Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 6 ώρες πρίν, Alex@ είπε:

@linaa @Blue Velvetσας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!! μου ειπανε πως οι ναυτιες, οι αναγουλες κλπ δειχνουν οτι ολα πανε καλά κ ανησύχησα που σε εμένα υποχώρησαν.

Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω.. τι σημαίνει αν έχεις αναγουλες κλπ πάνε όλα καλά; Δλδ αν δεν έχεις δεν πάνε; Υπάρχουν και γυναίκες που έχουν εγκυμοσύνη ζάχαρη και όλα πήγαν καλά! Δεν το λέω για σένα κορίτσι μου αλλά για αυτούς που στο είπαν! Ο καθένας λέει τα δικά του και ταράζει μια έγκυο άδικα και τη βάζει σε σκέψεις!!!

3 ώρες πρίν, Antonia_ είπε:

Καλημέρα κορίτσια !! Έκανα την εμβρυομεταφορα μου σήμερα με δύο έμβρυα . Ένα ΑΑ κ ένα ΑΒ μου είπαν ένα καλό κ ένα λίγο πιο μέτριο. Και ξεκινάει η αναμονή μέχρι τη Δευτέρα 11/11. Ελπίζω αυτή τη φορά να γίνει κάτι κ να έχω καλά νέα μέχρι το τέλος 🙏🙏

Καλή επιτυχία κορίτσι μου! Να πάνε όλα καλά σε σε μια βδομάδα και κάτι να χεις ευχάριστα 🧡 ηρεμία χαλάρωση και καλό φαγητό 🙂

Καφέ Εξωσωματικής 2023 !

Recommended Posts

πρίν από 24 λεπτά , armousi είπε:

Συμφωνω απολυτα απλα ηθελα να σημειωσω την παραμετρο ακινησια για την οποια μπορει ενδεχομένως και ο γυναικολογος να εχει αποψη, χωρις να ειναι απαραιτητο να παρει τη γνωμη αιματολογου. Υπάρχουν βεβαια και περιπτωσεις αιμορραγικων διαταραχων δηλαδη το αντίθετο της θρομβοφιλιας οποτε σαφως και μια γνώμη ειδικου δε βλαπτει αρκει βεβαια τελικά να συμφωνουν μεταξυ τους και να μην μας φερνουν σε περισσοτερη συγχυση.

Να πω τελος οτι η καυτη πατατα ειναι σε τελικη ανάλυση στα χερια του γυναικολογου και οχι στου αιματολογου και για μενα προσωπικα αυτη εχει περισσότερη αξια (αν και εφοσον τον εμπιστεύομαι).

Αλήθεια; Ίσως εγώ να έχω συνηθίσει με τον δικό μου γυναικολόγο - εξωσωματικο. Είμαι και εγώ πολύ τυπική. Χρειάστηκε τώρα στην εγκυμοσύνη να πάω σε ενδοκρινολόγο - αιματολογο - δερματολόγο και γκαστρερολογο. Δεν αμφισβήτησε κανέναν. Ήθελε όμως τις γνωματεύσεις. Σε συνεννόηση οι γιατροί με τον γυναικολόγο μου μου έδωσαν την φαρμακευτική αγωγή που χρειάστηκα για το κάθε συμβάν. Η ενδοκρινολόγος μου είναι συνεργάτης του γυναικολόγου μου. Εγώ επέμενα να μου προτείνει κάποιον που εκείνος εμπιστεύεται. Πάντα τον ενημερώνω για τα αποτελέσματα πχ του θυροειδή και τι οδηγίες έχω. Για να ξέρει, σε περίπτωση που κάτι θέλει να αλλάξουμε να μιλήσουν οι γιατροί μεταξύ τους. Όπως και όταν κάνω με το καλό την καμπύλη ζαχάρου, η ενδοκρινολόγος μου θέλει τα αποτελέσματα. Ο θυροειδής ευθύνεται για πολλά δυσάρεστα γεγονότα στην εγκυμοσύνη. Εάν χτύπα ξύλο πάθει κάτι το μωρό μου ή εγώ λόγω λάθους διαχείρισης του θυροειδή αδένα θα φταίει η ενδοκρινολόγος και όχι ο γυναικολόγος. Και νομικά δηλαδή. Εκείνη έχει την ευθύνη. 

Αλλά μέχρι να πάρεις το μωράκι σου αγκαλιά για τα πάντα στο τέλος αποφασίζει ο γυναικολόγος σου. Σε εκείνον απευθύνεσαι γιατί περιμένεις ότι θα κάνει τα πάντα για να φτάσεις μέχρι το τέλος με ένα υγιές μωράκι. 

πρίν από 24 λεπτά , armousi είπε:

Ως προς αυτο ειναι χαρακτηριστικο οτι αν πχ νοσηλευεσαι ενω κανεις αντιπηκτικες και ειναι να μπεις  για καποιο χειρουργειο ή να κανεις βιοψια, την αντιπηκτικη συνηθως στην κοβουν απλα ενα 24ωρο πριν ενω αν παιρνεις σαλοσπιρ ακομα και οδοντιατρο να πας να βγαλεις ενα δοντι ζητανε να το κοψεις ιδανικα τουλαχιστον 5-7 μερες.

