Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 12 ώρες πρίν, Blu24 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια !! Ήθελα να ρωτήσω τι γνωμη έχετε για διαγνωστική  υστεροσκοπηση και μικρόβιομα μετά από δύο αποβολές ; 

Επίσης σε περίπτωση που βρεθεί κάποιο μικρόβιο στο μικροβιωμα τι γίνετε; Υπάρχει θεραπεία ;;;

Καλησπέρα κορίτσι μου ! 
      Εγω έχω κάνει υστεροσκοπηση με έλεγχο για μικροβιωμα και μάλιστα χωρίς μέθη. Διαγνωστική υστεροσκοπηση δλδ. Την έκανα στον Μαστ***. Δεν μπορώ να πω πως πόνεσα, νιώθεις μια πολύ έντονη ενόχληση, έχεις πάρει κ το παυσίπονο πριν. Νιώθεις πως κάτι είναι εκεί κ ενοχλεί, προφανώς δε μπορείς να είσαι χαλαρή κ άνεση. Μετά μου έβαλαν και παυσίπονο υπόθετο και με έβαλαν μισή ωριτσα ξάπλα στο ιατρείο σε ένα δωμάτιο και με παρακολουθούσαν. Μπορώ να πω πως μετά ένιωσα περισσότερη ενόχληση (σαν πολύ έντονες κράμπες περιόδου) όσο ήμουν στο ιατρείο κ περίμενα. Παρόλα αυτά όλα καλά, την επόμενη μέρα σκέψου πήγα εκδρομή. 
      Τελικά το αποτέλεσμα βγήκε πως είχα μικροβιωμα, πήρα 2 βδομάδες αντιβίωση. Αν τυχόν χρειαστεί κοιτα να πάρεις πολλά  προβιοτικά γιατί εμένα μου έκανε μύκητες. Ρώτησα το γιατρό αν είναι να κάνουμε επανάληψη να δούμε αν έφυγε μετά τη θεραπεία κ μου είπε πως δε χρειάζεται κ το θέμα θεωρείται λήξαν. 10 μερες μετά τη λήξη της αντιβίωσης έκανα την ετ η οποία δυστυχώς δεν στέφθηκε με επιτυχία αλλά αυτό είναι άσχετο με την υστεροσκοπηση. Μη φοβάσαι πάντως, αν σου έκανε επεμβατική υστεροσκοπηση τότε θα έκανε μέθη. 

Μανουλες στη Μ.Βρετανια

fairymummy

Recommended Posts

Όχι Φέρυ μου, η νομοθεσία είναι η ίδια για όλους. Απλά στους ακαδημαϊκούς τα πράγματα συνήθως (όχι πάντα) είναι πιο χαλαρά, λόγω της ιδιαιτερότητας της δουλειάς.

Τα πανεπιστήμια αυτή τη στιγμή είναι σαφώς safe place, ειδικά εν μέσω οικονομικής κρίσης, γιατί οι συνθήκες της αγοράς ευνοούν την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πιστεύω όμως ότι αυτό θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια με τις νέες ρυθμίσεις που παύουν την κρατική επιδότηση και εκτοξεύουν τα δίδακτρα (και επίσης δυσκολεύει η εισροή φοιτητών από κράτη εκτός ΕΕ). Να εύχεσαι να συνεχίσει λίγο ακόμα η οικονομική κρίση! Μετά να δούμε τι θα γίνει. Όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο και αν θα πέσει το κασέ, λόγω μείωσης του αριθμού των φοιτητών. Ήδη πολλά από τα πανεπιστήμια του Λονδίνου δεν προσλαμβάνουν ακαδημαϊκούς με contract of service, αλλά τους πληρώνουν ως ωρομίσθιους και έτσι δεν έχουν υποχρέωση να δώσουν άδειες. Μένει να δούμε πόσα και ποια από τα περιφερειακά πανεπιστήμια θα ακολουθήσουν την ίδια πορεία.

Βασικά, αν ακούσεις ποτέ την λέξη TUPE, ετοιμάσου για άσχημα νέα.

The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Όντως μεγάλο (πολύ μεγάλο) το θέμα :) και δεν είναι της παρούσης.

Εγώ εργάζομαι ως management trainer και ο άντρας μου δουλεύει σε πανεπιστήμιο, έτσι έχω ένα γενικό ενδιαφέρον για θέματα εκπαίδευσης.

