Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 10 hours ago, MK2012 said:

Έχω σκοπό να κάτσω μέσα στο Σαββατοκύριακο να βάλω σε μια σειρά τις εξετάσεις. Προσπάθησα τις προηγούμενες μέρες και δεν ήθελα καν να τις βλέπω. Προσπαθώ να σκέφτομαι λίγο πιο αισιόδοξα αλλά ακόμα έχω τις διακυμάνσεις μου. Τουλάχιστον θα δούμε τον γιατρό τη Δευτέρα με τον εμβρυολόγο και έχω απορία για το τι θα πούνε. Εχουμε δρόμο μπροστά μας, νόμιζα Κ ηλπιζα πως είχαμε φτάσει πμ κοντά στο τέλος της ταλαιπωρίας.Το χειρότερο είναι πως περνάω ηλικιακά στη φάση που όπου σταθώ και όπου βρεθώ αυτές τις μέρες μου ανακοινώνουν εγκυμοσύνες. Χαίρομαι πολύ για τον κύκλο μου αλλά παράλληλα είναι τόσο κακό timing για εμένα. Αν ήξερα πως υπάρχει περιθώριο χρόνου, δε θα με ένοιαζε. Θα συνέχιζα να προσπαθώ με υπομονή. Ο παράγοντας του χρόνου σε συνδυασμό με την αμφιβολία για το πόσα αποθέματα έχουν μείνει και για πόσο είναι αυτό που με φρικάρει κυρίως. Υπομονή και δύναμη έχω αλλά δεν αρκούν μόνα τους.

Μην ανησυχείς για την ηλικία να λες πάντα ότι είσαι στην καλύτερη σου φάση για να γίνεις μανούλα (και θα είσαι μια πολύ καλή μανούλα) θα το δεις που θα έρθει η ώρα και θα γίνουν όλα όπως πρέπει. Ξέρω πολλές γυναίκες με μικρό απόθεμα και αρκετά άλλα θεματάκια και στο τελος τα κατάφεραν και μια και δύο φορες! Μην μπαίνεις στη διαδικασία να σκέφτεσαι για δότρια ωαρίων. Είναι πολύ πολύ νωρίς! Το έκανα και εγώ αυτό (χωρίς να αναφερθεί λέξη από τους γιατρούς) Είναι μια πολύ καλή  επιλογή αλλά προς το παρόν εσύ δεν έχεις εξαντλησει ολες τις υπολοιπες ! Δώσε χρόνο ! Αν θυμάμαι ήταν η πρώτη προσπάθεια αυτή ; 

Όσον αφορά την ανακοίνωση εγκυμοσύνης από φίλες συγγενείς κλπ όλες όσες δυσκολευτήκαμε-ομαστε νιώσαμε ακριβώς αυτό που νιώθεις εσύ. Χαίρεσαι αλλά την ίδια ώρα λες εγώ γιατί ακόμη;  Προς το παρόν ίσως να μην υπάρχει απάντηση. Να θυμάσαι πάντα ότι δεν είναι δική σου επιλογή δε φταις εσύ σε κάτι και δεν είσαι λιγότερο ικανή από οποιαδήποτε άλλη γυναίκα! Στην τελική η καθεμιά μας έχει την δική της πορεία. Θα παρεις τις απαντήσεις σου όταν θα έρθει η ώρα..μέχρι τότε υπομονή και αντοχή !

• Μου αρέσει 3

Μανουλες στη Μ.Βρετανια

fairymummy

Recommended Posts

οχι δεν υπαρχει προβλημα να τους πει οτι ειναι Ελλαδα. συνηθως οταν κανεις αιτηση σου λενε οτι if within 4 weeks you have not heard from us consider your application unsuccesful. απο εκει κ περα, καποιοι επιλεγουν να σε απρουν να σου πουν οτι δεν σε πηραν :) αλλα κα να τους ενοχλησετε να ρωτησετε δεν υπαρχει προβλημα, δεν σε παρεξηγει κανενας.

