Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 1 λεπτό , linaa είπε:

Ευτυχώς που έφυγες γιατί προφανώς δεν είχε όρεξη να ασχοληθεί μαζί σου. Καταρχάς σε δημόσιο δεν πληρώνεις τόσα οπότε προφανώς θα ήθελε να στα φάει ο ίδιος . Τα χαρτιά σου θα τα φτιάξεις με την βοήθεια του κέντρου Κ η επιτροπή  στα αιτιολογεί όλα ξέρουν απτά κέντρα τι να συμπληρώσουν αν τυχόν Κ τα χρειαστείς αν Κ αχρειαστα να είναι Κ να πετύχεις με την πρώτη χωρίς ταλαιπωρία . 

Just now, LENAKI19 είπε:
      πρίν από 1 λεπτό , linaa είπε:

Ευτυχώς που έφυγες γιατί προφανώς δεν είχε όρεξη να ασχοληθεί μαζί σου. Καταρχάς σε δημόσιο δεν πληρώνεις τόσα οπότε προφανώς θα ήθελε να στα φάει ο ίδιος . Τα χαρτιά σου θα τα φτιάξεις με την βοήθεια του κέντρου Κ η επιτροπή  στα αιτιολογεί όλα ξέρουν απτά κέντρα τι να συμπληρώσουν αν τυχόν Κ τα χρειαστείς αν Κ αχρειαστα να είναι Κ να πετύχεις με την πρώτη χωρίς ταλαιπωρία . 

Expand  

Σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου!Δε ταιριάζουν όλοι οι γιατροί σε όλες!Και αυτό είναι το πιο σημαντικό να έχουμε κάποιον να εμπιστευόμαστε και να μας καθοδηγεί και όχι να μας βλέπει τράπεζα!Εγω άργησα αλλά τον βρήκα!Και εύχομαι σε όλες το ίδιο! 

Ισμθοκηλη/niche υπογονιμότητα

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια, 

Τελικά μετά από πολλές εξετασεις και άγχος καταλήξαμε ότι για τη δικη μου υπογονιμότητα μάλλον φταίει η ισθμοκηλη που δημιουργήθηκε μετά από τη καισαρική λόγω υπέρ οπίσθιας κλίση μήτρας. Το <μάλλον> γιατί δεν υπάρχουν ακόμα πολλές στατιστικές για το συγκεκριμένο θέμα,είναι σχετικά πρόσφατη αιτία πρόκλησης υπογονιμότητας. Τώρα υπάρχουν δυο επιλογές ή λαπαροσκοπικό χειρουργείο για τη διόρθωση ουσιαστικά ράψιμο του ανοίγματος που έχει δημιουργηθεί στη μήτρα  ή εξωσωματική. 
Έχει κάποια κοπέλα ακούσει κάτι επι του θέματος ή έχει πάθει κάτι παρόμοιο να μου πει την εμπειρία της ; 

Διαφημίσεις

21 ώρες πρίν, Katarina271219 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια, 

Τελικά μετά από πολλές εξετασεις και άγχος καταλήξαμε ότι για τη δικη μου υπογονιμότητα μάλλον φταίει η ισθμοκηλη που δημιουργήθηκε μετά από τη καισαρική λόγω υπέρ οπίσθιας κλίση μήτρας. Το <μάλλον> γιατί δεν υπάρχουν ακόμα πολλές στατιστικές για το συγκεκριμένο θέμα,είναι σχετικά πρόσφατη αιτία πρόκλησης υπογονιμότητας. Τώρα υπάρχουν δυο επιλογές ή λαπαροσκοπικό χειρουργείο για τη διόρθωση ουσιαστικά ράψιμο του ανοίγματος που έχει δημιουργηθεί στη μήτρα  ή εξωσωματική. 
Έχει κάποια κοπέλα ακούσει κάτι επι του θέματος ή έχει πάθει κάτι παρόμοιο να μου πει την εμπειρία της ; 

Γενικα την μήτρα μην την πειράξεις ειναι ο γενικός κανόνας πως αν υπάρχει άλλη λύση την μήτρα δεν την πειράζουμε με χειρουργεια . Οποτε προσπάθησε πρώτα με εξωσωματική κ μετα βλέπεις.  

