Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 28 λεπτά , Nima21 είπε:

Κατάλαβα.. κάνεις διαδικασία δηλ! Τις Prolutex δεν τις ξέρω, τυπου arvekap ειναι; αλλά φαντάσου στις cetrotide πχ  πιο πολυ με ζοριζε η μεταφορά φαρμάκου παρα η βελόνα που δεν την ελεγες καθόλου μικρη! Αλλα επειδη την έπαιρνα λιγες μερες εκανα υπομονη.. σιγουρα βεβαια συνηθεια ειναι ολα! Αφου ειμαστε πολλες παρηγοριεμαι!! Χαχα! Σε ευχαριστώ  παρα πολυ!!!! Να πανε ολα καλά και να εχεις μια υπέροχη εγκυμοσυνη!!!!! 

Τέλεια!! Σε ευχαριστώ!!!

Ευχαριστώ πολύ!!! Πραγματικά με ηρεμούν τα σχόλια σας!!! Ωραίο ακουγεται και το tip με το παγάκι! Θα το έχω υπόψιν!! Καλό υπολοιπο εγκυμοσύνης!!! 

Ναι ναι,σαν τις arvekap

πρίν από 28 λεπτά , Nima21 είπε:

Κατάλαβα.. κάνεις διαδικασία δηλ! Τις Prolutex δεν τις ξέρω, τυπου arvekap ειναι; αλλά φαντάσου στις cetrotide πχ  πιο πολυ με ζοριζε η μεταφορά φαρμάκου παρα η βελόνα που δεν την ελεγες καθόλου μικρη! Αλλα επειδη την έπαιρνα λιγες μερες εκανα υπομονη.. σιγουρα βεβαια συνηθεια ειναι ολα! Αφου ειμαστε πολλες παρηγοριεμαι!! Χαχα! Σε ευχαριστώ  παρα πολυ!!!! Να πανε ολα καλά και να εχεις μια υπέροχη εγκυμοσυνη!!!!! 

Τέλεια!! Σε ευχαριστώ!!!

Ευχαριστώ πολύ!!! Πραγματικά με ηρεμούν τα σχόλια σας!!! Ωραίο ακουγεται και το tip με το παγάκι! Θα το έχω υπόψιν!! Καλό υπολοιπο εγκυμοσύνης!!! 

Ναι ναι,σαν τις arvekap

• Μου αρέσει 1

ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ...

TARA

Recommended Posts

Η ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ

Αναφερόμενοι στο ελληνικό αλφάβητο και επομένως στην ελληνική γλώσσα, διαπιστώνουμε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η πυθαγόρειος σκέψη καταλήγει στην αντιστοιχία κάθε γράμματος της ελληνικής αλφαβήτου με έναν αριθμό. Οι Πυθαγόρειοι απάντησαν στο ερώτημα ''τί το σοφόν?'' . Μοναδική απάντηση ''ο αριθμός'' ενώ στο δεύτερο σκέλος=''τι δεύτερον εις σοφίαν'' (δηλαδή τι έρχεται δεύτερο μετά τον αριθμό σε σοφία) απάντησαν:''o τοις πράγμασιν τα ονόματα θέμενος'' (δηλαδή εκείνος που έδωσε τις ονομασίες σε κάθε πράγμα).

Η αντιστοιχία των γραμμάτων και των αριθμών έχει ως εξής:

Α = 1 Ι = 10 Ρ = 100

Β = 2 Κ = 20 Σ = 200

Γ = 3 Λ = 30 Τ = 300

Δ = 4 Μ = 40 Υ = 400

Ε = 5 Ν = 50 Φ = 500

F = 6 Ξ = 60 Χ = 600

Z = 7 Ο = 70 Ψ = 700

Η = 8 Π = 80 Ω = 800

Θ = 9 Q = 90 σαμπί = 900

Από το σημερινό αλφάβητο λείπουν 3 γράμματα της αρχαίας ελληνικής αλφαβήτου, τα οποία είναι τοποθετημένα στον παραπάνω πίνακα. Αυτά είναι το Δίγαμα (F), το κόππα(Q), και το σαμπι (δεν μπορεί να τυπωθεί αλλά φανταστείτε το σαν ένα μικρό ''π'' με μία ελαφρώς προς τα δεξιά κλίση).

