Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Καλησπέρα κορίτσια. Ήθελα να σας ρωτήσω, αντιμετώπισε κάποια άλλη θέμα με την ωρίμανση των ωαρίων της; Στην πρώτη μου προσπάθεια με βραχύ πρωτόκολλο κ ανταγωνιστές βλέπαμε 7-8 ωοθηλακια με οιστραδιολη πριν την ovitrelle 1400 και πήραμε μόνο 1 ωάριο. Ο γιατρός θεώρησε ότι δε με έπιασε η ovitrelle. Στη δεύτερη προσπάθεια δοκιμάσαμε serpafar και gonal ευελπιστώντας σε μαξ 4-5 ωάρια, βλέπαμε 3 στον υπέρηχο και πήραμε όντως 3 τα 2 όμως ανώριμα. Αυτή τη φορά μαζί με την ovitrelle κάναμε και arvekap (double trigger).

Σκέφτομαι πως ίσως την δεύτερη φορά τα πήραμε λίγο νωρίτερα (13η μέρα του κύκλου μου αντί για 14η κ το μεγαλύτερο είχε μέγεθος 17,5mm) 

Την πρώτη φορά πιστεύετε πως όντως έφταιξε ότι δε με έπιασε η ovitrelle? Τώρα ο γιατρός προτείνει βραχύ πρωτόκολλο με ανταγωνιστές όπως την πρώτη φορά με double trigger (ovitrelle και arvekap) για τελική ωρίμανση. Ποια είναι η γνώμη σας;

Ανησυχία για πέτρες στην χολή & εγκυμοσύνη!

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα, αρχικά να αναφέρω πως γέννησα το 2021... Σε εκείνη την εγκυμοσύνη ήταν όλα καλά εκτός από μια φορά που με έπιασε ένας έντονος πόνος στο στήθος κ έτρεξα στο νοσοκομείο. 

Δεν μου βρήκαν κάτι,γενναω όλα καλά... Και από τότε πάθαινα συχνά τέτοια επεισόδια ο πόνος αφορητος. 

Μεγάλη ταλαιπωρία και φτάνουμε στο σήμερα που πολύ πρόσφατα έμαθα ότι αυτοί οι πόνοι ήταν λόγω πέτρες στη χολή... Ο γαστρεντερολογοσ πρώτου με στείλει στο χειρούργο μου είπε να προσέξω να μη μείνω έγκυος.... 

Κανονίζω το χειρουργείο... Το οποίο το έχω σε ενάμιση μήνα.... Και το αποτέλεσμα είναι ότι έμεινα έγκυος στα ξαφνικά και με μια φορά επαφή όλη κ όλη (όχι ότι έχει σημασία) 

Αλλα ότι ήταν πολύ ξαφνικό κ απρόσμενο. Είμαι πολύ αγχωμένη και χάλια ψυχολογικά ... Περιμένω να έρθει η Δευτέρα για να κλείσω ραντεβού στο γυναικολογο να δω τι θα μου πει. Εχει κάποια παρόμοια εμπειρία; είμαι να σκάσω διότι γνωρίζω ότι η κύηση επιβαρύνει κι άλλο τη χολή. 

Διαφημίσεις

Αρχικά μην πανικοβαλλεσαι. Η εγκυμοσύνη δεν είναι κανόνας ότι αυξάνει την χολολιθιαση απλά έχει παρατηρηθεί σε μεγαλύτερο ποσοστό και σ εγκύους! Πιθανότατα να πρέπει να αναβάλλεις την εγχείρηση αν και πλέον γίνεται λαπαροσκοπικά με μεγάλη επιτυχία κ χωρις πρόβλημα καθότι οι οπές δύσκολα θα σε επηρεάσουν κ θα έχουν κλείσει πριν προλάβει η κοιλιά να φουσκώσει. Επιπλέον ρωτα τον γιατρό σου μήπως επιτρέπεται να κανεις μαγνητική να δεις ποσό επείγον είναι το θεμα! Αν σου πει ότι μπορεί να προκαλέσει οξύ επεισόδιο πρέπει να την κανεις άμεσα, αν πάλι ήταν ένα από τα επεισόδια που σε επηρεαζουν μια φορά κάθε λίγους μήνες μπορεί και να περιμένει! Επίσης συμβουλεψου το γυναικολόγο και για το χειρότερο σενάριο του να δημιουργηθεί θεμα στην εγκυμοσύνη από πόνους - σπασμούς κλπ, για κανένα λογο αυτό δεν είναι να το ρισκάρεις. Απόφαση θα πάρετε μαζί με το γιατρό σου βάση σοβαρότητας κατάστασης και ιδανικα βάλε τους δυο γιατρούς να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. 