δεν ξερω τι δουλεια ψαχνει ο συζυγος σου, αλλα αν καποιος απο εδω μεσα ψαχνει δουλεια στο ΙΤ να εχετε υποψιν σας κ τα πανεπιστημια ;)

Τί είναι το ΙΤ και τι σημαίνει να έχω υπόψιν τα πανεπιστήμια; Αχ είμαι τόσο άσχετη...δεν κατάλαβα...:(:(

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πληροφορικη εννοουσα :)

μπορει να μην ειναι ο τομεας σας κ γι αυτο δεν καταλαβες, μην νιωθεις ασχημα ;) για εμενα ειναι ο μονος τομεας που κατεχω αχαχαχαχαχαχα

αν λοιπον εχετε να κανετε με πληροφορικη απλα ειπα οτι τα πανεπιστημια προσλαμβανουν συνεχως στο ΙΤ :)

πολλες καλημερες :)

Marilyn, η δική μου γνώμη είναι να μην σε απασχολουν καθολου οι τιμές των εισιτηρίων, οι οποίες έτσι κι αλλιώς παντού είναι τσιμπημένες σε σύγκριση με την Ελλάδα. Εκείνο που θα πρέπει να σε απασχολήσει πρωτίστως είναι αν υπάρχουν δουλειές στους τομείς που εργάζεστε και τι προοπτικές έχουν, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Επόμενο βήμα είναι να διαπιστώσετε αν με τους μισθούς που θα παίρνετε θα μπορείτε να καλύψετε τα τρέχοντα έξοδα (ενοίκιο, λογαριασμούς, δημοτικό φόρο, ένδυση, υπόδηση, σίτιση) και αν θα περισσεύουν χρήματα για τα έξτρα έξοδα όπως τα έξοδα μετακόμισης από την Ελλάδα, ταξίδια στην Ελλάδα, διακοπές, σπουδές παιδιών (αγορά στολής και βιβλίων για το σχολείο, φροντιστήρια, ελληνικό σχολείο αν υπάρχει στην περιοχή σας εφόσον επιθυμείτε να διατηρήσουν την ελληνική τους ταυτότητα) και κυρίως αν θα βγάζετε αρκετά χρήματα για να διασφαλιστείτε στο μέλλον με κάποια σύνταξη. Με τα τωρινά δεδομένα, οι άντρες παίρνουν σύνταξη στην ηλικία των 67 χρ. αλλά η κρατική σύνταξη είναι μηδαμινή (γύρω στις 400 λίρες το μήνα αν δεν κάνω λάθος) οπότε δεν μπορείς να βασιστείς μόνο σε αυτήν. Θα πρέπει να έχεις έξτρα εισόδημα για να κάνεις επενδύσεις (να αγοράσεις σπίτι, το ενοίκιο είναι πεταμένα λεφτά) ή να κάνεις ιδιωτική σύνταξη. Όλα αυτά πρέπει να τα συνυπολογίσετε για να δείτε αν σας συμφέρει η μετανάστευση, ειδικά αν είσαστε πάνω από 30 χρονών, γιατί τότε έχετε χάσει και συντάξιμα χρόνια.

Για το θέμα των βιογραφικών, αν κυνηγάτε δουλειές ειδικότητας (της λεγόμενες professional) ο καλύτερος τρόπος είναι να απεθυνθείτε σε ειδικό ατζέντη που θα προωθήσει τα βιογραφικά σας κατάλληλα. Αν κοιτάτε για δουλειές γραφείου ή σε αποθήκες, μαγαζιά κλπ να μην γράψετε στο βιογραφικό ότι είσαστε ακόμα στην Ελλάδα, θα το πετάξουν στα σκουπίδια. Το πιο εύκολο θα είναι για έναν από εσάς, αυτόν που ξέρει τα καλύτερα αγγλικά και έχει τις μεγαλύτερες πθανότητες να βρει δουλειά, να έρθει για ένα διάστημα στην Αγγλία και να ψάξει για δουλειά από εδώ. Τότε θα δει και τι παίζει με τα εισιτήρια, τα σχολεία, τα σπίτια κλπ. Το να σου λέει ο καθένας τι συμβαίνει στην περιοχή του δεν έχει νόημα, γιατί η χωρα είναι μεγάλη και με μεγάλες διαφορές στην αγορά εργασίας, στην ποιότητα ζωής και στο ύψος των μισθών από περιοχή σε περιοχή.

