Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Καλησπέρα κορίτσια. Ήθελα να σας ρωτήσω, αντιμετώπισε κάποια άλλη θέμα με την ωρίμανση των ωαρίων της; Στην πρώτη μου προσπάθεια με βραχύ πρωτόκολλο κ ανταγωνιστές βλέπαμε 7-8 ωοθηλακια με οιστραδιολη πριν την ovitrelle 1400 και πήραμε μόνο 1 ωάριο. Ο γιατρός θεώρησε ότι δε με έπιασε η ovitrelle. Στη δεύτερη προσπάθεια δοκιμάσαμε serpafar και gonal ευελπιστώντας σε μαξ 4-5 ωάρια, βλέπαμε 3 στον υπέρηχο και πήραμε όντως 3 τα 2 όμως ανώριμα. Αυτή τη φορά μαζί με την ovitrelle κάναμε και arvekap (double trigger).

Σκέφτομαι πως ίσως την δεύτερη φορά τα πήραμε λίγο νωρίτερα (13η μέρα του κύκλου μου αντί για 14η κ το μεγαλύτερο είχε μέγεθος 17,5mm) 

Την πρώτη φορά πιστεύετε πως όντως έφταιξε ότι δε με έπιασε η ovitrelle? Τώρα ο γιατρός προτείνει βραχύ πρωτόκολλο με ανταγωνιστές όπως την πρώτη φορά με double trigger (ovitrelle και arvekap) για τελική ωρίμανση. Ποια είναι η γνώμη σας;

Καφέ Εξωσωματικής 2023 !

Recommended Posts

On 5/11/2023 at 12:30 PM, Ele@n said:

@kateriiina25 τα φώτα σου. Είμαι πριν την ωοληψια και έπεσε λίγο η Ε2 ενώ στον υπέρηχο φαίνονται μερικά ωοθηλακια. Γιατί; Δείχνει η τιμή αν είναι άδεια;

Κοριτσι sorry, τωρα το ειδα το μηνυμα σου. Αν πεσει λιγο η Ε2 ξερω οτι μπορει να οφειλεται σε καποιο ωοθηλακιο που εσπασε αλλα εχει τυχει σε καποιες κοπελες και ετσι απλα να πεσει αρκετα χωρις καποιον λογο. Σου ειχε ξανατυχει κ σενα ή λαθος θυμαμαι; Ποτε εχεις την ωοληψια;

On 5/11/2023 at 10:38 AM, Alex@ said:

Κορίτσια καλημέρα!! Τα ευχάριστα νέα στην ομάδα όλο και αυξάνονται και μακάρι να συνεχίσει έτσι και για τις υπόλοιπες!!

Θα ήθελα να ρωτήσω αν στην φάση της διέγερσης μέχρι την ωοληψια επιτρέπεται η άσκηση υψηλής έντασης;;

Καλημέρα, παίρνεις κάψουλες γαλακτοβακιλους κατά την θεραπεία με την αντιβιωση;; 

Με καθε επιφυλαξη γι αυτο που θα σου πω, σε κυκλο μεταφοράς εγω έκανα γυμναστικη κυριως cardio συν κοιλιακους, planks, squats κτλ γιατι ξερω οτι βοηθαει στην πάχυνση του ενδομητριου. Τωρα σε κυκλο διέγερσης δεν ξερω αλλα  μαλλον καλυτερα μετριας εντασης. Ρωτα και τον γιατρο σου παντως 

eardp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 8,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

3 ώρες πρίν, Lotos είπε:

Κορίτσια ,καλημέρα !ελπίζω να είστε καλά..μια νέα ερώτηση τριβελιζει τ μυαλό μου ...η υστεροσκοπηση μπορεί να αξιολογήσει το ενδομήτριο?για παράδειγμα όσον αφορά την πάχυνση τ ή κάποια παθολογία ή τραυματισμό ?

Με την υστεροσκοπηση ο γιατρός βλέπει την εικόνα εσωτερικά τις μήτρας και την είσοδο των σαλπίγγων. Βλέπει και τράχηλο. Βλέπει στο ενδομητριο εάν υπάρχουν πολύποδες και σου παίρνουν και δείγμα για βιοψία (εγώ το ζήτησα), συν σου προτείνουν σκαρατσινγκ γιατί κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι βοηθάει στην εμφύτευση. Εγώ έκανα υστεροσκοπηση πριν την δεύτερη εμβρυομεταφορα, τα κατάφερα απλά έπαιξαν και άλλα πράγματα θεωρώ λόγο στην επιτυχία. 