The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

Μαρία Στην Αγγλία κατά πάσα πιθανότητα δεν θα τις πληρωνόσουν τις μέρες αυτές, ούτε θα στις γυρίζαν σε άδεια (οι κανονισμοί των περισσότερων εταιριών το απαγορεύουν)

δεν ισχυει κατι τετοιο.η πιθανοτητα να μην την πληρωνοταν εδω την ασθενειας ειναι απειροελαχιστη,κ σιγουρα εαν ειχαν αμφιβολιες για την εγγυροτητα της θα προσπαθουσαν να της την χρεωσουν ως κανονικη αδεια.

σε αυτη τη μικρη πιθανοτητα να μην την πληρωνοταν-π.χ συμβαση περιορισμενου χρονου-θα το ηξερε απ την αρχη,μεσω του συμβολαιου της πριν ακομα πιασει τη δουλεια.

μεγαλη πλειοψηφια των εργοδοτων δουλευουν ετσι ωστε να κρατουν το προσωπικο ευχαριστημενο κ με οτι αυτο συνεπαγεται.

Κατερίνα, η βρετανική εργατική νομοθεσία δεν προβλέπει πληρωμή άδειας ασθενείας τις πρώτες 3 μέρες της απουσίας σου από τη δουλειά. Από την τέταρτη μέρα και μετά δικαιούσαι ένα βοήθημα που λέγεται SSP και είναι περίπου 15 λίρες την ημέρα. Δεν έχει σχέση αν δουλεύεις στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα και τι δουλειά κάνεις

πληρωνεσαι κανονικα σαν να μην ελειψες.στο τελος του μηνα παιρνεις κανονικοτατα τον μισθο σου.τωρα εαν αυτο ειναι συνδιασμος ssp κ μισθου,δεν εχει ρολο,εφοσον στο τελος του μηνα παιρνεις κανονικα τα λεφτακια σου κ δεν σου εχουν αφαιρεσει ουτε μια πενα.

Επίσης δεν έχεις "δικαίωμα" στην άδεια ασθενείας: ο εργοδότης σου μπορεί να σε περάσει από πειθαρχικό και να σε απολύσει αν θεωρήσει ότι λείπεις από τη δουλειά παραπάνω από το επιτρεπτό (ακόμα κι αν έχεις λήψει λίγες μέρες, μπορεί να θεωρηθεί breach of contract)

μιλας για ακραιες περιπτωσεις,που πραγματι υπαρχουν ανθρωποι που για εξι μηνες καθε παρασκευη ή δευτερα αρρωσταινουν.μονο τοτε θα φτασει στο σημειο ομως να σε απολυσει ο εργοδοτης σου. το ειπες αλλωστε κ μονη σου σημερα:

Όσο για την άδεια ασθενείας, υπάρχουν περιπτώσεις που εργαζόμενοι έχουν απολυθεί όντας καρκινοπαθείς και έχουν πάει σε tribunal αλλά η απόλυση είναι νόμιμη και ισχύει. Υπάρχουν κάποιες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσει ο εργοδότης για να απολύσει άτομο που λείπει από τη δουλειά λόγω ασθενείας, δεν μπορεί να σε απολύσει με το καλημέρα σας, αλλά δεν χρειάζεται να ανέβει και βουνά. Η επανειλλειμένη απουσία από την εργασία θεωρείται breach of contract, ανεξάρτητα με το λόγο, και συνεπώς μπορεί να οδηγήσει σε απόλυση.

κ συμφωνω πως υπαρχουν εταιρειες οπου στην υπονοια καρκινου απολυουν κοσμο πριν ακομα διαγνωσθει.και οχι μονο.αλλα αυτες ειναι ελαχιστες περιπτωσεις οπου συνηθως παιρνουν μεγαλες διαστασεις,τον δρομο της δικαιοσυνης κ θελω να πιστευω επιτυχως.αλλα δε συμβαινουν μοναχα εδω αυτα.

το γεναιοδωρο συστημα της ελλαδας ειναι πραγματικα γενναιοδωρο.απολυει απο εγκυμοσυνες κ μετα.

