Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 hour ago, Nima21 είπε:

Ειναι λογικό να αγχώνεστε και οσοι ειναι απεξω και μας λενε τοσο ευκολα οτι το αγχος μας κανει κακο δεν ξερουν.. σιγουρα καλοπροαιρετα μας τα λενε (οχι ολοι) αλλα μονο εμεις που το περναμε ξερουμε πως ειναι! Το θεμα ειναι οοοσο μπορειτε να σκεφτεστε θετικα.. ακομα και τις μερες που πεφτετε ψυχολογικα να προσπαθειτε να σκεφτεστε οτι θα τα καταφερετε στο τελος! Η θετικη ενεργεια μετραει! Οι 12 βλαστοκυστουλες σας ειναι ενας παρα πολυ σημαντικος λογος να σκεφτεστε αισιοδοξα! Οπως σας ειπαν παραπανω αλλες παλευουν με μια, αλλα παλευουν και πολλες τα καταφερνουν! Ενα υγιες θελουμε στο τελος! Με 12 εχετε πολλες πιθανοτητες να εχετε τελεια και υγιη εμβρυακια!!! 

Προσωπικα επειδη είμαι πολυ αγχωδης σαν γυναικα και εχω φτασει σε ενα πολυ καλο επιπεδο τα τελευταια χρονια να το δουλεψω για να με βρει αυριο μεθαυριο ενα παιδακι πιο καλα ψυχικα και πιο ετοιμη, με βοηθησε παρα πολυ η ψυχοθεραπεια και ο διαλογισμος! Και οσο και να το κοροιδευα, κοριτσια οσες εχετε κανει θα με καταλαβετε.. με έχει βοηθήσει πολυ οσες φορες το εχω προσπαθησει! Μονη μου με μικρούς δεκάλεπτους διαλογισμούς στο διαδίκτυο .. οσες εχετε θεματα με κρισεις αγχους και πανικου δοκιμάστε το! Και στο τελος θα καταλαβετε οτι μεσα απο αυτες τις καταστασεις βγαίνουμε πολυ πιο δυνατές και ανθεκτικές!!  Καλη επιτυχία!!!

Ειναι παρα πολυ βοηθητικα οσα μου λετε ολες και σας ευχαριστω παρα πολυ!

ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ...

TARA

Recommended Posts

Λοιπόν κορίτσια εμένα μου έμοιαζε με διαδήλωση ανθρώπων της κοίλης γης. Φαίνεται τους έκοψαν τα προνόμια και το μισθό γι' αυτό φωνάζουν.

Άσε που οι σπαρακτικές φωνές είναι γυναικείες, ενώ οι αντρικές μοιάζουν να είναι αυτές που τιμωρούν. Κι εκεί διάκριση υπάρχει βρε παιδί μου;

Εντάξει, πέρα από τ' αστεία, αυτή την ιστορία την είχα ακούσει τότε περίπου που βγήκε δηλαδή το '89-'90. Ήταν η περίοδος που κόντευα να τελειώσω τα αγγλικά μου, όταν μια συμμαθήτριά μου μου περιέγραψε το γεγονός που το είχε διαβάσει, όπως ακριβώς το περιγράφει το βίντεο. Δε φαντάστηκα τότε, ότι θα υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο που μάλιστα θα έφτανε και στ' αφτιά μου μια μέρα.

Αλήθεια αυτό το θέμα δεν έχει ξαναδημοσιευτεί σε παλαιότερο ποστ άλλης κοπέλας εδώ στα Μυστήρια;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

δεν θυμαμε εβιρι μου.και ουτε το ειχα ξαναακουσει.ο αδερφος μου παντος που του το δειξα μου ειπε στα 16χλμ δεν μπορει να εχει 1100c.kai οτι ο θορυβος προηλθε απο τους κραδασμους του τρυπανιου μες στην σπηλια,μπορει να βγαλε τετοιες συχνοτητες.ντεν ξερω εγω παντος τα κ@κα μου τα κανα

921477wc2fyvv2y2.gif

Λιάνα πριν από λίγο με πήρε τηλέφωνο ο δήμαρχος της πόλης μου και με ρωτούσε αν θέλω το άγαλμά μου σε μάρμαρο ή μέταλλο. Του είπα: "αν είναι να βγει σαν της Βουγιουκλάκη που το ξήλωναν και του έβαζαν σιδερώστρα στη θέση του, τότε εμένα να μη μου φτιάξει". Εγώ το θέλω σιροζάκι σιμπλιδούλι ή έστω σιμπιζάκι αν δε βρούμε βρε αδερφέ.