Άρα τα salospir είναι πιο δυνατά; 

Έχεις δίκιο, το έχω διαβάσει για την γέννα. Ότι το κόβεις πριν και μετά ξανά παίρνεις μέχρι και 40 μέρες μετά; Που είσαι λεχώνα;  Είχαμε πει με τον γυναικολόγο μου πριν τις αιμορραγίες ότι θα πάρω προληπτικά αντιπηκτικες επειδή είχα βιοχημικές εγκυμοσύνες. Με το που θα είχα το θετικό τεστ θα ξεκίναγα. Αλλά δεν πρόλαβα..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 8,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

1 hour ago, Xristina96 είπε:

Αλήθεια; Ίσως εγώ να έχω συνηθίσει με τον δικό μου γυναικολόγο - εξωσωματικο. Είμαι και εγώ πολύ τυπική. Χρειάστηκε τώρα στην εγκυμοσύνη να πάω σε ενδοκρινολόγο - αιματολογο - δερματολόγο και γκαστρερολογο. Δεν αμφισβήτησε κανέναν. Ήθελε όμως τις γνωματεύσεις. Σε συνεννόηση οι γιατροί με τον γυναικολόγο μου μου έδωσαν την φαρμακευτική αγωγή που χρειάστηκα για το κάθε συμβάν. Η ενδοκρινολόγος μου είναι συνεργάτης του γυναικολόγου μου. Εγώ επέμενα να μου προτείνει κάποιον που εκείνος εμπιστεύεται. Πάντα τον ενημερώνω για τα αποτελέσματα πχ του θυροειδή και τι οδηγίες έχω. Για να ξέρει, σε περίπτωση που κάτι θέλει να αλλάξουμε να μιλήσουν οι γιατροί μεταξύ τους. Όπως και όταν κάνω με το καλό την καμπύλη ζαχάρου, η ενδοκρινολόγος μου θέλει τα αποτελέσματα. Ο θυροειδής ευθύνεται για πολλά δυσάρεστα γεγονότα στην εγκυμοσύνη. Εάν χτύπα ξύλο πάθει κάτι το μωρό μου ή εγώ λόγω λάθους διαχείρισης του θυροειδή αδένα θα φταίει η ενδοκρινολόγος και όχι ο γυναικολόγος. Και νομικά δηλαδή. Εκείνη έχει την ευθύνη. 

Χριστίνα μου χαιρομαι πολυ που εχουν μια αρμονικη συνεργασια και συμφωνουν και ετσι εσυ μπορεις να νιωθεις ασφαλη και ησυχη! Επισης χαιρομαι πολυ που η αιματολογος σου ηταν συντηρητικη με τα πολλα φαρμακα γιατι εχω ακουσει περιπτώση φιλης μου που τη φορτωσαν με κορτιζονη και αντιπηκτικη χωρις σαφη εξηγηση, ετσι για να καλυψουμε ολα τα ενδεχομενα.

Εμενα παλι ο γυναικολογος μου ξεκαθαρισε οταν ειχαμε κοψει πλεον το σαλοσπιρ οτι  (ανεξαρτητως αιματωματος, αποκολλησης, ακινησιας κλπ) επειδη εχω διαβητη και τα αγγεια της μητρας τα θεωρει ταλαιπωρημενα θα κανω αντιπηκτικη μεχρι το τελος της εγκυμοσυνης, οπότε νομιζω δεν ετιθετο θεμα να παρει και προσθετη γνωμη παρα μονο ισως μια τυπικη επιβεβαιωση. Αν δεν ειχα τις αιμορραγιες ισως με αφηνε σε σαλοσπιρ μονο αφου ειχα ένδειξη λογω κινδυνου προεκλαμψιας...

Ως προς το τελευταίο που ειπες δηλ ποιος εχει την ευθυνη αν παει κατι στραβα στην εγκυμοσυνη, εχω την αισθηση οτι τις περισσοτερες φορες αυτο δεν μπορει να αποδειχθει δυστυχως ουτε να ειναι σίγουρο τι εφταιξε, ειδικα σε πολυπλοκες περιπτώσεις οπως ειμαστε συνηθης εμεις,  τα κοριτσια της εξωσωματικης!

1 hour ago, Xristina96 είπε:

Αρα τα salospir είναι πιο δυνατά; 

Έχεις δίκιο, το έχω διαβάσει για την γέννα. Ότι το κόβεις πριν και μετά ξανά παίρνεις μέχρι και 40 μέρες μετά; Που είσαι λεχώνα;  Είχαμε πει με τον γυναικολόγο μου πριν τις αιμορραγίες ότι θα πάρω προληπτικά αντιπηκτικες επειδή είχα βιοχημικές εγκυμοσύνες. Με το που θα είχα το θετικό τεστ θα ξεκίναγα. Αλλά δεν πρόλαβα..

