Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 3 λεπτά , Alex@ είπε:

Κ εμενα μου έκανε εντυπωση αυτό, επισης δεν κάνω δουλειά γραφείου...στον ιδιωτικό τομέα είναι πιο εύκολο να βγεις με επαπειλουμενη.

Τι να πω.. Γιατί να είναι τόσο δυσκολα!! Γνώριζα ότι όταν περάσεις το επιτρεπομενο όριο, μετά για επομενη άδεια περνας απο Β/θμια υγειονομική επιτροπη..

Εμένα τις έγραφε ο γιατρός μου κ μετα με καλουσαν να περασω από Β/θεία υγειονομική επιτροπη.. Προ κοβιντ κάθε μήνα, στην 2η εγκυμοσύνη, μετα κοβιντ, 1φορα..

Ειδικά για τις κυησεις έπρεπε να'ναι σε όλες τις γυναίκες το ίδιο ασχέτως τομέα εργασίας

πρίν από 14 λεπτά , Alex@ είπε:

Κ εμενα μου έκανε εντυπωση αυτό, επισης δεν κάνω δουλειά γραφείου...στον ιδιωτικό τομέα είναι πιο εύκολο να βγεις με επαπειλουμενη.

Και εγώ  αν είχα τόσους μήνες δε θα έπαιρνα επαπειλουμενη, ναι είναι άσχετη με την αναρρωτικη, θεωρείται σαν ειδική άδεια.

Δεν το έγραψα καλά.. Επαπειλουμενη πήρα ασχέτως που είχα δικαίωμα 15μηνων αναρρωτική

ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ...

TARA

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

TARA πότε γράφουμε διαγώνισμα γιατί βλέπω ότι μας έβαλες μεγάλη ύλη για διάβασμα.

Άνοιξα έτσι επιγραμματικά χωρίς να διαβάσω τα λινκς που έδωσες. Αλήθεια, η μία από τις τρεις Αραουκανές μοιάζει με μια θεία μου. Λες να κατάγομαι κι εγώ από 'κει;

Καλημέρα παίδες! Εχθές ήμουν σ' ένα τραπέζι που μας έκαναν τα αφεντικά , τα οποία μένουν απέναντι απο το Αλσος Παγκρατίου. Κάποια στιγμή τους ρώτησα πού είναι το Αλσος Λογγίνου και όταν με ρώτησαν γιατί τους απάντησα ότι έχω διαβάσει ότι έχει αρνητική ενέργεια. Τότε όλοι γέλασαν και μου είπαν "Μα είναι ακριβώς δίπλα απο το Α' νεκροταφείο, πως να μην σου κάνει κάτι το αρνητικό?" .

Η αλήθεια είναι ότι πειράχτηκα λίγο απο τον χλευασμό και ήθελα να σας πώ εδώ τον πόνο μου γιατί ξέρω ότι εσείς θα με καταλάβετε!!!

lianakleopatra καλημέρα. Σε καταλαβαίνω και έχω να σου πω ότι φάνηκαν ανόητοι οι ίδιοι που έδειξαν την αμάθειά τους και τη δυσπιστία τους σε σένα. Βέβαια, δεν είναι δυνατόν όλοι να γνωρίζουμε τα πάντα σ' αυτόν τον κόσμο. Όμως, όταν δεν ξέρουμε κάποιο γεγονός είναι προτιμότερο να το ρωτάμε και να κάνουμε διάλογο, ακόμη κι όταν έχουμε τις διαφωνίες μας, παρά να ειρωνευόμαστε την άποψη κάποιου.

Δε βαριέσαι..., κάποια στιγμή κάνε τους δώρο ένα βιβλίο που να γράφει σχετικά με το άλσος.

Διαφημίσεις

TARA πότε γράφουμε διαγώνισμα γιατί βλέπω ότι μας έβαλες μεγάλη ύλη για διάβασμα.