:lol::lol::lol:

Λοιπόν κορίτσια εμένα μου έμοιαζε με διαδήλωση ανθρώπων της κοίλης γης. Φαίνεται τους έκοψαν τα προνόμια και το μισθό γι' αυτό φωνάζουν.

Άσε που οι σπαρακτικές φωνές είναι γυναικείες, ενώ οι αντρικές μοιάζουν να είναι αυτές που τιμωρούν. Κι εκεί διάκριση υπάρχει βρε παιδί μου;

:mrgreen::tongue:

Αλήθεια αυτό το θέμα δεν έχει ξαναδημοσιευτεί σε παλαιότερο ποστ άλλης κοπέλας εδώ στα Μυστήρια;

Δεν το θυμαμαι το θεμα, αλλα σιγουρα κατ΄εμε η κολαση δεν ειναι καζανια και φωτιες...!

Παραθετω παραγραφο απο θεμα που εχουμε ποσταρει ηδη, για να σας δειξω ποσο με τραβουν τα μυστηρια...απο τους προποδες του Υμηττου μετακομιζω στους προποδες της Πεντελης...στη γη των Βριλ...!!!:tongue:

Το βουνό της Πεντέλης

Η Πεντέλη είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Αττικής με ύψος 1107μ. Βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του λεκανοπεδίου της Αττικής. Η Πεντέλη είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στον ελλαδικό χώρο. Εδώ και δεκαετίες οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν την εμφάνιση περίεργων φώτων και θορύβων. Εκατοντάδες αναφορές, μαρτυρίες, αλλά και πειράματα από ερευνητές του είδους. Σίγουρα πολλοί θα έχετε ακούσει για το πασίγνωστο και αποδεδειγμένο πλέον φαινόμενο του σταματημένου αμαξιού που σε συγκεκριμένη πλευρά του βουνού αντί να πέφτει λόγω της κλίσης ή της πλαγιάς, αυτό ανεβαίνει λόγω των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στην περιοχή.

Από τα αρχαία ακόμα χρόνια έχουν παρατηρηθεί υπερφυσικά φαινόμενα στην εν λόγω περιοχή. Ας μην ξεχνάμε ότι από εκεί πάρθηκαν τα ιερά μάρμαρα για την κατασκευή του Παρθενώνα, στον οποίο ποτέ δεν έχει κάτσει κάποιο περιστέρι ή άλλο πτηνό, πράγμα ανεξήγητο. Επίσης ενδιαφέρουσα είναι και η ετυμολογία της λέξης Βριλήσσια. Προέρχεται από τη λέξη Βριλ, τον λαό που στα αρχαία χρόνια πίστευαν ότι ζούσε κάτω από τους πρόποδες της Πεντέλης. Αν τώρα λάβουμε υπόψη και τη θεωρία της "κούφιας Γης", μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ο ληστής Νταβέλης είχε διαλέξει τη σπηλιά στο συγκεκριμένο βουνό για κρυψώνα του. Η ονομασία της Πεντέλης παλιότερα, ήταν και Βριλίσιον όρος. Υπάρχουν αρκετές εκδοχές για την προέλευση του ονόματος της Πεντέλης. Οι πιο γνωστές, είναι: "Πύλη εν τέλι" "Πέντε Έλη" "Πύλη εν τω τέλι" Η εκδοχή ότι λέξη "Πεντέλη" προέρχεται ετυμολογικά από την φράση "Πύλη εν τέλος " αναφέρεται και στο βιβλίο "Κούφια Γη" του Παντελή Γιαννουλάκη.