Πάντως θα έχεις 100% εικόνα για τομ εσωτερικό σου κόσμο. 

Για την πάχυνση δεν μπορούν να έχουν εικόνα, γιατί γίνεται νωρίς στον κύκλο σου. Εάν δεν παχαινει το ενδομήτριο σου σωστά, μπορούν να βρουν την αιτία (πολύποδες, ινομυωματα) συνήθως αυτά φαίνονται με υπέρηχο ή έστω με την σαλπιγογραφια.

Βλέπουν επίσης, εάν έχεις κάποια φλεγμονή στην μήτρα και με την βιοψία εάν υπάρχουν μικρόβια.

Υπάρχει και μια άλλη εξέταση που λέγεται ΕΡΑ εάν δεν κάνω λάθος, σε αυτό βλέπουν πότε είναι το δικό σου παράθυρο εμφύτευσης.

3 ώρες πρίν, Lotos είπε:

Κορίτσια ,καλημέρα !ελπίζω να είστε καλά..μια νέα ερώτηση τριβελιζει τ μυαλό μου ...η υστεροσκοπηση μπορεί να αξιολογήσει το ενδομήτριο?για παράδειγμα όσον αφορά την πάχυνση τ ή κάποια παθολογία ή τραυματισμό ?

Η υστεροσκοπηση φυσικα βλεπει κ το ενδομητριο φυσικα υπαρχουν κ εξετασεις  που ειδικευονται στο ενδομητριο κ μονο οπως το nsg αν δεν εχεις βγαλει ακρη μονο με υστεροσκοπηση 

• Ευχαριστώ 1

πρίν από 35 λεπτά , Xristina96 είπε:

Με την υστεροσκοπηση ο γιατρός βλέπει την εικόνα εσωτερικά τις μήτρας και την είσοδο των σαλπίγγων. Βλέπει και τράχηλο. Βλέπει στο ενδομητριο εάν υπάρχουν πολύποδες και σου παίρνουν και δείγμα για βιοψία (εγώ το ζήτησα), συν σου προτείνουν σκαρατσινγκ γιατί κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι βοηθάει στην εμφύτευση. Εγώ έκανα υστεροσκοπηση πριν την δεύτερη εμβρυομεταφορα, τα κατάφερα απλά έπαιξαν και άλλα πράγματα θεωρώ λόγο στην επιτυχία. 

Πάντως θα έχεις 100% εικόνα για τομ εσωτερικό σου κόσμο. 

Για την πάχυνση δεν μπορούν να έχουν εικόνα, γιατί γίνεται νωρίς στον κύκλο σου. Εάν δεν παχαινει το ενδομήτριο σου σωστά, μπορούν να βρουν την αιτία (πολύποδες, ινομυωματα) συνήθως αυτά φαίνονται με υπέρηχο ή έστω με την σαλπιγογραφια.

Βλέπουν επίσης, εάν έχεις κάποια φλεγμονή στην μήτρα και με την βιοψία εάν υπάρχουν μικρόβια.

Υπάρχει και μια άλλη εξέταση που λέγεται ΕΡΑ εάν δεν κάνω λάθος, σε αυτό βλέπουν πότε είναι το δικό σου παράθυρο εμφύτευσης.

Ααα ,άρα η αιτία είναι ξεκάθαρη απ' την υστεροσκοπηση κ απ' τ ερα ..γτ θέλω να τα κάνω κ τα 2! ευχαριστώ πολύ !

πρίν από 30 λεπτά , Lotos είπε:

Ααα ,άρα η αιτία είναι ξεκάθαρη απ' την υστεροσκοπηση κ απ' τ ερα ..γτ θέλω να τα κάνω κ τα 2! ευχαριστώ πολύ !