Άνοιξα έτσι επιγραμματικά χωρίς να διαβάσω τα λινκς που έδωσες. Αλήθεια, η μία από τις τρεις Αραουκανές μοιάζει με μια θεία μου. Λες να κατάγομαι κι εγώ από 'κει;

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Καλημέρα παίδες! Εχθές ήμουν σ' ένα τραπέζι που μας έκαναν τα αφεντικά , τα οποία μένουν απέναντι απο το Αλσος Παγκρατίου. Κάποια στιγμή τους ρώτησα πού είναι το Αλσος Λογγίνου και όταν με ρώτησαν γιατί τους απάντησα ότι έχω διαβάσει ότι έχει αρνητική ενέργεια. Τότε όλοι γέλασαν και μου είπαν "Μα είναι ακριβώς δίπλα απο το Α' νεκροταφείο, πως να μην σου κάνει κάτι το αρνητικό?" .

Η αλήθεια είναι ότι πειράχτηκα λίγο απο τον χλευασμό και ήθελα να σας πώ εδώ τον πόνο μου γιατί ξέρω ότι εσείς θα με καταλάβετε!!!

Μη δινεις σημασια Λιανα μου! Πεζοι ανθρωποι...!:tongue:

age.png age.png

Δε βαριέσαι..., κάποια στιγμή κάνε τους δώρο ένα βιβλίο που να γράφει σχετικά με το άλσος.

Νομιζω υπαρχουν καποιοι ανθρωποι οι οποιοι εκτος οτι χλευαζουν τα ανεξηγητα, αρνουνται και να διαβασουν οτιδηποτε. Δικαιωμα του καθενος να πιστευει οτι θελει, αλλα την ειρωνεια δεν τη μπορω με τιποτα...

age.png age.png

Καλημέρα σε όλες και όλους. Διαβάζοντας το λινκ στο ποστ 312 που σχετίζεται με προλήψεις, να συμπληρώσω, ότι προσωπικά έχω για μεγάλη γρουσουζιά όταν μου σπάει ένα ποτήρι ή γενικότερα γυάλινο αντικείμενο. Ξέρω εκ των προτέρων ότι σύντομα θα αντιμετωπίσω κάτι κακό, που μπορεί να σχετίζεται με πρόβλημα υγείας ή με στενοχώρια.

Συγκεκριμένα χτες κοντά στο μεσημέρι πήγα να τακτοποιήσω καλύτερα στο πλυντήριο πιάτων ένα γυάλινο μπολ μικρό. Αυτό είχε σκαλώσει σε ένα σημείο στο πάνω μέρος κι εγώ αντί να το κοιτάξω από κοντά το τράβηξα. Αποτέλεσμα ήταν να σπάσει το μπολάκι. Παιδιά μετά από μία ώρα έχασα το πορτοφόλι μου στο δρόμο και πέρασα μεγάλη ταραχή, αλλά το γεγονός είχε αίσιο αποτέλεσμα, γιατί το βρήκε ένας κύριος και μου το παρέδωσε.

Βέβαια, κάποιος που δεν είναι προληπτικός θα πει πολύ λογικά, ότι το ένα γεγονός δεν συνδέεται με το άλλο. Το μεν πρώτο οφείλεται σε δική μου απροσεξία, το δε δεύτερο σε ατυχία. Εν πάσει περιπτώσει, μου έτυχαν την ίδια μέρα και μάλιστα πολύ κοντά χρονικά. Έχω παρατηρήσει ότι κάθε φορά που μου σπάει ένα γυάλινο αντικείμενο μου συμβαίνουν κατόπιν διάφορα άσχημα πράγματα. Λένε όμως, ότι αν το σπάσιμο τριτώσει, δηλαδή να σπάσουν στο ίδιο σπίτι 3 διαφορετικά αντικείμενα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τότε το κακό δε θα γίνει.

Γεια σας κορίτσια. Θέλω να σας πω κάτι που βίωσα και ξέρω ότι εσείς θα με καταλάβετε.