age.png age.png

Το σπάνιο φαινόμενο FIRE WHIRL

ΦΩΤΙΑ ΔΙΑΒΟΛΟΣ

11 Απρ 2011

P200911201316341840123201.jpg

FIRE WHIRL - γνωστό ως φωτιά διάβολος ή φωτιά τυφώνας. Είναι ένα σπάνιο φαινόμενο σε μια φωτιά που, υπό ορισμένες συνθήκες - ανάλογα με τη θερμοκρασία του αέρα και τα ρεύματα, αποκτά μια κάθετη στροβιλώδη κίνηση και σχηματίζει μια δίνη, έναν στρόβιλο ή μια κάθετα προσανατολισμένη περιστρεφόμενη στήλη αέρα. Οι στήλες μπορεί να φθάνουν από 30 έως 200 πόδια ύψος και μέχρι 10 πόδια πλάτος, αλλά μόνο για λίγα λεπτά, αν και ορισμένοι μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο, αν οι άνεμοι είναι ισχυροί.

Σχετικά περιστατικά

Ένα ακραίο παράδειγμα είναι το 1923 ο σεισμός στην Ιαπωνία, ο οποίος πυροδότησε και παρήγαγε μια γιγαντιαία δίνη πυρκαγιάς. Ένα άλλο παράδειγμα είναι το πλήθος των μεγάλων πυρκαγιών περιστροφής, που αναπτύχθηκε μετά από κεραυνούς, κοντά στην Καλιφόρνια, στις 7 Απριλίου του 1926.Οι περισσότεροι από τους μεγαλύτερους τυφώνες πυρκαγιάς έχουν γεννηθεί από τις πυρκαγιές.

http://unearth.pblogs.gr/2011/04/fwtia-diabolos.html

age.png age.png

Η ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ

10 Απρ 2011

1.jpg

Από γεώτρηση σε "πόρτα της κόλασης".

Το Darvaz «η πόρτα της κόλασης», για τους ντόπιους, βρίσκεται στο Ουζμπεκιστάν, κοντά στο ομώνυμο μικρό χωρίο.

Η ιστορία της «πόρτας της κόλασης», ξεκίνησε κατά την διάρκεια γεώτρησης για φυσικό αέριο. Κατά την διάρκεια της γεώτρησης, το τρυπάνι εισχώρησε σε μια φυσική κοιλότητα του εδάφους.

Έγινε τότε μια τεράστια καταβύθιση , ρουφώντας στην κυριολεξία ανθρώπους και μηχανήματα και αφήνοντας έναν κρατήρα με διάμετρο πάνω από 30 μέτρα και βάθος σχεδόν το διπλάσιο.Ο τεράστιος κρατήρας γέμισε δηλητηριώδη αέρια και κανένας δεν τόλμησε ποτέ να κατέβει σε αυτόν.

Μάλιστα τον ανάφλεξαν έτσι ώστε κανένα δηλητηριώδες αέριο, να μην μπορεί να βγει από τον κρατήρα και από τότε καίει για 35 χρόνια συνεχώς. Κανένας δεν ξέρει πόσοι τόνοι άριστου γεαέριου έχουν καεί, όλα αυτά τα χρόνια, σε μια ατελείωτη φωτιά στην «πόρτα της κόλασης».

http://unearth.pblogs.gr/2011/04/h-porta-ths-kolashs.html

Noμιζω αυτο ειχαμε ποσταρει.

age.png age.png

Διαφημίσεις

φοβερο θεαμα αυτο με τις φωτιες.και τελικα υπαρχουν πολλοι δρομοι προς την κολαση ουυυυ!αυτο http://www.templemountfaithful.org/News/20040209.htm με λιγα λογια λεει οτι σε ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο "αναζητώντας την κιβωτό της διαθήκης", έχει και την επιστολή στον Πάπα, με την οποία του ζητάνε να τους επιστρέψει τα ιερά σκεύη του ναού, διότι έρχεται ο μεσσίας τους και πρέπει να λειτουργήσουν τον Ναό.Φανταστείτε ότι στην επιστολή αυτή δεν αναφέρουν τίποτα για τον ναό, αλλά απαιτούν τα σκεύη σαν να υπάρχει ο ναός. Επίσης στην ιστοσελίδα τους http://www.moshiach.com/, η οποία όπως είπαμε ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τον Μεσσία τους, επιλέξτε το εικονίδιο table tour, θα εκπλαγείτε. Μην ξεχνάτε πώς είπαμε ότι οι ακρογωνιαίοι λίθοι του Ναού είναι έτοιμοι και κάθε χρόνο περιφέρονται με παρέλαση στο κέντρο των Ιεροσολύμων. http://www.templemountfaithful.org/Newsletters/5767-2007.pdf Επίσης στο google στην αναζήτηση για τις εικόνες βάλτε "The Two Cornerstones for the Third Temple", πάλι θα εκπλαγείτε.

