Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 20 λεπτά , egopote8aexopaidi είπε:

Καλησπερα σας,

Ηθελα να μοιραστω μια δυσαρεστη εμπειρια που ειχαμε κατα τη διαρκεια της ετ, και να ρωτησω μηπως καποια ειχε παρομοια εμπειρια.

Οταν μπηκε η γυναικα μου στο δωματιο της εμβρυομεταφορας(ναι, ειμαι ο συζυγος), και ενω ολα ηταν ετοιμα οπως νομιζαμε, ακουει η γυναικα μου το γιατρο να λεει' μου δωσατε αδειο καθετηρα,δεν εχει τιποτα μεσα!' απευθυνομενος προφανως στους εμβρυολογους, και εννοοντας φυσικα οτι δεν υπηρχε μεσα το εμβρυο μας για τη μεταφορα!

Μετα το αρχικο σοκ, ειδε να μπαινει μεσα η εμβρυολογος στο δωματιο, με αλλο καθετηρα και προχωρησε η διαδικασια. Στο τελος ο γιατρος γυρισε την οθονη του υπερηχου στη γυναικα μου και τις εδειξε μια στατικη εικονα, δειχνοντας το σημειο, οπως ειπε, που εβαλε το εμβρυο, και αμεσως μετα τη διαδικασια εφυγε απο το δωματιο.

Η γυναικα μου φυσικα σοκαριστηκε, αλλα δεν ειπε τιποτα εκεινη την ωρα, για να μην αποσπασει την προσοχη του γιατρου.

Δυστυχως το αποτελεσμα ηταν μια μηδενικη χοριακη, και οπως καταλαβαινετε περνανε ολα απο το μυαλο μας.

Ειμαστε στα χαμενα, δεν εχουμε μιλησει ακομα για την αποτυχια και το τι συνεβει εκει μεσα(κ η κλινικη δεν το εθιξε ποτε). Πως πιστευετε οτι πρεπει να το χειριστουμε παρακαλω; Ειχε καμμια απο σας παρομοια εμπειρια; 

Θα εκτιμουσαμε καθε δυνατη απαντηση, κ φυσικα γραψτε μου κ πρωσοπικα οποια θελει.

Ευχαριστω, καλη δυναμη σε ολες.

Τώρα πως να το χειριστείτε ? Δεν υπάρχει τρόπος . Αν έχετε χάσει την εμπιστοσύνη στο γιατρό απλώς αλλάξτε κέντρο.  Αλλιώς κάντε κάποιες εξετάσεις για να αποκλείσετε λόγους αποτυχίας που δεν έχετε κάνει Κ προχωρήστε μπροστά . Απτην στιγμή όμως που ο γιατρός επισήμανε το λάθος σίγουρα δεν υπάρχει κάτι μεμπτό το είδε το διόρθωσε.  

Καφέ Εξωσωματικής 2023 !

Recommended Posts

πρίν από 15 λεπτά , Nels είπε:

Έκανες τεστ πρόωρης ανίχνευσης? Αν όχι λογικό να μην εδειξε. Αλλά ακόμη και τα πρόωρης πολλές φορές δε δείχνουν, εχουμε παραδειγματα πολλών κοριτισων εδώ που το πρωί κάνανε τεστ αρνητικό και το απόγευμα η χοριακη τους ήταν τριψηφια.

Αφου είσαι 12η μέρα από ετ γιατί δεν έκανες κατευθείαν χοριακη να περάσεις ήρεμο ΣΚ?

Ειλικρινά μου τη δίνουν πολύ οι γιατροι που λένε χοριακη σε 14 μερες από βλαστοκυστες αντί για 9, ευτυχώς είναι λίγοι. Δεν καταλαβαίνω γιατί να παίζουν με την αγωνία μας, στην τελικη ας κάνουμε την επαναληπτική στις 14. Και ο δικός μου ο άσχετος στην πρώτη εξωσωματικη 14 μου είχε πει,  ενώ στο site του έγραφε 9. Εννοείται έκανα στις 9, πήρα ένα ωραιότατο μηδενικό αλλά πέρασα ένα ήρεμο σαββατοκύριακο, πήγα σε συναυλία που είχα προαγορασει εισιτηρια και γλίτωσα και 3 μέρες φάρμακα και ενέσεις.

