Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Καλησπέρα κορίτσια. Ήθελα να σας ρωτήσω, αντιμετώπισε κάποια άλλη θέμα με την ωρίμανση των ωαρίων της; Στην πρώτη μου προσπάθεια με βραχύ πρωτόκολλο κ ανταγωνιστές βλέπαμε 7-8 ωοθηλακια με οιστραδιολη πριν την ovitrelle 1400 και πήραμε μόνο 1 ωάριο. Ο γιατρός θεώρησε ότι δε με έπιασε η ovitrelle. Στη δεύτερη προσπάθεια δοκιμάσαμε serpafar και gonal ευελπιστώντας σε μαξ 4-5 ωάρια, βλέπαμε 3 στον υπέρηχο και πήραμε όντως 3 τα 2 όμως ανώριμα. Αυτή τη φορά μαζί με την ovitrelle κάναμε και arvekap (double trigger).

Σκέφτομαι πως ίσως την δεύτερη φορά τα πήραμε λίγο νωρίτερα (13η μέρα του κύκλου μου αντί για 14η κ το μεγαλύτερο είχε μέγεθος 17,5mm) 

Την πρώτη φορά πιστεύετε πως όντως έφταιξε ότι δε με έπιασε η ovitrelle? Τώρα ο γιατρός προτείνει βραχύ πρωτόκολλο με ανταγωνιστές όπως την πρώτη φορά με double trigger (ovitrelle και arvekap) για τελική ωρίμανση. Ποια είναι η γνώμη σας;

Καφέ Εξωσωματικής 2023 !

Recommended Posts

Γεια σας κοπέλες,

Δεν είμαι σίγουρη ότι γράφω στο κατάλληλο θέμα, αλλά θα το προσπαθήσω και βλέπουμε. Είμαι ακριβώς 36 ετών και πρόκειται άμεσα να επιχειρήσω εξωσωματική για πρώτη φορά. Τη διαδικασία την ξεκίνησα λόγω προβλήματος υγείας άσχετου με την υπογονιμότητα, αλλά δυστυχώς στις εξετάσεις που έκανα προληπτικά αποδείχθηκε ότι έχω πολύ υψηλή FSH και χαμηλή ΑΜΗ και γενικώς οι ορμόνες μου, κάθε φορά που κάνω αιματολογικές, ανεβοκατεβαίνουν. Έχω hasimoto από τα 19, ρυθμισμένη. Κανένα άλλο θέμα, κανένα σύμπτωμα στην περίοδο, κανένα εύρημα στους υπερήχους, τη σαλπιγγογραφία κλπ.

Πριν προχωρήσω στην εξωσωματικής δοκίμασα μια σπερματέγχυση με φάρμακα (ovaleap 150) και στα υπερηχογραφήματα ο γιατρός μου έλεγε ότι έβλεπε αρκετά ωάρια, μικρότερα και μεγαλύτερα, δηλαδή φυσιολογικά. Όταν έγινε η σπερματέγχυση είχα οιστραδιόλη γύρω στο 700. Το σπέρμα του συζύγου είναι εξαιρετικό.

Προφανώς απέτυχε η σπερματέγχυση, και μπήκα στη διαδικασία να συλλέξω τα έγγραφα για την επιτροπή. Ξαναέκανα ορμονικό έλεγχο για να είναι πρόσφατος και δυστυχώς βγήκε μια FSH 18,7. 

Από την εμπειρία σας, πιστεύετε θα πάει άπατη η εξωσωματική, ή υπάρχουν ελπίδες εφόσον με την πρόκληση της σπερματέγχυσης αντέδρασα καλά;

Αν λείπουν απαραίτητες πληροφορίες από το κείμενό μου, ρωτήστε. 

Αν κάποια έχει παρόμοια εμπειρία, ας απαντήσει παρακαλώ!

x

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 8,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

πρίν από 38 λεπτά , Soho24 είπε:

Κορίτσια sos! Οι orgalutran μένουν εκτός ψυγείου έτσι? Μπερδεύτηκα γιατί οι cetrotide ήταν ψυγείου και η φαρμακοποιός δεν ήξερε με βεβαιότητα (έλεος κάπου 🤨)

Εκτός ψυγείου 1000τα εκατό!σε σκιερό μέρος 

Γεια σας κορίτσια..λοιπόν με πήρε ο γιατρός 5εμβρυα πάνε πολύ καλά κ τα αφήνουν για βλαστοκυστες...πως σας φαίνεται ?μικρό το ποσοστό?για σπω έχει ελπίδα 1 να είναι υγιές ?