Αν δεν το έχεις ακούσει, είναι επειδή οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις στην Αγγλία δίνουν κάτι παραπάνω από αυτό που προβλέπει ο νόμος - όχι όλες όμως. Ο άντρας μου ας πούμε στην δουλειά του δεν δικαιούται πληρωμένη άδεια ασθενείας, κι ας δουλεύει εκεί 17 χρόνια

σωστα.οχι ολες,αλλα οι περισσοτερες.για να πετυχεις τετοιο εργοδοτη ή εισαι πολυ ατυχος ή απιστευτα απελπισμενος ή πολυ στοκος για να πας να δουλεψεις για καποιον που δε προσφερει τιποτα.κ οπως πολυ σωστα λες:

Γι' αυτό προτιμούμε τις μεγάλες εταιρείες και όχι τους μικρομεσαίους εργοδότες, και κάθε φορά που αλλάζουμε δουλειά ελέγχουμε τα leave entitlements, για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως!
Όσο για την κανονική άδεια, εφόσον εργάζεσαι full time δικαιούσαι 28 μέρες το χρόνο μαζί με τις αργίες. Αν στη δουλειά σου σας δίνουν 27 μέρες συν τις αργίες, είσαι πάρα πολύ καλά! Αλήθεια, πού εργάζεσαι;

Μπιγκι ειμαι νοσηλευτρια κ προσφατα ξεκινησα να εργαζομαι στο Southend University hospital στην οφθαλμολογικη.κ η αδεια μου ειναι 28 ημερες,εγραψα λαθος εχθες,πλην των αργιων.

as1cHuj0g410000NjAzMTNkfDQzNmR8bXkgZ29yZ2VvdXMgYm95IGlz.gif

as1cOBd0g410030MzcyZHB8MzA1OTAxZHx0byBtcGl6ZWxha2kgbW91IGVpbmFp.gif

Εγώ εργάζομαι ως management trainer
σορρυ εγω ειμαι ακαδημαικος στο πανεπιστημιο

κοριτσια σε λιγο καιρο θα χρειαστω τα φωτα σας.θελει η προισταμενη μου να παρακολουθησω προγραμμα για να κανω mentorship στις εκπαιδευομενες κ δεν εχω ιδεα :roll::oops:

δεν ξεκινατε σιγα σιγα να δινετε καμια συμβουλη?

as1cHuj0g410000NjAzMTNkfDQzNmR8bXkgZ29yZ2VvdXMgYm95IGlz.gif

as1cOBd0g410030MzcyZHB8MzA1OTAxZHx0byBtcGl6ZWxha2kgbW91IGVpbmFp.gif

Διαφημίσεις

δεν ισχυει κατι τετοιο.η πιθανοτητα να μην την πληρωνοταν εδω την ασθενειας ειναι απειροελαχιστη,κ σιγουρα εαν ειχαν αμφιβολιες για την εγγυροτητα της θα προσπαθουσαν να της την χρεωσουν ως κανονικη αδεια.

σε αυτη τη μικρη πιθανοτητα να μην την πληρωνοταν-π.χ συμβαση περιορισμενου χρονου-θα το ηξερε απ την αρχη,μεσω του συμβολαιου της πριν ακομα πιασει τη δουλεια.

Βασικά επέτρεψέ μου να διαφωνήσω, καθότι κάτι παραπάνω ξέρω από εργατική νομοθεσία και πρακτικές στο χώρο εργασίας. Η πιθανότητα δεν είναι καθόλου απειροελάχιστη, δεν είναι θέμα αμφιβολιών, είναι θέμα πρακτικής του εργοδότη και δεν έχει να κάνει με το αν δουλεύεις με σύμβαση ορισμένου χρόνου ή είσαι μόνιμος. Η βρετανική νομοθεσία δεν επιτρέπει τους διαχωρισμούς με βάση τη μονιμότητα, ακόμα και ο προσωρινός υπάλληλος, εφόσον έχει contract of service, αντιμετωπίζεται το ίδιο από πλευράς παροχών, αδειών κ.λπ. όπως ο μόνιμος.

το γεναιοδωρο συστημα της ελλαδας ειναι πραγματικα γενναιοδωρο.απολυει απο εγκυμοσυνες κ μετα.

Δεν ξέρω αν το λες ειρωνικά, πάντως αυτό που λες ισχύει. Στην Βρετανία δεν υπάρχει η ίδια προστασία όπως στην Ελλάδα. Ο εργοδότης δεν μπορεί να σε απολύσει λόγω εγκυμοσύνης/λοχείας, αλλά μπορεί να σε απολύσει για οποιονδήποτε άλλο λόγω ανεξάρτητα από το αν είσαι έγγυος ή λεχώνα. Στην πράξη είναι δύσκολο για μια μικρή επιχείρηση να απολύσει έγγυο, αλλά πανεύκολο για μια μεγάλη (και δυστυχώς γίνεται συστηματικά).