Κοίταζα επίμονα χθες τη φωτογραφία της μαμάς μου (για όσες δεν γνωρίζουν έφυγε πριν 15 μέρες) και μου φάνηκε ότι άλλαζε η μορφή της, ώσπου σε κάποια στιγμή τρόμαξα και τινάχτηκα. Εχει συμβεί σε κανέναν αυτό ή έχω αρχίσει να τα χάνω....???

Βέβαια, κάποιος που δεν είναι προληπτικός θα πει πολύ λογικά, ότι το ένα γεγονός δεν συνδέεται με το άλλο. Το μεν πρώτο οφείλεται σε δική μου απροσεξία, το δε δεύτερο σε ατυχία. Εν πάσει περιπτώσει, μου έτυχαν την ίδια μέρα και μάλιστα πολύ κοντά χρονικά. Έχω παρατηρήσει ότι κάθε φορά που μου σπάει ένα γυάλινο αντικείμενο μου συμβαίνουν κατόπιν διάφορα άσχημα πράγματα. Λένε όμως, ότι αν το σπάσιμο τριτώσει, δηλαδή να σπάσουν στο ίδιο σπίτι 3 διαφορετικά αντικείμενα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τότε το κακό δε θα γίνει.

Μηπως επειδη δινεις ιδιαιτερη σημασια, προκαταβαλλεσαι και περιμενεις να ερθει το κακο? Λεω τωρα... Εγω παντως ουδεποτε προσεξα κατι τετοιο, αλλα δεν το σκεφτομαι κιολας, γενικα δεν ειμαι προληπτικη.

Γεια σας κορίτσια. Θέλω να σας πω κάτι που βίωσα και ξέρω ότι εσείς θα με καταλάβετε.

Κοίταζα επίμονα χθες τη φωτογραφία της μαμάς μου (για όσες δεν γνωρίζουν έφυγε πριν 15 μέρες) και μου φάνηκε ότι άλλαζε η μορφή της, ώσπου σε κάποια στιγμή τρόμαξα και τινάχτηκα. Εχει συμβεί σε κανέναν αυτό ή έχω αρχίσει να τα χάνω....???

Δε μου εχει συμβει, αλλα γεγονος ειναι οτι απο δω και περα θα βιωνεις διαφορες καταστασεις με βαση τα συναισθηματα σου. Θα βλεπεις ονειρα, θα τη σκεφτεσαι κλπ. Παντως μην ξεχνας οτι το μυαλο μας παιζει περιεργα παιχνιδια!

age.png age.png

Διαφημίσεις

lianakleopatra καταρχήν, συλλυπητήρια για τον τόσο πρόσφατο χαμό της μητέρας σου. Δε μου έχει συμβεί ακριβώς έτσι όπως το περιγράφεις, αλλά με λίγο πιο διαφορετικό τρόπο, να κοιτάζω εικόνα του Χριστού ή άλλου αγίου και να μοιάζει για λίγα δευτερόλεπτα πιο αυστηρός και για λίγα πιο ήρεμος. Μόνο αυτό έχω βιώσει καθώς επίσης, και την εικόνα του Χριστού που έχει φέρει σε αντίτυπο η μαμά μου από τα Ιεροσόλυμα, η οποία είναι πότε με ανοιχτά τα μάτια και πότε με κλειστά. Είναι χαρακτηριστική εικόνα στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.

Δεν είναι ότι άρχισες να τα χάνεις και κακώς σκέφτεσαι έτσι. Είναι ότι, η σκέψη σου είναι διαρκώς σ' εκείνη και απλώς τη ζωντανεύεις όσο πιο συχνά επικεντρώνεις εκεί. Εφόσον είναι τόσο πρόσφατο το γεγονός του θανάτου της είναι λογικό να αισθάνεσαι την παρουσία της με κάθε τρόπο, ακόμη και μέσα από μια φωτό που μοιάζει ότι αλλάζει μορφή και κίνηση.

