Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 14 λεπτά , Neverstop είπε:

Καλημέρα!!! 

Κορίτσια εγώ έχω βιώσει άσχημη εμπειρία με υστεροσκοπηση για αφαίρεση πολύποδα στο Παπαγεωργίου. Χωρίς μέθη!!! Για να κερδίσουμε χρόνο και να μην περιμένω μήνες χειρουργική πράξη. Δεινοπάθησα! Την επόμενη εννοείται την έκανα με μέθη. Χωρίς μέθη τίποτα, αν Με ρωτάτε. 

Καλημέρα ! Εντάξει άλλο αυτό είναι παρεμβατικό, διαφέρει από την διαγνωστική υστεροσκοπηση. Προφανώς μόνο με μέθη αυτά.

πρίν από 20 λεπτά , Blu24 είπε:

Αχ κατάλαβα … θα το ξανά συζητήσω να δούμε 🫠🫠 η καμερουλα που μπαίνει να φανταστώ είναι πολύ λεπτή ; Αλλά μετά επειδή σου πέρνει κομματάκι από την μήτρα αυτό πονάει πιο πολύ ;

Όταν σου παίρνει το δείγμα νιώθεις κάποια παραπάνω ενόχληση απ’οτι νιώθεις στο ΠΑΠ.
      Ο γιατρός ο ίδιος σου πρότεινε υστεροσκοπηση; Προφανώς αν σε αγχώνει και δε νιώθεις καλά, ρώτησε αν γίνεται να το κάνεις στη μονάδα και όχι στο ιατρείο για να σου κάνει μέθη.

Μανουλες στη Μ.Βρετανια

fairymummy

Recommended Posts

Καλησπέρα κουκλίτσες μου!!!Τί μου κάνετε? Είστε όλες καλά? Εμείς τρέχουμε και δεν φτάνουμε, φεύγουμε την άλλη Παρασκευή και μας έχουν μείνει ένα σωρό πράγματα να τακτοποιήσουμε οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν έχω καθόλου χρόνο, κλαψ σνιφ λυγμ :-( Είμαστε όμως καλά, στενοχωριέμαι που θα γυρίσουμε, αλλά τί να κάνουμε? Εκεί είναι τώρα η ζωή μας. Έχω και τεράστιο άγχος για το πώς θα αντιδράσει η μικρή στην αλλαγή και πόσο εύκολα θα προσραμοστεί. Κι όσο σκέφτομαι τί έχουμε να κάνουμε μόλις φτάσουμε (καθάρισμα σπιτιού, μετακόμιση, έπιπλα μικρής κτλ κτλ) ενώ παράλληλα θα έχουμε ένα σαλταρισμένο μωράκι που άλλαξε περιβάλλον, πελαγώνω :D Ουφ!Θα ξαναμπώ εννοείται πριν φύγουμε γιατί εκεί τις πρώτες μέρες δεν θα έχουμε καν σύνδεση!Φιλάκια πολλά πολλά σε όλες!

6237481d19.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα κουκλίτσες μου!!!Τί μου κάνετε? Είστε όλες καλά? Εμείς τρέχουμε και δεν φτάνουμε, φεύγουμε την άλλη Παρασκευή και μας έχουν μείνει ένα σωρό πράγματα να τακτοποιήσουμε οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν έχω καθόλου χρόνο, κλαψ σνιφ λυγμ :-( Είμαστε όμως καλά, στενοχωριέμαι που θα γυρίσουμε, αλλά τί να κάνουμε? Εκεί είναι τώρα η ζωή μας. Έχω και τεράστιο άγχος για το πώς θα αντιδράσει η μικρή στην αλλαγή και πόσο εύκολα θα προσραμοστεί. Κι όσο σκέφτομαι τί έχουμε να κάνουμε μόλις φτάσουμε (καθάρισμα σπιτιού, μετακόμιση, έπιπλα μικρής κτλ κτλ) ενώ παράλληλα θα έχουμε ένα σαλταρισμένο μωράκι που άλλαξε περιβάλλον, πελαγώνω :D Ουφ!Θα ξαναμπώ εννοείται πριν φύγουμε γιατί εκεί τις πρώτες μέρες δεν θα έχουμε καν σύνδεση!Φιλάκια πολλά πολλά σε όλες!

Καλε μπερδευτηκα..που είσασταν που πάτε ποτε πατε πως??? έχασα τον μπουσουλα:confused:

uop51syge.png

Ήρθες αγγελάκι μου και μου άλλαξες την ζωή...