σωστα.οχι ολες,αλλα οι περισσοτερες.για να πετυχεις τετοιο εργοδοτη ή εισαι πολυ ατυχος ή απιστευτα απελπισμενος ή πολυ στοκος για να πας να δουλεψεις για καποιον που δε προσφερει τιποτα.

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, απλά και μόνο γιατί αν συμφωνήσω θα πρέπει να δεχτώ ότι ο άντρας μου είναι άτυχος, απελπισμένος ή στόκος!!! :shock::mad:

Μπιγκι ειμαι νοσηλευτρια κ προσφατα ξεκινησα να εργαζομαι στο Southend University hospital στην οφθαλμολογικη.κ η αδεια μου ειναι 28 ημερες,εγραψα λαθος εχθες,πλην των αργιων.

Καλά, 27 ή 28 μικρή η διαφορά. Η άδειά σου είναι η συνηθισμένη για τον τομέα στον οποίο εργάζεσαι και είναι παραπάνω από αυτό που προβλέπει ο νόμος. Άρα μπορείς να αισθάνεσαι υπερήφανη που δεν είσαι άτυχη, απελπισμένη ή στόκος :-P

θελει η προισταμενη μου να παρακολουθησω προγραμμα για να κανω mentorship στις εκπαιδευομενες κ δεν εχω ιδεα

δεν ξεκινατε σιγα σιγα να δινετε καμια συμβουλη?

Τι ακριβώς θες να μάθεις; Κατ΄αρχήν mentoring θες να κάνεις ή coaching; Υποψιάζομαι το δεύτερο και η προϊσταμένη σου τα έχει λίγο μπερδέψει. Καλύτερα να τη ρωτήσεις για να είσαι σίγουρη.

Biggi συγνωμη που θα φανω καπως απολυτη....αλλα ολα αυτα που λες ειναι λες κ συμβαινουν καπου αλλου...οπως κ στην Ελλαδα υπαρχει γενικη νομοθεσια, αλλα παντα εξαρταται απο που δουλευεις ετσι καπως ειναι κ εδω...ειδικα στο πανεπιστημιο δεν ισχυουν αυτα που λες...να σου δειξω ολα τα συμβολαια κ χαρτια να δεις...εκτος παλι αν στο δικο σας πανεπιστημιο ειναι αλλιως η νομοθεσια...παντως ειλικρινα πρωτη φορα τα ακουω αυτα κ δεν ειμαι κ λιγα χρονια εδω...11 χρονια

anyway...ολα να μας πανε καλα σε ολους να εχουμε να ταιζουμε τις οικογενειες μας :)

παω για υπνο ειμαι απιστευτα κουρασμενη

σας φιλω

Biggi συγνωμη που θα φανω καπως απολυτη....αλλα ολα αυτα που λες ειναι λες κ συμβαινουν καπου αλλου...οπως κ στην Ελλαδα υπαρχει γενικη νομοθεσια, αλλα παντα εξαρταται απο που δουλευεις ετσι καπως ειναι κ εδω...ειδικα στο πανεπιστημιο δεν ισχυουν αυτα που λες...να σου δειξω ολα τα συμβολαια κ χαρτια να δεις...εκτος παλι αν στο δικο σας πανεπιστημιο ειναι αλλιως η νομοθεσια...παντως ειλικρινα πρωτη φορα τα ακουω αυτα κ δεν ειμαι κ λιγα χρονια εδω...11 χρονια

Φέρυ μου μπορείς να διαφωνείς όσο θέλεις, δικαίωμά σου άλλωστε. Εγώ πάντως θα σου ξαναπώ ότι η εργατική νομοθεσία είναι η ίδια παντού, και στα πανεπιστήμια και στις επιχειρήσεις και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Δεν υπάρχουν άλλοι νόμοι για τα πανεπιστήμια και άλλοι για τους κοινούς θνητούς. Δεν ξέρω σε πόσες διαφορετικές θέσεις έχεις δουλέψει (εγώ έχω δουλέψει σε πανεπιστήμιο, στον δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό, σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και σε διάφορα industries, με συμβάσεις μόνιμες και ορισμένου χρόνου, και επίσης ως temp) και φυσικά τα συμβόλαια είναι παντού διαφορετικά, αλλά ο νόμος είναι νόμος. Άλλο το συμβόλαιο που θα υπογράψεις εσύ ως ακαδημαϊκός και άλλο το συμβόλαιο που θα υπογράψει μια πωλήτρια στα Boots. Θα πάρετε και οι δύο τα νόμιμα ως μίνιμουμ, αλλά φυσικά άλλες παροχές θα έχει η μία και άλλες η άλλη. Α, και στην Αγγλία είμαι από το 1993.