Το Παρεκκλήσι τού Ρόσλιν

Μεταφερθείτε με τη φαντασία σας στην εποχή των Ιπποτών, στο σωτήριο έτος 1446, όταν ο Sir William St Clair, τρίτος και τελευταίος Πρίγκιπας του Ορκνέι, ίδρυε το παρεκκλήσι τού Ρόσλιν στη σκοτεινή Σκωτία. Είναι ένα παρεκκλήσι σχετικά μικρό σε διαστάσεις, αλλά τεράστιο σε ιστορία και θρύλους, το οποίο απέχει μόλις 11 χιλιόμετρα από το Εδιμβούργο. Είναι ο τόπος όπου πιθανότατα βρίσκεται ή βρισκόταν για κάποιο διάστημα το Holy Grail, το Άγιο Δισκοπότηρο, απ' όπου ήπιε κρασί ο Ιησούς στον Μυστικό Δείπνο και στο οποίο περισυλλέχθηκε το αίμα του μετά τη σταύρωσή του. Ίσως εκεί, στις μυστικές και ανεξερεύνητες ακόμη κρύπτες του, να βρίσκονται πρωτοχριστιανικά κείμενα γραμμένα από τον ίδιο τον Χριστό, ή ιερά αντικείμενα –η Κιβωτός της Διαθήκης και ο Σταυρός του Μαρτυρίου για παράδειγμα– ή ακόμη και το μουμιοποιημένο κεφάλι του Υιού του Θεού.

Είναι ένα μέρος γεμάτο σύμβολα, κωδικούς και παράξενες απεικονίσεις, στην ατμόσφαιρα του οποίου υπάρχει ακόμα κάτι το απόκοσμο, το ζοφερό, το κατανυκτικό του μακρινού Μεσαίωνα. Είναι, τέλος, ο τόπος όπου υποτίθεται ότι εκτυλίσσεται η τελευταία πράξη τού best-seller τού Dan Brown, Κώδικας ντα Βίντσι, γεγονός που έχει φέρει για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο το Ρόσλιν, αναζωπυρώνοντας το ενδιαφέρον των απανταχού κυνηγών μυστηρίων…

Στα μέσα του 15ου αιώνα, όταν ο Sir William St Clair αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την αποπεράτωση του παρεκκλησιού, αφοσιώθηκε πλήρως σε αυτό το έργο-προσφορά προς τον Θεό. Πιθανότατα δεν επέλεξε τυχαία τη συγκεκριμένη τοποθεσία, αλλά σκοπίμως, μια κι εκεί βρισκόταν κατά την αρχαιότητα ναός αφιερωμένος στον Μίθρα: ήταν δηλαδή ένας τόπος δύναμης, ενεργειακά φορτισμένος από τα προσκυνήματα χιλιάδων ανθρώπων. Για την οικοδόμηση του ναού κάλεσε δεκάδες τεχνίτες από διάφορες περιοχές. Λέγεται ότι πρόθεσή του ήταν να φτιάξει ένα κτίσμα που να παραπέμπει αρχιτεκτονικά στον Ναό του Σολόμωντα στην Ιερουσαλήμ, κάτι που δεν επετεύχθη πλήρως, ίσως γιατί ο W. St Clair απεβίωσε πριν την ολοκλήρωση του έργου και θάφτηκε εκεί. Πάντως, ένας μισοτελειωμένος τοίχος στα δυτικά του κτίσματος είναι βέβαιο ότι αναπαριστά τον Τοίχο των Δακρύων, όπως και ένα στενό ορθογώνιο ιερό και μια υπόγεια αίθουσα είναι πιστές αναπαραστάσεις τμημάτων του αρχικού Ναού στην Ιερουσαλήμ.