Δεν ξερω αν μπορουν να χαρακτηριστουν πιο δυνατα ή οχι γιατι εχουν και αλλο μηχανισμο δρασης και τα δινουν για διαφορετικες ενδειξεις. Πχ τα σαλοσπιρ επεμβαινουν στα αιμοπεταλια και τα δινουν για προεκλαμψια ενω οι αντιπηκτικες δρουξ στους παραγοντες πηξης και τις δινουν αν εχεις θρομβοφιλια.

Δεν ξερω ποτε ακριβως πριν τη γεννα  κοβουν τις αντιπηκτικες αλλα το σαλοσπιρ για προεκλαμψια ξερω οτι το κοβουν συνηθως στην 36η εβδομαδα

• Μου αρέσει 1

3 ώρες πρίν, silvy22 είπε:

θα συμφωνήσω (Αντιπηκτικες ενέσεις δεν κάνεις μόνο όταν έχεις θρομβοφιλια), είχα πάει στην αιματολόγο πριν την εξωσωματική, όλες οι εξετάσεις καλές, κάναμε στην 9η εβδομάδα πάλι για επίκτητη θρομβοφιλία βγήκαν όλες καλές. Απο την ετ έκανα αντιπηκτικές, η αυχιενική όμως έδειξε υψηλή πιθανότητα για προεκλαμψία, ετσι προσθέσαμε και σαλοσπιρ, επίσης καθε βδομάδα μετράω ANTI- Xa, η αιματολόγος με καθοδηγεί, εκεί είδαμε ότι δεν με καλύπτουν και αυξήσαμε τη δόση. Επίσης ο εξωσωματικός μου μου τόνισε οτι ήθελε παρακολούθηση απο αιματολόγο πρίν την αυχιενική, εγω θεωρώ οτι είναι πολύ σημαντικό @Perdikoula μου να πας, ειδικά με 3 μωράκια, το Έλενα έχει εξαιρετική γιατρό

Σε ευχαριστω πολύ! Θα το συζητήσω με το γιατρό μου στο επόμενο ραντεβού και θα το κανονίσω! 

πρίν από 29 λεπτά , armousi είπε:

Χριστίνα μου χαιρομαι πολυ που εχουν μια αρμονικη συνεργασια και συμφωνουν και ετσι εσυ μπορεις να νιωθεις ασφαλη και ησυχη! Επισης χαιρομαι πολυ που η αιματολογος σου ηταν συντηρητικη με τα πολλα φαρμακα γιατι εχω ακουσει περιπτώση φιλης μου που τη φορτωσαν με κορτιζονη και αντιπηκτικη χωρις σαφη εξηγηση, ετσι για να καλυψουμε ολα τα ενδεχομενα.

Εμενα παλι ο γυναικολογος μου ξεκαθαρισε οταν ειχαμε κοψει πλεον το σαλοσπιρ οτι  (ανεξαρτητως αιματωματος, αποκολλησης, ακινησιας κλπ) επειδη εχω διαβητη και τα αγγεια της μητρας τα θεωρει ταλαιπωρημενα θα κανω αντιπηκτικη μεχρι το τελος της εγκυμοσυνης, οπότε νομιζω δεν ετιθετο θεμα να παρει και προσθετη γνωμη παρα μονο ισως μια τυπικη επιβεβαιωση. Αν δεν ειχα τις αιμορραγιες ισως με αφηνε σε σαλοσπιρ μονο αφου ειχα ένδειξη λογω κινδυνου προεκλαμψιας...

Ως προς το τελευταίο που ειπες δηλ ποιος εχει την ευθυνη αν παει κατι στραβα στην εγκυμοσυνη, εχω την αισθηση οτι τις περισσοτερες φορες αυτο δεν μπορει να αποδειχθει δυστυχως ουτε να ειναι σίγουρο τι εφταιξε, ειδικα σε πολυπλοκες περιπτώσεις οπως ειμαστε συνηθης εμεις,  τα κοριτσια της εξωσωματικης!

Δεν ξερω αν μπορουν να χαρακτηριστουν πιο δυνατα ή οχι γιατι εχουν και αλλο μηχανισμο δρασης και τα δινουν για διαφορετικες ενδειξεις. Πχ τα σαλοσπιρ επεμβαινουν στα αιμοπεταλια και τα δινουν για θρομβοφιλια ενω οο αντιπηκτικες δρουξ στους παραγοντες πηξης και τις δινουν αν εχεις θρομβοφιλια.

Δεν ξερω ποτε ακριβως πριν τη γεννα  κοβουν τις αντιπηκτικες αλλα το σαλοσπιρ για προεκλαμψια ξερω οτι το κοβουν συνηθως στην 36η εβδομαδα

Θα συμφωνήσω σε όλα όσα γράφεις. 

Ισχύει, νιώθω ασφάλεια. Για πολλά χρόνια δεν μπορούσα να βρω έναν γιατρό να νιώσω αυτήν την ασφάλεια που νιώθω τώρα. 

