Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Κοριτσια καλησπέρα και χρόνια πολλά!

Μετά τη βιοχημικη που περασα αδιαθετησα μετα απο λιγες μερες, μια κανονική περιοδο σε ροη και σε πονο, καθαρισα κανονικά  και σημερα ειμαι 13η του κυκλου με ελευθερες επαφες κανονικα! Απο τη 10η μερα του κυκλου εχω ενοχληση χαμηλα, βαρος σαν να περιμενω περιοδο, οχι κάτι εντονο, αλλά το νιωθω.. στην αρχη δεν εδωσα σημασια.. το ειχα και την επομενη και σημερα παλι.. δεν νομιζω να ειναι ωορρηξια γιατι την καταλαβαινω οταν συμβαίνει και ειναι διαφορετική η ενοχληση .. τωρα δεν μπορω να παω και για υπερηχο λογω γιορτων.. αλλα εχω ραντεβου στις 8 Γεναρη για να κάνω και το μικροβιωμα.. φυσιολογικο σας φαινεται πάντως; Παιζει να είναι απο φάρμακα και τη βιοχημικη;  

2 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Έχεις δίκιο αλλά κάπως έχουν πέσει οι δικοί μου άνθρωποι από πάνω μου και μου προτείνουν. Έχω ήδη κλείσει 3 γιατρούς και σκεφτόμουν για 4ο. Καταλήγω να κάνω αυτό που δεν ήθελα εξαρχής, να γυρνάω γύρω γύρω και να μη ξέρω από που να το πιάσω πάλι.

Θα συμφωνήσω να μη δεις πολλούς γιατρους γιατι θα χαωθεις.. και μην επηρεαζεσαι απο τριτους που δεν εχουν προσωπικη εμπειρια.. ολοι εχουν εναν γιατρο να μας προτεινουν και φυσικα θα ειναι πολλοί οι καλοι γιατροί εκει εξω.. αλλα θεωρω καλυτερα να πας σε κάποιον που στον εχει προτεινει ή καποιος αλλος γιατρος ή μια κοπελα που ειχε προσωπική επαφη και εμπειρία μαζι του..  

Μανουλες στη Μ.Βρετανια

fairymummy

Recommended Posts

τωρα εχω σημαντικοτερα προβληματα....βγαινει το ipad 3 χαχαχαχαχαχαα

Εχει διαφορα απο το 2?:rolleyes:

Το 2 τι διαφορα εχει απο το 1?:rolleyes:

Τι ειναι ipad?:lol:

Κοιτα, πολλοι δεν αγοραζουν σπιτι, προτιμουν το ενοικιο γιατι παιρνουν και το επιδομα ενοικιου. αφου εισαι στο προγραμμα ιδιωτικης συνταξης θα παιρνεις 2 συνταξεις λοιπον. Αν ολα πανε καλα και συνεχισει να υφισταται staτe pension σε 20 χρονια .

Eleni

bd5c7983f7.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ειμαι σε ιδιωτικη συνταξη???? δεν το καταλαβα πως το καταλαβες!!!!

το ipad ειναι ταμπλετα...οχι σκονη!!! ταμπλετα αχαχαχαχα

Το teacher's Pension δεν ειναι δημοσια συνταξη ειναι ιδιωτικο προγραμμα συνταξιοδοτησης δασκαλων/καθηγητων. Αμαν βρε Φερυ μια ωρα εξηγω που εχεις το μυαλο σου!!

Αμαν πια με την ταμπλετα!

Eleni

bd5c7983f7.png

Διαφημίσεις

marilyn, εμαθα σημερα οτι η a plan http://www.aplan.co.uk/a-plan ψαχνει για ασφαλιστες σε διαφορςε περιοχες, κοιτα κι εδω http://www.fish4.co.uk/jobs/search/organisation-a%20plan%20insurance/orgid-1008295/?wt.mc_id=NLC_F4_060312_Aplan

εχουν ανακοινωσει πανω απο 50 θεσεις. Σκεφτηκα οτι ισως σένδιαφερει...