Κάθε λέξη λοιπόν βγάζει κάποιο συγκεκριμένο άθροισμα(πχ ΗΛΙΟΣ= 8+30+10+70+200=318). Οι Πυθαγόρειοι μας εισάγουν - με το παραπάνω ρητό- σ'ένα αριθμητικό ''παιχνίδι'' μεταξύ αριθμών και λέξεων(λεξάριθμος). Τί το ενδιαφέρον έχει αυτό το ''παιχνίδι''? ότι λέξεις και φράσεις συμπίπτουν μεταξύ τους δημιουργώντας ισοψηφίες ή δίνοντας αριθμούς που παραπέμπουν σε γεγονότα και χρονολογίες. Ενδεικτικά θα παραθέσω ορισμένα παραδείγματα : Η λέξη που μας ενδιαφέρει αρχικά είναι η λέξη αριθμός(εκ του ρήματος αραρίσκω, που σημαίνει θέτω σε σειρά) - ΑΡΙΘΜΟΣ= 1 + 100 + 10 + 9 + 40 + 70 + 200 = 430

ΑΡΙΘΜΟΣ=430 - ακριβώς 430 βγάζουν και οι λέξεις ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΝΟΜΟΣ, ΕΥΘΕΙΑ. Πράγματι τα μαθηματικά δεν υπάρχουν χωρίς τον αριθμό, ενώ ο αριθμός είναι ο ίδιος ο νόμος του σύμπαντος, όσο για την ευθεία αυτή ορίζεται από δύο συντεταγμένες οριζόμενες από αριθμούς. Αν σκεφτούμε ότιι το ''θείον'' είναι όπως και ο αριθμός ''πανταχού παρών και τα πάντα πληρών'' και ότι και τα δυο έχουν χαρακτηριστικό τη σοφία, τότε απόλυτα δικαιολογείται και η ακόλουθη ισοψηφία: ΑΡΙΘΜΟΣ=ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ=430. Σύμπτωση?

Ας μείνουμε στα μαθηματικά: η λέξη ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ μας δίνει το άθροισμα 1264. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι λέξεις ΘΕΩΡΗΜΑΤΑ και ΤΡΙΓΩΝΑ, δίνουν ακριβώς τον ίδιο λεξάριθμο. ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ= ΘΕΩΡΗΜΑΤΑ= ΤΡΙΓΩΝΑ=1264. Το γεγονός ότι οι λέξεις αυτές έχουν άμεση μεταξύ τους σχέση, είναι και αυτό τυχαίο?

Πολλοί από εμάς διδαχθήκαμε στα σχολεία τον τρόπο με τον οποίο αποδυκνείεται οττ το ''π'' ισούται με 3,14. Κανείς όμως εκ των διδασκόντων δεν επιχείρησε να το επιλύσει βάσει του λεξαριθμικού συστήματος της ελληνικής γλώσσης- κάτι που ακούγεται απολύτως φυσικό. Από την θεωρία που διδαχθήκαμε όμως τότε, ακόμα και σήμερα γνωρίζουμε ότι ''π'' = ΜΗΚΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΥ/ ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ. Αν λοιπόν εφαρμόσουμε την μέθοδο της αντιστοιχίας αριθμών και γραμμάτων, έχουμε: ''π'' = ΜΗΚΟΣ (338) + ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (1016) + ΚΥΚΛΟΥ (940) / ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ (730) = 2294/ 730 = 3,1424657534... Βλέπουμε οτι η ελληνική γλώσσα αποδεικνύει τον γεωμετρικό αυτό τύπο, δίνοντας αποτέλεσμα 3,14.Σύμπτωση? Η δυνατότητα της γλώσσας είναι εκπληκτική και αυτό αποδεικνύεται και από εναν άλλον μαθηματικό τύπο του Φ = 1,61. Το ''Φ'' ισσούται(λόγω απουσίας συμβόλων θα τυπωθεί ολογράφως)- Φ = η τετραγωνική ρίζα του 5 + 1 / 2 . '' Η τετραγωνική ρίζα του 5'' στην αρχαία ελληνική καλείται ''Ο ΠΕΝΤΕΠΟΔΟΣ'', το 1 καλείται ''ΕΝ'', ενώ το 2 είναι ''Η ΔΥΑΣ''. Έτσι εχουμε : Φ = O (70) ΠΕΝΤΕΠΟΔΟΣ (864) + ΕΝ (55) / Η (:cool: ΔΥΑΣ (605) = 989/ 613 = 1,61.. Τελικά ίσως να παραμένει ακόμα σύμπτωση αυτή η δυνατότητα των λεξαρίθμων.