Στο παρεκκλήσι μπορεί κανείς να παρατηρήσει δεκάδες σύμβολα: χριστιανικά, ιουδαϊκά, μασονικά, παγανιστικά, γοτθικά, αλλά και κώδικες που γεννούν ερωτηματικά: Ποιος ο λόγος να συνυπάρχουν τόσα ετερόκλητα στοιχεία σε έναν ναό; Μήπως το παρεκκλήσι δεν είχε μοναδικό σκοπό την τέλεση της κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας, αλλά τη φύλαξη μυστικών, την κωδικοποίηση πληροφοριών, αναγνώσιμων μόνο από τους μυημένους;

Μερικά από αυτά τα σύμβολα είναι τα εξής: σταυροί, διαβήτες, άστρα, ρόδα, φίδια, πυραμίδες, πράσινοι άνθρωποι, πλανήτες, γοτθικά γκαργκόιλς κ.ά. Σχετικά πρόσφατα ανακαλύφθηκε κι ένας μουσικός κώδικας «κρυμμένος» σε 213 κύβους. Η απόφανση όσων άκουσαν το κομμάτι μετά την αποκωδικοποίησή του είναι ότι πρόκειται για μια απλοϊκή μελωδία χωρίς ιδιαίτερη έμπνευση, με μεγάλη πνευματική αξία όμως για εκείνους που έχτισαν το παρεκκλήσι.

Από τα δεκάδες τεχνουργήματα που κοσμούν το Ρόσλιν τα πιο διάσημα είναι δυο κολώνες, του Μποάζ και του Γιαχίν. Ο θρύλος λέει ότι την κατασκευή αυτών είχε αναλάβει ένας δάσκαλος με τους μαθητές του. Όταν κάποια στιγμή όμως ο δάσκαλος χρειάστηκε να λείψει για αρκετό διάστημα, ένας από τους μαθητές του πήρε την πρωτοβουλία και τελείωσε τη μια κολώνα. Όταν επέστρεψε ο αρχιμάστορας και είδε το καταπληκτικό δημιούργημα του μαθητή του, ένιωσε ζήλια και τον σκότωσε σε 'κείνο ακριβώς το σημείο. Στην κορυφή των κολώνων δεσπόζουν πλέον δυο κεφάλια, του δασκάλου και του φονευθέντος. Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι στο εσωτερικό του κεφαλιού του μαθητή είναι φυλαγμένο το Άγιο Δισκοπότηρο. Εκεί μάλιστα υπάρχει χαραγμένη και η εξής επιγραφή: «Το κρασί είναι δυνατό, ο βασιλιάς είναι δυνατός, οι γυναίκες ακόμη δυνατότερες, όμως η αλήθεια κυριαρχεί όλων».

Στη συνέχεια, καθώς περνούσαν τα χρόνια και φούντωνε το μίσος μεταξύ των καθολικών και των αγγλικανών, το παρεκκλήσι τού Ρόσλιν με τον παράξενο διάκοσμο προκαλούσε. Κι έτσι, τον 17ο αιώνα έκλεισε, αφού πρώτα υπέστη πολλές καταστροφές από τους προτεστάντες. Οι ουσιαστικές προσπάθειες αναστήλωσής του ξεκίνησαν τον 19ο αιώνα και σταδιακά ως τις μέρες μας ανακαλύφθηκαν διάφορα, μεταξύ των οποίων και μια μυστηριώδης κρύπτη που δεν έχει είσοδο και έξοδο. Πλέον με τη βοήθεια της τεχνολογίας ερευνάται εξονυχιστικά ο χώρος για την εύρεση νέων στοιχείων, όμως τίποτα δεν φτάνει στους απλούς ανθρώπους, που είναι φυσικό να πιστεύουν ότι κάτι σοβαρό κρύβεται και δεν τους το φανερώνουν.

