Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 10 hours ago, MK2012 said:

Έχω σκοπό να κάτσω μέσα στο Σαββατοκύριακο να βάλω σε μια σειρά τις εξετάσεις. Προσπάθησα τις προηγούμενες μέρες και δεν ήθελα καν να τις βλέπω. Προσπαθώ να σκέφτομαι λίγο πιο αισιόδοξα αλλά ακόμα έχω τις διακυμάνσεις μου. Τουλάχιστον θα δούμε τον γιατρό τη Δευτέρα με τον εμβρυολόγο και έχω απορία για το τι θα πούνε. Εχουμε δρόμο μπροστά μας, νόμιζα Κ ηλπιζα πως είχαμε φτάσει πμ κοντά στο τέλος της ταλαιπωρίας.Το χειρότερο είναι πως περνάω ηλικιακά στη φάση που όπου σταθώ και όπου βρεθώ αυτές τις μέρες μου ανακοινώνουν εγκυμοσύνες. Χαίρομαι πολύ για τον κύκλο μου αλλά παράλληλα είναι τόσο κακό timing για εμένα. Αν ήξερα πως υπάρχει περιθώριο χρόνου, δε θα με ένοιαζε. Θα συνέχιζα να προσπαθώ με υπομονή. Ο παράγοντας του χρόνου σε συνδυασμό με την αμφιβολία για το πόσα αποθέματα έχουν μείνει και για πόσο είναι αυτό που με φρικάρει κυρίως. Υπομονή και δύναμη έχω αλλά δεν αρκούν μόνα τους.

Μην ανησυχείς για την ηλικία να λες πάντα ότι είσαι στην καλύτερη σου φάση για να γίνεις μανούλα (και θα είσαι μια πολύ καλή μανούλα) θα το δεις που θα έρθει η ώρα και θα γίνουν όλα όπως πρέπει. Ξέρω πολλές γυναίκες με μικρό απόθεμα και αρκετά άλλα θεματάκια και στο τελος τα κατάφεραν και μια και δύο φορες! Μην μπαίνεις στη διαδικασία να σκέφτεσαι για δότρια ωαρίων. Είναι πολύ πολύ νωρίς! Το έκανα και εγώ αυτό (χωρίς να αναφερθεί λέξη από τους γιατρούς) Είναι μια πολύ καλή  επιλογή αλλά προς το παρόν εσύ δεν έχεις εξαντλησει ολες τις υπολοιπες ! Δώσε χρόνο ! Αν θυμάμαι ήταν η πρώτη προσπάθεια αυτή ; 

Όσον αφορά την ανακοίνωση εγκυμοσύνης από φίλες συγγενείς κλπ όλες όσες δυσκολευτήκαμε-ομαστε νιώσαμε ακριβώς αυτό που νιώθεις εσύ. Χαίρεσαι αλλά την ίδια ώρα λες εγώ γιατί ακόμη;  Προς το παρόν ίσως να μην υπάρχει απάντηση. Να θυμάσαι πάντα ότι δεν είναι δική σου επιλογή δε φταις εσύ σε κάτι και δεν είσαι λιγότερο ικανή από οποιαδήποτε άλλη γυναίκα! Στην τελική η καθεμιά μας έχει την δική της πορεία. Θα παρεις τις απαντήσεις σου όταν θα έρθει η ώρα..μέχρι τότε υπομονή και αντοχή !

• Μου αρέσει 3

Μανουλες στη Μ.Βρετανια

fairymummy

Recommended Posts

λοιπον, οι παιδικοι ειναι πανακριβοι, για τοσο μικρα παιδια ειναι γυρω στις 1200 λιρες το μηνα full time το καθενα, πιθανως υπαρχει εκπτωση για το δευτερο. Αυτα μειωνονται οσο μεγαλωνουν τα παιδια, επισης στην ηλικια των 3 και 4 παιρνουν ολα τα παιδια 15 ωρες την εβδομαδα δωρεαν.