Ευχαριστώ πολύ!!!!!!!:D:D:D

τωρα για την συνταξη....οταν παιρνουμε το payslip κ σου λεει τοσα εχεις πληρωθει μεχρι τωρα. τοσα εχεις πληρωσει για την συνταξη κ τους φορους κ σου βγαζει ενα συνταξιμο ποσο, αυτο τι ειναι? παλι θα παρεις 400 λιρες???? κ τοσος κοσμος που δεν εχει επενδυσει σε σπιτια κλπ??? μου κανει εντυπωση να σου λενε στα ισα εσυ πληρωνε αλλα μονο 400 θα παρεις

κ τα unions που κανουν απεργιες κλπ αυτον τον καιρο επειδη κοβοντε οι συνταξεις?????

Το teacher's pension είναι ειδική περίπτωση, γιατί είναι απομεινάρι από τις παλιές καλές εποχές που το κράτος πλήρωνε συντάξεις. Αυτά σιγά-σιγά κόβονται, εξ ου και οι απεργίες.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κοπούν οι συντάξεις. Η αρχή έγινε με το τελευταίο μεγάλο reform το 2006. Η συνέχεια έπεται. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι αν δεν καταφέρουν να μειώσουν την κρατική συμμετοχή στις teacher's pensions, απλά θα πουν ότι δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα στο fund. Δεν έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί η κυβέρνηση δεν έχει κάνει audit στο pension fund του TPS? Είναι το τελευταίο τους χαρτί. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, για να πάρεις μια σύνταξη ανάλογη του μισθού σου, θα αναγκαστείς να αυξήσεις τις συνδρομές σου ή δουλέψεις περισσότερα χρόνια. Ενδεχομένως και τα δύο.

Όταν λέμε σύνταξη ανάλογη του μισθού εννοούμε στην καλύτερη περίπτωση (π.χ. final salary pension schemes) 80% του μισθού, όχι ίση ή μεγαλύτερη όπως συνηθιζόταν στην Ελλάδα με τα επικουρικά.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με το TPS και να ζητήσεις ένα forecast της σύνταξής σου, ανάλογα με το πότε σκοπεύεις να σταματήσεις να δουλεύεις. Εκεί θα δεις τι αναμένεται να πάρεις με τα τωρινά δεδομένα. Τα μελλοντικά δεδομένα έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς να τα προβλέψεις.

Αυτό ισχύει για όλες τις συντάξεις, κρατικές, ημι-κρατικές και ιδιωτικές. Αναλόγως πώς έχουν επενδυθεί τα χρήματα μπορεί να βρεθείς με μια καλή σύνταξη ή με μια μέτρια σύνταξη, άσχετα με τις δικές σου συνεισφορές.

Βέβαια υπολόγισε ότι ανεξάρτητα από το πότε θα πάρεις το TPS, state pension θα πάρεις όταν πας 67 χρονών (εκτός αν έχουν αυξήσει και άλλο το όριο μέχρι τότε) :rolleyes:

Additional state pension (S2P) δεν δικαιούσαι αφού είσαι στο TPS. Αυτό είναι ένα βοήθημα που το παίρνουν μόνο όσοι δεν έχουν άλλη σύνταξη εκτός από το state pension. Το S2P συνδέεται με το πόσα βγάζεις αλλά είναι capped, δηλαδή δεν ισχύει ότι όσο μεγαλύτερο μισθό έχεις, τόσο πιο μεγάλο είναι το S2P. Για να πάρεις S2P θα πρέπει να έχουν γίνει οι ανάλογες κρατήσεις από το μισθό σου (είναι υποχρεωτικές αν δεν έχεις ιδιωτική ασφάλιση ή company pension). Αν έχεις μισθό πάνω από 13000 λίρες το χρόνο, σε συμφέρει να κάνεις ιδιωτική σύνταξη και όχι S2P.