Άλλωστε ένας από τους διασημότερους θρύλους υποστηρίζει ότι κάτω από το Ρόσλιν είναι θαμμένοι Ναΐτες ιππότες με όλη τους την περιβολή και τα όπλα τους οι οποίοι φυλάνε τα μεγάλα μυστικά. Οι ιππότες αυτοί υποτίθεται ότι είχαν πάρει μέρος στις Σταυροφορίες για την απελευθέρωση των Αγίων Τόπων και από εκεί επέστρεψαν στη Σκωτία κουβαλώντας αμύθητους θησαυρούς και καθαγιασμένα αντικείμενα, όπως το Άγιο Δισκοπότηρο, τα οποία τα φύλαξαν σε άγνωστο τόπο. Επειδή όμως οι Ναΐτες ιππότες είχαν αποκτήσει μεγάλη δύναμη, ο βασιλιάς, μα και η Εκκλησία, θέλησαν να τους βγάλουν από τη μέση. Ακολούθησαν οι διώξεις και το ρίξιμό τους στην πυρά στη διάρκεια του 14ου αιώνα, πολύ πριν την ανέγερση του Ρόσλιν. Σύμφωνα με τον θρύλο, όμως, κάποιοι διασώθηκαν μεταξύ των οποίων και ο πρόγονος του W. St Claire, ο Henry Sinclair, ο οποίος μετέδωσε τα μυστικά. Μάλιστα, το όνομα του Henry Sinclair συνδέεται και με μια ακόμη ιστορία: Μέσα στο Ρόσλιν υπάρχουν απεικονίσεις δυο μυστηριωδών φυτών τα οποία υπήρχαν μόνο στην Αμερική μέχρι την εποχή εκείνη. Πρόκειται για το καλαμπόκι και για μια ποικιλία του φυτού Αλόη Βέρα. Κάποιοι υποστηρίζουν, λοιπόν, ότι ο H. Sinclair ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ανακάλυψε την Αμερική –χρόνια πριν τον Κολόμβο– και αφού επέστρεψε περιέγραψε ή απεικόνισε τα πρωτόγνωρα φυτά που συνάντησε εκεί, των οποίων η μορφή διασώθηκε στους τοίχους τού Ρόσλιν.

Επιπλέον, στα παράξενα που συνοδεύουν το Ρόσλιν οφείλουμε να προσθέσουμε και τη θέαση φαντασμάτων από πολλούς επισκέπτες. Κυρίως βλέπουν μοναχούς με γκρι ή μαύρα ράσα που προσεύχονται κι άλλες φορές ιππότες. Εκείνος που εμφανίζεται συχνότερα είναι ένας μαύρος ιππότης που πιθανότατα σκοτώθηκε στη μάχη που είχε γίνει στη γύρω περιοχή το 1303 μεταξύ των Σκωτσέζων και των Άγγλων, όταν οι δεύτεροι ηττήθηκαν τρεις φορές σε ένα εικοσιτετράωρο. Άλλοι έχουν αισθανθεί αλλόκοτες ριπές κρύου αέρα να τους ακουμπούν ξαφνικά, ενώ οι μαρτυρίες για εμφάνιση φώτων που μοιάζουν με φωτιά, εξηγείται με έναν θρύλο, κατά τον οποίο κάθε φορά που κάποιος απόγονος του W. St Claire πεθαίνει, ανάβουν από μόνα τους φώτα εις ένδειξη πένθους.

Μυστήρια και ερωτήματα, απορημένα πρόσωπα που ταξιδεύουν χιλιόμετρα για να προσκυνήσουν το Ρόσλιν και να νιώσουν ότι συμμετέχουν κι οι ίδιοι στην αναζήτηση των μυστικών. Υπολογίζεται, μάλιστα, ότι η προσέλευση του κόσμου αυξήθηκε κατά 56% τον τελευταίο χρόνο. Και δεν είναι μόνο η επιτυχία του Κώδικα ντα Βίντσι που παρακίνησε τόσους ανθρώπους να κάνουν το ταξίδι. Είναι περισσότερο η ανάγκη όλων μας να δούμε το παράξενο, για να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και τη στεγνή πραγματικότητα…

