Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 6 ώρες πρίν, Alex@ είπε:

@linaa @Blue Velvetσας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!! μου ειπανε πως οι ναυτιες, οι αναγουλες κλπ δειχνουν οτι ολα πανε καλά κ ανησύχησα που σε εμένα υποχώρησαν.

Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω.. τι σημαίνει αν έχεις αναγουλες κλπ πάνε όλα καλά; Δλδ αν δεν έχεις δεν πάνε; Υπάρχουν και γυναίκες που έχουν εγκυμοσύνη ζάχαρη και όλα πήγαν καλά! Δεν το λέω για σένα κορίτσι μου αλλά για αυτούς που στο είπαν! Ο καθένας λέει τα δικά του και ταράζει μια έγκυο άδικα και τη βάζει σε σκέψεις!!!

3 ώρες πρίν, Antonia_ είπε:

Καλημέρα κορίτσια !! Έκανα την εμβρυομεταφορα μου σήμερα με δύο έμβρυα . Ένα ΑΑ κ ένα ΑΒ μου είπαν ένα καλό κ ένα λίγο πιο μέτριο. Και ξεκινάει η αναμονή μέχρι τη Δευτέρα 11/11. Ελπίζω αυτή τη φορά να γίνει κάτι κ να έχω καλά νέα μέχρι το τέλος 🙏🙏

Καλή επιτυχία κορίτσι μου! Να πάνε όλα καλά σε σε μια βδομάδα και κάτι να χεις ευχάριστα 🧡 ηρεμία χαλάρωση και καλό φαγητό 🙂

Καφέ Εξωσωματικής 2023 !

Recommended Posts

πρίν από 1 λεπτό , Xristina96 είπε:

Ενώ ο εξωσωματικος μου λόγω βιοχημικών που είχα μου είχε προτείνει αντιπηκτικες για όλο το 9μηνον+ λεχώνα.

Στην αυχενική όλα καλά, στην β επιπέδου θα το κοιτάξουμε. Προς το παρόν φαίνεται να μην έχω πιθανότητες. Αλλά αυτά είναι και κληρονομικά. Η νύφη μου έχει ενώ ήταν 25 μόνο. 

όλα καλά θα είναι!!!

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 8,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Καλή επιτυχία στα αποτελέσματα!! Εύχομαι να το βρείτε. 

Εγώ ακόμα ψάχνω την σωστή δόση T4 για τον θυροειδή. Πάλι ανέβηκε απότομα. 

Just now, silvy22 είπε:

όλα καλά θα είναι!!!

• Λυπημένη/-ος 1

πρίν από 31 λεπτά , Xristina96 είπε:

Κληρονομικότητα θρομβοφιλιας φαίνεται στις εξετάσεις όπου φαίνεται εάν έχεις επίκτηκη ή κληρονομική εάν το λέω σωστά. Κιλά, ηλικία , κάπνισμα αυτό το κρίνει πάντα ένας αιματολογος και όχι ο γυναικολόγος. Κάνεις και τις απαραίτητες εξετάσεις για να δεις εάν σε καλύπτει η δόση που παίρνεις. Οι εξετάσεις αυτές γίνονται κάθε μήνα.  Η εξωσωματική από μόνη της δεν οδηγεί σε θρόμβωση, μην λέμε τέτοιες κουβέντες μας διαβάζουν και κορίτσια που ξεκινάνε τώρα και θα τρομάξουν. Μας δίνουν στην αρχή σαλοσπιρ ή αντιπηκτικες προληπτικά επειδή παίρνουμε πολλά χάπια. Όπως πχ την κορτιζόνη. Καμία μας δεν θέλει να χάσει το παιδί της προφανώς και όταν έχεις θρομβοφυλια κινδυνεύεις και εσύ η ίδια με εμβολή. Αλλά όλα αυτά που παίρνουμε θέλουν και τις ανάλογες οδηγίες από τους ειδικούς. 

Εχουν αποδειχθεί με σχετικές έρευνες ότι τα φάρμακα που παίρνουμε στην εμβρυομεταφορα δεν προκαλούν θρόμβωση ούτε τις διέγερσης.

Αυτά δεν είναι δικά μου λεγόμενα αλλά της αγαπημένης μου και πολλών εδώ μέσα αιματολογου ❤️

Τέλος υπάρχουν και οι περιπτώσεις όπου οι αντιπηκτικες και το salospir οδηγεί σε αντίθετο αποτέλεσμα. Πχ εάν έχεις αιμοφιλία.