Καλή επιτυχία σου ευχομαι!!! Μέχρι να κανεις τη χοριακη μην απογοητευεσαι, οποιοδηποτε αρνητικό τεστ τόσο νωρίς μπορεί να αποδειχθεί ψευδές.

Έκανα το γνωστό ψηφιακό που δείχνει και  πριν από την καθυστέρηση πόσες Βδομάδες είσαι κτλ, νομίζω είναι πρόωρης όχι; Πήρα εχθές τηλέφωνο αλλά μου είπαν την Τρίτη, σήμερα είναι νωρίς. Δεν έβαλα βλαστοκύστη, αλλά έμβρυο τριών ημερών! Η αλήθεια είναι ότι για τους περισσότερους  γιατρούς( μην τους βάλω όλους σε ένα τσουβάλι) είμαστε αριθμοί δυστυχώς και δεν καταλαβαίνουν τι περνάμε. Και όταν σου λένε εκείνο το δεν πειράζει, η επόμενη φορά θα είναι η τυχερή, μου γυρνάνε τα μυαλά. 

πρίν από 13 λεπτά , Ydroxoos76 είπε:

Λοιπόν η προγεστερόνη δεν αλλοιώνει κανένα αποτέλεσμα. Εξαρτάται τι τεστ έκανες. Τα ψηφιακά δεν νομίζω να έδειχναν κάτι είναι πολύ νωρίς. Αν θες ανέβασε φωτογραφίες 

Το προχθεσινό το έχω ανεβασμένο στην κόβερ φωτό που έχει την άχνη γραμμή! 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 8,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

πρίν από 55 λεπτά , Ydroxoos76 είπε:

Μπορείς να ανεβάσεις το τεστακι εδώ;

Τα πετάξαμε θα κάνουμε αύριο το πρωί πάλι.... Είμαστε πολύ στεναχωρημενοι κάνουμε τις προλουτεξ και όλα αυτά τζάμπα αισθανόμαστε χαζοί..... Την Δευτέρα ελπίζω να τελειώσει το θριλερ

9 ώρες πρίν, Nels είπε:

Καλησπέρα. Εγώ έκανα πρόσφατα προεμφυτευτικο σε βλαστοκυστες, για έλεγχο χρωμοσωμικων ανωμαλιων λόγω ηλικίας μου (42) και κατόπιν 2 αποτυχημενων εξωσωματικων (μια με μηδενική χοριακη και μια παλινδρομη λογω χρωμοσωμικων). Δεν καταλαβαίνω αυτό που λες με το 1 μερα η 2 βδομάδες πριν. Η διαδικασία είναι η εξης, κατόπιν άδειας από την ειδική επιτροπή προεμφυτευτικου ελεγχου: Κάνουν βιοψια στις βλαστοκυστες λαμβάνοντας δείγμα από τα κύτταρα του τμήματος της σχηματισμενης τροφοβλαστης (μελλοντικος πλακούντα, ώστε να μην πειραχτεί το κυρίως εμβρυο) και τα στέλνουν για ανάλυση dna. Τα αποτελέσματα βγαίνουν εντός 10 ημερών συνήθως και η γνωμάτευση λέει αν τα εμβρυα είναι υγιη ή παθολογικά ως προς τα χρωμοσώματα τους (ή αν φέρουν κάποιο κληρονομικό νόσημα αν έγινε για τέτοιο λόγο ο ελεγχος). Η μέθοδος είναι αξιόπιστη σε ποσοστό 93% έως 98%, σε εμάς το μόνο πρόβλημα ήταν ότι σε 2 από τα 6 εμβρυα δε βγήκε αποτέλεσμα, πιθανόν λόγω ανεπαρκούς-κακης ποιοτητας δείγματος για βιοψια. 