http://teachingreek.blogspot.com/2009/11/blog-post_7355.html

Δε μπορώ να μη γράψω σχετικά με αυτό το κείμενο, ότι είναι αδύνατον να δεχτώ κάτι τέτοιο να υπάρχει γραμμένο κι απορώ πώς και ο συγγραφέας του κειμένου δεν έλαβε υπ' όψιν του, ότι ο Χριστός ανελήφθη ολόκληρος, ακέραιος. Δεν υπέστη κανενός είδους ταρίχευση ή ταφή. Το θεωρώ λοιπόν, βλάσφημο να παραγκωνίζεται και να διαστρεβλώνεται έτσι το γεγονός της ουράνιας ανάληψης του Κυρίου και να εξομοιώνεται με ένα κοινό θνητό.

Δε μπορώ να μη γράψω σχετικά με αυτό το κείμενο, ότι είναι αδύνατον να δεχτώ κάτι τέτοιο να υπάρχει γραμμένο κι απορώ πώς και ο συγγραφέας του κειμένου δεν έλαβε υπ' όψιν του, ότι ο Χριστός ανελήφθη ολόκληρος, ακέραιος. Δεν υπέστη κανενός είδους ταρίχευση ή ταφή. Το θεωρώ λοιπόν, βλάσφημο να παραγκωνίζεται και να διαστρεβλώνεται έτσι το γεγονός της ουράνιας ανάληψης του Κυρίου και να εξομοιώνεται με ένα κοινό θνητό.

Συμφωνω απολυτως...

age.png age.png

οπως εγω με τον ταξιδιωτη που το ειπα σημερα το πρωι στους συναδελφους που πινουμε καφεδακι και πεσαν να με φανε....κατα ταλλα μιλαμε για ωραια πραγματα καθε πρωι!!και για να πω κατι ακομη εδω και ενα χρονο και εργαζομαι σε νεκροταφεια και το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν ειναι ενας χωρος αρνητικος.ειναι πολλα αλλα αλλα οχι αρνητικος!!!

Νομιζω υπαρχουν καποιοι ανθρωποι οι οποιοι εκτος οτι χλευαζουν τα ανεξηγητα, αρνουνται και να διαβασουν οτιδηποτε. Δικαιωμα του καθενος να πιστευει οτι θελει, αλλα την ειρωνεια δεν τη μπορω με τιποτα...

και εγω ταρα!!!σε καμια μορφη της!!!

τα λινκ που βαλατε θα τα ανοιξω το βραδυ σημερα ειναι μερα του τρεξιματος απο ωδεια σε γυμναστηρια.ειπαμε μεγαλα παιδια μεγαλα βασανα:tongue:

921477wc2fyvv2y2.gif

Έχει υποστηριχθεί από ερευνητές ότι υπάρχουν σε πολλά σημεία του πλανήτη, στα οποία κυρίως γίνεται συγκέντρωση των μαγνητικών δυνάμεων και ένεκα τούτου σχηματίζονται ισχυρά γεωμαγνητικά πεδία τα οποία οφείλονται σε ενδογενή αίτια αλλά και σε κοσμικές ακτινοβολίες.Οι χρονοπύλες είναι όπως φανερώνει και η ονομασία τους, πύλες οι οποίες ενώνουνε τις τρεις ροές του χρόνου: το παρόν με το παρελθόν και το μέλλον.

Βρήκαν λοιπόν με τη χρήση ειδικών οργάνων ότι στα σημεία αυτά υπάρχει ηλεκτρομαγνητισμός μεγάλος, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ισχυρά πεδία που καμπυλώνουνε το χώρο και το χρόνο, και έτσι μπορούμε να επικοινωνήσουμε με άλλη διάσταση.