Καληνύχτα! :)

Εγώ να ρωτήσω κάτι η άσχετη που διαμένω Ελλάδα να μου πείτε αν ισχύει και στην Αγγλία???

Λοιπόν, εδώ όπως και να το κάνουμε εργατική νομοθεσια υπάρχει σε ΟΛΑ όσα αναφέρατε για Αγγλία!!!

Αλλά επειδη μιλάμε για Ελληνα επιχειρηματια, λαμόγιο που θέλει να πινει το αίμα των υπαλληλων και να κλέβει απο το κράτος, ΟΙ ΜΙΣΟΙ ίσως και περισσότεροι νόμοι απο την εργατική νομοθεσια καταπατώνται ή γίνονται με δικους τους τρόπους με συννενόηση "κάτω απο το τραπέζι".

- Βλέπε αυτο που έπαθε η Μαρία

- Αντε να κάνεις καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας για τον μ@κ@κ@ εργοδότη σου και αμα ξεμπερδέψεις ελα να μου πείς (εγώ ακόμα 3 χρόνια τρέχω για μια καταγγελία δική μου, που ακόμα ΚΑΝ δεν την εχουν προχωρήσει)

- ΚΑΙ ΝΑΙ απολύουν εγκυους ή φρεσκογεννημένες ΠΛΕΟΝ....

- Επίσης ο άνδρας μου έπαθε ατυχημα με την μηχανη και ειχε το πόδι ακινητο και το κεφάλι σε κολάρο για 3 εβδομάδες, με αναρωτική άδεια. Όταν γύρισε ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ του έδωσαν στο χέρι την απόλυση του με 2000 ευρω παραπάνω απο ότι έπρεπε "για να μην μιλήσει" (γιατι απο τον νόμο απαγορεύετε να τον διώξεις αμέσως).

Είναι πολλά ακόμα που γίνονται εδω ΠΛΕΟΝ και έχει να γινει ακόμα...ουυυυυυυυυυυυ

Ισχύει το ίδιο για τους εργοδότες της Αγγλίας???

ΥΓ... Biggi η ατυχια και η απελπησια δεν εχει να κάνει με το άν κάποιος είναι στόκος... Όλοι στην ζωή μας κάποια στιγμή έχουμε υπάρξει ατυχοι και απελπισμένοι....Δεν είναι απολυτα κακό αυτο... Αλλωστε δεν θα είχε βγει ποτέ η πρόταση " Δεν πειράζει ήταν μια άτυχη στιγμή"

uop51syge.png

Ήρθες αγγελάκι μου και μου άλλαξες την ζωή...

Σ' αγαπώ πολύ θησαυρέ μου!!!c

κατι μου θυμιζουν ολα αυτα που λες στελινουλα και μαλιστα πολυ προσφατα, εδω δεν το βρισκεις το δικιο σου με τιποτα........ειμαστε ατιμη φαρα, προσωπικα οπου και αν δουλεψα στην αγγλια στο παρελθον οτι ηταν στο συμβολαιο το τιμουσαν

Διαφημίσεις

- Βλέπε αυτο που έπαθε η Μαρία

Τι έπαθε; Θύμησέ μου.

- Αντε να κάνεις καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας για τον μ@κ@κ@ εργοδότη σου και αμα ξεμπερδέψεις ελα να μου πείς (εγώ ακόμα 3 χρόνια τρέχω για μια καταγγελία δική μου, που ακόμα ΚΑΝ δεν την εχουν προχωρήσει)

Και στην Αγγλία αργούν οι καταγγελίες να εξεταστούν, όχι τόσο πολύ όμως γιατί υποχρεώνονται και οι δύο να βάλουν δικηγόρο, το οποίο δεν συμφέρει ούτε τον ένα ούτε τον άλλο. Συνήθως, αν υπάρχει υποψία ότι έχει δίκιο ο εργαζόμενος, υποχωρεί ο εργοδότης και δίνει ένα χρηματικό ποσό για να αποσύρει ο εργαζόμενος την καταγγελία, μόνο και μόνο για να μην πληρώνει δικηγόρο.