Δυστυχώς για κάποιους, η απόδειξη μαθηματικών θεωρημάτων δεν είναι η μοναδική δυνατότητα της ελληνικής γλώσσας. Εαν πάρουμε την φράση ''Ο ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΣ'' = 595, θα παρατηρήσουμε ότι ισοψηφεί με την λέξη ''ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ'' = 595. Μία άλλη ισοψηφία που μας οδηγεί στα ίδια συμπεράσματα είναι και αυτή της φράσης ''ΛΕΞΑΡΙΘΜΙΚΟΝ ΣΥΝΟΛΟΝ'' = 1275 με την λέξη ''ΠΡΟΒΛΕΠΤΙΚΟΤΗΣ'' = 1275. Έχει δηλαδή η ελληνική γλώσσα την δυνατότητα πρόβλεψης μελλοντικών συμβάντων? Εαν γράψουμε την λέξη ''ΝΕΡΩΝ'' (κάποιος κύριος που σκότωσε την μητέρα του κι έκαψε την Ρώμη) θα λάβουμε το άθροισμα 1005. Δεν είναι τυχαίο ότι η φράση ''ΙΔΙΑΝ ΜΗΤΕΡΑΝ ΑΠΕΚΤΕΙΝΕ'' (σκότωσε την ίδια του την μητέρα) δίνει άθροισμα 1005. ''ΝΕΡΩΝ'' = ''ΙΔΙΑΝ ΜΗΤΕΡΑΝ ΑΠΕΚΤΕΙΝΕ'' = 1005.

Είναι γνωστό στους γνώστες της ιστορίας ότι ο μεγάλος ΕΛΛΗΝ στρατηλάτης- ο Μέγας Αλέξανδρος πέθανε στην πόλη της Βαβυλώνας. Εάν λοιπόν πάρουμε την φράσιν ''Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ'' θα λάβουμε ως άθροισμα τον αριθμό 1293- άθροισμα το οποίο έχει και η φράσις ''Η ΒΑΒΥΛΩΝ'' (ονομαστική πτώση).. άρα, ''Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ'' = ''Η ΒΑΒΥΛΩΝ'' = 1293.

Είναι επίσης γνωστό από την ελληνική μυθιστορία ότι οι Ολύμπιοι θεοί τρέφονταν με αμβροσία και νέκταρ... Πράγματι η λέξη ''ΟΛΥΜΠΙΟΣ'' = 900 ενώ ''ΑΜΒΡΟΣΙΑ'' = 424 + ''ΝΕΚΤΑΡ'' = 476 = 900...''ΟΛΥΜΠΙΟΣ'' =''ΑΜΒΡΟΣΙΑ'' + ''ΝΕΚΤΑΡ'' = 900... ΣΎΜΠΤΩΣΗ?

Όσοι διαβάσουν το ''Περί του Ε του εν Δελφοίς'' του Πλουτάρχου θα μάθουν ότι ο αριθμός 5 ( 5 = το γράμμα Ε ) είναι ο σοφότατος όλων και φυσικά ο αριθμός του Απόλλωνος (για όσους δεν γνωρίζουν, Απόλλων=εκφράζει το φως, το μέτρο και την μουσική αρμονία). Έχουμε: '' ΆΠΟΛΛΩΝ Ε '' = '' ΜΟΥΣΙΚΗ ''+ '' ΗΛΙΟΣ '' = 1066. Σύμπτωση?

Έχουμε ακόμα λέξεις που βγάζουν ενδιαφέροντα αθροίσματα : '' TO MΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ'' = 666, ...άλλο... '' ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ = ΑΓΙΑ ΤΕΛΕΣΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ = ΑΠΕΡΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΤΕ = Ο ΜΠΟΥΣ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ = ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ = 2004... άλλο... ''ΠΑΤΡΙΚ ΑΣΤΕΡΙΑΣ''= ''Ο ΠΟΥΣΤΗΣ'' = 1328 --- ναι! δεν είναι ψέμα! άλλο... ''ΚΕΝΤΕΡΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ'' = 2000.