Θεωρητικα μπορεί να γίνει και σε εμβρυα 3 ημερών προεμφυτευτικος αλλά δεν προτείνεται καθώς το εμβρυο έχει μόλις 8-9 κύτταρα, ακόμη δεν έχει ξεδιπλωθει το αντρικό γεννετικο υλικό και το δείγμα θα ληφθεί από αυτά που είναι κυρίως κύτταρα του εμβρυου καθώς δε έχει γίνει ακόμη ο διαχωρισμός του σε κύτταρα κοιλότητας και τροφοβλαστης.

Σε φρέσκα εμβρυα αφού γίνει η βιοψια καταψύχονται και η εμβρυομεταφορά γίνεται στα υγιή σε επομενο κύκλο. Η εμβρυολογος μας είπε ότι είναι σύνηθες να γίνεται έλεγχος και σε κατεψυγμένα με ικανοποιητικα αποτέλεσμα αποψυξης-ψυξης-επαναποψυξης, αν είναι καλης ποιότητας το εμβρυο στατιστικά δε θα επηρρεαστει η δυναμική του.

Τέλος, το μοναδικό γερό μας εμβρυακι το μεταφέραμε 3 μήνες μετά και τώρα είμαι εγγυος. Ο γιατρός μου είπε ότι αν η Α επιπέδου βγει καλή να κάνω και ένα νιπτ για επιβεβαιωση και να μην προβώ σε αμνιοπαρακεντηση, παρολη την ηλικία μου (42) εφόσον έχει γίνει προεμφυτευτικος και βάσει του ιστορικού μας. Τα δυο που δε δώσανε αποτέλεσμα τα κρατήσαμε στην κατάψυξη αλλά δε νομίζω να τα χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον, μόνο αν ήταν η τελευταία μας επιλογή.

Καλησπέρα ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου εμείς την Τρίτη έχουμε ραντεβού με την εμβρυολογο όπου θα μας ξεκαθαρίσει την κατασταση για τον προεμφυτευτικο,αυτο που θα ήθελαν μου  εξηγήσετε αν γνωρίζετε είναι ότι μας είπαν ο προεμφυτευτικος ελεγχος γίνεται μια μέρα πριν την εμβρυομεταφορα κ τα αποτελεσματ δλδ βγαίνουν σε μια μέρα, και την επομενη γινεται η εμβρυομεταφορα κ υπάρχει κ ο έλεγχος όπου τ αποτελέσματα κάνουν 15 ημέρες, και μας είπαν από το κέντρο ότι αυτό πρέπει να το συζητήσουμε κ με το γιατρό μας

πρίν από 12 λεπτά , Stef91 είπε:

Έκανα το γνωστό ψηφιακό που δείχνει και  πριν από την καθυστέρηση πόσες Βδομάδες είσαι κτλ, νομίζω είναι πρόωρης όχι; Πήρα εχθές τηλέφωνο αλλά μου είπαν την Τρίτη, σήμερα είναι νωρίς. Δεν έβαλα βλαστοκύστη, αλλά έμβρυο τριών ημερών! Η αλήθεια είναι ότι για τους περισσότερους  γιατρούς( μην τους βάλω όλους σε ένα τσουβάλι) είμαστε αριθμοί δυστυχώς και δεν καταλαβαίνουν τι περνάμε. Και όταν σου λένε εκείνο το δεν πειράζει, η επόμενη φορά θα είναι η τυχερή, μου γυρνάνε τα μυαλά. 