- ΚΑΙ ΝΑΙ απολύουν εγκυους ή φρεσκογεννημένες ΠΛΕΟΝ....

Και στην Αγγλία το ίδιο, και γίνεται απολύτως νόμιμα και συστηματικά, και χωρίς έξτρα αποζημείωση. Επίσης προτιμούνται για απόλυση άνδρες που έχουν μικρά παιδιά και δεν είναι 110% αφιερωμένοι στη δουλειά τους, όσοι δεν τους συμπαθεί το αφεντικό, όσοι είναι στη δουλειά λίγο χρόνο, όσοι πληρώνονται μεγαλύτερο μισθό κ.λπ.

- Επίσης ο άνδρας μου έπαθε ατυχημα με την μηχανη και ειχε το πόδι ακινητο και το κεφάλι σε κολάρο για 3 εβδομάδες, με αναρωτική άδεια. Όταν γύρισε ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ του έδωσαν στο χέρι την απόλυση του με 2000 ευρω παραπάνω απο ότι έπρεπε "για να μην μιλήσει" (γιατι απο τον νόμο απαγορεύετε να τον διώξεις αμέσως).

Αυτό γίνεται στάνταρ στην Αγγλία, μάλιστα υπογράφεις και ένα χαρτί στο οποίο δηλώνεις ότι η απόλυση έγινε νόμιμα και δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις καταγγελία για τη διακοπή της σύμβασης, αλλιώς δεν παίρνεις τα έξτρα χρήματα. Οι μεγάλες εταιρείες έχουν ειδικό budget για την πληρωμή τέτοιου είδους "αποζημειώσεων" και για την εκδίκαση καταγγελιών.

Όταν λέω γίνεται, δεν εννοώ σε καμία περίπτωση ότι το κάνουν όλοι, αλλά ότι μπορεί και έχει συμβεί σε περιπτώσεις που γνωρίζω. Απλά στην Αγγλία είναι λίγο πιο δύσκολο, γιατί οι επιχειρήσεις είναι μεγάλες (εγώ τόσα χρόνια που είμαι εκεί μόνο δύο φορές έχω δουλέψει για επιχείρηση με λιγότερα από 600 άτομα) και έχουν Διευθύνσεις Προσωπικού που δεν επιτρέπουν στο κάθε αφεντικό να κάνει τα δικά του ή που διορθώνουν τα στραβά πριν καταλήξουν σε καταγγελίες. Παρόλα αυτά παράνομες απολύσεις γίνονται συνέχεια και φυσικά στις μικρότερες εταιρείες / μικρομεσαίες επιχειρήσεις γίνονται πιο συχνά.

Και για να μην βγει καμία και μου πει "στην Αγγλία είναι όλα μέλι-γάλα, εγώ είμαι εκεί 200 χρόνια και δεν μου έχει τύχει ποτέ να μου φερθεί άσχημα εργοδότης" δείτε αυτό το άρθρο (περσυνό, αλλά σχετικό) το οποίο μιλάει για 236.000 καταγγελίες μέσα στο 2010 (50% περισσότερες από το 2009, λόγω των απολύσεων με την οικονομική κρίση). Αυτός είναι αστρονομικός αριθμός, αν σκεφτεί κανείς ότι η βρετανική νομοθεσία εξαναγκάζει τον εργαζόμενο να προσπαθήσει να συμβιβαστεί με τον εργοδότη ΠΡΙΝ γίνει δεκτή η καταγγελία του: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1308835/Recession-blamed-work-tribunal-cases-soar-50.html

ΥΓ... Biggi η ατυχια και η απελπησια δεν εχει να κάνει με το άν κάποιος είναι στόκος... Όλοι στην ζωή μας κάποια στιγμή έχουμε υπάρξει ατυχοι και απελπισμένοι....Δεν είναι απολυτα κακό αυτο... Αλλωστε δεν θα είχε βγει ποτέ η πρόταση " Δεν πειράζει ήταν μια άτυχη στιγμή"

Αυτό δεν ξέρω πού κολλάει. Θες να πεις ότι ο άντρας μου είναι άτυχος και απελπισμένος, αλλά όχι στόκος; :rolleyes:

Τι έπαθε; Θύμησέ μου.