Συμπτώσεις? ... Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση... Οι παραπάνω ισοψηφίες δεν είναι οι μοναδικές που υπάρχουν απλά παρέθεσα κάποιες απο τις σημαντικότερες. Δεν είναι τυχαίο αυτό που κάνουν στο εξωτερικό : να διδάσκουν την αρχαία ελληνική γλώσσα και να μην παύουν να λένε ότι έχει μαθηματική δομή και εμπεριέχει την μουσική αρμονία, όπως επίσης και ότι είναι η γλώσσα των ηλεκτρονικών υπολογιστών- η μητέρα όλων των γλωσσών! Να δούμε σε αυτή τη χώρα πόσο κατώτερα θα την υποβαθμίσουμε και σε πιο σημείο πρέπει να φτάσουμε εμείς (οι ομιλούντες) για να τη φέρουμε στην θέση που της αξίζει.

http://ofis780.blogspot.com/2010/07/blog-post_9205.html

age.png age.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Διαφημίσεις

Γράμματα και αριθμοί… στα μάτια της Mona Lisa

Δευτέρα, 13 Δεκέμβριος 2010 12:22

87CEAB06F4E829B747EDFCA10899B7A3.jpg

Το αινιγματικό χαμόγελο της Mona Lisa ήταν για πολλά χρόνια ο κυρίαρχος λόγος που ο περίφημος πίνακας του Leonardo da Vinci είναι γνωστός παγκοσμίως. Σήμερα, έπειτα από καινούρια, πιο λεπτομερή έρευνα, ένα νέο μυστήριο αποκαλύφθηκε. Τα μάτια και όχι το χαμόγελο είναι αυτά που κρύβουν τα μυστικά.

Κρυμμένα στο μαύρο χρώμα των ματιών της Mona Lisa, βρίσκονται μικρά γράμματα και αριθμοί τοποθετημένα εκεί από τον διάσημο ζωγράφο. Όλα αυτά φάνηκαν μόλις σήμερα, με την βοήθεια τεχνικών υψηλής μεγέθυνσης.

lisa-eye.jpg

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα γράμματα και οι αριθμοί που είναι ζωγραφισμένα πάνω στον πίνακα αποτελούν έναν αληθινό «κώδικα Da Vinci».

Όπως αναφέρει ο Silvano Vinceti, πρόεδρος της ιταλικής επιτροπής για την πολιτιστική κληρονομιά και ο άνθρωπος που εντόπισε τα σύμβολα: «Τα σύμβολα δεν φαίνονται με γυμνό μάτι, αλλά με έναν μεγεθυντικό φακό μπορείς να τα δεις καθαρά».

Στο δεξί μάτι της Mona Lisa, είναι ζωγραφισμένα τα γράμματα LV, που κατά πάσα πιθανότητα να είναι τα αρχικά του ονόματος του Leonardo da Vinci, ενώ στο αριστερό μάτι υπάρχουν επίσης σύμβολα, τα οποία όμως δεν είναι ευδιάκριτα.

lisa.jpg

«Δεν μπορούμε να δούμε καθαρά τι γράφει. Μάλλον είναι τα γράμματα CE, ή το γράμμα B» είπε ο Silvano Vincenti, ενώ συνέχισε: «Στην αψίδα της γέφυρας στο φόντο, φαίνεται να υπάρχει ο αριθμός 72 ή το γράμμα L και ο αριθμός 2».

Τα γράμματα δεν είναι ξεκάθαρα όπως όταν πρωτοζωγραφίστηκαν, καθώς ο πίνακας είναι περίπου 500 ετών και έχουν αλλοιωθεί. Πιστεύεται ότι τα γράμματα δεν είναι τυχαία τοποθετημένα, αλλά υπάρχει κάποιος σκοπός από τον ζωγράφο.

Όλα αυτά βέβαια, μοιάζουν βγαλμένα από τις σελίδες του best seller του Dan Brown «Κώδικας Da Vinci», σύμφωνα με το οποίο στον συγκεκριμένο πίνακα του ιταλού ζωγράφου βρίσκονται κρυμμένα στοιχεία για την ακριβή τοποθεσία του Ιερού Δισκοπότηρου.