12η μέρα με εμβρυα 3 ημερών ισοδυναμεί με 10η μέρα με βλαστοκυστες. Οπότε μπορούσες να κάνεις χοριακη από χθες για να μην περνάς όλη αυτή την αγωνία. Υπάρχουν και ψηφιακά τεστ πρόωρης ανίχνευσης και όχι, αλλα δεν έχει σημασία, είναι νωρίς ακόμη, αν η χοριακη σου είναι μικρή είναι πολύ πιθανό να μη δειξει. Λένε τα πιο πολλά τεστ πρόωρης ανίχνευσης ότι βρίσκουν από τιμή 10 και πάνω αλλά εγώ πχ όταν έκανα που υπολογίζω να ειχα χοριακη πανω από 50 ήταν μεν θετικό αλλά η γραμμή ήταν υπερβολικά άχνη. Οπότε μην το σκέφτεσαι, περίμενε τη χοριακη σου τη Δευτέρα.

Αυτό που λες για τους γιατρούς δυστυχώς έχεις δίκιο. Είμαστε μια από τις 50+ που βλέπουν κάθε μέρα, φυσικά και θέλουν θετικό αποτέλεσμα για να ανεβάζουν τα στατιστικα τους αλλά ως εκεί. Όμως τουλάχιστον στο θέμα χοριακης μπορούσαν να ακολουθούν την ίδια γραμμή όλη, είναι πολύ συγκεκριμένο για να μας τυρρανανε.

• Μου αρέσει 1

πρίν από 18 λεπτά , Stef91 είπε:

Εγώ με 3ων ημερών έκανα χοριακη 12 ημέρες μετά την ετ. Κάνε μια χοριακη να ηρεμήσεις 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

πρίν από 18 λεπτά , Stef91 είπε:

Ένταξει έτσι όπως το έχεις ανεβάσει όντως δε φαίνεται όμως πιστεύω ότι αφού έβαλες έμβρυο 3 ημερών ίσως σήμερα έδειχνε κάτι το τέστ αλλά όχι αυτό που έκανες. Ούτε 4 εβδομάδων δεν είσαι τι να δείξει;

πρίν από 13 λεπτά , Georgebbi είπε:

Τα πετάξαμε θα κάνουμε αύριο το πρωί πάλι.... Είμαστε πολύ στεναχωρημενοι κάνουμε τις προλουτεξ και όλα αυτά τζάμπα αισθανόμαστε χαζοί..... Την Δευτέρα ελπίζω να τελειώσει το θριλερ

Εγώ ξέρω ότι αν δείξει ένα τεστ έστω και αχνή γραμμή βγαίνει θετικό. Να έχεις πίστη!! 

πρίν από 14 λεπτά , Ydroxoos76 είπε:

Ένταξει έτσι όπως το έχεις ανεβάσει όντως δε φαίνεται όμως πιστεύω ότι αφού έβαλες έμβρυο 3 ημερών ίσως σήμερα έδειχνε κάτι το τέστ αλλά όχι αυτό που έκανες. Ούτε 4 εβδομάδων δεν είσαι τι να δείξει;

Εγώ ξέρω ότι αν δείξει ένα τεστ έστω και αχνή γραμμή βγαίνει θετικό. Να έχεις πίστη!! 

Δηλαδή υπαρχει περίπτωση από 2.60 που ήταν εχθές να έχει ανέβει την Δευτέρα? 😭😭😭

πρίν από 12 λεπτά , Kate89 είπε:

Κορίτσια βγήκε η χοριακη μου αρνητική 0.10

Προχωράω και εγώ για εξωσωματική.

Σας ευχαριστώ που ήσασταν μαζί μου σήμερα.

Λυπάμαι πολύ, η σπερματεγχυση δεν έχει μεγάλα ποσοστά επιτυχίας. Εύχομαι να ξεκινήσετε σύντομα την εξωσωματική σας και να τελειώσετε και σύντομα! Καλή επιτυχία!Όλα θα πάνε καλά!