Επίσης έχεις δίκιο για την δική σου περίπτωση μπορεί και ο γυναικολόγος σου να αποφασίσει. Έχεις κάποιους λόγους που παίρνεις, δεν το κάνεις 100% προληπτικά, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις. Μόνο εάν κανείς έλεγχο κάθε μήνα για το πώς ανταποκρίνεται ο οργανισμός σου στις δόσεις της αντιπηκτικης δεν θα έπρεπε να τα βλέπει ο αιματολογος; Ή ξέρει και ο γυναικολόγος σου να τα κρίνει (απλή απορία). Δεν ξέρω πόσο κράτησαν οι αιμορραγίες σου. Εμένα στην 3η εβδομάδα αιμορραγιών αφού ακούσαμε καρδουλα σήκωσε τα χέρια του και είπε να ψαχτω με αιματολογο μήπως έχω πρόβλημα με παράγοντες πήξης. Αίμα 2η μέρα περιόδου, 10 μέρες πόνο και παρά μα πάρα πολλά πηγματα. Ούτε να τα θυμάμαι δεν θέλω. Με έχουν στιγματίσει. Ακόμα κοιτάω το χαρτί σε κάθε σκουπισμα.

Επίσης γνωρίζεις πολύ καλύτερα το θέμα ως παθουσα. Ενθουσιάστηκα με αυτό που είπες για την διαφορά του σαλοσπιρ με την αντιπηκτική. Αυτό το μικρό χαπακι τι δράση έχει. Είναι απίστευτο.

Τώρα είσαι έγκυος; Πως τα πας; 

Υγ. Για αυτό λέω ο κάθε γιατρός στην ειδικότητα του. Γιατί δεν συμφωνώ με τα τόσα προληπτικά φάρμακα που παίρνουμε. Ήδη περνούμε μια ντουζίνα λόγω εξωσωματικης. Όπως η φίλη σου έχω και εγώ άλλες τόσες. 

1 ώρα πρίν, armousi είπε:

@Ririii88, @Perdikoula, @Xristina96

Συγγνωμη που παρεμβαίνω απλα θα ήθελα να προσθεσω σε αυτο το σημειο επειδη κι εγω εχω το ιδιο προβλημα με αιμορραγιες, αποκολλησεις και κρεβατωμα και παρολαυτα συνεχιζω αντιπηκτική ενω μου εχει κοψει το σαλοσπιρ οτι στην περίπτωση που η γυναικα με οδηγια γιατρού εφαρμοζει αυστηρο κλινοστατισμό, λογω ακινησιας και υψηλων επιπεδων ορμονων (φυσικα οιστρογονα, εξωγενως χορηγούμενη προγεστερονη) ειναι αληθεια οτι υπαρχει κίνδυνος θρομβωσεων ( το αναφερουν μεσα και τα φαρμακα). Αρα χρειαζεται καλη ενυδατωση του οργανισμού και συνηθως δίνουν και την αντιπηκτικη σε μικρη δοση (προφυλακτικη). Γιατι αν παθει κάποια εγκυος θρομβωση με αυτα τα προβληματα μετα είναι υποχρεωτικό να παρει την αντιπηκτικη σε μεγαλυτερη δοση (θεραπευτικη οπως λεγεται) και αυτο αυξανει περισσοτερο τον κινδυνο αιμορραγίας. Δεν ειναι θεμα να φοβισουμε τις γυναικες αλλα αυτος ο κινδυνος ειναι υπαρκτος στην εγκυμοσυνη ειδικα οσο προχωρανε οι μηνες και οι γιατροι δε το ρισκαρουν συνηθως, επαναλαμβανω και πάλι εφόσον εχουν συστησει ακινησια. Επισης οι αντιπηκτικες συνηθως εχουν διαρκεια δρασης 24ωρων οποτε στο χειροτερο σεναριο αιμορραγιας στην κοβουν και σε 24 ωρες  σταματαει καπως η ζημια (αντιθετα το σαλοσπιρ συνηθως κανεις 5 μερες να φυγει η δραση του απο τον οργανισμο).

Δυστυχως δεν υπαρχει φαρμακο χωρις παρενεργειες και ολες οι θεραπευτικες αποφασεις των γιατρων ειναι συνεπεια ζυγισης κοστους-οφελους.

Κορίτσια σας διαβάζω όλες με προσοχή! Και σας ευχαριστω για όλες αυτές τις πληροφορίες! Είστε το παρεάκι μου εδώ που μένω τόσες ώρες μόνη! 
ολα αυτά θα τα ρωτήσω στο γιατρό! Ελπίζω και εύχομαι για όλες μας να πάνε όλα καλά! 
σας ευχαριστω από καρδιάς! 

• Μου αρέσει 1
  • Δύναμη! 1

Διαφημίσεις

πρίν από 4 λεπτά , Perdikoula είπε:

Κορίτσια σας διαβάζω όλες με προσοχή! Και σας ευχαριστω για όλες αυτές τις πληροφορίες! Είστε το παρεάκι μου εδώ που μένω τόσες ώρες μόνη! 
ολα αυτά θα τα ρωτήσω στο γιατρό! Ελπίζω και εύχομαι για όλες μας να πάνε όλα καλά! 
σας ευχαριστω από καρδιάς! 