κατερινα καλυτερα ειμαι,πηγα και στη δουλεια εχθες.ακουστε τωρα ελλαδαρα το συστημα σου!!εγω ως ασφαλισμενη στο ικα τις μερες που εχασα κανονικα θα πρεπει να τις πληρωθω.τα μισα απο τη δουλεια τα μισα απο το ικα.πηγαμε στο ικα καναμε τα χαρτια που ελεγαν οτι απο τις ταδε μεχρι τις ταδε του μηνα ημουν αρρωστη για να τα παω στη δουλέια.προχθες που ειχα ρεπο ειπα να τα παω μη τυχον και ζητησουν και τιποτα αλλο.τα παω και ωωω εκπληξη δε με καλυπτουν.διοτι!!!εγω δε δουλευα τοσο καιρο και το βιβλιαριο μου εχει ληξει.ειμαι λοιπον γραμμενη πανω στο αντρεα και εγω και ο γιαννης.δε γινεται ομως να με πληρωσει η εταιρεια γιατι θελουν ατομικο βιβλιαριο το οποιο για να ανανεωθει θελει απο 80εως 100 ενσημα.και που να τα βρω ρε φιλε αφου με εχεις 4ωρο?12 ενσημα το μηνα περνω!!!!

Αυτό δεν ξέρω πού κολλάει. Θες να πεις ότι ο άντρας μου είναι άτυχος και απελπισμένος, αλλά όχι στόκος; :rolleyes:

Αν εκλαμβανεις αυτο , απο αυτο που σου εγραψα τότε δεν μπορω να συνεχισω....

Επίσης δεν καταλαβαινω γιατι θεωρεις ταμπού τον όρο ατυχία...Εσυ ΜΙΑ ΖΩΗ είσαι τυχερη??? Δεν είχες ατυχίες στην ζωη σου??? Δεν είχες ποτε απελπίστει στην ζωη σου για κάτι?? Τόσο ευλογημένη είσαι στην ζωη σου? ΜΠΡΑΒΟ πάντως αν δεν είχες ποτέ μα ποτέ αποτυχίες και μόνο επιτυχίες...

uop51syge.png

Ήρθες αγγελάκι μου και μου άλλαξες την ζωή...

Σ' αγαπώ πολύ θησαυρέ μου!!!c

τι παθατε ρε κοριτσια γιατι τσακωνομεθα????τι εγινε?biggi τα κοριτσια δε το λενε για κακο!ο περισσοτερος κοσμος εχει πιαστει μαλακας ουκ ολιγες φορες.συγνωμη για το γαλλικο!δε γινεται να ειμαστε παντα μα παντα τυχεροι.καποιος θα βρεθει που θα μας το παιξει εξυπνακιας και λογω καταστασεων δε θα μας περνει να το ανοιξουμε το στοματακι μας.

και γιατι κολλησες τοσο πολυ στη λεξη στοκος?μια λεξη ειναι στο κατω κατω.και γω για καποιους στοκος θεωρουμε,τι σημαινει δηλαδη αυτο οτι επειδη για καποιους θεωρουμε στοκος ειμαι κιολας?αν και δε νομιζω οτι η κατερινα το ειπε συγκεκριμενα για τον αντρα σου,εσυ τον ανεφερες,η κατερινα γενικως μιλησε.

οποιος εχει τη μυγα μυγιαζεται και δε το λεω για σενα γενικα αναφερομαι,ετσι οπως μας εχουν κανει τα περνουμε με το παραμικρο.

ασε και το αλλο.αν για να μπορω να ταισω το παιδακι μου και να του προσφερω οσα μπορω και καποιοι με λενε στοκο επειδη δε μιλαω η επειδη οι συγκυριες και το συστημα ειναι τετοιο,ε τοτε ναι ειμαι στοκος και μαλιστα ακρυλικος!!!!!και υπερηφανευομαι κιολας!καταλαβες τωρα?εκει εχουμε φτασει!οποτε μη τρελαινεσαι ολα μια ιδεα ειναι..

mitt barn är mitt liv

16-01-10

Επίσης δεν καταλαβαινω γιατι θεωρεις ταμπού τον όρο ατυχία...Εσυ ΜΙΑ ΖΩΗ είσαι τυχερη??? Δεν είχες ατυχίες στην ζωη σου??? Δεν είχες ποτε απελπίστει στην ζωη σου για κάτι?? Τόσο ευλογημένη είσαι στην ζωη σου? ΜΠΡΑΒΟ πάντως αν δεν είχες ποτέ μα ποτέ αποτυχίες και μόνο επιτυχίες...