Τότε θα δει και τι παίζει με τα εισιτήρια, τα σχολεία, τα σπίτια κλπ. Το να σου λέει ο καθένας τι συμβαίνει στην περιοχή του δεν έχει νόημα, γιατί η χωρα είναι μεγάλη και με μεγάλες διαφορές στην αγορά εργασίας, στην ποιότητα ζωής και στο ύψος των μισθών από περιοχή σε περιοχή.

πολυ πολυ σωστο :) πολυ διαφορετικες εμπειριες ο καθενας μας :rolleyes::rolleyes:

Καταλαβαίνω τι λέτε και έχετε δίκιο!

Θα ψάξουμε μέσω ίντερνετ για κανένα τρίμηνο και μετά θα έρθει από εκεί ο άντρας μου.

Πλέον δεν κοιτάμε "καλές" δουλειές ειδικά για αρχή, μιας και εδώ έχουμε ήδη βιοποριστικό πρόβλημα...οπότε σε πρώτη φάση αν βγάζουμε τα βασικά έξοδα (ενοίκιο, θέρμανη, φόρους, μετακίνηση στη δουλειά και όχι για ταξίδια και φαγητό) θα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι!

Γιατί μετά αν βρω και μια δουλίτσα κι εγώ φαντάζομαι ότι θα μπορώ να καλύψω τα έξοδα της εκπαίδευσης των παιδιών....άλλωστε ακόμη είναι πολύ μικρά και έχουμε λιγο επιπλέον χρόνο να τα καταφέρουμε...

Εδώ έχουμε σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης πλέον...

Οι εμπεριες σας με βοηθάνε πολύ να πάρω μια ιδέα και να κάνω κάποια βήματα σωστά, γιατί ο εγκέφαλός μας είναι συντονισμένος στα ελληνικά δεδομένα οπότε αυτό θα πρέπει να το αλλάξουμε....:-)

Διαφημίσεις

Τους ατζέντιδες από που τους βρίσκω; Μέσα από τα σάιτ που μου δώσατε με τις αγγελίες εργασίας; Είναι σαν τα γραφεία εύρεσης εργασίας;

Ξέρετε πόσο τους πληρώνουμε;

Τους ατζέντιδες από που τους βρίσκω; Μέσα από τα σάιτ που μου δώσατε με τις αγγελίες εργασίας; Είναι σαν τα γραφεία εύρεσης εργασίας;

Ξέρετε πόσο τους πληρώνουμε;

Μέσα στο reed ειναι όλες οι αγγελίες απο ατζέντηδες και δεξια κάθε αγγελίας ειναι τα στοιχεια του ατζέντη...

Τον αντζέντη δεν τον πληρώνεις ΕΣΥ αλλα ο εργοδότης ΜΟΝΟ και αν τελικά σε προσλάβουν...Εσυ δεν δίνεις ούτε σέντ....

όσο για τις συντάξεις που προαναφέρθηκε, αν εδω ειναι 400 λιρες η σύνταξη μέχρι να την παρουμε στην Ελλαδα δεν θα ειναι ούτε 100 ευρω έτσι όπως έγιναν τα πραγματα, οπότε πάλι καλυτερα ειναι Αγγλια.

Επίσης για την σχολικη στολή μπορεί να σου κοστίσει από 50 λιρες μέχρι 500...εξαρτάτε απο το πόσο ψωνισμένος είσαι και απο που και πόσο τα αγοράζεις...Ασε που υπάρχει ειδικο βοηθημα βαση μισθού πάντα όπου σου δίνει το κράτος να καλύψεις τα σχολικα έξοδα σου...