Αυτά που έγραψα μου τα ανέφερε η αιματολογος μου και όχι ο γυναικολόγος μου,η οποία μου έγραψε όλες τις εξετάσεις και μου συνέστησε την δόση που προανέφερα. Πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι δεν  απευθύνθηκα σε αιματολογο? Επίσης,δεν  είπα ότι η εξωσωματική από μόνη της οδηγεί στην θρομβοφιλια,προσέχω πώς εκφράζομαι. Ανέφερα κάποιους παράγοντες και ένας από αυτούς είναι και η εξωσωματική,όπως μου είπε η αιματολογος (το τονίζω). Εφόσον η κοπέλα κάνει αντιπηκτικες ενέσεις με οδηγίες γιατρού,ο οποίος λογικά θα γνωρίζει το ιστορικό της και θα έχει δει τις εξετάσεις της,δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τον αμφισβητούμε. Όπως είπες,μας διαβάζουν γυναίκες οι οποίες ξεκινούν την εξωσωματική,οπότε αυτό που πρέπει να κάνουν,είναι να εμπιστεύονται τον γιατρό τους σχετικά με το ποια φάρμακα πρέπει να πάρουν. Αυτός κάτι παραπάνω θα ξέρει,λέω εγώ τώρα 

πρίν από 10 λεπτά , Blue Velvet είπε:

Αυτά που έγραψα μου τα ανέφερε η αιματολογος μου και όχι ο γυναικολόγος μου,η οποία μου έγραψε όλες τις εξετάσεις και μου συνέστησε την δόση που προανέφερα. Πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι δεν  απευθύνθηκα σε αιματολογο? Επίσης,δεν  είπα ότι η εξωσωματική από μόνη της οδηγεί στην θρομβοφιλια,προσέχω πώς εκφράζομαι. Ανέφερα κάποιους παράγοντες και ένας από αυτούς είναι και η εξωσωματική,όπως μου είπε η αιματολογος (το τονίζω). Εφόσον η κοπέλα κάνει αντιπηκτικες ενέσεις με οδηγίες γιατρού,ο οποίος λογικά θα γνωρίζει το ιστορικό της και θα έχει δει τις εξετάσεις της,δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τον αμφισβητούμε. Όπως είπες,μας διαβάζουν γυναίκες οι οποίες ξεκινούν την εξωσωματική,οπότε αυτό που πρέπει να κάνουν,είναι να εμπιστεύονται τον γιατρό τους σχετικά με το ποια φάρμακα πρέπει να πάρουν. Αυτός κάτι παραπάνω θα ξέρει,λέω εγώ τώρα 

άσχετο αλλά ήθελα να σε ρωτήσω, αφού είχες εμετούς μέχρι το τέλος αν είχες πάρει τελικά κιλα....🥰

πρίν από 2 λεπτά , silvy22 είπε:

άσχετο αλλά ήθελα να σε ρωτήσω, αφού είχες εμετούς μέχρι το τέλος αν είχες πάρει τελικά κιλα....🥰

Πονεμένη ιστορία..πήρα 17 στην εξωσωματική μέσα σε πέντε μήνες και 9 στην εγκυμοσύνη. Δεν έβαλα πολλά όταν ήμουν έγκυος. Πάλι καλά,γιατί θα είχε ξεφύγει τελείως η κατάσταση.Στην εξωσωματική είχα τρελή όρεξη για γλυκό,εκεί που καθόμουν,σκεφτόμουν παστες και προφιτερόλ,είχα τρελαθεί!

• Χαχα 3

Διαφημίσεις

πρίν από 14 λεπτά , Blue Velvet είπε:

Έχεις δίκιο, ζητώ συγνώμη για το κομμάτι του αιματολογου, έτσι όπως τα διάβασα (είμαι στην δουλειά) κατάλαβα λάθος, ότι συμφωνείς με το να δίνει τέτοιες οδηγίες ο γυναικολόγος. Έχουν γνώσεις αλλά είναι γενικές. Μπορεί ένας γυναικολόγος πχ να σου δώσει Τ4 χωρις έλεγχο από ενδοκρινολόγο; Να ρυθμίζει την δόση εκείνος; Και ας έχει γνώσεις σε ορμονικά θέματα. Φυσικά και όχι. Μόνο να κρίνουν την κατάσταση, στο ποια επιπλέον ειδικότητα γιατρού θα πρέπει να σε δει.  Εδώ δίνουν dostinex οι γυναικολόγοι - εξωσωματικοι που θέλει πολύ λεπτό χειρισμό και μόνο ένας ενδοκρινολόγος μπορεί να το κάνει. Τα λέω ως παθουσα. 