• Μου αρέσει 1

πρίν από 18 λεπτά , Depi1234 είπε:

Καλησπέρα ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου εμείς την Τρίτη έχουμε ραντεβού με την εμβρυολογο όπου θα μας ξεκαθαρίσει την κατασταση για τον προεμφυτευτικο,αυτο που θα ήθελαν μου  εξηγήσετε αν γνωρίζετε είναι ότι μας είπαν ο προεμφυτευτικος ελεγχος γίνεται μια μέρα πριν την εμβρυομεταφορα κ τα αποτελεσματ δλδ βγαίνουν σε μια μέρα, και την επομενη γινεται η εμβρυομεταφορα κ υπάρχει κ ο έλεγχος όπου τ αποτελέσματα κάνουν 15 ημέρες, και μας είπαν από το κέντρο ότι αυτό πρέπει να το συζητήσουμε κ με το γιατρό μας

Η διαδικασία του προεμφυτευτικου είναι η ίδια, η διαδικασία εξέτασης του δείγματος παίρνει λιγοτερο από μέρα αλλά δεν ξέρω αν θα βρεις κέντρο να σου βγάλει το αποτέλεσμα τοσο γρήγορα και πόσο θα πληρώσεις γι αυτό. Αυτό πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με το διαγνωστικο κέντρο, συνήθως λόγω φόρτου τα βγάζουν σε βδομάδα+. Επίσης πρεπει να συνεννοηθείτε με τον εμβρυολογο σας γιατί μπορεί οι βλαστοκυστες σας την 5η μέρα να είναι ήδη πολύ διογκώμενος και να έχει προχωρησει η εκκόλαψη  (hatching) οπότε να μη συνιστάται να μείνουν μια ακόμη ολόκληρη μέρα στο εργαστήριο και μετανα μεταφερθούν. 

Διαφημίσεις

πρίν από 12 λεπτά , Georgebbi είπε:

Δηλαδή υπαρχει περίπτωση από 2.60 που ήταν εχθές να έχει ανέβει την Δευτέρα? 😭😭😭

Η είχες βιοχημική κύηση η έχει κάνει λάθος το εργαστήριο 

• Μου αρέσει 1

2 ώρες πρίν, Maroxmarox είπε:

Σωστή καθοδήγηση και πρέπει να πάρει αντιβιοτικά, το σωστο και επιθυμητό είναι καθαρή καλλιέργεια και καθαρό σπέρμα. και έμας ph ρευστοποίηση και dfi ήταν καλό, ,τώρα παίρνει ο σύζυγος αντιβιωση;Νομίζω για την επόμενη καλλιέργεια θέλει ένα μήνα μετά για να καθαρίσει το σπέρμα , και σορυ αλλά δεν σε έχω παρακολουθήσει μετά θα κάνεις ωοληψια και ετ η έχετε εμβρυακια; Το σπέρμα ποσότητα έχει και φυσιολογικές μορφές σε ικανοποιητικό βαθμό; Αυτά στην ετ είναι σημαντικά για να βρεθεί σωστο σπέρμα .

Ξεκινάει σήμερα την θεραπεία.

Είναι η πρώτη απόπειρα μας, θα κάνουμε διεγερση και ωοληψια, εγώ λογικά το επόμενο Σάββατο θα αδιαθετησω για να ξεκινήσει η διεγερση. Αυτό με αγχωσε, γιατί δεν φτάνουν οι μέρες και θα χαθεί ο κύκλος.

Ο γιατρός είπε πως είναι ικανοποιητικό το σπέρμα και σε ποσότητα και σε κινητικότητα, στις μορφές υπάρχει μια τερατοσπερμια, λογικά προκαλείται απο το μικροβιο, αλλά και ο ουρολόγος και ο γυναικολόγος είπαν είναι σε οριακό σημείο. 

5 ώρες πρίν, Κατερινα83 είπε:

Γεια σας κορίτσια!