Κοριτσάκι έχεις ξεφύγει τελείως. Αλλά τελείως λέμε!!!!!!!!!!! :shock:

Λέω εγώ: ο άντρας μου δεν έχει έξτρα παροχές στη δουλειά του

Λέει η Κατερίνα: όσοι δουλεύουν χωρίς παροχές είναι ή στόκοι ή άτυχοι ή απελπισμένοι

Λέω εγώ: Λες τον άντρα μου στόκο, άτυχο ή απελπισμένο;

Λες εσύ: Δεν είναι απαραίτητο να είναι στόκος, μπορεί να είναι απλά άτυχος ή απελπισμένος

Λέω εγώ: Λες τον άντρα μου άτυχο ή απελπισμένο (επί 17 χρόνια);;;

Και αντί να παρεξηγηθώ εγώ, παρεξηγιέσαι εσύ! Δηλαδή αυτό είναι από τα άγραφα :lol:

Δεν θεωρώ ταμπού την ατυχία αλλά το να λες τον άλλο 17 χρόνια άτυχο μου φαίνεται κάπως! Όπως μου φαίνεται το να τον λες απελπισμένο ή στόκο, και χωρίς να τον ξέρεις κιόλας. Και για να σου φύγει η περιέργεια, ναι μου έχουν τύχει ατυχίες δυστυχώς ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ από το να μη βρίσκω δουλειά, ατυχίες που ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ, συνεπώς μην μου κάνεις την έξυπνη και μην με ειρωνεύεσαι. Θες να κάνουμε συζήτηση έχει καλώς, δεν θες πάλι καλώς. Αλλά μην με προσβάλεις και μετά μου την λες γιατί βγαίνω από τα ρούχα μου. Εκτός αν θες να κάνουμε συναγωνισμό ποια είναι πιο άτυχη στη ζωή της (που θα τον κερδίσω με τη μία, οπότε μην προσπαθήσεις). Επειδή δεν μπαίνω στα φόρουμ να κλαίγομαι για το ένα και για το άλλο, δεν σημαίνει ότι όλα στη ζωή μου είναι σούπερ. Άντε μπράβο μεσημεριάτικα.

οσο για το κυκνακι σου,δεν εχω ιδεα ρε μαρακι.δε μιλησατε τελικα με τον παιδοψυχολογο που ελεγες?υπομονη ρε κοριτσακι κ ολα θα περασουν.θα περασει κ αυτο!

κατερινακι μου γλυκο αληθεια σου το λεω δεν αντεχω!!!:tongue:

μιλησαμε και μου ειπε ορι μου κανει ναζια και μου κραταει μουτρα αλλα και γω το εχω βαλει πεισμα.γιαυτο εχω μερες να μπω γιατι δε κοιμαται το σκατακι!!!προχθες εκλαιγε και δεν ηρεμουσε και φωναζε μπαμπα μπαμπα αλλα εκει δεν τον αφησα να παει μεσα ημουν εγω μεχρι που ηρεμισε.θελει πολυ ΥΠΟΜΟΝΗ.μα παρα πολυ υπομονη ομως.τοσο πολυ που με πιανει πονοκεφαλος απο το κλαμα του.καθε 2 μερες στο σταθμο εχει δεκατα εντομεταξυ μαλλον απο τα δοντακια του.αντε να φυτρωσουν!παντως οταν παω εγω να τον παρω απο το σταθμο ειναι μια χαρα.αν παμε και οι δυο μαζι θελει το μπαμπα του.γενικως αμα ειμαστε μαζι στο χωρο προτειμαει εκεινον.μολις μπαινω στο αμαξι βαζει τα κλαμματα,βλεπει τη μανα μου βαζει τα κλαμματα.ξυπναει στον υπνο του και δε δει το μπαμπα αλλα εμενα βαζει τα κλαμματα.

εχω ξεχασει τι θορυβο κανει το γελιο του!!!το καλο ειναι ομως οτι το παλευω,ερχεται και το σαββατοκυριακο και θα ειμαι μαζι του.α οταν ειμαστε στο αμαξι και κατι τρωει σταματαει το κλαμα γιαυτο λεω μηπως ειναι απο τα δοντια του που τον ενοχλουν.

περασε και η.....απεχθεια και ειμαστε οκ!!!!:D

παντως τωρα που τα μικρα σας ειναι...μικρα και θα περασετε και σεις αυτο το σταδιο θα ζητατε τις συμβουλες μου!!και γω σωστος φωστηρας θ8α δινω τα φωτα μου!!!!:lol:

mitt barn är mitt liv

16-01-10

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...