Τον γιατρό μας πρέπει να τον εμπιστευόμαστε αλλά ο καθένας στην ειδικότητα του. Ένας γυναικολόγος δεν πρέπει να παίρνει αποφάσεις, ενος ενδοκρινολόγου, ενός αιματολογου, ενός ρευματολογου - ανασολογου, ενός δεμρατολογου ή ενός γκαστρερολογου. 

πρίν από 3 λεπτά , Blue Velvet είπε:

Πονεμένη ιστορία..πήρα 17 στην εξωσωματική μέσα σε πέντε μήνες και 9 στην εγκυμοσύνη. Δεν έβαλα πολλά όταν ήμουν έγκυος. Πάλι καλά,γιατί θα είχε ξεφύγει τελείως η κατάσταση.Στην εξωσωματική είχα τρελή όρεξη για γλυκό,εκεί που καθόμουν,σκεφτόμουν παστες και προφιτερόλ,είχα τρελαθεί!

Έχω βάλει ήδη πάρα πολλά!! Δεν ξέρω τι να κάνω. Και ας έκανα 3 μήνες εμετό. 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 1 λεπτό , Xristina96 είπε:

Έχεις δίκιο, ζητώ συγνώμη για το κομμάτι του αιματολογου, έτσι όπως τα διάβασα (είμαι στην δουλειά) κατάλαβα λάθος, ότι συμφωνείς με το να δίνει τέτοιες οδηγίες ο γυναικολόγος. Έχουν γνώσεις αλλά είναι γενικές. Μπορεί ένας γυναικολόγος πχ να σου δώσει Τ4 χωρις έλεγχο από ενδοκρινολόγο; Να ρυθμίζει την δόση εκείνος; Και ας έχει γνώσεις σε ορμονικά θέματα. Φυσικά και όχι. Μόνο να κρίνουν την κατάσταση, στο ποια επιπλέον ειδικότητα γιατρού θα πρέπει να σε δει.  Εδώ δίνουν dostinex οι γυναικολόγοι - εξωσωματικοι που θέλει πολύ λεπτό χειρισμό και μόνο ένας ενδοκρινολόγος μπορεί να το κάνει. Τα λέω ως παθουσα. 

Τον γιατρό μας πρέπει να τον εμπιστευόμαστε αλλά ο καθένας στην ειδικότητα του. Ένας γυναικολόγος δεν πρέπει να παίρνει αποφάσεις, ενος ενδοκρινολόγου, ενός αιματολογου, ενός ρευματολογου - ανασολογου, ενός δεμρατολογου ή ενός γκαστρερολογου. 

Δεκτή η συγνώμη ,ζήτω και εγώ για το ύφος μου. Νόμιζα ότι με μαλώνεις 🤣Έκανες πολλούς εμετούς η σε νορμάλ πλαίσια? Εγώ έκανα μέχρι την τελευταία μέρα πριν γεννήσω ,έφτασα μέχρι 15 τη μέρα,απλά εκεί γύρω στον έκτο μήνα δεν έκανα εμετό κάθε μέρα,αλλά 4-5 μέρες μέσα στη βδομάδα. Μετά στον 7ο ξανά τα ίδια...Άσε,σε καταλαβαίνω απόλυτα και εγώ παιδευομαι με τα κιλά,πονάει η μέση μου με τόσο βάρος..27 κιλα πήρα με εξωσωματική και εγκυμοσύνη,είναι λες και κουβαλάω το σκύλο μου όλη μέρα 

• Χαχα 2

πρίν από 23 λεπτά , Blue Velvet είπε:

Μια χαρα , ναι αυτό το πριν είναι πονεμένη ιστορία! @kateriiina25 εμείς τα βλεπουμε και στον ύπνο μας !