To pension credit είναι means tested και δεν είναι επιπλέον από το state pension, είναι αντί αυτού. Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι είσαι 67 χρονών, ζεις με τον άντρα σου που είναι επίσης συνταξιούχος, δεν έχεις χρήματα στην τράπεζα, δεν παίρνεις άλλα επιδόματα, δεν έχεις σύνταξη ή άλλα έσοδα, τότε δικαιούσαστε 209.70 λίρες (και οι δύο μαζί) την εβδομάδα σε pension credit. Αν όμως παίρνετε την κρατική σύνταξη που είναι 107 λίρες έκαστος την εβδομάδα, τότε δεν δικαιούστε τίποτα παραπάνω γιατί 107+107 κάνει 214 λίρες, άρα είσαστε πάνω από το threshold. Αν υποθέσουμε ότι έχετε έσοδα 80 λιρών την εβδομάδα έκαστος, τότε δικαιούστε 49.70 λίρες την εβδομάδα και οι δύο μαζί.

Βασικά, αν φτάσεις 67 χρονών και περιμένεις να σωθείς από το pension credit.... κάτι έκανες λάθος όσο δούλευες!!!

thanks Marija....γενικα τα παρακολουθω ολα κ ειμαι κ μελος στο union αλλα παντα ειναι καλο να παιρνεις κ μια δευτερη γνωμη :)

παντως το UCU εχει πολυ δυναμη....σιγουρα παντως το global re-structure ειναι γεγονος!!!!

• 3 εβδομάδες μετά...

eftasa loipon kai ego sto Londino!

kala oxi sto kentro alla toulaxiston dipla se ena polu kentriko stathmo tenou k metro ai thelo kanena misaoro gia na pao sti douleia xekinontas apo to spiti.

ekana kai mia mikri volta kai eida 2 nurseries dipla mou. sto ena mpika mesa alla de mou gemise katholou to mati. ton allo ton eida sto net. den to katalavaino auto to kolima me to mosxari re koritsia. giai de dinoun katholou sta paidia? to lene opos otan anaferoun oti de dinoun nuts? paizei kati edo me to mosxari?

kata ta alla eimai etoimi gia mia kainourgia zoi alla opos einai fusiko polu agxomeni.

nomizo pos tis meres toramexri na erthei kai o gios mou isos kataferoume na kopsoume k to thilasmo. elpizo mono min pristo!

kalosorisa loipon kai ego kai episimos stin parea sas os mama tis gb!

uDLqp1.png

Διαφημίσεις

καλωσορισες νατασα, καλη αρχη.

Αυτο για το μοσχαρι δεν το εχω ξανακουσει, αν θελεις στειλε μου ενα λινκ να το δω...

Για τους σταθμους μην περιμενεις τελευταια στιγμη, εχουν μεγαλα waiting lists, συζητησες μαζι τους αν εχουν αμεσο availability?

Οσο για το θηλασμο... κι εγω ετσι ηλπιζα, αλλα με το που με ξαναειδε στο αεροδρομιο κατευθειαν πανω στο στηθος μου επεσε... ασε, ανιατη περιπτωση, χεχεχε...

Ποτε ερχεται ο μικρος σου;

o mikros erhete stis 3/4 to vradu kai auto me to thilasmo me apasholei polu mias kai de thelo na aisthanthei prodomenos. Makari na min to anazitiseiotan me dei.

oso gia tous stathmous mou to exoun pei osoi exo rotisei kai edo kai sto Badford pou rotisa

des p.x kai edo

http://www.abacuschildcaresettings.co.uk/nurseries/384/docs/Menu%20sample.pdf

alla kai se alla pou koitaza elege we don surve nuts and beef. i pethera mou mou eipe pos kai stin ellada de dinoun giati einai leei skliro kai den to trone ta paidakia alla dinoun kima.

genika de mou aresei katholou to menu pou vlepo stous stathmous.

uDLqp1.png

Πρωτη φορα το ακουω αυτο και δε μπορεσα να βρω κατι, καποιον σταθμο δηλαδη που να το λεει (δεν το ανφισβητω, απλως εγω δε μπορεσα να το βρω). Εμας και το σχολειο και ολοι οι σταθμοι που κοιταξα ελεγαν οτι δε δινουν nuts, shellfish, chocolate, fizzy drinks και τετοια, και οι καλυτεροι ελεγαν οτι το beef and vegetables are from organic local farms.!!! Ρωτησε το παντως οταν πηγαινεις να επισκευτεις τους σταθμους, θα σου εξηγησουν..

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...