Κορίτσι μου εύχομαι να πάνε όλα καλά. Εγώ ως παθουσα είμαι σίγουρη αφού ακούσατε καρδούλα όλα καλά θα πάνε. Οπλίσου με υπομονή. Ξεκουράσου, δες ταινίες , διάβασε κανέναν βιβλίο και εμείς εδώ είμαστε!!! ❤️

• Μου αρέσει 1

πρίν από 35 λεπτά , Xristina96 είπε:

Θα συμφωνήσω σε όλα όσα γράφεις. 

Ισχύει, νιώθω ασφάλεια. Για πολλά χρόνια δεν μπορούσα να βρω έναν γιατρό να νιώσω αυτήν την ασφάλεια που νιώθω τώρα. 

Επίσης έχεις δίκιο για την δική σου περίπτωση μπορεί και ο γυναικολόγος σου να αποφασίσει. Έχεις κάποιους λόγους που παίρνεις, δεν το κάνεις 100% προληπτικά, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις. Μόνο εάν κανείς έλεγχο κάθε μήνα για το πώς ανταποκρίνεται ο οργανισμός σου στις δόσεις της αντιπηκτικης δεν θα έπρεπε να τα βλέπει ο αιματολογος; Ή ξέρει και ο γυναικολόγος σου να τα κρίνει (απλή απορία). Δεν ξέρω πόσο κράτησαν οι αιμορραγίες σου. Εμένα στην 3η εβδομάδα αιμορραγιών αφού ακούσαμε καρδουλα σήκωσε τα χέρια του και είπε να ψαχτω με αιματολογο μήπως έχω πρόβλημα με παράγοντες πήξης. Αίμα 2η μέρα περιόδου, 10 μέρες πόνο και παρά μα πάρα πολλά πηγματα. Ούτε να τα θυμάμαι δεν θέλω. Με έχουν στιγματίσει. Ακόμα κοιτάω το χαρτί σε κάθε σκουπισμα.

Επίσης γνωρίζεις πολύ καλύτερα το θέμα ως παθουσα. Ενθουσιάστηκα με αυτό που είπες για την διαφορά του σαλοσπιρ με την αντιπηκτική. Αυτό το μικρό χαπακι τι δράση έχει. Είναι απίστευτο.

Τώρα είσαι έγκυος; Πως τα πας; 

Υγ. Για αυτό λέω ο κάθε γιατρός στην ειδικότητα του. Γιατί δεν συμφωνώ με τα τόσα προληπτικά φάρμακα που παίρνουμε. Ήδη περνούμε μια ντουζίνα λόγω εξωσωματικης. Όπως η φίλη σου έχω και εγώ άλλες τόσες. 

Εγω ειχα σχεδον συνεχεια το 2ο και 3ο μηνα ροζ, μπεζ, καφε ή κόκκινο αλλα ευτυχως οχι μεγαλη ποσοτητα. Και τωρα αρχες 4ου συνεχιζονται. Κι εγώ τρέμω καθε φορα που παω τουαλετα. Δεν εχει βρεθει σαφης εξηγηση για τις "αποκολλησεις". Στην αρχη λεγαμε ειναι συνηθισμένο σε εξωσωματική. Τωρα απο δω και περα αν συνεχιστει τι να πω, θα δουμε. Με βασανιζει κι εμένα η σκεψη της αντιπηκτικης παρολο που προσπαθώ να το σκεφτομαι ψυχραιμια και με βαση τη λογικη. Ειναι πολυ καλη ιδεα αυτο με την παρακολουθηση του αντι Χα. Θα ρωτησω τον γυναικολογο αν εχει νοημα να το μετρησουμε κι εμεις μηπως μπορεσω να χαμηλωσω τη δοση αν πχ υπαρχει περιπτωση να μου πεφτει πολυ. Αλλα για να ειμαι ειλικρινης για να την κοψω τελειως με τοση ακινησια και προγεστερονη φοβαμαι.

• Μου αρέσει 1

πρίν από 41 λεπτά , armousi είπε:

Εγω ειχα σχεδον συνεχεια το 2ο και 3ο μηνα ροζ, μπεζ, καφε ή κόκκινο αλλα ευτυχως οχι μεγαλη ποσοτητα. Και τωρα αρχες 4ου συνεχιζονται. Κι εγώ τρέμω καθε φορα που παω τουαλετα. Δεν εχει βρεθει σαφης εξηγηση για τις "αποκολλησεις". Στην αρχη λεγαμε ειναι συνηθισμένο σε εξωσωματική. Τωρα απο δω και περα αν συνεχιστει τι να πω, θα δουμε. Με βασανιζει κι εμένα η σκεψη της αντιπηκτικης παρολο που προσπαθώ να το σκεφτομαι ψυχραιμια και με βαση τη λογικη. Ειναι πολυ καλη ιδεα αυτο με την παρακολουθηση του αντι Χα. Θα ρωτησω τον γυναικολογο αν εχει νοημα να το μετρησουμε κι εμεις μηπως μπορεσω να χαμηλωσω τη δοση αν πχ υπαρχει περιπτωση να μου πεφτει πολυ. Αλλα για να ειμαι ειλικρινης για να την κοψω τελειως με τοση ακινησια και προγεστερονη φοβαμαι.