Βλέπουμε ότι όλα είναι έτοιμα, σχέδια, τοιχογραφίες, σκεύη, η στολή του αρχιερέα που φυσικά προορίζεται για τον Αντίχριστο, και που προσέξτε είναι έτοιμη. Πώς ξέρουν το μέγεθος του αρχιερέα τους εφόσον δεν έχουν αρχιερέα, η στολή προορίζεται για τον Μεσσία τους ,επομένως ξέρουν το μέγεθός του και το νούμερό του, εάν δεν τα ξέρανε δεν θα την είχαν έτοιμη. Προσέξτε δεν είναι έτοιμη μόνο η μακέτα του Ναού, αλλά και τα πραγματικά σκεύη, όχι αντίγραφα και κυρίως οι ακρογωνιαίοι λίθοι. Δηλαδή και αύριο να είχανε έναν έτοιμο ναό θα μπορούσαν να τον εξοπλίσουν πλήρως.

γιατί οι Εβραίοι επιμένουν στο γεγονός ότι αυτός θα είναι ο τρίτος ναός εφόσον είναι ο τέταρτος. Ο πρώτος χρίστηκε από τον Σολομώντα, ο δεύτερος από τον Ζοροβάβελ. Αργότερα γύρω στο 20 π.Χ. ο Ηρώδης ο Μεγάλος, αυτός που φόνευσε τα 14.000 νήπια, ανοικοδόμηση τον Ναό που έκτισε ο Ζοροβάβελ, διότι είχε φθαρεί και είχε καταντήσει σε αθλία κατάσταση. Αυτός ο ναός κάηκε από τον Τίτο το 70 μ.Χ. και δεν είχε καμία σχέση με τον ναό του Ζοροβάβελ, διότι τον ανακαίνισε πλήρως. Δηλαδή ο ναός τους καταστράφηκε δύο φόρες, όμως χτίστηκε τρεις φορές, και αυτή θα είναι η τέταρτη.

ορεξη να χεις να διαβαζεις. http://wwwesxataxronia.blogspot.com/

921477wc2fyvv2y2.gif

Το ναυάγιο του Τιτανικού είχε προβλεφθεί;

Ο Αμερικανός συγγραφέας Μόργκαν Ρόμπερτσον προέβλεψε το ναυάγιο του Τιτανικού 14 χρόνια πριν αυτό συμβεί!!! Εξέδωσε τη νουβέλα «Futility» (Ματαιότητα) το 1898. Το έργο έχει τόσες ομοιότητες με το ιστορικό ναυάγιο, που ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας.

titanic.jpgΗ ιστορία του βιβλίου αναφέρεται σε ένα υπερωκεάνιο που ονομάζεται «Τιτάν». Ήταν το μεγαλύτερο δημιούργημα του ανθρώπου και πρακτικά αβύθιστο. Η κατασκευή του περιελάμβανε 19 στεγανά και ακόμη και 9 από αυτά να γέμιζαν με νερό το πλοίο θα μπορούσε να συνεχίσει να πλέει. Σίγουροι για την κατασκευή τους οι κατασκευαστές προέβλεψαν χώρο για 24 μόνο σωστικές λέμβους, αρκετές για να χωρέσουν 500 από τους 3000 επιβάτες! Αργότερα στο βιβλίο, μια ήρεμη απριλιάτικη νύχτα, ο Τιτάνας συγκρούεται με ένα παγόβουνο στο Βόρειο Ατλαντικό και βυθίζεται στο παρθενικό του ταξίδι! Μόνο 13 επιβάτες επέζησαν του ναυαγίου.