Σ' αγαπώ πολύ θησαυρέ μου!!!c

Χαχαχαχαχα, Στέλλα μου γυρίζουμε Αγγλία! Είχαμε έρθει Ελλάδα από λίγο πριν γεννήσω για την γέννα και για τους πρώτους μήνες (είχε δουλειά εδώ ο άντρας μου και άδεια από την Αγγλία για αυτούς τους μήνες). Τώρα όμως πίσω στην Αγγλία!Είχαμε ξενοικιάσει το σπίτι που μέναμε όμως για να μην πληρώνουμε τόσους μήνες για ένα άδειο σπίτι και τώρα ξανά μανά όλα από την αρχή:(

6237481d19.png

1.5 ώρα;;; Πω πω πω!! Χαρά στο κουράγιο σου!

Μεγάλο πακέτο η επιστροφή Τζούλι! Έχετε ήδη βρει καινούριο σπίτι φαντάζομαι, έτσι; Και επιπλωμένο; Μην αγχώνεσαι, όλα θα γίνουν. Να εύχεσαι να έχετε καλό καιρό, γιατί μετακόμιση και βροχή είναι μεγάλη ταλαιπωρία. Τα υπόλοιπα θα τα βρείτε :)

The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

Διαφημίσεις

Καλησπερα ιντερνετικες φιλεναδιτσες!

πολυ κουραση ρε κοριτσια!τι λαοθαλασσα βλεπω καθε μερα?τα ποδαρακια μου εχουν πονεσει.δεν ειναι ομως μονο οι ωρες που αυξηθηκαν κ απο τις οποιες ειχα ξεμαθει,αλλα εχει διπλασιαστει κ η δουλεια.

Παραυτα,απολαμβανω πολυ το νεο μου ρολο κ εχω ηδη κατα νου καποιες αλλαγουλες που θα ηθελα να γινουν :D;) με τη συμφωνη παντοτε γνωμη των προισταμενων κ συναδελφων ;)

Ο χιονομπαλης τρομοκρατης εχει ελαφρυ κρυωμα.τρεχει το μυτακι του,οποτε αν δειτε μια μυτη να τρεχει εκει γυρω σας,μην τρομαξετε του χιονομπαλιτσα θα ειναι.

κ αυτη η εβδομαδα κυλα χωρις ιδιατερα προβληματα στον σταθμο.σημερα εσκασα στα γελια!τηλεφωνησα το μεσημερακι να δω τι κανει κ μου ειπε η κοπελα του,πως του προσφερε κεικ με κομματακια φρουτων μεσα κ ο πριγκηπας μου τα εβγαλε ολα ενα ενα κ εφαγε το κεικ :D:D:D:p:D:D:D μου εφτιαξε το κεφι,πραγματικα!

αυριο ο αντρουλης μου εχει τα γενεθλιακια του κ ετρεχα σαν την τρελη μετα τη δουλεια να παω να του παρω κανα δωρακι κ καρτουλες....η μουμια για να μην ξεχιομαστε.

as1cHuj0g410000NjAzMTNkfDQzNmR8bXkgZ29yZ2VvdXMgYm95IGlz.gif

as1cOBd0g410030MzcyZHB8MzA1OTAxZHx0byBtcGl6ZWxha2kgbW91IGVpbmFp.gif

Τζουυυυυυουυυυυυυ

αντε με το καλο κουκλιτσα!

που θα μεινετε τις πρωτες ημερες?εχει φυγει ηδη ο αντρουλης σου για αναζητηση εστιας?θα μεινετε καπου προσωρινα μεχρι να βρειτε σπιτι?τι εχετε κανει?υποθετω παλι Οξφορδη?

ελπιζω να καταφερουμε να βρεθουμε,δεν εχω ξεχασει κ το χρωστουμενο γλυκο!!!

οσο για τη νυφουλα μου,πλησιαζει ο καιρος που οχι μονο θα στρωσει στον υπνο αλλα θα αρχισει να αναπτυσσει νεες ικανοτητες που θα σε εκπλησουν!

Μαρια μου,απ τα λιγα που θυμαμαι απ τη στιγμη που δουλευεις κ εχεις ασφαλεια απ τον εργοδοτη σου,δικαιουσαι αναρρωτικη.αυτο που σου ειπε δηλαδη η προισταμενη σου βαση νομου.