Εσύ έχεις παρά πολύ καιρό. Φαντάζομαι για μικρόβια έχεις ελέγξει, τράχηλο μέγεθος όλα αυτά είναι καλά; Ταλαιπώρησε παρά πολύ καιρό. Και εμένα αυτό μου είπαν, είναι σύνηθες στις εξωσωματικες. Η προγεστερόνη η αιματολογος μου μου είπε δεν δημιουργεί πρόβλημα. Εγώ ακόμα παίρνω. Έπαιρνα 4 utrogestan και 1 prolutex κάθε μέρα. Εγώ επειδή δεν είχα αποκόλληση ο γιατρός είπε να περπατάω λίγο. Να μην είμαι μόνιμα ξάπλα. Προσπάθησα όσο μπορούσα. Η ψυχολογία στα τάρταρα. Είχα τόσο πολύ που πήγα να επιβεβαιώσω την "αποβολή" και έτσι ακούσαμε καρδούλα. Έχεις επιβεβαιωμένη αποκόλληση; Φαίνεται ότι έχεις αποκόλληση; Μήπως να μιλήσεις με τον γιατρό σου ; Έστω για το anti-XA; 

Δεν υπάρχει "λογική" σε αυτά. Μπορεί για τον οργανισμό σου η δόση αυτή να είναι μεγάλη. Πχ εάν σου σπάνε αγγεία επειδή μεγαλώνει η μήτρα, η αντιπηκτικες μήπως αποτρέπουν την επούλωση τους; Μήπως εάν μειώσεις την δόση ή στην σταματήσουν για 1-2 εβδομάδες κοπεί το αίμα και σταματήσεις να είσαι κλινήρης; 

Κορίτσια καλησπέρα,την προηγούμενη Δευτέρα πήγα στον γιατρό και είδαμε εμβρυακι με καρδιακή λειτουργία. Ωστόσο από την προηγούμενη Δευτέρα μέχρι και σήμερα έχω καφέ ροζ στο σκούπισμα κάποιες φορές και κομμάτια ( συγγνώμη για τη περιγραφή). Έχω κατααγχωθει πάλι ...,ο γιατρός Μ είπε συνεχίζεις αγωγή και ξεκούραση. Δεν θέλω να γίνει κάτι ειλικρινά φοβάμαι πάρα πολύ......επόμενο ραντεβού με γιατρό 3 Μαιου. Βρε κορίτσια,από τις εμπειρίες σας,αυτά τα υγρά είναι λόγος ανησυχίας?? Να σημειώσω ότι έχω και ελαφριά πονάκια περιόδου. Λέτε να χάνετε το όνειρο???

• Μου αρέσει 1

Εγώ κορίτσια γλυκό εχω να φάω 2 μήνες. Μονο κατι κλεφτές μπουκιές απο μία σοκολατόπιτα που βρέθηκε μπροστά μου μια μερα και ενα lemon pie από το slim bites (γλυκά χωρίς ζάχαρη) στα γενέθλια μου. Τωρα  έφερε ο πεθερός μου κουλουράκια που έφτιαξε η πεθερά και θελω να κλάψω. Έφαγα 1 και εχω τύψεις τωρα. Τα σκέφτομαι συνέχεια τα γλυκά και τα βλέπω και στον ύπνο μου όπως ειπε και η @silvy22. Εχω μια μαύρη σοκολατίτσα με στέβια να τρώω που και που κανενα τετραγωνακι να ξεγελάω την λαχτάρα μου. Ειμαι στον 3ο και εχω παρει ήδη 2 κιλά ενώ κανω πολυ προσεγμένη διατροφή αλλα έχω τρελό πρήξιμο και νομίζω ειναι και απο τα φάρμακα 

3 minutes ago, Ninaki- said:

Κορίτσια καλησπέρα,την προηγούμενη Δευτέρα πήγα στον γιατρό και είδαμε εμβρυακι με καρδιακή λειτουργία. Ωστόσο από την προηγούμενη Δευτέρα μέχρι και σήμερα έχω καφέ ροζ στο σκούπισμα κάποιες φορές και κομμάτια ( συγγνώμη για τη περιγραφή). Έχω κατααγχωθει πάλι ...,ο γιατρός Μ είπε συνεχίζεις αγωγή και ξεκούραση. Δεν θέλω να γίνει κάτι ειλικρινά φοβάμαι πάρα πολύ......επόμενο ραντεβού με γιατρό 3 Μαιου. Βρε κορίτσια,από τις εμπειρίες σας,αυτά τα υγρά είναι λόγος ανησυχίας?? Να σημειώσω ότι έχω και ελαφριά πονάκια περιόδου. Λέτε να χάνετε το όνειρο???