πρίν από 22 λεπτά , Xristina96 είπε:

Έβαλες εσύ κιλά Χριστινάκι ; Ήσουν όμως και αδύνατη και ψηλή 

• Χαχα 1

πρίν από 21 λεπτά , Blue Velvet είπε:

Δεκτή η συγνώμη ,ζήτω και εγώ για το ύφος μου. Νόμιζα ότι με μαλώνεις 🤣Έκανες πολλούς εμετούς η σε νορμάλ πλαίσια? Εγώ έκανα μέχρι την τελευταία μέρα πριν γεννήσω ,έφτασα μέχρι 15 τη μέρα,απλά εκεί γύρω στον έκτο μήνα δεν έκανα εμετό κάθε μέρα,αλλά 4-5 μέρες μέσα στη βδομάδα. Μετά στον 7ο ξανά τα ίδια...Άσε,σε καταλαβαίνω απόλυτα και εγώ παιδευομαι με τα κιλά,πονάει η μέση μου με τόσο βάρος..27 κιλα πήρα με εξωσωματική και εγκυμοσύνη,είναι λες και κουβαλάω το σκύλο μου όλη μέρα 

Φυσικά και όχι. Ίσως φταίει ο τρόπος που γράφω, τα παίρνω και λίγο προσωπικά τα πράγματα. Ειδικά εάν το έχω βιώσει χαχαχ. 

Κάθε μέρα εμετό, ζαλάδα, χάλι μαύρο. Τώρα έχω πάλι αναγουλες. Χωρίς εμετό αλλά έχω. Εγώ θα βάλω όπως το πάω περισσότερα κιλά από ότι είναι ο σκύλος μου (18) χαχαχχαχα. Εγώ πηγαίνω ήδη σαν παπια και έχω δρόμο μπροστά μου. 

πρίν από 9 λεπτά , silvy22 είπε:

Μια χαρα , ναι αυτό το πριν είναι πονεμένη ιστορία! @kateriiina25 εμείς τα βλεπουμε και στον ύπνο μας !

Έβαλες εσύ κιλά Χριστινάκι ; Ήσουν όμως και αδύνατη και ψηλή 

10 κιλά έχω βάλει. Και έχω άλλους 4 μήνες με το καλό. Υποτίθεται μου είπαν μέχρι 16. Τι 16; Μόνο φρούτα να τρώω. Έκοψα το ψωμί πάλι. Τι άλλο να πω. Αλήθεια πηγαίνω σαν πάπια. Η μέση μου πονάει την νιώθω βαριά. Κοιλιά έχω κανει λίγο. Τα μπούτια μου μεγάλωσαν. Δεν μου κάνει κανένα ρούχο. 

Τι να κάνω ρε κορίτσια. Το στομάχι μου στο 2ωρο πονάει εάν δεν τσιμπήσω κάτι. Ο γιατρός είπε ότι έτσι όπως το πάω θα βάλω πάνω από 25 κιλά στο σύνολο.

• Μου αρέσει 1

πρίν από 2 λεπτά , Xristina96 είπε:

Φυσικά και όχι. Ίσως φταίει ο τρόπος που γράφω, τα παίρνω και λίγο προσωπικά τα πράγματα. Ειδικά εάν το έχω βιώσει χαχαχ. 

Κάθε μέρα εμετό, ζαλάδα, χάλι μαύρο. Τώρα έχω πάλι αναγουλες. Χωρίς εμετό αλλά έχω. Εγώ θα βάλω όπως το πάω περισσότερα κιλά από ότι είναι ο σκύλος μου (18) χαχαχχαχα. Εγώ πηγαίνω ήδη σαν παπια και έχω δρόμο μπροστά μου. 

10 κιλά έχω βάλει. Και έχω άλλους 4 μήνες με το καλό. Υποτίθεται μου είπαν μέχρι 16. Τι 16; Μόνο φρούτα να τρώω. Έκοψα το ψωμί πάλι. Τι άλλο να πω. Αλήθεια πηγαίνω σαν πάπια. Η μέση μου πονάει την νιώθω βαριά. Κοιλιά έχω κανει λίγο. Τα μπούτια μου μεγάλωσαν. Δεν μου κάνει κανένα ρούχο. 

Τι να κάνω ρε κορίτσια. Το στομάχι μου στο 2ωρο πονάει εάν δεν τσιμπήσω κάτι. Ο γιατρός είπε ότι έτσι όπως το πάω θα βάλω πάνω από 25 κιλά στο σύνολο.

Σου έχει ανοίξει η όρεξη , και οι αναγούλες δεν βοηθανε , να καλοκαιριασει να πιάσουμε τα φορέματα !

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

5 ώρες πρίν, Xristina96 είπε:

Αφού έχεις κάνει όλες τις εξετάσεις και είσαι μια χαρά γιατί κανείς αντιπηκτικες; Επίσης από την 7η εβδομάδα εάν δεν υπάρχει αιμάτωμα το έχεις "αποκόλληση" είναι καταχρηστικό όρος, το λένε όλοι οι γιατροί, αφού η εικόνα δεν είναι ξεκάθαρη. Το salospir αραιώνει το αίμα το ίδιο και οι αντιπηκτικες. Εάν ξανά έχεις αιμορραγίες θα πρέπει να σε δει ο αιματολογος. Συνήθως συνεχίζεις τις αντιπηκτικες όταν έχεις αποδεδειγμένα θρομβοφυλια, οπότε ζυγίζουν τα υπέρ και τα κατά. 