την παραγραφο πως αν αρρωστησεις νωριτερα-πριν τη συλλογη των 80 ενσημων πραγματικα δεν την καταλαβαινω.οπως ειπες,η ελλαδιτσα μας με τα συστηματα της.

εισαι πολυ τυχερη παντως,γιατι εργαζομενη στο χοντο,-μεγαλη επιχειρηση-δεν εχουν κ πολλες επιλλογες.συνηθως κ δυστυχως στη χωρα μας οι μικρες επιχειρησεις προσλαμβανουν ατομα διχως ασφαλεια.μη σου πω πως ειναι απαραιτητη προυποθεση αν θες να πιασεις δουλεια,να μη ζητησεις ικα.

τουλαχιστον απ οσο θυμαμαι ως εργαζομενη φοιτητρια,μου το πεταγαν στα μουτρα.<ικα δε δινω,αν δε θες βρες αλλου> :rolleyes: κ το κορυφαιο <αν ερθει ελεγχος,θα πεις εισαι ανηψια μου>

ελπιζω μονο κ πλεον να εχουν απομεινει ελαχιστες περιπτωσεις.

εδω,οταν δουλευα παρτ ταιμ,2μιση ημερες την εβδομαδα,ειχα δικαιωμα μιαμιση μερα το μηνα συν τις αργιες.εννοειτε πως αν ελειπα λογω ασθενειας πως πληρωνομουν.αν ελειπα πανω απο 7 ημερες,χωρις τα σ/κα θα επρεπε να παω χαρτι γιατρου.

επισης μετα το παιδι ειχα κ carers leave αν δεν ειχα καποιον να μου κρατησει τον τρομοκρατη μου,ή ηταν αρρωστος ειχα 7 ημερες ετησιως εξτρα.

προσωπικα δεν ξερω κ δεν εχω ακουσει για εδω,περιπτωση στον ιδιωτικο ή στον δημοσιο τομεα πως δεν πληρωνουν αδεια ασθενειας.

τωρα που ειμαι φουλ ταιμ,εχω 27 ημερες τον χρονο αδεια, συν τις αργιες κ ολα τα παραπανω που σου ειπα.

βεβαια αυτα διαφερουν απο τομεα σε τομεα ή απο οργανισμο σε οργανισμο αλλα οχι κατα πολυ.

οσο για το κυκνακι σου,δεν εχω ιδεα ρε μαρακι.δε μιλησατε τελικα με τον παιδοψυχολογο που ελεγες?υπομονη ρε κοριτσακι κ ολα θα περασουν.θα περασει κ αυτο!

biggi εδω νωρις το πρωι κ αργα το βραδυ εχει ψυχρουλα.μια ζακετα/μπουφανακι σιγουρα τα θες.μες στη μερα κ αν περπατας βαδην οπως εγω :tongue: μια χαρα εισαι με κοντομανικο

pocoyo ο αντρουλης σου θα κοιταξει κ οπου βρει ή θα προσπαθησει στον τομεα του?θα μεινει στο σοι του για αρχη?καλη τυχη σας ευχομαι!

Διαφημίσεις

εδω,οταν δουλευα παρτ ταιμ,2μιση ημερες την εβδομαδα,ειχα δικαιωμα μιαμιση μερα το μηνα συν τις αργιες.εννοειτε πως αν ελειπα λογω ασθενειας πως πληρωνομουν.αν ελειπα πανω απο 7 ημερες,χωρις τα σ/κα θα επρεπε να παω χαρτι γιατρου.

επισης μετα το παιδι ειχα κ carers leave αν δεν ειχα καποιον να μου κρατησει τον τρομοκρατη μου,ή ηταν αρρωστος ειχα 7 ημερες ετησιως εξτρα.

προσωπικα δεν ξερω κ δεν εχω ακουσει για εδω,περιπτωση στον ιδιωτικο ή στον δημοσιο τομεα πως δεν πληρωνουν αδεια ασθενειας.

Κατερίνα, η βρετανική εργατική νομοθεσία δεν προβλέπει πληρωμή άδειας ασθενείας τις πρώτες 3 μέρες της απουσίας σου από τη δουλειά. Από την τέταρτη μέρα και μετά δικαιούσαι ένα βοήθημα που λέγεται SSP και είναι περίπου 15 λίρες την ημέρα. Δεν έχει σχέση αν δουλεύεις στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα και τι δουλειά κάνεις. Επίσης δεν έχεις "δικαίωμα" στην άδεια ασθενείας: ο εργοδότης σου μπορεί να σε περάσει από πειθαρχικό και να σε απολύσει αν θεωρήσει ότι λείπεις από τη δουλειά παραπάνω από το επιτρεπτό (ακόμα κι αν έχεις λήψει λίγες μέρες, μπορεί να θεωρηθεί breach of contract).