1 ώρα πρίν, Afrodite88 είπε:

Αρχικά μην πανικοβαλλεσαι. Η εγκυμοσύνη δεν είναι κανόνας ότι αυξάνει την χολολιθιαση απλά έχει παρατηρηθεί σε μεγαλύτερο ποσοστό και σ εγκύους! Πιθανότατα να πρέπει να αναβάλλεις την εγχείρηση αν και πλέον γίνεται λαπαροσκοπικά με μεγάλη επιτυχία κ χωρις πρόβλημα καθότι οι οπές δύσκολα θα σε επηρεάσουν κ θα έχουν κλείσει πριν προλάβει η κοιλιά να φουσκώσει. Επιπλέον ρωτα τον γιατρό σου μήπως επιτρέπεται να κανεις μαγνητική να δεις ποσό επείγον είναι το θεμα! Αν σου πει ότι μπορεί να προκαλέσει οξύ επεισόδιο πρέπει να την κανεις άμεσα, αν πάλι ήταν ένα από τα επεισόδια που σε επηρεαζουν μια φορά κάθε λίγους μήνες μπορεί και να περιμένει! Επίσης συμβουλεψου το γυναικολόγο και για το χειρότερο σενάριο του να δημιουργηθεί θεμα στην εγκυμοσύνη από πόνους - σπασμούς κλπ, για κανένα λογο αυτό δεν είναι να το ρισκάρεις. Απόφαση θα πάρετε μαζί με το γιατρό σου βάση σοβαρότητας κατάστασης και ιδανικα βάλε τους δυο γιατρούς να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. 

Εννοείται η απόφαση θα παρθεί μαζί με το γιατρό. 

Με το να το μάθω εχθές Σάββατο και να μην έχω επικοινωνήσει ακόμα με κανένα γιατρό για να κλειστεί ραντεβού. Οι σκέψεις και το άγχος με τρώνε.... Διότι δε γνωρίζω κ εγώ τι θα γίνει και πόσο σοβαρό είναι για να μου πει ο γιατρός να προσέξω μη μείνω έγκυος γιατί θα πράγματα θα είναι ζόρικα. 

Επεισόδια είχα τουλάχιστον μια φορά το μήνα πολύ έντονα σε σημείο να με φτάνουν στο νοσοκομείο. Ειδικά τον Ιανουάριο με έπιασε 2 φορές μέχρι που βρήκα τι έχω και προσέχω πολύ την διατροφή μέχρι το χειρουργείο... 

Τέλος πάντων, θα περιμένω να πάω στον γυναικολογο να ακούσω τι θα μου πει. 

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! 

• Μου αρέσει 1

Γειά σας

με μια αναζήτηση βρήκαμε πάρα πολλά θέματα και συζητήσεις στο parents.org.gr

https://parents.org.gr/forum/search/?q=πέτρες χολή εγκυμοσύνη&quick=1&updated_after=any&sortby=relevancy&search_and_or=and

δείτε τα και αυτά, 

αλλα θα κάνουμε και μια επιλογή αργότερα σήμερα και θα την δημοσιεύσουμε εδώ. 

Για ενημερωτικά θέματα να προτιμάτε το parents.org.gr εξαιτίας της μεγάλης βάσης δεδομένων που έχει δημιουργηθεί εδώ και 17 χρόνια! 

ευχαριστούμε! 

Ακολουθήστε μας και στο Instagram!

follow_cafe.jpgfollow_insta.png

💗LIFE, needs to be full of FUN. Η ζωή πρέπει να είναι γεμάτη από χαρά.💗

Γειά σας

να δυο θέματα που πιστεύουμε ότι περιέχουν πολύ σημαντικές πληροφορίες 

https://parents.org.gr/forum/topic/59252-chololithiasi-petres-stin-egymosuni/

https://parents.org.gr/forum/topic/82587-laparoskopiki-afairesi-cholis-stin-egymosuni/

• Μου αρέσει 1

Ακολουθήστε μας και στο Instagram!

follow_cafe.jpgfollow_insta.png

💗LIFE, needs to be full of FUN. Η ζωή πρέπει να είναι γεμάτη από χαρά.💗

Διαφημίσεις

• CoffeeMaker changed the title to Ανησυχία για πέτρες στην χολή & εγκυμοσύνη!