Το 1912 ο Τιτανικός θεωρείται επίσης ένα αβύθιστο θαύμα, χτισμένο πάνω σε 19 στεγανά. Ακόμη και 9 από αυτά να γεμίσουν νερό δεν είναι αρκετά για να βυθιστεί. Μόνο 20 σωστικές λέμβοι περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό. Βυθίζεται τη νύχτα της 14ης Απριλίου, σωστά μαντέψατε, στο Βόρειο Ατλαντικό μετά από σύγκρουση με παγόβουνο.

Οι συμπτώσεις είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές!

Μετά το πραγματικό ναυάγιο του Τιτανικού, ο Ρόμπερτσον ξανατύπωσε το βιβλίο του, με τίτλο «Το ναυάγιο του Τιτάνα». Έκανε κάποιες μικρές αλλαγές χωρίς βέβαια να αλλάξει την ιστορία και ειδικά τις πολύ περίεργες αυτές ομοιότητες.

http://perierga.gr/2010/11/%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B1%CF%85%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B5-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%B5%CF%86/

age.png age.png

Το μυστικό των νάνων

Επιστή΅ονες ΅ελετούν ΅ικρόσω΅ους χωρικούς των Ανδεων που δεν προσβάλλονται από καρκίνο ή διαβήτη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Image.ashx?c=17547752&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=232&h=250

Στους ΅ικρόσω΅ους κατοίκους ορεινών χωριών των Ανδεων, στη ∆η΅οκρατία του Ιση΅ερινού, αναζητούν επιστή΅ονες το ΅υστικό της ΅ακροζωίας. Οι άνθρωποι αυτοί δεν προσβάλλονται από καρκίνο ή διαβήτη. Πριν από 24 χρόνια ο δρ Χάι΅ε Γκεβάρα Αγουίρε ανακάλυψε σε ορεινά χωριά κατοίκους που έπασχαν από νανισ΅ό. Ηταν χωρικοί ΅ε το σύνδρο΅οLaron και γιατον λόγο αυτό το ύψος τους δεν ξεπερνούσε το ένα ΅έτρο. Ο δρ Αγουίρε, είναι ειδικός ενδοκρινολόγος στον Ιση΅ερινό και όταν εξέτασε τους κατοίκους των χωριών, έ΅εινε έκπληκτος, καθώς διαπίστωσε ότιοι άνθρωποι αυτοί δενπροσβάλλονταν ποτέ από καρκίνο.Αντιθέτως, κάποιοι συγγενείς τους, οι οποίοιείχαν φυσιολογικό ύψος και δεν είχαν το σύνδρο΅ο Laron, προσβάλλονταν από καρκίνο και πέθαιναν. Μελέτησε την υγεία αυτών των ανθρώπων για πολλά χρόνια και έκανε ΅ία ακό΅η ση΅αντική ανακάλυψη: οι ΅ικρόσω΅οι χωρικοί δεν ε΅φάνιζαν ποτέ διαβήτη – παρά το γεγονός ότι ορισ΅ένοι από αυτούς ήσαν παχύσαρκοι και η παχυσαρκία, ως γνωστόν, βοηθά στην ε΅φάνιση της νόσου.

Ο δρ Αγουίρεαλλά και επιστή΅ονες ΅ε επικεφαλής τον δρα Βάλτερ Λόγκο, κυτταρικό βιολόγο και ειδικό στη γήρανση, από το Πανεπιστή΅ιο της Νότιας Καλιφόρνιας, ΅ελέτησαν επί ΅ακρόν 100 ΅ικρόσω΅ους χωρικούς. Προσπάθησαν να διαπιστώσουν αν ΅ίαγενετική ΅ετάλλαξη που έχουν αυτοί οι άνθρωποι, ΅πορεί να ρίξει φως στο ΅υστικό της ΅ακροζωίας.

Οι ΜΙΚΡΟΣΩΜΟΙ ΚΆΤΟΙΚΟΙ των Ανδεων έχουν ΅ια ΅ετάλλαξη στο γονίδιο που δη΅ιουργεί τον υποδοχέα της αυξητικής ορ΅όνης. Ο υποδοχέας είναι ΅ια πρωτεΐνη ενσω΅ατω΅ένη στη ΅ε΅βράνη των κυττάρων.