Εγώ που είχα τόσο καιρό, η αιματολογος μου είπε μόνο εάν έχω πιθανότητες προεκλαμψίας θα ξεκινήσω πάλι τα salospir, γιατί τοτε τα υπέρ είναι περισσότερα από τα κατά. Οπότε στην β επιπέδου θα ξέρω πως θα συνεχίσουμε. 

Και εκεί συντηρητικά, γιατί έχω πιθανότητες πάλι για αιμορραγίες (επειδή δεν καταφέραμε να προσδιορίσουμε την αιτία). 

Στα λέω γιατί έκανα και παράγοντες πήξης. 

Τα utrogestan τα παίρνεις από το στόμα; Εγώ τα έβαζα ενδοκολπικα συν σε ενέσιμη μορφή. Δεν είσαι από εξωσωματική; 

@Ririii88, @Perdikoula, @Xristina96

Συγγνωμη που παρεμβαίνω απλα θα ήθελα να προσθεσω σε αυτο το σημειο επειδη κι εγω εχω το ιδιο προβλημα με αιμορραγιες, αποκολλησεις και κρεβατωμα και παρολαυτα συνεχιζω αντιπηκτική ενω μου εχει κοψει το σαλοσπιρ οτι στην περίπτωση που η γυναικα με οδηγια γιατρού εφαρμοζει αυστηρο κλινοστατισμό, λογω ακινησιας και υψηλων επιπεδων ορμονων (φυσικα οιστρογονα, εξωγενως χορηγούμενη προγεστερονη) ειναι αληθεια οτι υπαρχει κίνδυνος θρομβωσεων ( το αναφερουν μεσα και τα φαρμακα). Αρα χρειαζεται καλη ενυδατωση του οργανισμού και συνηθως δίνουν και την αντιπηκτικη σε μικρη δοση (προφυλακτικη). Γιατι αν παθει κάποια εγκυος θρομβωση με αυτα τα προβληματα μετα είναι υποχρεωτικό να παρει την αντιπηκτικη σε μεγαλυτερη δοση (θεραπευτικη οπως λεγεται) και αυτο αυξανει περισσοτερο τον κινδυνο αιμορραγίας. Δεν ειναι θεμα να φοβισουμε τις γυναικες αλλα αυτος ο κινδυνος ειναι υπαρκτος στην εγκυμοσυνη ειδικα οσο προχωρανε οι μηνες και οι γιατροι δε το ρισκαρουν συνηθως, επαναλαμβανω και πάλι εφόσον εχουν συστησει ακινησια. Επισης οι αντιπηκτικες συνηθως εχουν διαρκεια δρασης 24ωρων οποτε στο χειροτερο σεναριο αιμορραγιας στην κοβουν και σε 24 ωρες  σταματαει καπως η ζημια (αντιθετα το σαλοσπιρ συνηθως κανεις 5 μερες να φυγει η δραση του απο τον οργανισμο).

Δυστυχως δεν υπαρχει φαρμακο χωρις παρενεργειες και ολες οι θεραπευτικες αποφασεις των γιατρων ειναι συνεπεια ζυγισης κοστους-οφελους.

• Μου αρέσει 6

πρίν από 11 λεπτά , armousi είπε:

Συγγνωμη που παρεμβαίνω απλα θα ήθελα να προσθεσω σε αυτο το σημειο επειδη κι εγω εχω το ιδιο προβλημα με αιμορραγιες, αποκολλησεις και κρεβατωμα και παρολαυτα συνεχιζω αντιπηκτική ενω μου εχει κοψει το σαλοσπιρ οτι στην περίπτωση που η γυναικα με οδηγια γιατρού εφαρμοζει αυστηρο κλιματισμό, λογω ακινησιας και υψηλων επιπεδων ορμονων (φυσικα οιστρογονα, εξωγενως χορηγούμενη προγεστερονη) ειναι αληθεια οτι υπαρχει κίνδυνος θρομβωσεων ( το αναφερουν μεσα και τα φαρμακα). Αρα χρειαζεται καλη ενυδατωση του οργανισμού και συνηθως δίνουν και την αντιπηκτικη σε μικρη δοση (προφυλακτικη). Γιατι αν παθει κάποια εγκυος θρομβωση με αυτα τα προβληματα μετα είναι υποχρεωτικό να παρει την αντιπηκτικη σε μεγαλυτερη δοση (θεραπευτικη οπως λεγεται) και αυτο αυξανει περισσοτερο τον κινδυνο αιμορραγίας. Δεν ειναι θεμα να φοβισουμε τις γυναικες αλλα αυτος ο κινδυνος ειναι υπαρκτος στην εγκυμοσυνη ειδικα οσο προχωρανε οι μηνες και οι γιατροι δε το ρισκαρουν συνηθως, επαναλαμβανω και πάλι εφόσον εχουν συστησει ακινησια. Επισης οι αντιπηκτικες συνηθως εχουν διαρκεια δρασης 24ωρων οποτε στο χειροτερο σεναριο αιμορραγιας στην κοβουν και σε 24 ωρες  σταματαει καπως η ζημια (αντιθετα το σαλοσπιρ συνηθως κανεις 5 μερες να φυγει η δραση του απο τον οργανισμο).

Δυστυχως δεν υπαρχει φαρμακο χωρις παρενεργειες και ολες οι θεραπευτικες αποφασεις των γιατρων ειναι συνεπεια ζυγισης κοστους-οφελους.

Το Σαλοσπίρ το έκοψα κ εγώ με το πολύ αίμα , αλλά τις ενέσεις τις συνεχίζω κανονικά τις αντιπηκτικές χωρίς να έχω κάποιο πρόβλημα , προληπτικά!! Καλο είναι γενικότερα να ακολουθούμε τις εντολές του κάθε γιατρού μας (άποψη μου ) 

πρίν από 8 λεπτά , armousi είπε:

Συγγνωμη που παρεμβαίνω απλα θα ήθελα να προσθεσω σε αυτο το σημειο επειδη κι εγω εχω το ιδιο προβλημα με αιμορραγιες, αποκολλησεις και κρεβατωμα και παρολαυτα συνεχιζω αντιπηκτική ενω μου εχει κοψει το σαλοσπιρ οτι στην περίπτωση που η γυναικα με οδηγια γιατρού εφαρμοζει αυστηρο κλιματισμό, λογω ακινησιας και υψηλων επιπεδων ορμονων (φυσικα οιστρογονα, εξωγενως χορηγούμενη προγεστερονη) ειναι αληθεια οτι υπαρχει κίνδυνος θρομβωσεων ( το αναφερουν μεσα και τα φαρμακα). Αρα χρειαζεται καλη ενυδατωση του οργανισμού και συνηθως δίνουν και την αντιπηκτικη σε μικρη δοση (προφυλακτικη). Γιατι αν παθει κάποια εγκυος θρομβωση με αυτα τα προβληματα μετα είναι υποχρεωτικό να την παρει σε μεγαλυτερη δοση (θεραπευτικη οπως λεγεται) και αυτο αυξανει περισσοτερο τον κινδυνο αιμορραγίας. Δεν ειναι θεμα να φοβισουμε τις γυναικες αλλα αυτος ο κινδυνος ειναι υπαρκτος στην εγκυμοσυνη ειδικα οσο προχωρανε οι μηνες και οι γιατροι δε το ρισκαρουν συνηθως, επαναλαμβανω και πάλι εφόσον εχουν συστησει ακινησια. Επισης οι αντιπηκτικες συνηθως εχουν διαρκεια δρασης 24ωρων οποτε στο χειροτερο σεναριο αιμορραγιας στην κοβουν και σε 24 ωρες  σταματαει καπως η ζημια (αντιθετα το σαλοσπιρ συνηθως κανεις 5 μερες να φυγει η δραση του απο τον οργανισμο).

Ναι η ακινησία από μόνη της δυστυχώς δημιουργεί πολλά προβλήματα. Όπως και στα χειρουργεία ειδικά εάν έχει να κάνει με οστά. Επειδή είσαι ακίνητος 2-6 μήνες κάνεις αντιπηκτικες μέχρι να σηκωθείς. Οι αντιπηκτικες έχουν μονο 24ωρο χρόνο; Δεν το γνώριζα, τα salospir οι αιματολογοι από το Ιπποκράτειο μου είπαν ότι κάνει μέχρι και 20 μέρες να φύγει από το σώμα. Έχει να κάνει και για πόσο καιρό τα έπαιρνες. Όπως προανέφερα τα πήρα για 3 μήνες πριν την εμβρυομεταφορα συν την εμβρυομεταφορα. 