Θα ελεγα οτι για τον πρωτο χρονο τουλαχιστον δε σε συμφερει να δουλευετε και οι δυο, μετα τον πρωτο χρονο που θα δικαιουστε tax credits και ο μεγαλος θα ειναι τρια ισως και να σας συμφερει. Στα tax credits υπαρχει και το childcare element, που πληρωνει καποιο μερος των fees, αναλογα και με το εισοδημα σας παντα.

Πρεπει να φυγω τωρα, θα ξαναρθω να δω τα επαγγελματα που ειπες

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

και για ναμην κατηγορηθω για παραπλανηση παλι (λολ) αυτες ειναι οι τιμες των παιδικων εδω που ειμαι εγω (surrey) και δεν εχω ιδεα αν ειναι διαφορετικες σε αλλες περιοχες.

Οταν θα κοιτατε για σπιτι, ο,τι τιμες βλεπετε να βαζετε ρεαλιστικα 100-200 λιρες απο πανω για σπιτι παρομοιων προδιαγραφων, τα περισσοτερα σπιτια στις ιστιοσελιδες ειναι "κραχτες".

Marilyn για παιδικο σταθμο για τα μικρα θα δεις οταν κατασταλαξετε σε δουλεια κ που θα μεινετε :) ετσι κ αλλιως μεχρι να πανε 3 χρονων τον παιδικο σταθμο τον πληρωνεις κ πιστευω πανω κατω πρεπει να ειναι τα ιδια παντου...οκ Λονδινο ισως 2πλασια απο αλλα μερη :)

οταν πανε 3 χρονων τοτε το κρατος σου πληρωνει 15 ωρες την εβδομαδα

φανταζομαι αν τα βαλεις κ τα 2 σε παιδικο θα σου κανουν κ καποια εκπτωση

οι δουλειες που ψαχνει ο αντρας σου οφειλω να πως εχουν μια καποια αποκλιση η μια απο την αλλη :) δηλαδη ψαχνει αποθηκαριος αλλα ψαχνει κ υπαλληλος γραφειου. εαν εχει προυπηρεσια σε θεση γραφειου κλπ προτεινω να επιμεινεις σε αυτον τον τομεα κ να μην πας αποθηκαριος.

επισης ειχα παει κ στο παρελθον σε αλλα κοριτσια που ψαχνανε οι αντρες τους δουλεια να κοιταξετε για να γινετε οδηγος ταξι. δεν χρειαζεσαι την αδεια απο ελλαδα μιας κ εδω ειναι ιδιωτικες εταιρειες κ σε εκπαιδευουν αυτοι. οι περισσοτεροι ταξιτζηδες στην αγγλια ειναι ξενοι ;)

εσυ βλεπω αναζητας δουλεια σε παιδικο σταθμο. οτιδηποτε εχει να κανει με εκπαιδευση εδω περναει απο αρκετο ελεχγο :)

δηλαδη θα πρεπει να εχεις αναλογο πτυχιο κ σε αυτον τον τομεα ζητανε κ εμπειρια πολυ συχνα, πολλες φορες βεβαια αρκει κ η πρακτικη σου.

φυσικα συστατικες επιστολες κ μετα θα κανεις κ εναν ελεχγο στην αστυνομια για να εχουν αποδειξεις οτι δεν εχεις σκοτωσει κλπ χεχε

nevertheless, υπαρχουν κ αλλοι τροποι να μπεις στο childcare μεσω του childrens centre. εκει δεν τα ξερω πολυ καλα βεβαια, αλλα καπως ξεκινας εθελοντικα κ σιγα σιγα αποκτας εμπειρια κ qualifications.

για τα ασφαλιστικα δυστυχως δεν εχω ιδεα :)

ελπιζω να βοηθησαν λιγο ολα αυτα :)

να εχεις υποψιν σου οτι αν επιλεξετε δουλειες αποθηκαριου κλπ θα πληρωνεστε με την ωρα. κ για ανειδικευτο εργατη ειναι περιπου 4-5 λιρες (διορθωστε με αν κανω λα8ος)

Κατάλαβα!

Οι παιδικοί σταθμοί με ενδιαφέρουν.