• Μου αρέσει 5

πρίν από 20 λεπτά , Lotos είπε:

Γεια σας κορίτσια..λοιπόν με πήρε ο γιατρός 5εμβρυα πάνε πολύ καλά κ τα αφήνουν για βλαστοκυστες...πως σας φαίνεται ?μικρό το ποσοστό?για σπω έχει ελπίδα 1 να είναι υγιές ?

Πιστεύω θα έχεις τρεις βλαστοκυστες!Πέμπτη θα ξέρεις 🙏

πρίν από 54 λεπτά , silvy22 είπε:

Εκτός οι orgalutran

Το παθαίνω το εγκεφαλικό καθώς εγώ τις έχω ψυγείο από τον Μάρτιο γιατί έτσι τις είχε κ ο φαρμακοποιος κα την επόμενη βδομάδα περιμένω να αρχισω διέγερση 

Δηλ τώρα αποδυναμωθηκαν;; 

Διαφημίσεις

πρίν από 6 λεπτά , Neverstop είπε:

Πιστεύω θα έχεις τρεις βλαστοκυστες!Πέμπτη θα ξέρεις 🙏

Τ σημαντικό είναι να είναι υγιή ..αυτός μας νοιάζει..αλλά μου φαίνεται πολύ λίγες ρε γαμωτο  γτ έχω ακούσει κοπέλες πνεχουν για 2 κ 3μεταφορες..

πρίν από 3 λεπτά , Alex@ είπε:

Το παθαίνω το εγκεφαλικό καθώς εγώ τις έχω ψυγείο από τον Μάρτιο γιατί έτσι τις είχε κ ο φαρμακοποιος κα την επόμενη βδομάδα περιμένω να αρχισω διέγερση 

Στο βίντεο λέει είτε σκιερο θερμοκρασια δωματίου είτε ψυγείο ...αλλά συνήθως τις έχουν εκτός!τι εννοείς να αποδυναμωθεί ?είσαι σε φάση διέγερσης ?δεν έχεις κάνει λάθος αλλά πάρε κ τον γιατρό να σε ηρεμήσει !

1 hour ago, Soho24 είπε:

Κορίτσια sos! Οι orgalutran μένουν εκτός ψυγείου έτσι? Μπερδεύτηκα γιατί οι cetrotide ήταν ψυγείου και η φαρμακοποιός δεν ήξερε με βεβαιότητα (έλεος κάπου 🤨)

Ναι εκτός!

22 ώρες πρίν, Miss_Pineapple είπε:

Κορίτσια μου καλησπέρα!! Ελπίζω όλες σας να είστε καλά!!! Θα τρελαθώ σήμερα!!! Είμαι γραφείο και μόνο όρεξη για δουλειά δεν έχω… Πήγαμε στο γιατρό για τον πρώτο υπέρηχο καιιιιιιιιι έχω δίδυμα!!! ♥️♥️🙏🙏🥑🥑 Το ένα έπιασε με την εμβρυμεταφορά κανονικά και το 2ο έγινε με φυσιολογική γονιμοποίηση είναι το ωαριο που είχε σπάσει και δεν το προλάβαμε με την ωοληψια!!! Ακούσαμε και καρδούλες και έλιωσα!!! 

Τι απίστευτα και ευχάριστα νέα!!!!συγχαρητήρια!!!!!!🥰🥰🥰🥰

ευχομαι μια πολύ πολύ καλη εγκυμοσύνη!!!!

• Ευχαριστώ 1

1 hour ago, Ιουλιέτα είπε:

Γεια σας κοπέλες,

Δεν είμαι σίγουρη ότι γράφω στο κατάλληλο θέμα, αλλά θα το προσπαθήσω και βλέπουμε. Είμαι ακριβώς 36 ετών και πρόκειται άμεσα να επιχειρήσω εξωσωματική για πρώτη φορά. Τη διαδικασία την ξεκίνησα λόγω προβλήματος υγείας άσχετου με την υπογονιμότητα, αλλά δυστυχώς στις εξετάσεις που έκανα προληπτικά αποδείχθηκε ότι έχω πολύ υψηλή FSH και χαμηλή ΑΜΗ και γενικώς οι ορμόνες μου, κάθε φορά που κάνω αιματολογικές, ανεβοκατεβαίνουν. Έχω hasimoto από τα 19, ρυθμισμένη. Κανένα άλλο θέμα, κανένα σύμπτωμα στην περίοδο, κανένα εύρημα στους υπερήχους, τη σαλπιγγογραφία κλπ.