Αν δεν το έχεις ακούσει, είναι επειδή οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις στην Αγγλία δίνουν κάτι παραπάνω από αυτό που προβλέπει ο νόμος - όχι όλες όμως. Ο άντρας μου ας πούμε στην δουλειά του δεν δικαιούται πληρωμένη άδεια ασθενείας, κι ας δουλεύει εκεί 17 χρόνια. Στην Ελλάδα η σχετική νομοθεσία είναι πολύ πιο γενναιόδωρη.

Όσο για την κανονική άδεια, εφόσον εργάζεσαι full time δικαιούσαι 28 μέρες το χρόνο μαζί με τις αργίες. Αν στη δουλειά σου σας δίνουν 27 μέρες συν τις αργίες, είσαι πάρα πολύ καλά!

Αλήθεια, πού εργάζεσαι;

The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

biggi εδω νωρις το πρωι κ αργα το βραδυ εχει ψυχρουλα.μια ζακετα/μπουφανακι σιγουρα τα θες.μες στη μερα κ αν περπατας βαδην οπως εγω :tongue: μια χαρα εισαι με κοντομανικο

pocoyo ο αντρουλης σου θα κοιταξει κ οπου βρει ή θα προσπαθησει στον τομεα του?θα μεινει στο σοι του για αρχη?καλη τυχη σας ευχομαι!

θα παει να μεινει στους δικους του για ενα διαστημα και μετα θα ψαξει για δουλεια εκτος λονδινου.....θα ψαξει για δουλεια πανω στην ειδικοτητα του και απο οτι ακουσαμε εχει ζητηση ειδομεν

Κατερίνα, η βρετανική εργατική νομοθεσία δεν προβλέπει πληρωμή άδειας ασθενείας τις πρώτες 3 μέρες της απουσίας σου από τη δουλειά. Από την τέταρτη μέρα και μετά δικαιούσαι ένα βοήθημα που λέγεται SSP και είναι περίπου 15 λίρες την ημέρα. Δεν έχει σχέση αν δουλεύεις στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα και τι δουλειά κάνεις. Επίσης δεν έχεις "δικαίωμα" στην άδεια ασθενείας: ο εργοδότης σου μπορεί να σε περάσει από πειθαρχικό και να σε απολύσει αν θεωρήσει ότι λείπεις από τη δουλειά παραπάνω από το επιτρεπτό (ακόμα κι αν έχεις λήψει λίγες μέρες, μπορεί να θεωρηθεί breach of contract).

Αν δεν το έχεις ακούσει, είναι επειδή οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις στην Αγγλία δίνουν κάτι παραπάνω από αυτό που προβλέπει ο νόμος - όχι όλες όμως. Ο άντρας μου ας πούμε στην δουλειά του δεν δικαιούται πληρωμένη άδεια ασθενείας, κι ας δουλεύει εκεί 17 χρόνια. Στην Ελλάδα η σχετική νομοθεσία είναι πολύ πιο γενναιόδωρη.

Όσο για την κανονική άδεια, εφόσον εργάζεσαι full time δικαιούσαι 28 μέρες το χρόνο μαζί με τις αργίες. Αν στη δουλειά σου σας δίνουν 27 μέρες συν τις αργίες, είσαι πάρα πολύ καλά!

Αλήθεια, πού εργάζεσαι;

καλημερα κοριτσια...Biggi ολα αυτα που λες δεν ισχυουν...εκτος αν ισχυουν στις δικες σας δουλειες που παλι μου κανει εντυπωση... τα Bank Holidays ειναι in addition to your annual leave. δεν πιανεται οτι εχεις αδεια οταν ειναι αργια. κ εγω πληρωνομια κανονικα οταν ειμαι αρρωστη η οταν αρρωστησει το παιδι μου κ πρεπει να κατσω σπιτι. αν περασω τις 7 μερες τοτε πρεπει να κανω καποια χαρτια κλπ ...εαν χρειαστει να λειψεις πχ 6 μηνες απο τη δουλεια σου οπως πχ μια συναδελφος ειχε καρκινο του μαστου πληρωθηκε κανονικα τους 6 μηνες....μετα τους 6 μηνες αν πρεπει να λειψεις κ αλλο αρχιζει κ μειωνεται ο μισθος