Είναι 2 χρονών και 6,5 μηνών!

Από δουλειές, ψάχνουμε:

Ο άντρας μου

τεχνικός σε ανακατασκευή μελανιών και τόνερ

αποθηκάριος

πωλητής

υπάλληλος γραφείου

ασφαλιστικός σύμβουλος

Εγώ

εργασία σε παιδικούς σταθμούς

ασφαλιστικός σύμβουλος

πωλήτρια

υπάλληλος γραφείου

Για ασφαλιστικοί συμβουλοι δειτε και αυτο http://www.insurancejobs.co.uk/

uop51syge.png

Ήρθες αγγελάκι μου και μου άλλαξες την ζωή...

Σ' αγαπώ πολύ θησαυρέ μου!!!c

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια!

Οι δουλειές μας έχουν όλες αποκλίσεις μιας και τόσα χρόνια έχουμε κάνει επαγγέλματα και επαγγέλματα....

Απλά σε αυτά που έγραψα έχουμε την πιο μεγάλη προϋπηρεσία και διακρίσεις!

Θα τα κοιτάξω όλα όσα μου είπατε!!!

Καταλαβαίνω τι λέτε και έχετε δίκιο!

Θα ψάξουμε μέσω ίντερνετ για κανένα τρίμηνο και μετά θα έρθει από εκεί ο άντρας μου.

Πλέον δεν κοιτάμε "καλές" δουλειές ειδικά για αρχή, μιας και εδώ έχουμε ήδη βιοποριστικό πρόβλημα...οπότε σε πρώτη φάση αν βγάζουμε τα βασικά έξοδα (ενοίκιο, θέρμανη, φόρους, μετακίνηση στη δουλειά και όχι για ταξίδια και φαγητό) θα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι!

Γιατί μετά αν βρω και μια δουλίτσα κι εγώ φαντάζομαι ότι θα μπορώ να καλύψω τα έξοδα της εκπαίδευσης των παιδιών....άλλωστε ακόμη είναι πολύ μικρά και έχουμε λιγο επιπλέον χρόνο να τα καταφέρουμε...

Εδώ έχουμε σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης πλέον...

Οι εμπεριες σας με βοηθάνε πολύ να πάρω μια ιδέα και να κάνω κάποια βήματα σωστά, γιατί ο εγκέφαλός μας είναι συντονισμένος στα ελληνικά δεδομένα οπότε αυτό θα πρέπει να το αλλάξουμε....:-)

Φανταζομαι απο λαθος εβαλες το φαγητο στα μη απαραιτητα ε ;) Αυτο που πρεπει να προσεξετε κατα τη γνωμη μου, ειναι οταν ο αντρας σου βρει δουλεια να προσεξει στο συμβολαιο τις ωρες που θα κανει εβδομαδιαια. Επειδη εδω οι πιο βασικες δουλειες οπως πχ πωλητης πληρωνονται με την ωρα, να δεσμευονται οτι θα τον απασχολουν τουλαχιστον πχ 30 ωρες την εβδομαδα. Διαφορετικα, αν ειναι flexible, μπορει τη μια εβδομαδα να του πουν ελα 34 ωρες, την επομενη ομως να του πουν δεν εχουμε πολλη δουλεια ελα μονο 2 ωρες. Πρεπει λοιπον να ξερει ποσες ωρες θα δουλευει για να υπολογισει ποσα θα βγαζει ...

Eleni

bd5c7983f7.png

Φανταζομαι απο λαθος εβαλες το φαγητο στα μη απαραιτητα ε ;) Αυτο που πρεπει να προσεξετε κατα τη γνωμη μου, ειναι οταν ο αντρας σου βρει δουλεια να προσεξει στο συμβολαιο τις ωρες που θα κανει εβδομαδιαια. Επειδη εδω οι πιο βασικες δουλειες οπως πχ πωλητης πληρωνονται με την ωρα, να δεσμευονται οτι θα τον απασχολουν τουλαχιστον πχ 30 ωρες την εβδομαδα. Διαφορετικα, αν ειναι flexible, μπορει τη μια εβδομαδα να του πουν ελα 34 ωρες, την επομενη ομως να του πουν δεν εχουμε πολλη δουλεια ελα μονο 2 ωρες. Πρεπει λοιπον να ξερει ποσες ωρες θα δουλευει για να υπολογισει ποσα θα βγαζει ...