Πριν προχωρήσω στην εξωσωματικής δοκίμασα μια σπερματέγχυση με φάρμακα (ovaleap 150) και στα υπερηχογραφήματα ο γιατρός μου έλεγε ότι έβλεπε αρκετά ωάρια, μικρότερα και μεγαλύτερα, δηλαδή φυσιολογικά. Όταν έγινε η σπερματέγχυση είχα οιστραδιόλη γύρω στο 700. Το σπέρμα του συζύγου είναι εξαιρετικό.

Προφανώς απέτυχε η σπερματέγχυση, και μπήκα στη διαδικασία να συλλέξω τα έγγραφα για την επιτροπή. Ξαναέκανα ορμονικό έλεγχο για να είναι πρόσφατος και δυστυχώς βγήκε μια FSH 18,7. 

Από την εμπειρία σας, πιστεύετε θα πάει άπατη η εξωσωματική, ή υπάρχουν ελπίδες εφόσον με την πρόκληση της σπερματέγχυσης αντέδρασα καλά;

x

Καλησπέρα και καλή αρχή!! Σου γράφω καθώς είχα παρόμοιες μετρήσεις και έχω μια εμπειρία. Σίγουρα οι πιθανότητες είναι μειωμένες αλλά πάντα αξίζει τουλάχιστον μία προσπάθεια. Το ότι έχεις χαμηλή ΑΜΗ δεν σημαίνει ότι δεν θα ανταποκριθείς σε διέγερση. Κ εγώ τα είχα όλα αυτά κ τις έκανα τις προσπάθειες μου. Πάντα αξίζει η προσπάθεια. Πόσο μάλλον όταν λες ότι στον υπέρηχο είδε πολλά μικρά ωοθηλακια. Εγώ σκέψου είχα βαριά βαριά 2. Αυτά τα μικρά σου λοιπόν σίγουρα έχουν πιθανότητες να μεγαλώσουν και να τα πάνε καλά. Επίσης η fsh σου τον επόμενο μήνα σε εξέταση 2ης μέρας μπορεί να είναι πιο χαμηλή. Η απόφαση είναι δική σας σε συνεργασία με το γιατρό φυσικά. Απλώς κάτι που δεν έχεις δοκιμάσει δεν μπορείς να πεις με σιγουριά ότι θα παει απατο γιατί μπορεί να πάει και τέλεια!! Καλή επιτυχία ότι κι αν επιλέξεις.

• Μου αρέσει 1

πρίν από 51 λεπτά , Lotos είπε:

Δεν ξέρω σε ποια προσπάθεια είσαι.αλλα θα σου πω από την εμπειρία μου ότι δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο η ποσότητα…πραγματικά θελεις μόνο ένα και καλο! Στη πρώτη προσπάθεια με διέγερση ειχα μόνο ένα ώριμο ωάριο και κατέληξε σε κύηση και στη 2η ειχα 7 και δεν κατέληξε. Και προφανώς τα αφήνουν να δουν ποια θα προχωρήσουν σε βλαστοκυστες γιατί είναι αρκετά τα έμβρυα. Ευχομαι να πάνε όσο καλύτερα γίνεται τα πράγματα για σένα και να καταλήξεις με ένα μωράκι αρχικά στη κοιλιά και μετά στην αγκαλιά! Πάντως το λεω για να το ακούω και εγω, στην επόμενη προσπάθεια δεν θα ασχοληθώ καθολου με τον αριθμό!

• Μου αρέσει 1

33 minutes ago, Alex@ said:

και εγώ στο ψυγείο τις έχω, ρώτησα και τις μαίες, δεν μου είπε κανείς να τις αφήσω έξω. Τσέκαρε λίγο τις οδηγίες χρήσης μέσα, τι λένε, φυλάσσεται που; 

Διαφημίσεις

1 hour ago, Ιουλιέτα είπε:

Γεια σας κοπέλες,

x

Καλησπέρα!θα σου αυτό που άκουσα πρόσφατα ένας ειδικός να λέει γιατί ουτε εγω ήξερα τι είναι αυτή η fsh. Πολύ απλοϊκά, είναι μια ορμόνη που εκκρίνει ο εγκέφαλος και κάνει τις ωοθήκες να λειτουργούν πιο εντατικά. Σα να αναγνωρίζει ότι κάτι γίνεται εκεί και παράγει αυτή την ορμόνη για να βοηθήσει. Επίσης εγω που παίρνω ένα συμπλήρωμα για την ποσότητα και την ποιότητα των ωαρίων, μου ανεβασε την fsh. Η χαμηλή ΑΜΗ δείχνει ότι λιγοστεύουν τα αποθέματα των ωαρίων σου αλλα δεν μπορείς να ξέρεις αν αυτά που έχουν μείνει είναι ποιοτικά ή όχι. Στη θέση σου, θα προσπαθούσα σίγουρα!!ενα και καλο θέλετε!