Το ΕΡΑ θα σου δείξει το παράθυρο εμφύτευσης και με την υστεροσκοπηση θα δουν την κατάσταση της μήτρας. Δεν ξέρω αν θα πάρεις απαντηση για την πάχυνση, αλλά γιατί σε ανησυχεί τόσο; Το παρακολουθείς καιρό και βλέπεις ότι θα έχεις πρόβλημα;

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, Lotos είπε:

Επίσης αν εχεις κανονικά ωορηξια και κάνεις μεταφορά εμβρυων σε φυσικό κύκλο ο γιατρός μου επέμενε ότι δε χρειάζεται ΕΡΑ τεστ, ακολουθείς τη φυσική πορεία του κύκλου σου, ωορρηξια και μετά απο 5 μέρες μεταφορά βλαστοκυστης. Αρκεί να κάνεις συχνούς υπερηχους και αιματολογικες για να διαπιστώσει με ακρίβεια ο γιατρός σου τη μέρα της ωορηξιας. Καλη επιτυχία!

• Ευχαριστώ 1

1 ώρα πρίν, Σποράκι είπε:

Το ΕΡΑ θα σου δείξει το παράθυρο εμφύτευσης και με την υστεροσκοπηση θα δουν την κατάσταση της μήτρας. Δεν ξέρω αν θα πάρεις απαντηση για την πάχυνση, αλλά γιατί σε ανησυχεί τόσο; Το παρακολουθείς καιρό και βλέπεις ότι θα έχεις πρόβλημα;

Γτ έχω περάσει απ' γιατρο π το  μονο π δε μου είχε βγάλει, ήταν να πεθάνω..με το ενδομήτριο μ είχε μιλήσει τον Νοέμβρη για ασερμαν(είχε ξεχάσει πως έπαιρνα σερπαφαρ),μετα για ενδομητριωση γτ μπέρδεψε το ωχρό σωμάτιο  κτλ.αλλαξα γιατρό κ μ το έχει αποκλείσει ββ  τωρα,αφού είδε σαλπιγγογραφια κ κτλ...αλλά έχω τρομερές φοβίες..τα σκέφτομαι κ ανεβάζω παλμούς σκέψου ..α και το καλύτερο όταν τον ρωτούσα τελικά τι ισχύει γτ έλεγε μπορεί κ το ένα μπορεί κ τ άλλο μου είπε να κάνω γιογκα

πρίν από 12 λεπτά , Lotos είπε:

Γτ έχω περάσει απ' γιατρο π το  μονο π δε μου είχε βγάλει, ήταν να πεθάνω..με το ενδομήτριο μ είχε μιλήσει τον Νοέμβρη για ασερμαν(είχε ξεχάσει πως έπαιρνα σερπαφαρ),μετα για ενδομητριωση γτ μπέρδεψε το ωχρό σωμάτιο  κτλ.αλλαξα γιατρό κ μ το έχει αποκλείσει ββ  τωρα,αφού είδε σαλπιγγογραφια κ κτλ...αλλά έχω τρομερές φοβίες..τα σκέφτομαι κ ανεβάζω παλμούς σκέψου ..α και το καλύτερο όταν τον ρωτούσα τελικά τι ισχύει γτ έλεγε μπορεί κ το ένα μπορεί κ τ άλλο μου είπε να κάνω γιογκα

Τραγικό να μπερδεύει ένας γυναικολόγος το ωχρό σωμάτιο με το οτιδήποτε άλλο. 

Επίσης, με υπερήχους φαίνεται εάν παχαινει σωστά το ενδομήτριο σου. Από την αρχή του κύκλου μέχρι το τέλος. Να δείτε τι πορεία ακολουθεί. Λογικά αυτό το έχετε δει πριν ξεκινήσεις εξωσωματικη. Στην εμβρυομεταφορα θέλουμε και το λεγόμενο triple line , τριπλή γραμμή. Εάν στα μέσα του κύκλου σου έχεις ενδομητριο πάνω από 8 θεωρείται ικανοποιητικο. Εσύ πόσο το έχεις πχ στην 15η μέρα; Στην 20η μέρα; Τι κύκλο έχεις; 

Το era τεστ νομίζω ότι πρέπει να πάρεις και φάρμακα και σου παίρνουν δείγμα μετά από το ενδομήτριο, εάν το λέω σωστά. Εμένα μου είχαν πει από το κέντρο ότι κοστίζει 700€ γιατί το δείγμα πάει στην Ισπανία. Εάν θυμάμαι σωστά.