Θα ήθελα αν έχει κάποια παρόμοια εμπειρία ή γνωρίζει από γνωστή/ φίλη να με βοηθησει…

Διαγνωστηκα με καρκίνο μαστού και πρόκειται να προχωρήσω σε χημειοθεραπείες αμεσα.

Ειμαι 40 ετών και πριν διαγνωστω προσπαθουσαμε για εγκυμοσύνη η οποία μετά από προσπάθειες 8 μηνών δεν ηρθε φυσιολογικά οποτε κάναμε εξετάσεις για να μπούμε σε διαδικασία εξωσωματικής.

Μας πρόλαβε όμως ο καρκίνος…

Η ογκολογος μου είπε ότι μετά τη χημειοθεραπεία κατά 80% θα ειμαι στείρα. Επισης θα ακολουθήσουν ακτινοβολιες και ορμονοθεραπεια καθως ο καρκινος μου είναι ορμονοεξαρτωμενος. Αποφάσισα να κάνω μια προσπάθεια να κρατήσω γενετικό υλικό οποτε και έχω ξεκινησει πρόκληση με random start δλδ ενα σύντομο πρωτόκολλο πρόκλησης ωορηξιας 15 ημερών που ξεκίνησε ομως σε λάθος φάση δλδ αφού είχε ήδη γίνει ωορηξια…

Δεν έχω δυστυχώς χρόνο να περιμένω 5 βδομαδες , έχω καρκίνο με δείκτη πολλαπλασιασμού 80% οποτε και αυτές τις 15 μέρες μου τις έδωσε με το ζόρι η ογκολόγος…

Ηθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει καμία τι ποσοστά επιτυχίας ωορηξιας έχει το random start.

Επισης αν καμία κοπέλα αφού έκανε χημειοθεραπείες κλπ  και προσπέρασε τον καρκίνο μετά από ποσο καιρό έκανε προσπάθειες για εγκυμοσύνη και αν τελικά είχε θετικα αποτελέσματα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας και εύχομαι ολες να έχουμε υγεία και το πολυπόθητο μωράκι μας στην αγκαλιά μας σύντομα!

Καλησπέρα κορίτσι και καλή δύναμη στον πολλαπλό αγώνα που δίνεις. Δε γνωρίζω ακριβώς τί επιλογές υπάρχουν στην περίπτωσή σου, αλλά μπορείς πάντα να γίνεις μητέρα με δωρεά ωαρίων. Είναι μια επιλογή που έχω κάνει κι εγώ και δε νιώθω καθόλου ότι το παιδί μου θα είναι λιγότερο παιδί μου. 

Απλά στο αναφέρω για να σου δώσω μια επιπλέον επιλογή ή εναλλακτική, σε περίπτωση που δεν τα καταφέρεις με το πρωτόκολλο που ακολουθείς. 

Σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να είσαι γερή και να έρθεις σε λίγους μήνες να μας πεις «κορίτσια, περιμένω χοριακή». 

Να είσαι καλά και αν χρειάζεσαι να μιλήσεις ή να μοιραστείς τους προβληματισμούς σου, μπορείς όποτε θες να μου στείλεις προσωπικό μήνυμα. ❤️

1 ώρα πρίν, Georgebbi είπε:

Μπορεί να έχετε καθυστερημένη εμφύτευση, ποτέ δε ξέρεις. Κι εγώ πρώτη χοριακή 29 είχα και το παλεύω ακόμη. (Οκ, δεν είναι το ίδιο, αλλά υπάρχει ακόμα ελπίδα). 

Κοριτσια μου καλησπέρα! Συγγνωμη που ξανά ρωτάω… αλλά οι σκέψεις δεν σταματάνε…οι ενοχλήσεις σαν πόνοι περιόδου είναι φυσιολογικοί; Να συνεχίσω να ελπίζω ή πάει; Την Τρίτη εκανα την ετ…

Διαφημίσεις

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...