Κορίτσια γειά σας και πάλι. 

Πήγα στο γυναικολογο, ο οποίος δεν ήθελε προφανώς να Πάρει κάποια ευθύνη, μου είπε ότι χειρουργείο στην εγκυμοσύνη να μη το σκέφτομαι καν και ότι φυσικά μπορεί ο πόνος να με πιάσει όλα είναι πιθανά, και ότι θα πρέπει να μιλήσω με τον χειρούργο.. Τον οποίο καλώ και δεν τον βρίσκω στο τηλέφωνο μιας κ είναι νοσοκομειακος γιατρός και φαντάζομαι τη πίεση... 

Σημερα έκανα και μια χοριακη για να επισκεφθώ και κάποιο άλλο γυναικολογο να μου πει μια γνώμη. Είμαι πολύ στεναχωρημενη. 😢

πρίν από 11 λεπτά , Mommy97 είπε:

Κορίτσια γειά σας και πάλι. 

Πήγα στο γυναικολογο, ο οποίος δεν ήθελε προφανώς να Πάρει κάποια ευθύνη, μου είπε ότι χειρουργείο στην εγκυμοσύνη να μη το σκέφτομαι καν και ότι φυσικά μπορεί ο πόνος να με πιάσει όλα είναι πιθανά, και ότι θα πρέπει να μιλήσω με τον χειρούργο.. Τον οποίο καλώ και δεν τον βρίσκω στο τηλέφωνο μιας κ είναι νοσοκομειακος γιατρός και φαντάζομαι τη πίεση... 

Σημερα έκανα και μια χοριακη για να επισκεφθώ και κάποιο άλλο γυναικολογο να μου πει μια γνώμη. Είμαι πολύ στεναχωρημενη. 😢

Ε τώρα δεν χρειαζετε να στεναχωριέσαι δεν είναι κ σίγουρο ότι θα σε πιάσει πάλι η χολη. Δεν νομίζω ότι κ ο χειρουργος θα σε διαφωτίσει κ παρα πολυ. Αν αποφασίσεις να συνεχίσεις την εγκυμοσύνη σιγουρα θα κανεις αυστηρή διατροφή κ θα προσέχεις πολύ. Τωρα ότι έγινε έγινε δεν νομίζω ότι κάποιος θα σου πει κάτι 100% σιγουρο η ευθύνη είναι μόνο δικιά σου για το πως θα συνεχίσεις. 

• 3 εβδομάδες μετά...

Γεια σου παθούσα εδώ με την χολή. Κατάλαβα ότι εχω θέμα με την χολή από αυξημένες τρασαμινασες. Στην αρχή δεν είχα θέμα. Γύρω στον 3ο ξεκίνησαν οι ενοχλήσεις στο στομάχι που τελικά ήταν η χολή αλλά δεν το είχα καται. Κάθε επεισόδιο ήταν μεγαλύτερης διάρκειας και πόνου. Τελικά έκανα εισαγωγή στο νοσοκομείο με παγκρεατίτιδα. Έκανα αλιπη δίαιτα δύο εβδομάδες μέσα στο νοσοκομείο και δεν βοήθησε. Αποτέλεσμα να μείνω μέσα δύο ακόμα μήνες με παρεντερικη τροφή από σακουλάκι κατευθείαν στην φλέβα. Γέννησα 37 και 2 ένα υγιές αγόρι με καισαρική. Μετά από 15 μέρες ενώ ακολουθώ αλιπη δίαιτα χωρίς λάδι έπαθα ίκτερο και έκανα ercp. Είχα ακόμα δύο τρία επεισόδια και στις 30 ημέρες μετά την γέννα κάνω χειρουργείο λαμπαροσκοπικα .

Η χειρουργός ήθελε να μου κάνει εγχείρηση ενώ ήμουν στον 7ο μήνα. Οι γυναικολόγοι δεν ήθελαν. 