Το έχουμε πάθει εδώ μεσα 8 στις 10 κοπέλες. Σχεδόν ποτε δεν ειναι κατι ανησυχητικό. Ξεκουράσου και θα δεις οτι θα πάνε ολα καλα 

• Μου αρέσει 3

eardp2.png

Διαφημίσεις

πρίν από 45 λεπτά , Xristina96 είπε:

Εσύ έχεις παρά πολύ καιρό. Φαντάζομαι για μικρόβια έχεις ελέγξει, τράχηλο μέγεθος όλα αυτά είναι καλά; Ταλαιπώρησε παρά πολύ καιρό. Και εμένα αυτό μου είπαν, είναι σύνηθες στις εξωσωματικες. Η προγεστερόνη η αιματολογος μου μου είπε δεν δημιουργεί πρόβλημα. Εγώ ακόμα παίρνω. Έπαιρνα 4 utrogestan και 1 prolutex κάθε μέρα. Εγώ επειδή δεν είχα αποκόλληση ο γιατρός είπε να περπατάω λίγο. Να μην είμαι μόνιμα ξάπλα. Προσπάθησα όσο μπορούσα. Η ψυχολογία στα τάρταρα. Είχα τόσο πολύ που πήγα να επιβεβαιώσω την "αποβολή" και έτσι ακούσαμε καρδούλα. Έχεις επιβεβαιωμένη αποκόλληση; Φαίνεται ότι έχεις αποκόλληση; Μήπως να μιλήσεις με τον γιατρό σου ; Έστω για το anti-XA; 

Δεν υπάρχει "λογική" σε αυτά. Μπορεί για τον οργανισμό σου η δόση αυτή να είναι μεγάλη. Πχ εάν σου σπάνε αγγεία επειδή μεγαλώνει η μήτρα, η αντιπηκτικες μήπως αποτρέπουν την επούλωση τους; Μήπως εάν μειώσεις την δόση ή στην σταματήσουν για 1-2 εβδομάδες κοπεί το αίμα και σταματήσεις να είσαι κλινήρης; 

Ναι εξ αρχης ταλαιπωρουμαι. Καθαριζω λιγο και μετα πάλι τα ιδια. Η μεγαλύτερη ανασα που πηρα(ανεξαρτητως αιματωματος, αποκολλησης κλπ) ηταν 3 συνεχομενες εβδομαδες τελείως καθαρη αλλα με πολλη ξαπλα και προγεστερονη στο φουλ (2 prolutex και 2 utrogestan 200 απο το στόμα). 

Ειχαμε ελεγξει τα μικροβια πριν την εμβρυομεταφορα. Νομιζω οτι σου ξανακανουν στην 15η εβδομάδα περιπου. Ο τραχηλος καλος σε μηκος. Η αποκολληση (αιματωμα) φαινεται και τωρα που διακρινεται και ο πλακουντας βρισκεται στην περιφερεια του.

θα ρωτησω για τον αντι Χα αλλα πλεον μου είναι πολυ δυσκολο ψυχολογικα να ξεθαρεψω και να αρχισω να κινουμαι εκτος σπιτιου ακομη και γιατρός να το πει.

Σε περιπτωση που συνεχιστουν ετσι δυσκολα τα πραγματα σκεφτομαι μηπως θα ηταν καλυτερα να αποταθω για παρακολουθηση σε δημοσιο νοσοκομειο.

• Μου αρέσει 1

πρίν από 18 λεπτά , kateriiina25 είπε:

Εγώ κορίτσια γλυκό εχω να φάω 2 μήνες. Μονο κατι κλεφτές μπουκιές απο μία σοκολατόπιτα που βρέθηκε μπροστά μου μια μερα και ενα lemon pie από το slim bites (γλυκά χωρίς ζάχαρη) στα γενέθλια μου. Τωρα  έφερε ο πεθερός μου κουλουράκια που έφτιαξε η πεθερά και θελω να κλάψω. Έφαγα 1 και εχω τύψεις τωρα. Τα σκέφτομαι συνέχεια τα γλυκά και τα βλέπω και στον ύπνο μου όπως ειπε και η @silvy22. Εχω μια μαύρη σοκολατίτσα με στέβια να τρώω που και που κανενα τετραγωνακι να ξεγελάω την λαχτάρα μου. Ειμαι στον 3ο και εχω παρει ήδη 2 κιλά ενώ κανω πολυ προσεγμένη διατροφή αλλα έχω τρελό πρήξιμο και νομίζω ειναι και απο τα φάρμακα 

Το έχουμε πάθει εδώ μεσα 8 στις 10 κοπέλες. Σχεδόν ποτε δεν ειναι κατι ανησυχητικό. Ξεκουράσου και θα δεις οτι θα πάνε ολα καλα 

Εγώ έχω από τον Νοέμβριο να φάω ζάχαρη😭😭😭😭αλλά τώρα τελευταία αρχισα και κλέβω.. Φτιάχνω γλυκακια με αυτή τη σοκολάτα που λες τρουφάκια, κορμό... Ε δεν είναι πολυ νόστιμα είναι η αλήθεια αλλά τι να κάνουμε.. Τα Χριστούγεννα δεν έφαγα ουτε ενα λατρεμενο μελομακαρονο, τώρα δεν θα φάω ουτε λίγο γεμιστο τσουρέκι.. Πόσο να αντέξει μια ψυχή τέρμα γλυκατζου;και κάπως έτσι έχασα έξι κιλά!! 