Σωστό και αυτό! Θα του το πω να το προσέξει! Μη πούμε ότι βρήκε δουλειά και τελικά να είναι στο περίμενε...

Καλέ λάθος το διατύπωσα για το φαγητό...:P:p:p και φάνηκε ότι είναι στα μη απαραίτητα...:o τι σου είναι ο γραπτός λόγος ε;:tongue:

marilyn, εμαθα σημερα οτι η a plan http://www.aplan.co.uk/a-plan ψαχνει για ασφαλιστες σε διαφορςε περιοχες, κοιτα κι εδω http://www.fish4.co.uk/jobs/search/organisation-a%20plan%20insurance/orgid-1008295/?wt.mc_id=NLC_F4_060312_Aplan

εχουν ανακοινωσει πανω απο 50 θεσεις. Σκεφτηκα οτι ισως σένδιαφερει...

Διαφημίσεις

Τα συνταξιμα σου χρονια δεν τα χανεις, μπορεις να αλλαζεις χωρες καθε δυο χρονια αν θελεις, απλως τα μεταφερεις. Δεν ξερω αυτο πως επηρεαζει την τελικη σου συνταξη, παντως δεν ξεκινας απο το μηδεν σε καθε χωρα που πας!!!

Τα συντάξιμα χρόνια δεν τα χάνεις, αλλά όσα χρόνια και να αναγνωρίσεις στην Αγγλία, πάλι state pension θα πάρεις, δηλαδή 400 λίρες. Το θέμα είναι να αυξήσεις αυτές τις 400 λίρες σε κάποιο ποσό που να σου επιτρέπει να επιβιώσεις ως συνταξιούχος και ο μόνος τρόπος να το κάνεις αυτό είναι να εισφέρεις σε κάποιο stakeholder pension scheme ή company pension scheme με AVCs (χωρίς AVCs δεν έχει αξία, ακόμα κι αν είναι final salary pension scheme). Και να εισφέρεις για αρκετά μεγάλο διάστημα, όχι για 10 χρόνια!! Από αυτή την άποψη, αν ξεκινήσεις δουλειά στην Αγγλία μετά τα 30 είσαι χαμένος από χέρι, εκτός αν παίρνεις αρκετά μεγάλο μισθό που σου επιτρέπει να κάνεις επενδύσεις για να διασφαλιστείς στο μέλλον.

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το κράτος θα πληρώνει συντάξεις σε πέντε χρόνια από τώρα, πολύ λιγότερο σε 15 ή 35. Με τη λογική να το δεις, αν είχαν σκοπό να συνεχίσουν να δίνουν κρατικές συντάξεις, δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης τα stakeholder pensions.

Βέβαια δικαίωμα του καθενός είναι να ασχολείται μόνο με το πώς θα ζήσει σήμερα-αύριο, αλλά όταν έχεις παιδιά, καλό είναι κατά τη γνώμη μου να σκέφτεσαι ΚΑΙ το μέλλον.

Σωστό και αυτό! Θα του το πω να το προσέξει! Μη πούμε ότι βρήκε δουλειά και τελικά να είναι στο περίμενε...

Καλέ λάθος το διατύπωσα για το φαγητό...:P:p:p και φάνηκε ότι είναι στα μη απαραίτητα...:o τι σου είναι ο γραπτός λόγος ε;:tongue:

Να προσέξει επίσης ότι όλοι οι μισθοί αναγράφονται μεικτοί, δηλαδή όταν λέμε ότι μια δουλειά πληρώνει 25.000 λίρες, στην ουσία πληρώνει 19.000 λίρες ή λιγότερο (αναλόγως αν γίνονται κρατήσεις για σύνταξη). Για να δει πόσα θα παίρνει το μήνα, θα διαιρέσει το 19.000/12 και όχι το 25.000/12.