Η αλήθεια είναι ότι μετά από καισαρική ούτως ή άλλως η μήτρα είναι πειραγμένη θεωρω ως ένα βαθμό. Αυτό το χειρουργείο είναι ουσιαστικά ράψιμο της ήδη υπάρχουσας τομής γιατι για κάποιους λόγους που μέσα σε αυτούς ειναι και η οπίσθια κλίση μήτρας δεν εκλεισε όπως έπρεπε. 
Ο προβληματισμός μου με την εξωσωματική είναι επειδή ουσιαστικά στο σημείο που υπάρχει η ισμθοκηλη μαζεύει αιμα και γενικα δημιουργεί ένα αφιλόξενο-τοξικό περιβάλλον για το σπερμα γίνεται ας πούμε σα φλεγμονή δε ξέρουμε κατά ποσο θα μπορέσει ακόμα και ένα έτοιμο έμβρυο να επιβιώσει σε τέτοιο περιβάλλον όπως και αν θα κολλήσει πάνω στο σημειο εκείνο ή ακόμα το χειρότερο σενάριο να προκληθεί ρήξη μήτρας. Αλλά επίσης κανένας Γυναικολογος δε μπορεί να  πει ότι ακόμα και αν κάνω ειτε χειρουργείο ειτε εξωσωματική θα έχω τα αναμένομενα αποτελέσματα. Για το συγκεκριμένο θέμα πάνε με βάση ερευνών και βλέπουν οτι παραπάνω από μισές γυναίκες μετά από τη διόρθωση κατάφεραν να έχουν μια τελειωμένη και υγιή εγκυμοσύνη. Απλά θα ήθελα να μάθω μήπως κάποια είχε παροιμία εμπειρία και τι εγινε στη δικη της περίπτωση γιατί απ’οτι έχω καταλάβει είναι κάτι σπάνιο. 

• 1 χρόνο μετά...

Η ισθμοκηλη καταρχήν δεν είναι κάτι σπάνιο. Σπάνιο είναι να συμβεί σε πρώτη καισαρική. Κατά 90% οφείλεται αποκλειστικά στη χειρουργική τεχνική του γυναικολόγου,δηλαδή να μην κάνει σωστή ραφή στη μήτρα. Προσωπικα λόγω επείγουσας καισαρικής και covid κατέληξα δυστυχώς σε ένα χασάπη γιατρό ο οποίος κατέστρεψε τη μήτρα μου. Μετά που γέννησα ήθελα αμέσως να κάνουμε άλλο παιδί(πάλι καλά που δεν περίμενα γιατί όσο το αφήνεις χειροτερεύει),προσπαθούσαμε μα δεν εμένα έγκυος με τίποτα ενώ στο πρώτο μας παιδί έμεινα έγκυος σε 3 μήνες ετών 30.στους 5 μήνες αποτυχημένης προσπάθειας πήγα για υπερηχουστεροσαλπιγγογραφια και εκεί φάνηκε ξεκάθαρα η ισθμοκηλη άρα και η αιτία δευτερογενούς υπογονιμότητας. Μετά άρχισε ο Γολγοθάς του να βρω κατάλληλο γιατρό.πηηα σε πολλούς.οι πιο πολλοί άσχετοι με το θέμα.εκανα πολλές εξετάσεις και βιοψίες.εκανα πρώτα υστεροσκοπικη επέμβαση η οποία απέτυχε και μετά στους 14 μήνες από την πρώτη καισαρική έκανα με ειδικό γιατρό δεύτερη επέμβαση καισαρική λαπαροσκοπικά για επιδιόρθωση ισθμοκηλης. Έχει ποσοστό επιτυχίας 80%. Μετά την επέμβαση και προσπάθεια υπερβολική για 6 μήνες κατάφερα να ξαναμεινω έγκυος.να κάνεις την επέμβαση οπωσδήποτε όμως να βρεις τον κατάλληλο γιατρό.για εξωσωματική μην το σκέφτεσαι καθόλου,βλακείες σου λένε.η μήτρα είναι σάπια ,άχρηστη με αυτό,ότι και να κάνεις άμα δε φτιάξεις τη μήτρα έγκυος δε γίνεται να μείνεις.ειναι πολύ ψυχοφθόρο όλο αυτό αλλά πρέπει να κάνεις σωστές κινήσεις.

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...