Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

Μήκος τραχήλου 22η εβδομάδα - Αισιόδοξες εμπειρίες?

Recommended Posts

Αν καθίσεις στο κρεβάτι θα τα καταφέρεις μια χαρά!!

Η δικη μου περίπτωση:

Στην 24η εβδομάδα που μετρήσαμε τον τράχηλο ήταν 2,1  cm, δηλαδη είχε μειωθεί 1 ολοκληρο εκατοστό μέσα σε 3 εβδομάδες. 

Ο γιατρός χλωμιασε, δαγκωθηκε, δεν μου ειπε ομως τιποτα, μονο "στο κρεβάτι αυστηρά" με crinone (κολπική προγεστερονη) και μαγνησιο.  Πρώτος στόχος να φτασουμε την 32η εβδομαδα... βουνό μου φαίνονταν... τα κατάφερα  .. μετα στην 34η... μετα να πιασουμε τη  36η...

Μην στα πολυλογω, καθησα στο κρεβάτι αυστηρά,  σηκωνομουν μόνο για τουαλέτα και τελικά γεννησα τα διδυμακια μου 37w5d! Υγιέστατα και δυνατά! 

Τώρα κοιμούνται δίπλα μου!

Εχε πίστη στο όνειρο! Σκεψου θετικά, προσευχήσου και θα τα καταφέρεις!

Η Παναγία να σε έχει υπο τη  σκέπη Της !

• Μου αρέσει 3

Διαφημίσεις

πρίν από 55 λεπτά , athinaida είπε:

Αν καθίσεις στο κρεβάτι θα τα καταφέρεις μια χαρά!!

Η δικη μου περίπτωση:

Στην 24η εβδομάδα που μετρήσαμε τον τράχηλο ήταν 2,1  cm, δηλαδη είχε μειωθεί 1 ολοκληρο εκατοστό μέσα σε 3 εβδομάδες. 

Ο γιατρός χλωμιασε, δαγκωθηκε, δεν μου ειπε ομως τιποτα, μονο "στο κρεβάτι αυστηρά" με crinone (κολπική προγεστερονη) και μαγνησιο.  Πρώτος στόχος να φτασουμε την 32η εβδομαδα... βουνό μου φαίνονταν... τα κατάφερα  .. μετα στην 34η... μετα να πιασουμε τη  36η...

Μην στα πολυλογω, καθησα στο κρεβάτι αυστηρά,  σηκωνομουν μόνο για τουαλέτα και τελικά γεννησα τα διδυμακια μου 37w5d! Υγιέστατα και δυνατά! 

Τώρα κοιμούνται δίπλα μου!

Εχε πίστη στο όνειρο! Σκεψου θετικά, προσευχήσου και θα τα καταφέρεις!

Η Παναγία να σε έχει υπο τη  σκέπη Της !

Σε ευχαριστώ τόσο πολύ για τα ενθαρρυντικά λόγια και για τις ευχές! 

Τωρα βρίσκομαι και γω ως επί το πλείστον ξάπλα, σηκώνομαι μόνο για φαγητό, τουαλέτα, μπάνιο και μετράω μέρες, ώρες και λεπτα.

Εύχομαι ότι καλύτερο σε σένα και στα μωράκια σου!

• Μου αρέσει 1
  • Ευχαριστώ 1

4 ώρες πρίν, Afrodite88 είπε:

Τα utrogestan των 200 κάθε βράδυ κολπικά και πρωί βράδυ παίρνω μαγνήσιο τα trofocard max. Σκέψου ότι έχω κοντύτερο τράχηλο από σένα και μου μειώθηκε επισης παρά πολύ απότομα. Θα ξανά μετρήσουμε σε δυο εβδομάδες κ Ελπιζω να συνεχίσει να είναι σταθερός. Μετά την 30η βδομάδα επειδή θ έχει βαρύνει κ το μωρό όποτε θα ασκείται περισσότερη πίεση , πρέπει για κάνα μήνα να προσέχω αρκετά, αρα Από μέσα Φεβρουαρίου μεχρι και τέλος Μαρτίου θα την βγαλω ξάπλα .. κάθε βδομάδα όμως είναι νίκη για μένα κ το μωρό ώστε να μεινει μέσα οσο το περισσότερο γίνεται..