Συμβουλή μην πάρεις καθόλου προγεστερόνη γιατί επηρεάζει πολύ την χολή.

Μετά από αυτό είχα άλλο ένα επεισόδιο στο χρόνο πάνω και στα 3 χρόνια μετά το πρώτο παιδί έκανα άλλο ένα χωρίς κανένα θέμα.

• 1 χρόνο μετά...

@Xioni Καλησπέρα, 

Αν και δεν ξέρω αν παρακολουθείς ακόμα το φόρουμ, είσαι το μόνο άτομο που βρήκα να έχει κάνει ercp.

Επειδή θα χρειαστεί να υποβληθώ και εγώ στη συγκεκριμένη επέμβαση θα μπορούσες έτσι να μου πεις για την εμπειρία σου?

πρίν από 36 λεπτά , LenakiLenio είπε:

@Xioni Καλησπέρα, 

Αν και δεν ξέρω αν παρακολουθείς ακόμα το φόρουμ, είσαι το μόνο άτομο που βρήκα να έχει κάνει ercp.

Επειδή θα χρειαστεί να υποβληθώ και εγώ στη συγκεκριμένη επέμβαση θα μπορούσες έτσι να μου πεις για την εμπειρία σου?

Γειά σου κορίτσι μου...το ercp θα το κάνεις για να αφαιρέσετε πετρες από τη χολή η για να δείτε σε τι κατάσταση είναι τα πράγματα εκεί ώστε μα δείτε πως να προχωρήσετε???

Διαφημίσεις

Έχω αφαιρέσει την χολή πριν 3 χρόνια όμως τώρα που ήμουν έγκυος και μετά από κολικούς έκανα MRI και μου βρήκαν μια πέτρα κολλημένη στο σωληνάκι και μου είπαν θα την διώξουμε με ercp

Ααα κατάλαβα...αν βρήκατε πετρα πρέπει να το κάνεις άμεσα είναι η αλήθεια για να μη σου κάνει ίκτερο η καμία παγκρεατιτιδα...εγω την έκανα πριν περίπου δύο χρόνια πριν κάνω την αφαίρεση χολής...ήταν με ολική νάρκωση και έμεινα στο νοσοκομείο (σε δημόσιο την εκανα) 3 μέρες..γενικά όμως εχω ακούσει πως μένεις μέσα ενα το πολύ δύο βράδια...είχα ακολουθήσει διατροφή πριν με οδηγίες του γιατρου (πάνω κάτω όπως στην αφαίρεση χολής) και θυμάμαι έκανα λίγα δεκατα το ίδιο βράδυ...αλλά δεν είχα ούτε ενοχλήσεις ούτε πόνο μετά...γενικά θεωρείται πολύ ευκολη επέμβαση και ρουτίνας...και αφού έχεις ήδη αφαιρέσει τη χολη αυτό δε θα σου φανεί τίποτα....

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Με τον γιατρό που μίλησα μου είπε μάλλον δεν μένεις μέσα, φεύγεις αυθημερόν.

Από την μία θα ένιωθα πιο σιγουριά να είμαι στην κλινική αλλά το μόνο που σκέφτομαι είναι το μωρό μου, 1 μήνα και κάτι. Θα είναι με τον άντρα μου, μένουμε εξωτερικό και δεν έχουμε κάποιον δικό μας. Όμως σαν νέα μαμά δεν θέλω να την αποχωρηστώ ούτε μια ώρα😊

Κάνω διατροφή από τον 3ο μήνα της εγκυμοσύνης που το ανακαλύψαμε αλλά από τότε που γέννησα οι κολικοί είναι πιο συχνοί.

Ωωωω σε καταλαβαίνω....η αλήθεια είναι πως η εγκυμοσύνη το επιβαρύνει λίγο το κομμάτι της χολής...και οι κολικοι είναι πολύ ζόρικοι...

Αλήθεια θα σε βγάλει αμέσως??αυτό είναι το καλύτερο!!!ειδικά αφού είναι και τόσο μικρό το μπεμπάκι σου!!θα σου δώσει και οδηγίες αλλά πραγματικά θα δεις πως είναι κάτι απλό...Να πάνε όλα πολυ καλά σου εύχομαι και γρήγορη ανάρρωση...

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...