Ακριβώς, το ανέφερα και αυτό. Πάντα ζυγίζουν τα υπέρ και τα κατά. Όπως όταν στην εγκυμοσύνη πρέπει να πάρεις αντιβίωση. Εάν έχεις μικρόβια πρέπει να πάρεις αντιβίωση γιατί οι παρενέργειες είναι περισσότερες από αυτές της αντιβίωσης. 

Η αιματολογος μου επειδή έκανα παράγοντες πήξης ενώ ήμουν έγκυος και φάνηκαν κάποιες τιμές λίγο υψηλές, συζητήσαμε το κομμάτι εγκυμοσύνη - πήξη. Μου είπε λοιπόν ότι είναι φυσιολογικό να πήζει το αίμα στην εγκυμοσύνη, είναι μια φυσική διαδικασία που δεν είναι απειλητική (εάν έχεις κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις). Δεν πρέπει εκεί να επέμβουμε. Εκτός από όλα όσα προαναφέραμε. Με βάση το δικό μου ιστορικό και προφίλ δεν χρειάζεται να πάρω κάτι προληπτικά. Και λόγω αιμορραγιών που είχα χωρίς αποκόλληση ή αιμάτωμα θεωρεί ότι η είναι και επικίνδυνο. 

Όλη αυτή η συζήτηση έγινε επειδή θεωρω ότι η κοπέλα που έχει τώρα αίμα πρέπει να επισκεφτεί έναν αιματολογο. Ίσως και εκείνη να μην χρειάζεται αντιπηκτικες. Με πολύ αγάπη τα λέμε όλα αυτά. Οποία κοπέλα περνάει ειδικά από αυτήν την φάση νιώθουμε η μία την άλλη και μόνο το καλύτερο αποτέλεσμα θέλουμε και ας μην γνωριζόμαστε μεταξύ μας. 

πρίν από 30 λεπτά , silvy22 είπε:

Σου έχει ανοίξει η όρεξη , και οι αναγούλες δεν βοηθανε , να καλοκαιριασει να πιάσουμε τα φορέματα !

Αυτό ναι! Ανυπομονώ. Όλα one size να μην βλέπω και την διαφορά στα κιλά 😂

πρίν από 10 λεπτά , Ririii88 είπε:

Το Σαλοσπίρ το έκοψα κ εγώ με το πολύ αίμα , αλλά τις ενέσεις τις συνεχίζω κανονικά τις αντιπηκτικές χωρίς να έχω κάποιο πρόβλημα , προληπτικά!! Καλο είναι γενικότερα να ακολουθούμε τις εντολές του κάθε γιατρού μας (άποψη μου ) 

Ναι, και θα ξανά πω. Ο καθένας στην ειδικότητα του. 

Δεν είπα ποτέ ότι ο αιματολογος της της έδωσε λάθος οδηγίες. Ή ότι ο γυναικολόγος της της έδωσε λάθος γυναικολογικής φύσεως οδηγίες. 

Όσες έχουμε δει πάνω από έναν εξωσωματικο γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι εξωσωματικοι το παίζουν θεοί και ότι τα ξέρουν όλα. Οι σωστοί γιατροί δεν παίρνουμε αποφάσεις για πράγματα που δεν ειναι τις δικής τους ειδικότητας. 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 7 λεπτά , Xristina96 είπε:

Ναι η ακινησία από μόνη της δυστυχώς δημιουργεί πολλά προβλήματα. Όπως και στα χειρουργεία ειδικά εάν έχει να κάνει με οστά. Επειδή είσαι ακίνητος 2-6 μήνες κάνεις αντιπηκτικες μέχρι να σηκωθείς. Οι αντιπηκτικες έχουν μονο 24ωρο χρόνο; Δεν το γνώριζα, τα salospir οι αιματολογοι από το Ιπποκράτειο μου είπαν ότι κάνει μέχρι και 20 μέρες να φύγει από το σώμα. Έχει να κάνει και για πόσο καιρό τα έπαιρνες. Όπως προανέφερα τα πήρα για 3 μήνες πριν την εμβρυομεταφορα συν την εμβρυομεταφορα. 

Ακριβώς, το ανέφερα και αυτό. Πάντα ζυγίζουν τα υπέρ και τα κατά. Όπως όταν στην εγκυμοσύνη πρέπει να πάρεις αντιβίωση. Εάν έχεις μικρόβια πρέπει να πάρεις αντιβίωση γιατί οι παρενέργειες είναι περισσότερες από αυτές της αντιβίωσης. 