«Δεν ξέρουμε ακόμα τι σημαίνουν τα σύμβολα» λέει ο Vincenti, «μπορεί να είναι και κάποιο ερωτικό μήνυμα για την γυναίκα που απεικονίζεται στο πίνακα».

protothema.gr

age.png age.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Οι πρώτοι Χριστιανοί έκρυψαν την προέλευση του αστεριού της Βηθλεέμ

Από σελίδα του NewScientist 21 Δεκεμβρίου 2001

Ένας αμερικανός αστρονόμος ισχυρίζεται ότι έχει βρεί την πρώτη αναφορά του αστεριού της Βηθλεέμ εκτός της Βίβλου. Η αναφορά είναι σε ένα χειρόγραφο του 4ου αιώνα που γράφτηκε από ένα Ρωμαίο αστρολόγο, ο οποίος αργότερα έγινε Χριστιανός, ονόματι Firmicus Maternus.

bethleem.jpgshim.gif Φωτογραφία: Βιβλιοθήκη τέχνης Bridgeman Ο Μichael Molnar, που ήταν στο παρελθόν στο Πανεπιστήμιο Rutgers στο Νιου Τζέρσευ, είναι ο δημιουργός της ιδέας ότι το αστέρι της Βηθλεέμ δεν ήταν ένα θεαματικό αστρονομικό γεγονός όπως μια σουπερνόβα ή ένας κομήτης αλλά ένα αφανές αστρολογικό γεγονός.

Το γεγονός εντούτοις θα είχε μεγάλη σημασία για τους αρχαίους ρωμαίους αστρολόγους. Μετά από την μελέτη των συμβολισμών στα ρωμαϊκά νομίσματα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το "αστέρι" ήταν στην πραγματικότητα μια διπλή έκλειψη του Δία, σε μια σπάνια αστρολογική συζυγία που εμφανίστηκε στον αστερισμό του Κριού στις 20 Μαρτίου, του 6 π.Χ., και πάλι στις 17 Απριλίου, του 6 π.Χ.

Ο Molnar πίστευε ότι οι Ρωμαίοι αστρολόγοι θα είχαν ερμηνεύσει ένα τέτοιο γεγονός ως σημάδι της γέννησης ενός θείου βασιλιά στην Ιουδαία. Αλλά του έλειπε μέχρι τώρα η απόδειξη.

Τώρα όμως λέει ότι την έχει βρεί, στο Mathesis, ένα βιβλίο που γράφτηκε από τον Maternus στο 334 μ.Χ. Ο Maternus περιέγραψε ένα αστρολογικό γεγονός που περιλαμβάνει μια έκλειψη του Δία από το φεγγάρι στον Κριό, και είπε ότι αυτό φανέρωσε τη γέννηση ενός θείου βασιλιά.

Χωρις όνομα

"Ο Maternus δεν ανέφερε στο βιβλίο του το όνομα του Ιησού," λέει ο Molnar. "Αλλά η ρωμαϊκή αστρολογία ήταν μια δημοφιλής τρέλα εκείνη την εποχή και ο καθένας διαβάζοντας το βιβλίο, θα ήξερε ότι η αναφορά ήταν για τον Ιησού και ότι το αστρολογικό γεγονός ήταν το αστέρι της Βηθλεέμ."

Αλλά γιατί ο Maternus δεν ανέφερε το όνομα του Ιησού; Σύμφωνα με τον Molnar, οι πρώτοι Χριστιανοί μίσησαν τις ειδωλολατρικές πεποιθήσεις και δεν θέλησαν να δικαιολογήσουν τη βιβλική ιστορία με μια αστρολογική πρόβλεψη. Η ιδέα ότι τα αστέρια κυβερνούν τη μοίρα μας, αψηφούν την πίστη σε έναν χριστιανικό Θεό, που είναι αυτός που ελέγχει την δύναμη στον κόσμο.

"Όντας ένας ειδωλολάτρης, που είχε μετατραπεί σε χριστιανό κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο Firmicus ήταν ένα πρόσωπο διχασμένο," λέει ο Molnar. "Ως εκ τούτου χρησιμοποιούσε την αστρολογία για να υποστηρίξει τη χριστιανική ιστορία, αλλά με έναν καλυμμένο τρόπο."