• Μου αρέσει 1

πρίν από 1 λεπτό , Katiamaxiking είπε:

Καλησπέρα!θα σου αυτό που άκουσα πρόσφατα ένας ειδικός να λέει γιατί ουτε εγω ήξερα τι είναι αυτή η fsh. Πολύ απλοϊκά, είναι μια ορμόνη που εκκρίνει ο εγκέφαλος και κάνει τις ωοθήκες να λειτουργούν πιο εντατικά. Σα να αναγνωρίζει ότι κάτι γίνεται εκεί και παράγει αυτή την ορμόνη για να βοηθήσει. Επίσης εγω που παίρνω ένα συμπλήρωμα για την ποσότητα και την ποιότητα των ωαρίων, μου ανεβασε την fsh. Η χαμηλή ΑΜΗ δείχνει ότι λιγοστεύουν τα αποθέματα των ωαρίων σου αλλα δεν μπορείς να ξέρεις αν αυτά που έχουν μείνει είναι ποιοτικά ή όχι. Στη θέση σου, θα προσπαθούσα σίγουρα!!ενα και καλο θέλετε!

Το συμπλήρωμα σου ανέβασε την fsh? Μα το αντίθετο δεν θέλουμε? 

• Μπερδεμένη/-ος 1

πρίν από 2 λεπτά , Neverstop είπε:

Το συμπλήρωμα σου ανέβασε την fsh? Μα το αντίθετο δεν θέλουμε? 

Και εγω ειχα τρομάξει αλλα ο ενδοκρινολόγος είναι απόλυτα καθησυχαστικός και σκεφτομαι ότι προφανώς παράχθηκε περισσότερο για να λειτουργήσουν καλύτερα οι ωοθήκες μου. Αυτή είναι δικη μου εξήγηση μετά που άκουσα τι κάνει αυτή η ορμόνη. Επίσης μου είχε πει ο γιατρός ότι θα τη ρίξουμε αν χρειαστεί. Δεν ξέρω πως…ήταν ένα 3ωρο ραντεβου και έπρεπε να πούμε πολλά. 

πρίν από 16 λεπτά , Katiamaxiking είπε:

Δεν ξέρω σε ποια προσπάθεια είσαι.αλλα θα σου πω από την εμπειρία μου ότι δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο η ποσότητα…πραγματικά θελεις μόνο ένα και καλο! Στη πρώτη προσπάθεια με διέγερση ειχα μόνο ένα ώριμο ωάριο και κατέληξε σε κύηση και στη 2η ειχα 7 και δεν κατέληξε. Και προφανώς τα αφήνουν να δουν ποια θα προχωρήσουν σε βλαστοκυστες γιατί είναι αρκετά τα έμβρυα. Ευχομαι να πάνε όσο καλύτερα γίνεται τα πράγματα για σένα και να καταλήξεις με ένα μωράκι αρχικά στη κοιλιά και μετά στην αγκαλιά! Πάντως το λεω για να το ακούω και εγω, στην επόμενη προσπάθεια δεν θα ασχοληθώ καθολου με τον αριθμό!

έχεις απόλυτο δίκιο απλά τα βλέπω σαν μαθηματικά ...απ' ότι κατάλαβα η πρώτη σ έδωσε εγκυμοσύνη κ δεν έφτασε στ τέλος ..εύχομαι να εισαι τυχερή χωρίς καμία άλλη ταλαιπωρία τώρα .εμένα με εξωσω είναι η πρώτη φορα..για αυτό ρωτάω κ σαν χαζο.χεχε.έχω όμως 3 εγκυμοσυνες στο παρελθον φυσιολ αλλά ...χωρίς παιδι..ευχαριστώ για τις ευχές ...

• Μου αρέσει 1

Κάναμε τεστ σήμερα πριν λίγο 12η μέρα από την ΕΤ στο σπίτι για είναι αρνητικό... Είχαμε βάλει 2 έμβρυα 3ης μέρας 😭😭😭😭😭😭😭 την Πέμπτη είναι η χοριακή αλλά λόγο άγχους μας είπε αύριο.... 

• Λυπημένη/-ος 8

Διαφημίσεις

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...