Η αυξητική ορ΅όνη που εκκρίνεται από την υπόφυση του εγκεφάλου κυκλοφορεί σε ολόκληρο το σώ΅α και αντιδρά ΅ε τον υποδοχέα στα κύτταρα. Στα παιδιά, η αυξητική ορ΅όνη προκαλεί την έκκριση από το συκώτι ΅ιας άλλης ορ΅όνης, η οποία λέγεται ινσουλινό΅ορφος αυξητικός παράγοντας (IGF-1), και είναι αυτή στην οποία οφείλεται ηανάπτυξη του σώ΅ατος κατά την παιδική και την εφηβική ηλικία.

Οι ΅ικρόσω΅οι ιθαγενείς εξαιτίας της γενετικής τους ΅ετάλλαξης έχουν ελαττω΅ατικό υποδοχέα, ο οποίος δεν ΅πορεί νʼ αντιδράσει ΅ε την αυξητική ορ΅όνη. Τα επίπεδα του ινσουλινό΅ορφου αυξητικού παράγοντα που έχουν είναι πολύχα΅ηλά. Και ΅έχρι σή΅ερα, πλήθος ΅ελετών που έχουν γίνει σε ζώα καισε αιωνόβιους ανθρώπους έχουν δείξει ότι τα χα΅ηλά επίπεδα του ΙGF1 σχετίζονται ΅εταξύ άλλων και ΅ε τη ΅ακροζωία.

Μια γενετική ΅ετάλλαξη των ανθρώπων που πάσχουν από το σύνδρο΅ο Laron ίσως έχει την απάντηση

Η ΅ελέτη

100 ήταν οι ΅ικρόσω΅οι χωρικοί που ΅ελέτησαν οι επιστή΅ονες στα ορεινά χωριά των Ανδεων, αναζητώντας το ΅υστικό της ΅ακροζωίας.

Ο ΅ηχανισ΅ός που απο΅ακρύνει τα καρκινικά κύτταρα

Image.ashx?c=17547754&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=200 Για να κατανοήσουν τους λόγους που οι ΅ικρόσω΅οι κάτοικοι στον Ιση΅ερινό δεν προσβάλλονται ποτέ από καρκίνο, οι επιστή΅ονες έλαβαν ανθρώπινα φυσιολογικά κύτταρα του ΅αστού και τα εξέθεσαν σε ορό αί΅ατος που ανήκε τόσο στους νάνους όσο και σε φυσιολογικούς στο ύψος συγγενείς τους.

Διαπιστώθηκε ότι τα κύτταρα που εκτέθηκαν στον ορό αί΅ατος των ΅ικρόσω΅ων ανθρώπων ε΅φάνιζαν κατά 30% υψηλότερα επίπεδα ενζύ΅ων, τα οποία λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας ενάντια στις κυτταρικές βλάβες. Διαπιστώθηκε επίσης ότι οι χωρικοί ΅ε το σύνδρο΅ο Laron διαθέτουν έναν ΅ηχανισ΅ό που απο΅ακρύνει γρήγορα τα κατεστρα΅΅ένα κύτταρα πριν αυτά γίνουν καρκινικά. Ταυτόχρονα ε΅φανίζουν και πολύ χα΅ηλότερα από το φυσιολογικό επίπεδα του ινσουλινό΅ορφου αυξητικού παράγοντα 1 που σχετίζεται ΅ε την ανάπτυξη καρκίνου.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4619976

age.png age.png

Βροχή διαττόντων αστέρων την Μεγάλη Εβδομάδα

Δημοσίευση:18 Απριλίου 2011 12:00

Μια νέα βροχή από "πεφταστέρια", τις Λυρίδες, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 22 Απριλίου μέχρι τα χαράματα του Μεγάλου Σαββάτου 23 Απριλίου, στο μέτρο που οι καιρικές συνθήκες διευκολύνουν την παρατήρηση του ουρανού.