Συν η υστεροσκοπηση με βιοψία, που το κόστος ξεκινάει από 700€ και πάνω. Όταν κάνεις υστεροσκοπηση δεν πρέπει να έχεις πάρεις φάρμακα εκείνο τον μήνα, γίνεται στις αρχές η εξέταση, όπως στην σαλπιγογραφια.

πρίν από 10 λεπτά , Xristina96 είπε:

Τραγικό να μπερδεύει ένας γυναικολόγος το ωχρό σωμάτιο με το οτιδήποτε άλλο. 

Επίσης, με υπερήχους φαίνεται εάν παχαινει σωστά το ενδομήτριο σου. Από την αρχή του κύκλου μέχρι το τέλος. Να δείτε τι πορεία ακολουθεί. Λογικά αυτό το έχετε δει πριν ξεκινήσεις εξωσωματικη. Στην εμβρυομεταφορα θέλουμε και το λεγόμενο triple line , τριπλή γραμμή. Εάν στα μέσα του κύκλου σου έχεις ενδομητριο πάνω από 8 θεωρείται ικανοποιητικο. Εσύ πόσο το έχεις πχ στην 15η μέρα; Στην 20η μέρα; Τι κύκλο έχεις; 

Το era τεστ νομίζω ότι πρέπει να πάρεις και φάρμακα και σου παίρνουν δείγμα μετά από το ενδομήτριο, εάν το λέω σωστά. Εμένα μου είχαν πει από το κέντρο ότι κοστίζει 700€ γιατί το δείγμα πάει στην Ισπανία. Εάν θυμάμαι σωστά.

Συν η υστεροσκοπηση με βιοψία, που το κόστος ξεκινάει από 700€ και πάνω. Όταν κάνεις υστεροσκοπηση δεν πρέπει να έχεις πάρεις φάρμακα εκείνο τον μήνα, γίνεται στις αρχές η εξέταση, όπως στην σαλπιγογραφια.

Κοίταξε εμένα πάντα ήταν πολυ καλο(γύρω στο 12) πέρυσι ειχα μια αποξεση .τον νομεβρη λοιπον έκανα υστεροσκοπηση σε άλλο γιατρό κ δε βρέθηκε κατι συμφησεις κτλ..κανω κύκλο με σερπαφαρ είχα 7.30..μετα δεν είχα περίοδο λόγω σπω .τώρα με τη διέγερση ήταν 6.30 αλλά μ είπε ο γιατρός πως αυτό είναι γτ έπαθα ορμονικό σοκ(είχα κ πολλά ωοθυλάκια στον υπέρηχο)...την μήτρα από τη σαλπιγγογραφια κ υπέρηχο τη βρίσκει μια χαρα..όσο να είναι όμως είμαι τρομαγμένη τόσα π έχω ακούσει κ περάσει..cyclacour  θα μου δώσει ..γτ μου είπε δοκιμαστικά αφού δεν έχω γενικά περίοδο ..

πρίν από 8 λεπτά , Lotos είπε:

Κοίταξε εμένα πάντα ήταν πολυ καλο(γύρω στο 12) πέρυσι ειχα μια αποξεση .τον νομεβρη λοιπον έκανα υστεροσκοπηση σε άλλο γιατρό κ δε βρέθηκε κατι συμφησεις κτλ..κανω κύκλο με σερπαφαρ είχα 7.30..μετα δεν είχα περίοδο λόγω σπω .τώρα με τη διέγερση ήταν 6.30 αλλά μ είπε ο γιατρός πως αυτό είναι γτ έπαθα ορμονικό σοκ(είχα κ πολλά ωοθυλάκια στον υπέρηχο)...την μήτρα από τη σαλπιγγογραφια κ υπέρηχο τη βρίσκει μια χαρα..όσο να είναι όμως είμαι τρομαγμένη τόσα π έχω ακούσει κ περάσει..cyclacour  θα μου δώσει ..γτ μου είπε δοκιμαστικά αφού δεν έχω γενικά περίοδο ..

Είσαι μια χαρά, μην ανησυχείς. Σε σεπραφαρ 7,5 είναι πολύ καλό. Επίσης ενισχύεται με τα σικλακιουρ, μην αγχώνεσαι για αυτό. Όσο για τα σχόλια του πρώην γιατρού σου δεν έχω λόγια!!!