Σύμφωνα με τον Molnar, ήταν θεμελιώδες στους πρώτους Χριστιανούς, ότι η αληθινή φύση του αστεριού ήταν κρυμμένη, διαφορετικά οι θεολόγοι θα ήταν σε συζήτηση για τις ουράνιες επιρροές, που δεν ήταν μέρος του χριστιανισμού. Έτσι έθαψαν τη γνώση των αστρολογικών ριζών του αστεριού και για καιρό ήταν ξεχασμένη.

Παλαιό πρόβλημα

Μεγάλοι αστρονόμοι, από την εποχή του Τύχω Μπράχε και του Κέπλερ κατά τον 15ο αιώνα, μέχρι σήμερα, ασχολήθηκαν με το θέμα του άστρου. Οι περισσότεροι που ασχολήθηκαν με το άστρο, έκαναν Θεολογία και όχι Αστρονομία. Με ερμηνείες όμως που στηρίζονταν στην θρησκευτική πίστη κι όχι στις αστρονομικές, επιστημονικές, παρατηρήσεις.

Μέχρι τώρα, υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Μια πρώτη αιτία είναι η υπερφυσική ή μεταφυσική εξήγηση που δίνουν μερικοί θεολόγοι. Δεν χρειάζονταν δηλαδή οι τρείς μάγοι την ύπαρξη ενός αστέρος για να καταλάβουν τη γέννηση του Χριστού, γιατί τους αποκαλύφθηκε από το Θεό. Ή η εμφάνιση του άστρου, ήταν ένα θαύμα, μια παρουσία του Θεού. Τέλος θα μπορούσε να ήταν μια φραστική υπερβολή του Ευαγγελιστή Ματθαίου για να πείση τους Εβραίους, ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Μεσίας.

Μια άλλη αιτία είναι ότι η χρονολογία γέννησης του Χριστού, είναι άγνωστη. Οπότε δεν γνωρίζουμε ποιά ουράνια γεγονότα συνέβησαν.

Και τέλος, μια άλλη αιτία είναι ότι πολλά αστρονομικά γεγονότα, θα μπορούσαν να είναι το "άστρο της Βηθλεέμ". Σαν παράδειγμα αναφέρουμε την σύνοδο του Δία, του Κρόνου και του Άρη στις 15 Σεπτεμβρίου του 7 π.Χ. ή την έκρηξη μιας σουπερνόβας, νόβας ή την παρουσία ενός κομήτη (όπως εξηγούσε ο Ωριγένης)

http://www.physics4u.gr/news/2001/scnews410.html

age.png age.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα σε όλους. TARA να σε συγχαρώ που άνοιξες αυτό το θέμα. Μίλησες στη σκέψη μου, που από καιρό τώρα ήθελα κι εγώ να ανοίξω κάτι τέτοιο, χωρίς να έχω δει ότι ήδη υπάρχει, αλλά δίσταζα γιατί φοβόμουν τις αντιδράσεις.

Δηλώνω κι εγώ φαν των μυστηρίων γενικότερα, του παραφυσικού, της αρχαίας ελληνικής ιερής γεωμετρίας, των αιγυπτιακών μυστηρίων, της κοίλης γης, των λαϊκών δοξασιών γύρω από μύθους-θρύλους και γενικά φαν των όσων έχετε γράψει όλοι. Κατά καιρούς διάβαζα περιοδικά όπως το Ανεξήγητο, το Περισκόπιο, το Strange κ.α. Τα παράτησα όταν κατάλαβα ότι ξόδευα αρκετά χρήματα έτσι.

Ξεκίνησα ήδη να διαβάζω τις σελίδες που γράψατε με πολύ ενδιαφέρον, αλλά η κούραση της ημέρας με κάνει να μην αντέχω άλλο και να τα παρατάω για σήμερα πριν προλάβω να διαβάσω τη σελίδα 7.

Τα ξαναλέμε.....

Καλως την! Καιρο ειχαμε να τα πουμε! Ειστε Αθηνα πλεον μονιμα?

Χαιρομαι που ανηκεις στους μελετητες των μυστηριων και θα τα λεμε! Την Κουφια Γη του Παντελη Γιαννουλακη την εχεις διαβασει?

age.png age.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα TARA, εγώ με τα παιδιά είμαστε από το καλοκαίρι εδώ. Ο άντρας μου πηγαινοέρχεται γιατί θα μείνει έξω άλλη μία χρονιά.