Ο μισθός Μαρυλίν εδω δεν εχει δώρα και τέτοια...Είναι το πακέτο που θα σου πούν μεικτό ετησιο δια 12....Αυτο βλέπεις πόσες ειναι οι κρατήσεις και αυτο παίρνεις κάθε μηνα....

uop51syge.png

Ήρθες αγγελάκι μου και μου άλλαξες την ζωή...

Σ' αγαπώ πολύ θησαυρέ μου!!!c

Ποιά σύνταξη βρε παιδιά; Όπου βρούμε δουλειά θα πάμε. Εδώ και οι δουλειές τελείωσαν και οι συντάξεις δεν νομίζω να υπάρχουν μετά από 20 χρόνια...τους έχουν τσακίσει τους συνταξιούχους ήδη. Φανταστείτε τι θα γίνει με εμάς τότε...θα ζητάνε δεν ξέρω κι εγώ τι για να πάρουμε τα αυτονόητα...

Μέσα στο reed ειναι όλες οι αγγελίες απο ατζέντηδες και δεξια κάθε αγγελίας ειναι τα στοιχεια του ατζέντη...

Τον αντζέντη δεν τον πληρώνεις ΕΣΥ αλλα ο εργοδότης ΜΟΝΟ και αν τελικά σε προσλάβουν...Εσυ δεν δίνεις ούτε σέντ....

όσο για τις συντάξεις που προαναφέρθηκε, αν εδω ειναι 400 λιρες η σύνταξη μέχρι να την παρουμε στην Ελλαδα δεν θα ειναι ούτε 100 ευρω έτσι όπως έγιναν τα πραγματα, οπότε πάλι καλυτερα ειναι Αγγλια.

Επίσης για την σχολικη στολή μπορεί να σου κοστίσει από 50 λιρες μέχρι 500...εξαρτάτε απο το πόσο ψωνισμένος είσαι και απο που και πόσο τα αγοράζεις...Ασε που υπάρχει ειδικο βοηθημα βαση μισθού πάντα όπου σου δίνει το κράτος να καλύψεις τα σχολικα έξοδα σου...

Ο μισθός Μαρυλίν εδω δεν εχει δώρα και τέτοια...Είναι το πακέτο που θα σου πούν μεικτό ετησιο δια 12....Αυτο βλέπεις πόσες ειναι οι κρατήσεις και αυτο παίρνεις κάθε μηνα....

δυο τρια πραγματακια πανω σάυτα απο προσωπικη εμπειρια: στο σχολειο δεν πληρωνεις τιποτα, εκτος απο το γευμα αλλα αν θελεις δινεις απο το σπιτι στο παιδι. Βιβλια δεν εχει καθε παιδι τα δικα του οπως στην Ελλαδα, το προγραμμα ειναι πουλ πιο δημιουργικο και εχει ευελιξια ο δασκαλος να δουλεψει την καθε ταξη, ετσι δεν υπαρχει στανταρ βιβλιο και δεν πληρωνεις. Για τη στολη εγω πληρωσα το εξωφρενικο ποσο των 35 λιρων!!! + 17 για δυο τσαντες (βιβλιων και γυμναστικης) που ειναι για ολο το δημοτικο.

Τα συνταξιμα σου χρονια δεν τα χανεις, μπορεις να αλλαζεις χωρες καθε δυο χρονια αν θελεις, απλως τα μεταφερεις. Δεν ξερω αυτο πως επηρεαζει την τελικη σου συνταξη, παντως δεν ξεκινας απο το μηδεν σε καθε χωρα που πας!!!

Δεν υπαρχουν δωρα αλλα πολλες δουλειες δινουν μπονους και επισης υπαρχουν τα tax credits, αναλογα με το εισοδημα σας. Εμας πχ (βεβαια ειμαστε ιδιαιτερη περιπτωση μια που ο αντρας μου ειναι full time student) σχεδον θα διπλασιασουν το εισοδημα μας μολις ξεκινησω στη δουλεια.