Τα πας πολύ καλά! Θα φτάσει τελειόμηνο το μωρό, είμαι σίγουρη! Ειναι πολύ ενθαρρυντικό που έμεινε σταθερό. Εγώ έχω β επιπέδου σε κανένα μήνα, ελπίζω να μην δούμε καμία κακή εκπληξη.. πιστεύω όμως ότι είναι αντομιλό το όυι ο τραχηλος είναι κοντός κ το σημαντικό, όπως έχεις πει ειναι να είναι κλειστός. 

• Μου αρέσει 1

1 hour ago, Bou30 είπε:

Τα πας πολύ καλά! Θα φτάσει τελειόμηνο το μωρό, είμαι σίγουρη! Ειναι πολύ ενθαρρυντικό που έμεινε σταθερό. Εγώ έχω β επιπέδου σε κανένα μήνα, ελπίζω να μην δούμε καμία κακή εκπληξη.. πιστεύω όμως ότι είναι αντομιλό το όυι ο τραχηλος είναι κοντός κ το σημαντικό, όπως έχεις πει ειναι να είναι κλειστός. 

Ας φτάσει 36 εβδομάδες όπως η άλλη μου κόρη που γεννήθηκε εκεί και ήταν μια χαρά και σε κιλά και σε ανάπτυξη και θα είμαι ευχαριστημένη. Ο γιατρός θέλει να πιάσουμε Πάσχα ιδανικα έστω 37-38 βδομάδες βέβαια εκεί στοχεύουμε !

Μην σκέφτεσαι αρνητικά, κάνε ότι μπορείς να τον κρατήσεις εκεί και θα πάνε όλα καλά. Σκέψου ότι είμαι ήδη ένα γεμάτο μήνα ξάπλα και έχω σαλτάρει από το χρόνο που δεν περνάει αλλα κάθε μέρα πραγματικά σκέφτομαι ποσό καλό είναι να χαρίζω στο μωρό άλλη μια μέρα και άλλη μια μέρα! Ψυχολογικά είναι μαρτύριο κι η αναμονή και το άγχος και όλα που είναι αβέβαια.. κουράγιο σε όλες μας! Εμένα με νοιάζει να γεννηθεί καλά το μωρό μου και πραγματικά χαίρομαι που συμβάλλω σε αυτό. Θελω να ξυπνησω αύριο και να έχουν περάσει δυο μήνες αέρας, ξέρω ότι ακούγεται κάπως αλλα στο μεσοδιάστημα νοιωθω λες και έχει μπει η ζωή μου σε παύση και θελω να ξαναναπνευσω .. 😮💨

• Μου αρέσει 2

• 2 χρόνια μετά...

Καλημερα σας, 

Έχουν περάσει 2 χρόνια από την ανάπτυξη του θέματος, αλλά θέλω να ακούσω αισιόδοξη εξέλιξη σε ότι αφορά μια εγκυμοσύνη με βραχύ τράχηλο. Πριν 11 χρόνια ήμουν έγκυος όπου μετά του β επιπέδου είδαμε ότι ο τράχηλος έχανε μήκος και με εβαλα. Για επείγουσα περιδεση. Πήγαν όλα καλά. Το 2022 έκανα προληπτική περιδεση , όμως στην 27 εβδομάδα πιθανόν από μικρόβιο άρχισα να χάνω σταδιακά αμνιακό και έπαθα χοριοαμνιονιτιδα, δυστυχώς το μωρο έμεινα 12 ημέρες στην εντατική και δεν τα κατάφερε. Το 2024 ήρθε στα χέρια μας θετικό τεστ. Παρακολουθούσαμε τράχηλο ο οποίος μέχρι και σήμερα παραμένει κοντός 20 χιλιοστά αλλά σταθερός. Βρίσκομαι στην 27 εβδομάδα. Υπάρχει μια μικρή χοάνη 5χιλιοστα η οποία σε ηρεμία φαίνεται να επανέρχεται. Πόσες από εσάς καταφέρατε να φτάσετε μέχρι 32-34 εβδομάδες; 

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...