Όχι, δεν έχω αγοράσει βιβλίο του Γιαννουλάκη. Περισσότερο έχω διαβάσει άρθρα σε περιοδικά σαν αυτά που προανέφερα, αλλά δεν ξέρω ή δε θυμάμαι από πού είναι οι πηγές τους.

Εδώ που τα λέμε αυτά τα έχω διαβάσει πολλά χρόνια πριν. Μην ξεχνάμε ότι έχω και μια ηλικία... Σίγουρα αρκετά πράγματα τα έχω ξεχάσει (η αλήθεια είναι ότι έχω και κακής ποιότητας μυαλό) αλλά δε με πειράζει καθόλου να τα ξαναδιαβάσω και να τα θυμηθώ πάλι.

Καλημέρα!!!!

Καλώς την κοπελιά!

Τάρα κοίτα εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=79282 έχει την μυστική Αθήνα. Δυστυχώς εγώ δεν κατάφερα να βρω που το έχω δανείσει. :(

Eπιτρέπεται να πέσεις... Επιβάλλεται να σηκωθείς....

as1cCu8sM3D1210MTA1NDU2amR8MDA3MzA1ZHxNeSBzb3Vzb3VuaSBpcw.gif

Εδώ που τα λέμε αυτά τα έχω διαβάσει πολλά χρόνια πριν. Μην ξεχνάμε ότι έχω και μια ηλικία... Σίγουρα αρκετά πράγματα τα έχω ξεχάσει (η αλήθεια είναι ότι έχω και κακής ποιότητας μυαλό) αλλά δε με πειράζει καθόλου να τα ξαναδιαβάσω και να τα θυμηθώ πάλι.

Εννοεις οτι δεν εισαι μεταξυ 25 και 35? Ουτε κι εγω!;)

Δυστυχώς εγώ δεν κατάφερα να βρω που το έχω δανείσει. :(

http://books.matia.gr/meletes-ke-erevnes/mistiki-athina-ke-attiki-tou-ioanni-giannopoulou.html

Πρεπει να κρατας αρχειο δανεισμου!:tongue:

age.png age.png

Αμάν βρε κορίτσια τι έπαθα, τείνω να πω τι ήθελα κι ανακάλυψα το θέμα αυτό. Έχω ξεματιαστεί τις τελευταίες μέρες να διαβάζω. Μια το θέμα "τι μαγειρεύουμε σήμερα" (44 σελίδες), μια αυτό που ακόμη είμαι στη 10η, ούτε πανελλήνιες να διάβαζα. Σήμερα ήπια δύο φορές παυσίπονο για το κεφάλι μου από τις πολλές ώρες στο κομπιούτερ. Αλλά φταίει η τρέλλα μου τι να κάνω;

Λοιπόν:

Η μητέρα μου παλιότερα είχε πάει στα Ιεροσόλυμα. Έχοντας κρατήσει επαφή με μια συνταξιδιώτισσά της, έμαθε πριν από 1 - 1 1/2 χρόνο ότι η εικόνα του Χριστού (μάλλον αυτή που βρίσκεται μέσα στον τάφο του) δακρύζει με αίμα. Το βρήκα στο youtube και σας το παραθέτω. Αυτό που μου έκανε εμένα εντύπωση, είναι τα μάτια Του. Όταν κάποια στιγμή αυτός που τραβάει, μάλλον από το κινητό του, γιατί δεν έχει καλή ανάλυση, φέρνει πολύ κοντά την εικόνα, τα μάτια Του μοιάζουν τόσο πολύ με ζωντανά σαν να κοιτάει ακριβώς μπροστά μας κάποιος ζωντανός κι όχι μια ζωγραφιά. Μοιάζουν τόσο πολύ με γυάλινες χάντρες που σε κάνουν να νομίζεις ότι θα σου μιλήσει η εικόνα. Αίμα τρέχει επίσης κι από το στόμα κι από το μέτωπο κάτω από το ακάνθινο στεφάνι.

E3HQuKfhsHI

Το παρακάτω δεν ξέρω να σας πω με σιγουριά αν έχει να κάνει με θαύμα - παρόλο που εμένα έτσι μου μοιάζει- αλλά ότι είναι πράγματι θαυμαστό!!!!!!!!!

BDMShZTdh20

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...