εγω κοριτσια πηζω γενικα...μα8ηματα ολη μερα, μετα γραφειοκρατικα θεματα, ολο κ κανα μιτινγκ κ το βραδυ να κανω τις δουλειες μου κ να δω το παιζακι μου :)

τριγυριζω ομως εδω

τζουλι καλη επανοδο :)

καλημερα κοριτσια...Biggi ολα αυτα που λες δεν ισχυουν...εκτος αν ισχυουν στις δικες σας δουλειες που παλι μου κανει εντυπωση... τα Bank Holidays ειναι in addition to your annual leave. δεν πιανεται οτι εχεις αδεια οταν ειναι αργια.

Fairy, αυτά που λέω ισχύουν 110%. Είναι το αντικείμενο της δουλειάς μου, δεν τα βγάζω από το μυαλό μου :cool:

Σου αντιγράφω από τη σχετική νομοθεσία για να δεις ακριβώς τι λένε οι κανονισμοί:

• you are entitled to a minimum of 5.6 weeks paid annual leave - 28 days for someone working five days a week (capped at a statutory maximum of 28 days for all working patterns)
  • you start building up holiday as soon as you start work
  • your employer can control when you take your holiday
  • you get paid your normal pay for your holiday
  • when you finish a job, you get paid for any holiday you have not taken
  • bank and public holidays can be included in your minimum entitlement
  • you continue to be entitled to your holiday leave throughout your ordinary and additional maternity leave and paternity and adoption leave

Σου βάζω σε bold τα στοιχεία που ο περισσότερος κόσμος αγνοεί, π.χ. ότι σύμφωνα με τη βρετανική εργατική νομοθεσία, μπορεί ο εργοδότης σου να σου δώσει άδεια όποτε τον βολεύει και όχι όποτε θέλεις εσύ.

Επίσης σχετικά με την άδεια ασθενείας και τις σχετικές πληρωμές:

If you're working for an employer under a contract of service, you're entitled to Statutory Sick Pay (SSP) if the following apply:

• you're sick for at least four days in a row (including weekends and bank holidays and days that you do not normally work)
  • you have average weekly earnings of at least £102 a week

The standard weekly rate for SSP is £81.60 a week.

Your employer will work out a daily rate of SSP if necessary. They will do this by dividing the weekly rate by the number of days youʼd normally work in that week. For working out SSP a week runs from Sunday to Saturday.

Φυσικά οι περισσότεροι μεγάλοι εργοδότες (δηλ. μεγάλες εταιρείες) έχουν παροχές καλύτερες από αυτές που προβλέπει ο νόμος. Έχω δουλέψει σε εταιρεία που δίνει 30 μέρες το χρόνο άδεια + 6 σε flexi benefits + αργίες, αλλά ξέρω και εταιρείες που δίνουν μόνο 20 μέρες άδεια + αργίες.

Όσο για την άδεια ασθενείας, υπάρχουν περιπτώσεις που εργαζόμενοι έχουν απολυθεί όντας καρκινοπαθείς και έχουν πάει σε tribunal αλλά η απόλυση είναι νόμιμη και ισχύει. Υπάρχουν κάποιες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσει ο εργοδότης για να απολύσει άτομο που λείπει από τη δουλειά λόγω ασθενείας, δεν μπορεί να σε απολύσει με το καλημέρα σας, αλλά δεν χρειάζεται να ανέβει και βουνά. Η επανειλλειμένη απουσία από την εργασία θεωρείται breach of contract, ανεξάρτητα με το λόγο, και συνεπώς μπορεί να οδηγήσει σε απόλυση.

Γι' αυτό προτιμούμε τις μεγάλες εταιρείες και όχι τους μικρομεσαίους εργοδότες, και κάθε φορά που αλλάζουμε δουλειά ελέγχουμε τα leave entitlements, για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως!

σορρυ εγω ειμαι ακαδημαικος στο πανεπιστημιο κ αυτο δεν ισχυει μαλλον σε εμας :) εχουμε αλλη νομοθεσια :) γι αυτο κιολας ολοι μας λενε το πανεπιστημιο ειναι safe place :D ισως το industry να ειναι αλλιως

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...