Μετά τα μέσα Ιανουαρίου και μέχρι τα μέσα Απριλίου, υπάρχει κάθε χρόνο μια σχεδόν πλήρης έλλειψη διαττόντων αστέρων, μέχρι να εμφανιστούν οι Λυρίδες την άνοιξη.

lirides.jpg

Αυτή η βροχή διαττόντων, η ένταση της οποίας είναι μάλλον απρόβλεπτη, καθώς ποικίλει από χρόνο σε χρόνο, αν και γενικά δεν θεωρείται από τις πιο εντυπωσιακές του έτους, οφείλεται στη "διασταύρωση" της τροχιάς της Γης με τα απομεινάρια σωματιδίων σκόνης του κομήτη Θάτσερ (C/1861 G1). Η βροχή φαίνεται να προέρχεται από τον αστερισμό της Λύρας, από όπου έχει πάρει και το όνομά της, και κυρίως από τον αστέρα Βέγα (Άλφα Λύρας), ο οποίος είναι το πιο λαμπρό άστρο της Λύρας και το δεύτερο φωτεινότερο άστρο του νυχτερινού ουρανού του βορείου ημισφαιρίου.

Οι Λυρίδες παρατηρούνται συνήθως από τις 16 έως τις 25 Απριλίου και ο ωριαίος ρυθμός πτώσης των μετεώρων δεν ξεπερνά τα 15 έως 20 την ώρα στο αποκορύφωμα, στις 21-23 Απριλίου, τα οποία κινούνται μέσα στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα έως 50 χιλιομέτρων την ώρα. Πέρα από αυτές τις τρεις νύχτες, οι Λυρίδες δεν παράγουν περισσότερα από ένα έως δύο μετέωρα την ώρα στο νυχτερινό ουρανό.

Κατά την κορύφωση, οι παρατηρητές έχουν την καλύτερη ευκαιρία παρατήρησης αργά τη νύχτα, λίγο πριν το πρώτο φως της αυγής. Επειδή πάντως η σελήνη, φέτος, θα είναι "γεμάτη" κατά τα τρία τέταρτα, το φως της θα "σκεπάζει" σε ένα βαθμό τα "πεφταστέρια", ανάλογα και με τις κατά τόπους καιρικές συνθήκες.

lirides2.gif

Σποραδικά, οι Λυρίδες δημιουργούν "μπάλες φωτιάς", δηλαδή μετέωρα πιο φωτεινά και από τον πλανήτη Αφροδίτη. Η παρατήρηση των μετεώρων γίνεται καλύτερα με γυμνά μάτια, παρά με κιάλια ή με ερασιτεχνικά τηλεσκόπια, γιατί τα τελευταία περιορίζουν το οπτικό πεδίο στον ουρανό.

Οι Λυρίδες καταγράφηκαν για πρώτη φορά το 687 πΧ από τους Κινέζους και αποτελούνται από μικροσκοπικά σωματίδια, με βάρος περίπου ενός γραμμαρίου, που αποτελούν τμήμα της ουράς ενός κομήτη, που πέρασε κοντά από τη γη το 1861 και τον ανακάλυψε ο αμερικανός Α. Θάτσερ. Ο κομήτης εκτιμάται θα ξαναπεράσει κοντά από τον πλανήτη μας το 2276, καθώς η τροχιά του γύρω από τον Ήλιο διαρκεί περίπου 415 χρόνια.

Τα απομεινάρια από την ουρά του έχουν παραμείνει στο διάστημα μετά το τελευταίο πέρασμά του, τον 19ο αιώνα, και συνεχίζουν κάθε χρόνο να προκαλούν τη "βροχή" των Λυρίδων. Κατά καιρούς, αλλά όχι συχνά, δημιουργούνται θεαματικά αποτελέσματα, όπως το 1803 (με 500 μετέωρα την ώρα) και, πιο πρόσφατα, το 1982 (μέχρι 100 μετέωρα ανά ώρα). Ορισμένοι αστρονόμοι εκτιμούν ότι η επόμενη θεαματική βροχή Λυρίδων θα λάβει χώρα το 2040-41.

http://www.deltiokairou.gr/climate_changes/vroxh-diattontwn-asterwn-thn-megalh-evdomada.837887.html

age.png age.png

Διαφημίσεις

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλες και όλους.

Το παρακάτω λινκ αναφέρει λεπτομερώς τι προκάλεσαν τα βασανιστήρια στο σώμα του Ιησού καθώς και την αιτία θανάτου Του από ιατρικής και ιατροδικαστικής άποψης.

http://www.iator.gr/2010/11/30/h-epistimi-mprosta-stin-stavrosi-kai-stin-anastasi-tou-kyriou-ihsou-xristoy/

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...