5 minutes ago, piglet said:

Εγώ έχω από τον Νοέμβριο να φάω ζάχαρη😭😭😭😭αλλά τώρα τελευταία αρχισα και κλέβω.. Φτιάχνω γλυκακια με αυτή τη σοκολάτα που λες τρουφάκια, κορμό... Ε δεν είναι πολυ νόστιμα είναι η αλήθεια αλλά τι να κάνουμε.. Τα Χριστούγεννα δεν έφαγα ουτε ενα λατρεμενο μελομακαρονο, τώρα δεν θα φάω ουτε λίγο γεμιστο τσουρέκι.. Πόσο να αντέξει μια ψυχή τέρμα γλυκατζου;και κάπως έτσι έχασα έξι κιλά!! 

Σου είχαν πει ότι πρέπει να χάσεις; Εμένα μου είπαν να πάρω αλλά μου έχουν κόψει ζάχαρη, λευκό αλεύρι, λευκά ζυμαρικά και όλες τις πολύ θερμιδογόνες τροφές. Πως παχαίνω με μαρούλια και μπρόκολα... δεν ξέρω 😅 

Εγώ πάντως είπα ότι θα φάω μία φέτα τσουρέκι με μερέντα και το περιμένω πως και πως 🤤 

eardp2.png

πρίν από 21 λεπτά , armousi είπε:

Ναι εξ αρχης ταλαιπωρουμαι. Καθαριζω λιγο και μετα πάλι τα ιδια. Η μεγαλύτερη ανασα που πηρα(ανεξαρτητως αιματωματος, αποκολλησης κλπ) ηταν 3 συνεχομενες εβδομαδες τελείως καθαρη αλλα με πολλη ξαπλα και προγεστερονη στο φουλ (2 prolutex και 2 utrogestan 200 απο το στόμα). 

Ειχαμε ελεγξει τα μικροβια πριν την εμβρυομεταφορα. Νομιζω οτι σου ξανακανουν στην 15η εβδομάδα περιπου. Ο τραχηλος καλος σε μηκος. Η αποκολληση (αιματωμα) φαινεται και τωρα που διακρινεται και ο πλακουντας βρισκεται στην περιφερεια του.

θα ρωτησω για τον αντι Χα αλλα πλεον μου είναι πολυ δυσκολο ψυχολογικα να ξεθαρεψω και να αρχισω να κινουμαι εκτος σπιτιου ακομη και γιατρός να το πει.

Σε περιπτωση που συνεχιστουν ετσι δυσκολα τα πραγματα σκεφτομαι μηπως θα ηταν καλυτερα να αποταθω για παρακολουθηση σε δημοσιο νοσοκομειο.

Σε αυτό ότι σου πει ο γιατρός. Μετά από τόσο καιρό θα έμπαινα και εγώ για λίγο καιρό για παρακολούθηση. Για την ψυχολογία μου και μόνο. Ειδικά τώρα που είσαι στον 4ο. Είσαι Αθήνα; Έχει στο Αλεξάνδρα 2 πολύ καλούς που ασχολούνται με δύσκολες εγκυμοσύνες. Ο φόβος αργεί να φύγει. Εδώ εγώ που έχω τόσο καιρό και πάλι τρέμω. Πόσο σε καταλαβαίνω. Το λες και τρέμω εγώ λες και σε ξερω. Λυπάμαι πολύ για αυτό που περνάς! Εύχομαι να ξυπνήσεις μια μέρα και να μην ξανά δεις αυτά τα σκατουγρα! Έλεος. Και να το απολαύσεις κορίτσι μου. Το μωράκι σου πάντως το παλεύει ❤️❤️❤️

10 ώρες πρίν, Libra 81 είπε:

Καλημέρα. Και εγώ ταλαιπωρουμαι εδώ και ενάμιση χρόνο με το ενδομήτριο....είμαι στην αναμονή της τέταρτης βιοψιας και ελπίζω να έχω βελτίωση για να μπορέσω να προχωρησω σε εμβρυομεταφορα. Τις δυο πρωτες φορές οι γαλακτοβακιλλοι ήταν στο μηδέν και μετά από ένα χρόνο πηγε στο 11%. Ο γιατρός μου είπε ότι απο την στιγμή που ανέβηκε θα προχωρησε και άλλο. Για να δουμε.Εννοείται ότι όλο αυτό το διάστημα παιρνω προβιοτικά από το στόμα τρώω γιαούρτι προβιο πινω κεφιρ και βάζω κολπικα υποθετα. 

Καλησπέρα, σου άλλαζε τα προβιοτικα μήπως σου κάτσει καλύτερα άλλο? 

Σε ποιο ποσοστό θα σου δώσει το οκ? Μου ακούγεται πολύ χρονοβόρο.. 

Διαφημίσεις

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...