Διαφημίσεις

πρίν από 1 λεπτό , Σποράκι είπε:

Είσαι μια χαρά, μην ανησυχείς. Σε σεπραφαρ 7,5 είναι πολύ καλό. Επίσης ενισχύεται με τα σικλακιουρ, μην αγχώνεσαι για αυτό. Όσο για τα σχόλια του πρώην γιατρού σου δεν έχω λόγια!!!

Μακάρι ...ναι ,τραγικός ..αστα

πρίν από 10 λεπτά , Ana21 είπε:

Καλησπέρα...Υπάρχει κάποιο κορίτσι που πήρε cyclacur κολπικά και βοηθήθηκε στην πάχυνση του ενδομητρίου;;; Δεν παχαίνει βρε κορίτσια μου...😞

Χωρίς να είμαι 1000% σίγουρη, τα ciclacur δεν τα παίρνουνε κολπικά, ούτως η άλλως είναι πολύ πολύ μικρά για ενδοκολπικα. Δεν είναι σαν τα utrogestan. Ξέρω ότι δίνουν και έξτρα αυτοκόλλητα για να βοηθήσουν την κατάσταση. 

1 hour ago, Lotos είπε:

Τότε δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι. Μετά την αποξεση έκανες υστεροσκοπηση; Δεν έχεις δηλαδή σταθερό κύκλο; Έχεις κάνει εμβρυομεταφορα σε τεχνιτο κύκλο; Παίρνεις ciclacur δεν κάνεις ωορρηξία, μεγαλώνει και το ενδομήτριο, κάνεις και μια ovitrell για να "ξεγελάσει" το μυαλό ότι έκανες ωορρηξία εκείνο τον μήνα και τσουο εμβρυομεταφορα στην μέση του κύκλου. 

Νιώθεις άνετα και καλά με τον γιατρό που είσαι τώρα; Τον εμπιστεύεσαι; 

Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. 

πρίν από 1 λεπτό , Xristina96 είπε:

Χωρίς να είμαι 1000% σίγουρη, τα ciclacur δεν τα παίρνουνε κολπικά, ούτως η άλλως είναι πολύ πολύ μικρά για ενδοκολπικα. Δεν είναι σαν τα utrogestan. Ξέρω ότι δίνουν και έξτρα αυτοκόλλητα για να βοηθήσουν την κατάσταση. 

Τότε δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι. Μετά την αποξεση έκανες υστεροσκοπηση; Δεν έχεις δηλαδή σταθερό κύκλο; Έχεις κάνει εμβρυομεταφορα σε τεχνιτο κύκλο; Παίρνεις ciclacur δεν κάνεις ωορρηξία, μεγαλώνει και το ενδομήτριο, κάνεις και μια ovitrell για να "ξεγελάσει" το μυαλό ότι έκανες ωορρηξία εκείνο τον μήνα και τσουο εμβρυομεταφορα στην μέση του κύκλου. 

Νιώθεις άνετα και καλά με τον γιατρό που είσαι τώρα; Τον εμπιστεύεσαι; 

Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. 

Έχω πολυκυστικες.Ναι ναι, μετά τη αποξεση.βέβαια δε μου δόθηκε ποτέ το ντιβιντι γτ δεν υπήρχε.εξου κ η φοβία μ.αστα μην τα θυμαμαι ..μόνο το αποτέλεσμα απ' τη βιοψία έχω  .τώρα νιώθω ασφαλής ,ναι γτ πήγα συστημένη απ κάποιους φίλους μ γιατρούς σε αυτόν..

5 ώρες πρίν, kateriiina25 είπε:

Με καθε επιφυλαξη γι αυτο που θα σου πω, σε κυκλο μεταφοράς εγω έκανα γυμναστικη κυριως cardio συν κοιλιακους, planks, squats κτλ γιατι ξερω οτι βοηθαει στην πάχυνση του ενδομητριου. Τωρα σε κυκλο διέγερσης δεν ξερω αλλα  μαλλον καλυτερα μετριας εντασης. Ρωτα και τον γιατρο σου παντως 

Ναι θα ρωτήσω βέβαια. Θετικό αυτό που λες για τον κυκλο μεταφοράς για το ενδομητριο, εγώ κάνω βάρη και HIIT, η γυμναστικη με βοηθάει να ρυθμίζω τον θυροειδη μου και συγκεκριμένα τα αντισώματα καθώς έχω προδιάθεση για χασιμοτο. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!! 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...