Ποσο χρονων ειναι τα παιδακια σου; (ρωταω για να μη μιλαω αδικα για παιδικους σταθμους κλπ)

Ο,τι χρειαστεις εδω ειμαστε. Και συγγνωμη που ξαναρωταω, τι ειδους δουλεια ειπες ψαχνετε; Μηπως μπορεσω να σε βοηθησω με πιο συγκεκριμενους ατζεντηδες

Σωστα travellingmum υπάρχουν bonus, αυτο το ξεχασα....

Τα tax credits τα παίρνεις αφου εχεις συμπληρωσει ενα έτος εργασίας στην χωρα την καινουργια...Το οικονομικό ετος τους ξεκινάει κάθε Απρίλιο....

Αν πχ εσυ πας Νοέμβριο και πιάσεις δουλεια τον επόμενο Απρίλιο θα πάρεις τα tax credits για αυτους τους 5 μηνες εργασίας και μετα τον επόμενο Απρίλιο θα τα πάρεις κανονικα όπως τα δικαιούνται ΟΛΟΙ. Ετσι είπαν και σε μας δηλαδη που ειμαστε εδω 4 μηνες πλέον από το borough council....

Όσο για την συνταξη επίσης σωστό, όταν έρθει ο καιρος να συνταξιοδοτηθεις εδω σου ζητούν ενα κοινωτικο εγγραφο Ε200 το οποιο λεει πόσα χρόνια εργαστηκες Ελλάδα (νομιμα με ενσημα) και συγχωνευετε στην Βρετανικη συνταξη.....

Marylin εδω μια γενικη εικόνα για living & working in uk

uop51syge.png

Διαφημίσεις

Σωστα travellingmum υπάρχουν bonus, αυτο το ξεχασα....

Τα tax credits τα παίρνεις αφου εχεις συμπληρωσει ενα έτος εργασίας στην χωρα την καινουργια...Το οικονομικό ετος τους ξεκινάει κάθε Απρίλιο....

Αν πχ εσυ πας Νοέμβριο και πιάσεις δουλεια τον επόμενο Απρίλιο θα πάρεις τα tax credits για αυτους τους 5 μηνες εργασίας και μετα τον επόμενο Απρίλιο θα τα πάρεις κανονικα όπως τα δικαιούνται ΟΛΟΙ. Ετσι είπαν και σε μας δηλαδη που ειμαστε εδω 4 μηνες πλέον από το borough council....

Όσο για την συνταξη επίσης σωστό, όταν έρθει ο καιρος να συνταξιοδοτηθεις εδω σου ζητούν ενα κοινωτικο εγγραφο Ε111 (νομιζω ή Ε112 κάτι τέτοιο) το οποιο λεει πόσα χρόνια εργαστηκες Ελλάδα (νομιμα με ενσημα) και συγχωνευετε στην Βρετανικη συνταξη.....

σ'ευχαριστω για τη διευκυρινιση για τα tax credits, παντα ξεχναω να το πω αυτο επειδη εμεις ειμαστε... παλιοι καινουριοι , lol :lol:

Κατάλαβα!

Οι παιδικοί σταθμοί με ενδιαφέρουν.

Είναι 2 χρονών και 6,5 μηνών!

Από δουλειές, ψάχνουμε:

Ο άντρας μου

τεχνικός σε ανακατασκευή μελανιών και τόνερ

αποθηκάριος

πωλητής

υπάλληλος γραφείου

ασφαλιστικός σύμβουλος

Εγώ

εργασία σε παιδικούς σταθμούς

ασφαλιστικός σύμβουλος

πωλήτρια

υπάλληλος γραφείου

Το διορθωσα λίγο το προηγουμενο πόστ σχετικα με τα Ε -εντυπα....

και το λινκ living & working in uk....

uop51syge.png

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...