Οι χρονοπύλες της Ελλάδας

Ελένη Ζωγραφίδου Δάγιου: "Η χώρα μας είναι διάτρητη από χρονοπύλες. Όλα τα μαντεία και τα ιερά είναι χτισμένα πάνω σε χρονοπύλες. Είναι γνωστό άλλωστε αυτό που είχε πει ο Αριστοτέλης στα Πολιτικά του ότι πρέπει να είναι χτισμένα τα μαντεία και τα ιερά όχι κατά τύχη, αλλά βάσει νόμου και κατανεμημένα συμμετρικά.

Βέβαια, οι χρονοπύλες δεν ανοίγουνε πάντα, ανοίγουνε μόνο κατά τις ισημερίες και τα ηλιοστάσια. Τότε γίνεται μεγαλύτερη έκκριση ενέργειας στα μέρη αυτά, και για αυτό ανοίγουνε οι πύλες. Για παράδειγμα, δεν λένε ότι τα Χριστούγεννα βγαίνουν οι καλικάντζαροι και όταν πλέον φτάσει των Φώτων εξαφανίζονται; Επομένως, έχει να κάνει και αυτό με το χειμερινό ηλιοστάσιο όπου ανοίγουνε οι πύλες".

Η χρονοπύλη στο Γύθειο!

Ελένη Ζωγραφίδου Δάγιου: "Έχω βρεθεί σε χρονοπύλη στη χώρα μας, και ίσως αυτό ήτανε και το έναυσμα για να αρχίσω να γράφω τα βιβλία μου. Συγκεκριμένα, ήμουνα στο Γύθειο και αγναντεύαμε τη νήσο Κρανάη".

Η νήσος Κρανάη (στη φωτογραφία) βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Γυθείου και συνδέεται μαζί του με μία λωρίδα γης. Σύμφωνα με την παράδοση εκεί είχε καταφύγει ο Πάρης και η Ωραία Ελένη τη νύχτα πριν από το ταξίδι στην Τροία. Πάνω στο νησάκι βρίσκεται ο Πύργος Τζαννετάκη, που στεγάζει το Ιστορικό Εθνικό Μουσείο Μάνης, το παρεκκλήσι του Αγίου Πέτρου και ένας φάρος.

Ελένη Ζωγραφίδου Δάγιου: "Καθώς αγναντεύαμε ήτανε βράδυ, ήτανε γύρω στις 23 Ιουνίου απʼ ό,τι θυμάμαι, είδαμε ξαφνικά χαμηλά εκεί που ήτανε τελείως σκοτάδι ένα ον. "Ον", πώς αλλιώς να το πει κανείς; Εφόσον εκινήτο, αλλά δεν ήταν άνθρωπος, δεν έμοιαζε με άνθρωπο, ήτανε φωτεινό και είχε ακίδες όπως είναι ένας αχινός. Σαν ένα άστρο, μεταξύ άστρου και αχινού, αλλά ήταν πολύ φωτεινό και εκινήτο, και ξαφνικά εχάθηκε πίσω από ένα θάμνο στην παραλία. Εγώ σκούνταγα τη θεία μου και εκείνη εμένα, και λέγαμε «Τι είναι αυτό που βλέπουμε;». Ήτανε κάτι το φοβερό.

Και μετά από χρόνια πάνω στην έρευνα που έκανα βρήκα ότι στους ελληνιστικούς χρόνους παριστάνανε τις απολλώνιες ψυχές ακριβώς που με το σχήμα που είχα δει εγώ. Αφού με αυτό το σχήμα στην αρχαιότητα παριστάνονταν οι απολλώνιες ψυχές, και είχα την τύχη να το συναντήσω, πιστεύω πως εκεί στην νήσο Κρανάη υπάρχει μία χρονοπύλη απʼ όπου πιστεύω ότι εισχώρησε μια απολλώνια ψυχή".

το μπλοκ αυτο μ'αρεσε τελικα

921477wc2fyvv2y2.gif

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...