουν. Ακόμη και αυτά φαίνονται από πολύ μακριά, γιατί κάνουν αμέσως τη διαφορά. Φυσικά, δε μπορώ να φανταστώ ότι, κάποιος έκανε τέτοια διαδρομή ξεκινώντας νυχτιάτικα (ή έστω και νωρίς όσο έχει φως) μόνο και μόνο για να ανάψει ένα κερί.

Όσο για τελετές μαγείας ή δωδεκαθεϊσμού δεν μπορώ να γνωρίζω αν προσφέρεται ο τόπος. Ίσως κάποτε να μας λυθεί η απορία.

Κ Α Λ Η Σ Π Ε Ρ Α !!!!

Κορίτσια ευχομαι σε ολες να ειστε καλά, εγω ειχα μια περιπετεια με την υγεία μου αλλά ευτυχώς όλα καλά! :rolleyes:

Για να είμαι ειλικρηνής δεν έχω διαβάσει από τα καινούργια πολλά, για τον Γεροντα Ιωσηφ ασχολήθηκα λίγο και ήταν αρκετά ενδιαφέρον.

Κορίτσιά εγώ θα λείψω για διακοπές θα αργήσω να ξαναμπώ γιατι μετά εχει δρομολογηθει μετακόμιση και καταλαβαίνετε τι με περιμενει....!!!:tongue:

Ευχομαι καλη συνεχεια σε ότι κανετε,καλές διακοπούλες όσες πάτε και καλη ξεκούραση όσες μεινετε!

ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ!!

Ό,τι και να ήταν,εύχομαι να πέρασε και να είσαι καλά.Να περάσεις πολύ όμορφα στις διακοπές σου!!

Όποια πάει στην θάλασσα,ας κάνει μια βουτιά και για μένα!!10 χρόνια έχω να νιώσω αυτή την αίσθηση...

Valedina ωχ, και μόνο με τη λέξη περιπέτεια με τρομάζεις. Ελπίζω να μην ήταν τόσο σοβαρό και σήμερα να είσαι εντελώς καλά. Σου εύχομαι σιδερένια σε ό,τι κι αν πέρασες.

Καλό κουράγιο με τη μετακόμιση, καλές διακοπές να έχεις όταν φύγεις και φυσικά να περάσεις καλά και να ανανεωθείς μέχρι να τα ξαναπούμε.

Χριστινάκι, πώς να σου στείλω ένα βαρέλι με θαλασσινό νερό να σε κάνω να αισθανθείς αυτό που σου λείπει;

Χριστινάκι, πώς να σου στείλω ένα βαρέλι με θαλασσινό νερό να σε κάνω να αισθανθείς αυτό που σου λείπει;

χαχαχα Να είσαι καλά,με έκανες και γέλασα!!!(Στο βαρέλι μάλλον δεν χωράω...όχι μάλλον,σίγουρα!!!:rolleyes:)

Αφού νομίζω πως αν βουτήξω τώρα στην θάλασσα,θα πάω κατευθείαν στον πάτο!!:tongue:

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...