Η αιματολογος μου επειδή έκανα παράγοντες πήξης ενώ ήμουν έγκυος και φάνηκαν κάποιες τιμές λίγο υψηλές, συζητήσαμε το κομμάτι εγκυμοσύνη - πήξη. Μου είπε λοιπόν ότι είναι φυσιολογικό να πήζει το αίμα στην εγκυμοσύνη, είναι μια φυσική διαδικασία που δεν είναι απειλητική (εάν έχεις κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις). Δεν πρέπει εκεί να επέμβουμε. Εκτός από όλα όσα προαναφέραμε. Με βάση το δικό μου ιστορικό και προφίλ δεν χρειάζεται να πάρω κάτι προληπτικά. Και λόγω αιμορραγιών που είχα χωρίς αποκόλληση ή αιμάτωμα θεωρεί ότι η είναι και επικίνδυνο. 

Όλη αυτή η συζήτηση έγινε επειδή θεωρω ότι η κοπέλα που έχει τώρα αίμα πρέπει να επισκεφτεί έναν αιματολογο. Ίσως και εκείνη να μην χρειάζεται αντιπηκτικες. Με πολύ αγάπη τα λέμε όλα αυτά. Οποία κοπέλα περνάει ειδικά από αυτήν την φάση νιώθουμε η μία την άλλη και μόνο το καλύτερο αποτέλεσμα θέλουμε και ας μην γνωριζόμαστε μεταξύ μας. 

Δεν είπα ποτέ ότι ο αιματολογος της της έδωσε λάθος οδηγίες. Ή ότι ο γυναικολόγος της της έδωσε λάθος γυναικολογικής φύσεως οδηγίες. 

Όσες έχουμε δει πάνω από έναν εξωσωματικο γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι εξωσωματικοι το παίζουν θεοί και ότι τα ξέρουν όλα. Οι σωστοί γιατροί δεν παίρνουμε αποφάσεις για πράγματα που δεν ειναι τις δικής τους ειδικότητας. 

Πολύ σωστή !!! 🙏🏼

• Μου αρέσει 2

πρίν από 16 λεπτά , Xristina96 είπε:

Συμφωνω απολυτα απλα ηθελα να σημειωσω την παραμετρο ακινησια για την οποια μπορει ενδεχομένως και ο γυναικολογος να εχει αποψη, χωρις να ειναι απαραιτητο να παρει τη γνωμη αιματολογου. Υπάρχουν βεβαια και περιπτωσεις αιμορραγικων διαταραχων δηλαδη το αντίθετο της θρομβοφιλιας οποτε σαφως και μια γνώμη ειδικου δε βλαπτει αρκει βεβαια τελικά να συμφωνουν μεταξυ τους και να μην μας φερνουν σε περισσοτερη συγχυση.

Να πω τελος οτι η καυτη πατατα ειναι σε τελικη ανάλυση στα χερια του γυναικολογου και οχι στου αιματολογου και για μενα προσωπικα αυτη εχει περισσότερη αξια (αν και εφοσον τον εμπιστεύομαι).

πρίν από 19 λεπτά , Xristina96 είπε:

Ναι η ακινησία από μόνη της δυστυχώς δημιουργεί πολλά προβλήματα. Όπως και στα χειρουργεία ειδικά εάν έχει να κάνει με οστά. Επειδή είσαι ακίνητος 2-6 μήνες κάνεις αντιπηκτικες μέχρι να σηκωθείς. Οι αντιπηκτικες έχουν μονο 24ωρο χρόνο; Δεν το γνώριζα, τα salospir οι αιματολογοι από το Ιπποκράτειο μου είπαν ότι κάνει μέχρι και 20 μέρες να φύγει από το σώμα. Έχει να κάνει και για πόσο καιρό τα έπαιρνες.

Ως προς αυτο ειναι χαρακτηριστικο οτι αν πχ νοσηλευεσαι ενω κανεις αντιπηκτικες και ειναι να μπεις  για καποιο χειρουργειο ή να κανεις βιοψια, την αντιπηκτικη συνηθως στην κοβουν απλα ενα 24ωρο πριν ενω αν παιρνεις σαλοσπιρ ακομα και οδοντιατρο να πας να βγαλεις ενα δοντι ζητανε να το κοψεις ιδανικα τουλαχιστον 5-7 μερες.

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...