Τα bonus συνήθως είναι non-contractual που σημαίνει ότι η εταιρία δεν δεσμεύεται να στα πληρώσει. Επίσης δεν είναι συντάξιμα, το οποίο σημαίνει ότι αν η εταιρία έχει contributory pension scheme, την συμφέρει να σε πληρώσει μικρότερο μισθό + bonus + car allowance ενώ εσένα ως εργαζόμενο σε συμφέρει να σε πληρώσει μεγαλύτερο μισθό χωρίς bonus και χωρίς car allowance.

Προσοχή επίσης στις δουλειές που διαφημίζουν μισθούς ως basic + OTE ή σκέτο OTE γιατί συνήθως είναι παγίδες. Αυτό το είδος μισθών είναι συνηθισμένο στις δουλειές που έχουν να κάνουν με πωλήσεις.

Να προσέξει επίσης ότι όλοι οι μισθοί αναγράφονται μεικτοί, δηλαδή όταν λέμε ότι μια δουλειά πληρώνει 25.000 λίρες, στην ουσία πληρώνει 19.000 λίρες ή λιγότερο (αναλόγως αν γίνονται κρατήσεις για σύνταξη). Για να δει πόσα θα παίρνει το μήνα, θα διαιρέσει το 19.000/12 και όχι το 25.000/12.

Τα bonus συνήθως είναι non-contractual που σημαίνει ότι η εταιρία δεν δεσμεύεται να στα πληρώσει. Επίσης δεν είναι συντάξιμα, το οποίο σημαίνει ότι αν η εταιρία έχει contributory pension scheme, την συμφέρει να σε πληρώσει μικρότερο μισθό + bonus + car allowance ενώ εσένα ως εργαζόμενο σε συμφέρει να σε πληρώσει μεγαλύτερο μισθό χωρίς bonus και χωρίς car allowance.

Προσοχή επίσης στις δουλειές που διαφημίζουν μισθούς ως basic + OTE ή σκέτο OTE γιατί συνήθως είναι παγίδες. Αυτό το είδος μισθών είναι συνηθισμένο στις δουλειές που έχουν να κάνουν με πωλήσεις.

Συμφωνω, και νομιζω οτι ατυχεστατα συγκριθηκε το μπονους με το Δωρο Χριστουγενων που δινουν Ελλαδα. Μπονους παιρνεις σε συγκεκριμενες δουλειες και εταιρειες οχι παντου,ουτε δινεται σε ολους, και δεν υποχρεουται ο εργοδοτης σου να στο δωσει. Αυτο το λεω για να θεωρησεις το μπονους αν παρεις κατι εξτρα, και ποτε να μη βασιζεσαι σε αυτο. Εγω ως καθηγητρια δεν εχω παρει ποτε, αλλα και σε πωλησεις που δουλευα ηταν πολυ μικρο ποσοστο στα κερδη που εφερνα.

Για τον καθαρο μισθο, αφαιρεσε 25% απο αυτα που λεει η αγγελια , και μετα το διαιρεις με το 12.

Eleni

bd5c7983f7.png

Oσο για τα Tax Credits τα οποια δεν ξερω αν ξερεις τι ειναι Μαιρηλυν, θα τα δικαιουστε εφοσον εχετε πολυ χαμηλο εισοδημα. Δεν ξερω ποσα χρηματα ειναι αλλα δινονται ουσιαστικα ως συμπληρωμα εισοδηματος κυριως σε οικογενειες οπου δουλευει μονο ο ενας γονιος. Γιαυτο και απο Tax Credits θα μετονομαστουν σε Universal Credits γιατι αφορουν ενα "συμπληρωμα" σε εισοδηματα τα οποια δεν μπορουν να υποστηριξουν οικογενεια ειδικοτερα οταν υπαρχουν παιδια. Ο αντρας μου δουλευει για το Προγραμμα της Κυβερνησης να βρει δουλειες σε ανεργους, και ετσι γνωριζει το συστημα απεξω.

Eleni

bd5c7983f7.png

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...